GEORGE ALEXANDER – discursul protest fata de BARNEVERNET, MASINA DE RAPIT COPII: “Nu putem permite să se mai facă EXPERIMENTE pe Oameni! Pe copii si pe părinți nevinovați!”/ AGENTII BARNEVERNET SUNT DERANJATI DE RUGACIUNILE DE LA MASA LA REUNIUNILE FAMILIEI BODNARIU! Cum decurg intalnirile supravegheate ale familiei Bodnariu cu copiii rapiti

24-04-2016 15 minute Sublinieri

proteste

George Alexander, românul din Norvegia care s-a opus practicilor abuzive ale Barnevernet, editorialist la ActiveNews, a participat la protestul global de la Bruxelles, pentru susținerea familiei Bodnariu și a celorlalte familii de români, cărora le-au fost luați abuziv copiii.

Este un sentiment extraordinar să vezi că atâția oameni din întreaga lume susțin familia Bodnariu, familia Nan și alte familii de români. Ați făcut lucruri extraordinare, fără de care acești copii, condamnați de la început,  nu ar fi avut nici o șansă. O solidaritate impresionantă – oameni din Australia, America, India, toți se ridică împotriva nedreptății, a spus George Alexander la protestul din Bruxelles, unde au fost prezenți peste o mie de oameni.

“Nu suntem singuri. Și în Norvegia sunt oameni care se ridică împotriva nedreptăților, în pofida manipulării, a intimidării și a amenințărilor de tot felul din partea autorităților norvegiene. 170 de specialiști au trimis o scrisoare autorităților norvegiene, în care-și exprimă îngrijorarea față de sistemul abuziv Barnevernet, care nu funcționează, ci distruge părinți și copii, creează cele mai grave abuzuri. Nimeni nu ne poate opri vreodată, în pofida intimidărilor, a șantajului. Am înțeles că unii părinți au fost nevoiți să aleagă: între a merge la manifestație sau a-și vedea copiii luați de Barnevernet. Sentimentul care plutește în Norvegia este de frică”, și-a încheiat discursul Alexander.

  • George Alexander:

GEORGE ALEXANDER – DISCURS LA BRUXELLES, 16.04.2016

Există un sentiment de solidaritate extraordinară, si mă gândesc că atâția oameni din întreaga lume susțin familia Bodnariu, familia Nan, Avramescu, s.a.m.d., cortegiul familiilor românesti aflate în dificultate este lung…
As vrea să vă spun întâi de toate un singur lucru… Dumneavoastră ați făcut niste lucruri extraordinare! Acesti copii au fost condamnați de la început si nu ar fi avut absolut nicio sansă împotriva Sistemului!

De aici, din capitala Europei, Dumneavoastră trimiteți un semnal clar multora din această lume si este extraordinară solidaritatea manifestată de oameni din întreaga lume… America, Australia, India, Hong Kong, s.a.m.d., toți se ridică împotriva nedreptății!

Să stiți că nu suntem singuri! Si în Norvegia sunt oameni care iau atitudine! Asta, în ciuda manipulării, a intimidării si a amnenițărilor de tot felul din partea autorităților norvegiene! 170 (o sută saptezeci) de experți dintre cei mai buni, specialisti (psihologi, avocați, oameni care lucrează în serviciile sociale) au trimis o scrisoare deschisă autorităților norvegiene în care-si exprimă îngrijorarea față de sistemul abuziv, Barnevernet, care – este clar pentru toată lumea! – nu funcționează si distruge părinți si copii! Creează cele mai grave abuzuri!

Nimeni nu ne va putea opri vreodată!
Nimeni nu poate să ne oprească vreodată!
În ciuda intimidărilor, a santajului! Si, am înțeles că si astăzi, unii părinți a trebuit să aleagă: să vină la manifestație în Oslo sau în alte părți sau să meargă să-si vadă copiii preluați în mod abuziv de Barnevernet!

As vrea să vă mai spun despre un sentiment care pluteste în aer în Norvegia… Este vorba de FRICĂ!… Frica si teama multora față de consecințe…
Si, întrebarea mea față de guvernanții norvegieni… “Asta v-ați dorit?… Să le fie frică oamenilor de voi? Să se teamă de voi? Să tremure lumea? Asta v-ați dorit?”…
Ați reusit!

… Unul dintre lucrurile care m-a intrigat cel mai mult este, îl constituie “Răpirile”… Cum se percepe acest cuvânt de către noi si cum îl percep ei, guvernanții norvegieni, care înceracă să bagatelizeze si să desconsidereze oamenii prin aroganța lor… Ei îsi închipuie că, atunci când noi vorbim de “Răpiri”, este ca si când am vorbi de o persoană care vine cu ochelarii si mânusile negre ale lui Zorro, intră pe cosul casei si… ne fură copiii!

Nu, domnilor! Nu despre aceasta vorbim.
Vorbim despre fapte reale!, când 4 (patru) polițisti cât muntele de om intră în mod abuziv în casele oamenilor, îi umilesc în fața propriilor copii!… Si, le iau copiii!… Le fură copiii!
Aceasta înseamnă “Răpirea”!
De fapt, ceea ce se întâmplă este cu mult mai grav decât orice rapire… Probabil, cuvântul adevărat pentru gestul acesta reprobabil nici măcar nu s-a inventat…

Protestăm astăzi împotriva TIRANIEI, ABUZURILOR, ATROCITĂȚILOR comise de Barnevernet!
Susținem familia Bodnariu! Si susținem toate familiile cărora în mod abuziv Barnevernet le-a răpit copiii!

Nimeni nu le poate refuza acestor copii dreptul la o viață mai bună!

Protestăm astăzi împotriva lagărelor si închisorilor pentru copii din Norvegia! Pentru că, atunci când cercetările arată – si nu mai târziu decât luna trecută!- că 76 % (saptezeci si sase la sută) dintre copiii instituționalizați de Barnevernet, suferă de grave probleme psihice, atunci, aceste instituții sau oricum s-ar numi ele! sunt mai rele chiar si decât lagărele de exterminare! Mai rele chiar si decât orice iad care s-a inventat în lume!…

Norvegia trece astăzi printr-una dintre cele mai negre perioade ale istoriei sale… Si, asta, nu numai datorită Barnevernet! Ci si datorită vremelnicilor săi politicieni! A lasității si duplicității morale a lor!

Nu poți să aperi sau să justifici un sistem când toate cercetările specialistilor arată clar că este vorba de un DEZASTRU…

DEZASTRU!

Nu poți să desconsideri oamenii, când protestează în stradă în toată lumea datorită acestui sistem, Barnevernet!

Nu poți să interzici Presa, asa cum s-a făcut în Norvegia!, presa aceasta timorată, curtenitoare, care a tăcut o perioadă atât de îndelungată desi lumea fierbea si peste tot pe mapamond erau manifestații de protest împotriva Barnevernet!

Până la urmă, chiar si Presa norvegiană a început să vorbească… Să spună câte ceva. Pentru că si ea are deontologia ei profesională!

Nu poți să le întorci spatele copiilor care strigă disperați după ajutor!

… Si, as vrea să întreb din nou politicienii norvegieni… Fiecare politician în parte… Cum vrei să-si reamintească Oamenii mai târziu de tine, după ce n-oi mai fi politician?! Ce vrei să spună despre Tine?!

… În loc de Reforme reale, am avut parte de cele mai penibile explicații din partea politicienilor care ies la rampă si fac declarații… Niste declarații iresponsabile!

Am fost acuzați că nu cunoastem Sistemul… Oamenii de pe stradă văd cu ochiul liber însă Realitatea… Numărul imens de sinucideri! Numărul urias de copii distrusi psihic! Cei care suferă de traume…

Am fost, de asemenea, acuzați că promovăm Violența! Că protestăm pentru a ne câstiga dreptul de a ne bate copiii!…

Cât de mici la suflet pot să fie unii ca să iasă cu astfel de aberații la rampă!…
Dar, fiindcă, a venit vorba de astfel de lucruri, as vrea să pun o întrebare… Ce este mai traumatizant?! O palmă la fund sau distrugerea unei familii, ruperea copiilor de părinții lor?!

O altă aberație pe care am auzit-o destul de des este că suntem aproape nebuni, protestăm desi numărul copiilor români, luați de Barnevernet, este relativ mic!

Si aceasta este o manipulare imensă… Nu ar trebui să ne ridicăm ca Oameni, ca Ființe Umane chiar si pentru un singur copil?!… Să-i apărăm si lui drepturile?!

S-a vorbit enorm despre Interesul Suprem al Copilului… Care o fi acest Interes Suprem, domnilor politicieni norvegieni?!…
Noi am spus dintotdeauna că Interesul Suprem al Copiilor este să crească în familiile lor. Asta stă scris si în cărțile norvegiene…

Realitatea demonstrează însă, din păcate, alte lucruri… Nu prea se ține seama de aceste “Interese Supreme ale… Copiilor?!

Poate că, ar fi, totusi, bine, ca angajații de la Barnevernet, să țină seama măcar de lacrimile copiilor!… Atunci când vorbesc de Interesul Suprem al Lor.

Concluzia este clară! Barnevernet trebuie să dispară!… Iar Norvegia trebuie să aleagă dacă rămâne în Europa sau se transformă într-un Bantustan în cine stie ce colț de lume!

Este clar că Barnevernet nu funcționează! Si, nu a funcționat NICIODATĂ!

Este clar că îi distruge pe toți!

Nu putem permite să se mai facă EXPERIMENTE pe Oameni! Pe copii si pe părinți nevinovați!

Vom continua lupta până la reîntoarcerea Acasă a tuturor copiilor!

… Nu mai târziu decât ieri, am citit în ziare că, din nou, guvernanții norvegieni nu vor analiza fiecare caz în parte. Individual. Ei se vor gândi însă la Sistem!… De aceea, eu propun, REANALIZAREA TUTUROR DOSARELOR ÎNTOCMITE DE BARNEVERNET!…
În mod fictiv, s-au făcut niste dosare, s-au fabricat dosare!, si este destul de dificil pentru Justiția Norvegiană să facă lumină atunci când aceste măsluiri sunt atât de numeroase! Si de sufocante!

Iar, dacă Norvegia nu este în stare să-si aprecieze proprii experți care susțin ceea ce omul de pe stradă a văzut din timp, cu ochiul liber, atunci, Uniunea Europeană sau Organizația Națiunilor Unite pot să numească o comisie de experți!

Noi trebuie să RESPECTĂM DREPTURILE OAMENILOR!

Trebuie să ne respectăm ca Ființe Umane, în definitiv…

***

VÂRFUL AISBERGULUI

de George Alexander

Ajunsă în pragul unei crize internaționale majore prin acest cosmar diplomatic, Barnevernet, Norvegia încearcă – se pare!- să introducă duhul înapoi în sticlă!, uitând un lucru esențial însă… Cazul Bodnariu nu este decât picătura care a umplut paharul!, cireasa de pe tort! – iertată, fiindu-ne parabola!- grotescul la care s-a ajuns, ca o familie cu 5 (cinci) copii să fie descompusă, dezmembrată, distrusă de experții în confidențialitate, de zombii făcuți la uzină, care nu au remuscări niciodată…

Sunt oameni care nu ajung niciodată în viața lor la anumite întrebări. Este în zadar, totusi, să vorbesti despre puterile paranormale ale Protecției Copilului în Norvegia, să deghizezi Barnevernet cumva, chiar si acum, în ceasul al doisprezecelea! Când nu ne mai putem preface, când oamenii din lumea întreagă se revoltă. Incontrolabil.

Străduindu-se să nu privească în urmă (la ceea ce a fost, la ceea ce s-a întâmplat!), guvernanții norvegieni au început să pregătească terenul pentru pasul următor… Presa vasalizată, servilă, care a tăcut mâlc mai înainte, a primit poruncă să vorbească despre virtuțile sistemului, cu răbdare, cu umilință…

Pentru prima data în istoria Norvegiei, s-a vorbit la televiziunea națională, săptămâna trecută (21.04.16), despre Barnevernet si cazul Bodnariu. Este un pas si acesta, înainte!, chiar dacă, într-o oră nu aveai cum să le lămuresti pe toate… Chiar dacă, s-a început cu o confuzie…, doamna mediator spunând, “Det har skjedd en misforståelse.”, adică, “S-a întâmplat o neînțelegere” (?!). În numele adevărului, dezmembrarea unei familii cu 5 (cinci) copii nu este în niciun caz cum vor unii să pară: o “neînțelegere”… Este cel mai înspăimântător lucru cu putință! Cel mai urât dintre abuzuri!

Sâmbătă-seara (23.04.16), a vorbit la televiziune si un secretar de stat, acelasi!, care s-a compromis si mai înainte, când deborda de speranță si optimism cu privire la Barnevernet!, când ne spunea ca unor novici adevăruri evidente încă de pe vremea dinozaurilor sau chiar mai înainte!… A venit si sâmbăta aceasta, încercând să ne zdruncine convingerile, ca politician care le stie pe toate, chiar dacă psihologii specialisti au păreri total diferite…

Să fie, oare, revendicările noastre lipsite de fundament, măi, secretar de stat care deja ai simțit cum ti se clatină scaunul, iar predicțiile sumbre se adeveresc?!

Încet, dar sigur, adevărul iese la iveală. Chiar si în ziarele din Norvegia!

Duminică, 24.04.16, Dagbladet, unul dintre cele mai mari ziare norvegiene, a publicat stirea conform căreia comisarul european pentru drepturile omului, Nils Muiznieks, critică Norvegia: “Îndepărtarea copiilor de la părinții lor, ar trebui să se facă doar în ultimă instanță și pentru o perioadă foarte scurtă.”

Este clar, deci, pentru toată lumea!… Europa, de fapt, tot mapamondul!, s-au trezit! Văd, simt, percep tot ce se întâmplă în această țară!

Nu împotriva “bunăstării copilului norvegian” a protestat Lumea întreagă pe 16 aprilie 2016, asa cum s-a manipulat de către un director al Barnevernet în presa din Norvegia! Iar protestele MONDIALE nu s-au bazat pe “diferențele culturale” caracteristice țărilor din “Europa de Est”, unde încrederea nu este atât de mare în statul de drept!, cum manipulează, iarăsi, cineva!… Este mai bine să lăsăm în pace aceste “diferențe culturale” pentru a nu mai stârni si alte controverse acum! “Est-europenii” nu mai sunt demult asa cum alții – în nestiința lor!-  i-au etichetat tot timpul, arogant. Nu sunt nici înapoiați, nici retardați si nici inferiori altora, să stiți!…

Furându-li-se copiii, nu mai au de pierdut decât propria lor viață!

Cazul Bodnariu nu este decât vârful aisbergului. Nu numai “est-europenii” sunt implicați, deci, contestând Barnevernet, ci mulți alții, si chiar din Europa bogată, chiar si norvegieni, mulți norvegieni protestează…

Nu ne putem aseza la masa oricărei negocieri, deci, la discuțiile de la televizor, ca în fața unei mari plăcinte… Pentru ca minciuna si abuzurile să pară respectabile. Pentru ca, încă o dată, folosindu-te de noi, să-ți rescrii viața, Barnevernet!

Nu dezmembrezi o familie cu 5 (cinci) copii pentru o palmă la fund. Pentru presupuse violențe.

CINE A FĂCUT O LEGE STRÂMBĂ SĂ O ÎNDREPTE!

Protestele de amploare organizate în 16 aprilie faţă de Barnevernet, Serviciul de Protecţia Copilului din Norvegia a avut ecou la Oslo. Ministrul Copilului, Egalităţii şi Incluziunii Sociale a anunţat că mai multe cazuri de copii preluaţi din familie de Barnevernet vor fi reanalizate. Promisiunile făcute de autorităţile de la Oslo sunt, însă, privite cu rezerve până la luarea unor măsuri concrete.

„Luăm în serios criticile aduse Protecţiei Copilului”, a scris pe contul său de Facebook Solveig Horne, Ministrul Copilului Egalităţii şi Incluziunii Sociale, care a anunţat că se va face o analiză a mai multor cazuri individuale în care a acţionat Barnevernet. Potrivit ministrului, Autoritatea Naţională de Sănătate a primit misiunea de analizare a mai multor cazuri în care a intervenit Barnevernet. Solveig Horne a mai spus că analiza Autorităţii Naţionale de Sănătate va cuprinde cazuri de pe întreg teritoriul Norvegiei, fiind vizate familii cu copii de vârste diferite.

„Ştim că se face multă muncă bună la Protecţia Copilului, dar se aduc critici fie că a intervenit prea devreme, fie că a intervenit prea târziu. Vrem să ne facem o imagine mai bună despre cum sunt tratate cazurile de preluare şi ce se întâmplă atunci când se greşeşte. Sunt sigură că Autoritatea Naţională de Sănătate va reuşi să rezolve aceste probleme. Cazurile analizate şi adunate la un loc pot să ne dea informaţii despre ce nu funcţionează. Această analiză ne va da informaţii importante pentru a le folosi în dezvoltarea Barnevernet”, a arătat ministrul Solveig Horne, pe site-ul Guvernului.

Promisiunile oficilalului norvegian, primite cu scepticism

Daniel Bodnariu, fratele românului din Norvegia rămas fără copiii luaţi de Barnevernet, a spus că semnalul este unul bun, dar dincolo de promisiuni familia aşteaptă rezultate concrete. „Este un semnal bun, dar doamna ministru a mai spus şi în decembrie că vor reanaliza cazurile. Deocamdată sunt vorbe, nu e nimic concret. Noi aşteptăm să vedem ceva concret”, a declarat Daniel Bodnariu pentru „Adevărul”.

Cunoscător al sistemului norvegian, George Alexander, fost director al unor grădiniţe din Oslo, a afişat aceeaşi poziţie rezervată, susţinând că înainte de a ajunge ministru Solveig Horne a criticat Barnevernet foarte dur, lucru care nu s-a mai întâmplat după ce a preluat funcţia. Pe de altă parte, Alexander a arătat că „după ce s-au fabricat aceste dosare de către Barnevernet, este foarte greu pentru justiţia norvegiană să facă lumină”. Într-o postare pe contul său de Facebook, George Alexander a spus, însă, că semnalul dat de ministrul de resort din Norvegia este unul bun.

„Calvarul nu s-a sfârsit, dar după protestele mondiale de amploare din 16 aprilie, împotriva Barnevernet, guvernul norvegian a întredeschis uşa. Pare mai maleabil întrucâtva. Mai dispus să audă si glasul străzii. Sau, măcar, al propriilor săi specialisti care, de ani de zile!, spun unul şi acelasi lucru: Barnevernet nu funcţionează si creează niste abuzuri abominabile! Prin puterile sale discreţionare, această instituţie a comis nu numai erori etice, dar adevărate atrocităţi împotriva a mii de copii si părinţi nevinovaţi!, a scris George Alexander pe contul său de Facebook.

Devenit un activist anti Barnevernet, George Alexander a spus că promisiunile politicienilor de la Oslo trebuie urmate de fapte concrete.

Ca toţi politicienii, în mod sigur, promit si ei adesea lucruri pentru toate fiinţele vii. Politicienii pot, oricând, să meargă pe drumuri diferite. De aceea, nu ne fascinează atât de mult conversaţiile. Vrem să vedem fapte concrete astfel încât copiii si părinţii să-si poată recupera odată viaţa pierdută!”, a scris românul care a locuit timp de 20 de ani, în Norvegia, pe contul său de Facebook.

„A insinua că cineva are ceva cu Norvegia, ba, mai mult, că este chiar o campanie dirijată, de denigrare a acestei ţări, este de-a dreptul jenant! Pentru că nimeni nu are ceva cu Norvegia. Nici românii care protestează în stradă, nici norvegienii, americanii, canadienii, australienii, asiaticii, africanii, europenii –să mă ierte cei pe care i-am uitat în enumerarea mea!- toţi s-au unit împotriva nedreptăţii!  Este pentru prima dată în istorie când aproape toate religiile din lume stau alături, umăr la umăr, sub drapel. Este pentru prima dată în istorie când, indiferent de rasă, etnie, posesiuni materiale, continent, oamenii au iesit în stradă! Nu poţi să nu ţii seama de părerea lor!”, a mai scris George Alexander, pe Facebook.

Presa a scris în ultimele zile despre faptul că familia Bodnariu şi-ar putea recupera copiii înainte de luna iulie, aşa că reprezentanţii lor vor să transmită câteva precizări, conform VoceaTransilvaniei.ro.

“Nu există niciun indiciu că familia Bodnariu va fi reunită înainte de luna iulie. Dorim și sperăm din toată inima, dar nu putem transforma dorințele și speranțele noastre în știri!”, transmite pastorul Cristian Ionescu, purtătorul de cuvânt al familiei.

El transmite jurnaliştilor că înainte să redacteze materiale referitoare la familia Bodnariu, ar fi potrivit să îl contacteze pe el sau pe pastorul Daniel Bodnariu.

Deși apreciem atenția generată de Cazul Bodnariu și înțelegem că avem nevoie de o campanie mediatică susținută, apelăm la un spirit jurnalistic riguros, evitând exagerările și scoaterea din context a unor informații.
Nu există niciun indiciu că familia Bodnariu va fi reunită înainte de luna iulie. Dorim și sperăm din toată inima, dar nu putem transforma dorințele și speranțele noastre în știri!
Suntem la curent cu noua atitudine a oficialităților norvegiene referitoare la o iminentă reevaluare a unor cazuri similare cu cel pe care îl reprezentăm.
Pentru verificarea tuturor știrilor referitoare la Cazul Bodnariu, înainte de a le publica, vă rugăm să îl contactați pe Pastorul Cristian Ionescu (cristianionescu@elimro.com), purtător de cuvânt, sau pe Pastorul Daniel Bodnariu (daniel.bodnariu@gmail.com), fratele lui Marius Bodnariu.
Vă mulțumim pentru înțelegere!”, scrie în comunicatul oficial transmis de soţii Bodnariu.

Cinci copii luaţi de lângă părinţii lor, doi soţi care de o jumătate de an duc o luptă cu o „maşinărie” de protecţie a copilului care nu iartă pe nimeni şi revolta oamenilor din întreaga lume care, până la urmă, l-a adus pe mezinul familiei alături de Marius şi Ruth Bodnariu. Este povestea familiei de români din Norvegia care, ajunsă la epuizare, luptă pentru a-şi lua înapoi şi ceilalţi patru copii pe care acum au dreptul să-i vadă doar câteva ore pe săptămână. Câteva ore în care le este interzis să arate că sunt trişti, chiar dacă cei mici au început deja să îşi dea seama ce se întâmplă şi să pună întrebări. Singurul care le dă părinţilor puterea de a merge mai departe este bebeluşul Ezechiel, care a venit ca o „gură de oxigen pentru cineva care nu mai are aer”, a spus pentru Gândul Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu, care a povestit cum decurg întâlnirile lui Marius şi Ruth cu copiii aflaţi în familii surogat. Lupta nu este nici pe departe la final, pentru că, în mai, judecătorii urmează să decidă dacă, într-adevăr, soţii Bodnariu merită să fie decăzuţi din drepturile părinteşti, iar plasamentul temporar se poate transforma în adopţie definitivă.

Cazul familiei Bodnariu a făcut înconjurul lumii şi, în urma protestelor ample din mai multe ţări ale Globului, bebeluşul lui Marius şi al lui Ruth Bodnariu a ajuns săptămâna trecută înapoi lângă părinţii săi. Nu la fel stau lucrurile şi în cazul celorlalţi patru copii, care rămân în grija familiilor surogat până la o decizie definitivă a instanţei norvegiene.

După ce iniţial autorităţile au păstrat secretul asupra motivului pentru care cinci copii au fost luaţi de lângă părinţii lor, Daniel Bodnariu spune acum că, din ce în ce mai des, dovezile duc spre pretexte legate de religia părinţilor. 

La întâlnirile cu cei mai mari dintre copii, părinţii Marius şi Ruth Bodnariu le gătesc, se joacă şi mănâncă împreună. Asistenţii Barnevernet au, însă, o singură mare problemă: „de ce la aceste întâlniri, înainte de masă, părinţii se roagă cu copiii, de ce se roagă aşa de mult?”, a declarat pentru Gândul fratele lui Marius Bodnariu.

Aproximativ patru ore pe săptămână. Atât au dreptul să-şi vadă copiii soţii Bodnariu, iar de fiecare dată trebuie să parcurgă cu maşina sute de kilometri. Întâlnirile se organizează în oraşul în care sunt copiii, într-un centru special, ca un fel de apartament închiriat în care cei mici sunt aduşi de mama-surogat. Toate sub atenta supraveghere a asistenţilor norvegieni de la Protecţia Copilului, despre care Daniel Bodnariu spune că se ocupă în mod special să realizeze rapoarte exclusiv negative.

„Ei au cerut să fie angajat cineva independent, că oricum Barnevernet stătea cu lupa pe ei la fiecare întâlnire şi chiar au emis nişte lucruri care, încă o dată, nouă ne confirmă că background-ul este unul religios, legat de experienţa creştină a părinţilor”, a mai spus Daniel Bodnariu.

„Băieţii au venit cu vânătăi la întâlniri, şi vânătăi profunde, cum se face, violet aşa şi în toate culorile”

Fratele lui Marius Bodnariu, care a cerut fără succes ca cei cinci copii să-i fie daţi până la decizia instanţiei, susţine că Barnevernet face toate demersurile pentru ca decizia unui plasament temporar să se transforme într-una de adopţie definitivă, în care părinţii naturali ar avea şansa să-şi vadă copiii doar de două ori pe an.

„Copiii au fost mutaţi, practic, fetele luate de la şcoala la care erau, că acum sunt în alt oraş, duse la altă şcoală. Băieţii, erau la grădiniţă, acum nu mai merg la grădiniţă, stau acasă cu mama-surogat”, spune unchiul celor mici.

Între timp, fetele mai mari spun cu fiecare ocazie că vor să meargă înapoi acasă, iar băieţii nici nu-şi dau prea bine seama ce se întâmplă cu ei. Părinţii, însă, au o luciditate care doare. Dar trebuie să-şi înghită revolta, pentru că le este interzis ca la întâlniri să se arate vreo clipă trişti, spune fratele lui Marius Bodnariu.

„La prima întâlnire pe care au avut-o părinţii cu fetele, asta s-a întâmplat prin februarie, la sfârşitul lui februarie, pentru prima dată când s-au întâlnit cu ele, fata cea mare s-a dus la mama surogat şi a zis „asta e femeia care ne-a răpit!”. A spus în norvegiană ”asta este femeia” şi când a spus de răpit a zis în engleză, ‚kidnaped’”, a explicat acesta pentru Gândul.

„Părinţii au rezistat foarte greu, chiar ajunseseră la capătul puterilor în martie când a fost procesul, dar bebeluşul pentru ei a însemnat speranţă, pentru că a venit acasă şi, cumva i-a mai mângâiat. A fost aşa, ca o gură de oxigen pentru cineva care nu mai are aer”, a adăugat Daniel Bodnariu.

Gândul le-a rămas la ceilalţi patru copii aflaţi la familiile surogat, practic în casele unor străini despre care soţii Bodnariu nu ştiu mai nimic şi în legătură cu care au început să fie din ce în ce mai îngrijoraţi.

„Băieţii au venit cu vânătăi la întâlniri, şi vânătăi profunde, cum se face, violet aşa şi în toate culorile. Au vrut să afle ce s-a întâmplat şi n-au putut să explice ce s-a întâmplat. Ei au făcut poze, le-au pus la dosar, dar se trece foarte uşor peste asta, spun că sunt copii şi aşa mai departe. Dar noi am întrebat, dacă ar fi avut semnele astea pe ei atunci când au fost luaţi, tot aşa ar fi interpretat?”, a declarat Daniel Bodnariu.

Paştele i-a găsit, pentru prima dată, pe cei doi soţi fără cei mici în casă. Nici de Crăciun, însă, Barnevernet nu i-a permis familiei Bodnariu să se reunească, iar părinţii n-au avut voie nici măcar să le dea copiilor cadourile.

„De Crăciun, spre exemplu, le-au cumpărat cadouri copiilor, cred că şi de Paşte, dar Barnevernet li le-a dat copiilor, ca fiind din partea părinţilor. Şi ce pot să vă zic, la ei nu are nicio încadrare afecţiunea, dragostea părintească, deci nu ştiu, nu se vorbeşte, nu se aduce în nicio discuţie la ei. Ca şi cum copiii ar trăi numai cu jucării, cu mâncare şi cu haine, atât au ei nevoie”, a mai spus fratele lui Marius Bodnariu.

„Au fost de fiecare dată ameninţaţi să nu mai facă public, să nu mai spună nimic”

Despre autorităţile române, Daniel Bodnariu spune că au făcut, probabil, tot ce a ţinut de instituţii, dar că s-au izbit de reticenţa norvegienilor care, la început, nici măcar nu au vrut să discute. Poate şi pentru că urmează orbeşte proceduri extrem de dure, fără să ia în calcul şi variantele pe care le-ar fi avut pentru a aplica legea într-un mod care să fie, mai ales, în avantajul copiilor.  

„Dacă ar fi vrut, ar fi putut să-i dea în familia extinsă şi ai lui Ruth de acolo, că sunt părinţi, au unchi, adică să nu-i rupă pe copii din mediul lor”, spune Daniel Bodnariu, care arată şi că el însuşi a făcut un dosar pentru a primi copiii în plasament, dar că nici până în ziua de astăzi nu a primit niciun răspuns.

Intervin aici o mulţime de întrebări legate de aplicarea legii, iar fratele lui Marius Bodnariu arată şi că autorităţile norvegiene au obiceiul să treacă la intimidare ori de câte ori simt că acţiunile lor ar putea răsufla în spaţiul public sau în mass-media şi ar putea stârni controverse.

„Ei au fost de fiecare dată ameninţaţi să nu mai facă public, să nu mai spună nimic, s-a mizat de fiecare dată pe cereri şi de asta cred că a şi avansat atât de mult această autoritate, că ei intimidează pe toată lumea, după ce le iau copiii îi intimidează pe părinţi şi le spun: ‘Nu îi mai vedeţi niciodată dacă începeţi să faceţi vâlvă pe tema asta’.

Or noi tocmai asta am făcut, am zis că nu se mai poate, adică îţi iau copiii, ce mai pot să facă? Să-ţi tragă un glonte în cap poate”, a declarat Daniel Bodnariu, care spune că a găsit un adevărat sprijin în comunitate, mai ales că pentru români ideea de familie este sacră.

„Noi continuăm, nu ne vom opri până când familia nu va fi reunită şi nu avem altă opţiune. Eu le-am spus, dacă e nevoie, venim şi la Oslo”, a spus Daniel Bodnariu. „Din 16 noiembrie nu mai suntem aceiaşi, totul pentru noi s-a dat peste cap.”

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat.


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, George Alexander, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “GEORGE ALEXANDER – discursul protest fata de BARNEVERNET, MASINA DE RAPIT COPII: “Nu putem permite să se mai facă EXPERIMENTE pe Oameni! Pe copii si pe părinți nevinovați!”/ AGENTII BARNEVERNET SUNT DERANJATI DE RUGACIUNILE DE LA MASA LA REUNIUNILE FAMILIEI BODNARIU! Cum decurg intalnirile supravegheate ale familiei Bodnariu cu copiii rapiti

  1. Protestele si atitudinea internationala contra Barnevernet trebuie sa continuie pana la desfiintarea acestei institutii. Barnevernet trebuie distrusa din radacini, trebuie sa fie stearsa de pe suprafata pamantului si toti cei implicati in rapirile copiilor si distrugerea familiilor trebuiesc anchetati pentru marturii mincinoase, fabricare de dosare etc. Trebuie trasi la raspundere toti cei care au fost implicati in aceasta cloaca ideologica numita Barnevernet: denuntatorii, educatoarele, profesorii, politistii, familiile surogat si toti angajatii acestei masinarii satanice.

  2. Intr adevar, aceasta “institutie”, a luat o razna rau si trebuie distrus numaidecit, prin orice metoda.

  3. Da, trebuie. Și Dumnezeu să ajute tuturor celor care duc și vor duce lupta asta !

    Nu va dura mult sper și se va descoperi, dacă nu se vor “aplana” lucrurile din mers, că tot Barnevernet-ul este doar o mică rotiță într-o mașinărie monstruoasă și de neconceput pentru mai toți oamenii care au aflat despre aceste lucruri petrecute în Norvegia. Acea bestie monstruoasă aș vrea eu să fie distrusă cu puterea lui Hristos, înainte să apuce să facă mai mulți pui… Și Barnevernet-ul este doar un mic pui de fiară…

    Domnul să miluiască !

  4. Saracii copii!Ei sunt cei care sufera cel mai mult.Nici macar nu stiu ce se intampa.Probabil ca tot ei se cred vinovati pentru ce li se intampla.A alege sa nu respecti legea poate sa duca la asemenea tradegedii.Macar daca ar invata si alti parinti ceva din asta!Dragi parinti romani care locuiti in Norvegia,nu va mai jucati copiii la ruleta!Daca vi se pare prea greu sa respectati legea tarii in care ati ales sa traiti veniti acasa!Daca acolo este ilegal sa lovesti un copil atunci familia Bodnariu a comis o ilegalitate. Si-au asumat riscul si au pierdut.Pacat!Pacat pentru copii !Ei platesc pana la urma pentru greselile parintilor!

  5. @ Ana Dagau:

    Hristos a inviat! Va inselati judecand fara sa cunoasteti situatia sau luand de buna perspectiva oficiala, din marea grija pentru “respectarea legii”, chiar daca nu s-a dovedit ca parintii sa fi incalcat vreo lege, insa Barnevernetul este intruchiparea institutionala a ABUZULUI CRIMINAL, PREMEDITAT, impotriva FAMILIEI. S-au dat aici o multime de informatii despre aceasta, iar ignoranta si cultul autoritatii intangibile nu sunt scuzabile petrnu orice om cu minima constiinta si bun-simt. Sau, ma rog, poate unii nu cred pana cand nu li se intampla si lor insisi ceva similar. Si sa vada atunci cum e…. Haideti sa nu fim farisei si neoameni pana si in zilele Invierii!

  6. Pingback: FAMILIA NAN A PIERDUT PROCESUL… “Ce ṣanse are omul, singur în fața Sistemului, când i se iau copiii?”/ COPIII NOȘTRI ÎN ÎNCHISORILE LOR – cartea manifest a lui George Alexander | Cuvântul Ortodox
  7. Pingback: SE INTAMPLA SI IN MAREA BRITANIE. Românul Florin Barbu acuza autoritatile britanice ca i-au luat copiii spre ADOPTIE UNUI CUPLU HOMOSEXUAL (video)/ ORORILE BARNEVERNET CONTINUA: nou-nascut RAPIT de la mama sa IMEDIAT DUPA NASTERE, FARA AVERTISMENT!/ Geor
  8. Pingback: CAZUL FLORIN BARBU: in ciuda implicarii autoritatilor române, MAREA BRITANIE DECIDE darea spre ADOPTIE a copiilor CUPLULUI GAY/ Un alt abuz: ANDREEA BRADEANU SI-A PIERDUT COPIII SI RISCA SI INCHISOAREA | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: PATRIARHIA ROMÂNĂ deplânge ”SITUATIA CRITICA” a familiei lui Florin Barbu cerând implicarea STATULUI/ ORORILE SISTEMULUI NORVEGIAN: familia AVRĂMESCU condamnata la INCHISOARE! Familia NAN – amenintata si ea cu PUSCARIA… | Cuvântul Or
  10. Pingback: PATRIARHIA ROMÂNĂ deplânge ”SITUATIA CRITICA” a familiei lui Florin Barbu cerând implicarea STATULUI/ Florin Barbu, Camelia Smicala si George Alexander la Realitatea TV si B1 (VIDEO)/ ORORILE SISTEMULUI NORVEGIAN: familia AVRĂMESCU condamnata la
  11. Pingback: FINLANDA TERORIZEAZĂ ȘI TORTUREAZĂ COPIII ROMÂNI SEPARAȚI ABUZIV DE MAMA LOR?! Camelia Smicală: “Mihai e tot mai distrus. A spus că e amenințat tot timpul, că-i este frică și că vrea acasă. În casele de copii din Finlanda sunt BOXE CA
  12. Pingback: FAMILIA BODNARIU SI-A RECUPERAT TOTI COPIII! | Cuvântul Ortodox
  13. Pingback: George Alexander: CUM PUTEM DORMI LINISTITI CAND NE STIM COPIII FURATI SI DISTRUSI IN “INCHISORILE” LOR? | Cuvântul Ortodox
  14. Pingback: DRAMELE SI DISPERAREA MAMELOR lasate fara copii sau amenintate ca vor fi extradate si inchise pentru ca SI-AU SALVAT COPIII. Cazurile ANA MARIA STANCU si HERMINA GHEORGHE. Celei din urma i-a fost luat copilul DE LA NASTERE de Protectia Copilului din Danem
  15. Pingback: Sub ochii noștri indiferenți se petrec NOILE FORME “LEGALE” DE SILUIRE A CONȘTIINȚELOR ȘI DE TORTURĂ PSIHOLOGICĂ: Strigătul bunicii lui Mihai si Maria, copiii terorizați după ce au fost separați de mama Camelia din Finlanda/ ANA MAR
  16. Pingback: “Şi în Diasporă, şi Acasă, NE IAU COPIII!” Inca un caz dramatic de instrainare fortata a COPIILOR UNEI MAME ROMÂNCE. Justiția Română a decis impotriva MARIEI FORȚU, obligand returnarea COPIILOR sai fostului sot din PORTUGALIA | Cuvâ
  17. Pingback: SCANDALUL MUSAMALIZAT AL NORVEGIEI. O ancheta BBC despre expertul psihiatru al BARNEVERNET condamnat (la doar 2 ani si pastrand custodia copiiilor sai!) pentru PORNOGRAFIE INFANTILA. Autoritatile norvegiene sunt acuzate de complicitate si pentru pastrarea
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare