PARINTELE MELCHISEDEC DE LA PUTNA: “Toată mișcarea de azi are o singură țintă: credința ortodoxă! ȚINTA ESTE SUFLETUL TĂU, frate și soră care mă asculți! Prin înlăturarea pelerinajelor s-a pus o piedică harului lui Dumnezeu” (VIDEO, TEXT)

17-10-2020 Sublinieri

„Să stăm tari în credință! Sfinții sunt mâinile întinse ale lui Dumnezeu către noi”

– Cuvânt al Arhim. Melchisedec, starețul Mănăstirii Putna, la pomenirea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, 14 octombrie 2020

(ideile principale ale cuvântului părintelui stareț):

Oare ce ne va despărți pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigoana, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia? (Romani 8, 35).

– Anul acesta Sfânta Parascheva a fost cinstită acasă de fiecare, „așa cum au fost dispozițiile”, însă nu ne-am lepădat de dragostea ei, ci ne-am lăsat biruiți de „rânduieli” exagerate, care au o singură țintă: credința dinlăuntrul nostru.

– A nu fi la sfintele slujbe nu înseamnă altceva decât a te lipsi de harul lui Dumnezeu. Harul e prezent și în noi, și în rugăciune, dar nicăieri nu e mai puternic ca in Biserică. De aceea ținta atacurilor e lucrarea lui Dumnezeu dinlăuntrul nostru.

– A sta departe de sfintele Taine, de icoane, de Sfânta Liturghie, a nu te apropia de Trupul și Sângele Domnului Hristos este a fi departe de har. Sunt creștini care nu au mai venit la spovedit încă din Postul Nașterii Domnului de anul trecut.

– Cât de reală este această boală Dumnezeu știe, cât o fi adevăr și cât o fi minciună, Dumnezeu știe… Dacă este într-adevăr boală, de ce se ocupă partea politica a lumii de ea și nu doar medicii sau tot sistemul sanitar?

– N-a fost perioadă în istorie, nici măcar regimul comunist nu a împiedicat pelerinajul la Iași, cum s-a întâmplat anul acesta! Parcă am fi ciumați…

– Fiecare va da răspuns în fața lui Dumnezeu pentru faptele lui, pentru credința lui și chiar și pentru gândurile lui. Să nu creadă cineva că o faptă rămâne nerăsplatită! Cu atât mai mult când greșesc față de dragostea lui Dumnezeu.

– Sfinții sunt mâinile lui Dumnezeu întinse spre lume, sunt prietenii Lui și lucrarea lui Dumnezeu din lume. Cine smintește și îndepărtează pe cineva de sfinți păcătuiește fata de Dumnezeu.

– Să stăm tari în credință, să fim cu luare-aminte, să ne rugăm să dobândim discernământ. Discernământul este cel mai important, cea mai mare virtute, să ai acea minte limpede, să ai gândul lui Dumnezeu ca să faci lucrul lui Dumnezeu.

LIVIU CHIRICA / MEDIAFAX FOTO

– Pelerinajele din luna octombrie erau așteptate de noi cu mult drag, pentru că osteneala și truda pelerinajului atrag harul lui Dumnezeu.

– Se întâmplă multe păcate și nelegiuiri în lume. Maica Benedicta (Zoe Dumitrescu-Bușulenga) spunea prin 2004 că lumea întreagă a devenit o Sodomă și o Gomoră; pelerinajele curățau lumea, atrăgeau mila și harul lui Dumnezeu. A sta să aștepți ore in sir, cu mintea îndreptată spre sfinți, spre Dumnezeu, spre propriile păcate, spre rugăciune pentru lume, aceasta atragea harul. Prin înlăturarea pelerinajelor s-a pus o piedică harului lui Dumnezeu, lucrării lui Dumnezeu în lume.

– Dorul să ne rămână, dragostea să nu ne-o smintească nimeni, râvna să nu o împuțineze absolut nimic, să fim cu ochii ațintiți asupra lui Hristos, care pe toate le îngăduie pentru păcatele noastre!

– Despre cuvântul cunoscut al Sf. Ap. Pavel de la Romani 13: „Orice stăpânire e rânduită de Dumnezeu”, dar… la vremea potrivită Eu îi voi întreba pe ei de cele ce au făcut”. Dacă ești pus de Dumnezeu să fii cârmuitor, fă lucrul lui Dumnezeu! Ține cont de voința poporului!

– Îndemnul Sfintei Parascheva pentru noi este de a fi tari în credință, de a rămâne răbdători și încrezători în purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Să o chemăm pe Sfânta Parascheva in rugăciune, căci ea e caldă, milostivă, bună, „porumbiță aleasă”. Acatistul revelează cine e ea cu adevărat: Bucură-te, maica Parascheva, mult folositoare!

– Pelerinajul de la Iași era cel mai mare din întreaga ortodoxie.

– Toată mișcarea de azi are o singură țintă: credința ortodoxă! Ținta este sufletul tău, frate și soră care mă asculți! Distrugerea chipului lui Dumnezeu din sufletul tău.

– Nu a fost o perioadă mai grea de încercare în istorie ca aceasta, dar, așa cum s-au risipit toți hulitorii de Dumnezeu, așa cum s-au risipit toți Dioclețienii și Maximienii care au fost în decursul veacurilor, toți prigonitorii se vor risipi și vor rămâne doar Dumnezeu și sfinții Lui. Numele cel bun va rămâne. Omul bun rămâne și dăinuie. De cel care nu are teamă de Dumnezeu și se împotrivește lucrării lui Dumnezeu… nici nu vrem să ne aducem aminte. De omul care a făcut mult rău nici nu vrem să ne amintim (și facem gestul de alungare de la fața noastră). Harul lui Dumnezeu mă trimite către lumină, către omul bun și sfânt. De aceea, iat-o pe Sfânta Parascheva lăudată și preamărită, iar de acel marinar cu trupul aruncat nici numele nu i se știe!

– Să nu vă fie teamă de Hristos, dătătorul de viață, de Hristos din Sfântul Potir!

– Semnul Sfintei Cruci aduce limpezime și sfințenie. Să nu vă fie teamă să va apropiați și să cinstiți sfintele icoane și sfintele moaște! Cinstiți-le și veți fi cinstiți, cereți și vi se va da! De ce Sfânta Parascheva e mult-folositoare? Pentru că a miluit și miluiește, a dăruit și dăruiește sănătate! Nu vă fie teamă! Iubiți-L pe Dumnezeu, fiți lucrători ai poruncilor Lui și atunci nimic nu se va atinge de dvs.!

Legaturi:

***

Care sunt SEMNIFICAȚIILE ATACULUI asupra Sărbătorii SFINTEI PARASCHEVA? “Vă lovim în reperele voastre identitare, care v-au ajutat să rezistați de-a lungul secolelor!” – ÎNTREBĂRI IMPORTANTE CARE TREBUIE SĂ DEA DE GÂNDIT ORICĂRUI OM ONEST

URÂCIUNEA PUSTIIRII batjocorește sfinții și locurile sfinte. PACTUL SATANIC AL CREDINȚEI: “Pe ei nu-i interesează măsurile ştiințifice de protecție, ci exclusiv SĂ CREDEM în COVID, aşa cum l-a “hărăzit Marele Arhitect”. Problema este deci una de credință, nu de ştiință, iar târgul diavolesc se propune pe fondul FRICII”

Părintele Tudor Ciocan despre REAUA-CREDINȚĂ A AUTORITĂȚILOR care au oprit accesul la moaștele Cuvioasei Parascheva: “TRUPUL SFINTEI ESTE ÎNCONJURAT CU PAZĂ. Am ajuns să fim vrăjmășiți de propriii noștri conducători. Pentru binele nostru! Am mai auzit placa asta! În ‘47, atunci a venit cu tancurile rusești” (AUDIO, TEXT)

IPS CALINIC, Arhiepiscopul Sucevei – cuvinte grele despre PRIGONIREA SĂRBĂTORII CUVIOASEI PARASCHEVA DE LA IAȘI: “Ne-au lăsat fără slujba de Înviere, trebuie să ne lase şi fără cea de Crăciun! Fiecare perioadă îşi are Diocleţienii şi Maximilienii ei. Uneori chiar mai zeloşi decât aceia! FIȚI TARI ÎN CREDINȚĂ, CĂCI LUPTA ÎMPOTRIVA ORTODOXIEI ESTE ÎN PLINĂ DESFĂȘURARE!”

PS IUSTIN, Episcopul Maramureșului și PS IGNATIE, Episcopul Hușilor – atitudini dure față de ACTUL ABUZIV AL “IZOLĂRII LA DOMICILIU” AL SFINTEI PARASCHEVA. “Iaşiul a devenit pentru câteva zile un adevărat pustiu al Carantaniei, unde Ispititorul a îmbrăcat savuros, fariseic şi ipocrit, nenumărate ipostaze”

PS IGNATIE sarcastic despre APOSTOLII LOCKDOWN-ului: „Virusul stă mai abitir după colţul tuturor bisericilor”. Arhiereul atrage atenția asupra tentativei de SUPRIMARE a Bisericii din spațiul public și a actului religios

PS MACARIE: “Într-un mod profund nedrept, autorităţile AU INTERZIS PELERINAJUL LA MOAȘTELE SFINTEI PARASCHEVA fără a ne arăta cu ce este mai riscant pelerinajul decât alegerile”/ ÎPS TEODOSIE: “Cu credință și cu rugăciune vom birui boala mai mult decât cu restricțiile” (VIDEO, TEXT)

Cuvânt al PS MACARIE la Oslo: “Atunci când autoritățile laice ne spun cum să ne împărtășim euharistic și cum să ne cinstim sfinții, aceasta este o SAMAVOLNICIE pe care trebuie SĂ O DENUNȚĂM ca atare! ÎN VREMURI ALE MINCIUNII, să fim MĂRTURISITORI și TRĂITORI ai adevărului!” (VIDEO, TEXT)


Categorii

Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Parintele Melchisedec Velnic, Prigoana impotriva crestinilor, Sfanta Cuvioasa Parascheva de la Iasi, Sfintii - prietenii lui Dumnezeu, prietenii nostri, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “PARINTELE MELCHISEDEC DE LA PUTNA: “Toată mișcarea de azi are o singură țintă: credința ortodoxă! ȚINTA ESTE SUFLETUL TĂU, frate și soră care mă asculți! Prin înlăturarea pelerinajelor s-a pus o piedică harului lui Dumnezeu” (VIDEO, TEXT)

  1. Pingback: “Suntem trataţi ca o cireadă” – Pr. Tudor Ciocan despre UNIREA RELIGIILOR intru crezul comun secularist, IMPUNEREA PURTARII MASTII ORIUNDE, abuzul statului, PRIGOANA SI LEPADAREA INDIRECTE ALE CRESTINILOR: “La un moment dat trebu
  2. Pingback: “Nu-i mai răbda, Sfinte Dimitrie! Nu-i mai răbda!” – STAREȚUL ANTIM DAVID MUSTRĂ CU ÎNDRĂZNEALĂ, la Trinitas TV (VIDEO, text): “Autoritățile şi-au cam întrecut măsura, şi la pelerinajul de la Iași şi la cel din Bucur
  3. Pingback: Arhim. DUMITRU COBZARU – adevăruri grele despre semnificația PANDEMIEI: “Trăim semnele Sfârșitului Lumii. ÎNCEPE O PRIGOANĂ la alt nivel, MULT MAI PERFID, care nu ucide atât trupul, cât mai ales mintea, inima, sufletul. DIAVOLUL NE VR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate