Atentie, parinti: Ministerul Sanatatii ar putea relua VACCINARILE anti-HPV

23-03-2012 2 minute Sublinieri


Ministerul Sănătăţii a primit o listă de propuneri şi sugestii în care se demonstrează că reluarea programului naţional de vaccinare împotriva HPV este oportună.

Cancerul de col uterin este printre puţinele forme de cancer care pot fi prevenite. De aceea, unii specialişti în domeniu militează pentru reluarea programului de vaccinare anti-HPV. Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de acceptul Ministerului Sănătăţii.

„Din păcate, în fiecare an, 3.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar România ocupă un prim loc ruşinos în clasamentele europene în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer de col uterin. Întreruperea programului de vaccinare împotriva HPV nu este oportună, iar Ministerul Sănătăţii trebuie să găsească soluţii viabile pentru continuarea acestuia, atât pentru 2012, cât şi pentru anul 2013″, a declarat deputatul PD-L Petru Movilă, membru în Comisia pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor.

Chiar dacă banii sunt o problemă în acest caz, specialiştii insistă că femeile care doresc să se vaccineze ar trebui să o poată face gratuit.

Doi cercetători canadieni de la universitatea British Columbia, din Vancouver, au atras atenţia, pe baza a 100 de studii, călista efectelor secundare grave legate de vaccinarea anti-HPV (virusul Papiloma uman, responsabil pentru apariţia cancerului de col uterin – n.r.) în lume include decese, convulsii, parestezii, paralizii, sindromul Guillain-baré, mielite transverse (sindrom neurologic cauzat de inflamarea măduvei spinării – n.r.)” şi chiar cancer de col uterin.

[…] Studiu de caz: Sarita Kudumula, 13 ani – Părinţii au aflat că Sarita făcea parte dintr-un studiu doar după ce aceasta a decedat

Nimeni nu a spus părinţilor Saritei Kudumula, în vârstă de 13 ani, că adolescenta era implicată într-un studiu medical. Au aflat de acest fapt după ce aceasta a avut o criză şi a murit, la câteva zile după ce i s-a efectuat o injecţie. Descoperită pe podeaua unei rude, tânăra a fost dusă mai întâi la dispensarul local şi apoi la cel mai apropiat spital. Până au ajuns cu ea acolo, aceasta decedase deja.

Adolescenta făcea parte dintr-un studiu efectuat într-o regiune izolată din statul Andhra Pradesh (AP) din sudul Indiei pentru a testa fezabilitatea vaccinării a unui număr mare de tinere împotriva Virusului Papilloma Uman (HPV), care se transmite prin contact sexual şi este una dintre cauzele apariţiei cancerului de col uterin. Studiul, efectuat în colaborare cu autorităţile guvernamentale, era condus de un ONG cu sediul în SUA, Path, care a primit milioane de dolari de la Fundaţia Bill şi Melinda Gates. Mostre ale unui vaccin anti-cancer, Gardasil, produs de compania americană Merck, au fost furnizate gratuit. Oficialităţile au dorit să afle dacă vaccinul poate fi introdus ca parte a unui program naţional de imunizare. Conform rapoartelor, până la 74 000 de femei din India decedează anual din cauza acestei afecţiuni.


Categorii

1. DIVERSE, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Atentie, parinti: Ministerul Sanatatii ar putea relua VACCINARILE anti-HPV

  1. “De aceea, unii specialişti în domeniu militează pentru reluarea programului de vaccinare anti-HPV.”

    N-ar pute spune, oare,”unii specialişti în domeniu”,ca,MAI EFICIENT,pana la 100% decat”reluarea programului de vaccinare anti-HPV”,ar fi ca aceste copilite sa fie invatate sa stea,pur si simplu “cumintele” si “devreme-acasa” si sa astepte,in banca lor, vremea casatoriei binecuvantate de Dumnezeu pt a afla care este “gustul mierii”?Ca doar asa nu vor mai fi expuse la NICI UN HPV din lume,plus inca alte o suta( cel putin) de rele!Si e si GRATIS!Adica nu ar COSTA NIMIC BIETUL BUGET!

    Si daca vor sa reia programul de vaccinare,n-au decat!Sant convinsa ca o sa o dea in bara din nou, poate mai jalnic decat prima data!

    Iar celor care vor sa se vaccineze si nu au bani sau considera ca e prea scump(asa e!)n-au decat,la cerere, sa le deconteze prin CAS banii dati pe vaccinurile cumparate de la farmacie!

  2. […]

    In urma unor dureri abdominale fiica de 17 ani a unei prietene de familie a fost operata saptamana trecuta si i s-a extirpat un ovar cu tot cu trompa afectat de cancer. Unul din doctori, mai credincios, afland ca fata a facut vaccinul anti HPV in urma cu 2 ani a spus ca cel mai probabil acesta este cauza.

  3. Motivul pentru care sunt mai multe cazuri de cancer de col uterin in Romania decat in alte tari este ca femeile nu se duc la medic la fel de des ca acelea din alte tari, fie ca se rusineaza, fie ca nu au timp, fie ca nu au bani. Daca s-ar controla regulat, boala ar fi surprinsa intr-o faza incipienta si tratata. Deci statistica este numai un pretext pentru justificarea vaccinului, cel putin dupa parerea mea de nespecialist.

    Nu mai amintesc ca adevarata sursa a tuturor bolilor cu transmitere sexuala este promiscuitatea: daca fiecare femeie si barbat ar avea un singur partener, si anume acela cu care s-a casatorit, n-ar mai exista nicio asemenea boala! Nu e o judecata (de altfel, probabil ca multe femei nu au cunoscut alt barbat, ci au fost infectate de sotul lor care a cunoscut mai multe femei), ci doar observatia ca curatia trupeasca ne mentine nu numai sanatatea duhovniceasca, ci si pe cea trupeasca.

    Foarte trist, foarte urit ca se fac experiemente pe copii saraci, fara stirea parintilor!

  4. @ Ioan Dan:

    Frate, mereu am refuzat sa-ti aprobam acest gen de comentarii (partea pe care o stergem mereu), fiindca ni se pare o explicatie nu doar necredibila si neverificat de nimeni, insa mai si risca sa dea ispite unora si altora dintre fratii si mai ales surorile noastre, prin astfel de descrieri. Intelege si tu, te rugam. Pe langa asta, mai dam si ideea ca se pot schimba “partenerii” cu usurinta, singura problema fiind doar igiena barbatului. Nu credem ca asta este explicatia. Pana la urma este una dintre bolile care vin in mod direct in urma pacatului curviei. Si asta e de spus de catre un crestin.

  5. Intre cei trei copii ai mei, am fata mijlocie care are 17 ani si jumatate.
    Acum doi ani medicul de familie, cand am mers cu ea la o consultatie pentru o viroza respiratorie, mi-a propus sa faca si acest vaccin.
    I-am spus ca nu sunt de acord, si ea a confirmat, pentru ca discutasem cu alt prilej despre vaccin.
    Si, vorba lui Becali :-), cu asta basta !!!
    Nici el nu ne-a mai zis despre vaccin, nici nu l-am facut !

    Subscriu celos spuse de Ana Elisabeta.
    Cancerul de acest tip, sigur pe o baza de predispozitie genetica, apare mai ales din cauza unei vieti sexuale dezechilibrate si perverse !

    Sa ne educam fetele in acest sens !

    Doamne ajuta-ne !

  6. Pingback: Autoritatile reiau si extind CAMPANIA DE VACCINARE ANTI-HPV - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: CORPORATIILE VACCINURILOR nu se lasa: Ministerul Sanatatii vrea sa reia CAMPANIA HPV/ Raport oficial: vaccinurile impotriva GRIPEI PORCINE sunt asociate cu NARCOLEPSIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Cercetatorul principal al vaccinurilor ANTI-HPV “rupe tacerea”: GARDASIL SI CERVARIX NU FUNCTIONEAZA, SUNT PERICULOASE SI NU AU FOST TESTATE/ “Descoperitorul” bolii ADHD marturiseste: ADHD ESTE O BOALA FICTIVA - Recomandari
  9. Pingback: Ministerul Sanatatii vrea sa reia VACCINAREA ANTI-HPV din OCTOMBRIE. Parintii, somati sa se prezinte la MEDIC cu FETITELE intre 11-14 ani - Recomandari
  10. Pingback: “FETELE VACCINATE” – documentar danez despre EFECTELE NOCIVE ale VACCINULUI HPV. Medicii s-au alaturat ingrijorarilor exprimate de familii. “Profitul nu trebuie sa primeze in fata sanatatii!” | Cuvântul Ortodox
  11. Pingback: In atentia (i)responsabililor din Ministerul Sanatatii. Colegiul American de Pediatrie: NOI TEMERI CU PRIVIRE LA VACCINUL HPV, CARE AR PUTEA DUCE LA MENOPAUZA PREMATURA. Pediatrii americani critica LIPSA EVALUARILOR PE TERMEN LUNG in cazul VACCINURILOR GA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare