CARNETELE DE VACCINARE: Copiii care nu au toate vaccinurile vor fi respinsi la inscrierea la gradinita si la scoala?

23-05-2011 1 minut Sublinieri

Este carnetul de vaccinari instrumentul prin care autoritatile forteaza obligativitatea vaccinurilor?

Conform legii, vaccinurile nu sunt obligatorii. O “solutie” pentru rezolvarea contradictiei intre ordinul de instituire a carnetului de vaccinari si ne-obligativitatea acestora este data deja: instituirea, prin lege, a obligativitatii vaccinarilor!

*

Copiii care nu au toate vaccinurile făcute ar putea fi resprinşi la înscrierea la grădinţă sau şcoală

Proiectul de ordin privind eliberarea carnetului de vaccinare aflat pe site-ul Ministerului Sănătăţii are nevoie de îmbunătăţiri, sunt de părere unii reprezentanţi ai medicilor de familie doljeni. Aceştia sunt convinşi că, dacă va fi adoptat în forma actuală, proiectul ar putea da naştere la abuzuri grave.

Toţi nou-născuţii vor primi la ieşirea din maternitate un carnet de vaccinări. Ideea este veche şi a fost aplicată şi până acum, însă nu consecvent. Ministerul Sănătăţii s-a gândit că nu ar strica să fie legalizată, motiv pentru care a emis un proiect de ordin în acest sens. Actul normativ prevede înregistrarea obligatorie în acest document a tuturor vaccinurilor care urmează să-i fie administrate copilului. Carnetul de vaccinări stă la părinte, care trebuie să-l prezinte medicului vaccinator, iar acesta, la rândul său, va fi obligat să înregistreze în el toate vaccinurile făcute, în conformitate cu programul naţional de imunizări al Ministerului Sănătăţii. La înscrierea în colectivitate, se va solicita obligatoriu prezentarea carnetului de vaccinări.

Carnetul de vaccinare – obligatoriu la şcoală, grădiniţă, facultate

Unul dintre reprezentanţii medicilor de familie doljeni, dr. Gindrovel Dumitra, susţine că a existat şi până acum un carnet de vaccinări, dar eliberarea şi completarea lui nu erau clar reglementate. „Carnetul de vaccinări se eliberează în maternităţi de aproximativ zece ani. Unii dintre părinţi vin cu aceste carnete la cabinet, iar medicii consemnează în ele fiecare vaccinare. Ordinul vine să legifereze toată această situaţie“, a declarat medicul de familie.

Problema este că nu legiferează bine. Medicii spun că eliberarea carnetelor va putea fi făcută, potrivit ordinului, doar de maternităţi, în condiţiile în care sunt şi copii care se nasc în străinătate, acasă, la dispensar sau în ambulanţă. O altă problemă ridicată de medici este cea referitoare la obligativitatea vaccinării. Vaccinarea este recomandată, dar nu este obligatorie în România, neexistând o lege în acest sens. Cu toate acestea, proiectul de ordin al Ministerului Sănătăţii prevede obligativitatea prezentării carnetului de vaccinări la intrarea într-o colectivitate (grădiniţă, şcoală, facultate, fie ea de stat sau privată). Medicii de familie cred că în felul acesta se poate ajunge la situaţii discriminatorii, de copii resprinşi la şcoală sau la grădiniţă pentru că nu au toate vaccinurile făcute. De aceea, medicii sunt de părere că o problemă serioasă cum este vaccinarea trebuie mai întâi reglementată legal şi, dacă este posibil, introdusă obligatoriu, având în vedere avantajele dovedite ale vaccinării în prevenirea unor boli grave.


Categorii

Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

73 Commentarii la “CARNETELE DE VACCINARE: Copiii care nu au toate vaccinurile vor fi respinsi la inscrierea la gradinita si la scoala?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Cat priveste prima fraza din comentariul lui Liviu, mi se pare gresita dpdv teologic, oricum ai intelege lucrurile (fie ca intelegi comentariul cum l-a inteles admin, fie ca il intelegi cum l-am inteles eu, adica exact reversul exprimat tot de admin).

  Ar fi bine daca ar putea sa ne lamureasca chiar Liviu ceva mai bine vis-a-vis de ce a vrut sa spuna. Si asta mi se pare o discutie care poate fi f. interesanta, desi nu stiu daca e locul ei neaparat aici.

 2. admin,
  “in materie de umilinta crestina, desfid orice concurenta”, asta asa, ca sa vedeti ca am citit pana la capat ce mi-ati recomandat. 🙂
  Mi-a facut placere sa ii reintalnesc pe Parintii Epifanie si Nicolae Steinhardt, dar lasand la o parte smerenia, va intreb, ce legatura am eu cu toate cele de acolo culminand cu ispita falsei smerenii, dementa si nebunie?
  Nu intreb cu suparare, ci cu ingrijorare. Chiar asa rau credeti ca stau?
  In comentariul catre Cosmin S. de aici http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/05/18/neomenia-care-ne-bantuie-parintii-unui-copil-cu-sindromul-down-sunt-despagubiti-de-justitie-pe-seama-medicului-ce-nu-le-a-avortat-copilul/#comment-24597 mi-am spus parerea despre boli, medicamente, si medici. Acum vorbeam despre vaccinuri, si imunizare nu despre tratarea bolilor.
  Imi mentin parerea (tot in virtutea smereniei) ca aceasta este ordinea: intai la Hristos si apoi la medic.
  Imi cer si eu scuze daca v-am dezamagit. 🙁

 3. Lucian@

  “Mie mi se pare ca pana acum aceasta problema a fost tratata doar particular, pt. anumite vaccinuri, si a fost tratata destul de bine, insa la un moment dat s-a facut un salt brusc pe anumite blog-uri, incepandu-se sa se atace evaziv si fara argumente ideea generala de vaccin, abordare care mi se pare neserioasa si cu care nu pot fi de acord din mai multe motive (principiu care sta la baza vaccinului este folosit si in homeopatie si in anumite tratamente naturiste, samd).”

  De multa vreme, foarte multi medici si biologi s-au declarat impotriva vaccinurilor, in general. Exista argumente stiintifice foarte serioase. Pe masura ce biologia celulara si imunologia s-au dezvoltat, o mai buna cunoastere a mecanismelor care declanseaza raspunsul imun a facut ca semnele de intrebare referitoare la eficienta vaccinurilor sa se ridice din ce in ce mai numeroase si mai serioase. De asemenea, numerosi medici au pus problema riscurilor pe care vaccinurile le implica. Chiar daca se cunosc mai multe despre toate acestea in prezent, mai sunt necesare cercetari pentru o lamurire deplina. Din pacate, intre timp, producerea de vaccinuri a devenit o afacere prea prospera si sigura (mai ales in masura in care vaccinarea ar fi obligatorie). Companiile de medicamente sunt cele care, de cele mai multe ori, finanteaza cercetarile de farmacologie si toxicitate (si nu numai) si va dati seama ca nu exista nici un interes pentru cercetari de acest fel. Din contra!
  Homeopatii despre care vorbiti sunt, in realitate, multi dintre ei impotriva vaccinurilor in forma administrata clasic. Introducerea de germeni atenuati sau morti, proteine sau material genetic strain direct in sistemul pacientului este considerata periculoasa si cu consecinte incalculabile. Raspunsul imun nu este declansat pe calea naturala, nu respecta mecanismele naturale.

  Un articol interesant ar fi acesta:

  http://forum.romedic.ro/prod/Vaccinarea_copilor_-_o_%E2%80%9Cbomba_cu_ceas%E2%80%9D_medicala__034484.html

 4. Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, bucura-Te ! Ceea ce esti plina de har, Marie, Domnul este cu Tine. Binecuvantata esti Tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui Tau, ca ai nascut pre Mantuitorul sufletelor noastre

  http://www.youtube.com/watch?v=zmXdSYRg_FI

 5. @ Lucian, cu ganduri bune,

  Ar fi bine sa le luam pe rand intr-o ordine oarecare, doar cateva idei pentru fiecare:

  1. Hepatita B
  Cum se transmite? R: Prin transfuzii de sange infectat, prin injectii, ace, seringi contaminate si refolosite (la narcomani) sau interventii chirurgicale cu instrumente contaminate cu sange sau alte lichide biologice infectate sau prin contact sexual.

  Cui se face vaccinarea si cand? R: Nou-nascutilor in primele ore de viata.
  De ce? R: Fara explicatie.

  Sunt ei grupa de risc? R: Nu.

  Sunt ei pasibili unor transfuzii, interventii chirurgicale, ace sau seringi refolosite? R: Nu. (Nu mai de contact sexual.)

  Atunci, pentru cine s-a inventat vaccinarea anti-Hepatita B, care sunt grupele de risc? R: Prostituatele, homosexualii, dependentii de droguri injectabile. (Pentru aceste categorii s-a si inventat in SUA in anii 80, doar ca nu a fost rentabil, evident, aceste categorii nu investeau bani in vaccinuri. Atunci au fost incluse in programele nationale de vaccinare, respectiv copiilor de o zi. Au devenit astfel foarte rentabile: statul strange bani de la populatie, cumpara si administreaza populatiei vaccinuri nesigure, inutile si scumpe, fara explicatie, fara sa consulte opinia publica si nu in rare cazuri, fara sa mai ceara consimtamantul parintilor, in final afirmand ca aceste vaccinuri sunt …gratuite si …obligatorii.)

  Contin aceste vaccinuri substante toxice, periculoase? Care? R: Cele mai toxice: hidroxid de aluminiu si tiomersal(sare de mercur) incriminate in etiologia unor boli grave, mutilante si ireversibile: autism, ecefalita subacuta, boli autoimune foarte grave. Dar si alte substante toxice: fosfati, proteine din ou de gaina, proteine din drojdie, resturi din culturi bacteriene (Saccharomyces cerevisiae), ADN strain.

  Ce alte boli grave pot cauza aceste vaccinuri? R: Chiar producatorii de vaccinuri recunosc in prospectele oficiale ca aceste vaccinuri cauzeaza multe boli grave: meningita, trombocitopenie, reactii anafilactice, eritem multiform, encefalita, encefalopatie, scleroza multipla, Sindrom Guillain-Barre, bronhospasm, convulsii, purpura trombocitopenica, Sindrom Stevens-Johnson. Se poate cerceta si on-line prospectul Engerix-B, la pagina 7. (http://us.gsk.com/products/assets/us_engerixb.pdf)

  Sunt suficient de sigure, testate, studiate aceste vaccinuri? R: Nu. Testarile sunt facute de producatori, deci interesate de rezultate favorabile. Chiar producatorii recunosc, in prospecte, unele lipsuri ale acestor teste:
  – aceste vaccinuri nu au fost studiate privind potentialul cancerigen, efectele mutagene, afectarea fertilitatii, efectele teratogene si feto-toxice (vezi paginile 8-9 din prospectul citat mai sus)
  – testele se concentreaza asupra efectelor imediate, pe termen scurt, cand cele grave sunt cele pe termen lung si cele cu efect cumulativ

  Exista unele exagerari ale celor ce contesta aceste vaccinuri in ce priveste riscul efectuarii vaccinurilor? R: Cred ca nu. Priviti la acest link http://iansvoice.org povestea unui copil de o zi care in urma unui vaccin anti-Hepatita B a murit in 40 de zile in chinuri groaznice sub ochiii parintilor.
  Daca riscuri de acest fel exista pentru a proteja de o boala cu transmisie sanguina si sexuala, atunci oricine poate intelege e indicata prevenirea situatiilor de transmisie a bolii (antisepsie chirurgicala, castitate conjugala etc.) si nu vaccinarea masiva, irationala, periculoasa.

  In masura timpului voi continua obiectiile la adresa altor vaccinuri amintite aici de alti comentatori.

 6. Alte articole despre vaccinuri, scrise de medici(in limba engleza):

  http://www.whale.to/vaccine/articles4.html

 7. Lucian, înmulțirea bolilor și a suferințelor de tot felul este urmarea depărtării omului modern tot mai mult de Dumnezeu în încercarea de a-și rezolva singur problemele. Sigur că și diavolul ne îndeamnă tot așa, sugerându-ne că ”putem fi precum Dumnezeu” de vom cunoaște binele și răul. Ne-am aruncat deci în această frenetică alergare după cunoașterea absolută a materiei. Astfel au apărut noi cuvinte: oamenii de știință, cercetătorii, specialiștii, etc. Pe de altă parte avem oameni ai muncii, țărani și muncitori. Observăm că această delimitare în clase diferite de oameni s-a făcut în același timp cu promovarea deșănțată a ”științei” ca panaceu la problemele omenirii, ce-o va duce către ”culmi de progres și civilizație”, către un ”viitor luminos”. Știința, deci, este noua religie mondială iar cei care îndrăznesc să nu creadă în noul dumnezeu – omul, sunt considerați apostați adică ”primitivi, înapoiați, trăind în trecut sau fundamentaliști, anacronici, inadaptați”, etc. Totuși, după mine există o deosebire ca de la cer la pământ între știință și cunoaștere.
  Diavolul a mințit-o pe Eva, căci nici ea nici Adam n-au aflat cunoașterea binelui și a răului ci doar, deschizându-li-se ochii, adică pierzând inocența, au aflat binele și răul la măsura omului căzut în păcatul neascultării.
  Cunoașterea este o măsură dumnezeiască și este revelată de Dumnezeu celor iubiți ai Lui ajunși la nepătimire adică la o curățenie sufletească așa cum o au pruncii. Dar și atunci ea este nedesăvârșită căci oameni suntem, și muritori.
  Cât suntem în trup, suntem supuși bolilor și morții și din această dimensiune spațio-temporară nu putem scăpa. Preoții noii ere, adică cercetătorii, ne îndeamnă ”să credem” și să primim darurile lor ”pentru o viață mai bună” și ”pentru că merităm”. Totul se face pentru viața aceasta, trupul acesta: păr cu mai mult volum, piele mai catifelată, cafea cu alint…aroma, etc.
  Specialiștii au arătat că folosind… în fiecare zi, riscul apariției… scade cu 30%. Mai ales procentele sunt seducătoare.

  Hristos tămăduia bolnavii chemându-i la o nouă viață și nădejde în cea veșnică. Știința ”tămăduiește” îndemnându-ne ”să ne bucurăm de viață” așa cum ne place. Trăiește clipa…
  Din această perspectivă ”necesitatea” vaccinării devine mai puțin clară. Putem fi chiar foarte preocupați de sănătatea noastră, de curățenie și educație, chiar suntem încurajați și educați de mici astfel, dar câtă preocupare mai avem pentru vaccinarea sufletului și pentru mântuire?

  Eu nu mi-aș pune nădejdea în vreun vaccin căci de nu mori de hepatită mai sunt alte o mie feluri de a muri. Și e ciudat să crezi că, aici fiind, în lumea aceasta, unde moartea s-a bagatelizat și spitalele se închid, unde pensia nu ajunge să supraviețuiești, unde copiii sunt avortați și viața și libertatea omului nu mai au valoare, ar exista o preocupare sinceră din partea autorităților pentru sănătatea noastră. Consideră mai degrabă că așa cum la fermă animalele sunt vaccinate și îndopate cu hormoni pentru a se dezvolta rapid și a scade rata mortalității, tot așa fac și cu noi. Suntem un bun al lor de care se îngrijesc. Dacă vrei oaia de la care se ia blana, laptele și carnea.

  A spus unul dintre părinţi despre avva Xoïos tebanul, că s-a dus odată la muntele Sinai, şi, când a plecat de acolo, i-a ieşit un frate înainte, care i-a zis cu suspin:
  – Ne necăjim, avvo, de lipsa de ploaie.
  – Atunci de ce nu vă rugaţi şi nu-i cereţi lui Dumnezeu?
  – Ne şi rugăm, facem şi litanii, şi tot nu plouă.
  – Negreşit nu vă rugaţi cu dinadinsul. Vrei să cunoşti că aşa este?
  Atunci îşi întinse mâinile la cer în rugăciune, şi plouă îndată. Fratele văzu, spăimântându-se, şi căzu cu faţa în jos, închinându-i-se, dar bătrânul fugi. Fratele le dădu de ştire tuturor ce se întâmplase, iar ascultătorii l-au slăvit pe Dumnezeu.
  Pentru avva Xoïos, Patericul Egiptean

 8. @ Lucian:

  Am recitit cu atentie comentariile voastre si am inteles acum, la fel ca si mai devreme acelasi lucru. Raspunsul vostru catre Cosmin ar suna, in rezumatul inteles de mine, asa:

  “da frate, ai dreptate (adica Lucian nu stie cum merge treaba si este indoctrinat, caci Cosmin tocmai asta afirmase) dar uite, trebuie sa te exprimi si tu mai cu dragoste frateasca, samd, caci altfel nu-l vei convinge.” (acest rezumat se intelege mai ales din raspunsul lui admin2)

  Ceea ce am inteles mai sus m-a deranjat nu pt. ca ma ranise pe mine in orgoliu (am un orgoliu destul de tabacit) ci pt. ca mi s-a parut o atitudine gresita si descurajanta pentru discutia in sine.

  Nu, bineinteles ca nu asta am vrut sa spunem, Lucian. Acordul cu Cosmin era strict in privinta conceptiei despre vaccinuri si despre mitul “imunizarii”, despre care noi am mai publicat articole si in trecut aici – o parte din linkuri am dat la finalul postarii, nu sunt numai despre vaccinul anti-“porcin” – si incercam doar, probabil extrem de neinspirat si nepriceput, sa-l mai temperam in privinta nu doar a modului in care se adreseaza, ci si a modului in care gandeste si se raporteaza, in general, la fratii care au alte pareri si sunt mai putin radicali sau mai putin lamuriti in privinta acestui subiect sau a altuia, sa nu-i mai judece, sa nu-i mai claseze, etc. Si noi recitindu-ne comentariile, probabil din cauza subiectivismului, nu putem cu niciun chip intelege cum de nu s-a putut vedea, din tot contextul mesajelor – chiar daca unele exprimari, sa zicem, poate erau mai echivoce – care era sensul in care am scris. Acuma probabil ca si Cosmin cine stie ce a inteles si poate ca nici nu va mai scrie pe aici, de suparare ca “l-am atacat”… Ne asteptam la orice.

  Nu putem decat sa ne cerem iertare, si tie, si Ioanei, si tuturor, si sa incercam, pe cat posibil, sa nici nu mai intervenim, de vreme ce pana si dintr-un link se poate intelege o grozavie si din cel mai mic tantar se face un armasar. Ne pare rau, dar chiar se crease un lant al slabiciunilor cu aceste intelegeri gresite, ceea ce denota ca toata discutia de pana azi noapte, cel putin, fusese o ispita. Inca o data, iertati-ne!

 9. Lucian,
  fratele nostru, pace. Nu-ti vrea nimeni raul.

  Referitor la una din intrebarile tale:

  “Faptul ca daca ma tai intr-un fier ruginit ma duc sa ma vaccinez anti-tetanos ma face indoctrinat ? Poate si apostat, pentru ca nu ma pun imediat la rugaciune sa ma vindece Dumnezeu …”

  Daca ceilalti comentatori, ti-au dat raspunsuri duhovnicesti,

  (la care si eu consimt, caci daca nu te apara Dumnezeu de rele, degeaba incercam sa biruim noi relele doar prin puterile noastre),

  eu ma rezum la un raspuns la un raspuns mai direct dar fara sa exclud partea duhovniceasca a lucrurilor.

  Iata ce contine vaccinul antirabic:

  “Vaccin rabic, fiole
  Prospect
  Compozitie
  vaccinul rabic este o suspensie 2% din creier virulent de soarece nou-nascut infectat cu virus fix Babes si inactivat cu betapropiolactona 1/5 000.

  Actiune traputica
  vaccinul rabic stimuleaza specific factorii de aparare ai organismului, inducand o stare de protectie antirabica.

  Indicatii
  Vaccinarea este indicata in toate cazurile de infectie rabica sau suspiciune de infectie, iar preventiv la persoanele expuse riscului infectiei rabice.

  Doze si mod de administrare
  Vaccinarea postinfectioasa se aplica dupa scheme diferentiate in functie de gravitatea infectiei, iar dozele de vaccin in functie de varsta pacientului.
  Persoanele adulte si copiii peste 10 ani cu risc redus de infectie rabica primesc 7 inoculari subcutanate, una pe zi, a 2 ml.
  Copiii sub 10 ani efectueaza inoculari subcutanate x 1 ml, urmate de inoculari intradermice (2 x 0,125 ml) in zilele a 24-a, a 34-a si a 90-a de la inceperea vaccinarii. La aceasta grupa de risc se asociaza seroterapia antirabica.

  Contraindicatii
  Nu exista.

  Reactii adverse
  Vaccinarea antirabica determina frecvent reactii usoare locale sau generale (hiperemie, edem, prurit, ameteli, cefalee, astenie, stari subfebrile etc.) dar s-au semnalat si reactii grave de tip nervos: nevrite, pareze, encefalomielite.
  Reactiile grave au aparut mai frecvent la persoanele cu tare neurologice.
  impune controlul zilnic al persoanelor vaccinate si se intrerupe vaccinarea la primele simptome de reactii. http://www.sfatulmedicului.ro/medicamente/vaccin-rabic-fiole_10542

  alte prospecte: http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=2675

  Deci frate Lucian, consideri ca asa ceva: (suspensie 2% din creier virulent de soarece nou-nascut), injectat direct in fluxul sanguin, face bine cuiva?

  Daca mai punem la socoteala mercurul sub diferite denumiri, aluminiul, formaldehida, antibioticele si felurite alte toxine continute in vaccin, avem de a face cu bomba biochimica suprema.

  Dar de reactiile la vaccin ce sa mai zicem? Reactii grave de tip nervos: nevrite, pareze, encefalomielite.

  Vecina mea a fost muscata de un caine. S-a dus la spital unde i s-a facut vaccinul antitetanos-antirabic…si nu mai stiu ce…
  Rezultatul? Femeia a murit in chinuri, cu tremuraturi, spasme, delir…crize…etc. E adevarat ca avea in jur de 60 de ani, dar…?!

  Nu toti patesc asta, este adevarat, dar mai are cineva curajul sa-si asume riscuri de genul asta?

  Cat despre tetanos, aici:
  “http://quibono.wordpress.com/pecunia-non-olet-banii-nu-au-miros/
  citez un fragmet din linkul de sus:

  “Vaccinul antitetanos

  Atîta timp cât nu trebuie să semneze nimic, medicii jură pe binecuvântarea pe care ne-o aduce vaccinarea. Dacă însă prejudiciile al rămâne şi în seama lor (nu numai a părinţilor) ei bine, atunci imediat bate „ora adevărului“ care ne arată cât de incerte sunt poveştile despre vaccinare.

  Ce să spunem deci despre vaccinarea antitetanos, cînd în fiecare manual de medicină se poate citi că tetanosul nu lasă în urma lui o imunitate în organism? Poţi să faci tetanos şi de o mie de ori! Şi atunci, pentru ce o imunizare contra tetanosului? Bacilul tetanosului poate fi găsit mai ales în balega de cal, rareori în pământul vechi din grădină sau pe obiectele ruginite. Bacilul este anaerob, ceea ce înseamnă că poate exista doar acolo unde nu este aerul prezent.

  Rănile deschise şi/sau sângerînde nu prezintă nici un pericol. Periculoase sunt de exemplu înţepăturile (de spini, ace, cuie, etc.). Boala poate fi întâlnită aproape exclusiv în ţările sărace, unde se umblă desculţ şi unde pot apare uşor înţepături în tălpi. De asemenea în aceste ţări există, datorită modelor tradiţionale sau cerdinţelor religioase, obiceiul de a strpunge pielea cu diferite obiecte ascuţite. Statistic vorbind insă, tetanosul apare în aceste ţări cel mai des ca urmare a unui ombilic incorect tăiat şi mai ales incorect dezinfectat, la un nou-născut.

  În ţările indstrializate, tetanosul a dispărut în aceaşi măsură ca şi căruţele cu cai în faţa automobilelor. În ultimii ani în Germania numărul înbolnăvirilor se ridică anual la circa 20 de cazuri (la o populaţie de peste 80 de milioane!!!) iar numărul deceselor provocate de tetanos este egal cu zero. Statisticile ne mai arată că în marea majoritate tetanosul apare în cazul persoanelor de peste 50 de ani. Dar vaccinaţi sunt cu precădere copiii! Cu antibioticele pe care le avem la dispoziţie astăzi, boala se poate uşor vindeca. Toate aceste realităţi nu justifică în nici un fel vaccinarea copiilor contra tetanosului. Cunoscutul chirurg profesoe Hackethal scria o dată: „De cel puţin 30 de ani am renunţat la recomandarea generală de a se vaccina contra tetanosului în cazul fiecărei tăieturi sau răniri. Practic nici unul dintre pacienţii mei nu au dorit să se vaccineze, după ce le-am prezentat reţinerile mele faţă de această vaccinare. Şi nu îmi cunoscut este nici un caz de tetanos!“

  vezi si aici :

  http://quibono.wordpress.com/despre/
  Virusul, Frica şi Profitul
  http://www.quibono.net/108.html

  Tot ce am postat din linkuri, este la nivel informativ. Sunt lucruri vazute din alt unghi decat ce ne ofera varianta oficiala-sperietoare de bombe.

 10. admin,
  nu e nevoie sa va cereti iertare. Am precizat ca nu e vorba de suparare, ci de ingrijorare.
  Am comentat mult pe site-ul dvs (deh, ce e mult strica, poate e vremea de o pauza) si nu am inteles cum de credeti ca as fi impotriva medicilor si a mdicamentelor.
  Ca sa nu mai fie confuzie si sminteala din partea mea, mai spun inca odata, ca nu impartasesc parerea celor care se cred atat de induhovniciti incat asteapta vindecare direct/numai de la Dumnezeu. Daca se mai cred si mucenici si marturisitori pentru ca au refuzat ajutorul medical, atunci inselarea lor e la fel de mare ca si Catedrala Mantuirii Neamului. Acestora, in gluma, le-as spune ca Domnul le-a rezervat in Cer un loc aparte ei fiind speciali – “mucenicii paracetamolului”. Si daca mai vad la astfel de “marturisitori” cum terfelesc numele sfintitilor parinti Arsenie Boca sau Dumitru Staniloae, chiar raman fara cuvinte.
  Nadajduind ca m-am facut inteleasa, ma opresc aici. Aveti dreptate, este o ispita, deci, sa ne rugam.

  P.S. Ca argument pt cele ce am spus: zilele acestea mi-am cheltuit toate economiile la o clinica particulara pe analize, consultatii, medici si medicamente pentru mama. Inainte de acestea, a fost spovedita si impartasita. Bineinteles, asa cum este crestineste, nadajduim la mila Domnului pentru rugaciunile celor care o pomenesc, dar am pregatit si locul de veci. Cum spune Domnul: si pe acestea sa le faceti, nici pe celelalte sa nu le lasati.

  Hristos a inviat!

 11. @Cosmin

  Din cate stiu si am mai citit, vaccinul anti hepatita B se face la copii doarece ei, spre deosebire de adulti, daca se infecteaza ajung sa dezvolte in proportie de 90% forma cronica a bolii.

  La adulti este invers, in sensul ca doar apox 10% din cei infectati ajung sa dezvolte forma cronica a bolii. Majoritatea dezvolta anticorpi, de multe ori chiar fara tratament.

  Totusi, genul acesta de boli nu se iau numai prin transfuzii sau contact sexual. Se poate transmite, spre exemplu, si prin contactul salivei unei persoane infectate cu sangele uneia neinfectate. Exemplu: nenea din autobuz se sterge la gura, pune mana pe bara, coboara la prima, tu te urci, ai o mica rana deschisa la mana sau la coltul unui deget, pui mana pe aceeasi bara si cam asta a fost totul. Nu mai vorbesc daca ai ghinionul sa nimeresti, din orice motiv, pe la vreun spital de la noi. Riscul de infectare este destul de mare, chiar si intr-o maternitate.

  Cat priveste tetanosul/rabia, nu stiu ce sa spun. Trebuie sa ma mai interesez. Este posibil sa ai dreptate desi nu cred ca se poate pune semnul egal intre cele doua. Daca tetanosul sa zicem ca se poate trata cu antibiotice (fiind o infectie cauzata de o bacterie) , nu acelasi lucru se poate spune si despre rabie, care este cauzata de un virus.

  De asemenea, injectia anti-tetanos se face la copii pt. a preveni contactarea infectiei prin asa-numita plaga ombilicala. Sigur, teoretic nu ar fi nevoie de el. Practic insa, in Romania, mai ales la tara, cred ca poate fi util, intrucat medicul nu mai are control vis-a-vis de cum este ingrijit copilul dupa ce iese din spital (daca zona ombilicului este bine spalata, igienizata, sau copilul este lasat sa zaca pe nu stiu unde bazait de muste sau in contact cu mai stiu eu ce).

  In rest, ai dreptate, desi efectele secundare ale vaccinurilor de multe ori sunt atat de dramatice si pt.ca sunt folosite cockteil-uri care combina mai multe vaccinuri plus eventual si niste antibiotice. Se intelege ca efectele adverse vor fi cumulate de la fiecare vaccin in parte. Sunt si alte medicamente care au efecte adverse la fel de severe, daca nu chiar mai severe decat vaccinurile (multe antibiotice si peniciline, medicamente de inima, dermatologice, samd).

  Vreau sa precizez clar faptul ca sunt un dusman declarat al medicinei alopate. Consider imensa majoritate a tratamentelor alopate ca fiind in cel mai bun caz inutile, daca nu chiar extrem de daunatoare. Cu exceptia insa a tratamentelor chirurgicale si a catorva medicamentoase (cum ar fi cele circulatorii, hormonale si cateva vaccinuri care nu prea pot fi suplinite naturist).

  Nu sunt genul panicos la sanatate. Copilul mi l-am lasat si il voi lasa in continuare sa se imunizeze singur atat cat se poate (sa se joace chiar si acolo unde mai este mizerie, sa bea din biberoane nesterilizate, sa se joace pe jos, sa se murdareasca, sa ii scada febra fara antibiotice, samd) chiar daca aceasta atitudine ne-a pus eticheta de parinti usor iresponsabili 🙂

  Rezultatele au fost dintre cele mai bune, in sensul ca a crescut bine, fara nicio boala majora iar atunci cand am luat amandoi o bacterie intestinala care pe mine m-a pus jos in 5 minute de a trebuit sa chem salvarea, ea a vomitat putin dupa care se juca vesela prin casa.

  Totusi, cu virusii nu e de joaca si ai tot timpul, cred, ca si parinte, o retinere. Sigur, nu discut acum de hpv si gripa porcina care sunt niste aberatii, ci despre anumiti virusi comuni, ca cei de mai sus.

  Acum, situatia e paradoxala si f. complicata, pt. ca vaccinurile sunt asa daunatoare si pt. ca se incearca, ca la orice produs comercial, producerea lor cat mai ieftina. De unde rezulta un produs slab calitativ, prost testat si chiar periculos (ce este mai ieftin, sa iei o mostra de creier de soarece pe care te costa 2 lei sa-l cresti sau sa cauti alta alternativa chimica costisitoare, care presupune bani pt.cercetare, testare serioasa, trial-uri medicale, samd ?).

  Nu cred insa in continuare ca principiul in sine al vaccinului este gresit, atata vreme cat a functionat, verificabil, pana acum, in eradicarea anumitor virusi (ex: variola). Nu spun ca TOATE vaccinurile sunt bune sau ca toti virusii pot fi contracarati asa. Ce fac companiile farmaceutice pt a-si mari profiturile se numeste genocid si vor da cu siguranta socoteala pt. asta. Dar asta e alta discutie, cred eu.

 12. @ Mircea

  Ingrozitoare povestea micutului Ian. Daca i s-ar intampla asa ceva copilului meu, desi sunt crestin, cineva dintre cei resonsabili ar plati cu siguranta cu viata.

  Dar aici se ridica alta problema: unde pui focul ? La compania producatoare de vaccin ? La laborantii care l-au fabricat ? La ministerul sau doctorul care l-a recomandat ? La cel care l-a administrat ?

  Toti acestia, la momentul oportun si pe bucata lor de specializare, ar fi putut preveni aceasta tragedie si altele asemanatoare …

 13. Industria vaccinurilor: un fost specialist ne dezvaluie din secretele murdare ale acesteia
  http://www.quibono.net/industria_vaccinuril.html

  Falsitatea argumentelor în favoarea vaccinarii
  http://www.quibono.net/falsitatea_argumente.html

  Legile concernelor farmaceutice
  http://www.quibono.net/legile_concernelor_f.html

  “Medicina a evoluat atât de mult, încât nimeni nu mai este sanatos.”
  Aldous Huxley.

 14. Nu pot sa nu va scriu si povestea Dr. Knock din Franta, de la inceputul sitului Qui Bono ?

  „Medicina a evoluat atât de mult, încât nimeni nu mai este sănătos.”
  Aldous Huxley.

  La începutul secolului XX un medic pe nume Knock a început să elimine sănătatea din oameni. Francezul a creat o lume în care existau numai pacienţi: „Fiecare om sănătos este un bolnav care în că nu ştie acest lucru.”

  Knock şi-a început activitatea într-un sat de munte, pe nume Saint Maurice. Sătenii erau sănătoşi şi nu mergeau la doctor. Vechiul medic de ţară, predecesorul lui Knock, săracul domn doctor Parpalaid, a încercat să-l consoleze pe succesorul său, spunându-i: „Aici aveţi cea mai bună clientelă care poate exista. Una care nu vă deranjează deloc.” Dar Knock nu era dispus să se consoleze cu această idee.

  Se ridica însă întrebarea: cum putea nou-venitul doctor să-i ademenească pe vitalii săteni în cabinetul său? Ce ar putea el prescrie sănătoşilor sătenilor? Knock şi-a facut un plan. S-a împrietenit cu învăţătorul satului (deci pe cel răspunzător pentru educaţie) şi l-a convins să le prezinte sătenilor conferinţe despre posibilele pericole pe care „vietăţile mici” le prezentau pentru sănătatea lor. Apoi l-a angajat pe toboşarul satului (mass-media locală) şi l-a pus să strige prin tot târgul (maketing) că noul doctor îi invită pe săteni în cabinetul său pentru o consultaţie gratuită (preţ promoţional), cu scopul de a limita răspândirea bolilor de tot felul care, de la o vreme încoace îi ameninţau pe bieţii săteni (pericolul pandemiilor).

  Iar sala de aşteptare s-a umplut!

  În consultaţii, Knock diagnostica diferite simptome şi-i aiurea pe săteni spunându-le că au nevoie de o permanentă supraveghere de specialitate. În cele din urmă întregul sat arăta ca un lazaret. Rămăseseră doar atâţia oameni sănătoşi (cercetătorii din domeniul medical şi managerii concernelor farmaceutice), câţi erau absolut necesari pentru a-i îngriji pe cei bolnavi. Farmacistul satului a facut avere, iar crâşmarul şi-a transformat „Casa de oaspeţi” în spital.

  Seara, Knock privea mulţumit prin fereastră la marea de luminiţe din jurul lui: 250 de camere luminate puternic, în care boleau 250 de săteni, cu 250 de termometre bine înfipte în orificiile indicate de Domnul Doctor. Şi asta în fiecare seară, fix la ora zece. „Aproape întreaga lumină îmi aparţine mie” mustăcea mulţumit Knock. „Toţi aceia care nu sunt bolnavi, dorm în întuneric. Ei nu sunt importanţi!”

  Piesa în trei acte „Knock sau triumful medicinei” şi-a sărbătorit glorios premieră în 1923 în Paris. În următorii patru ani, piesa scriitorului francez Jules Romain s-a jucat de nu mai puţin de 1.400 de ori, fiind mai tîrziu de mai multe ori transformată în film.

  Teatrul doctorului Knock nu este însă de oprit; medicina de pe scenă a intrat de mult în vieţile noastre de zi cu zi. Doar că astăzi nu este un medic de ţară şmecher cel care ne aprind luminile în camerele de boală şi ne înfige termometrul acolo unde trebuie. Un personaj mult mai potent şi mai periculos i-a luat locul lui Knock: medicina alopată modernă.

  Asociaţiile medicale şi concernele farmaceutice, împreună cu organizaţii ale pacienţilor, iar mai nou cu Forumuri în Internet, toate subvenţionate din umbră de industria farmaceutică, ne predică o artă a vindecării, care nu mai cunoaşte (şi recunoaşte) omul sănătos.

  Iar pentru a nu permite ca frumoasele câştiguri financiare din anii trecuţi să se subţieze cumva, medicina trebuieşte să „terapieze” din ce în ce mai mulţi oameni, care în fond sunt sănătoşi, doar că au uitat asta. Modificările naturale din viaţă şi comportamentele fireşti sunt sistematic redefinite ca fiind boli. Se inventează boli noi, se deschid noi pieţe, se obţin noi câştiguri financiare.

  Sunt toate astea spre folosul oamenilor? Este folositor oamenilor normali să fie transformaţi în pacienţi? Nu!

  Atunci cui foloseşte tot acest teatru? Vechii romani puneau deseori această întrebare: cui foloseşte?

  Cine profită?

  Qui bono?

 15. Atentie ca la Qui Bono la filmele documentare promovate sunt ceva filme
  budiste-yoghine …

  >Milarepa (*1040; 1123), denumit uneori si Jetsüm Milarepa, a fost maestru tantric si fondator al scolii de budism tibetan Kagyu. Este considerat unul dintre cei mai mari yoghini (yoga tantric ).
  >Filmele prezint universul tibetan privit din unghiuri inedite.

  Totusi informatia medicala mi s-a parut serioasa.
  Doamne fereste sa smintesc pe careva.

 16. @ Lucian
  🙂 Simpatica intrebarea

  Uite, am un prieten a carui copil a fost foarte afectat de vaccinarea de la un an si jumatate. A avut febra, a stat la pat vreo 3 zile, apoi a capatat o blegeala, o lipsa de reactivitate la stimulii externi, nu mai raspundea daca il strigi. Acum copilul are 7 ani si nu si-a revenit.(!) Pe la 3 ani a fost stabilit diagnosticul: autism. De la vreo 4 ani face terapie comportamentala(ABA) dupa niste scheme de la specialisti din Anglia, are 2 instructori zilnic, dieta, mult chin, nopti nedormite, si el si parintii lui. De vreo jumatate de an a inceput sa faca convulsii, diagnostic adaugat: epilepsie.

  Bine ziceai: “Unde pui focul?”
  Idei de raspuns:
  – la inima sa pui focul sa strigi la Dumnezeu si nu te lasa fara raspuns. Pe parintii copilului i-a ajutat. Asa au venit la Biserica (de vreo 2 ani).
  – sa pui focul indoielii asupra celor ce nu se indoiesc de axiomele vaccinarilor, desi nu stiu bine la ce ajuta, de ce boli te protejeaza, la ce boli te expun, cat costa, cine plateste si, desigur, cum amintea cineva mai sus, cine profita
  – sa pui gaz pe focul curiozitatii si meticulozitatii si sa te informezi despre miturile si pericolele vaccinarilor (desigur nu din surse guvernamentale sau din “studiile” producatorilor)
  – sa pui focul curajului si vehementei in a refuza o vaccinare indicata sub presiune, fara explicatie, informare, motivatie sau sens, in fata medicului de familie, scolar sau din maternitate (si eu sunt medic, nu am nimic cu medicii, sunt biete instrumente inconstiente)
  – sa pui foc in a-i lamuri si pe altii (dupa ce te-ai lamurit pe tine), poate vei contribui prin asta la evitarea nenorocirilor postvaccinale (un singur om sa te creada si tot nu e putin)

  ( Daca pui focul la minister sau la companiile pharma, te rezolva imediat, cu o tusa groasa in mass-media: “un psihopat piroman, fanatic religios, cauta sa dea foc autoritatilor. Individul are un delir paranoic-obsesiv, e convins ca dracu’ a fost bagat in vaccinuri de catre Bill Gates, avandu-l complice pe ministrul sanatatii din Romania. :))”
  Asta ca sa vezi ca atunci cand gura pacatosului graieste adevar, tot a minciuna suna. )

 17. Lucian,
  Teoria oficiala ne vorbeste despre virusi cauzatori de diferite boli.
  Dar mai sunt si alte glasuri care spun altceva. Anume ca teoria virusilor este falsa. Iar eu ii cred pe acestia din urma.

  Ce inseamna virus? Un fragment de ARN intr-o capsula proteica, asta spune medicina oficiala. Asta e dogma pe care o accepta toti orbeste.
  Dar cum poate o proteina care nu are informatie genetica nici pentru a supravietui de una singura si nici pentru a se inmulti tot de una singura, sa se muteze, sa se transforme mereu si sa nu fie niciodata descoperita de “specialisti”?

  Caci nici o proteina-virus, arn-virus…etc sau cum le mai numesc astia, nu seamana una cu alta. Pur si simplu virusii sunt niste teorii de marketing. Presupusul virus HIV sau HCV nu au fost vazuti niciodata. Nu exista fotografii facute la microscopul electronic, ci doar niste imaginatii facute in photoshop.

  Diagnosticarea acestor boli se face in baza relevarii prezentei anticorpilor (atentie!!!) NESPECIFICI, adica anticorpi care reactioneaza la orice.
  Deci pe ce baza se dau niste diagnostice, daca virusul nu este de gasit?
  Cei care sunt medici pot confirma.

  Sunt de acord ca exista afectiuni ale ficatului, dar ca sa dai vina pe virus, este deja o golanie si o afacere pe seama oamenilor nestiutori si neinformati corect.
  In general, boala o face diagnosticul. Mai ales in cazul HIV. Iar medicamentele toxice si imunosupresoare produc chiar simptomele bolii impotriva careia cica se fac tratamentele.

  Daca era vorba de virusi de hepatita sau mai stiu eu ce, ar fi insemnat ca pana astazi trebuia sa fi murit de mult si in chinuri groaznice.
  Dar iata ca inca vietuim, in ciuda faptului ca in urma cu cativa ani, se batea apa in piua pe la tv cu hepatita C, cum ca se ia prin atingere, prin folosirea in comun a vaselor de bucatarie, a paharelor, etc. Ce aberatii. Eu am baut de oriunde am voit si dupa oricine am vrut si n-am stiut de vreo boala.

  Dar bineinteles ca lumea a utitat de prosteala de la tv cu virusii ucigasi de hepatita care zburda zglobii pe paharele de la crăşmă.
  Mai bine sa dam vina pe alcoolul in exces, pe medicamentele toxice, pe otrava din alimente, pe diagnosticele mincinoase si nu pe niste virusi care nu exista.

  Auzim mai mereu de virusi creati in laborator.
  Da, creati in laborator, dar poate in laboratoarul mass-media.

  Domnul doctor Mircea Puscasu poate sa confirme. Dumnealui ar fi mai credibil.

  Ma vad nevoit sa fac si eu iarasi, trimitere catre quibono.net, un domn care traieste in Germania de 20 de ani si a binevoit a traduce pentru români, articole si interviuri cu mari savanti germani si din intreaga lume, inclusiv români, care critica si demasca marea minciuna a medicinei oficiale.

  http://www.quibono.net/virusul_frica_351i_p.html.
  http://www.quibono.net/game_over_mr_blumber.html

 18. Daca taina Sf Maslu este si ea o rugaciune,dar facuta de cei care au primit harul de la Dumnezeu pt aceasta,adica de preotii Bisericii ,atunci,da,de ce nu,”Leacurile sunt ca să nu cădem în părerea de sine cum că ne-am vindecat doar prin rugăciune.”
  Deci,in acest sens,si DOAR in acest sens , am afirmat ca mi-au placut cele spuse mai sus.
  Insa mai cred si ca, nu intotdeauna vindecarea(trupesca)este ceea ce trebuie sa cerem de la Dumnezeu,cat mai ales a intelege care este voia lui Dumnezeu cu noi,exprimata PRIN aceasta neputinta/boala si,apoi cum sa accceptam si sa implinim aceasta voie.

  Pote o sa spuna unii ca am intors-o ca la Ploiesti si poate ca au dreptate.Pt ca recunosc ca m-am grabit si am gandit superficial atunci.

  Iertare si pt reactia (raspunsul )intarziat (pt admin).

 19. In carnetle de vaccinare nu sunt cerute vaccinurile “noi” de tip anti-gripa aviara, anti-AH1N1 sau anti-cancer de col uterin, ci vaccinurile clasice pe care toti le avem deja, imbunatatite cu vreo doua-trei mai recente contra rujeolei (pojar), tusei convulsive, tetanosului sau hepatitei B.
  Nu trebuie sa devenim paranoici si sa nu mai acceptam unele interventii medicale, ca sectantii, si unele vaccinuri care sunt necesare intrarii copilului in colectivitate. Vaccinul anti-tubercvuloza, spre exemplu, se face inca din maternitate si ce este rau in asta ?
  In rest vaccinarea nu este obligatorie.
  Eu am trei copii, printre care fata mijlocie are 16 si jumatate. In primavara am fost la o consultatie pentru ea ca avea o bronsita, si medicul de familie m-a intrebat daca nu vreau ca sa fie vaccinata contra cancerului de col, i-am spus ca nu, pentru ca acest vaccin nu asigura o imunitate totala, si fata a zis la fel pentru ca eu ii explicasem niste lucruri, si cu asta basta.

 20. @Hrisanti:

  Ar fi si culmea sa se ceara vaccinarea AH1N1 cand chiar autoritatea europeana din domeniu o recomanda doar in situatii exceptionale datorita riscului mare al efectelor secundare grave.

  Nu suntem sectanti sa refuzam actul medical, fireste, cred ca era deja evident asta, insa vaccinarile, mai ales cand sunt obligatorii sau cand sunt cu zecile si presupun scheme de vaccinare (cum s-a ajuns in SUA) tocmai ca sunt aberatii medicale. Exista doctori, specialist in domeniu, care atrag atentia ca astfel de practici slabesc imunitatea si aduc o serie de efecte secundare la fel de grave ca vaccinarile experimentale mentionate de tine.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/10/12/dr-christa-todea-gross-boli-neurologice-si-psihice-postvaccinale-efectele-secundare-ale-vaccinurilor-anti-rujeolic-si-r-o-r/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/02/25/gripa-aviara-reloaded-ce-nu-se-spune-despre-vaccinuri-esential-e-efectul-pe-termen-lung-interviu-valoros-cu-dr-imunolog-rares-simu-vom-manca-medicamente-si-organisme-modificate-genetic-stir/ (Interviu cu dr. Rareş Simu, imunolog)

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2009/10/12/vaccinurile-ca-radiatiile-stiri-11-12-octombrie-2009/ (Cercetătorul Maria Şerbănescu, specializat în genetică psihiatrică, este impotriva imunizărilor în număr mare, în special la copii)

 21. Pingback: Ce mai zic expertii in terorismul ”alb” de extrema dreapta: STATUL AR TREBUI SA INTERVINA DACA INFLUENTA IDEOLOGICA A PARINTILOR AMENINTA BUNASTAREA COPIILOR
 22. @admin

  Frate, am intervenit doar in privinta carnetelor de vaccinare pentru copii, si pentru ca am citi mai sus ca un frate a refuzat sa-si vaccineze copii, si probabil nu vor fi primiti la gradintia/scoala.
  Nici prin gand nu mi-a trecut sa gandesc ca voi ati avea o mentalitate sectara, va cunosc de multi ani, pur si simplu am combatut ideea ca trebuie sa refuzam vaccinurile orice ar fi.
  Nici eu si nici cei din tara nu traim in SUA, si deocamdata, in afara de vaccinurile clasice eu nu stiu sa fie obligativitate la alt tip de vaccin pentru intrarea copiilor in sistemul de invatamant. In franta trebuie sa aiba vaccinul contra tuberculozei, cel anti-polio si anti-tetanos care are rapeluri pe mai multi ani, pana la 16 ani cred. Si cam atat.
  Stiu ca la un moment dat in tara era “obligatoriu” vaccinul contra cancerului de col uterin, ceea ce era o aberatie si nicaieri in lume acest vaccin nu este obligatoriu (de aceea am si confirmat dand exemplul cu fiica mea trait personal in Franta).
  In lumea medicala este de asemeni o lupta economica in ziua de azi. Trebuie sa luam cu circumspectie si discernamant un articol sau altul, chiar din lumea medicala. Pentru ca de multe ori sunt articole comandate…
  In ce ma priveste pot sa spun ca nu fac niciodata vaccinul anti-gripal (orice gripa ar fi :-)), sau alte vaccine punctuale recomandate celor cu boli cronice (eu am diabet si primesc mereu recomandari in sensul asta), si niciodata nu am avut probleme. In schimb am facut vaccinul contra hepatitei B, pentru ca lucrez intr-un post administrativ, dar in mediu medical (Rezidenta medicalizata pentru persoane atinse de boala Alzheimer) si este obligatoriu.
  Trebuie discernamant, asta am vrut sa spun, fiindca multi frati foarte credinciosi risca sa se lase influentati de idei extremiste si-si fac singuri rau, sau fac rau familiilor lor.
  Iertati-ma !

 23. Nu pot sa ne oblige asa ceva. Asta inseamna incalcarea drepturilor omului.
  Orice lege putem sa o dam jos prin petitii dragii mei. Daca vom fi uniti, vomm reusi!

  Vaccinarea NU trebuie sa fie obligatorie!!!

 24. Pingback: REGISTRUL UNIC DE VACCINARI - BAZA DE DATE ONLINE LA NIVEL NATIONAL: Ministerul Sanatatii inaugureaza monitorizarea online a vaccinarilor. In curand vor deveni si efectiv obligatorii?
 25. Pingback: Copil PARALIZAT in urma unui VACCIN anti-poliomielitic (Slatina)
 26. Pingback: Pentaxim si CAZUL BEBELUSULUI PARALIZAT LA SLATINA DIN CAUZA UNUI VACCIN - de Dr. Christa Todea-Gross
 27. Pingback: Dr. Christa Todea-Gross despre PROPAGANDA PRO-VACCINARE: cand medicii nu mai au curaj sa spuna adevarul, o va face preotul
 28. Va rog mult, stie cineva un loc in tara asta unde se pote naste fara ca refuzul de vaccinare al copilului sa fie o lupta cu personalul medical? va multumesc din suflet pentru raspuns. Doamne ajuta!

 29. Pingback: VACCINURILE, IN LOC SA PREVINA, NE IMBOLNAVESC. CE SOLUTII AVEM? - Razboi întru Cuvânt
 30. Pingback: CALIFORNIA: nu esti vaccinat, nu ai voie la scoala - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 31. Pingback: CUM SE POATE REFUZA VACCINAREA COPIILOR? Ghid pentru parinti elaborat de Pro-Vita Romania - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 32. Pingback: OBLIGATIVITATEA VACCINARILOR. Ministerul Sanatatii CONDITIONEAZA intrarea la GRADINITA de CARNETUL DE VACCINARI. Marturia unui parinte despre experienta negativa a “IMUNIZARILOR” si opinia dr. Adrian Cacovean - Recomandari
 33. COMUNISTI..COMUNISTI…COMUNISTI….asta sunt incontinuare…in democratie ai dreptul sa alegi.
  Oricum e absurd ca acei copii vaccinati sa se imbolnaveasca de la copilul nevaccinat pentru ca ei sunt deja imuni …nu??…si cel ne vaccinat nu se imbolnaveste ca nu are de la cine

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare