VIN VREMURI TICĂLOASE pentru… Republica Slugarnică România. SUCCESUL PROPAGANDEI DIVERSIONISTE A “MILITARILOR” sau OCUPAREA UNEI ȚĂRI PRIN “FĂRÂMIȚARE” POLITICĂ și PROPULSAREA BOLȘEVISMULUI DEMENT CARE PREGĂTEȘTE LAGĂRE PENTRU “INCORECȚI”. Dăncilă s-a lepădat, iar “PSD nu numai ca SE SINUCIDE politic, dar o face si urat de tot”. Și toate acestea fiindcă… “nu avem servicii secrete, ci doar filiale ale unor SERVICII STRĂINE”

5-06-2019 17 minute Sublinieri

Mediafax: Marius Tucă Show | Ion Cristoiu: Nu avem servicii secrete, ci doar filiale ale unor servicii străine

“Revoltând pe cei care se uită la dvs, le voi spune că noi nu avem servicii secrete, ale noastre. Ele toate sunt filiale ale unor servicii secrete străine. E o acuzaţie pe care o pot justifica oricând, ştiu despre ce e vorba (…) Securitatea noastră, la dispoziţia lui Ceauşescu a zis <bă nu daţi chiar tot la KGB, 10% acolo rămâne, că dacă ne certăm cu ei> Dincoace nu cred că mai este. Ei sunt bucuroşi că… aţi văzut că în toate declaraţile şefilor SRI e cum ajută ei NATO. Aţi auzit vreunul zicând cum ajută ei România? Cum contribuie ei? Rezultă că suntem un fel de prestatori de servicii”, a argumentat Ion Cristoiu.

Analistul politic a mai spus că sunt entităţi de presă, jurnalişti, care au încheiat convenţii să nu-l atace pe preşedintele Iohannis deoarece depind de servicii.

“Au fost dezvăluiri ale presei despre procurorul general, dar nu au mers până la Klaus Iohannis. Când era vorba despre Klaus Iohannis vedeam aşa, un fel de frână pusă pe sub masă. Eh, era o convenţie, nu ştiţi cum e…băi faceţi ce vreţi, înjuraţi pe toţi, dar nu pe ăla. S-a făcut o astfel de convenţie pentru că şi ăia de acolo depind de nişte servicii”, a afirmat Ion Cristoiu.

Acesta a explicat şi ce anume generează dependenţa de servicii şi cum ar putea fi limitată interferenţa acestora.

Depind pentru că au foarte mulţi bani, sunt mulţi şi sunt odihniţi. Gândiţi-vă aşa… luăm prietenii noştri de la SRI. Deci la IT sunt vreo 10.000, ăştia care zic ei, cu surse deschise. Ei vin de dimineaţă… teroriştii n-are, spioni n-are şi zice <bă atunci eu ce să fac?>. Şi-atuncea îmi trimite mie o postare în care spune <Cristoiu este un bou> şi pune codul din Noua Zeelandă. Nu înţelegeţi că nu au ce face? Se poate să nu mai facă asta când le tai din buget, dar i-a apărat domnul Ponta şi a zis ca nu cumva să le tăiem din bugetele lor. Sunt multi, domnule, sunt mulţi. O regulă a istoriei care se petrece la ora actuală şi în UE spune aşa orice birocraţie naşte nevoia de lege. Adică în momentul în care cineva a ocupat un scaun vine dimineaţa şi zice bă, dar eu ce fac? Hai că fac …Şi-atunci îşi creează… şi şi-au creat surse deschise, toate ălea. Puţină lume ştie că ei au sub control şi ştiu toate mişcările astea #rezist. Iar dincolo, Dragnea, nu ştiu, încerca să negocieze cu ei, a spus Ion Cristoiu.

ROMÂNIA, DUPĂ EUROALEGERI ȘI CONDAMNAREA LUI LIVIU DRAGNEA

Marius Tucă Show – Smart TV – Ion Cristoiu

Publicată de MariusTucă pe Luni, 27 mai 2019

***

Mirel Palada:

Înainte de 1989, România era cam săracă. Inegalitatea socială era redusă. Erau foarte puțini dintre aceia care să scoată capul din punct de vedere al deținerii unor resurse considerabile.

Înainte de 1989, românii urau comunismul și-și doreau capitalismul. Și datorită sărăciei, și datorită lipsei de libertate, a controlului social strict. Românii se uitau în vestitul catalog nemțesc Nekermann și-și doreau să ajungă să fie și viața lor ca-n Nekermann.

După 1989 a venit capitalismul. Inevitabil, capitalismul a adus acumulare de resurse. Inevitabil, acumularea de resurse a dus la inegalitatea socială. Încet încet, pas cu pas, unii au început să aibă mai mult decît alții. Și mai ales a început să se vadă că unii au mai mult decît alții. Deh, capitalism. De acum 100 de ani ne-a explicat Veblen cum e cu consumul ostentativ.

Creșterea inegalității sociale, inevitabilă într-o societate cu din ce în ce mai multe resurse, nu avea cum să nu stîrnească emoții puternice. Deși oamenii în general aveau din ce în ce mai multe la îndemînă, totuși deveneau din ce în ce mai nemulțumiți.

Pe de o parte, pentru că o lege universală a firii ne spune că ne estimăm succesul nu în mod absolut, cu ceea ce avem, ci în mod relativ, cu ceea ce ne-am dori să avem. Și întotdeauna ne dorim mai mult decît putem.

Chestia e că după 1989 ne-am închipuit că ne putem dori dintr-o dată mult mai mult. Să se facă brusc Nekermann peste tot în jurul nostru, să avem de toate.

Evident că nu se putea. Și dorința creștea mult mai repede decît capacitatea de acumulare, care este oricum frustrant de redusă la începutul acumulării. Și diferența dintre dorință și putirință a dus la din ce în ce mai multă nemulțumire.

Pe de altă parte, pe lîngă diferența dintre ce aveam și ce ne doream, mai era problema și a comparației cu ceilalți. Nu numai că ne comparam cu dorințele noastre, cu Nekermannul nostru din cap, dar și cu ceilalți care treceau pe lîngă noi și se chiverniseau vizibil.

Cum de ceilalți pot și noi nu putem? Frustrarea creștea exponențial.

Nu spun că e bine. Nu spun că e rău. Spun că e pur și simplu un proces social inevitabil, prin care au trecut și alte țări. Cînd toată societatea e săracă, există un anumit tip de supărări în rîndul ei. Cînd începe acumularea, supărările se modifică.

Românii și-au dorit capitalism, fără să știe exact cu ce se mănîncă acest soi de societate. Ei știau capitalismul doar din filme și din povești. Nu știau că în capitalism plus valoarea nu se distribuie relativ egal, cum și-ar fi închipuit ei, ci dureros de inegal. Cine are va avea din ce în ce mai mult. Cine n-are, n-are nici în continuare. Ghinion, cum ar zice Iohannis.

Asta e universal valabil, nu doar în România sau doar în societățile post-comuniste sau doar în societățile de la începutul ciclului, din perioada vestitei “acumulări primitive de capital”. Și în rîndul țărilor unde capitalismul funcționează de sute bune de ani, această concentrare a resurselor continuă. Sînt biblioteci întregi scrise despre cum s-a concentrat capitalul și mai puternic în ultimii 50 de ani.

Revenim. Românii și-au dorit capitalism, fără să știe cu adevărat ce presupune asta. Era ca în bancul cu Bill Gates în iad: știau doar varianta demo. Cînd a venit capitalismul, lecția s-a învățat în mod dureros, prin experiență directă. Cine are, va avea și mai mult. Și nu toți au. Supărarea creștea în societate. Timp de 30 de ani, supărarea a avut tot timpul să se acumuleze.

Problema este că românii erau sfîșiați între două emoții antagonice, într-un clasic caz de disonanță cognitivă. Pe de o parte, își doriseră atît de mult timp capitalism. Pe de altă parte începeau să-și dea seama că se întîmplă chestii nasoale în capitalism. Însă nu aveau cum să-și recunoască sieși că sînt supărați pe capitalism, căci tocmai își doriseră decenii la rînd să vină capitalismul, să se facă Neckermann și pe ulița lor.

Și atunci, ca în orice situație cînd există disonanță cognitivă, mintea trebuie să rezolve cumva această sfîșiere și să găsească un țap ispășitor. Nu ne putem supăra pe capitaliști, pe ăia care au din ce în ce mai mult, iar noi muncim pentru ei.

Atunci cine e de vină? Cineva trebuie să fie de vină. Avem nevoie să ne redirecționăm supărarea spre un surogat.

În acest context, era ușor ca stăpînii inelelor să facă un minim efort de propagandă și să direcționeze această furie spre cine era convenabil. Nu spre capitaliști. Spre clasa politică, atît de convenabil de demonizat.

Ați auzit de Pro TV? E trompeta de spălare de creieri capitalistă a românilor. I-ați auzit vreodată pe cei de la Pro TV să dea vina pe cei care extrag plus valoarea și o duc în Insulele Seychelles? N-o să-i auziți niciodată!

Ei de treizeci de ani încoace fac un efort sîrguincios de a redirecționa furia populară de la capital înspre politic. Cu perseverență, cu pricepere de actor goebbelsian, dau încontinuu vina pe politic, alimentînd zilnic românii cu cele cinci minute de ură orwelliene de care orice sistem de propagandă are nevoie.

Ca Pro TV sînt mulți alții. Europa FM. Digi FM. Hotnews. Doamne, ar trebui să scriu o zi întreagă să fie lista completă! Toți niște harnice, neobosite mecanisme de abatere a urii dinspre logica economică spre logica politică. Huoo! Politicienii fură! Ei sînt de vină că voi suferiți, românilor!

Toate trompetele frumos și necesar controlate de sistem, de statul paralel, care dintotdeauna a fost în competiție pentru putere cu partidele. Lupta dintre militari și politicieni gestionată prin intermediul propagandei și călărind supărarea populației la adresa distribuției inegale de plus valoare, în contextul disonanței cognitive dintre capitalismul de fantasmă și capitalismul de realitate.

E simplu. E pe scurt povestea României din ultimii 30 de ani. Românilor le e scîrbă de comunism. Drept pentru care orice vagă senzație de gînd social-democrat le repugnă, căci vine în trena respingerii celor 50 de ani de comunist.

Din această cauză, românii sînt ușor de dus de nas și li se poate ușor canaliza furia dintr-o parte în alta. Politicul, acest necesar țap ispășitor pentru a scuti freza deținătorilor de capital, care astfel își pot face mendrele nestingheriți în Republica Slugarnică România.

Vă place ce simplu este? Și e inevitabil. Și nu există ieșire deocamdată. Încă cel puțin o generație de români va visa în mod naiv la Neckermann și cînd va vedea că visul nu i se împlinește se va supăra ca sluga proastă nu pe boierul care-i ia banii de sub nas și-i duce în Imperiu, ci pe țapii ispășitori asupra cărora au fost asmuțiți cîinii propagandei.

Ne merităm soarta. Somn ușor, Românie.

***

Cristian Niculescu:

S-a dovedit că, dacă vrei să controlezi o țară, justiția nu e un instrument suficient. Trebuie ca niciun partid să nu mai aibă o bază electorală largă și un procent susceptibil să-i permită să guverneze singur sau să domine o alianță. Orice partid peste 35% devine periculos pentru cei care ți-au ocupat sau vor să-ți ocupe economia.

Un partid alfa, indiferent de culoare, naște și lideri alfa, mai devreme sau mai târziu. Aceștia ajung să amenințe hegemonia cripto-coloniștilor. În cinegetică, vânătorul nu împușcă masculul alfa al haitei, pentru că specia pe care o vânează ar degenera.

În (geo)politică e fix invers. Cu partide de 20% având ideologii confuze ori non-ideologii, cu construcții politice răsuflate, eterogene sau circumstanțiale, o țară devine neguvernabilă și ușor de vânat. Orice partid e interșanjabil. Orice lider devine vulnerabil, fără o structură politică solidă și un electorat stabil în spate.

Fărâmițarea alegătorilor, răspândirea și polarizarea urii, în taberele formate, sunt scopuri principale ale neo-fanarioților. Se numește tribalizarea politică a unei țări. România se află în pragul acestui fenomen.

Mai țineți minte PNȚCD?

PNȚCD putea să devină un al 2-lea partid de masă în România, având în spate două legende, Coposu și Rațiu. Era prea mult, pentru cei aflați la pândă, ca România să aibă două partide puternice, de masă, unul fiind deja moștenitorul comuniștilor.

Țărăniștii s-au sinucis din cauza lipsei de experiență a guvernării, a lipsei de cadre dar și ajutați consistent de securiștii numeroși care populau partidul. La fel cum mișunau și-n celelalte partide, până s-au decis să scoată capul și să participe direct la joc.

Un PNȚCD cu o reală doctrină creștin-democrată și ușor populistă ar face furori azi. Sunt oameni vechi care nu s-au mai regăsit nicăieri după dispariția, practic, a PNȚCD. Au încercat cu Băsescu sau au încercat să-și caute un filon liberal, dar n-a mers. Și sunt oameni noi, care-și caută azimutul conservator, având valori încă nedistruse de neomarxism sau corectitudine politică. Valori pe care au apucat să le învețe de la părinții lor.

În România nu s-a vrut și nu se vrea un nou PNȚCD, tocmai pentru că ar exista prea mulți aderenți. Adică un bazin electoral consistent, opozabil oricărei tentative de preluare ostilă a țării. PSD e singurul astfel de partid de mase, care avea sau mai are forța să contreze și bunele, dar și relele.

Deocamdată, România e puțin ocupată cu destructurarea PSD.

Și o dată ocupată, așa va rămâne.

***

Constantin Gheorghe:

Un editorial din Le Monde spune ceea ce spun de multă vreme și eu: planul dominării țărilor membre ale UE este crearea unui sistem politic cvasipartid unic, un centru mult extins, care elimină alternativele și la stânga, și la dreapta. Este esența macronismului, în Franța.

Același lucru se petrece și în România: o mare alianță PNL-USRPlus, cu PMP și ProRomânia pe orbita ei, și cu un PSD în rapidă descompunere. Este anticamera totalitarismului: crearea unei copii de doi bani a partidului carlist ”Frontul Renașterii Naționale”. Referendumul pe ”justiție” este acoperirea ”legală” a unei veritabile lovituri de stat.

Ceva asemănător se va întâmpla și la nivelul Parlamentului european, o sinteză PPE, PSE și ALDE, imposibil de contrat.

Vin vremuri ticăloase. Și în care democrația va fi pusă între paranteze. Dar cui îi pasă. Unor generații care nu mai scot nasul din telefon democrația nu le spune nimic. N-au luptat pentru ea, nu vor lupta nici în viitor. Dacă li se oferă zilnic porția de drog digital, sunt fericite…

***

02avv 03 Vine ”Marea Faramitare”!

Catalin Tache/ National:

Vine ”Marea Faramitare”!

Asa dupa cum anticipam nu cu multa vreme in urma, niciunui partid romanesc nu i s-a mai permis nici macar sa atinga, dar sa mai si depaseasca ”pragul psihologic” de 30 la suta la alegeri! Astfel ca ”stapanii coloniei” au acum toate motivele sa se mandreasca, fie si in ipocrita lor tacere, cu acest inedit ”experiment” deja aplicat si la nivelul altor state occidentale. Iar daca in tari precum Olanda sau chiar Germania, ”marea faramitare” a clasei politice este deja o certitudine, acelasi trend va fi intens promovat si la nivelul Romaniei.

Acolo unde, in ciuda optimismului desantat al liderilor politici aflati momentan pe valul masivului vot popular se va trece la ”next level” al planului, astfel incat sa nu mai fie posibila aparitia unor lideri care sa aiba in spate o majoritate parlamentara stabila. Ceea ce inseamna implicit ca este mult mai greu de executat atunci cand da primele semne de nesupunere. Drept urmare, mai curand decat se asteapta unii, modelul ruperii Partidului Social Democrat va fi aplicat cu succes si in cazurile altor partide sau aliante politice, PNL-ul si USR – PLUS nefacand nici ele exceptie…

Se rupe tot!

Asa dupa cum dezvaluiam zilele trecute, Cristian Busoi si Ludovic Orban sunt urmatoarele tinte ale lu Rares Bogdan! Iar ”executia” lor in partid deja a inceput! De asemenea,  cineva a avut grija sa-i aprinda si lui Barna ”beculetul” ca si el ar putea fi un premier sau chiar candidat la prezidentiale cel putin la fel de”sustinut” ca si Dacian Ciolos. Asta in timp ce Basescu si Ponta asigura deja ”circul”  jignirilor grobiene, mai ceva ca pe vremurile cand se ”porcaiau” de la varful celor doua Palate. Iar desemnarea ”tinerei frumoase si libere” Raluca Turcan drept ”candidat unic” al Opozitiei pentru a-i lua locul lui Dragnea i-a oripilat pana si pe multi dintre parlamentarii care chiar credeau ca vor putea smulge PSD-ului sefia Camerei Deputatilor. Si asta nu este decat inceputul ”marii faramitari”…

***

Carol Mihai:

Criminalii psihopați și-au făcut partid.

Ca și sloganuri politice, au preluat lozincile ale lui Lenin și Trotski și pus pe agenda lor politica.

Sa votez astfel de partid din cauza Dragnofobiei, crezand ca tăieri de salarii, lagare de munca și diversitatea de opinie este ceva condamnabil, trebuie sa fii masochist.

Sa nu plângeți [cei care ați votat sau v-ați bucurat de rezultatul lor – n.n.] când veți fi ridicați și arestați pentru ca refuzați sa faceți avort obligatoriu sau sa luați cu forța anticonceptionale, ori ca va plângeți ca va pervertesc copiii la școală ii obliga sa îmbrace în trav. și sa serbeze geipraidu și sa va aresteze dacă va opuneți.

Si multe altele. Căci iată, frica și prostia vă împinge la legalizat partide de criminali patologic, precum înaintașii lor bolșevicii!

***

Activenews:

Andrei Caramitru include RELIGIA și FAMILIA la capitolul CORUPȚIE. Nu și depășirea limitelor legale de către Președinție, DNA, SRI

Într-o postare pe contul său de socializare, Andrei Caramitru, fiul actorului Ion Caramitru, consideră că scăderea scorului partidelor vechi la alegerile europarlamentare este cauzată de discursul „învechit” și de „corupție”, capitole la care acesta încadrează religia, familia și sentimentul național. 

„PRĂBUȘIREA LENTĂ A PARTIDELOR TRADIȚIONALE: Tendința asta se întâmplă peste tot. O vedem și în Europa (partidele vechi au scăzut la sub 50% în Parlamentul European) și în America (unde Republicanii au fost acaparați de Trump și Democrații de AOC/Sanders). Și la noi – cu prăbușirea PSD/ALDE și vulnerabilitatea PNL.

Ce se întâmpla? E simplu. Partidele tradiționale se bazează pe rețete și discursuri învechite și pe corupție (sindicate, primari, relații cu firmele mari; religie, familie tradițională, naționalism declarativ etc.)

Generațiile “tinere” (sub 45 de ani) sunt interesate de cu totul alte teme:

– pentru cei educați și din orașe mari: valori liberale, ecologie, munca flexibilă prin platforme digitale sau în antreprenoriat (nimeni nu mai vrea de fapt să lucreze în corporații), costul chiriilor/proprietăților

– pentru cei mai puțin educați și din orașe mici: joburi în localitățile lor, protecționism economic și frica de imigrație

– toți – și unii și alții – vor politicieni care vorbesc direct și fără frică, accesibili non stop prin social media, “oameni noi” – care seamănă cu ei, care nu fac compromisuri prin culise.

Cine înțelege asta va câștiga. Cine nu – va dispărea. Eu cred că – în România – singurii care înțelegem temele de mai sus suntem cei din USR/PLUS. Și nu e nici o surpriză scorul pe care l-am luat și că ne vom îndrepta spre 30%+ în următoarele alegeri”, consideră Caramitru junior.

În următoarea postare, acesta vine și cu soluțiile gândite de el, recunoscând totuși că nu este „deloc specialist”. Printre ele, scăderea numărului reprezentanților din Parlamentul României, puteri sporite pentru Președinție (dizolvarea Parlamentului, blocarea inițiativelor Guvernului), colaborare directă a DNA „cu orice instituție a statului”, inclusiv cu serviciile de informații, într-o raportare de tipul „DNA cere – ceilalți execută”.

„E foarte bine că se discută despre Reforma Constituțională. Pentru că această Constituție a permis capturarea statului de către un nimeni ca Dragnea și aservirea justiției. Nu putem avea acest risc în viitor. Problema este – reforma care se discută este prea punctuală și redusă. Referendum-ul din 26 Mai a fost pe doar două sub-puncte tehnice. Chiar și #fărăpenali – este esențial, dar nu suficient.

Trebuie să definim un parcurs inteligent al schimbărilor propuse. Se pot face referendumuri atât în timpul prezidențialelor sau în timpul localelor sau parlamentarelor de la anul. Nu mai târziu de atât. Până atunci trebuie să avem schimbările votate de oameni și introduse în Constituție de noul parlament.

Schimbările necesare sunt multe. Nu sunt deloc specialist, dar mi se par esențiale următoarele:

– 1) depolitizarea justiției (nici un rol în dosare și numiri pentru Ministrul Justitiei) și a CCR (nici un membru fost politician acolo); eliminarea secției speciale

– 2) fără OUG-uri care nu au urgență reală și în nici un caz pe justiție – cine inițiază sau semnează ceva ilegal sau care nu are urgență să fie pedepsit penal

– 3) fără penali în funcții publice

– 4) sa nu existe imunitate pentru nimeni. Egalitate în fața legii

– 5) libertatea votului. Statul trebuie să garanteze că toată lumea care vrea poate vota oriunde, la toate rundele de alegeri (inclusiv prin vot la distanță)

– 6) reprezentativitatea parlamentului. 300 în total, alocați conform realității rezidenței cetățenilor (mai mulți parlamentari pentru diaspora și județele cu orașe mari care au crescut, mai puțini pentru județele care au pierdut populație)

– 7) mai multă putere pentru președinte. Poate dizolva Parlamentul, poate bloca numiri venite de la Parlament / Guvern etc.

– 8)corupția definită ca risc strategic pentru statul român. Pedepse pentru daune peste 500.000 de EUR similare cu crima. Imprescriptibile, nu pot fi reduse, principiul confiscării extinse obligatoriu

– 9) obligativitatea regulilor europene în legislația locală (inclusiv ce ni se spune prin MCV). Legile care nu sunt aliniate sunt nule

– 10) DNA sa poată colabora direct cu orice instituție a statului care trebuie sa răspundă și să se execute inclusiv în furnizarea de informații (DNA cere – ceilalți execută).

Aștept comentarii și sugestii la lista de mai sus!”, s-a exprimat Andrei Caramitru pe Facebook.

***

Contele de Saint Germain:

Fiecare pasare pe limba ei piere

Beția victoriei scoate la lumină dominantele unui caracter. Când acestea nu au evoluat foarte mult față de primitivismul de debut al speciei ele produc, în momentele de exaltare triumfalistă, adevărate reconstituiri de primatologie.

Pentru unii duminica europarlamentarelor și lunea care a urmat au însemnat căderea în abisul deznădejdii. O înfrângere mai dezastruoasă nici că se putea imagina.

Pentru alții, în schimb, victoria a fost totală. Amețitoare. Pe alocuri peste puterea lor de a se controla.

Interesant este cum au reacționat unii și alții.

Primii au amuțit.

Ceilalți s-au împărțit în două categorii: sângeroșii de la luptele de cocoși și lucizii care mestecă înainte de a înghiți.

Sângeroșii și-au scos caninii vampirici din teacă și au sărit la beregata celor căzuți. Nu-i interesează anomalii statistice, scăpări de prestidigitație electorală, lecții ale trecutului. Tot ce mai pot acum, excitați până la tremur de o bestialitate care, în fine, dă un sens rătăcirii lor ce părea fără leac, este să se lase pradă urii, să se confunde cu haita și să atace irațional orice li se pare că gândește în loc să accepte.

Lucizii, însă, nu acceptă cu gura până la urechi dumicații otrăviți.

Traian Ungureanu, care se știe cât de antipesedist este, scrie în editorialul său de azi din Adevărul niște adevăruri crâncene despre ultimele alegeri, adevăruri care ar trebui să-i trezească din beția vecină cu alcoolismul pe sângeroșii săi camarazi de baricadă. Iată câteva exemple:

„Cea mai nouă şi lăudată tentativă de civilizare a României (alegerile europarlamentare n.a.) a eşuat pentru că n-a existat. În locul ei: aceeaşi comedie care îngăduie mai departe barbaria, de data asta în varianta consensuală, virtuoasă şi agreată de administratorii externi.

Doar neştirbita noastră capacitate de automisitificare poate face faţă acestei înscenări uriaşe. Fără inversiunea ipocrită a valorilor, n-am răbda starea de fapt. Adevărul e insuportabil.

Aşadar, unde sîntem? Şi la ce bun au trecut 30 de ani? Singura noutate pare o schimbare de slogan, pe locul lăsat liber de armată: justiţia e cu noi!

Alegerile au fost decise, iar, de tembelismul cosmic al PSD. Nu s-a întîmplat nimic revoluţionar. Nici o idee vastă sau energică n-a pornit la treabă sub îndrumarea credibilă a unui partid condus de oameni capabili. Simplul fapt că PSD a pierdut la Vaslui nu înseamnă că Vaslui a devenit Paris, deşi unele părţi ale Parisului devin Vaslui. Sîntem tot acolo unde eram acum 30 de ani. Neavînd conţinut, victoria PNL şi USR nu poate fi atribuită şi nu aparţine nimănui. Ea nu va aduce la cîrmă oameni competenţi. De unde? Din micro haremul financiar-demagogic al PNL? Din ţarcul cu amatori înaripaţi ai galeşului conformist Cioloş?

De cînd a fi populist e o insultă? De cînd a fi de partea alor tăi e o vină? Şi ce ştim noi despre italienii, englezii şi francezii nivelaţi material şi dezmoşteniţi cultural de Cioloşii locali şi de augustele politici ale UE? Nimic”.

Articolul merită citit în întregime. Și merită reflectat pe marginea lui. „Barbaria … agreată de administratorii externi nu este tocmai o trimitere măgulitoare. Iar talibanii cărora rezultatele de duminică le-au luat mințile și care acum se năpustesc în haită împotriva a tot ce mișcă altfel decât le convine lor (inclusiv împotriva acestui blog) ar trebui să se regăsească în termenul „barbarie” și să priceapă că direcția lor este spre cămașa de forță și nicidecum spre mai binele propovăduit.

Pe oamenii normali victoria ar trebui să îi facă mai buni. Mai credincioși, mai generoși, mai îngăduitori, mai toleranți. Ceea ce vedem însă în aceste zile la haștagiștii noștri copleșiți de triumf este exact pe dos. Asta înseamnă că nici ei nu au încredere in victoria repurtată.

Îi invit pe toți cei care sunt interesați de adevăr și nu de confirmarea cu orice preț a propriilor idei să citească și să observe care sunt dominantele mesajelor haștagiste din presa de gașcă sau din comentariile de pe bloguri. Vor descoperi, deși a devenit un loc comun această descoperire, că marea majoritate a acestor mesaje sunt îmbibate de ură, de intoleranță, de nesocotire sfidătoare a oricărui principiu creștin și a oricărui sentiment empatic.

Speranța mea tot în înțelepciunea populară se regăsește:

FIECARE PASĂRE PE LIMBA EI PIERE!

***

 

Razvan Bibire/ Contrasens:

PSD moare urât

Mai tineti minte discursul Vioricai Dancila de la Bruxelles? Cand s-a dus sa spuna lucrurilor pe nume? Si a enumerat ceea ce tot incerca Europa sa ascunda sub presul asa-zisei “lupte anticoruptie”? A fost un moment magic. Am zis atunci ca, iata, avem o femeie mai curajoasa decat orice barbat care a stat in fruntea Guvernului…

Nici n-a apucat cocosul sa cante de trei ori si doamna Dancila s-a lepadat de discursul de atunci.

S-a intors la Bruxelles sa-si ceara iertare ca a indraznit sa se rascoale contra stapanilor de sclavi. A venit cu o lista dictata de cei care au dat cu PSD-ul de toti peretii. Asa-zisii activisti civici – care intr-o tara normala erau de mult la puscarie pentru infractiunile comise – sunt primiti de premier. Oameni de baza ai partidului, care au dus greul luptei politice si pe baza planurilor carora s-au obtinut rezultate sunt maziliti pentru a face pe placul inamicilor.

PSD nu numai ca se sinucide politic, dar o face si urat de tot.

Pare ca a uitat total de sustinatori, de votantii sai, de cei care l-au sprijinit, ocupat sa faca pe plac Sistemului.

Asta e, a avut o sansa si a jucat-o prost.

In rest, nu o sa inteleg niciodata placerea cu care romanii se bucura pentru ca li se reconfirma statutul de sclavi.

Dar este o vorba: pentru o pasare care a trait toata viata in colivie, zborul pare o boala.

***

Luminita Arhire:

PATUL LUI PROCUST- O PIESĂ DE MOBILIER CARE NI SE PREGĂTEȘTE

Pentru că Dan Barna a spus marți, 4 iunie 2019, cam așa : „…alegerile au confirmat că nu mai poate fi acest guvern. Nu poți să conduci cu oamenii lui Liviu Dragnea !..”, Viorica Dăncilă și-a tras una peste frunte și a exclamat: „Ia te uită! Dar știi că ăsta are dreptate? ” Așa că l-a „demisionat” pe Darius Vâlcov și, împreună cu el și ce s-a mai prins în zbor: șefele de la ANAF și CNAS. Bine, Vâlcov trebuia oricum să plece deoarece nu se încadra în noua puritate juridică a PESEDEULUI. Și cum telefonul fără fir funcționează acum mai vioi de când Liviu Dragnea a fost arestat, e de presupus că grațioasa doamnă Birchall, zeița Justiției, știe deja că și soarta lui Darius Vâlcov e pecetluită. Părerea mea e că noua conducere a partidului ar vrea să scape și de Olguța, dar nu-și poate permite să piardă bazinul electoral al Craiovei… poate o ajută tot justiția independentă… cum l-a ajutat și pe Ponta Victor să rărească binișor rândurile baronilor locali… Ăia care erau frați de sânge și de ideologie cu el… însă știți vorba aia… frate-frate dar brânza Camembert a rebranduirii partidului e pe bani!

Acum, că s-a terminat cu tiranul Dragnea care le scotea din Europa, doamnele de la PESEDEU dau fuguța să se așeze cuminți sub patrafirul PES-ului, un fel de megapartid-puzzle modern, reformat la culme, care l-a dat popoarelor Europei pe Frans Timmermans, domnul acela foarte înalt și foarte serios, despre care am aflat , la vremea potrivită, următoarele date biografice:

„În 1986, cand avea 24 de ani, Timmermans isi facea stagiul militar in cadrul Serviciului Militar de Informatii si Securitate al Olandei, ca soldat, interogator al eventualilor prizonieri de razboi rusi, dupa cum se arata in profilul sau de pe Wikipedia. Ulterior, in 1990, el a lucrat ca diplomat la Ambasada Olandei la Moscova, cu putin inainte de destramarea URSS.” ( HOTNEWS.ro 20 aprilie 207). Asta zic și eu: plină lumea de secu…, ăăă… socialiști , cum vă spuneam…

Fetele noastre au făcut această piruetă exact așa cum și bănuiam că se va întâmpla. Iar în scurt timp, la discuțiile cu Klaus, dânsele vor stabili cum să ologească mai eficient Constituția pentru ca inepțiile referendumului prezidențial să-și facă loc în „cartea sfânta a democrației”: Și totul-totul extrem de democratic… Întâi finanțează Hans Klemm niște programe pentru proștii, needucații, știrbii și asistații social din partea de sud și de est a României, programe care-i vor învăța pe aceștia cum să voteze corect, punând ștampila pe numele lui Iohannis Klaus Werner la următoarele alegeri. De asemenea, vor afla și cum să voteze, în aceeași zi -ca să nu facă două drumuri- pentru modificarea Constituției, în sensul dorit de noul lor idol, președintele Klaus, nume pe care Gheorghe Falcă, un europarlamentar de nădejde al PENELEULUI l-ar scrie Claus Verner, așa cum și distanța de 1000 de metri se scrie chilometru iar puterea electrică se măsoară, dintotdeauna, în vați.

Eu zic că e bine și partidul renaște, îmbujorat cam ca domnul Hans Klemm în fotografia oficială cu doamna Birchall. Bine, va mai pierde PESEDEUL ceva voturi, dar nu se poate evoluție fără sacrificii! Adică, zic, va pierde voturile ăstora ca mine care n-au lipsit nouă ani din România și de aceea cam știu cum arată mândrețea aia de STAT PARALEL și cu ce s-a ocupat dânsul profitând că doamna Dăncilă nu era prin preajmă.

În orice caz, și în cadrul procesului de uniformizare a opțiunii electorale prin programul Ambasadei lu’ THE BIG LICURICI se vor mai pierde niște voturi, dar merită să dai 25 000 de dolari ca să înveți bunicuțele de la țară „lovitura cu ștampila” și să le ridici conștiința civică.

„Reprezentanţa diplomatică (Ambasada SUA , n.n.) a demarat o procedură competitivă deschisă ONG-urilor românești, prin care acestea vor concura pentru o finanțare în sumă de maxim 25.000 dolari cu care să organizeze un program de educație civică și de promovare a «votului informat» pentru persoanele cu vârste între 55-85 de ani din regiunile rurale din mai multe judeţe ale ţării. Dacă e să ne uităm pe lista judeţelor putem observa că sunt fix acelea care votează în mare parte pentru PSD, iar vârsta celor vizaţi reprezintă iar un public ţintă al partidului aflat la guvernare. Este vorba de judeţele: Vaslui, Botoșani, Iași, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman.” (ATITUDINEA.com, 4 iunie 2019)

Abia apoi va fi bine. Abia ajunși acolo, întinși pe PATUL LUI PROCUST, și măsurându-ne atent din cap până-n picioare, vor hotărî de unde trebuie să taie. Sigur că vor fi mulți pentru care, la măsurătoare, picioarele vor părea prea lungi și atunci vor pica tibii și peronee în coșul de la marginea patului. Dar, măsurându-ne pe unii dintre noi, mi-e teamă, că tocmai capul cel gânditor îi va părea lui Procust indezirabil și prea semeț. Avertismentul meu din această postare este pentru aceia : să nu fie atenți la scurtarea picioarelor, că pentru asta există soluții, ci să-și ferească, așa cum vor putea și dacă vor putea, CAPUL.

***

Liviu Plesoianu:

Din acest moment, în mod oficial, PSD e oferit pe tavă Sistemului de niște meduze politice. Asistăm la sacrificarea ritualică a partidului pe altarul Noii Securități. Totul în aplauzele celor care au reevaluat-o brusc pe Dăncilă, călăul oricărui principiu…

La Congres, se va decide: partid condus de meduze sau partid condus de oameni liberi, partid condus de nulități de clei, capabile să ia altă formă de la o zi la alta, ori partid condus de ființe bipede, cu mers perpendicular pe sol și principii solide! Dacă, post-Congres, partidul va merge mai departe agățat de fustele unor doamne și unor domni care ar da și din coadă, dacă ar avea, pe lângă stăpânii lor din țară și din străinătate, atunci PSD chiar nu va mai conta. Dacă și numai dacă, post-Congres, PSD se va elibera de nulitățile de clei și va merge alături de oameni verticali, atunci mai are rost prezența mea în acest partid.

Eu nu susțin meduze! Fără meduze în politică și în funcțiile publice! Fie să FIM oameni, nu meduze!

***

In acest timp…:

Luju.ro:

PLICUL SECRET – Judecatoarea Anamaria Tranca de la Curtea de Apel Bucuresti le-a ascuns inculpatilor din dosarul ANRP existenta unui “plic lipit (secret)”. Trimis initial la Inalta Curte, plicul secret a fost redirectionat catre judecatoarea Tranca la o zi dupa ce instanta suprema si-a declinat competenta pe dosar. Anamaria Tranca a pronuntat condamnari grele, fara sa puna in discutie in vreun moment existenta plicului secret. Sa fi fost informari SRI facute pe protocolul cu ICCJ? (Document)

***

CIOCIRLAN GARANTA ARESTARILE DNA – Exploziv: fostul adjunct al DNA Marius Iacob a transmis pe mail generalului SRI Adrian Ciocirlan cererile de arestare ale liderilor PDL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu inainte ca arestarile sa fie decise in instanta si incuviintate de Parlament, pentru a fi urmarite in “campul tactic”. Marius Iacob i-a trimis adjunctului SRI Ciocirlan referatele de arestare la doar 4 minute dupa ce le primise de la procuroarea de caz Dana Belciug (Mailul)

Dezvaluire uriasa de presa facuta de jurnalista Sorina Matei. Aceasta prezinta dovada concreta a colaborarii dintre DNA si SRI pe arestarile preventive. Este vorba despre un mail pe care fostul adjunct al DNA Marius Iacob (foto stanga), ani de zile mana dreapta a Laurei Kovesi, i l-a trimis actualului adjunct al SRI, generalul Adrian Ciocirlan (foto centru), acesta din urma colaborator al Laurei Kovesi, care desemnase unitatea sa drept beneficiar secundar al interceptarilor.

Colaborarea dintre fostul adjunct al DNA Marius Iacob si generalul SRI Adrian Ciocirlan pe care Sorina Matei a devoalat-o a privit cazurile fostilor deputati PDL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, ambii vizati in dosare ANRP. Astfel, in 27 noiembrie 2015, la ora 14.56 Marius Iacob a primit referatele de arestare ale celor doi de la procuroarea de caz Dana Belciug, cea care intocmise referatele (vezi facsimil 2). Atentie, la doar patru minute, la ora 15.00, Marius Iacob a trimis cererile de arestare preventiva ale celor doi deputati catre celalalt adjunct al DNA Calin Nistor (foto dreapta) si catre generalul Adrian Ciocirlan (vezi facsimil 1), pe atunci sef al Directiei Generale Apararea Constitutiei a SRI, comandant al UM 0127 a SRI. Foarte important, cererile de arestare ale deputatilor Oltean si Teodorescu au ajuns la generalul SRI Adrian Ciocirlan inainte ca Parlamentul sa decida daca aproba sau nu masura preventiva solicitata de DNA.

Contactat de jurnalista Sorina Matei, generalul Adrian Ciocirlan, in prezent adjunct al SRI, a refuzat sa faca vreun comentariu.

[…]

 

România reconfirmă prin VOT MASIV statutul de COLONIE SECURIZATĂ, a UE. „JUSTIȚIA POPULARĂ” reinstaurată în forță, se pregătește și VÂNĂTOAREA „COMPLICILOR”. “PSD a fost predat la cheie Coaliţiei SRI-SIE”. Cine va fi următorul DUȘMAN al POPORULUI?/ „Ne așteaptă zile revoluționare”…

Ambasada SUA va finanta programe de “educatie civica” de “VOT INFORMAT” pentru pensionarii din satele din sud-estul României/ Zeci de milioane de euro coordonate de FUNDATIA PENTRU SOCIETATE DESCHISA (ex-Soros) pentru combaterea discriminarii bazate de ORIENTAREA SEXUALA si IDENTITATEA DE GEN

Alegerile Europarlamentare 26 mai 2019. Intre EXTREMISMUL EURO-ELITELOR, partidele serviciilor si PROPAGANDA DEZBINARII. Operatiunea “AVOID” – despre MINCIUNILE si FRAUDELE PROGRAMATICE. Va fi deturnat votul popular pentru „salvarea” FEDERALISMULUI U.E.? “Oferta e Statele Unite ale Europei sau Europa națiunilor suverane. Federaliști vs suveraniști”

Se va oficializa statutul de COLONIE a capitalului strain al României? Contra-reactie puternica a companiilor straine, bancilor si …sindicatelor fata de „ORDONANTA LACOMIEI”/ Banca Centrala Europeana analizeaza, la randu-i, masura guvernului român

MARILE BĂNCI STRĂINE ȚIN ROMÂNIA ÎN SUBDEZVOLTARE, inclusiv prin spolierea deponenților! Un raport surprinzător al BNR, care nu explică și de ce a girat un asemenea CARTEL NEOCOLONIALIST/ Ilie Șerbănescu: profil DUREROS de țară-colonie de la periferia Europei în „an centenar”

“Suntem de mult trecuţi de ceasul al doisprezecelea. DEJA AM INTRAT ÎN LUMEA LUI KAFKA”. Cui și în ce scop a folosit ALIBIUL “LUPTEI ANTICORUPȚIE”, împinse până la formele de abuz cele mai grosolane, amintind izbitor de “Justiția” stalinistă? NEOCOLONIALISMUL, ANTANTA ANTI-ROMÂNEASCĂ și PLANUL DE CONTROL, DEZBINARE și DISTRUGERE SISTEMATICĂ A ȚĂRII folosind ciomagul “PARADELII” instituționalizate

AVEM CEA MAI MARE CREȘTERE ECONOMICĂ DIN UE – DAR NU PENTRU ROMÂNI!/ Cererile de cresteri salariale: criticate in Europa de Est, laudate in Europa de Vest/ Platim DOBANZI MAI MARI la credite decat vest-europenii, iar BNR e de acord cu asta/ ADEVARATII ASISTATI SOCIAL AI ȚĂRII: IT-iștii

Noii bolsevici nu se dezmint. Suvoi de BLASFEMII si instrumentalizari MURDARE ale TEMELOR RELIGIOASE PASCALE, cu scop electoral

Bolșevicii s-au întors și nu vor pleca prea devreme. Ce-i de făcut?


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “VIN VREMURI TICĂLOASE pentru… Republica Slugarnică România. SUCCESUL PROPAGANDEI DIVERSIONISTE A “MILITARILOR” sau OCUPAREA UNEI ȚĂRI PRIN “FĂRÂMIȚARE” POLITICĂ și PROPULSAREA BOLȘEVISMULUI DEMENT CARE PREGĂTEȘTE LAGĂRE PENTRU “INCORECȚI”. Dăncilă s-a lepădat, iar “PSD nu numai ca SE SINUCIDE politic, dar o face si urat de tot”. Și toate acestea fiindcă… “nu avem servicii secrete, ci doar filiale ale unor SERVICII STRĂINE”

  1. Vremuri grele, insa le meritam…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare