MERKEL E FERICITA DE VERDICTUL CCR si sare in apararea democratiei si a cetatenilor romani, INTERVENIND PENTRU… DREPTUL POPORULUI DE A I SE ANULA VOTUL SI DE A-L AVEA PRESEDINTE ETERN PE BASESCU!

23-08-2012 7 minute Sublinieri


Guvernul german a salutat miercuri decizia Curţii Constituţionale (CC) a României, care a marcat un eşec al încercării de destituire a preşedintelui Traian Băsescu de către Guvernul de centru-stânga, calificând-o drept o “şansă” pentru statul de drept în această ţară, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Guvernul federal salută această decizie clară a Curţii Constituţionale române”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert, într-o conferință de presă

Berlinul „aşteaptă acum ca (această decizie) să fie respectată de către toate părţile, lucru anunţat de către premierul Ponta chiar înainte de (luarea) deciziei. Acum, el va fi judecat după faptele sale”, a continuat Steffen Seibert.

Capacitatea de funcţionare a instituţiilor politice, încrederea cetăţenilor români în democraţie şi respectarea statului de drept sunt restabilite. Acesta este lucrul care interesează Uniunea Europeană (UE), iar din punctul de vedere al Cancelariei (germane), decizia Curţii (Constituţionale române) oferă o şansă în acest sens”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

„Acum, în acord cu partenerii noştri europeni şi instituţiile UE, noi vom observa cum evoluează cu adevărat situaţia politică din România”, a subliniat Seibert.

Preşedintele Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, a declarat pentru MEDIAFAX, referindu-se la comentariile lui Crin Antonescu la adresa cancelarului Merkel, că acestea au fost dăunătoare chiar preşedintelui interimar, care riscă să nu mai fie luat în serios în Europa.

“Primul-ministru Ponta şi domnul Antonescu încearcă să creeze o problemă care nu există. Relaţia dintre ţările noastre este foarte bună, cu tradiţie şi a evoluat de-a lungul anilor. În opinia mea, aceste comentarii nu sunt decât o diversiune ieftină. Ponta vrea să distragă atenţia de la eşecul referendumului şi adevăratele probleme naţionale ale României. Acest lucru nu este într-adevăr demn pentru un prim-ministru şi politician important al unei ţări membre UE. În mod special, comentariile domnului Antonescu au fost dăunătoare, nu pentru Angela Merkel, ci pentru el însuşi. Trebuie să fie atent pentru că nu va mai fi luat în serios la nivel european“, a afirmat Krichbaum.

El a explicat atitudinea critică a Germaniei faţă de România în privinţa respectării instituţiilor democratice şi a statului de drept, prin faptul că ţara sa a fost divizată de Cortina de Fier, iar partea sa din Est a fost nevoită să îndure un regim nedemocratic până în 1989.

Astăzi, Germania are un cancelar şi un preşedinte care au trăit pe propria piele lipsa libertăţii şi a democraţiei. De aceea Germania este foarte sensibilă în privinţa subminării standardelor democratice şi a statului de drept”, a precizat Krichbaum.

El a menţionat că cele mai puternice reacţii au venit nu doar din partea politicienilor CDU, ci şi de la fostul ministru de Externe Frank-Walter Steinmeier, lider al grupului parlamentar al Partidului Social Democrat (SPD) şi de la actualul ministru de externe, Guido Westerwelle, care este membru al Partidului Liberal (FDP), iar la nivel european nu doar Wilfried Martens, ca preşedinte al PPE, dar şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, membru al Partidului Socialist European (PSE), au criticat acţiunile Guvernului României.

Krichbaum a ţinut să sublinieze că România este o ţară suverană, dar şi membră a UE, apartenenţă foarte mult dorită chiar de către România şi care a adus enorme avantaje pentru ţară.

“În acelaşi timp, faptul că este membră UE înseamnă că România trebuie să împărtăşească şi să respecte valorile europene. Aşa că dezbaterea este de fapt nu pro sau contra preşedintelui Băsescu, dar despre respectarea standardelor democratice. Aceasta include respectarea independenţei sistemului judiciar, respectarea statului de drept, separaţia puterilor şi aşa numitele echilibre ale sistemului instituţional. Dacă toate acestea sunt în pericol, UE şi statele membre nu pot rămâne pe tuşă, ceea ce de altfel, nici SUA nu a făcut. Ceea ce mulţi nu realizează este că românii nu au doar cetăţenia României. Prin Tratatul de la Lisabona ei au şi cetăţenia europeană. Ei au drepturi legale de cetăţeni europeni. De aceea este natural ca UE să se asigure ca ai săi cetăţeni să beneficieze de drepturile lor democratice, a apreciat oficialul german.

El nu crede că că relaţiile româno-germane, atât la nivel politic cât şi economic, au fost afectate de acuzaţiile liderilor de la Bucureşti, dar consideră “o realitate faptul că Guvernul României a neglijat problemele reale ale ţării în ultimele luni”.

“Iar România nu este nicio o insulă sau o colonie, ci e implicată într-o competiţie la nivel european şi global. Investitorii germani întotdeauna caută cele mai bune condiţii pentru noi investiţii. Siguranţa legii şi stabilitatea condiţiilor politice sunt fără îndoială parte a acestei ecuaţii. Evenimentele din ultimele săptămâni nu au fost cea mai bună publicitate pentru România. Faptul că un prim-ministru numeşte ilegală o decizie a curţii constituţionale din ţara sa este aproape incredibil. Toate aceste evenimente au adus daune majore reputaţiei României, care vor mai persista pentru o bună perioadă, a susţinut preşedintele Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului.

El a afirmat că există şi varianta în care UE şi-ar putea pierde “răbdarea” în cazul României, dar a menţionat că reformele necesare nu trebuie îndeplinite pentru a mulţumi Bruxelles-ul, Germania sau altă ţară europeană.

“Sunt în interesul propriu al României. Cetăţenii români sunt victimele neajunsurilor din sistemul juridic – ei vor beneficia de pe urma unor standarde mai ridicate în acest sens şi a luptei împotriva corupţiei”, a argumentat Krichbaum.

La rândul său, europarlamentarul Markus Ferber împărtăşeşte îngrijorările exprimate de Angela Merkel cu privire la starea statului de drept în România, considerând că au fost mai multe ameninţări serioase la adresa instituţiilor din România şi sistemului democratic.

“Ca membru al UE, România trebuie să se conformeze regulilor fundamentale stabilite de legislaţia europeană. În această privinţă, sper ca primul-ministru (al României n.r.) să accepte decizia din această săptămână a Curţii Constituţionale cu privire la referendum”, a declarat Ferber pentru MEDIAFAX.

În opinia sa, acuzaţiile formulate de liderii de la Bucureşti la adresa Germaniei “sunt nefondate şi ar trebui să fie stopate imediat”, existând riscul ca aceştia “să piardă încrederea Germaniei şi a celorlalte state membre UE”.

Markus Ferber nu crede că relaţiile româno-germane vor fi în mod grav afectate de către aceste acuzaţii “atât timp cât în România se pune capăt disputelor şi primul-ministru şi toţi oficiali români acceptă nu doar deciziile Curţii Constituţionale, ci şi să acţioneze în conformitate cu regulile democratice de bază fixate de legislaţia europeană”.

Dacă situaţia din România nu se schimbă rapid şi regulile democratice nu sunt respectate, UE trebuie să treacă la acţiune să protejeze regulile europene”, a apreciat europarlamentarul, precizând însă că mecanismul prevăzut la Art.7 al Tratatului de la Lisabona privind suspendarea drepturilor de vot în Consiliul European ar trebui considerat că o măsură de ultimă instanţă.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Antena 3, că România nu este o rezervaţie în care se poate întâmpla orice, şi a arătat că Angela Merkel îl poate lua pe Traian Băsescu în Germania, să îi dea o bucată de pământ “să se joace, cu PDL, de-a Băsescu”.

“Nu are nicio obligaţie România să fie rezervaţia în care se poate întâmpla orice, pentru că aşa le convine unora, care nu trăiesc în România, care nu plătesc impozite în România şi care nu suferă abuzurile pe care le suferă românii, începând cu batjocorirea acestui vot. Să îl ia în Germania doamna Merkel, Germania este o ţară mare, prosperă, să îi dea o bucăţică de pământ acolo lui Băsescu şi PDL-ului, să se joace acolo de-a Băsescu. În România, nu, a mai afirmat Antonescu.

Anterior, Antonescu afirmase că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, s-a lăsat folosit de Angela Merkel, el precizând că România se afla “într-o situaţie foarte convenabilă” pentru cancelarul german.

Preşedintele Comisiei de afaceri europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, i-a cerut şefului Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, declanşarea procedurii de infringement împotriva României şi suspendarea votului său în Consiliul European în urma subminării statului de drept şi democraţiei. Şi europarlamentarul PDL Monica Macovei a făcut acelaşi tip de declaraţii. Pe 6 iulie ea a declarat pentru Hotnews că va sesiza Parlamentul European cu privire la situaţia politică din România. Macovei a invocat articolul 7 din tratatul privind Uniunea Europeană, care prevede că drepturile unui stat membru pot fi suspendate, inclusiv dreptul de vot în Consiliu, atunci când se constată nerespectarea legii şi a democraţiei.

Dincolo de similaritatea declaraţiilor făcute de oficialul german şi Monica Macovei, între cei doi există şi o altfel de legătură. Soţia lui Gunther Krichbaum este Oana Harvalia, consilier personal al fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei. Potrivit site-ului primăriei , Gunther Krichbaum şi Oana Harvalia s-au căsătorit în Sibiu, la 5 noiembrie 2010. Oana Harvalia a avut mereu o viaţă publică interesantă. Cotidianul Gardianul relata în 24 august 2006, despre fundaţiile care au înlesnit adopţiile internaţionale şi care au aparţinut unor oameni influenţi din societatea românească. Pe această listă apare şi numele fostei consiliere personale ale Monicăi Macovei. Astfel, Oana Harvalia a fost director executiv al Fundaţiei “Părinţi şi Copii”, ea fiind la acea vreme şi secretar PNŢCD. Gardianul cita în acest context pe Teodora Bertzi fostul secretar de stat al Oficiului Românde Adopţii (ORA) care declara că “în România adopţiile s-au făcut pe bandă rulantă. Copii înfiaţi erau trataţi ca pe o marfă”. “Aceştia erau puşi în avion ca nişte pachete şi trimişi la familiile adoptatoare”, mai spunea Teodora Bertzi. Ea mai declara că pe baza informaţiilor de la personalul medical din maternităţi sau leagănele de copii despre mamele care nu aveau posibilitatea să-şi crească copiii, reprezentanţii fundaţiilor specializate pe adopţii nu se lăsau până nu le convingeau să-şi dea copiii.Miile de dolari proveniţi din donaţiile familiilor adoptatoare trebuiau folosiţi de fundaţiile româneşti pentru implementarea de programe sau pentru intrajutorarea leagănelor de copii, însă niciodată  nu s-a ştiut care a fost drumul lor”, mai afirma Bertzi. Declaraţia de avere depusă de Oana Harvalia pe 10 noiembrie 2008, la eliberarea de funcţie, arată că fosta consilieră a Monicăi Macovei deţinea trei terenuri – unul intravilan şi două extravilane – în Periş şi Mogoşoaia, o casă de peste 300 de mp , un autoturism Renault Megane, bijuterii în valoare de 15.000 de euro şI obiecte de artă estimate la 30.000 de euro, două depozite bancare de 20.000 ron şi 4200 de euro, precum şi un cont curent de 7000 de euro. La capitolul venituri anuale încasate, a declarat salariul de inginer al fostului soţ, Paul Cicu, de 18.000 lei.

Funcţiile deţinute de Oana Harvalia la fundaţie şi  în PNŢCD nu se mai regăsesc pe declaraţiile de interese depuse în 2008, când era consilier personal la Ministerul Justiţiei şi nici la eliberarea din funcţie. O regăsim însă pe Oana Harvalia pe lista avocaţilor de top din Bucureşti şI Ilfov. Foarte probabil ca fundaţia sa nu mai fi fost utilă, după ce în 2001 guvernul condus de  Adrian Năstase  a dispus întreruperea adopţiilor internaţionale. Coincidenţă sau nu, şefa Oanei Harvalia, Monica Macovei, a  fost vârful de lance în batălia fostei puteri pentru condamnarea şi încarcerarea lui Adrian Năstase.

Nota noastra:

Afirmatiile explicite si agresive ale oficialilor germani confirma, odata in plus, faptul ca Berlinul a fost si este direct implicat si interesat in mentinerea lui Basescu la Cotroceni. Este, in mod clar, un pion necesar jocurilor si intereselor Germaniei in aceasta parte a Europei. Pana la urma asta ar mai fi de inteles, in sensul ca doar pentru naivi nu exista interese si jocuri geopolitice si, deci, nu le iau in considerare atunci cand analizeaza diverse chestiuni.

Dar ceea ce socheaza si revolta este tupeul nemaintalnit cu care aceiasi oficiali se imbatoseaza rastit si se prezinta drept aparatori si avocati ai democratiei romane, invocand, in plus, si drepturile pe care le-am avea si ca cetateni europeni! Asa ceva este pur si simplu incredibil. Sau o confirmare:

– ca democratia si suveranitatea inseamna, pentru stapanii colonialisti ai Romaniei, aplicarea imediata si abuziva a diktatelor externe;

– ca apararea democratiei romane si a calitatii de cetateni europeni cu drepturi a romanilor inseamna anularea votului popular si impunerea, cu forta, a unui presedinte dorit doar de stapanii coloniei;

– si ca a critica aceasta stare de lucruri inseamna a face diversiuni. 

Nu se poate ca germanii sa fie intr-atat de prosti incat sa vorbeasca despre restaurarea increderii in democratia si institutiile romane cand un referendum a fost invalidat in conditii de drastica violare a bunului simt, a logicii si a realitatii. Sunt doar impertinenti si foarte agresivi in a vorbi in numele intereselor lor si a coloanei a 5-a din Romania, respectiv a ungurenilor, baconskilor, papahagilor si nemtenilor pregatiti sa joace tontoroiul pe cadavrul tarii.

Drept este ca si Antonescu a facut declaratii care, chiar daca reale pe fond, din punct de vedere politic sunt exploatabile si riscante, lucru care a fost, de altfel, prompt amendat de oficialii nemti.

Legaturi:

*


Categorii

Germania, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

62 Commentarii la “MERKEL E FERICITA DE VERDICTUL CCR si sare in apararea democratiei si a cetatenilor romani, INTERVENIND PENTRU… DREPTUL POPORULUI DE A I SE ANULA VOTUL SI DE A-L AVEA PRESEDINTE ETERN PE BASESCU!

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. @felea radu

  In primul rand Romania trebuie sa scape de securistii de tip bolsevic si urmasii lor ! In acest moment ei sunt comasati in mare majoritate in PDL, dupa ce multi dintre ei, inclusig “guru” Basescu, au trecut cam print toate partidele posibile sau au facut aliante cu ele cand le-a convenit, pentru ca sa le dea un sut dupa ce si-au atins scopul.
  Dupa ce Romania va scapa de aceasta plaga securista cu “guru” Basescu in frunte, abia dupa aceea, desigur, putem discuta despre cei care vor candida la conducerea tarii !
  Cat despre plagiat…sigur nu-i frumos, desi in Romania daca e sa se retraga titlurile celor care au plagiat cred ca mai raman doar 2-3 “doctori” pe merit… dar cu ce afecteaza asta viata oamenilor ?
  In schimb hotiile, batjocura oamenilor, politica haotica in interes de caln de tip mafiot, afecteaza grav viata oamenilor !

  Uite eu sunt de acord ca Nastase sa plateasca daca si-a facut campanie din bani puiblici, dar de ce nu este si EBA langa el ? Asta-i problema, daca e sa se faca dreptate, pai atunci sa fie pentru toti nu ?

  Sunt “dragute” diversiunile basiste, dar unii oameni mai si gandesc !

 2. @ admin

  da, chiar am citit ideea de dinainte, nu ma arunc sa comentez fara sa inteleg contextul !

  tot incercam noi sa ne facem frate cu dracu ca sa trecem puntea, dar nu merge deloc chestiunea, nu mai ajungem la nici un capat de punte si mai pierdem si coloana vertebrala

 3. @ Carmen
  Ce interesante lucruri, ce asemanari, chiar daca la o alta scara, intre Frau si Popeye… Cine da lectii de democratie…

  De vreo cateva zile m-am uitat mult mai mult la TV decat inainte. Efectiv, dupa tot ce am aflat in ultimele doua-trei zile despre judecatorii CCR, gasca din jurul lui Popeye, despre trecutul lor, inclusiv al lui Olive (prietena politica a lui Popeye al nostru), mi-am dat seama ca poate Dumnezeu ne-a scapat, poate in ultimul moment, de la ceva extrem de grav. Si atunci, cred ca si noi avem datoria sa facem ceva.

  Eu unul chiar cred ca nu a gresit prea mult Antonescu. Probabil ca e chiar necesar sa le aducem aminte acestor europeni ca, totusi, suntem si noi oameni, ca poate vrem si noi sa ne salvam tara, economia (atata cata mai e), sufletele, etc. Ungurii au demonstrat ca o astfel de atitudine e posibila. In fond, orice popor, oricat de mic e, daca lupta pentru existenta lui, nu poate fi infrant. Si, vorba lui Antonescu, nu suntem chiar ultima tara din Europa.

  In seara asta, la emisiunea lui Ciutacu, am remarcat un Antonescu destul de consecvent si, la final, de-a dreptul inteligent.

  Prin noi insine – ziceau liberalii interbelici.
  Nihil sine Deo – Casa Regala.

  Daca generatia noastra va uni aceste doua formulari, ne salvam si tara, si economia, si sufletele.

 4. @ Cristian:


  Antonescu despre dictatul UE cu privire la votul…

  http://www.gandul.info/news/antonescu-cancelariile-straine-mi-au-cerut-sa-l-pun-inapoi-pe-basescu-a-fost-anecdotic-nu-am-fost-de-acord-9978743

  http://inregistrari.antena3.ro/view-Vorbe_grele_cu_Victor_Ciutacu-30.html

  Preşedintele interimar, Crin Antonescu a declarat, vineri seară, la Antena 3, întrebat dacă reprezentanţii cancelariilor străine i-au cerut ceva şi a refuzat, că, “simplu şi anecdotic”, dar nu direct, s-a cerut punerea înapoi în funcţie a lui Traian Băsescu, el precizând că nu a fost de acord.

  “Simplu spus şi, aşa, anectodic, da. Mi s-a cerut un singur lucru şi nu am fost de acord. Să-l punem înapoi pe Băsescu. (…) Nu, direct, anectotic. Asta a fost toată discuţia. Nu mi s-a cerut”, a comentat Antonescu întrebarea moderatorului.

  Antonescu a arătat că împotriva sa a fost dezlănţuită “o campanie dementă”, prin care se afirmă că el ar fi antioccidental, anti-Berlin, anti-Washington, ultranaţionalist, “ceva mai rău ca Miloşeici”.

  Senatorul liberal a spus că nu a fost niciodată şi nu are cum să fie antioccidental, nici în politică, nici în alte domenii.

  “Eu însă nu pot să înghit ca un servitor de mici dimenisiuni, aşa cum îi vedem pe tot felul de domni, doamne şi domnişoare din politică, din presă şi de pe unde vreţi dumneavoastră, ONG-uri, lucruri care nu pot fi admise, pentru că dacă eu sunt prooccidental, sunt prooccidental pentru că Occidentul a însemnat democraţie, raţiune şi stat de drept cu adevărat. Eu nu pot să spun că domnul Philip Gordon după ce vorbeşte cu mine, cu Ponta nu spune un cuvânt despre fraude şi mai ales despre fraude masive şi credibile iese la presă şi declară un asemenea lucru, o asemenea minciună, că nici măcar Parchetul General din România, cu toate vastele sale anchete de la ţară, parcă sunt anchete sociologice de pe vremea lui Gusti, nu au demostrat până acum fraude semnificative. Nu pot să fiu de acord cu astea”, a adăugat el.

  Antonescu a spus că nimeni nu a înconjurat cu taburi o anumită clădire, nu a răpit preşedintele, nu a atacat ambasade.

  “În ciuda acestor trei lucruri foarte clare, am vorbit la pereţi. Care este explicaţia? Eu nu ştiu ce fel de interese. Este foarte clar că Traian Băsescu a fost pentru unii un partener foarte comod în UE,
  un partener comod în momentul în care probleme foarte importante au frământat situaţia României – criza euro, toate celelalte”, a mai spus preşedintele interimar.

 5. @ O Romanie

  De ce “o Romanie”, ar putea exista mai multe Romanii ?
  Si daca tot credeti ca numai opozantii lui Basescu va “spala pe creier”, cei care il sustin pe Basescu ce credeti ca va fac ? Masaj “Zen” pe creier ?
  Problema nu este ce fac unii si altii pe/cu creierul dvs. Cred ca problema este daca [cenzurat de admin. :)…]…

 6. @admin
  da, si mie mi-a parut rau dupa ce am dat enter..poate ca este mai bine sa stergi tot mesajul…Nu ca reneg ce am spus, dar era mai bine sa nu spun… 🙂

 7. Salutare!!Eu doresc să încep comentariul meu prin a explica de ce atâta influență externă pentru Băsescu și sunt două lucruri principale:
  – din partea S.U.A.: interese pentru o eventuală intervenție în Iran(de fapt inevitabilă, evreii fac presiuni mari) care m-ai mult ca sigur Băsescu o va susține necondiționat.
  – din partea Germaniei: se pregătește construirea de centrale nucleare în România având în vedere opoziția poporului german față de acest tip de energie, cu alte cuvinte Germania își mută energia “verde” într-o țară care nu are probleme cu a fi groapa de gunoi a altora.Omul de bază pentru așa ceva este tot Băsescu.
  Ar fi m-ai multe de zis dar la aceste lucruri dau eu prioritate acum.
  Totuși să nu ne mire ceea ce se întâmplă, nu vreau să-i jignesc pe conaționalii mei dar este de ajuns să ies din casă și să mă îngrozesc.O rezistență în fața acestor agresiuni externe nu pot depune pensionarii.Așa ceva pot face doar cei tineri și în putere.Dar care tineri????
  Pe ei îi interesează fotbalul, băutura, cluburile, distracțiile de orice fel și m-ai este un lucru la care mă gândesc terasele sunt pline, barurile la fel, magazinele cu haine scumpe la fel și atunci cred că acești tineri au bani și nici nu văd de ce i-ar m-ai interesa de anumite intervenții străine asupra României, de care ei oricum habar nu au.Ei știu ce afirmă anumiți fotbaliști sau cântăreți.Prostia este la ea acasă în România.Tinerii vor îngropa și m-ai mult țara, pe ei nu-i va interesa niciodată că S.U.A. sau Germania le scriu viitorul.Dezamăgitor!!!!

 8. Oare e vreo legatura intre sprijinul neconditionat al Vestului pt. Popeye si

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/06/22/regim-militarizat-razboi-lista-ofiterilor-secret/

  Totusi, se pregateste ceva?

 9. Batrana nasa bolsevica… Bolsevic la bolsevic se aduna! Gertrud Höhler, “Die Patin – Wie Angela Merkel Deutschland umbaut”, o carte despre coruptia lui Merkel!

 10. Pingback: NIGEL FARAGE in fata comisarului Barroso despre nebunia eurocratilor si edificarea Uniunii Europene prin ABOLIREA STATELOR NATIONALE, ZDROBIREA DEMOCRATIILOR SI CONDAMNAREA REFERENDUMURILOR - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: Nigel Farage: BARROSO SI VAN ROMPUY, CEI MAI PERICULOSI LIDERI IN EUROPA DIN 1945 INCOACE. De ce incurajeaza Marea Britanie o Uniune dominata de Germania? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: Nigel Farage: Barroso este un idiot amagit. UNIUNEA EUROPEANA REPETA EXPERIENTA UNIUNII SOVIETICE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: Cedarea pe nimic a OLTCHIMULUI si transformarea Romaniei in teritoriu pentru REACTOARE NUCLEARE, efecte ale “PACTULUI” MERKEL-BASESCU? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: Nigel Farage la “Secvential” (video): ROMANI, TOCMAI ATI RENUNTAT LA INDEPENDENTA SI V-ATI VANDUT DEMOCRATIA, INTRAND IN U.E.! Ce ne asteapta in 2013? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: Cand premierul Victor Ponta spune adevarul: LASZLO TOKES SI MONICA MACOVEI SUNT FINANTATI DE DUSMANII ROMANIEI SI REPREZINTA INTERESELE STRAINE ANTI-ROMANESTI (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 16. Pingback: Radu Golban despre ce cadouri a mai facut Ponta GERMANIEI. "Parteneriatul strategic" - noua denumire a VASALITATII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. Pingback: RADU GOLBAN despre AMPRENTAREA SI UMILIREA romanilor, Elmar Brok si Germania in Europa, PSEUDO-ELITA ROMANEASCA dusmanoasa fata de propriul popor (VIDEO) - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare