PROBA INSELATORIEI!

10-07-2008 Sublinieri

REGRETUL SAU POCAINTA NU EXISTA!

nicolae-impartasire-3-799032.JPG

INTERVIU NICOLAE CORNEANU – MINCIUNA CAINTEI!

Transcrierea inregistrarii audio, interviu Radio Romania Actualitati:

“Reporter:Legat de momentul acesta, al Sinodului, cum primiti decizia Sf. Sinod, I. P.S. voastra?

Nicolae Corneanu: Cu toata smerenia si buna credinta…Sunt increzator in realitatea, obiectivitatea tuturor hotararilor Sf. Sinod si nu pot decat sa fiu cu recunostina pentru faptul ca Sf. Sinod apreciaza si bunele si relele asa cum se cuvine.

Reporter: A fost o greseala gestul pe care l-ati facut?

Nicolae Corneanu: Deocamdata Sfantul Sinod a fost, sa zic asa, cu obiectivitate critica fata de ceea ce am facut eu, dar e dreptul Sf. Sinod.[remarcati care a fost intrebarea si care e raspunsul! – nota noastra]

Reporter: Regretati lucrul acesta?

Nicolae Corneanu: Sigur ca imi pare rau ca s-a ajuns la asa situatie, dar imi pastrez credinta in bunul Dumnezeu”.

corneanu-impartasire.JPG Cititi:


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Nicolae Corneanu, Portile Iadului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

86 Commentarii la “PROBA INSELATORIEI!

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

 1. ….si mai mari decat acestea ve-ti vedea!….inca este bine ca ne putetm exprima liber gandurile…solutii sunt…rugati-va neincetat!…pocaiti-va!..iubiti-va unii pe altii…problema este daca le facem…si trebuie sa fim mai atenti cate ii punem in “carca” lui Dumnezeu..apropo de voia lui…cuviosul Paisie Aghioratul spune ca atunci cand credinta este in pericol nu trebuie sa taci..indiferent de ce rang poarta el…ianinte LUI suntem toti la fel..desigur unii vor raspunde mai mult altii mai putin
  ierta-ti!

 2. Eu ma intreb ce ar trebui sa faca cei din eparhia lui Corneanu. Am fost in Timisoara zilele trecute si m-am dus la sarbi doar ca sa fiu in siguranta 100%. Dar un preot de-acolo ce ar trebui sa faca: sa-l pomeneasca sau sa nu-l mai pomeneasca la Liturghie? Ma gandesc ca daca are si familie si copii e foarte greu de facut ceva impotriva “supiriorului”. Incepem sa intelegem ce profetea Sfantul Lavrentie al Cernigovului ca “vor fi biserici aurite dar altceva decat dreapta credinta in ele”. Chiar in asa hal sa ajungem, sa fie tara plina de biserici si sa mergem pe la greci, sarbi sau rusi? “Cumplite vremi” vorba cronicarului.

 3. IPS Nicolae nu a fost nici pana la decizia Sinodului pomenit in anumite biserici din Timisoara (si cel putin o manastire stiu sigur ca nu il pomenea). Nu am auzit sa fi fost luate masuri impotriva respectivilor preoti (desi cu siguranta se stia la Mitropolie despre ne-pomenirea ierarhului).
  Ca o ironie a sortii, preotii care nu l-au mai pomenit pe IPS Nicolae l-au pomenit pe PF Daniel in loc, desi nu stiu zau care e diferenta…
  (ce vor face respectivii preoti dupa decizia Sinodului, referitor la pomenirea ierarhului, nu stiu inca, vom vedea)

 4. A fost si Teofan printre cei din Sinod? Mi-e cam greu sa cred.

 5. Mda, a fost si el, toti au fost… IPS Teofan a fost presedintele Comisiei Canonice si de disciplina, chiar (a se citi postarile anterioare).

 6. Eu mi-am spus punctul de vedere. Vad ca Admin ma cenzureaza la greu. Nu-i nimic. Fiecare cat il duce capul. Nu doresc sa ma amestec cu voi. Din modul vostru de gandire si din reactiile voastre reiese ca v-ati rezolvat problemele sufletesti. Nu mai aveti patimi si nici pacate de plans. Sunteti desavarsiti. De acum in colo va ocupati de pastrarea dreptei credinte. Doctore vindeca-te pe tine mai intai. Toti gresim! Dreptatea noastra e ca o carpa lepadata, inaintea lui Dumnezeu.

  Sunteti cumva vreun for superior de judecata, conduceti voi lumea? Un singur Judecator avem: Hristos! Cine sunteti voi? Cine v-a pus sa judecati si sa conduceti? Avem un Tata in cer. Aveti incredere in El! Stie El ce face.

  Eu caut mereu ca in tot ce fac sa fiu pe aceeasi lungime de unda cu Sf. Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) si cu Sf. Parinti. Porunca avem sa cinstim stapanirile! De ce nu respectati porunca?

  Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel:
  12. Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.

  Sfânta Evanghelie după Ioan:
  20. Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi.

  Nu inteleg un lucru: daca Dumnezeu ingaduie sa se intample relele astea, de ce voi va impotriviti? Nu va impotriviti cumva voii lui Dumnezeu? Sau gresesc eu… Dumnezeu conduce lumea. Sunteti deacord? Daca Dumnezeu este deacord sa fie sminteala asta, cum de voi aveti tupeul sa ziceti ca nu e bine? Cui va opuneti? Adica Dumnezeu nu ar putea sa ia masuri cu acei rataciti daca ar considera ca acel rau e spre pierirea lumii? Eu stiu ca Dumnezeu ne iubeste pe toti si vrea mantuirea noastra, iar nu pieirea. Si cred ca daca El a ingaduit sa se intample astea, asa e bine. Cum atunci ne lasam noi in voia lui Dumnezeu, daca noi luptam impotriva celor ingaduite de El?

  Va rog frumos sa ma lamuriti cumva. Pana la urma, trebuie sa ne incredem in intelepciunea lui Dumnezeu sau sa-l ingnoram?

 7. @ Daniel:

  “Fiecare cat il duce capul”

  Cu asta ne-ai dat intreaga masura a pocaintei, smereniei si iubirii fratiei-tale, pe care le propovaduiesti pe aicea. Daca ai avea buna-credinta si sinceritate, ti-am mai raspunde, dar asa, ne pare rau. Chiar nu avem vreme de pierdut, cu toata parerea de rau. Ramane cum ai spus fratia-ta in fraza citata mai sus.

  ESTE ULTIMUL COMENTARIU DE ACEST FEL CARE MAI TRECE, frate Daniel. Intai incearca sa-i AUZI si pe altii, fa pocainta aia de care ne zici noua, vindeca-te pe tine insuti cum ne inveti pe noi si dupa aia vino si ne invata pe noi, astia, mai prostii, Ortodoxie! Tu incerci sa fii pe lungime de una cu mintea ta, care interpreteaza protestant Scripturile. Din Sfintii Parinti nu se vede sa fi citit nimic sau n-ai reusit sa intelegi nimic. Despre tot ce intrebi este scris in N postari pe site, cu talcuiri peste talcuiri si explicatii peste explicatii, ti-am dat si un link, dar unde nu e bunavointa, nu e si pace buna.

  Mergi cu Domnul si fii binecuvantat!

 8. Tot din ingaduinata lui Dumnezeu va veni si Antichrist, si isi va instaura imparatia lui netrebnica si pierzatoare de suflet!

  Tot din ingaduinta lui Dumnezeu va fi PUSA si PECETEA lui Antichrist peste multi oameni!

  Dar TOT DUMNEZEU SPUNE prin Gura Apostolilor Sai, CA VAI VA FI DE CEI CARE VOR PRIMI PECETEA, mai bine ar fi fost de nu s-ar fi nascut, fiindca numele lor VA FI STERS din cartea vietii!

  Tot din ingaduinta lui Dumnezeu a venit si comunismul, si VAI DE CEI CE I-AU FOST SLUGI, ca in nici un caz nu sunt De-a DREAPATA LUI, daca au murit nepocaiti!

  Tot din ingaduinta lui Dumnezeu au venit si VREMURILE de acum SI VAI DE CEL CE NU RAMANE FIDEL ORTODOXIEI CURATE si Cugetului Sfintilor Parinti!

  Tot din ingaduita lui Dumnezeu, te-ai nascut si tu DANIELE, si eu, dar vai de noi DE NU RAMANEM in PORUNCILE LUI, mai bine nu ne-am fi nascut!

  Si porunca LUI este ca SA-L MARTURISIM pe EL in lumea aceasta, iar El este ADEVARUL, cel dat SFINTILOR ODATA PENTRU TOTDEAUNA!…

  Deci, din ingaduinta lui Dumnezeu VIN MULTE in lume, dar vai de CEL prin care vine sminteala si SE ALATURA SMINTELII!

 9. Inca ceva, cu privire la Supunerea fata de stapaniri…asa este cum ai spus…
  DAR TOT DUMNEZEU a spus prin gura Apostolilor Sai, ca tebuie SA ASCULTAM MAI MULT DE DUMNEZEU decat de oameni (cf. Faptele Apostolilor, cap.4, vers.19)!

  Tot din Sciptura stim ca Nemernicul Antichirst se va decalara pe sine “dumnezeu”, in Templul din Ierusalim. Cu INGADUINTA lui Dumnezeu se va face SI ACEASTA, si atunci ce sa faca crestini…sa i se inchine acestui nemrnic batjocoritor si hulitor al Adevaratului Dumnezeu ??? SA NU FIE DOAMNE!!

  Tulburarile de acum sunt O CERNERE in Biserica nostra si O ALEGERE a ortodocsilor intre ei (se aleg apele in Biserica) ca sa se dea pe fata CUGETELE MULTOR INIMII (LUCA, cap.2, vers 35) si sa se arate clar cine ramane credincios ADEVARULUI si EVAGHELIEI DINTAI date lumii de Biserica lui Hristos cea Adevarata si de Pastorii cei Adevarati (Fapte, cap.1, vers.1)

  Problema este ca azi se intampla ca multi ortodocsi si CHIAR PASTORI, sa-si CALCE CREDINTA cea DINTAI si DRAGOSTEA dintai pe care le-au fagaduit lui Hristos cand au ajuns pastori, implinind ei prin asta Cuvintele Sf. Ap. IOAN, din Apocalipsa, cap.2, vers.4 (si a doua jumatate a vers.12 din cap.5 a Epistolei I Sf. Pavel, catre Timotei)!

  Si tot Scriptura ne mai spune ca daca ne va propovadui cineva O ALTA Evaghelie decat cea vestita DE LA INCEPUT, sa fie anatema!

  Or, nu-i departe timpul cand crestinatatea va ave O ALTA Evanghelie, asa cum catolicii deja au inceput sa MODIFICE textul Noului Testament!

  Si atunci daca vrei sa ramai credincios ADEVARULUI DINTAI si Randuielilor de veacuri ale Bisericii noastre, ti se pare Daniele un lucru rau??

  Deci ia mai CUGETA mult la lucrurile acestea!

  Doamne ajuta!

 10. Si uite asa, chiar Scriptura prost inteleasa poate deveni argument pentru o atitudine gresita- sub pretextul lasarii in voia lui Dumnezeu vom deveni usor de manipulat si orbi la pericolele pierderii adevaratei credinte. Intr-adevar, cu logica asta-asa a vrut Dumnezeu, comunismul poate ar mai fi existat si acum in tara noastra, de exemplu… si cu logica asta il vom primi si pe Antihrist ca pe cel venit de la Dumnezeu 🙁

  Trebuie sa si gandim, sa ne folosim de experienta Sfintilor Parinti sa distingem Binele de rau (intr-adevar, cu rugaciune si tot din darul lui Dumnezeu!). Daca sunt evidentiate niste fapte rele, pacatoase, nu inseamna ca este judecata persoana, ci se atrage atentia asupra pericolului de a spune raului bine! sau de a-l ingadui, crezand ca asta e si voia lui Dumnezeu!

  Intr-adevar, sa facem totul sub binecuvantarea parintelui duhovnic, dar asta nu exclude datoria noastra de a fi treji si de a vedea ce se intampla in jurul nostru! Doamne, ajuta!

 11. Pingback: Război întru Cuvânt » RADU PREDA la Radio Romania Cultural: “Sinodul nu isi confirma statutul de garant al ortodoxiei”
 12. si atunci,care ne sunt totusi ierarhii?
  ca doar nu putem sa credem ca toti se tem de patriarh…….Doamne..! ce stupizenie?Sa speram ca il va mai tine Dumnezeu pe I P S Anania,ca sa invatam sa stam drepti in fata acestei apostazii care se generalizeaza.

 13. Dumnezeu nu va lasa Biserica Sa. Au fost si vremuri mai grele dar, BISERICA lui Hristos a biruit.

 14. Aceata a fost o incercare pe care trebuie sa o pricim cu credinta in Dumnezeu.El nu ne va lasa.Chiar daca in fata B.O.R. pare rezolvata acesta problema,fiindca “vrajmasul nu doarme”se va mai specula mult…Asa k sa avem credinta in Dumnezeu si sa ne rugam Lui sa nu ne lase sa plecam urechea la gura lumii,ci sa zicem :”Doamne,fie voia Ta!”iertare,caci nu sunt nimeni k sa spun acestea.Doamne-ajuta!

 15. pt Daniel:DEGEABA CITIM DACA NU INTELEGEM!!!.astfel,putem citi Sf Scriptura de mii de ori,si psaltirea sa o stim pe de rost,dar daca nu le stim talcul..:(

 16. @MARIA
  1.Dumnezeu iti baga in traista (darurile firesti + Tainele) dar nu si in gura (adica nu dospesc, nu dau roada fara putina nevointa, si numai in impreuna lucrare…cu El);
  2.Prin ‘Doamne fie voia Ta’ si ‘El nu ne va lasa’ – nu inseamna sa lasam toate in spinarea Lui noi culcandu-ne linistiti ca are cine sa aiba grija! Bineinteles ca voia SA nu este sa ne lase de izbeliste dar vrea sa vada ca si noi vrem sa fim alaturi de El, cu El.
  3.Aici nu este vorba de ‘gura lumii’ ci de gura mai-marilor nostrii, a intaistatatorilor nostrii care au hotarat sa are alta campie injugandu-se (de buna voie) la alt stapan. Si o fac cu seninatate, gasesc indreptatiri…

 17. @Magda
  Atunci cand am spus de “gura lumii”m-am referit ca se va mai specula foarte mult de fapta lui Corneanu si decizia Sf Sinod.Astfel,sa ne rugam Lui Dumnezeu sa nu ne lase sa plecam urechea la ce spune lumea…Iertare

 18. @Maria: ai aici cuvinte asupra situatiei care provin de la pustnicul Proclu, daca dorim sa intelegem situatia in care ne aflam fara sa aplecam urechea la “gura lumii”. Pentru aceasta am si cerut cuvant de povatuire si indrumare, deoarece gandurile omenesti de multe ori justifica ceea ce nu este de justificat. Sa ascultam, asadat, de mai marii nostri:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/07/15/suntem-niste-barbati-ca-toate-femeile-sau-vai-urile-parintelui-pustnic-proclu/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/07/15/parintele-pustnic-proclu-daca-e-prefacatorie-se-va-desparti-biserica/

 19. Ce sa mai spun…N-am cuvinte.O carte jucata de Daniel – politically correct!!

  Cu ajutorul lui Dumnezeu nadajduiesc sa ma mut in Grecia…Cel putin acolo este mai mult respect pentru credinta ortodoxa chiar daca mai sunt unele alunecari..

 20. am avut o strangere de inima cand am citit pe net>,,BOR ma face sa borasc<<dar are dreptate…of, Doamne, sinodul talharesc…vremuri apocaliptice..

 21. Pingback: Război întru Cuvânt » CORNEANU SFIDEAZA PANA LA CAPAT SI SPUNE RASPICAT: “GESTUL RAMANE. NU MA POCAIESC!”
 22. Domne ajuta sa ne incredem IN BUNUL DUMNEZEU si pt rugaciunile SFINTEI NASCATOREI de DUMNEZEU vom reusi sa nu acceptam noile documente cu cip .asa sa ne ajute DUMNEZEU .

 23. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TAINE SI IERURGII COMUNE CU CATOLICII LA BOCSA MONTANA SI SIRET! Dar atentie si la glasurile de sirena ale celor care vor profita de aceste abateri pentru a rupe Biserica!
 24. Pingback: Razboi întru Cuvânt » P.S. LUCIAN MIC, EPISCOPUL CARANSEBESULUI L-A CATERISIT PE PREOTUL DANIEL CRECAN DE LA BOCSA MONTANA pentru concelebrarea si impartasirea cu un preot catolic de Rusalii. Iar “poporul dreptcredincios” refuza noul p
 25. Pingback: IPS NICOLAE CORNEANU a murit - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate