Ucraina – catapultata spre razboiul civil? CONFRUNTARILE DIN KIEV DEVIN TOT MAI VIOLENTE (video) Calugarii de la LAVRA PECERSKA s-au pus intre PROTESTATARI si FORTELE DE ORDINE

22-01-2014 4 minute Sublinieri

pecerska

Pe 21 ian. 3 calugari din Manastirea Pesterilor din Kiev (Lavra Pecherska), Parintele Gabriel, Parintele Melchisedec si Parintele Efrem au venit pe strada Grushevskogo din Kiev intre partile beligerante, manifestantii si regimentul “Berkut”, si au inceput sa se roage. Purtand o cruce si icoane, (vezi foto) au cerut celor participanti sa puna capat conflictului si sa se pocaiasca. Au venit ca sa aduca pacea si nu sa ia partea cuiva.

Desi li s-a cerut sa fie de partea poporului, Parintii doar s-au rugat si au cantat troparul pascal “Hristos a inviat…” Afrontul s-a oprit. Calugarii nu vor pleca pana ce situatia nu se va stabiliza in mod complet. (sursa)

Confruntările care au izbucnit miercuri dimineaţa la Kiev s-au intensificat, manifestanţi aruncând cu cocteiluri Molotov în direcţia forţelor de ordine, care ripostau trăgând cu gloanţe de cauciuc şi lansând grenade asurzitoare. Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici i-a îndemnat pe ucraineni să nu dea curs apelurilor unor “extremişti” şi a declarat că regretă profund moartea unor persoane.

UPDATE 20:11 Opoziţia ucraineană avertizează că va trece “în ofensivă” dacă Ianukovici nu face concesii

Manifestanţii din Ucraina vor trece “în ofensivă” începând de joi dacă preşedintele Viktor Ianukovici nu va face concesii, afirmă unul dintre liderii opoziţiei, Vitali Klişko, citat de AFP.

“Dacă Viktor Ianukovici nu face concesii, joi vom trece în ofensivă”, a avertizat Klişko în faţa a zeci de mii de manifestanţi adunaţi în Piaţa Independenţei din Kiev, recomandând preşedintelui să convoace alegeri legislative şi prezidenţiale anticipate.

UPDATE 19:00 Bilanţul violenţelor de la Kiev a ajuns la cinci morţi şi 300 de răniţi – opoziţie

Cinci protestatari au murit în confruntările cu forţele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alţi aproximativ 300 au fost răniţi, anunţă un centru medical al opoziţiei, citat de AFP.

“Deocamdată, avem cinci morţi. Aproximativ 300 de persoane au fost rănite în cursul zilei de miercuri”, a declarat coordonatorul centrului medical, Oleg Musii.

Potrivit site-ului de ştiri Ukrainska Pravda, patru dintre cei cinci manifestanţi decedaţi prezintă urme de gloanţe.

Bilanţul precedent era de doi morţi şi zeci de răniţi.

Uniunea Europeană s-a declarat “şocată” de violenţele din Ucraina, avertizând Kievul cu “posibile acţiuni” şi “consecinţe” asupra relaţiilor bilaterale. “Deplângem în termenii cei mai puternici utilizarea forţei şi violenţele”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, adăugând că UE analizează “posibile acţiuni şi consecinţe asupra relaţiilor bilaterale”.

“Este prematur să spun care vor fi aceste acţiuni; vor fi decise la nivel colectiv. Suntem şocaţi de ultimele ştiri venite din Ucraina”, a subliniat Barroso. Autorităţile ucrainene au anunţat, miercuri, că doi bărbaţi au fost împuşcaţi mortal în centrul oraşului Kiev, în cursul confruntărilor între manifestanţi proeuropeni şi forţele de ordine.

UPDATE Forţele de ordine au adus un vehicul blindat la confruntările cu protestatarii

Forţele de ordine din Ucraina au adus cel puţin un vehicul blindat la confruntările cu manifestanţii proeuropeni adunaţi la Kiev, relatează AFP, notând că este prima dată când se intervine cu un astfel de vehicul.

Confruntările care au izbucnit miercuri dimineaţa la Kiev s-au intensificat, manifestanţi aruncând cu cocteiluri Molotov în direcţia forţelor de ordine, care ripostau trăgând cu gloanţe de cauciuc şi lansând grenade asurzitoare, relatează AFP.

Membri din cadrul forţelor antirevoltă ucrainene au format cordoane, în spatele scuturilor, iar manifestanţi aruncau cu cocteiluri Molotov şi pietre în ei, pe strada care conduce spre Parlament, a constat un corespondent AFP.

Manifestanţii se adăposteau, la rândul lor, în spatele unor vehicule de poliţie incendiate zilele trecute.

Un manifestant a fost ucis de către poliţie, prin împuşcare, la Kiev, a declarat miercuri o sursă din cadrul opoziţiei, după ce forţele de ordine au lansat un asalt asupra protestatarilor, în a parta zi de confruntări violente, a anunţat miercuri opoziţia ucraineană.

Forţele de ordine au lansat miercuri, către ora 6.00 GMT (8.00, ora României), o ofensivă asupra manifestanţilor retraşi în spatele baricadelor de pe strada Gruşevski, în centrul oraşului.

Imediat după lansarea asaltului şi distrugerea parţială a baricadelor, poliţia părea să se retragă.

Imagini transmise de televiziunea ucraineană surprindeau poliţia procedând la arestări.

Anunţul morţii unui manifestant a apărut mai întâi pe reţele de socializare, după care a fost făcut şi de către opoziţie şi confirmat de către autorităţi

“Bărbatul a murit în această (miercuri) dimineaţa, probabil ucis de un lunetist”, a declarat o sursă din cadrul opoziţiei pentru AFP. Ministerul de Interne a confirmat moartea unui bărbat în centrul Kievului, fără să precizeze natura răniolor, potrivit Interfax.

“Există un cadavru. este adevărat (…). Dar încă nu am stabilit cauzele rănilor”, a declarat serviciul de presă al ministerului pentru agenţia Interfax.

Serviciul medical improvizat al opoziţiei a afirmat că alt manifestant a decedat marţi, după ce a căzut, duminică, de la peste zece metri înălţime, de pe o clădire, la intrarea stadionului Dinamo. Potrivit opoziţiei, tânărul a murit în timp ce forţele de ordine luau cu asalt clădirea de pe care manifestanţi aruncau cu cocteiluri Molotov şi proiectile asupra poliţiştilor.

Acest eveniment nu a fost confirmat, însă, de către Ministerul de Interne.

Începând de duminică, situaţia este foarte tensionată la Kiev, unde au loc confruntări sporadice în care sunt folosite cocteiluri Molotov, gloanţe de cauciuc şi grenade asurzitoare.

Asaltul de miercuri dimineaţa a avut loc după ce premierul Mikola Azarov a ameninţat marţi seara cu recurgerea la forţă împotriva “provocatorilor”.

Sfidând aceste ameninţări, manifestanţi au aruncat, în noapte de marţi spre miercuri, cu cocteiluri Molotov şi pietre în direcţia cordoanelor formate de către poliţie, care a ripostat cu gaze lacrimogene, a constat un jurnalist AFP.

Mişcarea de contestare a mobilizat sute de mii de persoane, în decembrie, după ce preşedintele Viktor Ianukovici a optat să nu semneze un acord de asociere cu UE, reorientându-se către Rusia.

Adoptarea, săptămâna trecută, a unor legi considerate represive, care au intrat în vigoare la miezul nopţii de marţi spre miercuri, a relansat mobilizarea. Aproximativ 200.000 de persoane au participat duminică la o manifestaţie care a degenerat în confruntări de o violenţă fără precedent între forţele de ordine şi manifestanţi.

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite de atunci, potrivit Ministerului de Interne. Surse medicale au afirmat că cel puţin unei persoane i-a fost amputată o mână şi că mai multe alte persoane au prezentat tulburări de vedere.

Cel puţin 35 de jurnalişti au fost răniţi, a precizat marţi un ONG pentru apărarea presei.

Politica ucraineană pe înţelesul copiilor

Un cunoscut ucrainean la ale cărui opinii ţin mult, Yuriy Romanenko, îmi face sinteza…

Iată cum arată politica Ucraineană…
Vlasenko luptă împotriva lui Poroşenko, Griţenko luptă împotriva lui Iaţeniuk, iar Iaţeniuk împotriva lui Kliciko, Teagnibok împotriva lui Kliciko şi a lui Iaţeniuk, iar toţi împreună formează opoziţia care luptă împotriva lui Ianukovici.

La rîndul său, Levocikin care conduce administraţia lui Ianukovici şi care luptă împotriva opoziţiei, îl susţine în secret pe Kliciko. Levocikin de asemenea luptă împotriva lui Kliuev care luptă cu opoziţia, dar care se întîlneşte pe ascuns cu Iaţeniuk, care la rîndul lui luptă împotriva lui Ianukovici. Kliuev e şi el prieten cu Poroşenko, care luptă deschis cu Ianukovici, iar în secret cu Iaţeniuk şi Kliciko.

Arbuzov şi Klimenko luptă cu toată lumea, însă în secret îl susţin pe Teagnibok, care luptă împotriva lui Ianukovici, pentru al ajuta să-i învingă pe toţi aceea care luptă împotriva sa. Aceasta este politica ucraineană…

Deocamdată avem o putere nehotărîtă, o opoziţie fragmentată, o oligarhie puternică şi cu interese diverse, o populaţie dezamăgită şi mulţi protestatari. De cîteva zile avem şi multă violenţă. Încotro se îndreaptă Ucraina? Nimeni nu poate răspunde. Sper însă că nu spre un Război  Civil…

Protestatari

pr1

pr2

pr4

pr5

pr6

pr7pr8Berkut (şi alte trupe speciale)

b1

b2

b3

b4

Baricade

br1br2

br3

Arme de luptă

Puterea

1k

2k

k3

k4

pic_29fb4b59652a5fe380dba622d97b03af

Protestatarii

p1

p2

p3p5p6

Luptă de stradă

l1

l2

Cocktail Molotov

ka1

ka2

ka3

ka4

The End (pe moment)  – După luptă

th1

th2

th3


Categorii

Revolte populare, revolutii, Rusia, Ucraina, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “Ucraina – catapultata spre razboiul civil? CONFRUNTARILE DIN KIEV DEVIN TOT MAI VIOLENTE (video) Calugarii de la LAVRA PECERSKA s-au pus intre PROTESTATARI si FORTELE DE ORDINE

 1. Fereasca Dumnezeu sa se dea unda verde “revolutiei “de tip arab, in Europa.
  Poporul Ucrainei a trecut prin nenorociri asemeni romanilor, sub comunism. Si ei au fost deportati, infometati, mintiti, napaditi de buruieni, ca si noi.
  Soros si-a consolidat si la ei legiunea tradatorilor.
  Au fost deposedati practic de resursele minerale,iar acum se poarta batalia cea mare pentru pozitionarea militaro-strategica pe teritoriul lor.
  Tinand cont de acordul recent dintre Ungaria si Rusia se poate presupune ca Romania, in caz de nenorocire, s-a propus punte ca sa treaca dracu peste granita de nord.
  Haideti sa propunem pentru tara noastra un regim theocratic.
  Este singura cale prin care se poate stopa ruinarea morala si materiala a poporului roman.
  Preotii din zilele noastre pot avea si har, si competente intelectuale si caracter.Niciun organism international nu ne poate interzice o asemenea optiune. Trebuie doar ca noi, romanii, sa vrem acest lucru si asta urgent, cat mai suntem inchegati teritorial.

 2. Noul comunism si “Noua democratie comunista”.
  Asa vad noii comunisti democratia: ai voie sa zici orice vrei daca este aprobat anterior si nu deranjeaza puterea.

  La fel face si USL, acest gunoi reprezentant perfect al noului comunism in Romania.
  PUNGESTI este un alt Kiev, in care Guvernul foloseste tehnici de opresiune pentru a supune, distruge democratia si dreptul poporului la autodeterminare.

 3. @D:

  A suspendat SUA viza lui Ponta sau macar a sefilor Jandarmeriei pentru ce a fost la Pungesti, cum a facut la Kiev? Ah… nu, pai Chevron e american, cum ar putea sa faca asta…

 4. pe de alta parte… a inceput conferinta geneva 2; siteul global research e singurul care a publicat integral speechul ministrului sirian: http://www.globalresearch.ca/geneva-ii-syrian-foreign-minister-the-west-publicly-claims-to-be-fighting-terrorism-whilst-it-is-covertly-nourishing-it/5365833

 5. Eu zic ca Chevron va “cotiza” big time la toate viitoarele campanii ale lui Ponta si PSD.

  De asta Ponta a inchis gura romanilor de la Pungesti.

  Intrebarea este: cati bani a luat Ponta de la CHevron ???

 6. @Clement
  In nordul Bucovinei romanii aproape au disparut, conform marturiilor unui prot nascut acolo si care astazi locuieste in Basarabia si care a vorbit la Trinitas TV – emisiunea Suferintele Basarabiei – Biserica azi.
  Deznationalizarea a fost mai salbatica decat in vremea URSS-ului.

  Daca de Transnistria se mai vorbeste cat de cat, cu complicitatea UE nimeni nu vorbeste de faradelegile din nordul Bucovinei si din sudul Basarabiei.

 7. Ce ne învaţă evanghelia ? Şi cine o face vie prin sine în această ofensivă demonică dezlănţuită asupra lumii ? Are sau nu are ortodoxia putere de nebiruit sau este un coplex de percepte religioase ideologice asemeni tuturor ideologiilor ce au frmântat şi înşelat omenirea ?
  Viaţa şi cumportamentul credincioşilor ortodocşi o spune (şi o dovedeşte).
  Iată trei monahi au făcut o mică dovadă a puterii ortodoxiei (pe care o trăiesc ei).
  Cum au crezut ei au făcut. Şi cerdinţa lor a oprit ce nu a reuşit stăpânirea unui stat nici ameninţările exportatorului de neodemocraţie.
  Mă întreb, cum trebuie să fie poziţia evanghlică a mea şi a ortodocşilor fraţi întru credinţă în aceste vremuri de maximă înşelare ?
  Fraţilor, mai este valabilă porunca “iubiţi pe vrăjmaşii voştrii, binecuvântaţi pe cei ce vă prigonesc…”
  Ortodoxia concentrează în sine cea mai justificată şi mai deplină ură asupra păcatului, dar… cine este cel care (prin sine arată fără nici un dubiu), că nu a scăpat nimic din ura pentru păcat asupra celui care păcătuieşte (mai ales asupra sa)?
  Ucraina este ortodoxă.
  Vedeţi frăţiile voastre vre-o diferenţă faţă de Turcia (spre exemplu).
  Câte pietre (din cele din imagini) nu sunt justificate ortodox ?
  Ucraina mai are doar trei ortodocşi (vii), care au adus evsnghelia din ei exact in centru focal al acestor grave şi nimicitore încercări. Care a fost comportarea şi atitudinea Domnului în drumu spre calvar. Nu avea justificări ? Ori poate nu erau “pietre” cu care să arunce ?
  Cred că niciodată nu sa arătat mai adevărată spusa sf.ap. Pavel, cum că avem chipul credinţei… dar… prin ce arătăm puterea ei.
  Am preluat “neo-democraţia” am preluat şi armele ei. Unde sunt armele ortodoxe, unde sunt luptele ortodoxe ?
  Osândim păcatul. Da. Trebuie. Şi pe faţă.
  Dar nu ca şi când nu am merita să primim cele ce primim, ca şi cum nu nouă ni se trmit aceste lupte ca să le ducem şi să ne arătăm în ele cum şi cât suntem ai lui Hristos.
  Aceşti trei ortodocşi sunt ai lui Hristos.Şi lumea ia. văzut. Trebuie să le urmăm pilda. Cred că ce este mai mult decât au arătat ei de la cel rău este.
  Iertaţi îndrăzneala cuvintelor mele.

 8. Un punct de vedere macabru, o descriere a situatiei care nu pare a avea de a face ff mult cu UE sau Rusia, cat cu instincte pur bolsevice de a ucide sau macar intimida… http://sud-est-forum.ro/wp/2014/01/scriitorul-iuri-andruhovici-despre-drama-ucrainei/

 9. Batalia reala in Ucraina este batalia pentru satisfacerea patimilor. Aceasta a fost si este adevarata bataliei in toata Europa.

  In cazul unei dispute in termeni politici, economici si sociali, protestatarii si liderii lor ar pricepe ca aderarea la UE ar fi o nenorocire pentru Ucraina.
  Nu sunt necesare nici-un fel de calcule, statistici, previziuni economice ca sa priceapa nenorocirea ce va sa vina.
  Au atatea exemple la indemana. Toate tarile care au fost preluate fortat in UE, sunt la pamant. In special tarile ortodoxe: Romania, Bulgaria, Grecia, Iugoslavia …
  In unele cazuri au fost violente, in altele nu.

  Toate aceste tari au fost manipulate exact dupa acelasi scenariu. Intr-o prima etapa se creeaza o stare de nemultumire a populatiei prin actionarea unor parghii financiare interbationale. In faza a doua sunt infiltrati tot felul de “lideri” care sa canalizeze aceasta nemultumire a maselor in directia dorita de “mai marii lumii”. In faza a treia, propaganda “pro Ue si pro SUA” vine cu tot felul de promisiuni mincinoase, in care se promite numai “lapte si miere”, dar in special “libertatea”.

  Si totusi, de ce nu pricep toti ecestia si se lasa in continuare manipulati?

  Pentru ca este un razboi al patimilor. Liderii opozitiei vor putere, bani, orgoliu … adica slava desarta.
  Ei stiu ca intrarea in UE este o nenorocire, dar nu le pasa. Atata timp cat li se promite ca vor fi sustinuti politic si financiar sa-si satisfaca propriile lor patimi, sunt in stare de orice.

  Protestatarii pro UE, marea masa a poporului … unii vor sa castige mai multi bani, homosexualii vor sa fie “liberi”, curvarii vor tot a asa zisa “libertate” in care sa nu mai existe atitudini mustratoare ale constiintei, s.a.m.d.
  Toata lupta se da pentru castigarea dreptului la libertatea patimilor.

  Bineinteles ca aceste patimi ii stapanesc si pe cei din conducerea Ucrainei si astfel se ajunge la tiranie si dictatura impotriva propriului neam, ceea ce duce la accentuarea gradului de nemultumire in popor.

 10. Pingback: UCRAINA SFASIATA: protestele violente s-au extins in mai multe orase printre care si CERNAUTI [video]/ “NEGOCIERILE” DINTRE PUTERE SI OPOZITIE AU ESUAT - Recomandari
 11. Oamenii au ajuns intr-o situatie, de neiesit, in care asa cum e acum, nu o duc bine, dar isi imagineaza gresit ca intrarea in ue le-ar aduce ceva… ce sa urmeze, o stim noi care ne-am stresat atata sa intram, deasemeni si vecinii.
  Pentru a ne “starni” sa dorim “intrarea”, ni se tot spunea la radio ca cutare personaj vrea intrarea “noastra”, a doua zi alt personaj nu dorea intrarea noastra, a treia zi altul dorea, a patra altul nu dorea (vorba vine) si tot asa nu stiu cate luni…
  Apoi s-a conditionat intrarea de legalizarea stricatilor de sodomiti, dovedind prin asta ce caractere si ce gandire bolnava au acei reprezentanti ue, nu ne venea sa credem atunci, cum pot cere asa ceva? Vedeti si aceeasi conditie pusa Moldovei.
  Apoi se impunea privatizarea unor regii, intreprinderi, institutii ex. Rompetrol, care a fost dat de fapt statului austriac care nu face nimic decat cara bani in tara lor.
  Urmeaza alte si alte distrugeri ale unor “obiective” (adica surse de bani si locuri de munca) care au fost construite cu greu de oameni.
  S-a deschis cale libera multinationalelor care pleaca cu milioane de euro profit din banii romanilor saraci dar multi.
  Multe firme romanesti falimentate.
  Bogatiile solului nu mai apartin poporului respectiv ci… a celor care pun mana pe ele.
  Statul este obligat sa cumpere de la firmele straine gazele care se exploateaza pe teritoriul nostru.
  Acum pamantul aparat sute de ani a fost scos ilegal la vanzare si oricine strain cu bani e liber sa-l cumpere creandu-se o mare nedreptate in acest fel.
  Asta ii asteapta de fapt si pe ucrainieni, ei nu stiu cum poate fi si mai rau dacat atata. Nu o sa lipseasca circul, distractia de la tv pentru a fi anesteziata si distrugerea acestei tari.

 12. Situatia preotilor este grea pentru ca ei cred ca isi dau seama ca intrarea in ue inseamna inceputul decaderii morale, prin legile care indeamna la satisfacerea poftelor de tot felul.
  Ei cer oprirea conflictelor, dar nu si intrarea in jurisdictia, sau sfera de influenta a ateilor, a homosexualilor, a celor care doresc pervertirea copiilor, a sustinatorilor concernelor care falimenteaza productia lor interna etc
  Pote au auzit ce conditie s-a impus Moldovei, asta ar trebui sa spuna mult despre cei sub influenta carora doresc sa intre acei bieti oameni, cam nestiutori legat de ceea ce-i asteapta.

 13. Un adevar rascolitor spus de sluga netrebnica si constantin.bravo!

 14. Pingback: UCRAINA – ASALTUL CONTINUA. Opozitia refuza compromisul politic si cere ALEGERI ANTICIPATE/ AHMETOV, oligarhul din Donetk, si TUSK, premierul Poloniei, cred ca Ucraina s-ar putea DESTRAMA - Recomandari
 15. Pingback: CE SE INTAMPLA, DE FAPT, IN UCRAINA? Dezinformari si perspective geopolitice: LA MIJLOC E “DEMOCRATIA” SAU HEGEMONIA REGIONALA? Si un altfel de “cocktail Molotov”: greco-catolici vs cazaci, kieveni vs moscoviti, occidentali vs ruso
 16. Pingback: UCRAINA – O ALTA IUGOSLAVIE?/ Emisarul american Victoria Neuland injura UE pe tema implicarii din Ucraina. AMERICANII COORDONEAZA PE FATA STRATEGIA OPOZITIEI PRO-UE - Recomandari
 17. Pingback: REVOLTA SOCIALA SI HAOS in Bosnia-Hertegovina [VIDEO]. Somajul si saracia au dus la MANIFESTATII VIOLENTE si la ASEDIEREA institutiei presedintelui - Recomandari
 18. Pingback: update – UCRAINA – VIOLENTELE AU RABUFNIT DIN NOU [video] - Recomandari
 19. Pingback: LAVRA POCEAV – blocata de militantii pro-UE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare