TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspirat de Institutul “Elie Wiesel”

11-10-2013 19 minute Sublinieri

crin-antonescu-mediafax-foto-theodor-pana-1

“Doar o guvernare incompetentă, aflată în prag de faliment şi doar un slugoi dornic să-şi asigure protecţia şi susţinerea unor stăpâni nevăzuţi, ar fi capabili să provoace o asemenea nebunie”.

***

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat că va depune o iniţiativă legislativă pentru modificarea şi completarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob prin care „minimalizarea Holocaustului” se va pedepsi cu închisoarea. De asemenea, vor fi interzise simbolurile şi organizaţiile cu caracter legionar. Antonescu a ales să facă acest anunţ astăzi, deoarece mâine se comemorează ziua Holocaustului în România.

„Între faptele, simbolurile şi organizaţiile interzise vor fi introduse şi acelea cu caracter legionar pentru a ţine cont de o realitate istorică. Această referire este perfect justificată de politica rasială promovată între septembrie 1940 şi ianuarie 1941 de guvernarea legionară, de atrocităţile comise la adresa cetăţenilor de origine iudaică şi nu numai. Totodată se introduce în lege şi o definiţie dată Holocaustului pe teritoriul României astfel încât această să introducă şi persecuţia sistematică şi anihilarea evreilor sprijinită de autorităţile şi instituţiile statului român pe teritoriile administrate de acestea în perioada 1940 – 1944”, a declarat deputatul PNL, George Scutaru, co-iniţiator al proiectului de lege, care a adăugat că proiectul este realizat în colaborare cu Institutul „Elie Wiesel”.

Crin Antonescu a precizat că va cere o procedură de urgenţă în Parlament pentru această iniţiativă.

Întrebat dacă afirmaţiile ministrului delegat Dan Şova, care a declarat că evreii nu au avut de suferit în România, afirmaţie asupra căreia a revenit ulterior, ar intra sub incidenţa noii legi, Antonescu a răspuns că da. Liderul PNL a subliniat că recitarea unor poezii ale unor autori cu afinităţi legionare sau legionari nu intră sub incidenţa legii.

În vremurile de glorie ale comunismului, regimul dictaturii proletare îşi justifica eşecul şi incapacitatea de a asigura un minim de trai decent cetăţenilor României Populare (Socialiste) prin fantoma sabotajului comis de „duşmanul de clasă”. Tovarăşul Crin Antonescu, cel care se visează preşedinte al Republicii, redescoperă această grobiană metodă de manipulare şi ne aruncă peste ochi un polonic din haznaua politichiei româneşti.

Între două momente de somn şi cucăială, Crin Antonescu s-o fi întrebat: Cine să fie „suspectul de serviciu”, „duşmanul de clasă” care pregăteşte protestele de stradă împotriva erorilor comise de guvernarea USL? Să fie ungurii, nu se poate, că sunt mai mult de un milion de cetăţeni români de naţionalitate ungară, voturile UDMR din Parlament ar fi necesare şi în anumite chestiuni parcă au dreptatea lor, ungurii noştri. Renunţăm, deci, la naţionalism, nu dă bine nici la UE! Să fie romii? Nu, nu e bine nici cu romii, chiar dacă statele occidentale i-au tratat ca pe nişte „untermenscheni” şi i-au alungat din teritoriile lor cu forţa trupelor speciale, dacă noi ne apucăm să le aplicăm un tratament identic, vom fi acuzaţi de rasism. Să fie Băsescu? Nu, e banal şi epuizat subiectul!

Cine să fie, atunci, „duşmanul de clasă”? Păi, cine altcineva, decât legionarii?! Ăia, despre care vorbea tovarăşul Iliescu atunci când a chemat minerii să „planteze flori” în Piaţa Universităţii! Tovarăşul Crin Antonescu, trezit brusc din somn, a găsit soluţia şi ne anunţă că a depus, cu ocazia Zilei Holocaustului, o iniţiativă legislativă prin care organizaţiile, simbolurile şi promovarea ideilor legionare vor fi interzise prin lege. Se doreşte modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii.

Apropos, tovarăşe, cum poţi interzice o idee, că nici în SUA, „patria democraţiei”, nu sunt interzise ideile? De ce este nevoie de exacerbarea chestiunii Holocaustului – pe care nicio persoană cu mintea întreagă nu-l neagă în esenţă, în spaţiul românesc fiind exprimate doar necesare clarificări ale adevărului istoric, fiind greu de acceptat semnul de egal între regimul lui Adolf Hitler şi guvernarea Mareşalului Antonescu?

De ce doreşte Crin Antonescu să provoace reacţia justificată şi vehementă a celor care apără memoria martirilor luptei anticomuniste? De ce Crin Antonescu pune sub semnul întrebării şi al negării jertfa a câteva mii de români care au murit în luptele armate din munţi şi în închisorile Gulagului românesc, în încercarea eroică de a se opune comunismului?

Cui foloseşte declanşarea unor tensiuni inter-rasiale în România?

Doar o guvernare incompetentă, aflată în prag de faliment şi doar un slugoi dornic să-şi asigure protecţia şi susţinerea unor stăpâni nevăzuţi, ar fi capabili să provoace o asemenea nebunie.

Să lămurim, pentru tovarăşul Crin Antonescu, câteva chestiuni. Da, mulţi, foarte mulţi dintre evreii români au suferit cumplit, au fost ucişi, au fost victime nevinovate, Holocaustul este real! Da, mulţi dintre luptătorii şi partizanii anticomunişti, dintre martirii închisorilor comuniste au fost legionari! Da, aceste două realităţi ale Istoriei României au egală valoare de adevăr şi trebuie împăcate! România are nevoi de pace, tovarăşe Crin Antonescu, nu are nevoi de vrajbă!

Ciudat (sau nu?) este faptul că iniţiativa lui Crin Antonescu vine la puţină vreme după ce protestele pentru salvarea Roşia Montana au fost suspectate că ar fi de inspiraţie eco-anarhistă. Pregăteşte, tovarăşul Crin Antonescu, terenul pentru o acuzaţie ”a la tov. Ion Iliescu” împotriva protestatarilor anti-USL din viitoarea iarnă, care se anunţă foarte grea (creşterea tarifelor la energie, preţuri mari la carburant, la alimente de bază etc.)?

Vor fi acuzaţi cei care vor ieşi în stradă, pentru salvarea ţării, că sunt legionari, tocmai pentru că îşi manifestă spiritul naţional, aşa cum au făcut-o, cândva, şi legionarii? Există, cumva, undeva, în umbră, o forţă ocultă care îşi doreşte ca protestatarii împotriva sistemului să fie consideraţi nişte extremişti legionari, eco-anarhişiti, fundamentalişti etc.?

Sperăm că tovarăşul Crin Antonescu se va trezi din somnul raţiunii şi va alunga acest monstru pe care vrea să-l arunce pe capul românilor. Tovarăşe Antonescu, nu mai ţine faza cu ”duşmanii poporului”, aţi dormit prea mult, treziţi-vă şi veniţi-vă în fire!

 • Rostonline:

Claudiu Tarziu: NOUA SPAIMĂ A LUI CRIN ANTONESCU: LEGIONARISMUL

[…]

Estimp, Crin Antonescu, lider al PNL (un partid aşa-zicînd al libertăţii, inclusiv al celei de exprimare, de asociere şi de manifestare politică), co-preşedinte al USL şi şef al Senatului României, s-a trezit că principala noastră problemă este interzicerea „organizaţiilor cu caracter legionar” şi pedepsirea celor care „minimalizează holocaustul”. Dincolo de formulările vagi, care lasă loc interpretărilor abuzive (în condiţiile în care se vor regăsi şi în legea pe care vrea s-o iniţieze Antonescu), această proaspătă grijă a liderului liberal, pentru care cere procedură de urgenţă în Parlament, arată nu numai obedienţa deja obişnuită la politrucii noştri de rit nou, ci şi, atenţie, o mare frică!

Mai perspicace cu o secundă decît cealaltă păpuşă trasă pe sfori în capul guvernării, recte Victor Ponta, Crin Antonescu a realizat că ţara s-a săturat de această clasă politică şi că este pregătită să o măture definitiv. El ştie că protestele din stradă se vor înăspri, mai ales după venirea iernii, care va fi cumplită pentru români nu doar meteorologic, ci şi financiar. Îşi dă seama că în aceste vremuri, speranţa merge către o soluţie de forţă şi că românii, aşa îndoctrinaţi de comunism şi manipulaţi de istoricii de partid sau „corecţi” politic, ştiu că singurii care au pus probleme mafiei de stat au fost legionarii. Şi-atunci vrea să se asigure că o alternativă „legionară” la actuala putere şi la nevrednica opoziţie parlamentară nu este posibilă.

Pun ghilimelele la „legionară”, pentru că îi cunosc prea bine pe aceşti ticăloşi care ne conduc şi ştiu că vor asimila cu legionarismul orice grupare naţionalist-creştină, ba chiar şi pe acelea care vor îndrăzni să manifeste fie şi un timid patriotism sau o preocupare mai intensă pentru impunerea unor principii de viaţă creştină în societate. Nu m-aş mira să fie acuzate de legionarism pînă şi Mişcarea Populară sau Noua Republică, pentru că PNL ar deveni astfel singura formaţiune „de dreapta” – cu şanse de a intra în Parlament – democratică, nu-i aşa?, deci cu drept de existenţă, şi unica alegere a celor care înţeleg nocivitatea Stîngii.

Revenind, nu m-aş mira nici ca iniţiativa omagierii unui sfînt al închisorilor ca Valeriu Gafencu să fie considerată de legiuitor drept o dovadă de „minimalizare a holocaustului”, căci se ştie că acesta a fost “frate de cruce”, legionar, ce mai!, deci, vezi bine, antisemit, chit că a salvat de la moarte în puşcărie cel puţin un evreu.

Las că istoria Mişcării Legionare a fost mistificată în cel mai înalt grad de către adversari atît în epocă, cît şi în timpul comunismului, ca şi astăzi. Fapt este că în legea veche, pe care Antonescu vrea s-o modifice, legionarismul nu este incriminat, ci numai fascismul, iar integrarea legionarismului în curentul fascist nu e facilă şi nici nu poate fi obiectul unei instanţe de judecată. [De altminteri, plîngerile la Parchet, din ultimii 20 de ani, ale unor cetăţeni români de etnie evreiască împotriva unor organizaţii declarat legionare, ca şi unele procese intentate unor persoane considerate ca aparţinînd Mişcării Legionare, au fost soluţionate în defavoarea reclamanţilor.]  Aşa încît, probabil la presiunea prietenilor noştri evrei, liberalul vrea să condamne în mod expres legionarismul, necondamnat pînă acum nicăieri în lume.

Crin Antonescu (ca şi consilierii săi de la Institutul „Elie Wiesel”) nu pare să realizeze că o astfel de iniţiativă provoacă o reacţie contrar celei scontate în corpul social şi că stîrnesc pornirile anti-Putere ale românilor, care nu văd în asta decît semnul unei slugărnicii abjecte şi a încă unei trădări a neamului din care provine.

Azi a avut loc în Bucureşti, într-un climat discret, conferinţa internaţională Extremismul de dreapta în România şi Europa. Tendinţe, structuri, contra-strategiiConferinţa a fost organizată de Fundaţia Friedrich Ebert (FES), Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” şi SNSPA.

Ce-am înţeles eu:

–         Spre deosebire de alte ţări UE, în România nu mai există partide de extremă dreaptă în Parlament.

–         Dar extremismul de dreapta din România are manifestări violente din punct de vedere simbolic, produse de grupuri informale în mediul virtual şi de ONG-uri cu tentă religioasă în spaţiul public. Aceste extremism, greu de monitorizat, a făcut din discursul anticomunist o ideologie cu funcţii politice.

–         Limbajul extremist devine legitim pentru că este folosit de toate partidele, indiferent de orientare. Mass media legitimează şi ele limbajul extremist.

–         Criza economică nu poate explica ea singură ascensiunea partidelor de dreapta în UE şi un exemplu îl reprezintă manifestaţiile din Franţa contra mariajului gay, influenţate de Frontul Naţional.

–         Temele discursului extremist din România sunt: unificarea cu Basarabia, homosexualitatea, avortul, evreii , maghiarii, NATO, UE, Sfinţii Închisorilor. Două personaje frecvent stilizate ca modele de urmat sunt Ioan Gavrilă Ogoranu şi Valeriu Gafencu.

–         Pentru a preveni şi combate dezvoltarea extremismului de dreapta în Uniune, Comisia Europeană a înfiinţat Radicalisation Awareness Network (RAN), un fel de Consiliu pentru Discriminare cu buget de 2 mld. euro pe an. RAN are acum o filială în România, ce caută specialişti în social media, din poliţie, sistemul educaţional şi de sănătate etc.

–         Atenţia celor pentru care extremismul de dreapta reprezintă o problemă prioritară a societăţii româneşti se îndreaptă acum spre ONG-uri. FES şi Institutul Elie Wiesel au început în 2013 un proiect de monitorizare a social media.

Raportul Fundaţiei Ebert despre extremismul de dreapta din Europa, singurul extremism despre care s-a vorbit în conferinţă, poate fi citit aici.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat cu ocazia zilei Holocaustului că a depus o iniţiativă legislativă prin care organizaţiile, simbolurile şi promovarea ideilor legionare vor fi interzise prin lege.

Crin Antonescu intervine într-o materie foarte sensibilă care a prilejuit multe dispute şi care nu încetează să suscite o vie emoţie politică. În primăvara acestui an, bunăoară, o conferinţă susţinută la Bucureşti de cercetătorul William Totok despre Ion Gavrilă Ogoranu şi rezistenţa armată anticomunistă a provocat proteste în sală şi reacţii vehemente în presă.

Conferenţiarul care făcuse parte din Comisia Internaţională pentru studierea Holocaustului în România, avertiza asupra relaţiei greu disociabile între fosta mişcare legionară şi o rezistenţa armată anticomunistă, căutând totodată să limiteze înclinaţiile mitizante. Au fost sau nu partizanii din munţi legionari? Şi dacă au fost legionari, este legitim cultul care li se dedică? Sau, cu alte cuvinte, pot fi exoneraţi legionarii de crimele lor pentru că au fost anticomunişti?

Aplicată pe teren, problema nu este deloc uşoară şi nu e de mirare că se produc destule contrarietăţi, căci dacă există tentaţia de a extinde reverenţa pioasă faţă de mişcarea anticomunistă asupra legionarilor, se iveşte şi tendinţa opusă de a delegitima întreaga mişcare anticomunistă cu suspiciunea contaminării ei legionare. Elie Wiesel, de exemplu, refuzase să viziteze Memorialul de la Sighet rănind grav sensibilitatea acelora care ridicaseră cel mai emoţionant monument închinat victimelor represiunii comuniste din România.

Dar tocmai de aceea clarificările istorice sunt atât de necesare, căci confuziile nu fac decât să alimenteze neînţelegerile.

Conferinţa lui William Totok a prilejuit de altfel reacţii tipice pentru aceste amalgamuri sentimentale. Realizatoarea serialului documentar ”Memorialul durerii”, Lucia Hossu Longin a protestat sonor cerând PNL să-l revoce pe Andrei Muraru de la conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România, care se numărase printre organizatorii evenimentului. În opinia sa, conferinţa ultragiase memoria unui erou al luptei anti-comuniste. De fapt nu a fost clar dacă protestatarii au negat apartenenţa lui Ion Gavrilă Ogoranu la mişcarea legionară sau dacă au pretins că întrebarea însăşi este nerelevantă. Şi aici în această neclaritate rezidă de fapt întreaga problemă.

În orice caz, anunţul preşedintelui PNL Crin Antonescu este şi un răspuns la somaţia Luciei Hossu Longin. Liderul liberalilor nu doar că nu îl sancţionează pe Andrei Muraru, dar pare să adopte o conduită politică inspirată direct din noua direcţie de cercetare a Institutului. Căci nu întâmplător Institutul ”Elie Wiesel” organizase conferinţa evocată mai sus în cooperare cu Institutul condus de Andrei Muraru. Era o garanţie că omagierea rezistenţei anti-comuniste nu se va transforma treptat într-un cult oficios şi disimulat al mişcării legionare.

Pe scurt, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi colegii săi liberali Andrei Gerea şi George Scutaru au depus o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. La toate acestea ar urma să fie adăugate simbolurile şi ideile legionare.

Chiar dacă în esenţă precizarea este redundantă, căci ea pare să fie inclusă în restul definiţiei, totuşi ea ar putea avea consecinţe juridice importante.

Terminase cu toate angajamentele electorale de îndeplinit. Crin Antonescu. De-aia a anunţat colegul lui, George Scutaru, că e coiniţiator al unui exces de zel lamentabil. Anume, iniţiativa legislativă în regim de urgenţă! privind modificarea OUG 31/2002. Ea în sine e o mizerie prostească adoptată din cauza faptului că a vorbit gura fără Ion Iliescu, preşedintele de atunci al României, când s-a ridicat din baie şi s-a apucat să nege că a fost holucaust în România. […] După declaraţia cu pricina, Ion Iliescu a fost nevoit să-şi pună cenuşă-n cap şi să expună România unor umilinţe de nedescris, printre care ţintuirea la stâlpul infamiei în “Muzeul Holocaustului”, unde Elie Wiesel a numărat şi pentru Bucureşti faptele atribuite Budapestei, mai precis, regimului Horthy – chestia-asta îl enerva foarte tare pe Corneliu Coposu. Deci, Wiesel le-a numărat de două ori şi a recunoscut asta cu cinism, declarând, rânjind, că are dreptul. Şi că ei au dreptul orice. […]

La fel şi România – de fapt, ţara n-are nici o vină, doar că-i locuită de jigodii care constituie clasa politică şi mafia economică – s-a învăţat că trebuie să obţină firman de la Washington pentru prezidenţie. Fals! Băsescu a câştigat fiindcă aşa a vrut sistemul securistic intern, care pe urmă s-a aliat cu cel internaţionalist şi le-a demonstrat că n-ar găsi o slugă mai felaţionistă. Se pare că, totuşi, s-au înşelat. Din moment ce chiar cel pe care îl salutam ca apărător al demnităţii naţionale, Crin Antonescu, face sluj. Incalificabil. :evil:

Nu putea să se abţină? Sau ţine să-şi alunge, definitiv, baza electorală? Abia îşi revenise şi nici n-am apucat să salut propunerea de aseară privind organizarea unei reuniuni a USL cu ambasadorii străini, că a ţinut să-şi dea cu tesla. I-o face Niels Schnecker până la urmă, îl bagă-n pământ…
[…]

Şi ce vrea iniţiativa incalificabilă? De exemplu, să merg la puşcărie pentru articolu-ăsta. Cu agravanta că îl iubesc pe RADU GYR, care e un poet genial, un poet creştin, un fost deţinut politic. Şi cu agravata că refuz să neg sau măcar să ascund că au fost legionari martiri care, adică şi-au riscat viaţa în puşcăriile comuniste ca să-şi salveze camarazii de suferinţă, indiferent de apartenenţa lor politică, de convingerile lor sau de motivul pentru care se aflau acolo. Şi cu agravanta supremă a mărturiei multor foşti deţinuţi politici că au fost legionari care au salvat evrei deşi puteau muri în locul lor.

Legea lui Crin l-ar băga la puşcărie pe Coposu.

Deci, să mă bage Crin la puşcărie, vreau dovezi pentru holocaust. Cel puţin pentru cel din România. Că amendamentele lui Crin te condamnă dacă “minimalizezi holocaustul”. Expresie care vă daţi seama ce plajă de abuzuri favorizează.

Eu îi propun lui Crin Antonescu să reintroducă pedeapsa cu moartea. Strict pentru asta.

Singura şansă a liderului liberal e ca George Scutaru să-şi dea demisia din PNL şi să declare public că a avansat o iniţiativă legislativă la care l-a asociat în mod avuziv pe preşedintele partidului. Altfel, Crin Antonescu nu va fi niciodată preşedintele României. Nu-i vorba că nu l-aş mai vota eu. Să fim serioşi, nu pierde doar un vot. :(

[…]

Liberalism înseamnă să am dreptul nelimitat la opinie, deci, la conştiinţă, aşa cum prevedea Constituţia regală a României.

O mulţime neagă holocaustul roşu şi nu doar că nu sunt incriminaţi, ci sunt chiar aplaudaţi. […]

blackthoughtpoliceph6

Nota noastra:

Pericolul esential ce tine de acest proiect de lege nu sta in blamarea pentru legionarism a Noii Republici sau a Miscarii Populare ori in discreditarea miscarilor de strada antiguvernamentale (intesate, de altfel, de ONG-uri militant anticrestine), iar explicatia lui nu credem ca rezida in vreo reactie de spaima a clasei politice fata de vreun pericol de “legionarism”. Cel mai probabil, in motivatia proiectului este vorba de disperarea si de ambitia deja paroxistica a eternului prezidentiabil Crin Antonescu de a se legitima fata de grupuri de presiune externa cu influenta, lucru ce il impinge la acte de slugarnicie extrema pe linia “corectitudinii politice”, cu un exces de zel abject, de ultima speta. Macar asa ni se descopera ce lup feroce in piele de mielusel zacea in “crestinul”, “democratul” si “tolerantul” anti-basist, care se vrea CU ORICE PRET presedinte… Chiar si calcand peste cadavre, chiar si ambitionandu-se a-l depasi in ticalosie si tradare pe adversarul sau, actualul locatar de la Cotroceni. Macar ca profesor de istorie si ca mare liberal ce se revendica, ar fi trebuit sa stie ca represiunea crunta a legionarilor de catre Partidul Liberal din perioada interbelica a dus exact la opusul rezultatului scontat.

Pericolul acestui proiect de lege se intelege mai bine daca este pus in legatura cu ideile rezumate din conferinta despre extremism:

Temele discursului extremist din România sunt: unificarea cu Basarabia, homosexualitatea, avortul, evreii, maghiarii, NATO, UE, Sfinţii Închisorilor. Două personaje frecvent stilizate ca modele de urmat sunt Ioan Gavrilă Ogoranu şi Valeriu Gafencu.

Desi in lege nu se defineste extremismul prin toate aceste componente tematice, este limpede ca aceasta este tinta: “legionarizarea” si “extremizarea” discursului crestin si nationalist (patriotic, pro-romanesc) pentru scoaterea sa in afara legii.  A amesteca tema avortului si homosexualitatii, a euroscepticismului cu cele ale unui discurs xenofob sau antisemit este absolut nepermis si nu poate fi facut decat de cineva cu rea-credinta. Ce sa mai spunem de Sfintii Inchisorilor…

De altfel, aceste intentii de penalizare juridica a temelor ortodoxe si nationale “incorecte politic” si de criminalizare a sustinatorilor acestora, au mai fost exprimate si anterior, sub diverse forme:

… sau au fost deja anticipate de cateva actiuni concrete ale aceluiasi Institut condus de anticrestinul Alexandru Florian:

Revenind la proiectul de lege, sunt cel putin doua mari pericole, doua ticalosii abominabile care trebuie denuntate ca atare:

1. Interzice cultul persoanelor condamnate pentru crime impotriva umanitatii:

Art. 5- Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii , crime de război sau crime contra umanităţii, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste ori xenofobe, în sensul dat de art. 2 lit. a) din prezenta ordonanţă de urgenţă, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi”.

precum si:

Art. 7 – b) promovarea în public a cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii sau desfăşurarea în public a unei activităţi, temporare sau permanente, în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctiinelor fasciste, legionare, rasiste ori xenofobe;

Nu, nu este vorba aici doar de cultul maresalului Antonescu. Iata un exemplu de persoana criminal de razboi condamnat si ramas pana azi nereabilitat juridic: Mircea Vulcanescu. A fost condamnat in lotul subsecretarilor de stat ai guvernului Antonescu. Conform acestei legi, desi nici macar nu a fost legionar (si nici simpatizant), elogierea sau cinstirea ca martir al neamului a lui Mircea Vulcanescu intra sub incidenta legii! 

Mai este si cazul celor condamnati pentru legionarism. Condamnarile pentru legionarism au fost date de doua regimuri: Antonescu si cel comunist. Institutul Elie Wiesel, de exemplu, a cerut retragerea cetateniei de onoare a lui Valeriu Gafencu invocand condamnarea sa ca membru al Fratiilor de Cruce de catre… regimul antonescian. Cum e posibil, insa, sa se considere valide niste condamnari ale unor regimuri considerate, unanim, drept totalitare, ilegitime, si, in cazul lui Maresalului Antonescu, altminteri culpabilizat tocmai pentru holocaust?! Este o contradictie absolut halucinanta. Dar, nu-i asa?, scopul scuza mijloacele…

Iar scopul, aici, este scoaterea in afara legii a cinstirii Sfintilor Inchisorilor, sau, cel putin, a celor dintre ei acuzati a fi legionari. Dar, chiar daca nu ar fi legionari, majoritatea dintre ei ar intra oricum la una din definitiile laxe ale legii, de genul “nationalism extremist”.

2. Adauga un termen ambiguu: “minimalizarea in mod evident a holocaustului” (art. 6.1). 

Ce inseamna “minimalizarea in mod evident” din punct de vedere juridic nu ni se mai spune, insa. Iar aceasta ambiguitate nu va incuraja altceva decat politia gandirii si restrangerea libertatii de exprimare

Cazul introdus aici de lege este diferit de negationism, deja pedepsit prin lege. Dar, de pilda, daca recunosti existenta holocaustului romanesc (definit in lege astfel: prin Holocaust pe teritoriul României se înţelege persecuţia sistematică şi anihilarea evreilor sprijinită de autorităţile şi instituţiile statului român în teritoriile administrate de acestea în perioada 1940 -1944.“) insa ceri dovezi sau lamuriri sau pur si simplu ai dubii legat de amploarea/numarul victimelor, se cheama ca minimalizezi holocaustul? Cand minimalizarea va fi evidenta (pentru cine evidenta, cum se masoara evidenta?) si cand nu va fi? Asadar, ca si in cazul subiectului extrem de complex si de nuantat al Miscarii Legionare, se deschide loc larg abuzului si lichidarii oricui doreste o dezbatere istorica obiectiva, onesta si dez-deologizata, practica un discurs fie si cat de putin incorect politic.

Dar, oare, o fi minimalizare (cat de… “evidenta”?) daca afirmi, de exemplu, ca tragedia holocaustului nu este un fenomen unic al istoriei, ci este similar si la fel de condamnabil, in aceasta privinta, cu alte acte de genocid, cum ar fi Gulagul comunist?

E inadmisibila o astfel de notiune nedefinita care poate fi folosita arbitrar fata de oricine, inclusiv fata de cei care, altfel, nu sunt filo-legionari si nici negationisti. Chiar si asa, parerea noastra este ca o astfel de problema, cum ar fi recunoasterea si asumarea holocaustului, nu poate fi impusa cu garbaciul, cu inchisoarea si cu pumnul in gura. Reactia obtinuta va fi, e la mintea cocosului, una de adversitate si de respingere. Cum sa criminalizezi idei, sa suprimi libertati fundamentale, sa comiti represiune si sa nenorocesti destine tocmai in numele memoriei unor colectivitati reprimate si criminalizate in mod inuman pentru ceea ce reprezentau si gandeau? Nu se vindeca ranile fascismului printr-un nou program de represiune stalinista si nu se poate face dreptate printr-o nedreptate si mai mare, asta daca dreptatea o fi fost vreodata scopul inspiratorilor acestei legi.

Legea mai prevede pedepse cu inchisoarea de la 3 la 15 ani (!) pentru constituirea, aderarea sau doar sprijinirea unor “organizatii cu caracter fascist, legionar” s.a.m.d., precum si alte pedepse cu inchisoarea (de la 3 luni la 3 ani) pentru cei care numai promoveaza prin idei sau simboluri legionarismul ori cultul persoanelor socotite a fi fost legionare – deci si a sfintilor inchisorilor sau a marilor duhovnici care au fost legionari in tinerete! Este limpede ca orice abuz este deschis si orice prigoana devine posibila, inclusiv impotriva putinilor supravietuitori dintre fostii detinuti politici. Mai general insa, trebuie sa fie clar, ca risca puscaria orice român care indrazneste sa vorbeasca de bine pe martirii Gulagului romanesc, asimilati de acum “extremismului legionar”, prin urmare condamnati inca o data si transformati din sfinti in… criminali.

In ceea ce ne priveste, dupa cum cititorii nostri stiu prea bine, desi nu avem vreo simpatie sau vreo legatura cu legionarismul ca ideologie sau ca miscare politica, cu atat mai putin cu epigonii sai de astazi, de multe ori caricaturali si grotesti, sau adunati in dubioase si imunde grupari cu iz securistic (diversionist-provocator), nu putem accepta insa nici IMPUNEREA PRIN LEGE a unor abordari trunchiate, unilaterale, de extractie comunista sau/si masonica despre un fenomen extrem de complex, pe care pana si  istoricii cei mai… liberali (in toate sensurile) refuza sa-l claseze sub o eticheta stigmatizanta:

Să nu credeți, cum spun adversarii Mișcării Legionare, că a fost o copie a nazismului sau a fascismului. Mișcarea Legionară a fost o mișcare autohtonă, născută din grupări studențești anticomuniste (Neagu Djuvara).

De asemenea, ar fi impotriva constiintei de crestin si de om a ne lepada si a necinsti pe toti acei giganti ai sfinteniei si ai eroismului care, fara a aproba vreodata crimele sau antisemitismul (dimpotriva, alegand jertfa de sine pana la mucenicie, chiar din iubire fata de semenii lor evrei), au aderat, intr-o perioada istorica ce ar trebui inteleasa foarte bine in tot contextul ei, la o miscare ce corespundea crezurilor si idealurilor acestora crestine, patriotice si anti-comuniste. Chiar nu trebuie sa fii filo-legionar ca sa pretuiesti si sa iei ca pilda suferinta, sacrificiul, nobletea si demnitatea unor inaintasi care au avut curajul de a infrunta fiara comunista si de a-L marturisi pe Hristos, sub cea mai neagra teroare si cele mai atroce torturi, tot asa cum nu trebuie sa ai vreo simpatie pentru liberalism si pentru taranism ca sa te pleci in fata patimirii din inchisorile rosii ale unor ilustri membri ai respectivelor partide, pentru convingerile lor. La fel, chiar si cand nu poti impartasi, si cand nu poti intelege unele lucruri, ai datoria sa respecti si convingerile politice din trecutul unor oameni care s-au facut jertfe vii pentru neamul si credinta noastra, fara a le distorsiona si a le rastalmaci prin prisma unor prejudecati inflamate de un mecanism prezent al urii totalitare. In acelasi timp, este limpede ca nu ai voie sa treci sub tacere sau sa scuzi in vreun fel, sub mantaua sfinteniei celor curatiti prin suferinta din temnite, crimele savarsite prin Miscarea Legionara si nici derapajele legionare de la gandirea crestina, asa cum marturiseau, de altfel, inca din inchisoare, un Ianolide sau un Gafencu, fara a se dezice de ceea ce au primit bun pentru formarea lor prin Fratiile de Cruce. Cum scriam si altadata: Nu putem scuza cele de nejustificat! Altminteri ne inselam si inselam si pe altii foarte grav!

Ne-am mai exprimat deja explicit in privinta orientarii noastre, asumandu-ne riscurile atacurile dinspre ambele extreme fanatice ideologic, care se intalnesc foarte bine cand e vorba de a crea provocari si de prigonirea caii celei stramte:

Site-ul neoliberal IN LINIE DREAPTA manipuleaza josnic si grosier cu privire la orientarea Razboi intru Cuvant (update)

“Sminteala pentru evrei si nebunie pentru…” zelotistii de tip Barabas? Reflectii despre un scandal mediatic provocat pe seama manastirii Petru-Voda, plecand de la un cantec: “Sfanta tinerete legionara”

Reluam si aici un fragment din cele pe care le scriam acum 2 ani si jumatate in ultimul articol mentionat:

[…] Bineinteles, la loc de frunte, pentru aceste organizatii militante, sta eterna marota a acuzatiei de antisemitism. Insa versurile incriminate (desi nu fara probleme din punct de vedere crestin) chiar nu au nicio legatura cu problema evreiasca, iar autorul lor – Radu Gyr – este cel care a infiintat Teatrul Evreiesc care dainuie si astazi, pe cand era… ministru legionar al culturii!

Apoi, strict istoric, problema raportului dintre Miscarea Legionara si evrei ar trebui pusa in contextul epocii, in problemele sociale care existau atunci, si nu in mod ideologic si revansard, asa cum este pusa acum de organizatiile de lobby care isi fac o meserie din vanarea “antisemitismului” (e drept ca nu lipsesc nici provocatorii ortodoxisti, dar nu ortodocsi de astazi care au toata ziua numai “jidani” in dinti, doar-doar vor declansa o reactie care sa arunce in aer intreaga Ortodoxie […]).

[…] Pe de alta parte, legislatia antisemita – in cea mai mare parte a ei – fusese deja elaborata de regele Carol al II-lea si de Maresalul Antonescu (ironia istoriei: maresalul este infierat si el, fara drept de apel de aceleasi organizatii). In plus, una era legea, si alta era realitatea sociala, asa cum o dovedesc arhivele vremii. Evident ca in discurs chestiunea evreiasca era pusa in mod radical, insa nu in mod rasist, ci social. Asta inseamna ca evreul nu era considerat de M.L. drept un sub-om, sau drept un om inferior (precum era vazut de nazisti), si nicinu era obiectul programatical unor politici de exterminare. Sa nu uitam ca Miscarea a fost o organizatie foarte bine inchegata si disciplinata, care ar fi putut face mare rau daca ar fi fost orientata catre astfel de scopuri. Ca au fost abuzuri din partea unor legionari, asta este real, regretabil si condamnabil, si o recunosc chiar si unii dintre ei. Nu toti membrii Miscarii Legionare au facut ca Radu Gyr sau ca parintele martir Stefan Marcu, care a deschis o cantina pentru evrei. Dar acest lucru nu justifica sub nicio forma campaniile de vanare a supravietuitorilor Miscarii Legionare si de infierare de tip comunistoid, bolsevic. Din pacate, e aproape imposibil sa mai abordezi in mod calm si onest trecutul istoric recent in acest climat revansard, otravit de patimi si agende ascunse, atat la stanga, cat si la dreapta, unde pana si un ziarist oportunist precum Ion Cristoiu, ori un ministru de externe slugarnic si politic corect, precum Th. Baconschi, ajung sa fie acuzati de fascism si rasism!

Pana in acest moment, de pilda, pentru a generaliza problema si a iesi de sub spectrul subiectului Miscarea Legionara, au ramas in vigoare condamnarile proceselor organizate sub presiune sovietica in anii ’46-’47 impotriva “criminalilor de razboi”. Practic, desi pare de necrezut, pana in ziua de astazi un Mircea Vulcanescu este, juridic, in actele statului roman, criminal de razboi! Va dati seama din aceasta si cat de adevarata a fost condamnarea comunismului (facuta de un presedinte si de niste asa-zisi istorici care au fost printre cei mai profitori ai oricarui regim posibil!)

Aceste procese au fost organizate pentru a extermina elita politica a tarii de catre comunisti sub pretextul de-fascizarii tarii, de-nazificarii ei. Si exista organizatii de lobby antisemitism care le considera si astazi drept corecte!

Asadar, vedem bine ca pentru partea ideologizata (“progresista”) a opiniei publice, nuantele sunt ca si interzise.

Or, acest lucru nu va duce decat la o spirala a violentei. Atacul acesta violent mediatic in care se incrimineaza antisemitismul inexistent al unuia dintre duhovnicii emblematici ai acestui neam, intretinerea unei atmosfere de teroare intelectuala politic corecta, amenintand cu Legea statului pentru delict de opinie, in care nu se mai poate face niciun film, nicio conferinta, in care nu se mai poate canta cuiva niciun cantec care sa nu aiba aprobarea cercurilor sioniste, miroase urat, urat de tot, a vremuri grele…

[…]
Si este vorba despre acelasi om [Mircea Vulcanescu] care a sarit in apararea unui evreu atunci cand, in toiul tulburarilor studentesti din anii ’20 ai secolului trecut, o grupare de extremisti sarise sa il bata pe “jidanul” ce se afla in aceeasi sala de curs. Acelasi om, un adevarat model de crestin pentru noi toti, din toate punctele de vedere, fara rest, este cel care a lasat scris ca unul din motivele pentru care nu s-a inrolat in Miscarea Legionara au fost derapajele sale violente [motivele fiind mai multe. Iata ce scria, de pilda, in Nae Ionescu asa cum l-am cunoscut: “Prin aceşti tineri, societatea românească ajunsese să fie abătută de la efortul ei constructiv, printr‐o adevărată psihoză, ispititoare în începuturile ei idealiste, dar spăimântătoare în consecinţele ei ulterioare, tenebroase şi poliţieneşti” (textul integral se gaseste AICI].

Noi consideram, ca Dostoievski, ca toti am gresitsi romani, si evrei, si legionari, si nelegionari. Si mai consideram ca e datoria noastra de oameni si de crestini sa dorim binele (fara sa i-l si facem cu forta!) oricarui om, indiferent de etnia sa, atat binele social, cat si pe cel spiritual. Dar, pentru a nu se ajunge la derapaje, ar trebui ca atitudinea sa fie reciproca.

In orbirea fanatica a celor de-a stanga, toti vor fi etichetati drept ”legionari” (pentru ca exista un clar interes ca acest cuvant sa ramana un stigmat), toti vor fi ”fundamentalisti” – adica noi toti, cei care avem o atitudine crestin-ortodoxa, o atitudine romaneasca. Toti care au ceva de comentat referitor la “maretele progrese” ale societatii secularizate de astazi – cum ar fi cinismul cu care se ucid oamenii prin experimente medicale, prin OMG-uri sau cum ar fi inchisoarea electronica ce se edifica cu elan socialist – ei bine, toti vom fi asimilati, la pachet, acelorasi grupari/curente care se revendica (si inca abuziv, pe nedrept), astazi, de la Miscarea Legionara.

Acelasi lucru se va crea si de catre cealalta tabara – a gruparilor care fac multa galagie vanturand numele Miscarii Legionare, pana acolo unde, incredibil, dar adevarat, se pune semnul egal intre a fi ortodox si a promova cultul – idolatrie si cult total exagerat si neortodox, haideti sa recunoastem – “Capitanului“! Si aici nuantele sunt interzise, dupa cum au aratat-o chiar de curand, cand au existat destui care au aruncat cu noroi in contributiile duhovnicesti ale unor parinti legate de cinstirea memoriei martirilor din temnitele comuniste, doar pentru ca nu au vorbit si despre Corneliu Zelea Codreanu si nu au pus sfintenia celor din inchisori pe seama Miscarii Legionare.

Dincolo de parerile despre Legiune si Corneliu Zelea Codreanu, acum in joc e o chestiune de principiu: pur si simplu aceasta lege este periculoasa prin ambiguitatea sa si prin caracterul agresiv, subversiv anticrestin si anti-romanesc, pe care-l contine. Nu va produce altceva decat politia gandirii si, teroare, iar, pe de alta parte, e limpede ca zgandareste si poate reaprinde, abia asa, tensiuni si conflicte sociale serioase.

Singura solutie reala, care ar aduce impacare, ar fi (fost) asumarea fatisa de catre Biserica si canonizarea Sfintilor Inchisorilor pentru singurul motiv real: VIATA PILDUITOARE, DE SFINTENIE, IN HRISTOS, MARTURIA CEA BUNA, MARTIRIUL CRESTIN.

Romania

Legaturi:

***

***

***


Categorii

Articolele saptamanii, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Legea 217/2015 ("antilegionara"), Mircea Vulcanescu, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Polemici, conflicte, zelotism, extremism, provocari, Preot Marcel Radut Seliste, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

69 Commentarii la “TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspirat de Institutul “Elie Wiesel”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Si mai este un aspect, de natura juridica. Un om care a fost condamnat si a executat condamnarea, SI-A ISPASIT orice vina !!! Deci nu mai poate fi pus la zid in ca o data, moral, mediatic, etc. Daca a fost legionar si a fost condamnat la niste ani de inchisoare, i-a executat, in momentul iesirii pe poarta puscariei, nu mai are nimic de ispasit. Deci nu poate din punct de vedere moral sa fie in contrinuare (dupa 60 de ani !) privit ca un criminal, ca un infractor, etc. Poate ma insel, nu sunt jurist, dar asa mi se pare logic si de bun simt.
  Este cazul lui Serban Milcoveanu, daca nu cumva ma insel, care pe vremea lui ceausescu a dat Securitatea in judecata, argumentand ca el si-a ispasit pedeapsa si nu are de ce sa mai fie hartuit. Si a castigat !

 2. Pingback: MAI AVEM O ȚARĂ? Ce a ajuns România astăzi? Românii – între FLĂMÂNZI și PUNGEȘTI - Recomandari
 3. Pingback: 61 ani de ani de la adormirea unui martir: “DETINUTUL CRIMINAL DE RAZBOI” MIRCEA VULCANESCU. Documente: Marturia interogatoriului din 1945 si APARAREA din PROCESUL-MASCARADA in urma caruia a fost condamnat la OPT ANI TEMNITA GREA -
 4. Preot Mircea Bejenar, profesor, cercetator CNSAS:

  Preambul spre un nou Gulag şi spre noi camere de tortură? Despre proiectul de lege anti-legionar al Domnului Crin Antonescu


  “10 decembrie 1933. România democratică, liberală, prin guvernul naţional liberal, condus de I.Gh.Duca, emite primul decret persecutor antiromânesc, anticreştin, antidemocratic şi antilegionar. Tandemul Carol al II-lea – I.Gh.Duca scotea în afara legii Garda de Fier, expresia politică a Mişcarii Legionare, care fusese întemeiată, în 1930, de Corneliu Codreanu, ca “un gard împotriva expansiunii comunismului”.
  In urma acestui act antidemocratic şi anticreştin se declanşează cea dintai persecuţie a statului în România contemporană, încât “recolta durerii” strânsă de către autorităţi a totalizat arestări, bătăi crunte, anchete bestiale şi asasinate asupra studenţimii creştine (despre care Mircea Eliade mărturisea că a fost «prima generaţie din istoria modernă care a luat în serios creştinismul»), adică 18.000 de arestări,18.000 de de case răvăşite şi însângerate de bocancii poliţiştilor, 300 de bolnavi în închisori, 16 morţi, 3 înmormântaţi de vii sub pământ.”

  “Însă vârful persecuţiilor este atins în timpul dictaturii carliste, când, începând cu 17 aprilie 1938, este arestat abuziv, şi apoi judecat şi condamnat pe nedrept, Corneliu Codreanu, şeful Mişcării Legionare, concomitent cu sutele şi miile de arestări, calomnii, insulte, fabricarea de documente, judecări şi condamnări false, asasinate, inclusiv printre elevii de liceu.
  Sunt arestate şi închise şi mari personalităţi intelectuale ale ţării şi ale Legiunii, în frunte cu Nae Ionescu şi Mircea Eliade. De asemenea, la 23 mai 1938, are loc la Consiliul de Război procesul lui Corneliu Codreanu, sub presiunea crescândă a tandemului asasin Carol al II-lea – Armand Călinescu, unde Codreanu este împiedicat să se apere, fiind condamnat la 10 ani munca silnică, pentru ca mai târziu să-i fie înscenată asasinarea, de către Armand Calinescu, în noaptea Sfântului Andrei, de către bandele guvernamentale.”

  “Prigoana ia proporţii de coşmar, odată cu asasinatele în rândul căpeteniilor legionare: prof. Vasile Cristescu este împuşcat în frunte de către evreul Otto Reiner.
  Victor Dragomirescu, Nicoleta Nicolescu şi grupul Nadoleanu sunt arşi de vii în crematoriu, în prezenţa lui Armand Călinescu.”

  Sursa: http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2013/11/23/preambul-spre-un-nou-gulag-si-spre-noi-camere-de-tortura-despre-proiectul-de-lege-anti-legionar-al-domnului-crin-antonescu/

 5. Semnalez o acţiune intensivă de propagandă politică, promovată pe mai multe grupuri de pe facebook de postacii PNL, prin care probabil domnul iniţiator ministru Gerea încearcă să dreagă apele în rândul electoratului său.
  Un articol de-a dreptul insultător, în genul promovării lui Becali, care măcar era sincer în derapajele sale.
  Nu că nu a observat lumea că imediat după ce a depus iniţiativa cu legionarii, a ajuns ministru al economiei..

  Să aflăm deci ce l-a emoţionat pe domnu:

  http://agpress.ro/component/content/article/18-dezvaluiri/3239-afla-ce-l-a-emotionat

  Ministru facut sa planga la o biserica din Gavana

  Argeseanul Andrei Gerea, proaspatul ministru al Economiei a fost surprins (LOL!n.n.utz) weekend-ul trecut la o biserica din cartierul Gavana, acolo unde, de ani de zile merge sa se roage alaturi de sotia sa. Cum ziua in care acesta a reusit sa isi ia liber si sa traga o fuga pana acasa la familie a fost in weekend, chiar de ziua numelui, de Sfantul Andrei, liberalul a profitat de ocazie si a mers si la biserica asa cum obisnuieste.

  Ministrul argesean a fost surprins pana la lacrimi cand atat preotul paroh cat si cei prezenti la slujba i-au cantat la multi ani si i-au daruit flori. Vecinii sai au povestit ca a fost atat de emotionat si surprins ca nu-i venea sa creada.

  Andrei Gerea este un politician cuminte, rareori ataca fara argumente si niciodata nu ataca la persoana. Acest lucru, dar si firea sa destul de blanda l-au facut sa fie un vecin placut in cartier, cu atat mai mult cu cat, acum este vedeta blocului si a cartierului. La biserica, alaturi de ministru s-a aflat si sotia acestuia care la randul ei a fost marcata de surpriza facuta de vecinii si prietenii din cartier si de oamenii alaturi de care merg la biserica de ani de zile in weekend.

  Ce om bun! El şi cu băse, adevăraţi oameni sensibili.. plâng în biserică..
  Cum s-a chinuit el mititelul să reuşească să-şi ia liber în weekend şi să meargă la biserică. Şi ce bine îmi pare că s-a găsit un reporter sincer care să ne aducă (dezinteresat) înaintea ochilor un astfel de model de politician.. cuminte (şi ascultător!).
  În fine.. Domnul să ne ierte şi să ne mântuiască pe toţi.
  Doamne, ajută!

 6. Pingback: Barna din ochi. RASISM RELIGIOS GUVERNAMENTAL IN ISRAEL: “Sufletul unui evreu homosexual este mai de pret decat sufletul unui goy (ne-evreu)” - Recomandari
 7. Pingback: Spre interzicerea cinstirii martirilor: MIRCEA VULCANESCU – URMATORUL PE LISTA AGENTILOR CORECTITUDINII POLITICE. In urma unei reclamatii, Primaria sectorului 2 ia in calcul DEMOLAREA STATUII FILOSOFULUI - Recomandari
 8. Pingback: Legea care pedepseste cu inchisoarea “ORGANIZATIILE CU CARACTER FASCIST” si “CULTUL CRIMINALILOR DE RAZBOI” a fost ADOPTATA la SENAT - Recomandari
 9. Pingback: REPETATA RASTIGNIRE sau despre intentia demolarii statuii Martirului MIRCEA VULCANESCU - Recomandari
 10. Pingback: RADU PREDA, noul director al IICCMER: “Este datoria mea sa pun pe agenda institutului CAZURILE SFINTILOR INCHISORILOR”. “Biserica trebuie sa aiba CURAJUL ASUMARII trecutului recent” - Recomandari
 11. Crin […] este un personaj terminat, fara nici un viitor in politica romaneasca, indiferent pe unde se duce sa faca pantofii. Mai periculos este Iohanis.
  Prestatia lui jalnica in fata delegetiei FMI ne-a aratat un om de paie, care gafaie de emotie, nu-si gaseste cuvintele si nu poate transmite un mesaj coerent in fata unor functionari straini:
  http://www.youtube.com/watch?v=kcZXr7Vn1Fw

 12. Pingback: Crin Antonescu – “rasplatit” de Congresul Mondial Evreiesc pentru LEGEA “ANTILEGIONARA” cu o invitatie in SUA - Recomandari
 13. Pingback: MIRCEA VULCANESCU despre MISCAREA LEGIONARA. Lamuriri istorice - Recomandari
 14. Pingback: Decorarea lui OCTAV BJOZA – contestata vehement de Tismaneanu si Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului. FARISEII ANTICOMUNISMULUI DE PROPAGANDA SI MAROTA LEGIONARISMULUI - Recomandari
 15. Pingback: PROTESTUL PRESEDINTELUI AFDPR, OCTAV BJOZA: “Consider că noi trebuie să avem curajul de a prelua tot ce a fost bun de la fiecare, fie ei liberali, ţărănişti, legionari, cuzişti sau de nici o culoare politică, dar şi de a dezbate tot ceea ce
 16. […]
  “Propunerea legislativă nu a fost supusă dezbaterii publice, ea a trecut şerpeşte în comisia condusă de colaboratori a securităţii comuniste, dovediţi în instanţă de CNSAS şi a fost votată în plen aproape în unanimitate de un parlament format din numeroşi penali şi corupţi, deci şantajabili şi fără calitate morală să decidă dacă Mircea Eliade trebuie interzis sau nu? Din păcate, presa mainstream a păstrat o tăcerea complice privind această lege, care încalcă legislaţia naţională şi internaţională.”
  […]

  Sursa: http://www.napocanews.ro/2015/07/sfintii-inchisorilor-cioran-eliade-tutea-noica-vulcanescu-gafencu-interzisi-de-iohannis-si-clasa-politica-corupta.html

 17. Pingback: Cateva observatii pe marginea legii INTERZICERII ORGANIZATIILOR LEGIONARE si a CULTULUI CRIMINALILOR DE RAZBOI | Cuvântul Ortodox
 18. Pingback: Seful Institutului Elie Wiesel confirma atitudinea stalinist-aberanta: placa comemorativa a lui NICHIFOR CRAINIC si bustul lui MIRCEA VULCANESCU ar trebui INTERZISE/ Istorici despre legea antilegionara: LEGE BIG BROTHER A ISTORIEI, MIREASMA REPRESIVA CA I
 19. Pingback: Ce nu stie sau nu vrea sa stie Institutul Elie Wiesel. NICHIFOR CRAINIC SI ALTII AU FOST REABILITATI JURIDIC. Totodata, ministrul de finante GHERON NETTA din guvernul Antonescu, condamnat in acelasi LOT cu VULCANESCU, a fost REABILITAT | Cuvântul Ortodox
 20. Pingback: NOI REACTII fata de legea stalinista Antonescu-Elie Wiesel, care CRIMINALIZEAZA CINSTIREA EROILOR SI SFINTILOR ANTICOMUNISTI – Andrei Plesu: “NU VREAU SA MAI TRAIESC INCA ODATA SUB FLAGELUL INTERDICTIEI CULTURALE”/ Istoricul Marius Oprea
 21. Pingback: LEGEA UMILINTEI NATIONALE. Reactii fata de LEGEA “ANTILEGIONARA”. Dezbatere TV cu Pr. Mihai-Andrei Aldea, istoricul Marius Stanescu si Claudiu Tarziu (Video)/ Pr. Marcel Seliste – analiza detaliata a (ne)temeiurilor juridice. CU BARDA PR
 22. Pingback: CE SE ASCUNDE IN SPATELE LEGII “ANTILEGIONARE”? Atitudini, opinii, ipoteze (cu extrase VIDEO). “Sa inteleg ca ne intereseaza sa ascundem DOAR EROII ACESTEI TARI, CA IN ANII 50?” | Cuvântul Ortodox
 23. Pingback: Predica marturisitoare a PS AMBROZIE pe tema LEGII “ANTILEGIONARE” si a MOSCHEII de la Bucuresti: “NU MAI AVEM VOIE SA VORBIM DESPRE SFANTUL INCHISORILOR, DESPRE MIRCEA VULCANESCU; NE-AM SATURAT SA FACEM OBEDIENTA… Aceasta este rea
 24. Pingback: DAN PURIC despre legea “antilegionara”: “PARLAMENTUL A DAT O LEGE ODIOASA. Daca ajungi la mormantul parintelui Iustin Parvu nu e bine, ca e considerat fascist. DE 25 DE ANI, IN ROMÂNIA SE LUPTA SA NU MAI AVEM IDENTITATE” (Video)/
 25. Pingback: DAN PURIC despre legea “antilegionara”: “PARLAMENTUL A DAT O LEGE ODIOASA. Daca ajungi la mormantul parintelui Iustin Parvu nu e bine, ca e considerat fascist. DE 25 DE ANI, IN ROMÂNIA SE LUPTA SA NU MAI AVEM IDENTITATE” (Video) |
 26. Pingback: ALEXANDRU FLORIAN despre PETRE TUTEA: Nu are dreptul sa dea numele unei strazi, fiindca ar fi promovat ideologia legionara si ar fi AUTOR MORAL AL CRIMELOR LEGIONARE. Ion Spânu: Directorul “Elie Wiesel” este fiul unui binecunoscut ideolog bol
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare