NATO si CIA sustin premeditat si planificat teroristii AL QAIDA din Siria/ Strigatul unui mitropolit sirian: “UNDE ESTE CONSTIINTA CRESTINA?” MASACRAREA SI MARTIRIZAREA CRESTINILOR SIRIENI PRIN COMPLICITATEA OCCIDENTULUI SI NEPASAREA NOASTRA

5-11-2013 8 minute Sublinieri

christian-syria

Un articol recent din The Daily Telegraph dezvaluie cum armate de teroristi Al Qaeda folosesc statul membru NATO Turcia ca rampa de lansare pentru invazia statului vecin, Siria.

NATO conduce asa-numitul “razboi impotriva terorismului”, pornit in 2001 dupa ce teroristi membri ai Al Qaeda se spune ca ar fi deturnat patru avioane de pasageri pe care le-au lovit de mai multe tinte pe coasta de est a Americii, printre care World Trade Center si Pentagon. Aproape 3000 de oameni au pierit intr-o singura zi. A urmat prompt invazia Afganistanului, sub pretextul ca ar fi “adapostit” membri ai Al Qaeda. Apoi a urmat invazia si ocupatia de aproape un deceniu a Irakului.

Si totusi, in ciuda a toate acestea, Turcia, stat membru NATO inca de la inceputul anilor ’50, se face vinovata de exact aceeasi vina pentru care a fost invadat si ocupat pana in ziua de azi Afganistanul – aceea de a adaposti teroristi Al Qaeda. O armata a Al Qaeda foloseste (si a facut-o in ultimii 3 ani) sudul Turciei ca refugiu si teatru de asteptare pentru invadarea Siriei – operatiune pe care mass-media occidentala o prezinta cu nesinceritate drept “razboi civil”.

Si cel mai rau este ca acesti teroristi, care poarta la propriu stindardul Al Qaeda in batalie, trec de avanposturi CIA, de tabere de antrenament americane, britanice si frantuzesti, prin tabere de refugiati finantate de Occident, urmandu-si nestingheriti calea spre comiterea unei game largi de atrocitati de-a lungul si chiar in interiorul granitelor Siriei.

Acest fapt sfideaza toate explicatiile, cu exceptia uneia – aceea ca “razboiul impotriva terorismului” este o frauda, iar teroristii in urmarirea carora au murit mii de trupe occidentale au fost inarmati, finantati, antrenati, echipati si reconstituiti de catre Vest drept scuza perpetua pentru angajarea in agresiune globala, ocupatie si razboaie cu profituri imense atat ca bogatie, cat si ca putere geopolitica.

In articolul intitulat “Recrutii Al Qaeda intra in Siria prin Turcia”, The Daily Telegraph scrie:

Sute de recruti Al Qaeda sunt tinuti in adaposturi sigure in sudul Turciei, inainte de a fi trecuti pe furis peste granita pentru a declansa “jihadul” in Siria.

Conform unora dintre voluntarii implicati, reteaua de ascunzatori permite un flux constant de luptatori straini – inclusiv britanici – ce se vor implica in razboiul civil.

In momentul de fata, acesti jihadisti straini au eclipsat aripa “moderata” a rebelilor din Armata Libera a Siriei, care este sustinuta de catre Vest. Abilitatea Al Qaeda de a se folosi de teritoriul Turciei ridica intrebari cu privire la rolul pe care membra NATO il indeplineste in razboiul civil sirian.

Turcia a sustinut rebelii inca de la inceput – iar guvernul sau se presupunea ca imparte ingrijorarile Vestului cu privire la Al Qaeda. Insa se inmultesc temerile cu privire la faptul ca autoritatile turce fie au pierdut controlul asupra miscarii noilor recruti Al Qaeda, fie se prefac a nu vedea ce se intampla.”

Bineinteles ca Telegraph isi dezinformeaza cititorii. Folosirea Al Qaeda drept delegat militant impotriva Siriei nu este un rezultat impredictibil si nefericit al conflictului sirian aflat in desfasurare, ci un plan occidental bine documentat scos la iveala inca din 2007 de jurnalistul premiat Pulitzer, Seymour Hersh in articolul sau “Redirectionarea“, in care scria:

“Pentru a submina Iranul, care este predominant siit, Administratia Bush a decis sa-si reconfigureze prioritatile in Orientul Mijlociu. In Liban, aceasta a cooperat cu guvernul Arabiei Saudite, care este sunnit, pentru sustinerea unor operatiuni clandestine ce au ca scop slabirea Hezbollah, organizatia siita sprijinita de Iran. Statele Unite au participat de asemenea in operatii clandestine impotriva Iranului si a aliatului acestuia, Siria. Un produs secundar al acestor activitati a fost sustinerea gruparilor syria-al-qaedaextremiste sunnite care adopta o viziune militanta a islamului, fiind ostile Americii si simpatizand Al Qaeda.”

In mod cert, singurul lucru asupra caruia NATO, Turcia si presa occidentala au pierdut controlul este povestea folosita pentru deceptionarea publicului.

CIA nu numai ca ii lasa pe membrii Al Qaeda sa treaca, dar ii si inarmeaza

Intr-un articol din New York Times din martie anul curent, intitulat “Transportul aerian de arme catre rebelii sirieni se extinde, cu ajutorul CIA”, putem citi:

“Cu ajutor din partea CIA, guvernele arabe si Turcia si-au sporit puternic ajutorul dat in ultimele luni luptatorilor sirieni din opozitie, extinzandu-si transportul aerian de arme si echipamente pentru revolta impotriva presedintelui Bashar al-Assad, conform datelor de trafic aerian, interviurilor cu oficiali din diverse tari si a intalnirilor cu sefii rebelilor.

Transportul aerian, care a pornit la scara mica la inceputul lui 2012 si a continuat intermitent pana in iarna, s-a transformat intr-un flux constant la sfarsitul anului. Acesta a ajuns sa includa peste 160 de zboruri de marfa iordaniene, saudite si qatareze, avioanele aterizand pe aeroportul Esenboga de langa Ankara si cateodata si pe alte aeroporturi turcesti sau iordaniene.”

Articolul din New York Times incearca sa redefineasca intr-o lumina favorabila rolul Americii in inarmarea militantilor din Siria. Mai departe putem citi:

“Guvernul american s-a implicat in parte datorita faptului ca se ajunsese la concluzia ca alte state vor inarma oricum rebelii, intr-un mod sau altul. Rolul CIA in facilitarea transporturilor a oferit Statelor Unite un grad de influenta asupra procesului, permitandu-le sa incerce redirectionarea armelor dinspre gruparile islamiste si determinandu-i pe donatori sa-si pastreze rachetele antiaeriene portabile care ar fi putut fi folosite in viitor in atacuri teroriste asupra avioanelor civile.”

La fel ca si Telegraph, Times isi minte pe fata cititorii. Asa-numitii “islamisti” reprezinta insumarea agresiunilor armate impotriva guvernului sirian tocmai deoarece planurile descrise de Hersh in 2007 sunt acum executate de CIA, pe teritoriul Turciei, de-a lungul granitei cu Siria.

Pe langa CIA, Fortele Speciale occidentale opereaza si ele de-a lungul si in interiorul granitelor Siriei. Intr-un articol din luna iunie a.c. din LA Times, intitulat “SUA antreneaza in secret rebelii sirieni inca din 2012″, se recunoaste:

“Agenti CIA si trupe ale Fortelor Speciale au antrenat rebelii in folosirea armamentului anti-tanc si antiaerian in Iordan si Turcia. Conform oficialilor americani si a comandantilor rebelilor, aceasta se intampla inca de la sfarsitul anului trecut, cu luni de zile inainte ca presedintele Obama sa aprobe planurile de inarmare directa a acestora.”

Antrenamentele secrete din cadrul bazelor americane din Iordan si Turcia, impreuna cu decizia lui Obama de a furniza arme si munitie rebelilor, a dat sperante opozitiei siriene ca Washington-ul la va furniza intr-un final si armament mai greu. Pana acum, rebelii s-au plans de lipsa armelor de care ar avea nevoie pentru recapatarea ofensivei.

Frontul Al Nusra al Al Qaeda s-a stabilit pe campurile de lupta ale Siriei gratie dibaciei sale martiale, in contrast cu “moderatii” incompetenti antrenati de Fortele Speciale americane. Cum este posibil ca Vestul, impreuna cu partenerii USalliesSyriasai regionali, inclusiv Arabia Saudita si Qatar, sa inarmeze, sa finanteze si sa antreneze armate de “moderati”, si totusi Al Qaeda sa triumfe? Cine ii inarmeaza, finanteaza si antreneaza pe acestia? Raspunsul este simplu – n-au existat niciodata “moderati” care sa conteze, in ciuda incercarilor presei occidentale de a ne convinge de contrariu -, iar Vestul ajuta intentionat Al Qaeda, dupa cum se planuise in 2007.

Mii de trupe occidentale au murit si inca mor in asa-zisul “razboi impotriva terorismului“. Multi altii au fost mutilati si/sau afectati psihologic. Dovezile sugereaza ca nu a existat nicio pauza in sprijinul oferit de americani catre Al Qaeda in Afganistan intre anii ’80 si astazi – si chiar daca trupele americane au luptat in Irak, Occidentul si partenerii sai, Arabia Saudita, Qatar si Israel au continuat sa inarmeze si sa introduca teroristi in tara pentru a alimenta violentele sectare.

traducere de B.D. pentru razbointrucuvant

 • Doxologia:

Nicolae Pintilie: Nepăsare vs. Rugăciune pentru însângerata Sirie

Cu siguranţă, mulţi dintre noi ne amintim evenimentele din 2006, luna februarie, atunci când un ziar danez a publicat câteva caricaturi cu chipul profetului Mahomed, întemeietorul religiei musulmane. Toată lumea islamică a sărit în aer. S-au făcut demonstraţii cu milioane de islamişti, iar ambasadele Danemarcei au fost vandalizate, în majoritatea ţărilor islamice. S-au numărat, apoi, zeci de morţi şi sute de răniţi.

Sociologii afirmă că acela a fost evenimentul ce a declanşat fenomenul cunoscut drept „Primăvara arabă”, cea mai violentă manifestare a islamului în secolul nostru. Au pătimit de pe urma acestei mişcări Libia, Egiptul, acum Libanul şi Siria şi… cine ştie cine mai urmează? Am putea înţelege, într-un anumit fel, această reacţie. Pentru că a fost batjocorită o mare personalitate a religiei lor.

Însă, în zilele trecute, pe un cunoscut canal media, unde fiecare poate încărca aproape orice, un utilizator logat drept Abdulkarim Abdullah a postat un film. Câteva secvenţe în care se prezintă un bărbat jihadist, probabil din Siria, având în braţe o statuie a Fecioarei Maria, de factură romano-catolică.

Umar Garba, aşa cum singur se prezintă în înregistrare, ţine în faţa mai multor concetăţeni următorul discurs:

„Cu voia lui Allah Cel Atotputernic nu o să fie adorat pe pământul sirian altcineva decât Allah şi nu poate exista nicio hotărâre în această ţară, cu excepţia judecaţii lui Allah! Şi niciun idol, nici altceva nu va fi vreodată glorificat aici, ci doar Allah!”.

După aceea, distruge statuia Fecioarei Maria, poruncind tuturor celor prezenţi să rostească: „Allahu Akbar” – adică „Allah este mare”.

Conform descrierii ataşate clipului, acest trist eveniment a fost filmat în satul Al-Yakubiya Al-Muharrara, în apropiere de oraşul sirian Idlib.

Nu este singurul film de acest gen, ci doar cel mai recent. Renumitul canal media musteşte de multe alte mărturii ale urii împotriva urmaşilor Răstignitului Hristos. De la imagini surprinse în momentul în care se trage cu automatele în icoanele unei catapetesme dintr-o biserică creştină, până la imaginea unui rebel Al-Nasur cu mitraliera kalaşnicov în Syriamână şi pe umeri îmbrăcat un epitrahil preoţesc ortodox.

Imagini cutremurătoare. Parcă am vrea să credem că sunt produsul programelor care modifică orice, virtual. Dar, ele sunt perfect adevărate, prezintă starea de fapt din Siria zilelor noastre. Nu sunt doar nişte caricaturi pe hârtie, ci fapte sângeroase, însoţite de zeci şi zeci de martiri.

În acest timp, ce facem noi, creştinii? Răspunsul se poate constata, mai ales prin nepăsarea noastră. „Nu este la mine în ţară, nu sufăr eu şi familia mea, nu mă interesează. Eu am altele pe cap, am rate la bănci şi de schimbat maşina anul acesta”, gândim şi întoarcem privirea…

Este bine aşa? E vorba, totuşi, de fraţii noştri. De oameni cu aceeaşi religie ca şi noi, ortodocşi care puteau pleca din Siria, dar au ales să nu îşi părăsească bisericile şi mormintele strămoşilor. Chiar şi aşa, cu preţul sângelui! Numai ieri, 3 noiembrie, agenţia de presă rusă ITAR-TASS şi ziarul Christian Post raportau descoperirea unor gropi comune, cu zeci şi zeci de trupuri de creştini, bărbaţi, femei şi copii din satul Sadad.

Tot căutând în mediul virtual veşti din Siria, un frate de-al nostru, intitulat „orthodoxul”, scria un comentariu sfâşietor de suflete: „lasă să moară, căci nu sunt ortodocşi, ci eretici necalcedonieni, iacobiţi şi caldeeni, ei nu cred în cele două firi ale Mântuitorului”. Frate „orthodox”, şi câini dacă ar fi fost, nu au de ce să sufere moarte pentru credinţa lor! Cu toată credinţa ta calcedoniană şi ortodoxă, aceşti oameni cu siguranţa sunt mai curaţi înaintea lui Dumnezeu, decât ura pe care o manifeşti faţă de apropiaţii tăi. Apoi, dacă te informai un pic mai mult, aflai că ortodocşii noştri de limbă arabă, din Patriarhia Ortodoxă a Antiohiei, suferă cel mai mult. Şi iacobiţii au fost omorâţi, dar ei sunt destul de puţini în Siria, majoritatea locuind în India-Malabar şi Malankar.

Revenind la cele relatate la început, nu pot să nu mă întreb ce s-ar fi întâmplat în lumea islamică dacă unul, doar unul dintre musulmani ar fi fost omorât pentru credinţa lui – luând în seamă ceea ce au făcut pentru nişte caricaturi? Din nou întreb, ce facem noi? De ce nu ripostăm, o întreagă Europă creştină?

Nu este bine să răspundem urii cu ură, căci suntem urămătorii Celui ce s-a lăsat pălmuit şi scuipat, suntem urmaşii Răstignitului, care a umplut lumea de sfânta Sa dragoste! Dar, putem face altceva. Diseară, când aprindem candela din casă şi candela din sufletul nostru, putem să ne rugăm şi pentru cei ce se află în mare încercare. Să facem acesta cu conştiinţa că rugăciunea şi candela aprinsă, lucruri simple, pe toate le transced. Să apindem o ţară de candele pentru fraţii noştri din însângerata Sirie!

Strigătul unui Mitropolit sirian

Frați și surori întru Domnul!

Pacea Domnului să fie cu voi!

siria3Vă prezint o mică parte a evenimentelor care au afectat orașul Sadad de-a lungul ultimelor săptămâni odată cu ocuparea sa de către oameni înarmați și teroriști.

1. Sadad este un oraș mic sirian cu 15 000 de locuitori și situat la 160 km de Damasc.

2. Are 14 biserici și o mănăstire cu patru preoți și cinci săli pentru activități sociale și festivități.

3. Majoritatea cetățenilor sunt fie cu o stare materială bună fie una foarte bună, educați și liniștiți.

4. Aceștia trăiesc în mijlocul deșertului, într-un climat aspru și uscat, unde nu plouă niciodată.

5. Numărul familiilor care au imigrat în Sadad din diferite sate sau provincii, din cauza crizei siriene, a ajuns la 600.

6. Teroriștii au pătruns în Sadad pe 21 octombrie 2013 și l-au ținut sub ocupație timp de o săptămână. Pe 28 octombrie 2013 au fost alungați și unii dintre ei au fost uciși.

7. 2500 de familii au părăsit Sadadul din cauza asediului terorist și s-au împrăștiat în apropierea Damascului, Homs, Fayrouza, Zaydal, Maskane și al-Fhayle.

8. 1,500 familii au fost ținute captive iar membrii lor folosiți ca scuturi umane, dintre care copii, bătrâni și femei. Unii dintre ei au fugit, parcurgând 8 kilometri de la Sadad la al-Hafer pentru a găsi un refugiu.

9. Unii au fost omorâți iar alții au fost amenințați cu moartea prin împușcare, ștrangulare, execuție sau distrugerea locuințelor. 45 de civili au fost martirizați, inclusiv femei, copii și bărbați.

10. 10 persoane sunt date dispărute iar numărul răniților a ajuns la 30.

11. Toate locuințele din Sadad au fost jefuite de către trupele ce au intrat în Sadad, iar zonele comerciale au avut aceeași soartă.

12. Au distrus bisericile și le-au furat bunurile, banii și cărțile vechi, pângărind pereții cu insulte anticreștine.

13. Toate clădirile guvernului, și școlile au fost distruse împreună cu oficiul poștal, spitalul și clinicile precum și departamentele Ministerelor de Finanțe și Agricultură.

14. Criza din Sadad a dus la migrarea silită a 500 de familii din al-Hafer, și la jefuirea și distrugerea locuințelor.siria1

15. Familiile din Sadad au fugit din orașul lor cu nimic altceva decât hainele de pe ei și oricine a luat bani, aur sau documente a fost jefuit.

16. Copiii noștri au pierdut șansa unui viitor mai bun din cauza distrugerii școlilor, grădinițelor și centrelor pentru copii.

Toate cele menționate mai sus nu sunt decât o trecere în revistă a situației din Sadad și al-Hafer.  Pe 28 octombrie 2013, tinerii s-au întors în Sadad pentru a repara stricăciunile. Aceștia au suferit pierderi estimate la o distrugere de 50%, inclusiv case ce nu mai pot fi recondiționate întrucât au fost distruse complet, și care au pierdut utilități precum electricitatea, apa și conexiunea telefonică. Statul a început să repare stricăciunile, acordând o atenție specială clădirilor guvernului.

Nu au reușit încă să deschidă școlile, iar familiile au preferat să rămână în zonele de refugiu pentru a le putea asigura un viitor copiilor și pentru a beneficia de siguranță personală.

Aceste evenimente petrecute în Sadad sunt considerate a fi cel mai mare masacru din Siria și al doilea din regiunea Orientului Mijlociu, după bombardamentul bisericii Maica Mântuirii noastre din Irak din aceeași lună și aproape aceeași zi în 2010. Ne întrebăm dacă teroriștii au plecat pentru totdeauna sau dacă se vor întoarce pentru un al doilea masacru …

3000 de oameni au fost luați ostatici iar noi am strigat pentru ajutor și nimeni nu ne-a auzit, cu excepția minorităților care ne-au ajutat și care au fost solidare.

siria2Unde este conștiința creștină? Unde este conștiința Siriană? Unde este conștiința umană? Unde sunt frații noștri, mitropoliții, preoții și prietenii? Unde?! Unde? Și niciun răspuns… Cu câteva excepții.

Am un nod un gât și inima îmi arde pentru toate câte s-au petrecut în eparhia mea și bieții oameni care au căutat refugiu, plecând apoi cu mâinile goale… Unde vor merge de acolo, nu știu….

Rugați-vă pentru noi!

Selwanos Boutros Alnemeh

Mitropolitul sirian ortodox de Homs și Hama

traducere şi adaptare: Lucian Filip
sursa: theorthodoxchurch.info


Categorii

Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Siria, Teroarea "terorismului", Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “NATO si CIA sustin premeditat si planificat teroristii AL QAIDA din Siria/ Strigatul unui mitropolit sirian: “UNDE ESTE CONSTIINTA CRESTINA?” MASACRAREA SI MARTIRIZAREA CRESTINILOR SIRIENI PRIN COMPLICITATEA OCCIDENTULUI SI NEPASAREA NOASTRA

 1. ce e de facut? fizic nu se va duce nimeni acolo, asta e clar.
  doar rugaciune, atat.

 2. @Robert:

  Pai nu fizic, insa ca problematizare, macar, cu rugaciunea si, cei mari, cu voce, cu solidarizarea si ajutor material pe cat se poate…

 3. Putin a avertizat că teroriștii plecați din Europa să lupte în Siria se vor întoarce instruiți și gata de jihad în propriile țări. Cum Turcia este platforma de antrenament pentru luptă și probabil și ideologică, mi se pare că asta va fi bomboana de pe colivă. Rusia se va confrunta cu un val de atentate și încercări de destabilizare a guvernelor locale sau chiar preluare de jihadiști după modelul sirian. Siria nu a fost decât școala de pregătire, premiul cel mare este chiar Rusia, mai întâi țările din Caucazul de Sud.

  Am putea să ne așteptăm la ”primăvara rusă” sau ”vremea spanacului”.

 4. Islamul si iudaismul, din diferite perspective considera crestinismul ortodox+caltolica ca fiind religie idolatra. CEA MAI GRAVA ACUZATIER POSIBILA !

 5. Pingback: RAZBOIUL GLOBAL IMPOTRIVA CRESTINILOR.Genocidul despre care nu se vorbeste si care va patrunde si in “lumea crestina” - Recomandari
 6. Pingback: IADUL DIN SIRIA: Rebelii islamisti au rapit 12 calugarite ortodoxe din Manastirea Sf. Tecla/ Sate si biserici crestine DEVASTATE/ Episcopii rapiti au fost localizati in TURCIA si sunt tinuti ostatici de CECENI - Recomandari
 7. Pingback: POLITICA PAMANTULUI PARJOLIT: strategia IMPERIULUI ATLANTIST fata de ROMANIA. Motivatii geopolitice pentru tratamentul de NEMILOASA EXPLOATARE COLONIALISTA la care este supusa tara noastra de “PARTENERII STRATEGICI” - Recomandari
 8. Pingback: Analiză: Occidentalii aplică asupra României politica "PĂMÂNTULUI PÂRJOLIT", explică un profesor francez | ActiveNews
 9. Pingback: AJUTOR PENTRU FRATII NOSTRI DIN SIRIA INSANGERATA, care da, in zilele noastre, noiane de MARTIRI nestiuti, tratati cu nepasare/ RAZBOIUL – “OSPATUL MORTII”/ 9-10 mai 1877 – pomenirea eroismului romanesc si a jertfelor pentru INDEPE
 10. Pingback: Bashar al-Assad ales presedinte. VOTULMAJORITATII siriene este pentru americani “UN MARE ZERO”/ Ucraina PREIA CONTROLUL in multe orase EST. Luptele continua in LUGANSK, DONETK, SLAVIANSK/ Seful Pentagon in Romania - Recomandari
 11. Pingback: PE CULMILE FATARNICIEI. SUA critica SIRIA pentru persecutiile impotriva …sunnitilor. MACELARIREA CRESTINILOR NU-I O PROBLEMA/ Romania e arata cu degetul, din nou, in problema RETROCEDARILOR catre greco-catolici - Recomandari
 12. Pingback: Genocidul crestinilor din Irak: JIHADISTII ISIS DECAPITEAZA COPII SI ALUNGA SUTE DE MII DE OAMENI/ China va crea “CRESTINISM CONFORM” ideologiei unice permise - Recomandari
 13. Pingback: SIRIA: chestiune de SIGURANTA NATIONALA pentru SUA/ Fantomaticul “STAT ISLAMIC AL IRAKULUI SI LEVANTULUI” (ISIS) – creatie saudita - Recomandari
 14. Pingback: SUA ar fi negociat relocarea in ROMANIA a 3000 “MUJAHEDINI” anti-Iran. Organizatia – considerata oficial drept TERORISTA de SUA si UE pana in 2012 - Recomandari
 15. Pingback: CE SE AFLA IN SPATELE NIMICIRII CRESTINILOR DIN SIRIA SI IRAK? Balcanizarea Orientului Mijlociu si provocarea unui conflict al civilizatiilor - Recomandari
 16. Pingback: Cuvinte de trezire de la staretul Manastirii Putna, Parintele Melchisedec: “CRESTINII SUNT PRIGONITI, parca pacea s-a luat de pe pamant, ispitele s-au inmultit mai mult ca oricand. SA NE RUGAM PENTRU CRESTINII DIN SIRIA, MULTI DINTRE EI SUNT MUCENIC
 17. Pingback: Cuvantul ARHIM. MIHAIL la slujba de pomenire de la Caldarusani a PARINTELUI SOFIAN despre PRIGOANA FATISA SI CEA NEVAZUTA IMPOTRIVA CRESTINILOR si despre PUTEREA RUGACIUNII SFINTILOR: “Sa ne rugam mai mult unii pentru altii! Sa pastram credinta drea
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare