CONTROLUL MINTII IN NOUL TOTALITARISM. Cum suntem guvernati prin TEHNICI SECTARE transformate in METODE DE CONDITIONARE a gandirii si comportamentului. FALSA “TREZIRE”, FANATIZAREA, eticheta “TEORIEI CONSPIRATIEI” si DESFIINTAREA FAMILIEI

19-09-2014 14 minute Sublinieri

animal farm

Controlul mintii, ca parte a controlului social in general, este realizat, in zilele noastre, mai ales prin tehnici inspirate din dinamica sectelor. Este ideea de baza a textului de mai jos. Termenul englezesc este de “cult”, insa in romana uzual este cel de “secta”, sensul fiind acela al unei grupari conduse de un lider carismatic, bazata de conditionarea, indoctrinarea membrilor sai, pe mentinerea acestora in interiorul unei “bule de sapun” care-i separa de realitate, pe furnizarea de “texte”-standard cu care acestia sunt invatati sa respinga tot ceea ce le contrazice “credinta”, precum si pe infatisarea unei “amenintari exterioare” fata de care membrii sectei trebuie sa stranga randurile.

Autorul descrie si fenomenul falselor “treziri”, adica al miscarilor antisistem care capteaza membrii pe baza “adevarurilor revelate” doar pentru a-i pune pe un drum infundat.

Nu, nu este vorba despre o distopie sau o predictie, nici despre fenomene restranse, de nisa, ci, in mare parte, despre o practica de control si conditionare deja folosite pe scara larga. Sa ne gandim numai la ce a insemnat Obama ca stil de lidership politic si de comunicare. Am mai discutat despre tehnicile de ocupare a campului cultural, a spatiului public, despre cainii de paza” ai puterii reale. Am vazut cum suntem considerati, noi, drept un popor care nu poate fi condus decat prin tehnici de manipulare, nu prin consens rational, democratic. Un element care lipsea din acest tabloul era descrierea mai exacta a acestei stranii fanatizari spre care suntem tarati tot mai mult, atat pe plan global, cat si local. O fanatizare de tip pseudo-religios, prin care membrii si simpatizanti sunt complet rupti de realitate, in care atasamentul se manipuleaza prin tehnici de indoctrinare agresiva si de manipulare psihologica.

De pilda, in spatiul politic, nu de putine ori “basistii” au fost descrisi, pe buna dreptate, ca fiind o grupare de tip sectar, cu toate tehnicile de supunere fata de liderul suprem aferente, cu tot arsenalul de fidelizare absoluta a membrilor sai. De partea cealalta, si, ironic, uneori tocmai de catre agentii sectarismului basist, “Antenele”, mai ales o emisiune de prime time condusa au fost acuzate ca manipuleaza agresiv prin tehnici speciale de indoctrinare tipice sectelor. De aici si aerul greu respirabil, si cvasi-imposibilitatea articularii unui spatiu al normalitatii, rational, critic.

Unele secte sunt foarte eficiente si pentru operatiuni secrete sau pentru institutiile financiare, daca ne gandim la rolul mormonilor si al scientologilor pentru CIA si FMI.

Nu doar in politica, ci, deseori, si in cultura se fac resimtite daca nu tehnici, atunci macar stari de spirit similare gruparilor religioase. Unii oameni de cultura sunt adevarati “guru” aureolati de o carisma aparte care reusesc sa controleze o sala intreaga de oameni, ai zice, cu spirit critic, mai abitir decat reusesc liderii religiosi reali.*

Aceasta practica de divizare manufacturata a societatii si de control prin folosirea tehnicilor sectelor o vedem la lucru si in alte zone sensibile – inclusiv in zona bisericii, unde diversi lideri “trezesc” de zor oameni doar pentru a le programa gandirea in forme rudimentare si a-i tine departe de sansa trezviei autentice, intru Adevar (despre fenomenul falsei treziri am mai scris aici). Caci toate formele de rezistenta, fie ea si prin gandire libera, trebuie clonate si falsificate, confiscate, pentru a elimina resorturile REALE ale rezistentei launtrice, singura veritabila. (Cuvantul Ortodox)

brainwashing-techniques3

Controlul Mintii si eticheta “teoriei conspiratiei”. Ecouri din Orwell si Huxley

Richard K. Moore (autor tradus si cu aceasta analiza)

GlobalResearch.ca

Suntem capabili sa intelegem arhitectura – patternul structural – al fiecarui gen de regim al controlului mintii. Acest lucru ne ajuta sa recunoastem precursorii – semnele care ne arata ce fel de viitor ne asteapta.

Predictii distopice

In 1984, G. Orwell infatiseaza o lume intunecata, gri. Oamenilor le este frica sa spuna ceva contrar liniei oficiale a partidului, iar supravegherea este universala. Chiar a gandi contrar partidului este o crima, iar “crimaganditul” poate fi tratata prin interventii psihologice radicale. Informatia este controlata strans de media oficiala, iar inregistrarile istorice sunt editate, astfel incat sa se conformeze ultimelor afirmatii ale partidului.

Prin contrast, in Brava lume noua, Aldous Huxley infatiseaza o lume placuta, superficiala si colorata. Libertatea personala de toate felurile este incurajata, devenind chiar un imperativ cultural. In carte, un tanar este trimis la terapie pentru nu vrea sa faca sex cu o colega. Un adult este considerat aberant pentru ca esye atras de o relatie monogama. Drogurile si distractia sunt la dispozitie pentru a imbunatati dispozitia.

Lucrul central al lumii lui Huxley este abolirea familiei. Sexul nu duce niciodata la sarcina, iar embrionii sunt crescuti intr-un proces de productie bazat pe selectia materialului seminal. Ca parte a acestui proces, un embrion poate fi intretinut sau lipsit de nutritie, in diferite stadii de dezvoltare, pentru a crea clase de oameni (alfa, beta, etc.) cu niveluri diferite de inteligenta si indemanare. Exista si cote referitor la cati oameni sunt necesari fiecarei clase si ar trebui, prin urmare, sa fie produsi.

Sunt folosite diferite cai de conditionare asupra copiiilor pentru a-i face sa accepte clasa lor sociala, alaturi de prerogativele si restrictiile corespunzatoare, ca fiind cele mai potrivite pentru ei. Copiii sunt crescuti in comun, fara sa aiba conceptul parintimii, al rudeniei, al familiei. De la embrion la adult, statul detine controlul asupra dezvoltarii persoanei si al gandirii sale. In societatea ce rezulta, oamenii se poarta asa cum au fost programati sa se poarte si nu-si imagineaza ca lucrurile ar putea sta diferit.

In lumea lui Orwell, gandirea-gresita (crimaganditul) este detectata si suprimata. In lumea lui Huxley, gandirea gresita este improbabila. Lumea lui Orwell suprima individualul; lumea lui Huxley il manufactureaza. In ambele cazuri, controlul asupra ceea ce oamenii sunt capabili sa gandeasca, controlul mintii, este o strategie a regimului, parte a strategiei controlului social general. Orwell exploreaza un regim de forta bruta ce practica controlul mintii, pe cand Huxley exploreaza o abordare stiintifica.

Romanele sunt folositoare pentru ca fiecare se ocupa de una din aceste abordari de baza ale controlului mintii, urmarindu-i consecintele pana la capat. Daca vrei realmente sa suprimi ceea ce gandesc oamenii, ai nevoie sa faci A, B, C. Daca vrei realmente sa programezi oamenii, trebuie sa incepi de cand s-au nascut si sa faci X, Y, Z. Putem vedea arhitectura – patternurile structurale – ale fiecarui regim al controlului mintii. Acest lucru ne ajuta sa recunoastem precursorii – semnele care ne arata ce fel de viitor ne asteapta.

Ecouri Orwelliene

Sa ne gandim la lumea jurnalistilor mainstream, mai ales a vedetelor stirilor TV. Aici avem o lume ce oglindeste 1984, unde ceea ce se spune trebuie sa se conformeze liniei partidului. Orice crimagandita – un prezentator care ar comenta ca nu crede versiunea oficiala a lui 9/11 sau care crede ca Rusia nu e un agresor (sau care critica rolul Rusiei in Ucraina in ceea ce priveste televizunile rusesti – n.n.) – va fi rapid pedepsit cu echivalentul pedepsei cu moartea: expulzarea din lumea jurnalismului.

poster_1984_lrgAstfel e intretinut Matrixul, povestea despre bunavointa SUA, democratie, sacralitatea fortelor pietei si tot restul. Cu controlul majoritatii massmediei detinut de cateva maini, linia partidului poate fi mentinuta intotdeauna, iar evenimentele trecute sau prezente pot fi interpretate conform acestui cadru. A face altfel, pentru un prezentator de stiri, este literalmente de neinchipuit. Ministerul Adevarului este la lucru in lumea noastra, insa e invizibil, ascuns in camerele de conducere ale conglomeratelor mediatice, in spatele usilor biroului de presa al Washingtonului.

Acelasi tip de regim al crimeigandite este operational si in alte zone, acolo unde e vorba de subiecte sensibile dpdv social. Procesul de peer-review, boardurile editoriale ale revistelor importante asigura faptul ca crimaganditul este suprimat pe subiecte ca manipularea genetica, pesticidele, farmaceuticele, nivelul radiatiilor etc. Din nou, Ministerul Adevarului este invizibil, avandu-si sediul sus, in camerele de conducere ale corporatiilor.

Desi societatea noastra nu seamana cu distopia lui Orwell, metodele sale de control al mintii opereaza in locurile critice, acolo une este generata informatia pentru public. Si bineinteles ca avem supravegherea universala prin grija NSA, a camerelor omniprezente CATV si a urmaririi telefoanelor. Big Brother este cu noi, insa sta in spatele scenei, vee totul si decide care povesti despre lume vor fi spuse de massmedia mainstream.

Ecouri Huxley-iene

Huxley a scris o recenzie la romanul 1984, unde a vorbit despre cele doua viziuni diferite asupra viitorului. A sugerat ca am putea trece printr-o perioada intunecata, similara cu cea a romanului “1984”, insa, totodata, a afirmat ca un astfel de regim ar fi instabil si de tranzitie. Mai departe, considera ca abordarea stiintifica a controlului mintii, bazata pe programamrea sistemului de credinte al oamenilor, ar fi varianta mai adecvata pentru o societate moderna totalitara.

Cercetarile guvernului american in controlarea stiintifica a mintii au inceput cel putin din anii ’60 si au continuat de atunci. Prima abordare, Operatiunea aldus-huxleyCIA de Control al Mintii, a fost manuita cu duritate, ca in “1984”. Aceasta a implicat droguri psihotropice date oamenilor precum si sugestii post-hipnotice. Cu aceste metode s-a obtinut destul de putin, in directia “Candidatului Manciurian”, insa nu a furnizat o solutie generala: era necesara prea multa munca pentru programamrea oamenilor pe baze individuale.

Cercetarile s-au orientat atunci catre crearea sectelor. Daca oamenii pot fi atrasi in secte de tot felul, dinamica sectelor ar putea servi drept functii de programare. Aceasta permite o abordare mai generala a controlului mintii decat metodele individuale descrise mai sus. CIA nu a recunoscut niciodata cercetarile de acest gen, insa experimentele au fost foarte reusite, inclusiv cea a Reverendului Jim Jones si secta “Templul Popoarelor”, cea a lui David Kkoersh si Waco.

In acest tip de cercetari, primul pas este identificarea liderului natural al sectei, care ar fi trebuit sa aiba deja succes in atragerea de discipoli. Apoi, sectei i se dadea sprijin de diferite feluri. Agenti sub acoperire erau trimisi pentru a se alatura miscarii, nu doar pentru a o observa si a raporta din interiorul acesteia, ci si pentru a furniza abilitati organizationale. Fondurile erau canalizate spre secta, iar politia locala era avertizata, astfel incat secta putea creste nestingherita.

Astfel, cercetatorii au putut sa studieze cum actioneaza un lider talentat, cum sunt atrasi oamenii intr-o secta, cum este mentinuta loialitatea acestora, cum pot fi impinsi oamenii spre credinte extreme si actiuni extreme. Dupa ce s-a aflat tot ce se putea afla despre secte, liderul acesteia si membrii sai erau ucisi pentru a se ascunde orice fel de dovada ca a avut loc un experiment.

“Sectele” si cum se folosesc ele

Una din primele folosiri pe scara larga a tehnologiei “sectare” a fost crearea miscarii Jihad de catre CIA. Scopul imediat era destabilizarea regimului sovietic, tarandu-l in mlastina din Afganistan. Operatiunea a fost un succes. De atunci, miscarea sectara a Jihadului – aka Talibanii, Al Qaeda, Armata de Eliberare a kosovo, eyes_lISIS, etc.- s-a dovedit un instrument foarte extrem de util pentru destabilizarea regimurilor conform obiectivelor geopolitice ale SUA. Aceaste operatiuni de destabilizare furnizeaza, de asemenea, pretextul interventiei directe a SUA, asa cum am vazut recent in Irak si Libia, asa cum am putea vedea in curand in Siria.

Sectele au, in general, anumite caracteristici. Exista, de obicei, un lider carismatic, capabil sa inspire credinta si loialitate membrilor sectei. Intotdeaua exista un sistem definitoriu de credinte care diferentiaza membrii sectei de cei din afara, de toti ceilalti, si care furnizeaza un puternic sens al identitatii si al obiectivelor membrilor. Exista intotdeauna o “amenintare din afara” care aduna laolalta membrii. Sunt cerute sacrificii si actiuni din partea membrilor care ii leaga si mai mult de secta. Sunt “texte” pe care membrii sectei sunt invatati sa le foloseasca pentru a respinge incercarile de subminare a sistemului central de credinte. Aceste metode de programare sunt foarte puternice si e necesara o de-programare intensa pentru a scoate membrii dintr-o secta, odata ce ei au fost indoctrinati.

Societatea descrisa in Brava noua lume este, de fapt, o societate pe baze sectare. Fiecare dintre clasele sociale (alpha, beta, etc.) este o secta, iar programarea incepe inca de la nastere. Nu e nevoie de liderul carismatic, de vreme ce e disponibil un control atat de riguros al programarii. Fiecare secta are sistemul sau de credinte, alaturi de “textele” menite intretinerii acestora. Actiunile si sacrificiile cerute sunt pur si simplu lifestyle-urile, stilurile de viata destinate fiecarei clase. O asemenea societate tine sa fie stabila, de vreme ce eforturile de de-programare sunt absente.

Este demn de remarcat ca lumea lui Huxley nu contine o singura secta, o societate uniforma, ci mai degraba o multitudine de secte. Acest lucru contribuie la o mai mare stabilitate. Membrii acestor secte nu au la dispozitie doar un model a ceea-ce-trebuie-sa-fie, ci, de asemenea, si modele a ceea-ce-nu-trebuie-sa-fie. Fiecare secta e definita, astfel, mai clar si atrage mai mult membrii sai, tocmai prin existenta celorlalte secte. A fi bucuros ca nu esti un beta este unul din motivele pentru care te bucuri sa fii un alfa.

Vedem aceasta dinamica multi-sectara la lucru in SUA, in diviziunea dintre liberali si conservatori. Liberalii sunt tinuti in staul de povestile nebuniei conservatorilor, iar conservatorii suunt tinuti in staulul lor de povestile nebuniei liberailor. Intr-un sistem de control de propaganda unidirectionata, ar exista doar o linie unica a partidului pentru toata lumea. In acest sistem multi-sectar, insa, exista doua linii directoare pe care am putea sa le caracterizam drept CNN vs FOX.

Desi cele doua variante au multe diferente, pentru a mentine sectele separate, ele, de fapt, impartasesc aceleasi elemente esentiale. Ambele sustin mitul ca politicile statului sunt un raspuns dat sentimentelor publicului, si ambele blameaza cealalta secta pentru ca ar sustine politici “rele”. De fapt, politicile SUA sunt facute din afara guvernului, de catre elitele financiare, si statul are ca obiectiv sa controleze sentimentul public, nu sa sa tina cont de el. In acest fel, putem vedea CNN si FOX drept colaboratori ce impartasesc aceleasi scop de a ascunde acest adevarat fundamental de popor. Partidele democrat si republican colaboreaza in vederea aceluiasi scop, folosind Congresul ca o scena unde joaca teatrul diviziunii, furnizand aparenta unui proces democratic al deciziei.

obama13Fenomenul Barack Obama este un exemplu excelent al tacticilor sectare puse la lucru. Obama insusi este un lider sectar natural, articulat si carismatic. A venit pe scena pentru a inspira o credinta puternica in reforma profunda: “baza politicii s-a schimbat; da, putem!” Efectul dramatic a fost intens, de parca am fi asistat la A Doua Venire. Voluntarii campaniei electorale au devenit nucleul sectei Obama, si li s-a dat mult de munca, ceea ce a legat identitatea lor de Obama si misiunea lui. Campania lui McCain a fost orchestrata astfel incat sa arate ca o amenintare periculoasa venita de la o secta rivala, legand suporterii lui Obama si mai strans de acesta.

Succesul acestei operatiuni de control al mintii a fost intr-adevar uimitor. Obama, de fapt, a continuat si a extins tot ceea ce facuse Bush; bazele politicilor nu s-au schimbat deloc. Dar apartenenta la secta a fost atat de puternica incat sustinerea sa a continuat, fiind furnizata de aceiasi oameni care il urau pe Bush din cauza acelor politici. “Texte” de-a gata au fost puse la dispozitie pentru a mentine oamenii in secta, dand vina pe opozitia republicana pentru performantele lui Obama – o tactica standard de divizare. Chiar si astazi mai sunt legiuni de loialisti ai lui Obama. Odata legat de o secta, parasirea acesteia devine psihologic foarte dificila.

Un alt exemplu de control al mintii prin metode sectare este furnizat de isteria incalzirii globale. Al Gore a jucat rolul liderului de secta, cel putin provizoriu, atunci cand a prezentat nucleul credintei in criza climatica provocata de CO2 in filmul sau fraudulos dpdv stiintific, dar foarte popular, “Un adevar incomod”. Cresterea sectei a fost asigurata si de faptul ca devenise o “crimagandita” in media mainstream sa pui la indoiala nucleul credintei in incalzirea globala. Membrii sectei au actiuni de facut si sacrificii de implinit, cum ar fi mersul pe bicicleta sau cumpararea unor dispozitive. Li se furnizeaza “textele” care le spun ca viziunile critice sunt doar propaganda ce vine de la o amenintare exterioara: industria malefica petroliera.

Acest gen de control al mintii este mult mai eficient decat propaganda. Nu doar ca membrii sectei cred in criza climatica, ci cred ca lupta intr-un razboi impotriva unui dusman. Au fost imunizati complet fata de argumentele critice la adresa lor si singura lor preocupare este sa “salveze planeta” sprijinind orice pare ca va reduce emisiile de carbon. Astfel, ei sunt dusi de bunavoie pe calea societatii micro-administrate schitata de Agenda 21.

Eticheta “teoriei conspiratiei”

conspiracy-allertControlul statului asupra scolilor publice si mediei mainstream este destul de aproape de programarea mintilor oamenilor. Dar nu a ajuns chiar pana acolo, mai ales in era internetului. Sunt multe surse diponibile care deconstruiesc propaganda mainstream si, folosind acele surse, o mare parte a oamenilor a “scapat”, cel putin partial, de regimul de control al mintii. In lumea lui Orwell, internetul ar fi interzis. In lumea noastra, care se dezvolta mai degraba in sensul lui Huxley, au fost gasite alte cai de a limita abilitatea internetului de a submina naratiunile mainstream.

Sintagma “teoria conspiratiei” a fost lansata de CIA in preajma asasinarii lui JFK. Povestea oficiala era atat de plina de gauri incat din ce in ce mai multi oameni incepeau sa se indoiasca de ea. In timp ce Comisia Warren era ocupata cu redactarea documentului “acoperitor”, publicul a inceput sa afle ca exista “teoriticieni ai conspiratiei”. Acestia sunt oameni, conform acestei povesti, care sufera de amagiri paranoice, iar cei sanatosi nu ar trebui sa dea atentie spuselor lor. Daca cineva ia in considerare macar superficial acele idei, stabilitatea sa mentala e pusa la indoiala.

Aceasta tactica de control al mintii este foarte eficienta in marginalizarea cercetarii adevarului ce se afla in spatele asasinarii lui JFK. Oricine prezenta probe contrare povestii oficiale era vazut automat drept “teoritician al conspiratiei”. Batandu-ti joc de astfel de probe, fara a le cerceta cu adevarat, demonstrai ca erai echilibrat psihic. Astfel, logica si gandirea erau evacuate din scenariu. Fie credeai varianta oficiala, fie sanatatea ta psihica era pusa la indoiala.

De atunci, eticheta de teorie a conspiratiei a fost atent intretinuta si extinsa prin directivele partidei mainstream. Aceasta campanie de control al mintii a avut mare succes in imunizarea majoritatii populatiei fata de revelatiile disponibile pe internet. Orice varianta care nu apare in media mainstream trebuie sa fie, prin definitie, teorie a conspiratiei, si orice aduce a teorie a conspiratiei trebuie sa fie luat in deradere si ignorat.

Astfel, pentru majoritatea populatiei exista un regim de control al mintii strans si exercitat la doua niveluri. Dinamica “crimaganditului” guverneaza ceea ce spune massmedia, iar dinamica teoriei conspiratiei imunizeaza oamenii impotriva altor idei/variante. Pentru majoritate, directivele partidei (fie CNN, fie FOX) sunt “adevarul”, ca in lumea lui Orwell, dar fara sa mai fie necesara existenta unui Big Brother care sa aplice metode extreme.

Prin aceste metode de control a fost creata o bula de sapun in care gandirea majoritatii este continuta. Inauntrul bulei sunt cele doua narative ale partidei, iar in afara acesteia lumea reala isi duce existenta, invizibila. Este un sistem foarte eficient. Cu cat mai atroce sunt actiunile statului, cu atat mai rapid respinge majoritatea revelarea acestor actiuni, pe motiv ca ar fi teorii ale conspiratiei excesive.

In unele cazuri linia varianta FOX include revelatii credibile despre crimganditul din lumea CNN. In astfel de cazuri, lumea CNN raspunde prin calificarea acestor revelatii ca teorii ale conspiratiei “de dreapta”. Spre deosebire de sistemul de propaganda unitar, unde crimele statului sunt intotdeauna ascunse, sistemul multiplu permite statului sa-si documenteze propriile crime prin intermediul mediei conservatoare, stiind ca informatia nu va fi crezuta de “secta” liberalilor. Sistemul permite ca adevarul sa fie ascuns unora, prin actul revelarii sale altora. Foarte inteligent.

Controlul mintii in afara bulei de sapun

In timp ce majoritatea poate ca se afla in bula de sapun, exista o un mare numar, in crestere, de oameni care nu au incredere in directivele trasate de partida, ci sunt dispusi sa ia in considerare diferitele idei pe care le gasesc pe internet. Ideea de “trezire” este folosita frecvent pentru a descrie procesele de iesire din bula de sapun. Din ce in ce mai multi oameni se “trezesc” la realitatea evenimentelor de tip “steaguri false”, a minciunilor guvernamentale de rutina, a coruptiei profunde a politicilor si a mediei, precum si cea a bancherilor sociopati care tin fraiele puterii in spatele scenei.

Oricum, internetul nu este ignorat de stat iar operatiunile de control al mintii sunt in desfasurare deja – destinate tocmai celor care s-au “trezit”. Astfel de operatiuni nu sunt menite sa intoarca oamenii inapoi in bula de sapun, ci, mai degraba, imbratiseaza ideile “trezirii”, insa in stilul aikido (anulezi oponentul cu propria lui forta – n.n.), cautand, apoi, sa foloseasca energia “trezirilor” in moduri care folosesc statului si obiectivelor sale.

Un exemplu al acestor operatiuni de tipul iesirea-din-balonul-de-sapun, din genul sectelor, este Miscarea Zeitgeist – care pretinde ca este “cea mai mare miscare din lume de la firul ierbii ce are filiale in peste 60 de tari”. Peter Joseph este liderul carismatic al acestei “secte”, si isi afirma nucleul credintelor sale, sustinut de argumente si probe persuasive, inzeitgeist-movement-videoZeitgeist: The Movie.

Pentru cei “treziti”, filmul este foarte puternic. Prezinta “adevarurile esentiale” despre lume, fara a fi agresiv, intr-un mod dramatic si convingator. Filmul a avut mai multe versiuni de-a lungul timpului, iar prima a devenit virala pe internet dupa ce a fost lansata. Pentru cei “treziti”, a fost un film al “eliberarii”, cu potential de a trezi pe toti si de a transforma lumea.

Dupa ce filmul a fost lansat, si dupa ce si-a castigat o audienta entuziasta, a fost lansata Miscrea Zeitgeist. Fanii filmului s-a inghesuit sa se alature miscarii, nerabdatori sa “raspandeasca vestea adevarului” si sa ajute la “trezirea lumii”. Se alaturau unei cauze mesianice de care era urgenta nevoie, iar aceasta i-a legat de miscare intr-un mod similar in care secta isi “leaga” aderentii. Peter Jospeh era vazut ca o figura profetica, cel care rosteste vestea si cel care ar putea conduce pe calea ce duce la eliberare, iar aceasta este, mai mult sau mai putin, definitia standard a liderului de secta.

Ceea ce nu reuseau sa inteleaga acesti membrii nerabdatori ai sectei era ca tocmai lucrul care ii atragea in miscare garanta, de asemenea, ca miscarea nu va reusi niciodata in a “trezi lumea”. Nucleul de credinte care erau atat de “eliberatoare” pentru membrii acesteia sunt vazute drept crancene teorii ale conspiratiei in balonul de sapun mainstream. In timp ce membrii miscarii cred ca lupta pentru o cauza mesianica, de fapt, ei sunt propria lor audienta, ca un cor care canta doar pentru membrii sai, cu Peter Joseph in rol de dirijor.

Scopul real din spatele acestei secte este revelat intr-un comunicat de presa al siteului miscarii, intitutal “Miscarea Zeitgeist definita: realizarea unui nou mod de gandire”. Aici Joseph explica “vestea” (crezul, noua evanghelie), mergand mai departe decat “revelarea adevarului”, aventurandu-se in schitarea lumii transformate pe care miscarea vrea sa o creeze. Iata cateva puncte cheie din viziunea profetului Joseph, cu sublinieri adaugate:

2) Viziunea stiintifica asupra lumii: eseul exploreaza cum dezvoltarea metodei stiintifice a alterat perceptia umana si importanta critica a recunoasterii sale, mai ales in raport cu sistemul social.

5) Pledoaria pentru Unitatea Omenirii: eseul exploreaza motivele pentru o societate globala unificata precum si identificarea surselor diviziunilor nationale si propensiunilor spre conflict. Un punct relevant este legat de avansul razboiului tehnologic si cum anume pericolele mentinerii unor bariere economice preconcepute ar putea duce la distrugere rapida pe masura ce timpul inainteaza.

9) Eficienta pietei vs Eficienta Tehnica: acest eseu arata diferentea dintre adevarata eficienta stiintifica (sau tehnica) si practica de afaceri ce tine de “eficienta pietei”, argumentand cum ultima lucreaza, de fapt, impotriva optimizarii economice reale.

Aceasta este o reteta pentru o tehnocratie globala micro-manageriata ce s-ar afla sub controlul unui guvernamant mondial. Atat sistemul social cat si sistenul economic ar trebui sa fie “optimizate stiintific” – ceea ce, de fapt, inseamna o lume organizata conform oricaror directive trasate de cine stie ce birocratie tehnocrata aflata sub controlul unei elite globale. Cu alte cuvinte, profetul Joseph creeaza un electorat entuziast al mult doritei (de bancherii centrali) Noi Ordini Mondiale.

Secta Zeitgeist este o lovitura aikido de maestru. Incepe cu revelatia ca “bancherii rai” conduc lumea, captand energia “trezitilor”, iar apoi intoarce aceasta energie intr-o directie care serveste tocmai scopurilor acelorasi “bancheri rai”. Din nou, trebuie s-o spun foarte clar, foarte inteligent, intr-adevar.

Zeitgeist este doar un exemplu de operatiune de control al mintii menita celor care au atins un grad sau altul de “trezire”. Numeroase miscari au fost create, prin websituri bine facute care spun cate o versiune a adevarului, atragand audienta cu unele probleme specifice, si care conduc acea audienta spre activitati nefolositoare sau contra-productive.

In lumea lui Huxley, vedem o societate proiectata stiintific, controlata strans de un regim al controlului total al mintii, bazat pe conditionare si dinamica de tip sectar. In lumea de astazi, vedem dinamica de tip sectar folosita intr-o varietate de operatiuni de control al mintii, sectele  fiind adaptate pentru diferite zone sociale, atat din interiorul bulei de sapun mainstream, cat si din exteriorul acesteia. Lumea lui Huxley a fost stabilizata prin aceste mijloace; in lumea noastra aceste mijloace sunt folosite pentru facilitarea tranzitiei catre o brava lume noua care e posibil sa semene celei ale lui Huxley in multe din trasaturile sale.

Desfiintarea familei?

Daca statul ar putea sa obtina un control total asupra cresterii copiilor, fara interventie parentala, atunci, mai mult decat evident, acest lucru ar da statului puterea sa ajunga la un regim de control din toate punctele de vedere asupra mintii. Statul nu doar ca ar putea proiecta cultura societatii, dar ar putea sa dirijeze acea cultura de-a lungul timpului, aducand la zi procesul de conditionare. Daca scopul final este acest control total asupra mintii, atunci eliminarea familiei devine un obiectiv primar si intermediar.

Daca eliminarea familiei este intr-adevar un obiectiv al Noii Ordini Mondiale, atunci in nici un caz nu este un scop usor de atins. Cu greu ne-am putea imagina o institutie care ar putea fi mai crancen aparata decat familia, sau o experienta mai dureroasa decat cea de a fi separati de proprii copii sau parinti. Orice campanie menita sa atinga acest obiectiv va trebui sa se ascunda sub culori false si nu afisata ca o campanie pentru eliminarea familiei, mai degraba ca o campanie menita sa apere drepturile si bunastarea copilului.

In aceasta lumina, eu sugerez sa reconsideram multele revelatii care au iesit la suprafata in ultimii ani referitoare la abuzul sexual al copiilor si existenta cercurilor de pedofili. In multe din aceste cazuri am aflat ca abuzul s-a desfasurat de-a lungul a foarte multi ani, asa cum se oberva in cazul preotilor pedofili. De ce insa aceste activitati indelungate au fost “descoperite” doar recent?

Daca e sa se desfasoare o campanie pentru “drepturile si bunastarea copiilor”, atunci mai intai trebuie sa fie creata o impresie puternica privind nevoia de protectie a drepturilor si a bunastarii lor. Expuneri ale abuzului sexual asupra copilului servesc acestui scop foarte bine. Cand vezi o drama cu implicarea politiei in care copiii abuzati sunt salvati de parintii lor dependenti de droguri de catre politisti nobili, ti se insereaza imagini ale unui stat binevoitor si ale unui mediu social care are nevoie de interventie. Devine un model care poate fi replicat/aplicat de-a lungul timpului. Si, bineinteles, exista interminabilele reclame in care un copil neglijat sta acasa singur (filmul alb/negru pentru efect), plin de teama si flamand, si poti dona 3$ la o oarecare agentie de protectie a copilului.

Nu imi aduc aminte link-ul, dar am dat peste o pagina web a unei agentii ONU care promova virtutile copiilor crescuti “alternativ”. Acestia sunt copiii crescuti in grup, fara parinti, amintind de scenariul lui Huxley. Acesti copii ar fi “mai creativi”, si ar evidentia si alte caracteristici pozitive. Cat de frumos. Alta piatra a bunei intentii de-a lungul cararii spre desfiintarea familiei.

Anul trecut, atat in Irlanda cat si in Noua Zeelanada, au fost adoptate amendamente constitutionale care declarau ca drepturile si bunastarea copilului sunt mai presus de orice, primand peste orice drepturi care ar putea fi reclamate de catre parintele unui copil. In Irlanda a fos lansata imediat o contestatie judecatoreasca bazata pe faptul ca guvernul a facut campanie in mod ilegal pentru referendumul care a aprobat acest amendament, in conditiile in care, prin lege, guvernul ar fi trebuit sa fie neutru. Contestatia a fost, in mod deloc surprinzator, respinsa de tribunale. Nu exista in aceste amendamente o formula exacta a ceea ce defineste drepturile si bunastarea copiilor, lasand la discretia statului cand ar putea fi cazul de o interventie in familie.

O data cu inrautatirea conditiilor economice, sub povara austeritatii, privatizarii si eliminarii serviciilor sociale, va fi tot mai greu pentru un numar tot mai mare de parinti sa hranesca, imbrace si sa-si adaposteasca familiile. Va fi foarte simplu pentru stat sa impuna un “nivel minim de conditii acceptabile” si sa ia copiii cu totul in grija sa, plecand de la insvestigarea profilui economic. Acesta e doar un posibil scenariu, dar este genul de scenariu pentru care se pare ca suntem pregatiti.

traducere Cuvantul Ortodox si “Ileana. Textul nu poate fi preluat fara acordul nostru explicit.

Nota:

* Cineva ne scria mai demult, intr-un mail, cum a receptat o dezbatere la care participa si Andrei Plesu:

“Am fost atent si la reactia salii. Trebuie sa va spun ca reactiile sunt demne de analizat prin psihologia multimilor. Eu nu am vazut in biserica, la predica preotului, oricata de mare prestigiu ar avea, nici la tara, nici la oras, asemenea reactii de sugestie ca cele ale salii la discursul lui Plesu. La cel mai mic icnet, ridicare de spranceana, accent, sala reactioneaza cu mici rasete sau cu ticuri gestuale, intr-un mod pur reflex/instinctiv, asa cum reactiona cainele lui Pavlov, lasandu-si mintea total permeabila ideilor emise de maestru, fiind intru totul reconfortata de identitatea de snobi pe care le-o induce omul. E o vraja, vraja Plesu. Pe mine ma mira ca mai exista oameni fermecati de asa ceva. Pe ce lume traiesc, oare? Mister…

Altfel, se cred superiori fata de “poporul antenist”, ei functionand fix pe aceleasi automatisme psihologice (daca nu chiar mai abitir), mai bine mascate, cu ștaif.”

orwell_1984_filmea4

*

*

*


Categorii

1. Slider, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “CONTROLUL MINTII IN NOUL TOTALITARISM. Cum suntem guvernati prin TEHNICI SECTARE transformate in METODE DE CONDITIONARE a gandirii si comportamentului. FALSA “TREZIRE”, FANATIZAREA, eticheta “TEORIEI CONSPIRATIEI” si DESFIINTAREA FAMILIEI

  1. @ Admini!

    Ce imagine aproape perfecta ati ales pentru a descrie plastic “starea deplorabila” SUB UMANA si ANIMALICA la care au ajuns unii pamanteni in ziua de azi…aceea de a se ALATURA DOBITOACELOR FARA DE MINTE SI DE A SE ASEMANA LOR…cum spune PSALMUL 48, în versetele 12 si 21.
    Toate “simturile” si “dexteritatile” sufletesti pur UMANE, si mai ales INNNOITE (mie imi place sa le calific cu doua cuvinte luate din lumea calculatoarelor…si anume “RESETATE si “RESTARTATE” de programul ANTIVIRUS dat fiintei CRESTINILOR prin Harului Sacramentului BOTEZULUI”) au inceput sa se TOCEASCA si VIRUSEZE atat de tare in unii oameni, mai ales din lumea occidentala, incat cu adevarat au ajuns sa traiasca doar o viata biologica si asemanatoare ANIMALELOR…
    Dar pentru ca au uitat de CONSTIINTA si RUSINE si MORALITATE, si au ajuns sa savaraseasca fapte necurate si MURADARE…au ajuns sa se asemene in mod special cu PORCII…
    Si asa cum se stie porcii inainte de taiere se INGRASA, nestiind ei sarmanii ca-i asteapta cutitul…Tot asa si oamenii care au ajuns ca sa traiasca un mod de viata PORCESC, cu pacate impotriva firii, si mancand…ca pe paine MURADARIA imoralitatii…inainte de a pierii SE INGRASA in starea lor animalica, adica SE ADANCESC in ea…
    Ferice de oamenii si mai ales crestinii care INTELEG greseala si ratacirea modului de viata PORCESC si care doresc SA SE SPELE de intinaciunea pacatelor si sa iese si evadeze pentru totdeauna din COCINILE unor obiceiuri si patimi JOSNICE, si sa doreasca SA REDEVINA OMAENI, si sa REINCEAPA un mod de viata cu o gandire SANATOASA si vrednica de DEMNITATEA de om si mai ales de CRESTIN ORTODOX!
    Amin!

  2. Fiindca tot am amintit de calculatoare…

    (Daca as putea “intoarce roata vietii” cum spunea intr-o cantare celebra Maria Ciobanu, si as fi din nou student, fara familie, fara griji, fara serviciu, fara responsabilitatea de cap de familie si cu TIMP de trai…”boem”…cum eram cand ma tinea Tata si Mama in scoala pe banii lor… as face o specializare (pana la limita nebuniei…adica a capacitatii maxime de a intelege acest domeniu) in calculatoare…fiindca am bagat de seama ca atat de multe lucruri se potrivesc (evident principial vorbind…) intre lumea si stiinta calculatoarelor si cea duhovniceasca, si cu deosebire MARI ADEVARURI de Credinta POT fi explicate tinerilor de Azi si pot fi intelese de catre ei folosind TERMENI din lumea Informaticii…asta ca o paranteza)

    Intr-o zi m-am gandit asa in sinea mea…Sf. Teofan si Sf. Ignatie spun (nu numai e ci toti Sfintii Bisericii, dar eu vorbsc de Invatatura lor, fiindca ei imi sunt tare dragi…) ca la CADEREA ProtoParintilor nostri care s-a petrecut in Eden, natura umna a fost CORUPTA, VATAMATA, DEGRADATA si INFECTATA de pacatul care a intrat ca un microb si MORB al raului si al mortii in ea, si ca toata FRUMUSETEA, SANATATEA, ARMONIA si INTEGRITTATEA pe care fiinta umana le-a avut cand a iesit din Mana Creatorului a fost STRICATA de PERVERTITA de pacat.
    Si m-am gandit asa, a fost coropta natura umana a ProtoParintilor nostri, ASA cum se corup programele ba chiar si substanta materiala a unor calculatoare sau echipamanete electronice. ADICA toate PROGRAMELE (facultatile, functiile, activitatile, rosturile, actiunile si lucrarile) cu care CREATORUL a PROGRAMAT “softul” sufletului Omului au fost VIRUSATE de catre “VIRUSUL” pacatului, si prin urmare toate PRGRAMELE cu care Omul a fost “setat” si “programat” de Creator au fost CORUPTE si INFESTATE si mai ales DESTABILIZATE de “Virusul” puternic al pacatului care a intrat in OM, prin nevegherea lui si ca urmare a “ACCESARII” sugestiei ISPITEI diavolului din Gradina Paradisului.
    Atat de tare a fost CORUPEREA “Softului” Sufletului omenenesc, incat a adus si CORUPEREA si DEGRADAREA “HARDULUI” corpului si distrugerea NEMURIRII acestuia, fiindca putea sa ramana si corpul oamenilor NEMURITOR daca nu ar fi intrat pacatul in ei.
    Dar Creatorul NU A VRUT sa il lase pe om, in neputinta eterna, ci a VENIT El insusi in lumea creaturilor Sale, si i-a adus omului ANTIVIRUSUL si puterea REPARARII integrale a tot ceea ce era corupt, distrus si afectat in el prin caderea si coruperea care a fost provocata de virusul pacatului
    Iar acest PRETIOS “ativirus” este tocmai si ENERGIA si HARUL TAINEI BOTEZULUI CRESTIN.
    Insa unde vreau sa ajung?
    Chiar daca Crestinii, si cu deosebire cei Ortodocsi au primit acest “ANTIVIRUS al Botezului”, totusi pot sa ii DIMINUEZE actiunea acestui antivirus in “softul” sufletului lor, daca ACCESEAZA pe mai departe “sugestiile” raului si ale “HAKK-rilor lumii intunericului” care sunt Diavolii.
    Si pentru asta sunt necesare CELELALTE Sacramente ale Bisericii, respectiv POCAINTA si MASLUL si mai ales IMPARTASANIA, ca sa se faca din cand in cand un UP-GRADE la Antivirusul Botezului…
    Unul din Sfintii Parinti, (daca nu ma insel Sf. Diadoh al Foticeii), spuneau ca prin POCAINTA de DUPA BOTEZ Crestinul nu face altceva decat sa REACTIVEZE ENERGIA BAPTISMALA A BOTEZULUI!
    Mie mi s-a parut cea mai TERIBILA si STRALUCITOARE invatatura despre Rapoertul dintre Botez si celelalte Sacramente Crestine pe care le-am citit si aflat in viata mea…
    Si in ziua in care ma gandeam la “INCIDENTA” si “TANGENTA” VIZIUNII stiintei informaticii cu Lumea si Stiinta MANTUIRII a Crestinilor, respectiv cu Teologia Crestina, si cu deosebire Ortodoxa, mi-a trecut prin cap (si cine stie poate am accesat si eu vreo “sugestie” a vreunui HAKKER “ARHIKON”….) ca prin Partciparea Crestinilor la VIATA Liturgica si Sacramentala a Bisericii (cand spun sacramentala, am in vedere faptul ca PRIMESC macar unul din SACRAMENTELE Bisericii care se REPETA, si care sunt : TAINA POCAINTEI, TAINA MASLULUI si TAINA SFINTEI CUMINECATURI) ei FAC un real “UP-GRADE” al PUTERII antivirusului BOTEZULUI si nu il lasa in nelucrare, iar acesta fiind “UP-gradat” nu face altceva decat sa dstruga VIRUSII gandurilor rele, ai patimilor si viciilor, si ai comportamentelor dependente de pacate si instrumente priun care se fac pacatele…
    Sau daca nu resuseste ANTIVIRUSUL Botezului ca sa anihileze total VIRUSII gandurilor rele sau ai patimilor si viciilor, in ETAPA KATARSIS-ului vietii crestine (care este prima dintre cele 3 etape ale vietii unui Crestin adevarat si autentic)macar LE MUTA IN “CARANTINA” DEZOBISNUIRII si SUPRAVEGHERII continuue de SINE, si LE “BLOCHEAZA” ACTIUNEA l”or devastatoare…

    (Iar fac o parnteza, nu demult mi-a intrat un virus in computer si am incercat eu cu sarmanele mele cunostinte rudimentare de simplu utilizator PC, ca sa il anihilez, dar nu am reusit, mi-am descarcat de pe net si KASPERSKI si BITDEFENDER, dar nu am resusit sa scap de el. Bitdefender MI L-A PUS intr-o carantina provizorie si mi l-a blocat, dar nu stiu pentru cat timp…
    Si mi-am zis, of, daca in vita mea crestina si duhovniceasca, care este VIRUSATA DE MULTE PACATE si PATIMI, daca NU POT SCAPA desavrsit de anumite patimi si pacate si ganduri neroade, macar DE MI LE-AR PUNE DOMNUL intr-o “carantina” pe durata nedeterminata si daca le-ar BLOCA si NEUTRALIZA pentru tot viitorul vietii mele…actiunea lor pierzatoare de suflet si de mantuire…)
    Ceea ce am vrut sa spun in toata “lamurirea nauca de pana acum…” este faptul ca asa cum a spus Sf. Diadoh al Foticeii ca prin Pocainta si alte Taine ale Bisericii SE REACTIVEAZA ENERGIA BAPTISMALA A BOTEZULUI, tot asa cred si eu ca TOATA PUTEREA curatitoare si NEUTRALIZATOARE a Harului ANTIVIRUSULUI Botezului se “UP-gradeaza”, si INNOIESTE, ba chiar se INTARESTE in crestin, daca Crestinul Ortodox, merge la Biserica si PRIMESTE HARUL ALTOR SFINTE TAINE Bisericesti!
    O de-ar da Domnul ca macar eu sa pricep ceea ce am vrut pe altii sa-i fac sa intelega, si mai mult decata atat, mi-e teama ca nu cumva…”ideea” de a vorbi despre MANTUIREA omenilor in termeni de Informatica si de a o “propovadui” in stil “on line” pe acest site, sa nu imi fi rasarit in “softul” mintii, ca urmare a accesarii sugestiei unui “HAKKER…ARHIKON”…?!
    Dar sper ca Antivirusl HARULUI Botezului sa-mi neutralizeze si acest gand de fudulie sau eronata viziune asupra complementaritatii dintre Antropologia Crestina Ortodoxa si lumea calculatoarelor, sau macar sa-l mute intr-o “carantina permamenta de “pocainta si smerita cugetare….!”
    AM uitat sa precizez ceva, si anume fiindca am pomenit de “up-gradarea” Antivirusului Botezului, vreun cititor poate “obiecta” pe buna dreptate ca, HARUL Botezului Crestin Ortodox nu este in viziunea mea “nedesavarsit”, si asta presupune ca el ar trebui sa sufere sau necesite vreo “dessavrsire” adica up-gradare, iar atunci asta este o CLARA greseala dogmatica…
    Insa eu nu am vrut sa se inteleaga asta, ci am vrut sa spun ca in acest comentariu eu nu am vorbit teologic, ci am facut o paralela alegorica si o comparatie metaforica intre BLOCAREA virusulor si neutralizarea lor de catre un ANTIVIRUS BUN de calculator si BLOCAREA ACTIUNII PACATULUI, pana la NEUTRALIZAREA lui pentru totdeauna pe care poate sa o faca HARUL BOtezului intr-un crestin fata de intreaga lucrare vatamatoare a pacatului care SE LUCFREAZA in crestin (fiindca PACATUL TRAIESTE in toti oamenii, deci si in crestini ca o lege a firii celei cazute si ca o consecinta a caderii, fie ca vrem sa acceptam fie ca nu vrem…) DACA ar fi lasat de catre Crestinul ortodox botezat, ca sa lucreze in fiinta si viata lui.
    Botezul CFRESTIN ORTODOX este DESAVARSIT si in el este chiar HRISTOS ASCUNS in mod integral, dar virusii pacatelor NU-L lasa sa se DEZVOLTE in crestinii botezati, cand crestinii nu traiesc viata Crestinismului Adevarat, ci viata CADERII si a CORUPERII…
    Iar pin “up-gradarea” Botezului eu inteleg nu vreo ADAUGARE de vreun alt har tot “chipurile baptismal”, care sa-l completeze pe cel deja primit in Cristelnita Botezului, fiindca botezul NU SE REPETA, ci inteleg AJUTAREA de catre celelalte TAINE ale Bisericii Lucrarii pe care Botezul TREBUIE sa o LUCREZE intr-un crestin ortodox, pana la un asemenea nivel duhovnicesc, incat sa ajunga la ATINGEREA STARII concrete si efective DE ASEMANARE DEPLINA CA HRISTOS…!
    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  3. Adică articolul spune, poate fără să vrea, că guvernarea mondială este de natură religioasă şi ni se pregăteşte o mare religie falsă? Eventual cu o persoană harismatică în frunte?
    Desigur că forţez puţin nota, dar nici această perspectivă nu e departe.

  4. @exegeticus:

    Una din consecinte ar fi si aceasta concluzie.

  5. Pt exegeticus şi admin: concluzia aceasta este în fapt scopul urmărit prin toate metodele şi procedeele de tip sectar f bine prezentate în articol. Omul fiind o fiinţă religioasă ontologic, nu poate fi condus decât prin religie. Chiar şi ateii sunt religioşi- dumnezeul lor sunt ei înşişi. Nu există excepţie de la regulă! Deci ceea ce vor ei să facă deocamdată, este să găsească, calapodul fiecăruia în ceea ce priveşte viaţa religioasă, iar mai târziu, când va veni antichristul, acesta va îngemăna toate metodele şi le va aplica pe viu. Iar unde nu vor aduce roade cele ale lui Huxley, bineînţeles că vor fi aplicate cele ale lui Orwell, dar nu dintru început.
    Aşa că mare utilitate are faptul, că Biserica Ortodoxă mai poate avea un cuvânt de spus în presa main stream, chiar dacă şi acela deseori e de răspuns la atacuri mai mult sau mai puţin voalate. Şi mare lucru încă, de care ar tb să profităm, că mai există organizaţii profamilie, proviaţă, preoţi şi dascăli care mai promovează familia dintr-un avânt patriotic, şi nu de puţine ori împotriva voii statului şi presei main stream. Dumnezeu să le ajute şi să le dea biruinţe cât mai depline! Din articolul de mai sus ne putem lesne da seama, ce muncă importantă duc ei pt noi toţi.

  6. Desi ar fi important de retinut ca aici sectarismul este folosit in doua sensuri:

    – pentru o divizare controlata a societatii in factiuni ce traiesc, fiecare, in propriul balon de sapun. Aici nu continutul religios conteaza, ci tehnicile de fidelizare si de fanatizare a propriului public.

    – pentru o captare si directionare a celor care se simt instrainati de mainstream, a celor care nu inghit usor varianta oficiala a lucrurilor, a celor care vor sa se “trezeasca” si sa-i “trezeasca” si pe ceilalti, pentru aceia se folosesc aceleasi tehnici sectare de atragere, fidelizare si fanatizare pe cai infundate.

  7. Dupa regimul ticalos al lui Bush, care nu doar ca nu a mai aparat ideile de libertate si democratie, ci le-a distrus, intorcand lumea cu zeci de ani in urma pana si in discursul politic, devenit pe cat de grobian pe atat de intolerant, acuzele aduse lui Obama sunt stupide. Nu ca ar fi vreun mare lider, dar fara Obama, care reuseste sa reziste presiunii venite din partea conservatorilor si infiltratilor fostului regim, lumea era demult intr-un razboi total.
    Cine si unde spune ca Obama ar fi vreun “Mesia”? Mesia se credea nebunul Bush, care de altfel, si foarte “credincios” ca un red neck autentic, spunea ca auzea voci.
    Cei care il critica pe Obama sunt total rupti de realitate. Dar sa stea linistiti, dupa Obama va veni unul mai pe gustul lor, cu prapadul de rigoare.

  8. @logos:

    Cine si unde spune ca Obama ar fi vreun “Mesia”?

    E deja un loc comun, la o simpla cautare pe google se pot gasi cei care in mod serios, nu in deradere, il luau drept un lider mesianic. La fel de loc comun este ca Obama a continuat politicile lui Bush. Diferentele sunt tactice, nu de strategie sau de continuare a politicilor majore.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/01/07/obama-repetitie-pentru-antihrist/

  9. @admin, exegeticus:

    as nota câteva idei pentru nuvela de sfârșit de lume la care lucrez; pe repede înainte și fără o prea bună structurare și coerență, din păcate:

    1. tehnicile de control mental de tip sectar sunt folosite actualmente pe scara larga (și la nivel de business, marketing etc). In business-ul corporate, de exemplu, pentru fidelizare și inocularea brandului de companie (sau de produs) se practica aceeași strategie de segmentare a masei de potențiali clienți și de aplicare a tehnicilor de marketing (de tip sectar) pentru fiecare segment în parte.
    Puteți observa aceeași strategie la lucru și în industria media sau cea de entertainment (Hollywood-ul produce de mai bine de un cincinal seriale pe banda rulanta, în dauna filmelor clasice, fiecare adresând un public ținta specific, conform caracteristicilor. Calitatea serialelor a crescut enorm pe când cea a filmelor a scăzut proporțional). Este doar un exemplu, ilustrativ.

    2. de notat că tehnicile în sine nu ar avea mari șanse dacă publicul țintă nu ar avea, la rândul sau, anumite caracteristici de bază deja inoculate; de aceea este necesară o anume pregătire a acestui public pentru o bună manevrabilitate și receptabilitate, devenind astfel ușor de “preparat” cu ajutorul acestor tehnici.
    Aici ar trebui sa ne gândim la o anumita stare în care acest public trebuie să se găsească înainte ca tehnicile de control de tip sectar să ii fie aplicate – pentru o mai buna înțelegere, o paralelă se poate face cu modul în care sectele atrag anumite categorii de oameni în rândurile lor, oameni aflați într-o anume stare, la un anumit moment dat.
    Sunt aduși aici cu ajutorul “ecourilor Orweliene”, prin întreținerea unei stări de frică (frica nu numai de aparatcikul statului opresiv dar și frică de ziua de maine, grijile generate de problemele de zi cu zi, frica de eșec, s.a.m.d.) și teroare permanentizată. Vezi articolul despre STASI, intre altele (sau cele despre depresiile omului contemporan).

    3. notele de mai sus privesc structura omului și acțiunile asupra acesteia într-o viziune, sa-i spunem, pamântească. Spre slăbirea structurii sale psihosomatice pana într-atât încât sa îl facă total receptiv la tehnicile de manipulare și control de tip sectar; ecourile Huxley. Care ecouri presupun practic o rescriere a structurilor mentale și a conexiunilor neuronale funcționale (într-un sens Pavlovian dar nu limitat doar la atât).
    Deoarece omul nu este numai fizic și psihic ci, după cum bine știu și stăpânitorii lumii acesteia, lupta se dă la nivelul superior.
    Aici intram un pic în dimensiunea Matrix, a matricii sistemului. Cunoscut fiind faptul ca există oameni care nu cedează (
    vezi experimentele și experiențele sistemelor totalitare) ideea de bază este construirea unui sistem social care se autoreglează și, în acest sens, descoperă și elimină – precum o centrifugă – anomaliile.
    De notat că atunci când ma refer la aceste anomalii nu mă raportez la cei care trăiesc în afara bulei (scăpând plasei de control clasice) ci la cei care nu răspund nici la tehnicile sectare, nici la captatorii existenți în afara bulei de săpun.

    4. Dacă privim lucrurile într-o perspectiva duhovnicească știm ca omul are înrădăcinată în ființa sa căutarea dumnezeirii. Orice om, nu numai “anomaliile” de mai sus. Prin urmare, soluția finală nu poate fi decât totală și religioasă.

    Si asta nu neapărat pentru că așa și-au imaginat arhitecții acestui sistem în proiectul lor ci pentru că această năzuința ființială trebuie (a)servită, nevoia trebuie împlinită, în vederea unui control total al omului, ca întreg. Nimic și nimeni nu ii poate sta în cale.
    Iluzia finală a raiului pe pământ nu poate fi livrată decât așa pentru că, altfel, în orice alt mod, nici nu ar putea funcționa. Totul sau nimic, aici nu există nuanțe.

    5. In tot acest amalgam exista tendința de a trece cu vederea faptul că nimic nu se întâmplă fără ca Dumnezeu să lase să se întâmple.

    Ceea ce ma duce la groasnica concluzie că, la fel ca acum 2ooo de ani, omul, prin voia sa liberă, va alege. Iar Dumnezeu îl va lăsa în voia sa.
    Omul, prin voia sa, despărțindu-se de Dumnezeu, va dori soluția finală, raiul pe pământ, aici și acum; diform dar conștient fiind, va chema cu toată mintea și inima sa pe cel care sa îl conducă spre acest vis care se va dovedi a fi cel mai teribil coșmar al omenirii.
    Dacă nu ar fi așa atunci niciun guvern mondial, intergalactic sau universal nu ar putea avea nici cea mai mica șansă, oricât de puternic ar fi și oricât ar încerca, prin orice metodă și tehnică, cip-cirip, pecete în frunte, sub frunte, pe mână, lopată după ceafă etc.

    Post Scriptum.

    Toate aceste tehnici și tehnologii, sectare sau nu, pregătesc acum, în fapt, nu atât un nou sistem social, o lume nouă, cât așezarea sufletească finală a omului pregătit astfel pentru livrarea ultimului update de sistem (nume de cod Heaven on Earth).
    In acest sens va fi necesar un ultim restart de server, un restart total. Iar pentru că trebuie să fie total, nu poate fi decât nuclear, plin de lumină și căldură (urmat apoi de întunerec și frig într-o imagine a iadului pe pământ, înaintemergător al celui etern).

  10. Pentru că tot suntem la capitolul secte, iaca secta climaticilor, azi este ceasul lor.
    Are loc, dincolo de spectacolul de ziua lui Pictor Vonta la care sper că nu ați plecat toți, marșul global pentru acțiune climatică.

    http://watchdisruption.com/ (video mobilizator executat ca la carte)

    http://peoplesclimate.org/march/?r=350 (detalii despre marșul de proporții diluviene din NYC și din alte părți ale lumii sub egida “This is an invitation to change everything”)

    și preluarea de rigoare în media .ro:

    http://www.ziare.com/social/capitala/marsul-global-pentru-actiune-climatica-ce-actiuni-vor-avea-loc-in-bucuresti-1323061

    In caz ca va întrebați: în spatele mișcării se află un ONG progresist, Avaaz, liderul harismatic se numește Ricken Patel – unul din acei “thought leaders” din noul val de tinerei scoși la înaintare – dacă vă mai aduceți aminte termenul – promovați agresiv în varii oficine internaționale.

    Despre Avaaz, via Wikipedia:

    Avaaz is a global civic organization launched in January 2007 that promotes activism on issues such as climate change, human rights, animal rights, corruption, poverty, and conflict; it works to “close the gap between the world we have and the world most people everywhere want.”[1] The organization operates in 15 languages and claims over thirty million members in 194 countries,[1] and The Guardian considers it “the globe’s largest and most powerful online activist network”

    Avaaz fiind catalogată drept “organizație străină cu scopuri ascunse” și suspectată de legături cu prietenul Soros de către ditai ministrul canadian…

    In 2008, Canadian conservative minister John Baird labeled Avaaz a “shadowy foreign organization” tied to billionaire George Soros

  11. @admin
    Cand vorbim de falsi “Mesia”, un element esential este cum se prezinta personajul respectiv pe sine. Se prezinta personajul pe el insusi ca fiind Mesia sau nu?
    Incazul lui Obama, faptul ca ar exista unii care sa-l considere in felul asta, de altfel eu nu am sesizat un fenomen global in directia asta si care sa se amplifice, devine problema lor, atata vreme cat Obama nu se prezinta pe el insusi ca un Mesia. Un fals “Mesia” va poza in Mesia(Bush spre exemplu, si staff-ul lui, aveau astfel de tendinte, incercand sa creeze o astfel de imagine, a salvatorului planetei) insa la Obama eu nu am observat asa ceva, iar entuziasmul cu care a fost intampinat Obama la preluarea functiei, nu l-am vazut decat ca expresie a disperarii cu care oamenii si-au dorit sa scape de fostul regim.
    Cred ca Obama s-a opus cum a putut tendintelor trasate anterior de regimul Bush si cred ca i-ar fi fost imposibil sa schimbe radical politica SUA, nu doar din pricina clasei politice care si ea arata cum arata, chiar si colaboratorii apropiati fiind recrutati si in slujba altor interese, dar si din cauza poporului american indoctrinat si manipulat ani la rand.
    Abia cand va veni urmatorul se va vedea cat de cuminte a fost Obama. Din pacate…

  12. @logos:

    Cand vorbim de falsi “Mesia”, un element esential este cum se prezinta personajul respectiv pe sine. Se prezinta personajul pe el insusi ca fiind Mesia sau nu?

    Nici mesia-antihristul nu se va prezenta, initial, drept mesia, ci altii vor spune despre el asta.

  13. @logos

    personaje caricaturale precum bush jr se prezinta si sunt promovate tocmai ca o contrapunere a potentialilor mesia – categoria obama. adeziunea la cei din urma este si va fi in intregime sincera, autentica,asa cum spui “expresie a disperaraii oamenilor” ce vor voi sa scape de durerile viatii in imbratisarea otravita a “salvatorului”…

  14. @ k
    Bush a avut destui adulatori sinceri, a fost votat totusi de mase mari de americani(chiar daca a furat alegeri- interesanta paralela cu Basescu aici) iar efectele politicii lui se vad si acum. Era inconjurat de slugi capabile de orice ticalosii, asa cum s-a demonstrat ulterior. El a fost intr-adevar ca o caricatura, dar ce a facut a fost cat se poate de serios si distructiv(la fel ca si Basescu). Obama insa pare mai degraba singur, izolat la Casa Alba. Nu a continuat totusi strangerea surubului in ceea ce priveste restrangerea drepturilor si libertatilor si nici nu a continuat seria de razboaie a celui dintai. Eu inteleg ce vrei sa sugerezi, dar nu mi se pare ca Obama se potriveste profilului. Va disparea curand in ceata, si va fi considerat printre cei mai slabi presedinti americani, asa cum au fost considerati toti cei care s-au aplecat mai mult asupra nevoilor reale ale propriilor cetateni si nu pe satisfacerea orgoliului lor, printr-o politica agresiva si uneori criminala pe plan extern.

  15. Pingback: Interviu cu JOHN PERKINS, fostul asasin economic: “ORICINE INCEARCA SA CONVINGA POPORUL ROMAN CA CHEVRON E O COMPANIE BUNA SI NU UNA CRIMINALA, ESTE UN ASASIN ECONOMIC” - Recomandari
  16. Pingback: ORWELL REVISITED [video]. Animatie distopica - Recomandari
  17. Pingback: MECANISMELE MANIPULARII ROMANIEI. Cum este practicat astazi RAZBOIUL NEVAZUT impotriva mintilor noastre - Recomandari
  18. 🙂 😛 ma bucur ca pot citi acest articol deoarece aflu lucruri noi si interesante. pot sa privesc din alta perspectiva anumite evenimente si situatii.
    eu cred ca seamana societatea noastra si cu cea a lui orwel. nastase a primit echivalentul pedepsei cu moartea. poate nu ma credeti dar si eu. eu sunt pe muchie de cutit si acum. atarn de un fir de ata dupa ce la propiu viata mi-a atarnat de un fir de ata.
    dar am nadejde sincer. 🙂
    ceea ce nu imi este clar este: ce crimagandita a facut nastase? ce crimagandita am facut eu?
    pe de alta parte si lumea lui huxley este prezenta in societatea romaneasca. politia impreuna cu serviciul de protectie al copilului sunt instrumente prin care copii sunt smulsi de la parintii considerati indezirabili (nu sunt smulsi tiganii de la parintii care nu-i trimit la scoala) sub pretextul ca copii sunt fie ai societatii fie ai lui Dunezeu deci tu ca parinte nu ai dreptul sa-i educi cum doresti ci cum vrea sistemul. copilul de mic stie ca nu parintele detine autoritatea si isi ameninta parintele ca daca nu se potoleste suna la serviciul de protectia copilului. usor copilul invata ca autoritatea este a societatii iar dumnezeu dispare din peisaj. cand copilul gasea in parinte figura autoritara mai tarziu crestea si gasea figura autoritara in seful sau, directorul sau si Dumnezeu. acum, niste straini il protejeaza de conturarea unei figuri autoritare, copilul creste, merge la gradi unde nici educatoarea nu are voie sa fie autoritate, si tot asa nimeni nu este autoritate el este autoritate si propriul Dumnezeu.
    tot lumea lui huxley pare a fi si turu 2 al alegerilor prezidentiale. “democratul” klaus iohanis si “dictatorul” victor ponta. secta este iohanis iar ponta era vazut ca o amenintare la democratie prin aceea ca chipurile voia sa interzica dreptul de vot al celor din diaspora. “democratii” din diaspora s-au mobilizat venind la vot si protestand impotriva dictatorului ponta.
    tot lumea lui huxley pare a fi si comunitatea lui sacciv cu ale sale peceti si cipuri si apocalipsa si catolici si papi si masoni si toate astea impregnate in mult venin impotriva tuturor inclusiv a bisericii ortodoxe.
    foarte interesant a fost pentru mine sa citesc acest articol. chiar am aflat lucruri noi.

  19. Pingback: ALIANTA INTUNERICULUI. Gary Webb vs CTP sau despre STAREA CRITICA A JURNALISMULUI ROMANESC. De la caine de paza al democratiei la dulau de asmutit al celor puternici | Cuvântul Ortodox
  20. Pingback: MANIPULAREA CONSTIINTELOR PRIN BOMBARDAMENTUL PSIHOLOGIC INFORMATIONAL. Cum se distruge discernamantul prin diversiunile mediatice ale “crizelor prezentului” | Cuvântul Ortodox
  21. Pingback: MINERIADA MORALISTILOR CARE NE ARATA “DIRECTIA”. Va experimenta Romania un amestec de ultra-liberalism economic si tiranie biopolitica? | Cuvântul Ortodox
  22. Pingback: ARME SILENȚIOASE PENTRU RĂZBOAIE TĂCUTE DE UCIDERE ÎN MASĂ. Gheorghe Piperea a descoperit principiile de inrobire, control si distrugere psihico-spirituala a populatiei, aplicate (si) asupra poporului român: “Întotdeauna există un PROFIT ÎN
  23. Pingback: ARME SILENȚIOASE PENTRU RĂZBOAIE TĂCUTE DE UCIDERE ÎN MASĂ. Gheorghe Piperea a descoperit principiile de inrobire, control si distrugere psihico-spirituala a populatiei: “Familiile clasei de jos trebuie DEZINTEGRATE printr-un proces de SUPRA-OC
  24. Pingback: CUM SA MAI RESPIRAM SI SA REZISTAM PRINTRE MUNTII DE GUNOAIE ALE MINCIUNII SI TICALOSIEI SUFOCANTE? - Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare