IPS Ieronim, Intai-Statatorul Bisericii Greciei, CRITICA REFORMELE IMPUSE CREDITORII INTERNATIONALI, indreptate impotriva SCOLII, CREDINTEI, FAMILIEI SI TRADITIEI GRECESTI: “Incidentul cu ora de religie este doar varful aisbergului. Ceea ce e mai tragic este ca dusmanii se afla inauntrul cetatii”

7-10-2015 1 minut Sublinieri
sursa: romfea.gr

sursa: romfea.gr

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei si Greciei a acuzat Europa si guvernul grec ca incearca sa altereze crestinismul si identitatea poporului grec. Ieronim a vorbit despre o propunere guvernamentala recenta menita facilitarii scutirii elevilor greci de orele de educatie religioasa. 

”Incidentul recent legat de ora de educatie religioasa este doar varful icebergului, ma tem. Pare ca prietenii nostri europeni – profitand de starea noastra economica dramatica si urmand schimbarii relatiilor economice dintre noi – vor cauta prin toate mijloacele sa altereze societatea greaca incepand cu scolile noastre”, a spus Ieronim la Conferinta Anuala a Sfantului Sinod.

”Ceea ce este tragic este ca dusmanii nostri nu mai sunt indepartati. Se afla inauntrul cetatii. Putem vedea acest lucru”, a mai spus arhiepiscopul. 

Ieronim s-a referit la reformele cerute de creditorii Greciei ca parte a acordului de imprumut.

El a afirmat ca guvernul Grec a efectuat o serie de reforme si masuri ce sunt impuse de creditorii internationali pentru a ”degrada istoria Greciei si traditiile sale, pentru a dobori institutia familiei, a intari idei pervertite, a degrada limbajul nostru, aratand un dispret evident fata de secolele marii noastre civilizatii, patriei noastre, credintei noastre”. 

Arhiepiscopul a facut apel la poporul credincios al Greciei si la ierarhia si preotii Bisericii Ortodoxe grecesti pentru a apara traditiile si credinta natiunii. El a facut apel, de asemenea, la stat, pentru a colabora cu Biserica ”cu sinceritate si in mod consistent, si pentru a da un exemplu poporului de cooperare si unitate”.

traducere Cuvantul Ortodox

sursa: romfea.gr

sursa: romfea.gr


Categorii

1. DIVERSE, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, Grecia, Ierarhi greci, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “IPS Ieronim, Intai-Statatorul Bisericii Greciei, CRITICA REFORMELE IMPUSE CREDITORII INTERNATIONALI, indreptate impotriva SCOLII, CREDINTEI, FAMILIEI SI TRADITIEI GRECESTI: “Incidentul cu ora de religie este doar varful aisbergului. Ceea ce e mai tragic este ca dusmanii se afla inauntrul cetatii”

  1. Pingback: GREVA GENERALA SI LUPTE DE STRADA LA ATENA (Video). Protestatarii contesta AUSTERITATEA NEOLIBERALA/ Ampla manifestatie in Polonia: “Ieri a fost Moscova, azi Bruxellesul ne ia libertatea” | Cuvântul Ortodox
  2. Pingback: GRECIA: CIRC GAY SI DISPERARE SOCIALA. SYRIZA a CAPITULAT TOTAL in fata TROICII, batandu-si joc de ideea de ALTERNATIVA la NEOLIBERALISMUL AUSTERITATII/ AUSTRIA cere excluderea GRECIEI din SCHENGEN, in timp ce GERMANIA face concesii TURCIEI/ De ce nu este
  3. Pingback: Interviu cu IPS Hierotheos Vlachos despre SINODUL PANORTODOX, casatoriile homosexuale si alte provocari. “SUNT INGRIJORAT SERIOS PENTRU CA OPINIILE BISERICILOR SUNT INFLUENTATE DE INTERESE NATIONALE SI STRATEGII GEOPOLITICE” | Cuvântul Ortodo
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare