PARINTELE STARET AL MANASTIRII PUTNA vorbeste despre ispita abatuta asupra obstii manastirii – INTERNAREA FORTATA A 31 de MONAHI, ASIMPTOMATICI, declarati a fi fost “pozitivi” pentru Covid: “Scopul lor a fost INDUCEREA PANICII”

26-05-2020 2 minute Sublinieri

Pe 24 mai, în Duminica a VI-a după Paști (a Vindecării orbului din naștere), la Mănăstirea Putna, Sfânta Liturghie s-a săvârșit la altarul de vară din incinta mănăstirii. 

1:45 În prima parte a cuvântului său, Părintele Stareț, Arhim. Melchisedec, a vorbit despre desfășurarea slujbelor bisericești în aer liber timpul stării de alertă și despre purtarea măștilor sanitare. 5:45 După aceea, a prezentat starea de sănătate a celor de 31 de viețuitori care în seara zilei de 14 mai au fost internați la Spitalul Județean Suceava după ce au fost depistați ca fiind infectați cu noul coronavirus. 15:20 Îl ultima parte, Părintele Stareț a rostit un cuvânt de învățătură pe marginea pericopei evanghelice care relatează minunea vindecării orbului din naștere.

„…atâta teroare cât s-a săvârșit asupra dumneavoastră... Vă amintiți că în Duminica a treia din Postul Mare v-am spus dumneavoastră acest cuvânt: Dragii mei, vă este destul să ascultați știrile o dată dimineața si o dată seara, dar nu să stați toată ziua, pentru că altfel, vă veți ”virusa” mintal și vă veți îmbolnăvi de stres și veți cădea în depresie. Pentru că, să mă ierte Preabunul Dumnezeu, scopul lor a fost inducerea panicii în mod deosebit, care este groaznică.

Acum am să spun doua cuvinte despre ispita care a venit peste mănăstirea noastră. Iată ce spune Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Romani. Un cuvânt care este foarte frumos și pe care Dumnezeu l-a rânduit ca să-l trăim și noi: „Bine știind că suferința aduce răbdare, iar răbdarea încercare și încercarea nădejde, iar nădejdea nu rușinează pentru că iubirea lui Dumnezeu s-a vărsat în inimile noastre prin Duhul Sfânt, cel dăruit nouă”.

Acum două săptămâni, când am încheiat slujba, erau la poartă cei veniți ca să ne testeze pe toți, fără a avea un ordin. Dar despre acestea voi vorbi altădată mai în amănunt, după ce vor veni acasă și ceilalți, cealaltă jumătate, că jumătate ne-am întors și toți suntem sănătoși. Niciunul nu am tușit. Niciunul nu am avut temperatură, nici cei de la spital, cu darul lui Dumnezeu, încă 15 care mai sunt acolo. Toți sunt asimptomatici, așa cum am declarat și am spus lucrul acesta de atâtea ori. Dar cei care sunt din mass-media aceasta lacomă și hulpavă după știri senzaționale, au făcut dintr-o ispită un mare tărăboi. Dar am spus cuvântul Sf. Pavel că „răbdarea și încercarea aduc nădejdea și nădejdea nu rușinează, pentru că iubirea lui Dumnezeu s-a revărsat în inimile noastre”. Și mulțumim Preabunului Dumnezeu, căci cu noi a mers, plecând spre Suceava, în timpul privegherii Sfântului Iacob [Putneanul], El a mers cu noi. Ne-a însoțit. De aceea vom face pomenire și priveghere pentru că nu s-a putut face pomenirea Sf. Iacob prin participarea dumneavoastră”.

***

Stirea initiala:

Monitorul de Suceava (15 mai):

31 de călugări de la Mănăstirea Putna, confirmați cu Covid, au ajuns la Spitalul Judetean joi noapte

31 de călugări de la Mănăstirea Putna au ajuns în noaptea de joi spre vineri la Spitalul Județean Suceava cu mai multe mașini, după ce au primit confirmări că sunt pozitivi la Covid. S-a luat măsura internării tuturor celor 31, cu precizarea că aceștia erau în stare bună, majoritatea chiar asimptomatici. Toți viețuitorii de la Putna au fost testați în urma anchetei declanșate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, iar la cei 31 au venit rezultatele pozitive.

Reamintim că un călugăr de la Mănăstirea Putna a ajuns în stare gravă la Institutul ”Matei Balș” București cu pneumonie și infecție confirmată cu Covid-19, iar un bărbat care era în îngrijirea călugărilor a murit săptămâna trecută, având multiple afecțiuni.

Legaturi:

INTERNAREA FORTATA A ASIMPTOMATICILOR DE COVID-19 in asa-zisele “spitale modulare” similare unor PUSCARII – ABUZUL SISTEMIC, UNIC IN EUROPA, care nu scandalizeaza aproape pe nimeni. Cum de a ajuns SPITALIZAREA un act de SECHESTRARE in SPATII IZOLATE, usor de asimilat torturii? MIRCEA BADEA versus RAED ARAFAT (video)

NELINIȘTI LEGITIME: Asimptomaticii, spitalele-hale de carton, #vinroboții și soluția bizară a izolării forțate și prelungite în locuri care amintesc de un spațiu penitenciar. DISTOPIA DE LÂNGA NOI sau cum ar putea COVID-19 să devină un veritabil COVID-1984, dacă vom continua să TĂCEM cu toții. IVONA BOITAN: “Păi nu e pușcăria asta numai bună pentru cei care dau aiurea din gură și nu sunt de acord?”

***

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU (CIPRU) a fost nevoit sa accepte INCHIDEREA BISERICILOR pentru popor in urma unui ordin prezidential. SFATURI PENTRU CREDINCIOSI IN VREME DE IZOLARE. “Daca nu ne folosim si de acest prilej pentru a ne intari duhovniceste, ne vom pedepsi singuri…. ACUM AM INTRAT IN ANII MARII RABDARI. Cea mai mare problema este FRICA si UITATUL LA TELEVIZOR fara masura. SE PARE CA EXISTA O INTENTIE din partea anumitor puteri ale dezordinii DE A SE PROVOCA PANICA”

“ACUM ESTE VREMEA PREGATIRII! Fiti rabdatori, in asteptarea lui Hristos!” – MITROPOLITUL NEOFIT de Morfou indeamna la POCAINTA, RABDARE si la… adunarea de PROVIZII PE UN AN DE ZILE, in vederea incercarilor ce vor veni. “Pentru ca NE-AU GASIT SLABI, NE-AU SERVIT ACEST VIRUS si, acum, in aceasta PANICA, vor sa creeze un GUVERN MONDIAL si sa faca o lume a ne-libertatii si a urmaririi electronice”

“In numele cui se fac toate astea?” PARINTELE HOLBEA ne ofera INDICIILE ESENTIALE de care aveam nevoie PENTRU A DEOSEBI si a DEMASCA DUHURILE in CRIZA CORONAVIRUSULUI. Cine ne aduce FRICA si ne infatiseaza, idealizant, IZOLAREA drept virtute? CINE E BINEFACATORUL CU SILA AL UMANITATII? (video)

“Suntem toți acum niște Lazări în mormântul carantinei” – CUVÂNT CALD CU PUTERE MULTĂ AL PS MACARIE denunțând ÎNCHIDEREA BISERICILOR ȘI CIMITIRELOR, în Sâmbăta lui Lazăr: “OAMENII AU NEVOIE DE HRISTOS ȘI DE BISERICĂ! Cineva se gândește că poate lua locul lui Dumnezeu folosindu-se de spaimele omenești, iar mulți dintre noii farisei caută să Îl oprească pe Mântuitorul Iisus Hristos să ajungă la noi”

PS IGNATIE despre MINCIUNA PROPAGANDISTICA si “CIUMA” FALSURILOR aruncate in vreme de criza, pentru EXPLOATAREA FRICILOR OAMENILOR (video, text)/ MOLIMA HRISTOFOBIEI IN VREME DE PANDEMIE – raspuns polemic atacurilor inversunate ale ACTIVISTILOR PROGRESISTI impotriva clerului BOR pentru FOLOSIREA LINGURITEI EUHARISTICE

“Ar fi trebuit ca bisericile sa fie deschise” – VOCI ALE NORMALITATII in Biserica noastra se ridica IMPOTRIVA FRICII, A PSIHOZEI MEDIATICE – ca parte a unui RAZBOI PSIHOLOGIC care distruge sufleteste pe cei slabi – si a ABUZURILOR in vreme de criza. PARINTELE PIMEN VLAD si PARINTELE ANTIM DAVID (video): “SUNTEM PE O PANTA PERICULOASA IN TOT CEEA CE INSEAMNA VIITORUL BISERICII NOASTRE. Preotii trebuie sa aiba putin curaj! Din mana cui se vor cere sufletele celor care pleaca nespovediti si neimpartasiti?”

În sfârșit, o poziție trează și curat ortodoxă din SFÂNTUL MUNTE – SCRISOAREA STAREȚULUI EFTIMIE din Kapsala, UCENIC AL SFÂNTULUI PAISIE AGHIORITUL, despre consecințele crizei coronavirusului: “Mai mult decît de virus, OAMENII SUFERĂ DE PANICĂ și de IZOLAREA FĂRĂ DE VOIE. Biserica este ÎNJOSITĂ ca nicicînd altădată și ÎNCĂTUȘATĂ de către Stat. Aceștia vorbesc deschis despre PECETLUIRE și DICTATURA MONDIALĂ. Dar înțelegem noi oare?”

Fiți alături de Bucovina! PROCESIUNI CU SFINTELE MOASTE LA SUCEAVA SI MANASTIREA PUTNA (si video). Indemnurile PS DAMASCHIN DORNEANUL si PARINTELUI STARET MELCHISEDEC: “Chemați și voi în rugăciune pe Maica Domnului, pe toți sfinții și pe sfinții care ocrotesc Bucovina. NU VĂ PIERDEȚI NĂDEJDEA!”


Categorii

1. DIVERSE, Manastirea Putna, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “PARINTELE STARET AL MANASTIRII PUTNA vorbeste despre ispita abatuta asupra obstii manastirii – INTERNAREA FORTATA A 31 de MONAHI, ASIMPTOMATICI, declarati a fi fost “pozitivi” pentru Covid: “Scopul lor a fost INDUCEREA PANICII”

  1. Pingback: Cuvant despre ABUZUL DE PUTERE al Statului, NEVOIA DE DISCERNAMANT in urmarea regulilor si despre folosirea PERFIDA a notiunii de “ASIMPTOMATIC” in naratiunea oficiala a Covid-ului, pentru a legitima INROBIREA si a raspandi o SUSPICIUNE GENERA
  2. Pingback: PARINTELE MELCHISEDEC DE LA PUTNA: “Toată mișcarea de azi are o singură țintă: credința ortodoxă! ȚINTA ESTE SUFLETUL TĂU, frate și soră care mă asculți! Prin înlăturarea pelerinajelor s-a pus o piedică harului lui Dumnezeu” (V
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare