DE LA MAREA UNIRE LA MAREA PLECARE. Peste 500 de mii de copii, elevi și studenți au EMIGRAT din România între 2007 și 2017. MIGRAȚIA SOCIO-ECONOMICA – un RISC la adresa siguranței naționale!

3-01-2019 2 minute Sublinieri

diaspora

Asociația Română de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură:

De la Marea Unire la Marea Plecare

Statul român exportă poporul român. „Marele salt înainte” va fi ajungerea la exportul întregii populații românești. Un stat care reușeșește să se debaraseze de o bună parte (25%) din propriul popor la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. De la Marea Unire la Marea Plecare! O clasă politică, un sistem politic al falimentului generalizat, format și ținut în viață de elite prădătoare.

Numărul studenților, elevilor și copiilor din grupa de vârstă 0-19 ani care au emigrat din România între 2007 și 2017 este de 484.753 de persoane, potrivit unei lucrări publicate în Revista Română de Statistică. Dacă îi punem și pe cei de până la 21-22 de ani, vârsta studenției, atunci numărul emigranților temporari și definitivi depășește 500 de mii din totalul de 2.613.477 persoane contabilizate ca emigranți de către INS în perioada respectivă.

În lucrarea numită Analiza statistică a migraţiei externe după aderarea României la Uniunea Europeană, autorii dr. Ciprian Iftimoaei, lector la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi și angajat al Direcţiei Judeţene de Statistică Iaşi, și dr. Ionuţ Cristian Baciu, tot de la Direcţia Judeţeană de Statistică Iaşi, au analizat perioada 2007-2017 din punctul de vedere al impactului migrației asupra pieței forței de muncă și demografiei.

Pe vârste, grupa 0-19 ani are peste 484 de mii de emigranți, potrivit datelor prezentate de autori. Aceștia susțin că dacă analizăm structura pe categorii de vârstă a emigranţilor, observăm că ponderea cea mai importantă este reprezentată de persoanele din grupa de vârstă 20-29 ani şi din grupa 30-39 ani. Migraţia ridicată în rândul tinerilor va avea ca efecte apariţia de probleme importante la nivelul pieţei forţei de muncă şi a sistemului de pensii în următorii ani. De asemenea, ia amploare şi fenomenul îmbătrânirii demografice datorită schimbărilor în structură pe grupe de vârstă a populaţiei.

Autorii analizează și corelația dintre creșterile salariale și migrație. Astfel, pornind de la un salariu nominal mediu net lunar de 1042 lei în anul 2007, s-a ajuns la 2383 lei în 2017, ceea ce înseamnă o creştere cu 128% faţă de momentul aderării la Uniunea Europeană. Chiar dacă au existat aceste majorări salariale, angajaţii români au în continuare cele mai mici salarii din Uniunea Europeană, decalajul fiind semnificativ. Dar creşterile salariale nu au avut corespondent şi în evoluţia nivelului de trai al populaţiei. Inflația ridicată, creşterea cheltuielilor cu utilităţile au redus puterea de cumpărare. Însă nu doar câştigul salarial are influenţă asupra migraţiei, ci întregul climat economico-social care se caracterizează printr-o instabilitate accentuată.

(…)  MIGRAȚIA ESTE UN RISC CARE AMENINȚĂ SECURITATEA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

Una dintre concluziile specialiștilor este următoarea: Faptul că un sfert din angajaţii români sunt săraci, conform EUROSTAT, sau faptul că rata sărăciei relative a rămas la un nivel relativ constant după aderarea României la UE, descrie o situaţie socioeconomică care necesită o intervenţie urgentă din partea decidenţilor în materie de politici publice. Cu alte cuvinte, raportarea la capacitatea guvernului de a produce bunăstare pentru cetăţenii unei ţări contribuie semnificativ la decizia de a migra în ţări mult mai dezvoltate economic care oferă satistacţii financiare şi profesionale mai mari decât în ţara de origine.

În momentul de faţă, migraţia externă a forţei de muncă activă constituie un risc sociodemografic la adresa securităţii naţionale a României, alături de scăderea efectivului populaţiei şi îmbătrânirea demografică. În lipsa unor măsuri active, concrete, pentru reducerea fluxului migraţiei externe, acest fenomen social va avea consecinte socioeconomice şi demografice pe termen mediu şi lung, încheie autorii.

In indiferenta aproape completa a mass-media, ROMÂNIA semnează PACTUL GLOBAL PENTRU MIGRAȚIE. Simultan, sunt relansate dezbaterile despre DEZASTRUL DEMOGRAFIC și consecintele sale multiple, inclusiv ECONOMICE/ Al 30-lea an de declin demografic/ Majoritatea românilor NU VOR migratie

Guvernul României vrea sa semneze PACTUL GLOBAL pentru MIGRAȚIE fara consultarea PARLAMENTULUI!/ Sensul Pactului: erodarea statului național și transformarea TUTUROR in MIGRANȚI/ România – la cel mai ÎNALT nivel al migrației din 1989 încoace/ CE SE ALEGE DE DEMNITATEA NAȚIONALĂ?

ROMÂNII – CEI MAI SARACI DINTRE SARACII EUROPEI/ 7 milioane de persoane – în risc de sărăcie și excluziune socială/ Un sfert dintre români se imprumuta pentru a-si plati facturile/ ROMÂNIA PE LOCUL 2 IN EUROPA LA DORINTA DE EMIGRARE

PACTUL GLOBAL PENTRU MIGRATIE – UNIREA ÎNTRU DISTRUGEREA ROMÂNIEI, DE CENTENAR. Iohannis si guvernul Dancila sustin la unison participarea României la PACTUL GLOBALIST din care s-au retras SUA, Israel si mai multe state din EUROPA CENTRALA SI DE EST. “Este momentul in care “politicienii noștri” consimt la dispariția noastră ca neam”

“Pierim ca neam”. ROMÂNIA, PE LOCUL DOI MONDIAL LA EMIGRATIE, DUPA SIRIA. Se pregateste, deja, terenul pentru folosirea ”imigratiei” ca solutie pentru criza fortei de munca si imbatranirea populatiei/ CAZ DE AGRESIUNE SEXUALA IMPOTRIVA UNEI MINORE LA SUCEAVA. Autorul: un pakistanez imigrat…

ROMÂNIA DISPARE! “Depopularea ţării intră într-o fază şi mai avansată, mai dramatică”. “Arhitecții dezastrului și haosului” ne-au găsit si soluția: PRIMITI MIGRANTII CA SA AIBA CINE SA VA PLATEASCA PENSIILE!/ Zeci de mii de migranti africani se revarsa DILUVIAL spre ITALIA, in timp ce Merkel si Renzi fac jocuri de glezne declarative

Din nou despre criza demografica a Romaniei. PIERDEM ECHIVALENTUL A DOUA ORASE MICI IN FIECARE AN…

“Rosii Spania culese de romani” sau o ALTFEL de amenintare la SIGURANTA NATIONALA: Romania devastata de saracie

DEZINDUSTRIALIZAREA Romaniei, conditie agravanta a CRIZEI DEMOGRAFICE


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “DE LA MAREA UNIRE LA MAREA PLECARE. Peste 500 de mii de copii, elevi și studenți au EMIGRAT din România între 2007 și 2017. MIGRAȚIA SOCIO-ECONOMICA – un RISC la adresa siguranței naționale!

 1. Intrebati-i pe apologetii marii privatizari de acum 10-25 ani… ( PNTcd, F(D)SN, PD, PNL, PSD, UDMR).
  Cand lasi ramurile stratergice ale economiei si resursele tarii pe mana strainilor e normal sa se intample asa ceva !

 2. @RomeoB
  Problema nu este atât de simplă… Marea Unire de la 1918 a putut fi înfăptuită după marea minune a Sfântului Ierarh Nicolae care a adus biruința armatei române de la Mărășești și apoi biruințele de la Mărăști și Oituz. Au relatat despre această minune Părintele Nicodim Măndiță și Părintele Cleopa Ilie. Atunci când poporul român fusese la un pas de a dispărea de pe harta lumii, părăsit ca și astăzi de oamenii politici din vremea respectivă, ierarhii și preoții Bisericii Ortodoxe Române au îndemnat toată suflarea dreptcredincioșilor români la post și rugăciune. S-a postit cu mic cu mare, monahi, monahii, preoți și mireni, iar Dumnezeu a trimis pe Sfântul Ierarh Nicolae în ajutor.
  Din păcate nu ne cunoaștem istoria și nici credința, și nici nu ne dăm interesul a le cunoaște. Nu poți într-un mesaj să expui totul pe larg. Dar un lucru este clar, dacă nu vrem să învățăm din greșelile altora, nu ne va ajunge viața să învățăm doar din greșelile noastre. Dacă nu vrem să învățăm din greșelile trecutului, cu siguranță le vom repeta. Iar a repeta greșelile se numește prostie, care prostie se plătește.
  Nu putem da vina doar pe oamenii politici. Eu mă minunez pur și simplu, cum chiar dintre noi, cei care urmărim ceea ce postează frații admini pe site, nu învățăm și/sau nu înțelegem că avem conducătorii pe care îi merităm, fiindcă Dumnezeu nu a găsit alții mai răi… Nu o dată și eu m-am exprimat critic pe acest site la adresa conducătorilor noștri politici și/sau cei ai ierarhiei Bisericii noastre, dar acum sunt convins că schimbarea în bine trebuie să înceapă cu mine și nu invers. Sfatul Sfântului Gheorghe Pelerinul (recent canonizat) pentru călugării care voiau să plece din mănăstirea lor (pentru că în mănăstire se petreceau lucruri de sminteală) a fost simplu :”Nu fă tu ! Nu fă tu ! Nu fă tu !” Acest sfat este perfect valabil și astăzi pentru noi toți românii, mai ales cei dreptcredincioși !!! Nu plecarea din țară este soluția !!! Bunul Dumnezeu ne-a făcut cinstea de a ne naște creștini ortodocși într-o țară predominant ortodoxă, iar noi nu prețuim acest imens DAR … Bunul Dumnezeu să ne lumineze pe toți !!!

 3. Pingback: STRIGĂTUL DISPERAT AL UNUI ARHIEREU CARE PLÂNGE DISPARIȚIA IMINENTĂ A NEAMULUI ROMÂNESC. România înlăcrimată își strigă fiii rătăcitori prin Pastorala dureroasă de Paști a Episcopului Maramureșului, PS IUSTIN: “Oare cum să ne rugă
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare