Staretul Efrem Vatopedinul ARESTAT PREVENTIV IN AJUNUL CRACIUNULUI!! ”Un atac al masoneriei care razboieste Biserica”. SFANTUL MUNTE ATHOS LOVIT IN INSASI INIMA SA…

25-12-2011 1 minut Sublinieri

0-gerontas

Nota noastra:

Stirea foarte grava este ca staretul Efrem Vatopedinul a fost pus in detentie preventiva exact in Ajunul Craciunului. Se pare ca decizia apartine Curtii de Apel din Atena. Este socanta decizia, avand in vedere ca detentia preventiva se aplica, de regula, persoanelor care sunt suspecte ca ar putea fugi sau ca ar putea comite infractiuni (ar constitui, adica, pericol social).

Decizia de arest, este venita, asa cum observa si Arhiepiscopul Ieronim (intaistatatorul Bisericii Greciei) tocmai in ziua de Craciun, si a starnit dezaprobarea vehementa a staretilor din Muntele Athos, care au aratat ca asa ceva este fara precedent.

Sa fie oare un prim inceput al atacului asupra Bisericii, motivat de “criza economica”?

Mitropolitul Nectarie de Corfu crede ca persecutia staretului Erfem este o persecutie asupra Bisericii, aratand ca, in timp ce oficialii care au dus de rapa Grecia sunt liberi si nu ii deranjeaza nimeni, staretul, care s-a straduit sa prezerve proprietatile manastirii, este condamnat.

Arhim. Nectarie Moulatsiotis este si mai direct, acuzand un atac al masoneriei si a altor forte ale intunericului asupra Bisericii, efectuata special in ajunul Craciunului, incercand sa tarasca in inchisoare staretul uneia din manastirile cele mai mari din Sfantul Munte si din

0-moula-geronta

lume. Arhimandritul face un apel la parintii athoniti pentru a reactiona in comun, considerand ca e doar inceputul unei campanii duse impotriva manastirilor. El aduce aminte, astfel, de o declaratie a ministrului de Finante, care ar pregati un urias control al averilor manastirilor din Muntele Athos. Arhimandritul se teme, astfel, ca va urma o perioada presiune si santaj asupra staretilor Athosului ca acestia sa lase femeile sa vizitezele Sfantul Munte.

In privinta supozitiilor (filo-ruse?) care leaga detentia de vizita din Rusia: La vizita intreprinsa de delegatia man. Vatoped (Vatopedi) in Rusia ne intrebam daca nu cumva sunt si ceva dedesubturi politice. E limpede ca, daca ar exista, ele starnesc impotrivirea “tehnocratilor” Greciei, subordonati strict Uniunii Europene si FMI-ului.

Lucrurile sunt, asadar, ceva mai complicate, totusi, pentru a putea face acum o legatura directa intre vizita staretului si decizia detentiei preventive. Nu este ciudat ca Republica Cipru, de majoritate greaca, care o sa preia in curand conducerea Uniunii Europene si care a fost si ea declarata aproape de faliment, tocmai a incheiat, in conditii foarte avantajoase,un acord de imprumut cu Moscova in valoare de 2 miliarde si jumatate de euro?

Si, ca tot am pomeni de Cipru, Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe cipriote, un cunoscut “agent” al papismului si, mai recent, si al iudaismului, este un mare adversar personal si al Staretului Efrem.

Incurcate ițe!

Pentru detalii referitor la dosarul in care este tarat Staretul Efrem de cativa ani, a se vedea:

 • Presa Ortodoxa (de limba greaca):

Unora le e ciudă de isteţimea lui Efrem

15 puncte despre Vatopaidi – Interviu cu Părintele Nektarie Moulatziotis – Partea I

15 puncte despre Vatopaidi – Interviu cu Părintele Nektarie Moulatziotis – Partea a II-a şi ultima

Falsa ispită

Avocat Spiridonos Zioganas- Argumentele juridice cu care a fost emisă condamnarea

Arhim. Nektarios Mulatziotis – “Condamnarea – încă o cunună mucenicească”

Hotărârea Tribunalului din Komotini – Egumenul Efrem şi Părintele Arsenie, condamnaţi la 1 an şi 3 luni de închisoare, cu suspendare

De pe site-ul nostru, a se vedea urmatoarele materiale cu parintele staret Efrem, ucenic al marelui Gheronda Iosif Vatopedinul, intemnitat acum pentru Hristos:


Categorii

Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, Arhimandritul Nectarie Moulatsiotis, Opinii, analize, Parintele Efrem (Vatoped), Parinti greci si athoniti, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

46 Commentarii la “Staretul Efrem Vatopedinul ARESTAT PREVENTIV IN AJUNUL CRACIUNULUI!! ”Un atac al masoneriei care razboieste Biserica”. SFANTUL MUNTE ATHOS LOVIT IN INSASI INIMA SA…

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Asa cum am mai spus, abuzul este forma de guvernare a Noii Ordini Mondiale.
  Marea ”vina” a staretului Efrem este ca a scos din saracie Vatopedul si l-a administrat economic incit are fonduri suficiente incit sa faca misiune ortodoxa. A utilizat metode economice moderne (pe cale le folosesc toti oamenii corecti de afaceri) pentru a investi averea manstirii. Nu este nimic rau in ce a facut.
  Mai mare crima pentru masonerie decit ca Biserica are bani pentru activitatile ei nu exista.
  Si la noi, Cuza masonul si pasoptistii au avut printre primele griji rapirea averilor Bisericii catre Stat, fara a se atinge de marea proprietate a latifundiarilor vremii. Iar comunistii le-au continuat opera.
  Masonii vor ca Biserica sa fie controlata de statul controlat de ei. De aceea, masonii lupta cu incrincenare pentru saracirea Bisericii si educarea populatiei in spirit anticlerical prin promovarea imaginii de bogatie nelegitima a Bisericii si a slujitorilor ei. Ultimul atac masiv si direct asupra Bisericii se da, nu direct asupra dogmelor (desi ecumenismul cu asta se ocupa), ci asupra imaginii de neurmatori ai invataturii lui Hristos a preotilor si calugarilor.
  Nu este intimplator ca de la ’89 incoace nu este promovat preotul corect si induhovnicit, ci doar uscaturile Bisericii. Iar cind nu le gasesc, le inventeaza in cel mai securistic mod.
  Cea mai buna dovada ca regimul comunist si masoneria au fost mina in mina este metoda de lucru. Pretutindeni unde Ortodoxia este atacata intilnim aceiasi metoda: ABUZUL!

 2. Se încearcă distugerea Sf. Munte și izolarea ortodoxiei. Desigur că p. Efrem a fost în Rusia cu Sf. Brâu (vezi http://vatopaidi.wordpress.com/2011/11/29/spod54/ ) și a provocat un cutremur duhovnicesc acolo.

  Printe altele, p. Stareț Efrem în discuția sa cu conducerea Rusiei a cerut ajutor pentru țara care de fapt îl războiește. Dacă stai aici în Grecia ai înțelege de ce (foamete, sărăcie, nesiguranța zilei de azi (anarhiști, derbedei etc.), nesiguranța zilei de mâine (oricine poate fi dat afară din orice post – înafară de elite bineînțeles). Și toți aici știm (locuiesc în Grecia după cum spuneam) că acestea vin de la FMI-SUA-masoni.

  Pentru că p. Efrem a obținut de fapt promisiunea acestui ajutor, acum sistemul totalitar care este la cârmă în Grecia îi plătesc cu vârf și îndesat. Și prin extensie și Sf. Munte (cu care are o contră acerbă și în privința actelor cu cip).

  Ceea ce se poate face practic în acest moment este să mergeți la http://www.freegerontaefraim.com/ro/2011/12/24/30/

  și după ce semnați scrisoarea de acolo să o trimiteți la mailul (sau faxul) menționat.

  La linkul de mai sus veți afla și mai multe detalii.

  Problema este foarte serioasă pentru că într-adevăr vor să distrugă Sf. Munte și să izoleze ortodoxia.

 3. Nu va intristati. Aceasta este cu adevarat dovada ca staretul Efrem este un sfant in devenire, prigonit fiind pentru adevar si dreptate! Domnul sa ne tina pe toti!

 4. Pingback: DETENTIA Staretului Efrem Vatopedinul: ARESTAREA SE AMANA DIN CAUZA STARII PROASTE DE SANATATE. Pozitia parintelui Gheorghios Metallinos si protestul Fundatiei Sfantul Andrei (RUSIA)
 5. se apropie timpurile de care vorbeau parintii in Sfantul Munte, cand se spune ca nu vor mai putea trai acolo, asta este doar un inceput…
  Se pare ca ultima reduta a adevaratei ortodoxii este asaltata
  Ma dor nedreptatile facute impotriva celor drepti, dar rasplata lor va fi mare
  Gheronda Efrem merita sa i se cante fericirile, ca i se potrivesc
  O ispita de care au parte calugarii marii manastiri Vatopedu si toti monahii din Sfantul Munte, si-a bagat aghiuta coada sa strice bucuria Nasterii Domnului

 6. e foarte trist ce se intampla. sa ne rugam pentru parintele efrem si pentru monahii atoniti care sunt persecutati. singurul adevar este ortodoxia asa cum zice parintele arsenie!!!!!!

 7. Pingback: SCANDALUL ARESTARII STARETULUI EFREM: comunicatul oficial al Manastirii Vatopedi si reactii ale mitropolitilor greci. Biserica Ortodoxa Rusa ACUZA SUBSTRATUL POLITIC
 8. Pingback: CRACIUNUL LA INCHISOARE. Colind pentru detinutii fara vina... Nasterea Domnului pentru cei prigoniti, singuri si suferinzi. (DEDICAT PARINTELUI EFREM)
 9. sustinere totala pentru staretul Efrem

 10. Ne asteapta vremuri grele….Doamne, ai mila de poporul Tau!

 11. Pingback: CHINOTITA SFANTULUI MUNTE: Scrisoare publica de sustinere a EGUMENULUI EFREM: "Frateste, intru Domnul, impreuna patimim"
 12. Pingback: SFANTA CHINOTITA la chilia staretului prigonit Efrem Vatopedinul (GALERIE FOTO)
 13. Pingback: Parintele Efrem Vatopedinul S-A PREDAT AUTORITATILOR/ Monahul MOISE AGHIORITUL despre scandalul arestarii/ "TERFELIREA JOSNICA" din mass-media greaca
 14. Pingback: Mitropolitul Ambrosie al Kalavritei: IUBITUL NOSTRU FANAR DOARME… FACETI LINISTE, VA RUGAM! - Razboi întru Cuvânt
 15. Pingback: STARETUL EFREM VTOPEDINUL, SPRIJINIT DE MULTIME [video]/ Comunicatul Manastirii Vatopedi/ REACTIA MITROPOLITULUI PANTELIMON DE VERIA - Razboi întru Cuvânt
 16. Pingback: Manifestatie pentru STARETUL EFREM VATOPEDINUL in Cipru/ Ministerul de Externe al Greciei “NU PRIMESTE SFATURI” de la Rusia/ Reactia Mitropolitului Ignatie al Larisei - Razboi întru Cuvânt
 17. Pingback: “INVINSUL INVINGATOR”: cuvinte duhovnicesti patrunzatoare despre prigoana staretului Efrem - Razboi întru Cuvânt
 18. Pingback: PARINTELE EFREM VATOPEDINUL IN RUSIA, DESPRE INTALNIREA CU PUTIN (video): “Puterea noastra este Ortodoxia! Trebuie sa ne trezim, este prigoana Ortodoxiei!”
 19. Pingback: CAUZELE PERSECUTIEI SI ARESTARII STARETULUI EFREM. “Dosarul” cazului Vatopedi - Razboi întru Cuvânt
 20. Pingback: “Nu pot sa tac!” PRIMII PREOTI ROMANI CARE IL SUSTIN PUBLIC PE EGUMENUL EFREM: Pr. Razvan Ionescu de la Paris si Pr. Sabin Voda de la Alba-Iulia - Razboi întru Cuvânt
 21. Pingback: PARINTELE CONSTANTIN COMAN da marturia cea buna despre PARINTELE STARET EFREM DE LA VATOPED
 22. “Este vremea muceniciei! Luptaţi până la capăt! Nu vă temeţi!”ne indeamna Arhimandritul IUSTIN PÎRVU.
  Parintele Cleopa ne indemna si inca ne indeamna sa rabdam pana la sfarsit…acesta este doar inceputul.
  Sa nu fugim de cruce fratilor.Doar asa ne putem mantuii.
  Sa ne rugam unii pentru altii.
  Ne vor lua (si o vor face mai devreme sau mai tarziu) avutii, case, masini, functii … si chiar si vietile, dar credinta si rugaciunea nu au cum sa ni le rapeasca.Sa luam aminte la miile de mucenici si martiri care au lasat de buna voie toate ale lumii si au marturisit adevarul si dupa putinta sa ii urmam.
  Matei, 6, 24 pana la 34

 23. Pingback: GHERONDA EFREM SPOVEDESTE POLITISTI SI DETINUTI LA INCHISOARE - Razboi întru Cuvânt
 24. Pingback: PARINTELE EFREM IN ROMANIA: Cuvinte din Sfantul Munte (I) – Conferinta de la Alba-Iulia, 2000 (prima parte)
 25. Pingback: PATRIARHUL ILIA AL GEORGIEI, indurerat de arestarea PARINTELUI EFREM de la Vatopedi. Ministerul de Externe al Greciei SE SPALA PE MAINI - Razboi întru Cuvânt
 26. Pingback: PARINTELE EFREM LA ALBA-IULIA, 2000 (II): Biserica este Una! Nu exista alta Biseri­ca! Botezul se face numai prin afundare, nu prin stropire!
 27. Pingback: IPS TEOFAN, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, primul ierarh roman care il sustine public pe EGUMENUL EFREM DE LA VATOPED
 28. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (I) “Puterile intunericului, sionistii, vor sa loveasca in Ortodoxie! Kissinger, om intunecos” (VIDEO)
 29. Pingback: Iulian Capsali: CAZUL EFREM. Parintele Florin Botezan da marturie pentru STARETUL VATOPEDIN - Razboi întru Cuvânt
 30. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (II) “Eu sunt impotriva Europei! Ma rog din tot sufletul sa nu intrati niciodata in UE!” (VIDEO)
 31. Pingback: Sinodul Permanent al Bisericii Greciei: arestarea Staretului Efrem a RANIT AUTORITATEA BISERICII. Arhiepiscopul Ieronim il va VIZITA LA INCHISOARE - Razboi întru Cuvânt
 32. Pingback: PARINTELE MIHAIL MILEA (BUZAU) DESPRE PARINTELE EFREM DE LA VATOPED: “Un parinte al bucuriei si un staret marturisitor in vremuri apocaliptice” - Razboi întru Cuvânt
 33. Pingback: VATOPED DE CRACIUN, FARA STARETUL EFREM (Galerie Foto) - Razboi întru Cuvânt
 34. Pingback: PS SOFIAN BRASOVEANUL, al doilea episcop roman care vorbeste public despre ARESTAREA STARETULUI EFREM, evocand prigoana din inchisorile comuniste - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 35. Pingback: Parintele Efrem Vatopedinul a cerut eliberarea conditionata din inchisoare - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 36. Pingback: Obstea Manastirii Vatopedi: mentinerea arestarii preventive a Staretului Efrem, NEDREAPTA SI EXAGERATA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 37. Pingback: Noi evolutii in procesul parintelui Efrem Vatopedinul. PRIVEGHERI SI RUGACIUNE PENTRU STARETUL INTEMNITAT - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 38. Pingback: Parintele Efrem e liber si s-a intors la Manastirea Vatopedi. LACRIMILE REGASIRII: “Ii iubesc si ii iert pe toti”. - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 39. Pingback: Comunitatea Sfantului Munte Athos in CONFLICT fara precedent cu STATUL GREC si pe cale sa ceara SPRIJINUL RUSIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 40. Pingback: NEONAZISTII din Grecia fac POLITIE in Atena/ Der Spiegel ataca Biserica Ortodoxa Greaca - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare