Un INFOGRAFIC momeala. Care sunt adevaratele cifre despre atitudinea românilor fata de HOMOSEXUALITATE si CASATORIILE GAY? 86% considera ca homosexualitatea NU TREBUIE ACCEPTATA si aproape 90% RESPING casatoriile de acelasi sex!

26-04-2018 6 minute Sublinieri

95% dintre cetăţenii României cred în Dumnezeu, 21% afirmă că merg săptămânal la biserică, iar 27% consideră necesară organizarea unui referendum pentru definirea constituţională a familiei, relevă un infografic realizat de Fundaţia Friedrich Ebert România, notează Agerpres.

Infograficul redă faptul că aproape toţi românii cred în Dumnezeu şi/sau se auto-consideră religioşi (89%), 44% afirmă că se roagă zilnic, iar 33% se auto consideră „religioşi practicanţi”.

79% sunt de acord cu afirmaţia că „este necesar să crezi în Dumnezeu pentru a fi moral şi pentru a avea valori corecte”, iar 67% sunt de acord cu afirmaţia „homosexualitatea trebuie descurajată de societate”.

În schimb, doar 21% spun că merg la biserică săptămânal, 27% consideră necesar sau foarte necesar referendumul cu privire la definirea căsătoriei ca fiind permisă exclusiv între persoane de sex opus, în timp ce ponderea celor care cred că guvernul ar trebui să sprijine răspândirea valorilor religioase este de 46%.

Infograficul Credința religioasă în România creat de Fundaţia Friedrich Ebert România (2)

Cineva scria pe facebook, legat de acest Infografic realizat de Fundaţia Friedrich Ebert România din mai multe sondaje, printre care si cele ale Pew Research si CURS:

Infograficul nu e sondaj, e un colaj din sondaje diferite.

Infograficul e realizat cu scopul vizibil de a ascunde cifrele realmente incomode pentru anticepefisti/anti-referendumul pentru casatorie.

Astfel,

a) desi citeaza Pew Research, nu citeaza datele relevante din acel sondaj (cel mai serios facut, dupa mine) referitor la atitudinea romanilor fata de h0m0sexualitate.

Astfel, cf P.R., 85% dintre romani resping h0m0sexualitatea (!). Diferenta intre 85 si 67 e aproape de 20 procente, da?

b) desi citeaza CURS, nu citeaza atitudinea romanilor fata de casatoriile de acelasi sex. aproape 90% resping ideea si ar vota impotriva (!).

3. Cu toate astea, chiar si asa, manipulat discret, lucrurile sunt clare privitor la orientarea majoritara conservatoare a societatii.

Iata, mai jos, pe larg, extrase din sondajele Pew Research si CURS cu datele relevante pentru atitudinea romanilor fata de homosexualitate si casatoria intre persoanele de acelasi sex:

(…)

Centrul de Cercetare Pew din Statele Unite a realizat un studiu privind religiozitatea oamenilor și popoarelor din centrul și estul Europei, pe care l-a dat publicității ieri, 10 mai. Studiul este disponibil AICI.

Sondajul este foarte complex și atinge multe aspecte ale vieții sociale, ActiveNews vă prezintă cele mai importante date despre țara noastră, așa cum reies ele din studiul american.

Astfel, 95% dintre români declară credința în Dumnezeu, dintre care 86% se proclamă creștin-ortodocși. Conform sondajului, românii sunt cei mai practicanți dintre ortodocși, cu 21% care se participă săptămânal la slujbele Bisericii, mult peste media țărilor ortodoxe, care este de 10%. Pe locul 2 în acest clasament se află georgienii, apoi grecii și frații de peste Prut.

Ortodoxia este un element foarte important în definirea identității naționale, susțin 74% dintre români, fiind depășiți la acest capitol doar greci, sârbi, georgieni și armeni. Cu alte cuvinte, aproape trei sferturi dintre români consideră că a fi ortodox este o condiție importantă pentru a fi un „adevărat român”.

O altă cifră interesantă este aceea a celor 52% dintre români care consideră că e nevoie de o Rusie puternică pentru a contrabalansa influența Occidentului. România se află pe penultimul loc la acest capitol, depășind doar Ucraina. De partea cealaltă, 82% dintre români cred că e nevoie de o relație strânsă a țării cu SUA și cu Occidentul, fiind pe primul loc în acest top.

Românii se află în top în ceea ce privește importanța pe care o acordă religiei: astfel, 50% dintre conaționalii noștri susțin că religia este foarte importantă în viața lor, fiind depășiți la acest capitol doar de greci, bosniaci, armeni. În total, 90% dintre români consideră religia ca fiind importantă și foarte importantă în viața lor. Tot 90% dintre români se declară mândri că sunt ortodocși.

De asemenea, virtual toți românii (95%) declară că au icoane în casă și aprind lumânări la biserică.

România și Grecia sunt singurele țări unde toți respondenții au declarat că sunt botezați. În ceea ce privește superstițiile, 23% dintre români declară că au consultat horoscopul sau prezicători, fiind pe primul loc în acest clasament.

În ceea ce privește Sfânta Scriptură, românii cred în majoritate absolută că Biblia este cuvântul lui Dumnezeu (76%), fiind depășiți la acest capitol doar de gruzini (77%).

Rolul social și unificator al Bisericii Ortodoxe este apreciat de 69% dintre români, fiind pe locul 2 în clasament, doar georgienii depășindu-ne la capitolul acesta (73%).

De asemenea, 65% cred că Biserica întărește moralitatea în societate.

61% dintre români văd rolul Bisericii în ajutorarea săracilor și nevoiașilor, fiind depășiți la acest capitol doar de greci.

De partea cealaltă, 53% dintre români cred că Biserica se concentrează prea mult pe bani și putere, unul dintre cele mai mici procente din țările intervievate.

46% dintre români sunt de acord cu afirmația că Guvernele ar trebui să susțină răspândirea ideilor religioase , în timp ce 51% cred că religia și politica guvernului ar trebui separate.

Totuși, România se află în topul țărilor unde locuitorii doresc ca liderii religioși să aibă o influență mare sau foarte mare în viața politică: 46% dintre români susțin această idee, fiind depășiți doar de Armenia la acest capitol.

De asemenea, o majoritate confortabilă, 58%, susține finanțarea Bisericii dominante de către stat, iar 46% sunt de acord cu ajutorul statului și pentru celelalte culte.

Pe plan moral, 85% dintre români resping homosexualitatea, fiind în top la acest capitol, alături de Armenia, Georgia, Rusia și Ucraina. Doar 26% dintre români sunt de acord cu mariajele între persoanele de același sex, la egalitate cu grecii. La polul opus se află Armenia și Georgia, cu 3%.

Despre avort, 58% dintre români cred că ar trebui să fie legal în majoritatea cazurilor, fiind depășiți doar de sârbi și bulgari la acest capitol.

 

(…)

  • Anghel Buturuga:

82% dintre romani considera homosexualitatea un pacat

Intr-adevar, s-au repezit multi sa posteze stiri (false) extragand date scoase din contextul unui studiu amplu – si lung, evident ca nimeni din massmedia nu l-a citit integral – realizat de Pew Research Center.

Secularistii si legebetistii nu au niciun motiv de multumire. Din toate tarile ortodoxe europene, Romania are scoruri mari la religiozitate, “practica religioasa” si considerare a homosexualitatii ca imorala. Comparativ cu Bulgaria si Grecia. 82% dintre romani considera homosexualitatea un pacat, mai clar spus. Ceea ce e mai mult chiar ca in Polonia, Ungaria si Croatia, tari catolice puternic conservatoare.

Si, cel mai important lucru dpdv sociologic, acesta pare un trend in crestere, adica pare ca, in continuare, asistam la un revival al religiosului.

In fine, dintre toate tarile ortodoxe si post-comuniste, Romania are cel mai mic procent de respondenti (totusi, nici acela neglijabil, 52%) care sunt de acord ca Rusia apara crestinatatea de paganismul Occidentului.

Va dati seama ce penibili sunt acesti lautari ai presei? De pilda Hotnews, care zice:

Jumatate dintre romani sustin un stat laic si considera ca biserica se concentreaza prea mult pe obtinerea de bani si putere (sondaj PRC)
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21761557-studiu-sociologic-sfert-dintre-romani-sunt-favoarea-casatoriilor-intre-persoanele-acelasi-sex.htm

Dar cum ar suna, genialilor, un titlu de genul:
Peste 50% dintre romani sunt de acord ca Rusia sa contracareze influenta Occidentului?

Aici studiul integral:http://www.pewforum.org/2017/05/10/religious-belief-and-national-belonging-in-central-and-eastern-europe/

Citate preluate de AICI.

In a doua parte a studiului Pew Research, lucrurile sunt si mai clare:

(…) Marea majoritate a creștinilor ortodocși din Europa de Est spun că homosexualitatea nu ar trebui acceptată de societate, arată un studiu publicat recent de Pew Research Center.

Că homosexualitatea nu ar trebui acceptată crede aproape toată Armenia (98%) și mai mult de opt în zece cetățeni în Rusia (87%) și Ucraina (86%), țări care au cea mai mare populație ortodoxă din regiune. Per ansamblu, creștinii ortodocși din fostele republici sovietice acceptă mai puțin homosexualitatea decât cei din Europa de Est.

Ȋn România, 86% din cei chestionați au declarat că homosexualitatea nu trebuie acceptată în societate, 10% au avut o opinie diferită, iar 4% – nicio părere.

Iata si datele din sondajul CURS:

(…)

Peste 90% dintre români privesc căsătoria drept uniune între femeie și bărbat cu scopul de a procrea, crește și educa copii, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) pentru Coaliția pentru Familie (CpF).

Sondajul, realizat în perioada 1- 15 octombrie la nivel național, relevă faptul că majoritatea covârșitoare a românilor este atașată puternic de concepția tradițională a căsătoriei,respingând, totodată, în proporții la fel de covârșitoare, formele alternative de căsătorie sau parteneriat civil.

De asemenea, majoritatea respondenților asociază căsătoria între persoane de același sex cu efecte nedorite pentru societate, cum ar fi afectarea perpetuării speciei, educația și creșterea copiilor. În plus, majorități largi susțin rolul pozitiv pe care Biserica îl are în privința creșterii copiilor și relațiilor sociale pozitive în societate.

O înțelegere tradițională asupra căsătoriei

Astfel, 91% din respondenți au fost de acord cu afirmația Căsătoria trebuie definită ca o uniune tradițională dintre bărbați şi femei cu scopul de procreare, de creştere şi educare a copiilor”, doar 6% respingând o astfel de înțelegere a căsătoriei. Mai mult decât atât, 90% din respondenți au fost de acord cu afirmația Dumnezeu a creat bărbatul şi femeia pentru a fi împreună ca o familie, pentru a se înmulți, iar nimeni şi nimic nu poate schimba această rânduială.

Totodată, la întrebarea Dvs. sunteţi pentru sau împotriva definirii căsătoriei ca uniunea dintre două persoane indiferent de sexul acestora?87% din respondenți au fost împotrivă.

În cazul în care problema căsătoriei s-ar vota, o majoritate la fel de largă s-ar pronunța împotriva legalizării căsătoriilor dintre persoane de același sex. La întrebarea Dacă ar fi să votaţi, dvs aţi fi pentru sau împotriva legalizării căsătoriilor dintre două persoane de acelaşi sex?83% din respondenți au răspuns că ar vota împotrivă.

În ceea ce privește parteneriatul civil, fără a fi precizat dacă e și pentru cuplurile de același sex, 65% au răspuns negativ la întrebarea Sunteţi de acord cu legalizarea parteneriatelor civile?

87% din respondenți resping, de asemenea, adopția de copii pentru cuplurile de același sex, răspunzând negativ la întrebarea „Cuplurile formate din persoane de același sex ar trebui sa aibă dreptul să adopte copii?

Efecte nedorite ale căsătoriilor între persoane de același sex

În ceea ce privește efectele căsătoriilor sau parteneriatelor civile încheiate între persoane de același sex, 80% au răspuns pozitiv la întrebarea „Căsătoria şi familia între două persoane de același sex afectează negativ perpetuarea speciei umane şi creșterea copiilor”,iar 78% au răspuns pozitiv la întrebarea „Legalizarea căsătoriei între persoane de același sex va avea efecte nedorite în domenii precum cel al educației școlare sau juridic.”

De asemenea, 80% au răspuns pozitiv la întrebarea Legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex va avea efecte nedorite, pe termen lung, asupra moralei societăţii.”

Un aspect interesant îl constituie faptul că majoritatea respondenților face distincția între relațiile afective, sentimentale și relațiile maritale. Astfel, 71% din respondenți au răspuns pozitiv la întrebarea Nimeni nu opreşte homosexualii să se iubească unul pe altul sau să aibă relaţii între ei dar, aceasta nu înseamnă că se pot casători.”

Biserica – un rol pozitiv în educarea copiilor și în menținerea păcii sociale

Majoritatea respondenților consideră că valorile creștine sunt definitorii pentru România, 87% dintre aceștia fiind de acord cu afirmația Promovarea valorilor creștine în societatea românească înseamnă respectarea tradițiilor istorice definitorii pentru România”.

De altfel, 82% din respondenți au fost de acord cu afirmația „Biserica are un rol pozitiv în ceea ce privește educația copiilor”, iar 85% cu afirmația Biserica are un rol pozitiv în ceea ce privește respectarea relațiilor de conviețuire pașnică între oameni.”

În ceea ce privește educația sexuală, este de remarcat faptul că 83% nu o consideră necesară în școli.

O direcție greșită

Potrivit cercetării realizate de CURS, 74% din respondenți consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită, deși doar 43% se declară nemulțumiți de situația economică a propriei gospodării.

Eșantion și metodologie

Cercetarea CURS a fost realizată între 1-15 octombrie 2017 pe un eșantion de 1067 de respondenți, votanți în vârstă de 18 ani și peste. Tipul de eșantion a fost probabilist, multistadial, cu selecție aleatoare a secțiilor de votare, a gospodăriilor în cadrul secției de votare și a respondenților în cadrul gospodăriilor. Modul de intervievare a fost față-în-față la domiciliul respondenților, iar marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Citate preluate de AICI.

PESTE 80% DINTRE ROMÂNI CONSIDERA HOMOSEXUALITATEA IMORALA. Datele unui studiu surprinzator despre RELIGIOZITATE, atitutine fata de Biserica, Rusia si Occident realizat de un institut american/ INSUPORTABILA USURATATE A MINTII DETRACTORILOR FAMILIEI. Iisus nu ar fi ”zis nimic despre familia traditionala”/ REMUS CERNEA vs ALEXANDRU RACU pe tema casatoriei homosexuale

AL TREILEA SEX – LEGALIZAT SI IN GERMANIA/ Casatoria pentru homosexuali nu este obiectivul final. SCOPUL ESTE OPRESAREA CONSERVATORILOR/ Campanie GLOSSY pentru INCEST/ Politia TRANS sau obsedatii de control/ MAJORITATEA COVARSITOARE A ROMÂNILOR NU VREA CASATORII GAY. Studii sociologice recente/ DISNEY CHANNEL se GAYIFICA tot mai mult


Categorii

1. DIVERSE, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Un INFOGRAFIC momeala. Care sunt adevaratele cifre despre atitudinea românilor fata de HOMOSEXUALITATE si CASATORIILE GAY? 86% considera ca homosexualitatea NU TREBUIE ACCEPTATA si aproape 90% RESPING casatoriile de acelasi sex!

  1. Pingback: Nou sondaj despre REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE. 75% intentioneaza sa PARTICIPE LA VOT!/ Conferinta importanta internationala a COALITIEI PENTRU FAMILIE/ Alfie Evans si NOUA CIVILIZATIE A MORTII din Occident/ Intr-un caz asemanator, copilul s-a vindecat!/
  2. A venit vremea sa iesim din UE!
    Decizie istorică: Curtea de Justiție a Uniunii Europene obligă România la recunoașterea căsătoriei unui cuplu de homosexuali
    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22489393-curtea-justi-uniunii-europene-teptat-decid-ast-dosarul-unui-cuplu-homosexuali-care-cerut-recunoa-terea-toriei-lor-romnia.htm

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare