ANA BLANDIANA – discurs fulminant la Cluj despre SINUCIDEREA EUROPEI PRIN DISTRUGEREA RADACINILOR SALE CRESTINE: “Satanizarea noțiunii de NAŢIUNE de către internaționalismul proletar sau de către POLITICAL CORRECTNESS, se manifestă cu aceeași violență și are aceleași victime: TRADIŢIA, NEAMUL, FAMILIA”

26-03-2016 4 minute Sublinieri

suicide_by_political_correctness

***

05.07.20.RealSuicideBomb-X

Ana Blandiana a primit titlul de “Doctor Honoris Causa” al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, iar în discursul de acceptare a distincției, poeta a vorbit despre momentele pe care le traversează lumea și Europa, informează pressone.

În timpul alocuțiunii sale, intitulate Istoria ca viitor”, Ana Blandiana, a afirmat că și-a ales că Europa și omenirea este în criză.

Ea a spus că momentele prin care trece continentul european seamănă cu ultimele clipe ale Imperiului Roman de Apus.

“Trăim catastrofe și tragedii cu un obositor sentiment de deja-vu, ca și cum ni s-ar fi dat o istorie second hand. Nu e un secret pentru nimeni că epoca noastră seamănă izbitor cu cea de la sfârșitul imperiului roman. Același aer de sfârșit de sezon, de putere, de lume”, a afirmat ea.

Ana Blandiana consideră că Bătrânul Continent este prizonierul dogmelor corectitudinii politice.

“Tot ce i se întâmplă Europei în ultima jumătate de an este, dincolo de motivațiile de ordin politic, adesea oculte, un prilej de obligatorie meditație asupra ei însăși, asupra condiției ei spirituale, acoperită, și aproape pierdută din vedere, în umbra groasă a obsesiei intereselor materiale. O gravă interogație asupra definiției ei. Este evident că în implacabila ciocnire a civilizațiilor, Europa pierde văzând cu ochii nu pentru că nu are resurse, ci pentru că nu are credință. Și nu mă refer numai la credința în Dumnezeu, deși evident și despre asta e vorba, ci pur și simplu la puterea de a crede în ceva. Încleștarea dintre unul care crede cu tărie în adevărul credinței sale, oricât de aberant ar fi acel adevăr, și unul care se îndoiește de adevărul idealurilor sale, oricât de strălucitoare, se va termina întotdeauna cu victoria primului“, susține poeta.

Europa și-a infirmat propria istorie, negându-și rădăcinile creștine. “Să ne amintim dezbaterile de acum nu mulți ani în urma cărora Uniunea Europeană a optat să refuze sintagma „rădăcinile creștine al Europei”, infirmându-și astfel propria istorie și propria definiție culturală. Ni se va răspunde că Europa crede în libertate. E adevărat. Dar libertatea este o noțiune cu margini nesigure, în stare să producă orice, dar nu și să scuze orice. Din nefericire părinții democrației, când au scris Carta Drepturilor Omului, au uitat să scrie și o Cartă a datoriilor omului. „Unde nu este datorie, nu este drept, spunea Carol I, și unde nu este ordine nu este libertate”, a continuat autoarea “întâmplărilor din Grădina mea”.

Blandiana afirmă că țările din Est sunt mai suspicioase decât cele din Occident din cauza traumelor prin care au trecut timp de zeci și sute de ani.

“Îmi amintesc cât de impresionată am fost când l-am auzit pe Lech Walesa mărturisind că, după ce ani de zile muncitorul care a fost a luptat pentru libertate, a descoperit, devenit președinte, că de libertate răul profită mai mult decât binele. Și nu pot să mă împiedic să consider acest tip de concluzie explicația faptului că țările membre ale Uniunii Europene, care au trecut prin experiența traumatizantă a comunismului, sunt mai reticente, mai suspicioase și mai sceptice decât colegele lor occidentale, a căror corectitudine politică învățată de decenii pe de rost se întinde iresponsabilă între egoism și naivitate. Deceniile de represiune sălbatic organizată și de savante și diabolice manipulări i-au învățat pe estici să caute și să descopere răul programat, oricât de înșelătoare i-ar fi aparențele“, a spus ea.

În continuare, poeta a abordat tema corectitudinii politice, cea devenită “aproape religie și mai mult decât politică”, dar și despre distrugerea statelor naționale.

“Laborioasa construcție a secolului 19 care a dat coeziune și sens statelor naționale a fost introdusă în baia de acizi a demitizării și deconstrucției, pentru a se putea înălța pe terenul pustiit un alt edificiu, dictatura mondială a proletariatului, ieri, sau satul planetar, azi… Satanizarea noțiunii de națiune, naționalitate, naționalism de către internaționalismul proletar sau de către political correctness, chiar dacă are scopuri diferite, se manifestă cu aceeași violență și are aceleași victime: tradiția, mândria moștenirii din bătrâni și solidaritatea cu cei din neamul tău, neamul însemnând în același timp popor, dar și familie”, a spus Blandiana.

Poeta a abordat apoi și subiectul căsătoriilor între persoane de același sex, coroborat cu lipsa nașterii de prunci, ca pași ai procesului de distrugere a familiei.

“Coeziunea familială era privită ca un potențial oponent în cele mai irespirabile perioade ale represiunii ,pentru că retragerea în interiorul familiei, ca în ultima redută împotriva nebuniei, a fost cea mai generală formă de rezistență, pasivă, dar de neînfrânt. Cu atât mai tulburător apare azi felul în care moleșirea, obosirea unei societăți prea bine hrănite, prea hedoniste, prea puțin spiritualizate se manifestă nu numai prin scăderea rigorilor morale și-a tradițiilor, ci și prin scăderea natalității, consecință directă a diminuării coeziunii familiale. Curios, în cazul Europei de azi, este felul în care se reacționează la această situație oarecum obiectivă și, evident, periculoasă: în loc ca statele să-și intensifice programele de stimulare economică a creșterii natalității (în condițiile în care cifra medie de copii pe familie este la europeni 1,2, iar la islamici 8) ultimul trend politically correct în Europa este legalizarea căsătoriilor unor familii care în mod natural nu pot face copii. Nu e singura dintre reacțiile europene care face să-mi vină în minte misterioasa psihologie a balenelor care, din când în când și din motive necunoscute, înoată spre câte un țărm și ies din lumea lor, sinucigându-se”, a declarat ea.

Discursul integral al doamnei Blandiana este disponibil aici.

Ana Blandiana Universitatea Cluj dr honoris causa

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “ANA BLANDIANA – discurs fulminant la Cluj despre SINUCIDEREA EUROPEI PRIN DISTRUGEREA RADACINILOR SALE CRESTINE: “Satanizarea noțiunii de NAŢIUNE de către internaționalismul proletar sau de către POLITICAL CORRECTNESS, se manifestă cu aceeași violență și are aceleași victime: TRADIŢIA, NEAMUL, FAMILIA”

  1. Remarcabil discurs! Foarte lucid si curajos. Pentru ca ne aflam din nou intr-o perioada in care a spune adevarul, mai ales in anumite medii, cum e cel universitar, presupune curaj.

  2. Foarte frumos si limpede si curajos, in conditiile in care suspectez ca zefirul corectitudinii politice adie pe la Babes-Bolyai. E o femeie si desteapta si sensibila.

  3. „Milioanele de emigranţi ferm hotărâţi să nu se integreze vor dizolva din interior cultura şi mentalităţile Europei”.

    As zice, profetic.

  4. Pacat ca in totii anii acestia grei se afla cu posteriorul in barca atlantista.Mare pacat.Prietena cu cei 3 crai :Plesu,Liiceanu si Patapievici .Nici ea nu-i mai cu mot.Discursul unui “dreptaci” in repaos.

    http://www.estica.eu/article/mesaje-din-sirius-xlxv-de-la-oswald-spengler-la-emil-cioran-lucian-boia-si-paul-ghitiu/

    http://www.estica.eu/article/de-la-oswald-spengler-la-emil-cioran-lucian-boia-si-paul-ghitiu-ii/

    http://www.estica.eu/article/de-la-oswald-spengler-la-emil-cioran-lucian-boia-si-paul-ghitiu-iii/

    Remarcile doamnei Blandiana sunt mult prea tarzii si superflue .Chestii d’astea am mai auzit si de pe la “intelectualii lui Basescu”.Brava.

  5. Asa o fi. Dar adevarul este ca astazi, daca ar trai printre noi Zaheu vamesul, Saul din Tars sau femeia prinsa in adulter si iertata de Mantuitorul, noi i-am goni sau i-am ucide cu pietre… Dupa masura cu care masuram, ni se va masura si noua.

  6. Pana la urma, adevarul e adevar si trebuie recunoscut ca atare cand e pronuntat, indiferent de judecatile noastre privitoare la valoarea emitentului.

    Cred ca Dumnezeu se uita la inima omului. Personal, nu sunt deloc mirata sa aud acest discurs limpede si sanatos la Ana Blandiana, pentru ca, oricare i-ar fi prieteniile, optiunile politice mai mult sau mai putin inspirate, erorile personale (cine nu le are?), sufletul ei transpare in poeziile si proza ei pe care intotdeauna le-am citit cu placere si care denota o sensibilitate intr=adevar deosebita. Un om care a scris atat de frumos despre motanasul ei nu poate fi un om rau :), asa ca nu o sa ma grabesc eu sa ii judec caderile.

    Imi pare doar rau ca discursul de la Babes-Bolyai nu a fost tinut la Sorbona, Oxford, Uppsala sau intr-o alta mare universitate europeana. Este atat de bine articulat si penetrant incat cred ca ar fi zgaltait binisor si decisiv nu putine constiinte inca picotitoare.

  7. Off-topic, dar undeva acolo sus se leaga…

    http://www.investors.com/politics/editorials/another-climate-alarmist-admits-real-motive-behind-warming-scare/

    Isteria incalzirii globale este de fapt un pretext pentru (re)impartirea resurselor globale.

  8. Pingback: RAZBOIUL CU INVIEREA. Secularismul radical, noua prigoana a crestinilor si REEDUCAREA CONSTIINTELOR. “În nici măcar o jumătate de generaţie, românii chiar Îi întorc spatele lui Hristos, se leapădă jenaţi de propria ţară”/ Pastorala
  9. Pingback: Cuvantul PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei, despre RADICALIZAREA SECULARISTA SI CEA ISLAMICA IN EUROPA, multiculturalism si sincretism religios: “SE LOVESTE SISTEMATIC IN CRESTINISM”; “Se organizeaza demostratii nerusinate pentru pacatele
  10. Pingback: ANA BLANDIANA avertizeaza din nou cu privire la RAUL CORECTITUDINII POLITICE si al GLOBALZIARII. “Puterea e din ce în ce mai puțin transparentă. Nu știm cine a hotărât acum mondializarea” | Cuvântul Ortodox
  11. Pingback: DE CE VREI SA (MAI) VII LA NOI, DOAMNE? “Cine e atât de nebun încât să nu vrea să fie iubit cu o aşa iubire?”/ “X-MAS…” sau ce-a mai ramas din sarbatoarea Nasterii lui Hristos in lumea care a proclamat “moartea lu
  12. Comunismul a invins, Rusia si majoritatea fostelor tari comuniste inregistreaza o “performanta” unica in lume: barbatii se sinucid de 6 ori mai frecvent decat femeile!
    IN RUSSIA, UKRAINE, BELARUS, LATVIA, POLAND AND KAZAKHSTAN, THE SUICIDE RATE IS MORE THAN SIX TIMES HIGHER FOR MEN THAN IT IS FOR WOMEN.
    The male suicide rate is heartbreakingly high — 36 deaths per 100,000 men per year in Russia, which is about three times the world average. The rates for females in these six countries don’t even break the top 40 worldwide.
    Male suicide rates exceed those for women by a ratio of more than 5.5 to 1 in Estonia, Lithuania, Hungary, Slovakia and Kyrgyzstan.
    https://www.ozy.com/acumen/the-story-behind-russias-male-suicide-problem/76845

  13. Rata sinuciderilor la barbati si femei in diferite tari
    https://qz.com/403508/men-are-committing-suicide-more-than-women-everywhere-in-the-world-why/

    In Polonia, barbatii se sinucid de 8 ori mai frecvent decat femeile.
    In Romania, barbatii se sinucid de 6,37 ori mai frecvent decat femeile.

  14. @nimeni: Chestia asta cu sinuciderile este studiata deja de 200 de ani. Asa a fost mereu, in diferite procente, dar asa a fost mereu: barbatii s-au sinucis semnificativ mai mult decat femeile. Asta asa, ca statistica.

  15. @Titus
    In fostul bloc comunist rata sinuciderilor barbatilor este mult mai mare decat media mondiala! Pe harta de aici
    https://www.ozy.com/acumen/the-story-behind-russias-male-suicide-problem/76845
    se pot vedea clar diferentele: in Pakistan, Afganistan si China se sinucid mai putini barbati decat femei. Oare de ce? Sa fie legat de faptul ca au societati patriarhale si feminismul nu a patruns pe acolo?

  16. @nimeni: da. exact acesta este motivul.

  17. @nimeni: sau, ca sa nu fiu asa lapidar: conflictul intre rolul traditional, natural al barbatului si noile nornative (ca norme nu le pot spune) sociale, conduce la nivel individual la o frecventa mai inalta sinuciderilor in randul barbatilor. In cazul sinuciderilor, cauzele sunt sociale si doar justificarile sunt personale. Oricum, si in societatile traditionale, barbatii se sinucid mai mult decat femeile, chiar daca in societatile traditionale sinuciderea ca atare este un fapt exceptional, rar intalnit.

  18. Pingback: "Vă rog să îmi demonstrați că idealul internațional al globalizării funcționează" - Discurs național-suveranist și LECȚIE DE ISTORIE NECESARĂ ale Profesorului IOAN-AUREL POP, PREȘEDINTELE ACADEMIEI ROMÂNE, la conferința de la Clu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare