VACCINUL ANTI-HPV: EFECTE SECUNDARE GRAVE manifestate la tinerele vaccinate in Columbia

8-09-2014 1 minut Sublinieri

col-par-sol sursa foto: sanevax.org

Tinerele dintr-o localitate din nordul Columbiei manifestă simptome inexplicabile, cu frisoane, leşin şi convulsii, locuitorii acuzând o campanie de vaccinare împotriva virusului papiloma uman (HPV), relatează AFP.

În El Carmen de Bolivar, în apropierea portului caraibian Carthagena, zeci de adolescente au manifestat aceleaşi simptome: mâini reci, faţa palidă şi pierderea cunoştinţei.

“M-au vaccinat în mai şi primele leşinuri au început în august. Picioarele mi-au devenit grele, nu îmi mai simţeam mâinile. Când m-au trezit, eram la spital!”, povesteşte pentru AFP Eva Mercado, în vârstă de 15 ani, după ce şi-a pierdut cunoştinţa de şapte ori într-o lună.

Pentru majoritatea familiilor afectate din acest oraş cu 67.000 de locuitori, nu există îndoială. Acesta este rezultatul campaniei naţionale de vaccinare împotriva HPV.

Modestul spital din localitate este depăşit de sosirea adolescentelor inconştiente. Nu de puţine ori, părinţii panicaţi vin cu fiicele lor pe motociclete, pe drumurile neasfaltate din Carmen de Bolivar.

Medicii încearcă să găsească o hipoglicemie sau o eventuală urmă de consum de droguri, dar în zadar.

Potrivit unui oficial din cadrul spitalului, Augusto Agamez, circa 370 de minore au fost luate în grijă. Printre pacienţi există şi un băiat.

Nu există un diagnostic şi nici vreun tratament specific”, explică el pentru AFP, subliniind că instituţia ajută “familiile să gestioneze crizele”.

Când se trezesc, tinerele paciente primesc sfaturi de la infirmiere în legătură cu tehnicile de respiraţie într-o mănuşă de latex. Ele primesc, de asemenea, un ser fiziologic şi oxigen. Odată restabilite, pleacă în aşteptarea următoarei crize.

“M-au adus deja de 16 ori la spital, luna trecută”, mărturiseşte Beatriz Martinez, în vârstă de 15 ani. Pentru ea, totul a început prin dureri de cap şi de spate, după care i-au fost afectate membrele. Mama ei trebuie să o ajute să se spele deoarece nu o mai ţin picioarele. […]/ integral pe gandul.info


Categorii

1. DIVERSE, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “VACCINUL ANTI-HPV: EFECTE SECUNDARE GRAVE manifestate la tinerele vaccinate in Columbia

  1. Pingback: “FETELE VACCINATE” – documentar danez despre EFECTELE NOCIVE ale VACCINULUI HPV. Medicii s-au alaturat ingrijorarilor exprimate de familii. “Profitul nu trebuie sa primeze in fata sanatatii!” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare