Esec in campania iresponsabila de vaccinare impotriva cancerului de col uterin. AUTORITATILE SCRASNESC DIN DINTI FATA DE SURSELE DE INFORMARE ALTERNATIVE

17-11-2011 2 minute Sublinieri

Campania de vaccinare împotriva virusului HPV a început în 2008. De atunci şi până în prezent 70.000 de românce s-au vaccinat împotriva virusului responsabil de apariţia cancerului de col uterin, dar reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) spun că nu şi-au atins întreg publicul vizat. “Această cifră ne plasează pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte imunizarea femeilor împotriva virusului HPV”, a declarat dr. Amalia Canton, director în cadrul MS, cu ocazia împlinirii a trei ani de la demararea acestei campanii.

În primul an doar 3.000 de eleve s-au vaccinat, motiv pentru care autorităţile consideră că debutul de imunizarea a fost un eşec. “Rezultatele primei campanii nu au fost cele dorite. Iniţial Ministerul a achiziţionat 330.000 de doze de vaccin, dar în final a păstrat 260.000 pentru care s-au plătit cinci milioane de lei. O parte din dozele de vaccin au expirat, motiv pentru care prima campanie a fost un eşec”, motivează dr. Canton. Reprezentantul ministerului spune că eşecul este unul asumat de instituţie.

Mai mult au fost identificaţi şi vinovaţii: presa reticentă, medicii, dar şi părinţii şcolăriţelor, “care au preferat să se informeze de pe internet, de la surse necredibile”. Aceştia au principalii factori care au dus la acest eşec, în opinia dr. Amalia Canton.

40.000 de femei s-au vaccinat în 2011

Cifrele arată că în 2008 s-au vaccinat 2,57% dintre elevele cu vârsta cuprinsă între 12-13 ani, un an mai târziu procentajul a crescut la 5%, iar anul trecut 40.000 de românce s-au imunizat împotriva HPV.“Rata de vaccinare la demararea campaniei a fost una scăzută, dar a înregistrat creşteri în anii următori”, a mai declarat reprezentantul MS.

Peste 118 tipuri diferite de virus Papiloma uman au fost identificate până în prezent, dintre care 40 sunt responsabile cu declanşarea unor infecţii la nivelul aparatului genital feminin, iar 12 dintre ele pot conduce la declanşarea cancerului de col uterin.

România are cea mai mare rată de mortalitate din UE

Statisticile de specialitate arată că şase femei mor zilnic din cauza acestei maladii, în timp ce opt femei sunt diagnosticate în fiecare zi cu această boală. În ceea ce priveşte rata de mortalitate provocată de cancerul de col uterin, 4,11% dintre europence mor anual din cauza acestei boli. În România, rata de mortalitate este de patru ori mai mare, mai exact de 16, 21%.

Potrivit datelor, rata de incidenţă a acestei afecţiuni este de 10,99% în UE, în timp ce la noi în ţară este de 28,96%, ceea ce înseamnă de trei ori mai mare decât media europeană. În ceea ce priveşte numărul de persoane diagnosticate anual cu această boală, în Europa sunt 60.000 de femei, în vreme ce 3.000 de românce sunt depistate cu această maladie. Aceste cifre ne plasează pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte rata de mortalitate.

Cum răspund autorităţile la controversele apărute în privinţa vaccinului HPV

Încă de la apariţia lui, vaccinul HPV a fost unul controversat. În presa internaţională, dar şi în media românească au apărut informaţii despre efectele adverse ale acestei injecţii. “Niciun tratament nu este lipsit de efecte adverse. În România nu s-a înregistrat niciun caz grav în ceea ce priveşte efectul adevers al acestui vaccin“, a declarat dr. Canton, de la MS.

La rândul său dr. Albert Singer, specialist în medicină materno-fetală, care a studiat cancerul de col uterin timp de 40 de ani, spune că nu există studii clinice care să demonstreze că vaccinul împotriva virusului HPV provoacă paralizii. “Acest tramanet nu are efecte adverse asupra sistemului neuronal. Nu provoacă paralizii. Singurul efect advers observat dealungul studiilor clinice este o durere la nivelul braţului”, a declarat dr. Singer.

Nota noastra:

Extraordinar tupeu al acestor oficiali de a contesta orice alta sursa de informare decat cea direct interesata: a producatorului (companiile de vaccinare) si cumparatorului (Ministerul, la presiunile lobby-ului international)!

Acelasi tupeu cu care Streinu-Cercel afirma, prostind o natiune intreaga in fata, ca vaccinul anti-gripa porcina nu avea efecte adverse, asta chiar in ciuda informatiilor oficiale.

Adevarul despre vaccinurile anti-HPV, la linkurile de mai jos:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva sanatatii, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Esec in campania iresponsabila de vaccinare impotriva cancerului de col uterin. AUTORITATILE SCRASNESC DIN DINTI FATA DE SURSELE DE INFORMARE ALTERNATIVE

  1. Si in occident multi parinti, printre care ma numar, au refuzat aceasta vaccinare, care oricum nu era obligatorie !!!
    Si nimeni, nici macar presa occidentala agresiva, nu a condamnat asta.
    Pana la urma suntem liberi sa alegem, nu ?
    De ce in Romania nu ?

  2. “Niciun tratament nu este lipsit de efecte adverse. În România nu s-a înregistrat niciun caz grav în ceea ce priveşte efectul adevers al acestui vaccin“, a declarat dr. Canton, de la MS.

    Cat tupeu!! De cand e vaccinul tratament? Si asta o spune un medic(?)

  3. Pingback: Mihaela Geoana promoveaza VACCINAREA ANTI-HPV si acuza ”LIPSA DE EDUCATIE SI IGIENA CRASA” (sic!) A ROMANILOR
  4. Pingback: Marea Britanie, un precedent periculos: CENZURAREA INFORMATIILOR DE PE INTERNET CARE AVERTIZEAZA ASUPRA PERICULOZITATII UNOR VACCINURI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Atentie, parinti: Ministerul Sanatatii ar putea relua VACCINARILE anti-HPV - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Cercetatorul principal al vaccinurilor ANTI-HPV “rupe tacerea”: GARDASIL SI CERVARIX NU FUNCTIONEAZA, SUNT PERICULOASE SI NU AU FOST TESTATE/ “Descoperitorul” bolii ADHD marturiseste: ADHD ESTE O BOALA FICTIVA - Recomandari
  7. Pingback: VACCINUL ANTI-HPV: EFECTE SECUNDARE GRAVE manifestate la tinerele vaccinate in Columbia - Recomandari
  8. Pingback: In ciuda controverselor, OMS AR VREA VACCINARE ANTI-HPV OBLIGATORIE/ A fost anuntat si un VACCIN ANTI-EBOLA - Recomandari
  9. Pingback: “FETELE VACCINATE” – documentar danez despre EFECTELE NOCIVE ale VACCINULUI HPV. Medicii s-au alaturat ingrijorarilor exprimate de familii. “Profitul nu trebuie sa primeze in fata sanatatii!” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare