NOI CLARIFICARI SI MESAJE DE CHEMARE LA VOT PENTRU REFERENDUM. Patru mitropoliti ai BOR, inclusiv cei din DIASPORA, indeamna la apararea Casatoriei/ IPS IOAN AL BANATULUI: “Spre ce fel de civilizație ne îndreptăm: spre cea a luminii sau spre cea a întunericului?” (VIDEO)/ PROPAGANDA MINCINOASA SI INDISIOASA “DECLIC” si CE SE ASCUNDE IN SPATELE EI?

22-09-2018 11 minute Sublinieri

*****

Mitropolia Banatului:

Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, cu privire la Referendumul din 6 și 7 octombrie

    Iubiţi credincioşi

Dumnezeu l-a creat pe om liber, dar și responsabil. Libertatea a fost unul din darurile primite de om, pe care acesta l-a gestionat, poate, cel mai greu. Acest dar îl duce pe om la asemănarea cu Creatorul său, dar folosindu-l fără înțelepciune, îl pune intr-o altă ipostază, aceea de potrivnic iubirii Sale.

Realitatea nu are timp, ea transcende timpul, iar prin Hristos  și omului i se dă această posibilitatea de a transcende timpul și de a urca în corabia veșniciei lui Hristos. Azi asistăm parcă la o implozie a istoriei și fără să ne dăm seama ne îndreptăm spre o sclavie a păcatului și a depărtării de Hristos Domnul, Cel ce ne-a cercetat prin Întrupare.

Noi cei botezați în numele Sfintei Treimi mărturisim că aparținem culturii și civilizației hristice. Principiile de viaţă şi cuvintele semănate de Hristos Domnul sunt hrana minții noastre. Ce fel de idei și gânduri semănăm azi în mintea copiilor? Spre ce fel de civilizație ne îndreptăm: spre cea a luminii sau spre cea a întunericului?

Comitetul de Inițiativă Cetățenească, susținut de Coaliția pentru Familie și de Platforma civică pentru drepturi și libertăți, împreună, au inițiat procesul de modificare a art. 48, alin. 1 din Constituția României, în sensul în care ,,Căsătoria trebuie definită drept uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie”.  Această dorință este susținută de peste 3 milioane de cetăţeni care au semnat în favoarea acestei cauze.

Cele 3 milioane de semnături vor produce consecinţele dorite,  numai dacă 6 milioane de cetăţeni se vor prezenta la Referendumul din 6 şi 7 octombrie pentru revizuirea Constituţiei și vor vota în apărarea familiei, așa cum a binecuvântat-o Dumnezeu.

Familia este pentru noi un proiect de ţară, pe care nu-l putem abandona.

Familia este o instituţie sacră, un templu sacru, în care nu putem să intrăm fără să privim în ochii părinţilor noştri, mamă şi tată.

Vă îndemnăm, iubiţi credincioşi, să susţineţi activ acest demers şi să daţi curs solicitării noastre de a participa la referendumul pentru familie!

       Rămâneți statornici în credința strămoşească, votând ,,Da,  pentru apărarea familiei şi copiilor României!

†   IOAN

Mitropolitul Banatului

***

Mitropolia Ortodoxă Română a Celor Doua Americi:

Îndemn de participare la Referendumul din 6-7 octombrie 2018

21 septembrie 2018

Preacucernici Părinți,

Iubiți frați și surori întru Domnul,

Vă adresez acest îndemn părintesc să participați la Referendumul organizat în 6-7 octombrie 2018 pentru modificarea Articolului 48 din Constituția României. Vă amintesc că am discutat acest subiect anul trecut cu prilejul Adunărilor de Protopopiat ale Arhiepiscopiei noastre din Statele Unite ale Americii.

Formularea propusă pentru Art. 48 pct. 1 din Constituția României este următoarea: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinţilor de a asigura creșterea, educaţia și instruirea copiilor.” Se înlocuiește astfel formularea echivocă ”între soți” cu precizareaîntre un bărbat și o femeie”.

Familia este cea mai veche şi mai sfântă instituţie pe care o cunoaşte omenirea. În Cartea Facerii descoperim modul personal al zidirii omului: ”a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: Creşteţi şi vă înmulţiţi, umpleţi pământul şi-l supuneţi” (Facere 1, 26-28). Se precizează şi se întăreşte prin repetare că „a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; a făcut bărbat şi femeie”. Dintru început bărbatul şi femeia au fost creaţi spre comuniune de viaţă şi dragoste. Împlinirea creaţiei bărbatului şi a femeii a fost binecuvântarea de a creşte şi a se înmulţi. Copilul este rodul dragostei dintre bărbat şi femeie şi numai această dragoste aduce viaţa.

Formularea propusă pentru Art. 48 pct. 1 din Constituția României respectă familia așa cum a creat-o Dumnezeu și oferă șansa apărării viitorului copiilor și familiilor noastre. În acest sens, un număr de 14 state din Europa au adoptat reglementări constituționale prin care căsătoria este în mod explicit recunoscută ca uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie. România se poate alătura, prin votul cetățenilor ei, acestor state pentru a apăra valorile creștine ale Europei și rânduiala creației dumnezeiești.

Cetățenii români din America (credincioși ai parohiilor noastre, alți români creștini, toți românii cărora le pasă de țara în care s-au născut) trebuie să contribuie la apărarea viitorului României prin votul DA la referendum.

Vă îndemn așadar pe toți, preoți și credincioși, să participați la referendumul organizat în Consulatele României și alte centre de votare, să explicați importanța acestui vot fraților români pe care îi întâlniți și să îi îndemnați și pe ei să voteze DA.

Îl rugăm pe Domnul să ne binecuvinteze și să ne întărească pe toți în această dorință de a ne apăra viitorul pe pământ și mântuirea în ceruri!

† Mitropolit Nicolae
al Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi

***

Mitropolia Germaniei, a Europei Centrale si de Nord:

Mitropolitul Serafim: îndemn pentru participarea la Referendumul din 6-7 octombrie 2018

Dragi părinţi,

fraţi şi surori întru Domnul,

Mă adresez pe această cale tuturor cu îndemnul şi rugămintea fierbinte de a participa la Referendumul din 6-7 octombrie pentru modificarea Constituției. În articolul 48 din Constituția actuală se spune că familia este unirea între soți, ceea ce poate da naștere la confuzii. Însă, prin votul nostru, Legea fundamentală a României va preciza că familia este unirea între un bărbat și o femeie.

Nicăieri în Sfânta Scriptură nu se vorbește de soți, ci numai de bărbat și de femeie. Cartea Facerii ne spune că Dumnezeu a făcut pe om, bărbat și femeie (1,27). De asemenea toate textele din Sfânta Scriptură care se referă la familie vorbesc de bărbat și de femeie, nu de soți. Cererea de precizare că familia este compusă din bărbat și femeie este pentru creștini o problemă de conștiință izvorâtă din Cuvântul lui Dumnezeu, dar și din ordinea naturală a lucrurilor. De fapt, Sfânta Scriptură întărește ordinea naturală pusă de Dumnezeu în firea lucrurilor.

Precizarea în Constituție că familia este unirea dintre un bărbat și o femeie este de o extremă importanță pentru fiecare dintre noi cei ce votăm, dar mai ales pentru copiii noștri care vor fi feriți să alunece pe căi greșite în ce privește căsătoria și familia. Ca și creștini, vrem să respectăm legile lui Dumnezeu și legile firii și să-i învățăm și pe copiii noștri să le respecte. Dumnezeu în nemărginita Sa bunătate ne iartă atunci când greșim, însă natura nu iartă niciodată, pe nimeni.

Votând pentru familia naturală, compusă dintr-un bărbat și o femeie, așa cum a lăsat-o Dumnezeu dintru început, vrem să-i apărăm pe semenii noștri de suferința care vine din nesocotirea legilor firii. Biserica și creștinii nu au voie să condamne pe nimeni; noi condamnăm păcatul și nu pe păcătos. Dar suntem datori în fața lui Dummnezeu să-i învățăm pe oameni să se ferească de păcat și să lupte împotriva lui până la sânge. „În lupta voastră cu păcatul, nu v-ați împotrivit încă până la sânge” (Evrei 12, 4). Numai luptându-ne, cu ajutorul lui Dumnezeu, să biruim păcatul ne vom putea bucura de o viață armonioasă și fericită.

Astăzi în Diaspora se află un sfert din cetăţenii români cu drept de vot. De aceea votul nostru este extrem de important. În nădejdea că veți face pentru Dumnezeu cât mai mulți efortul de a merge la vot în zilele de 6 și 7 octombrie, chem binecuvântarea Domnului peste toți.

„Harul Domnului nostru Iisus Hristos și dragostea lui Dumnezeu Tatăl și împărtășirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toți!“ Amin.

Mitropolitul Serafim

***

Basilica:

Mitropolitul Olteniei: Căsătoria este o realitate divino-umană

Într-un mesaj transmis către Agenția de știri Basilica, Mitropolitul Irineu al Olteniei a spus că „taina căsătoriei este o realitate divino-umană şi de aceea numai în familie copilul poate să aibă o identitate, un viitor şi o educaţie”.

Înaltpreasfinția Sa a precizat că familia nu este un subiect pe care să îl tratăm cu indiferenţă sau cu neputinţă.

„Trebuie aşadar să luptăm cu toţii pentru a înscrie în Constituţia noastră menţiunea clară şi explicită că familia este formată prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, a subliniat Mitropolitul Irineu al Olteniei.

Ierarhul a explicat că prin acest demers al Referendumului, „ne gândim clar asupra viitorului nostru şi nu dorim să înfierăm sau să acuzăm pe nimeni”, ci „dorim mai cu seamă să arătăm că suntem oameni responsabili faţă de prezentul şi viitorul nostru”.

Mitropolitul Irineu a spus că „prin participarea la actul naşterii, mama devine prelungirea Mâinii Creatorului, care colaborează cu ea şi o poartă în grijă”.

„Venirea pe lume a unui prunc este o binecuvântare şi în acelaşi timp o speranţă pentru noi, căci s-a născut încă un luptător, încă un om în care Dumnezeu a aşezat darurile Sale”, a evidențiat ierarhul.

Este important să înţelegem cât de valoroasă este familia creştină pentru societatea noastră.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, a subliniat că „dincolo de toate, în Biserica Ortodoxă, Căsătoria este o Taină şi nici pe departe un contract social, un acord între parteneri”.

***

 

EvZ:

Un cuplu de homosexuali a născut cele mai puternice argumente împotriva Propagandei LGBT!

Editorial de Mirel Curea

Deja este stabilit. În cadrul unui referendum, care se va desfășura în 6-7 octombrie, românii se vor pronunța dacă sunt sau nu de acord ca Articolul 48(1) din Constituția României să prevadă că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Cum era și de așteptat, Propaganda LGBT a început să prindă glas imediat după aflarea veștii. „Bani aruncați! Nu există niciun pericol! Codul Civil este clar în acest sens, interzice căsătoriile între persoane de același sex!” , „Oricum, nu contează ce va zice Referendumul, ci ce spune Bruxelles-ul”, sunt cele mai importante reacții la care m-am oprit, pentru că ele par a fi cele mai consistente. Doar par! Să vedem de ce!

Codul Civil prevede la articolul 277 patru chestiuni în materie: „(1) Este interzisă căsătoria dintre persoane de acelaşi sex; (2) Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România; (3) Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România; (4) Dispoziţiile legale privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rămân aplicabile”.

Curtea Constituțională(CCR) a decis însă recent că „dispozițiile art. 277 alin. (2) și alin. (4) din Codul civil sunt constituționale în măsura în care permit acordarea dreptului de ședere pe teritoriul statului român, în condițiile stipulate de dreptul european, soților – cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene și /sau cetățeni ai statelor terțe – din căsătoriile dintre persoane de același sex, încheiate sau contractate într-un stat membru al Uniunii Europene”. Adică, celor două prevederi li s-a modificat nițel interpretarea. Din multitudinea drepturilor pe care le-ar avea un cuplu normal de soți – cum nu se mai știe ce este aia „normal”, precizez: bărbat și femeie – le-a acordat celor din cuplurile formate din persoane de același sex doar dreptul de ședere pe teritoriul statului român, dar și asta, numai dacă s-au căsătorit într-un stat membru al Uniunii Europene. O decizie corectă a CCR, aș spune eu!

La această situație s-a ajuns în urma admiterii unei excepții prin conformarea la „considerentele avansate la nivelul Marii Camere a Curții de Justiție a Uniunii Europene”. Pe scurt, doi domni, doi bărbați căsătoriți în Belgia, cetățeanul român Adrian Coman şi cetățeanul american Clai Hamilton, au solicitat Consulatului României din Bruxelles transcrierea certificatului lor de căsătorie. Documentul le-ar fi fost necesar la obținerea rezidenţei de către soțul american, în ipoteza că soții ar fi dorit să se stabilească în România. Potrivit prevederilor legale românești de la acea dată, care nu recunoșteau „căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate, fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini”, Consulatul a respins solicitarea. Imediat, aceștia s-au adresat Curţii de Justiţie a Uniunii Europene(CJUE), care le-a dat satisfacție.

În baza hotărârii obținute, cuplul româno-american s-a adresat CCR, care a decis după cum am arătat mai sus. Adică, potrivit declarației președintelui CCR, Curtea a admis excepția, dar doar în sensul că „textele criticate sunt constituţionale în măsura în care se recunosc dreptul de liberă circulaţie şi la şedere pe teritoriul României”. „Nu ne-am pronunţat cu privire la recunoaşterea căsătoriei. Am recunoscut în spiritul deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene”, a mai adăugat acesta. Fără discuție, acest pas, analizat în afara lanțului cauzal cu scopuri precise ale propagandei LGBT, este unul corect, pe de o parte, obligatoriu pe de alta, în condițiile în care România a cedat masiv din suveranitate în clipa aderării la UE.

Bun, am văzut cum este cu Codul Civil al României și cum o camarilă de juriști se poate juca cu el, dacă reușește să construiască un caz pe gustul instituțiilor și organismelor Uniunii Europene. Prevederile sale pot fi modificate cât se poate de lejer pe două căi, la orice oră, „fără-a prinde chiar de veste”, vorba poetului. Prima, așa cum am văzut mai sus, este cea a obținerii unei decizii a CCR, iar a doua este modificarea adusă prin ordonanță de urgență trecută prin Parlament. În primul caz, totul depinde de 9 persoane, atâta cât numără completul CCR, în al doilea caz, vorbim de câteva sute de persoane, majoritatea de care depinde trecerea prin Legislativ a unei ordonanțe de urgență.

În mod evident, cu totul altfel stau lucrurile în cazul în care definiția familiei va fi una dată de Constituție. Apare astfel garanția că voința poporului în această materie nu poate fi modificată de nouă sau de câteva sute de persoane, ci de multe milioane și pe aceeași cale relevantă prin care a fost consacrată: Referendumul.

Așadar, în excepția ridicată de avocații celor doi homosexuali, decizia CCR s-a întemeiat pe hotărârea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Aceasta conține însă o propoziție care aruncă în aer toate eforturile Propagandei LGBT, întemeiate pe ideea că oricâte Referendumuri s-ar organiza, România va fi obligată de Bruxelles să legifereze căsătoria homosexuală. Nimic mai fals! Poziția Bruxelles-ului, prin vocea CJUE, instituție a UE care garantează aplicarea uniformă și respectarea legislației europene în toate țările membre ale Uniunii, este una lipsită de orice echivoc: „statele membre sunt libere să autorizeze sau să nu autorizeze căsătoria homosexuală”.

Numai ironia sorții a putut face ca acest argument năprasnic împotriva Propagandei LGBT să fie generat de un demers al unui cuplu de homosexuali.

***

Dan Chitic:

“Societatea civilă” soroșistă a început campania de sabotare a referendumului pentru normalitate. Așa cum știu ei să o facă: insidios, subversiv și mincinos.

Am primit un mail de la declic, un vehicul al propagandei neo-marxistă soroșistă, în care mi se spunea:
“S-a decis, o să avem “Referendumul pentru familie”.
Mergem la vot?
Boicotăm referendumul?

Dacă mergem la vot putem răspunde cu Da sau NU la întrebarea despre includerea în Constituție a definiției căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Mai există opțiunea de a boicota referendumul, care poate însemna un NU la fel de apăsat. Iată de ce.Pentru ca scrutinul să fie validat este necesară prezența la urne a 30% dintre persoanele cu drept de vot. ”

Și ni se spune de ce trebuie boicotat referendumul:
“Fără cvorum, Constituția nu se schimbă, chiar dacă sută la sută din participanți cer schimbarea definiției familiei. Boicotarea este văzută de cei mai mulți analiști ca fiind singura variantă plauzibilă de blocare a inițiativei de schimbare a Constituției.”

Am fost curios să particip la “sondajul” făcut de oficina soroșistă. Și am vrut să îmi exprim opinia: DA, merg la vot! Și DA, votez pentru normalitate! Motiv pentru care am apăsat pe link-ul “Megem la vot”, fiind pe loc redirecționat în pagina “referendum2018” la adresa https://www.referendum2018.ro/… .

Odată întrat în site, nu mai ești întrebat dacă mergi la vot și cum vei vota, ci ți se spune “Te-ai întrebat ce se ascunde sub perdeaua de fum a referendumului?” Am vrut să aflu… și am apăsat pe singura opțiune posibilă: “Află acum”.

Accesând comanda nu am aflat “ce se ascunde sub perdeau de fum”, ci mi s-a propus, mie, trogloditului, să aflu alt lucru: “Află dacă o să mergi sau nu la referendumul pentru redefinirea căsătoriei.” Adică tu, votantul, ești prea prost și, de fapt, nu știi ce vrei să faci… Știu ei pentru tine!

Am apăsat pe “Începe” și am fost îndrumat să parcurg un lung șir de întrebări de genul “În anul centenarului, ce te preocupă cel mai mult în țara noastră?”

Surpriza a fost că, practic, în site-ul de mai sus NU există posibilitatea de a vota în favoarea căsătoriei dintre un bărbat și o femeie. De fiecare dată când alegi opțiunea pentru normalitate ești redirecționat către alte “probleme stringente” ale României…

Iar dacă te încăpățânezi să răspunzi că vei vota pentru normalitate, ți se spune, într-un final, că
“Se pare că mergi la referendum. Liviu Dragnea și prietenii săi vor continua liniștiți să-și vadă de afaceri, în spatele perdelei de fum.”

Și ti se pune în față viitorul “sumbru” al României în situația în care referendumul va fi validat:

“Dacă referendumul este validat, aceastea sunt direcțiile agendei pentru România, asumate de ProVita în documentul Restabilirea Ordinii Naturale:
1. Principalul rol al femeii este să procreeze
2. Avortul interzis
3. Fecundările în vitro, anticoncepționalele – sunt metode la care inițiatorii programului se opun
4. Sexul fără copii este “masturbare reciprocă”
5. Cei care nu au copii, căsătoriți sau nu, să plătească o taxă la stat, ca o penalizare
6. Descurajarea femeilor de a avea serviciu
7. Căsătoria este unica formă de trai acceptată între bărbat și femeie, restul sunt forme care trebuie descurajate
8. Descurajarea divorțurilor prin înăsprirea legii.
9. Respectarea cu sfințenie a tradițiilor
10. Încurajarea femeilor prin bonusuri financiare să aibă cât mai mulți copii și să se ocupe de menaj”

Dragii mei, lupta va fi grea, căci dușmanul este viclean și puternic. Este de-a dreptul diabolic!
Dar trebuie să învingem!
Căci însăși destinul acestui neam stă în… votul nostru!

Mergeți pe 7 Octombrie la referendum!
Votați DA pentru normalitate!

#ÎntâiRomânia!

***

Stiri pentru viata:

Ivona Boitan, regizor: „După acest referendum ne vom putea bucura și noi în liniște de centenar. În sfârșit, valorile adevărate vor face DECLIC”

de Ivona Boitan, Facebook

Mirobolanta platformă Declic își dă arama pe față și cu mucii-n fasole și îndeamnă lumea să boicoteze referendumul. Asta fac toți clănțăii reformiști. Este momentul în care se aleg apele. Și e un moment de glorie. Momentul când nu mai e alb-gri, gri deschis, gri spre negru. Până și Moise, nu Guran, ar fi admirativ de cum s-au separat apele. Întrebarea este cine va trece pe acolo și cine va fi înghițit.

Și-au dat seama că NU AU ABSOLUT NICI O ȘANSĂ DACĂ IESE LUMEA LA VOT ȘI ÎNDEAMNĂ OAMENII SĂ STEA ACASA. PE SCURT, LE E FRICA! Pentru prima data, le e frică cu adevărat. Ceea ce dovedește cât de puternic este de fapt referendumul ăsta. Dar revin, Declic și multe vedete afiliate aceluiași izvor nesecat de inspirație, să zicem așa, susțin că votul este inutil, făcut doar să halească bani și că nu are nici un impact.

Dacă nu are nici un impact, de ce rogi oamenii să stea acasă, cum e cu logica? Dacă tot s-au dat banii pe el în loc să se planteze bonsai, să se salveze delfinii care și ei sunt persoane și alte asemenea cauze una mai bună ca alta, măcar ieși la vot, să te exprimi. Ca să nu spun că măcar așa mai treci și tu pe la școală, mai vezi un profesor, mai citești ceva. Piepteni frumos barba, te sui pe bicicletă, tragi aer în piept fără narghilea și te duci să pui ștampila cu furia „puie msd”, cum îți place.

Dar nu, tu o să faci ce știi să faci, o să stai la coffee și o să fii scărbit… Ce societatea retrogradă, adicătelea nu mai e moral nici prințip… Vom învăța vreodată să acceptăm că cineva are o altă opinie decât a noastră? Că cineva care gândește că o femeie și un bărbat și numai o femeie și un bărbat fac copii fiindcă, dacă trebuia ca doua femei sau doi bărbați să facă copii, mama natură sic! rezolva problema, fără laboratoare și in vitro și genetică…

Copiii se fac cum se fac copiii și numai cei care-i pot face the old fashioned way au dreptul să-i aibă. În rest pot iubi copiii, pot fi voluntari și ce mai vor ei, dar nu mamă și tată și mai ales nu ne pot impune nouă să fim „părinte unu” și „părinte doi” numai fiindcă așa vrea mușchiul lor, nu spun care.

Se va ieși la vot. România majoritară este România celor care cred că valorile propovăduite de Biserică sunt corecte și merită apărate. După acest referendum ne vom putea bucura și noi în liniște de centenar. Fiindcă se va lăsa o liniște… Mamă, mamă! Mamă, mamă și nu „părinte 1”!

Mamă, mamă! După cum spuneam, e prilej de bucurie, se aleg apele! Și mamă, mamă cine va trece pe acolo. Și atunci în sfârșit, valorile adevărate vor face DECLIC.

***

Freedom Alternative: Adevărul despre Declic

DeClic este un serviciu de rent-a-mob – fondat cu ajutor financiar din partea Stângii americane și norvegiene – care s-a lipit în mod cinic de cauza anticorupției pentru a-și crește profilul.

Falsurile „Coaliției“ anti-Referendum. RĂSPUNSURI LA CONFUZIILE CELOR ÎNDOIELNICI, derutați de minciunile și zvonurile aruncate in MASS-MEDIA sau FACEBOOK și DEMONTAREA AVALANȘEI DE MANIPULĂRI, INTOXICĂRI ȘI PSEUDO-ARGUMENTE ale propagandei celor interesati sa BOICOTEZE votul din 6-7 octombrie

De ce să particip la Referendumul pentru familie?/ APOCALIPSA PROPAGANDISTICA A ANTI-CRESTINILOR. Razboiul informational si pericolul votului liber pentru noua ordine globalista/ CASATORIILE HOMOSEXUALE SI DECRESTINIZAREA EUROPEI

IERARHII BISERICII NE CHEAMA LA REFERENDUMUL DIN 6-7 OCTOMBRIE, dar si la RUGACIUNE SI POST, pentru a chema ajutorul lui Dumnezeu. IPS TEOFAN: “Importanta acestei modificari este mult mai mare decat ceea ce pare la prima vedere”. IPS LAURENTIU: “Daca vom cadea la acest examen, vom suporta mai departe toate consecintele!” (VIDEO)

REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE INTRE ADEVAR SI MANIPULARE (Realitatea Spirituala)/ PS IGNATIE si IPS Andrei cheama la REFERENDUM: “Putem face istorie marturisind valorile in care credem: Familie, Biserica, Credinta! Cine lipseste, inseamna ca impartaseste alte valori”/ VASILE BANESCU: “Nu exista o circulara oferita de Patriarhia Română catre eparhii. Scopul lui ultim este limpezirea noțiunii de casatorie, nu redefinirea familiei”/ REFERENDUMUL SI MINORITATILE/ Radu Preda: SA REAFIRMAM NORMALITATEA! (audio)

ZIUA CEA MARE A TESTULUI REFERENDUMULUI. IPS Laurentiu Streza: „Dacă pierdem examenul acesta, multe lucruri vor veni şi vom plânge apoi, nu se va mai repeta niciodată momentul!”/ IPS TEOFAN: “Cu îndrăzneală sfântă să ne mărturisim crezul nostru lăuntric”/ Coalitia pentru familie: REFERENDUMUL, SANSA NOASTRA ISTORICA/ Boicotul referendumului: o manevra de tip comunist/ Majoritatile discriminate si statul totalitar

PS MACARIE îndeamnă oamenii SĂ VINĂ LA REFERENDUM și să voteze pentru clarificarea definiției căsătoriei în Constituție: “Consider nu doar că e o DATORIE sfântă pentru noi de a vota la referendum, ci și un mare TEST pentru noi, ca popor”

Teologul RADU PREDA – cuvant la Iasi de INDEMN pentru IESIREA LA VOT la “un REFERENDUM prin care reconfirmam faptul ca suntem asa cum suntem. CA DERANJAM, ASTA ESTE BINE, credinta noastra conteaza”. LUAREA CRUCII, darul libertatii platite de martirii comunismului si MARTURISIREA NORMALITATII (audio + text)

REVOLUTIA SEXUALA, pericolul NOII ORDINI TOTALITARE a lumii si MIZA MAI PROFUNDA A REFERENDUMULUI pentru normalitate. “Adevarata cinstire a memoriei martirilor din inchisorile comuniste este continuarea luptei lor impotriva Comunismului, care s-a intors acum in varianta Revolutiei culturale sexuale, a ideologiei gender”


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, IPS Ioan Selejan, IPS Irineu Popa, IPS Serafim, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “NOI CLARIFICARI SI MESAJE DE CHEMARE LA VOT PENTRU REFERENDUM. Patru mitropoliti ai BOR, inclusiv cei din DIASPORA, indeamna la apararea Casatoriei/ IPS IOAN AL BANATULUI: “Spre ce fel de civilizație ne îndreptăm: spre cea a luminii sau spre cea a întunericului?” (VIDEO)/ PROPAGANDA MINCINOASA SI INDISIOASA “DECLIC” si CE SE ASCUNDE IN SPATELE EI?

 1. Suntem rugati staruitor, sa ne sunam toti cunoscutii din agenda telfonica, multe persoane nu au timp sa promoveze referendumul in strada, dar oricine poate suna in urmatoarele zile 300-400 de contacte din agenda, sa le indemne sa vina la vot cu neamuri, prieteni, din tara sau strainatate. Acelasi lucru se poate face si la biserica, unde oamenii spun ca vin, dar nu e suficient fratilor, cu durere in suflet sa-i rugam sa anunte cat mai multi.
  Orice vot poate fi decisiv.

 2. Unii sunt scarbiti de atata “politica”. Pentru ei referendum = politica.
  Trebuie insistat pe faptul ca referendumul este apolitic. Nu este actiunea nici unui partid politic. Este exprimarea vointei poporului in privinta valorilor familiei traditionale.

 3. @ RobertCr:

  Si asta e riscant, nu poti suna chiar pe oricine decat daca ai o anumita harisma sa poti vorbi convingator, pentru ca riscul de a starni reactii opuse, de maxima ostilitate, este deja unul foarte mare, in contextul romanesc actual, otravit de o ura si de o suspiciune cum nu cred ca au mai existat vreodata la aceasta proportie.

 4. Prin Bucuresti si centrul tarii, unde rezistentii sunt bine infiltrati pot iesi scantei, in Craiova iti arunca priviri dispretuitoare si te lasa in pace. Orice vot negativ e bun, numai sa vina:)

 5. Pingback: PATRIARHUL DANIEL NE INDEAMNA “SA FIM MARTURISITORI, afirmand, aparand si promovand FAMILIA binecuvantata, bazata pe CASATORIA DINTRE UN BARBAT SI O FEMEIE”/ Mesajul Parintelui Episcop MACARIE DRAGOI cu privire la REFERENDUMUL din 6-7 octombri
 6. “Dumnezeu poate si din pitrele acestea sa ridice fii lui Avram”.(Luca:c 3 ,v 8).Nu 6 mil.,ci 10mil.vor veni la vot ,de e voia lui Dumnezeu,si nu pt.vrednicia noastra ,generatie de ortodocsi slabiti de un trcut ticalos,ci pt. copiii,ingeri ai LUI,INPARTASITI in fiecare Duminica in cele 4000 de biserici si mai multe ,de care se vaitau nemtii acum catva ani.Nu uitati :suntem singurul popor care stam in fata tavalugului lui antihrist.Prin noi,de ne vom ruga zille acestea,EL va incetini tavalugul pt. cativa ani, in intreaga lume.Prin poporul nosru ,Dumnezeu,cu cu sute de ani in urma ,a aparat Europa de apostazia turceasca .Acum o va apara,Europa,de ea insasi.DOAMNE AJUTA!

 7. “cum nu cred ca au mai existat vreodata la aceasta proportie”
  Da.

  “unde rezistentii sunt bine infiltrati pot iesi scantei”
  Da.

  “Este exprimarea vointei poporului in privinta valorilor familiei traditionale”
  Intocmai.

 8. @admin,
  am ceva ,sper,in spam.

 9. Foarte convingator mesajul transmis de dl deputat DANIEL GHEORGHE.
  Ce frumos zice: as prefera sa nu ma mai votati pe mine la alegerile viitoare, dar sa mergeti acum la vot.
  Dumnezeu sa-i rasplateasca acum si in Imparatia Sa!

 10. NICOLAE BACALBASA: anticorpii costa GENIAL! Inca nu si-a pierdut simtul umorului romanul.

 11. Pingback: PATRIARHUL DANIEL NE INDEAMNA “SA FIM MARTURISITORI, afirmand, aparand si promovand FAMILIA binecuvantata, bazata pe CASATORIA DINTRE UN BARBAT SI O FEMEIE”/ Mesajul Parintelui Episcop MACARIE DRAGOI cu privire la REFERENDUMUL din 6-7 octombri
 12. Pingback: REFERENDUMUL DIN 6-7 OCTOMBRIE - CEA MAI LIMPEDE EXPLICATIE VIDEO: Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, VASILE BANESCU, la Intalnirea Tinerilor Ortodocsi din Scandinavia, alaturi de PS Macarie: "NU ARE LEGATURA CU REDEFINIREA FAMILIEI, aceasta este o
 13. Pingback: Sa spunem un DA limpede NORMALITATII, sa ne aparam valorile si familia, SA MARTURISIM CU DEMNITATE SI FERMITATE! “Prezenţa noastră la referendumul din 6-7 octombrie reprezintă o mărturisire de credinţă, iar neprezentarea noastră o lepădare d
 14. Pingback: PĂRINTELE IUSTIN, starețul Mănăstirii Oașa – cuvânt-bisturiu despre REFERENDUMUL pentru apărarea NORMALITĂTII și FAMILIEI: “Este un laş cine nu merge la vot! NEPREZENȚA LA VOT ESTE PĂCAT STRIGĂTOR LA CER. După aceea vei da socote
 15. Pingback: SA NU NE RUSINAM DE HRISTOS, SA NU FIM INDIFERENTI! Pr. Florin Stan si Pr. Calin Popovici – predici insufletitoare in sprijinul REFERENDUMULUI si pentru denuntarea ASALTULUI PERVERTITOR asupra FAMILIEI, CREDINTEI CRESTINE si a COPIILOR. Desfranarea
 16. Pingback: CUVINTE ARZATOARE si INSUFLETIT(OAR)E, APELURI EMOTIONANTE si CLARIFICARI NECESARE pentru a sublinia importanta CRUCIALA a votului la REFERENDUMUL pentru NORMALITATE si FAMILIE. Arhim. Hrisostom Rădășanu, Nichifor Horia si Clement Paunescu (video, audi
 17. Pingback: MIHAI NESU PENTRU REFERENDUM: "mă duc prietenii în braţe, aduc toate rampele şi tot merg. Nu zici doar Da' pentru clarificarea în Constituţie, ci este şi o dovadă de credinţă" / „La Referendum vom vota DA, din toată inima”. M
 18. Pingback: De ce voi participa la referendumul constituțional și voi vota fără ezitare DA – Mărturisirea Ortodoxă
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare