Divorturile in Romania/ PREOTUL RUS CARE SALVEAZA PRUNCII DE LA MOARTE/ Conferinta Virgiliu Gheorghe: DEZVOLTAREA SI FUNCTIONAREA CREIERULUI COPIILOR SI TINERILOR DE AZI (video)

21-10-2012 3 minute Sublinieri

In anul 2011 au divortat cu 10% mai multi romani decat in anul anterior. Mai exact, s-au inregistrat 35780 divorturi, in crestere si fata de 2009, aproximativ la fel cu numarul divorturilor din 2008. Cifrele reprezinta totalul divorturilor, dar daca intram in amanuntele lor, observam ca la orase divorturile au crescut cu aproape 14% in vreme ce la tara cu numai 1%. Circa 7 cupluri care se despart oficial sunt din mediul urban. Fatalmente, celelalte 3 sunt din zone rurale. Tot ca un amanunt, femeile de pana la 30 de ani divorteaza in numar dublu fata de barbati.

Frecventa cea mai mare a divorturilor s-a inregistrat la grupa de varsta 30-34 ani, atat la barbati cat si la femei.

Divorturile de rangul I (primele divorturi adica) au ramas preponderente, ele reprezentand, pentru ambele sexe, aproape 95% din totalul divorturilor. Frecventa maxima a divorturilor de rangul I s-a inregistrat la grupa de varsta 30-34, atat la femei cat si la barbati.

In 2011 divorturile de rangul II (persoane care sunt la a doua desfacere a casatoriei) au afectat cel mai mult persoanele din grupa de varsta 40-44 ani, atat la masculin cat si la feminin. In mediul urban, numarul divorturilor de rangul II a fost de 3 ori mai mare decat in rural, la ambele sexe.

Cea mai mare valoare a varstei medii la divort s-a inregistrat la persoanele cu nivel de instruire primar (43,4 ani la barbati si 39,7 ani la femei). Cea mai mica varsta medie la divort au avut-o barbatii cu nivel de instruire liceal (39,3 ani) si femeile cu nivel de instruire superior (35,9 ani).

In graficul de mai sus, cu verde sunt datele din 2010 iar cu albastru, din 2011. Sursa datelor: INSSE, oct. 2012

Durata medie a casatoriei desfacute prin divort a fost in 2011 de 13,2 ani, in crestere cu 0,2 ani fata de anul anterior. Persoanele cu nivel de instruire superior au avut cea mai mica durata a casatoriei, la ambele sexe. Femeile care au avut cea mai mare durata medie a casatoriei desfacute prin divort au fost cele cu pregatire profesionala, iar la barbati valoarea maxima a acestui indicator a fost la cei cu nivel de instruire primar.

Aproape jumatate din numarul de divorturi au avut loc dupa o durata a casatoriei de cel putin 10 ani.

Casatoriile desfacute in cazul cuplurilor cu copii minori au reprezentat 45,1% din totalul divorturilor anului 2011, in scadere fata de anul precedent (48,1%).

Frecventa cea mai mare a divorturilor s-a inregistrat dupa 2 ani de la casatorie in cazul cuplurilor fara copii si dupa 4 ani de casatorie la cele cu un copil.

Analiza structurii divorturilor dupa diferenta de varsta intre parteneri scoate in evidenta faptul ca frecventa cea mai mare s-a inregistrat in cazul sotilor de varsta apropiata, numarul scazand treptat, pe masura ce diferenta de varsta intre soti creste. In 2011, ponderea divorturilor in care diferenta de varsta intre soti a fost mai mica de 3 ani a reprezentat 35,5% din totalul divorturilor.

In 2011, cauzele de divort invocate au fost: infidelitatea conjugala (4,5%) alcoolismul (3,2%), violentele fizice (3,0%), cauzele combinate (5,4%), acordul partilor (52,6%) si alte situatii (31,3%).

Numarul divorturilor din vina sotului a fost de 3 ori mai mare decat al celor din vina sotiei.

Majoritatea persoanelor divortate in anul 2011 au avut ca nivel de instruire liceul (44,2% dintre barbati si 45,6% dintre femei).

La data divortului 54,7% dintre soti si 53,7% dintre sotii erau salariati.

Daca in anul 2010, intervalul de variatie al numarului de divorturi era cuprins intre 255 (judetul Giurgiu) si 2763 (municipiul Bucuresti), in 2011 numarul divorturilor a oscilat intre 283 (judetul Covasna) si 3949 (municipiul Bucuresti).

In graficul de mai sus, cu verde sunt datele din 2010 iar cu albastru, din 2011. Sursa datelor: INSSE, oct. 2012

Numarul judetelor in care s-au inregistrat peste 1000 de cazuri de divort a crescut de la 10 in anul 2010 la 12 in 2011.

Comparativ cu anul anterior, in 2011 numarul divorturilor a scazut in 17 judete (scaderea procentuala cea mai semnificativa inregistrandu-se in Satu-Mare, Bistrita-Nasaud si Botosani) si a crescut in 25 ( cel mai semnificativ in Valcea si Brasov).

Pe regiuni de dezvoltare, cele mai multe divorturi s-au pronuntat in regiunea Nord-Est (6153) si cele mai putine in regiunea Sud-Vest Oltenia (2357). Cea mai mare varsta medie la divort s-a inregistrat in judetul Constanta (41,8 ani la barbati si 38,2 ani la femei), iar cea mai mica in judetul Giurgiu (38,2 ani la barbati si 34,6 ani la femei).

Ca si in anul anterior, si in 2011 cel mai tarziu au divortat persoanele din judetul Constanta, dupa o durata medie a casatoriei de 14,6 ani.

Cel mai repede au divortat persoanele din judetele Giurgiu si Ilfov (dupa 11,4 ani).

La nivelul regiunilor de dezvoltare, cea mai mica valoare a varstei medii la divort s-a inregistrat in regiunea Nord-Vest (39,2 ani la barbati si 35,5 ani la femei). Cele mai mari valori ale varstei medii la divort s-a inregistrat la barbatii din regiunea Sud-Est (40,7 ani) si la femeile din Bucuresti-Ilfov (37,7 ani ). Durata medie a casatoriei desfacute prin divort a inregistrat cea mai ridicata valoare in regiunile Nord-Est si Sud-Est (13,8 ani). Cea mai mica valoare s-a inregistrat in regiunea Bucuresti-Ilfov (12,2 ani).

Părintele Alexis Tarasov din Volvograd a început prin convingerea femeilor din parohia sa care voiau să avorteze, să nu facă această crimă. Apoi a elaborat un program de ajutor şi suport psihologic pentru femeile însărcinate.

Acum este directorul Centrului pentru Apărarea Maternităţii şi Copilăriei din cadrul Societăţii Medicilor Ortodocşi „Arhanghelul Rafael” din oraşul Voljsk. Tocmai a fost recompensat cu premiul de excelenţă pentru salvarea vieţii de către Congresul Mondial al Familiilor. Datorită muncii sale neobosite, nivelul avorturilor din regiunea sa a scăzut drastic. Ministrul Sănătăţii din Federaţia Rusă a subliniat lucrarea acestui părinte. În 5 ani, regiunea Volvograd a cunoscut o scădere cu 25% a avorturilor la cerere.

Părintele Alexis a început cu predică la Biserică şi prin vizite repretate la spitalele care practică uciderea intra-uterină. A discutat ore întregi cu femeile însărcinate. „Eu însumi am 5 copii. Copiii sunt darul lui Dumnezeu şi refuzând acest dar stârnim mânia Celui Preaînalt. Vom răspunde în faţa lui Dumnezeu pentru sufletele copiilor noştri” spune el.

Apoi a iniţiat un program complex de ajutor pentru femeile însărcinate, multe din ele respinse de societate, dar şi pentru mamele care nu-şi pot permite un copil. Datorită lui, mai mult de 2000 de copii au fost salvaţi de la moarte.

Dezvoltarea şi funcţionarea creierului copiilor şi tinerilor- Conferință susținută la Casa de Cultura – Constanta.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video, Virgiliu Gheorghe

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “Divorturile in Romania/ PREOTUL RUS CARE SALVEAZA PRUNCII DE LA MOARTE/ Conferinta Virgiliu Gheorghe: DEZVOLTAREA SI FUNCTIONAREA CREIERULUI COPIILOR SI TINERILOR DE AZI (video)

  1. Extraordinara conferinta lui Virgiliu Gheorghe din Constanta! Dureaza ceva, dar merita fiecare minut.
    Multumesc admin!

  2. Pingback: VIRGILIU GHEORGHE la "Garantat 100%" (TVR) despre efectele televizorului si calculatorului asupra dezvoltarii psihice a copiilor (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: "JURNALUL UNUI PUSTI" - bestseller-ul contra-educatiei sau cum ne pervertim singuri copiii, de dragul "emanciparii" si patimii de "a fi in randul lumii" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: COPIII SI TELEVIZORUL in familiile crestine. DE CE ALEGEM SA NE OTRAVIM SINGURI COPIII? -
  5. Pingback: Sociologul ILIE BADESCU la “Cuvinte din taceri” (video) si in “Familia ortodoxa”: OMUL POSTMODERN INTRE AGRESIUNEA IDEOLOGIILOR, LUCIFERISM, CULTURA PLACERII SI “CULTURA MANGAIERII” LUI DUMNEZEU - Recomandari
  6. Pingback: VIRGILIU GHEORGHE – conferinta video despre MECANISMELE DE MODELARE SI CONTROL AL IDENTITATII OMULUI CONTEMPORAN PRIN MASS-MEDIA - Recomandari
  7. Pingback: TINERII SI TABERELE de spiritualitate ortodoxa si de civilizatie romaneasca LA MANASTIRI: Tabara de la Oaşa. Virgiliu Gheorghe despre CRIZA TINERILOR DE AZI - Recomandari
  8. Pingback: VIATA PE INTERNET SAU “ZOMBIFICAREA” OMULUI/ Smartphonurile strica viata de familie? (Opinii si studii despre internet) - Recomandari
  9. Pingback: Uciderea pruncilor – de la Irod la societatea infanticida de astazi. PRUNCII BETLEEMULUI SI PRUNCII SODOMEI: “Ofensiva celui viclean de la începutul lumii nu s-a axat niciodată mai mult pe copii” -
  10. Pingback: Cum afecteaza consumul de INTERNET si TELEVIZOR sanatatea psihica: CINCI SINDROAME - Recomandari
  11. Pingback: Virgiliu Gheorghe despre EFECTELE INTERNETULUI ASUPRA MINTII COPIIILOR [Video]/ Dependenta de internet si viata duhovniceasca - Recomandari
  12. Pingback: Virgiliu Gheorghe: TINERII IN ERA DIGITALA. EROTISM SI INTERNET [conferinta VIDEO]/ Dependenta de telefoane si internet: clasificata drept TULBURARE MINTALA? - Recomandari
  13. Pingback: DEZECHILIBRUL HORMONAL: noua amenintare globala/ EROIZAREA TICALOSILOR IN PRODUCTIILE DE FILM SI TV/ Epidemie de DIVORTURI provocate de emigratie in Romania profunda/ DATELE BIOMETRICE – “cele mai sigure” pentru plăți financiare/ NSA a
  14. Pingback: Omul de azi intre (ne)fericire si divertisment; INDIVIDUALISMUL, DEPRESIA SI PACOSTEA COMUNICARII VIRTUALE. Conferinta de la Iasi a lui Virgiliu Gheorghe (VIDEO)/ “Sapa inlauntrul tau!” – ACTIVISMUL FARA PROFUNZIME SI ALERGATURA CARE NU
  15. Pingback: COPIII SI CALCULATORUL – intre necesitate, distractie si DROG PERICULOS -
  16. Pingback: Efectul SMARTPHONE asupra copiilor: DEPENDENTA de FACEBOOK si JOCURI PE TELEFON si “contaminarea” cu PORNOGRAFIE/ Explozia tulburatoare de CANCER CEREBRAL la copii si folosirea TELEFOANELOR MOBILE - Recomandari
  17. Pingback: Pe ce da banii Ministerul Educatiei: JOCURI VIDEO EXPERIMENTALE PENTRU “TRATAREA” PREVENTIVA A DEPRESIEI LA COPII! [video]/ Clujul – capitala psihologiei cu staif? Concluzia coordonatorului proiectului “profilului psihologic”
  18. Pingback: CUM SABOTEAZA TEHNOLOGIA MASCULINITATEA. Psihologul Philip Zimbardo despre cum devin dependenti de pornografie si jocuri video baietii | Cuvântul Ortodox
  19. Pingback: VIRGILIU GHEORGHE despre EFECTELE NEGATIVE ale tabletelor si smartphone-urilor asupra copiilor (Jocuri de putere-VIDEO)/ SOCIOPATIA INTALNIRILOR INTERNAUTICE/ Mars pentru familie la Iasi/ CE S-A INTAMPLAT IN IRLANDA SI DE CE SE POATE INTAMPLA SI LA NOI |
  20. Pingback: ROMÂNIA FĂRĂ ROMÂNI: suntem a doua tara a lumii ca nivel de scadere a populatiei!/ PESTE 200 DE PRUNCI NENASCUTI UCISI IN FIECARE ZI IN 2014/ O alta TRAGEDIE sau o alta CRIMA: Zeci de mii de copii români sunt abandonati in anii formarii lor de parint
  21. Pingback: AUTIZAȚI DE TELEVIZOR SI CALCULATOR. Dependenta de noile tehnologii la varste mici are EFECTE DEVASTATOARE (Dosar Romania – reportaj). MEDIC NEUROLOG: ”O categorie nouă sunt copiii cu autism light, cei care privesc mult la televizor”/ “T
  22. Pingback: AUTIZAȚI DE TELEVIZOR SI CALCULATOR. Dependenta copiilor si adolescentilor de noile tehnologii are efecte devastatoare (DOSAR ROMÂNIA – REPORTAJ TVR foarte important cu Virgiliu Gheorghe, psihiatrul Raluca Grozavescu s.a). MEDIC NEUROLOG: ”O cat
  23. Pingback: ROMÂNIA FĂRĂ ROMÂNI: suntem a doua tara a lumii ca nivel de scadere a populatiei!/ PESTE 200 DE PRUNCI NENASCUTI UCISI IN FIECARE ZI IN 2014/ O alta TRAGEDIE sau CRIMA: Zeci de mii de copii români sunt abandonati in anii formarii lor de parintii lor
  24. Pingback: MITROPOLITUL ANDREI, la sarbatoarea de la Nicula, despre PLANSUL MAICII DOMNULUI PENTRU TRAGEDIA DISOLUTIEI FAMILIEI CRESTINE SI SUFERINTELE COPIILOR TRAUMATIZATI: “Oamenii divorteaza usor pentru ca nu mai au credinta si viata de rugaciune… Ne
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare