“NOUA REPUBLICA” = noua diversiune cu pretentie de “alternativa”, pusa in slujba regimului BASESCU-CIA-FMI. Despre manipularea miscarilor “ANTI-SISTEM”

3-10-2011 13 minute Sublinieri

“Alba-ca-Zapada” lui Mihail Neamtu – aceeasi femeie usoara invechita in rele, care se pretinde fecioara, pentru a ne mai seduce inca o data…

Ce paralela se incearca intre miscarile populare “glossy”, corecte politic si fals conservatoare si… Miscarea Legionara?

Ca de fiecare data in istoria recenta, strategii manipularii incearca sa capitalizeze energiile depozitate in “subconstientul” societatii, adica in acea zona gri care este deceptionata de toata clasa politica, care nu este afiliata niciunui partid si niciunei orientari deja existente, care inca nu e mobilizata si “captiva” electoral, care tanjeste dupa ceva “nou”, dupa o noua cauza in care creada,  care vrea o noua directie in care sa isi puna “speranta” si convingerea. Existenta acestei zone gri este cu atat mai semnificativa in perioade de criza, cand s-a naruit credibilitatea alternativelor politice mainstream, a partidelor “clasice” care au animat si mobilizat pana atunci oamenii, cand structura societatii este violentata agresiv de “reforme” sau socuri de sistem.  Este situatia pe care o traim acum, cand oamenii sunt scarbiti de tot ce inseamna politica si cand suntem supusi unor presiuni sociale tot mai puternice care imping catre disperare sau, cel putin, dezorientare. Vedem ca dinspre “stanga” anti-globalista ni se serveste nimic mai putin decat… revolutia mondialaOare dinspre “dreapta” ce ni se pregateste?

Un astfel de climat al tulburarii, haosului si, poate, in curand, al deznadejdii, cand bancul de pesti a intrat in vrie, este momentul de “vis” al oricarui pescuitor in ape tulburi. Este un scenariu clasic, prin care o societate este aruncata in haos pentru a striga si primi apoi, cu bratele deschise, pe “salvator” – strategia demonilor descrisi de Dostoievski. Pana acolo, insa, asistam la strategii de manipulare de etapa. Si se pare ca intram in etapa “miscarilor populare” – a lansarii la apa sau a reactivarii unor organizatii “tinere”, “de dreapta”, “nationaliste” (cica), “conservatoare” (chipurile) care sa acopere tot spectrul asteptarilor din aceasta zona.

Momentul de acum a fost anticipat si pregatit de sinistrul si penibilul ideolog (candva sociolog), activist si propagandist de curte al lui Basescu, pe nume Sebastian Lazaroiu – il stiti, cel care profetea” o noua “revolutie sexuala” si se arata extrem de “ingrijorat” de “deficitul de femei” de pe “piata sexului” (!), precum si de inmultirea barbatilor frustrati sexual, pentru care nu vedea alta solutie decat… legalizarea prostitutiei. Nu de alta, dar ca nu cumva barbatii acestia sa se apuce sa faca o… “revolutie”:

LEGALIZAREA PROSTITUTIEI – OBLIGATORIE PENTRU EVITAREA REVOLTELOR SI VIOLENTELOR!

DEFICITUL DE… FEMEI: pericolul la care cugeta al nost’ ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu. Solutia: LEGALIZAREA PROSTITUTIEI

Tot Lazaroiu a fost cel care a lansat la apa ideea miscarii denumite “Alba ca Zapada, vizand “nasterea” unei miscari populare “de jos”, din randurile “societatii civile“, ale celor care au asteptari si valori “de dreapta” si nu s-ar regasi, totusi, in actuala guvernare. Evident, asistam la o self-fuflfilling prophecy: adica lansarea unei profetii care reprezinta, in realitate, o agenda (semi)-ascunsa la care cel care o anunta tocmai lucreaza in “laborator” pentru a fi transpusa in realitate.

Mai intai s-a ivit la orizont, subit si suspect, in aceasta vara, Romania Juna a unei fantomatice Ligi a Studentilor Romani din Strainatate, cu filiatii bancaro-diplomatice si cu relatii dintre cele mai sus-puse, dar si cu un discurs de lemn patriotard, care a incercat sa exploateze in scopul unei agende tulburi capitalul simbolic al Bisericii Ortodoxe si, in particular, al Manastirii Putna. Pentru ca apoi, de la cel mai falnic traditionalism ortodox, sa ajunga sa se declare, rapid, de acord cu toate orientarile sexuale! Despre Romania Juna am scris si vom mai scrie, vrand Domnul. Parea si ea o candidata foarte buna la statutul de Alba-ca-Zapada… si nu ar fi exclus sa revina pe firmament in aceasta calitate.

Deocamdata, dupa mai multe tatonari, se pare ca s-a decis: “Alba ca Zapada” va purta numele de… Noua Republica, un “proiect” diversionist care i s-a incredintat tanarului filosof si teolog Mihail Neamtu (candva o speranta si o promisiune anuntate in spatiul publicisticii ortodoxe – dar, ca si in alte cazuri mai faimoase, ratate, din pacate,… din pacatele oportunismului), esuat si el in rolul unui biet valet din pleiada “intelectualilor” /sinecuristilor pusi in slujba lui Traian Basescu. Bineinteles nu singur, ci alaturi de o echipa de strategi de profesie, care se vrea a fi crescuta, conform declaratiilor liderului sau, dupa modelul bulgarelui de zapada si printr-o agresiva campanie de… internet (cum altfel?).

Lansarea este cusuta atat de vizibil cu ata alba incat ajungi sa te intrebi: cum de nu le este un pic de jena sa minta atat de prost si sa ne invesmanateze o prostituata notorie, sordida si impenitenta in… straiele feciorelnice ale Albei ca Zapada?!

Una din marile si gogonatele minciuni este legata de asa-zisa spontaneitate a miscarii. Chipurile, nimic nu a fost premeditat, totul este asa, rezultat al unei stari care incepe sa se cristalizeze. In realitate, nimic nu este mai artificial decat aceasta miscare a strategului-sef al lui Basescu (Sebastian Lazaroiu) la care s-au angajat slugi obediente si inteligente ca Mihail Neamtu. Mai ales cand ai ca teren de afirmare internetul si cand scopurile tale sunt atat de ambitioase, iar mesajul politic atat de clar subordonat puterii prezidentiale si agendei sale.

Mihail Neamtu, pe langa functia de  – pana acum 2 saptamani! – director stiintific de la IICCMER-ul lui Vladimir Tismaneanu (din aceeasi familie ideologica si partinica), a fost responsabil, pana acum, si de platforma de internet Madame Blogary, devenita Asociatie intre timp. Site-ul este cunoscut pentru opiniile sale militant favorabile actualei puteri, si pe el a fost publicat manifestul care ar fi dat, chipurile, nastere curentului Noua Republica. Asociatia Blogary si Noua Republica, dupa cum aflam, sunt complementare, chiar daca nu se confunda (desi, dupa cum vedem, sunt aceiasi oameni…). Pe platforma este foarte activ si “Bleen” (Mirel Axinte), fostul consilier blogger al lui S. Lazaroiu.

Anuntul privind lansarea Asociatiei a fost facut cunoscut pe platforma Hotnews odata cu lansarea in blogosfera a ministrului de externe si vicepresedinte PDL, Teodor Baconschi – si acesta tot un intelectual “feciorelnic” luat sub aripa sa de Traian Basescu, tot teolog (si mentor al lui Neamtu), dar si presedinte al unei asa-zise Fundatii Crestin-Democrate, o alta platforma pedelista de testare a apelor, unde – ce sa vezi? – M. Neamtu indeplinea functia de director de programe.

Ca lucrurile sa fie definitiv clare, mai aflam ca unul din fondatorii N.R. este si tanarul Dacian Tolea, care este membru PDL (din”aripa” ex-PLD, a lui Valeriu Stoica) si detine in prezent functia de… consilier al ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme.

Cam acesta este contextul politic si mediatic, acesta este mediul din care “izvoraste” miscarea Noua Republica.

Va dati seama ca toti oamenii acestia se pretind nici mai mult, nici mai putin, decat… “anti-sistem” (!!) cand ei lucreaza de mult, efectiv si… sistematic chiar in interiorul structurilor care tin de varful sistemului de putere romanesc?! Si inca nu vorbim decat de cele vizibile…

“Suntem anti-sistem. Dar daca sistemul, in schimb, inseamna cu adevarat o democratie constitutionala care este bazata pe o respectare autentica a separatiei puterilor, atunci suntem traditionali intr-un anumit sens”.

In plus, este de domeniul evidentei ca nimeni in Romania nu ar fi promovat atat de insistent si concertat pe internet si in media daca nu ar avea suportul puterii si al… serviciilor secrete.

La putin timp de la lansare, au si aparut promotorii si aplaudacii de meserie, care fac parte din aceeasi strategie concertata. Astfel, aparitia Noii Republici ar fi, nu mai mult, nici mai putin, semnul ca, in sfarsit, am fi devenit o natiune! sau ca, intr-o maniera mai putin explicita, tinerii ar avea sansa sa fie… creatorii unei identitati nationale. Intr-o tusa parca si mai groasa, la fel de implicita, versatul ziarist… traseist Ion Cristoiu ii face reclama noii miscari comparand-o chiar cu… Miscarea Legionara, in anumite aspecte, exclusiv cele pozitive:

Când vorbeşte de o repetare în viitor a Mişcării legionare, Nicolae Breban nu vizează repetarea organizaţiei dintre cele două războaie, ci apariţia  unei organizaţii sau a unui partid care, asemenea Mişcării, se va forma de jos în sus, va reuşi să atragă de partea sa minţi strălucite ale tinerei generaţii de intelectuali şi, îndeosebi, va da curs unei credinţe sincere, profunde, în rolul deosebit al naţiunii române în lume. Eu însă aş adăuga notelor înfăţişate de autor ca posibil de a se repeta în viitor şi una amintită de el doar în treacăt: voinţa reală, curată, de înnoire, de moralizare a vieţii politice.

Am stârnit indignarea bolşevică a multor talibani ai democraţiei afirmând la emisiunea „Profesioniştii” a Eugeniei Vodă că extraordinara putere de seducţie exercitată de Mişcarea legionară în rândurile tinerilor de la vremea respectivă şi-a avut cauza în polemica subînţeleasă sau făţişă cu tarele politicianismului interbelic: imoralitatea, corupţia, oportunismul, traseismul.

Asistăm azi la o tot mai mare distanţare a tinerilor, dar chiar şi a maturilor de politică, văzută, după douăzeci de ani de democraţie mai mult sau mai puţin originală, ca un teritoriu al negustoriei morale, al alianţelor făcute şi desfăcute peste noapte, al demagogiei folosite pentru câştigul electoral. Ceea ce Nicolae Breban numeşte o repetare a Mişcării legionare ar putea fi nu numai o acţiune pornită de jos în sus, concentrată pe cultivarea orgoliului naţional, dar şi una în care Onoarea, devenită fel de a fi, va lua locul miş maşurilor tipice partidelor politice româneşti din ultimii 20 de ani.

Daca citim cu atentie interviul acordat pentru Hotnews de Mihail Neamtu si… noul catehism al revolutionarului de dreapta lansat de “Noua Republica”, vom regasi mare parte din aceste idei:

Noua Republica este un proiect politic, sustinut la firul ierbii si propulsat prin efectul bulgarelui de zapada. E un experiment democratic in aer liber. Totul confirma teoria ordinii spontane: un manifest intitulat “Noua Republica” asociat unui “manual de lupta” care apoi s-au rostogolit in doar 48h pe cateva zeci de bloguri, strangand apoi mii de aderenti. Grupul de prieteni care a gandit proiectul Noua Republica a fost complet surprinsi, de unde si simplitatea absoluta a site-ului care culege semnaturi. Ne dumirim din mers si setea de schimbare e incredibila. Pe langa nemultumirea milioanelor de romani fata de iresponsabilitatea clasei politice, noi pledam pentru innoire: idei curajoase, oameni cu caracter, institutii reformate.

Astazi Romania are nevoie de un restart, de o reincepere a unui ciclu politic care sa presupuna nu doar idei si institutii noi, ci mai ales caractere, oameni credibili. Acesti aomeni trebuie indentificati. Noi ne-am dat seama ca acesti oameni sunt in general scarbiti de structurile politice actuale. Ca partidele, mai ales de centru-dreapta, nu reusesc sa atraga suflul din marile orase si oamenii care sunt buni in ceea ce fac, care aduc plus-valoare in comunitatile lor, care traiesc pe picioarele lor si nu obtin sprijin de la stat in mod direct.

Suntem anti-sistem. Dar daca sistemul, in schimb, inseamna cu adevarat o democratie constitutionala care este bazata pe o respectare autentica a separatiei puterilor, atunci suntem traditionali intr-un anumit sens.

Iata cateva extrase din Crezul Noii Republici:

Pentru ca răul să triumfe în vremuri de criză, e suficient ca oamenii buni să stea deoparte şi să nu facă nimic. Sunt cuvintele unui politician şi cărturar care, la marginea Europei apusene, şi-a slujit ţara cu devotament şi ardoare. Vremurile de criză despre care vorbea Edmund Burke sunt şi vremurile noastre.

Sunt milioane de români care vor să dea ţării un alt viitor: nici colonie economică, nici insulă ocolită de marele capital.

Românii de bună credinţă aparţin unei naţiuni care şi-a luat destinul în propriile mâini. Românii de bună credinţă sunt demni de istoria naţiunii lor. Ei nu cerşesc privilegii, ci îşi câştigă singuri pâinea. Românii de bună credinţă ştiu că suntem o ţară protejată de cea mai puternică alianţă militară şi că aparţinem unui foarte râvnit spaţiu de cultură şi civilizaţie euro-atlantică. Şansa e de partea noastră.

Lumea se schimbă şi românii au nevoie de o Nouă Republică: nu republica socialistă a lui Gheorghiu-Dej, nici republica lui Ion Iliescu & Antonie Iorgovan. O Nouă Republică a românilor de pretutindeni.

Asadar, la vremuri de criza, “o noua republica”, pentru a se inscrie in trendul global, ba chiar pentru a experimenta “avangardist” beneficiile nepretuite ale… noii ordini mondiale. Mesajul este clar si, de fapt, a fost anticipat de acelasi Lazaroiu, care a vorbit recent, intr-un dialog filmat cu… Mihail Neamtu (ce de coincidente!) despre noua ordine institutionala a Romaniei. Concept pe care l-am anticipat si noi, evident in cheie negativa, descriind dezastrele nationale si sociale induse de reformele marca FMI-Banca Mondiala, aplicate cu sarg si sadism de regimul prezidential Basescu.

In mod evident, Noua Republica este construita pe calapodul o rwellian al “doctrinei Basescu”: adica acel model de limbaj politic conform caruia clamezi independenta atunci cand tu insuti o calci in picioare si renunti la ea, sa vorbesti de faptul ca Romania nu trebuie sa fie colonie cand tu insuti ai facut-o astfel, etc.

O inovatie de catehism revolutionar al “Noii Republici” este ideea romanului de buna credinta. Avem aici una din tacticile cele mai parsive, cu un continut de pura extractie bolsevica. Nu este ceva fara precedent: Nicolae Balcescu, ideologul pasoptistilor masoni elaborase si el un Manual al Bunului Roman. Care e ideea unor astfel de definitii standard despre cine e roman de buna credinta si cine nu? Este evident: delimitarea intre romanii buni si romanii rai. Intre dusmanii poporului si prietenii lui. Suna familiar, nu? Ei bine, printre trasaturile incluse in portretul romanului de buna credinta se regasesc (traduse din limbajul de lemn) si acestea:

– munceste ca un sclav, dar refuza orice fel de drept sau serviciu social in schimb;

si:

– crede cu fanatism in apararea militara oferita de SUA-NATO si de scutul anti-racheta.

Caci asta inseamna, de fapt, “nu cersesc privilegii” si “suntem tara protejata de cea mai puternica alianta”. Ca multe privilegii am avut pana acum de la parodia de stat social ce a fost statul roman pana acum…

Asadar, intelegem de aici ca a fi impotriva masurilor de “austeritate” dictate de FMI si UE si a fi de parere  – intamplator, aceeasi parere cu a specialistilor – ca scutul antiracheta este un imens risc la adresa sigurantei nationale si nu un avantaj, te face automat roman … de rea-credinta.

Portretul romanului de rea-credinta este creionat, indirect, si in Manualul de lupta al Noii Republici:

Militantul de dreapta e caracterizat de un optimism molipsitor. Acolo unde majoritatea proclamă dezastrul și fatalitatea eșecului, omul de dreapta are soluţii și le articulează convingător.

Nu ezita să inviţi și a doua oară o persoană care rămâne independentă/neutră.

Stânga se bazează întotdeauna pe alegătorii neinformaţi, needucaţi și ușor de manipulat prin discursul urii. Dreapta se bazează pe alegătorii inteligenţi, informaţi, cu personalitate, cu idei, soluţii și spirit întreprinzător. Stânga generează ură și discurs apocaliptic iar dreapta oferă stabilitate.

Nu uita niciodată că mass-media controlată de USL oferă informaţii selective, tendenţioase și false unui electorat confuz. Îţi recomandăm să urmărești comentatorii posturilor de televiziune: TVR Info, TVR, B1TV, 10 TV, precum și intervenţiile unor jurnaliști credibili de la Revista 22, Kamikaze, România liberă și Evenimentul Zilei.

Asadar, daca esti mai pesimist, apocaliptic, critic, poate vehement chiar (chiar daca in limitele decentei) sau, pur si simplu, neutru si mai si urmaresti canalele media neinregimentate in oastea tot mai extinsa a gretosilor lingusitori prezidentiali, ei bine atunci esti deja suspect. Nu prea esti roman de buna credinta! Sa nu uitam ca defetismul (pesimismul, adica simplul realism) era incriminat in regimul nazist. Ideea cu stanga ce ar fi… apocaliptica este oricum o prostie crasa – discursul apocaliptic si al urii e specific intru totul si intru totul dreptei, din punct de vedere istoric. Si tot dreapta sau neoconservatorismul ne ameninta cu apocalipsa europeana, daca nu se transforma Uniunea Europeana in stat federal!


De fapt, si stanga si dreapta, in variantele sale contemporane, folosesc acelasi discurs al apocalipsei si al urii: adica sperie oamenii cu alternativa dezastru pentru a veni cu propria “solutie”-capcana, iar cei care nu agreeaza sau nu cred in propaganda lor devin tinta a unor discursuri ale urii.

In fine, trebuie remarcat si confirmat faptul ca TOATE miscarile care vor sa mobilizeze si sa capteze energiile din zona gri a societatii sunt propagate astazi prin internet, caci traim o noua era a revolutiilor. Din acelasi Manual:

Noua Republică e un proiect care va ţine cont de noile tehnologii media. Astăzi, producerea unui videoclip, a unui slogan, a unui poster și a altor mesaje vizuale este facilitată de canale precum YouTube, Vimeo, etc. Exploatează aceste oportunităţi unice. Încearcă să produci un clip viral.

Există oameni care nu cunosc resursele vaste ale comunicări pe Internet (e-mail, Facebook, Twitter). Nu ignora faptul că un simplu SMS poate genera astăzi un mesaj pe blogul personal, Facebook și Twitter. Vorbește despre proiectul Noua Republică în intervenţiile tale la staţiile localede radio şi TV.

Dar, de unde pana unde comparatia cu Miscarea Legionara, ne-am putea intreba? Mai ales ca Noua Republica se delimiteaza de “teoria conspiratiei” si de miscarile “extremiste”? Comparatia facuta se plaseaza la alt nivel: la cel al izbucnirii, in forma organizata, DE JOS IN SUS, a unei miscari de ferventa mobilizare menita schimbarii clasei politice. Aici este termenul de comparatie si aici, intr-adevar, ML ramane singura miscare politica romaneasca de acest gen care s-a format de la sine, spontan, fara sa fie generata artificial. Si de aceea mereu au incercat sa o “cloneze”, atat in interbelic, prin diferite strategii ale Regelui Carol II, de a crea structuri asemanatoare, care copiau pur si simplu Miscarea, cat si in prezent, dupa cum bine vedem.

Si in interbelic au existat nenumarate incercari de a capta elita tanara interbelica in miscari politice care sa fie aservite vreunui lider politic sau altuia, lucru care l-a determinat, de pilda, pe un Mircea Vulcanescu sa stea deoparte de orice implicare politica. Noua Republica este o astfel de stratagema care incearca sa creeze, de aceasta data artificial, programat, o miscare bazata pe o parte din miturile interbelice: elita tanara, traditie, identitate, o noua Romanie, o noua ordine, impotriva coruptiei, impotriva politicianismului, eticheta lansata de altfel in acea perioada. De altfel, legionarismul avea o puternica asemanare cu pasoptismul in unele privinte, oricat de surprinzator ar putea parea acest lucru pentru ideologii corectitudinii politice. Nu este insa aici momentul sa dezvoltam. Asadar, un fel de Miscare Legionara… Glossy, care sa capteze elite ce vibreaza la astfel de mesaje, dar care nu se identifica cu gruparile mai radicale din acelasi spectru – si ele bine controlate si alimentate corespunzator pe nişa lor.

Cum spuneam de la inceput , Noua Republica nu este singura miscare de acest gen. Mai sunt zone gri care trebuie acoperite. In opinia noastra, Romania Juna este tot un fel de Noua Republica, poate chiar mai subtila. Girata si finantata masiv de BNR si de banci private, cu legaturi in politica de nivel inalt si, in plus, promovata inclusiv pe siteurile masonilor (!), Romania Juna este lansata cu acelasi mesaj al elitelor tinere care sunt hotarate sa faca diferenta si sa se implice in.. renasterea neamului.

In plus, exista o oarecare legatura intre Romania Juna si Noua Republica in chiar persoana lui Mihail Neamtu, care este desemnat moderator al Grupului de Identitate Nationala al R.J. (al treilea in sir).

De asemenea, chiar daca are deja o istorie in spate, nu credem ca este intamplatoare nici propulsarea tot mai evidenta a miscarii Noii Drepte in prim planul atentiei publice (vezi aici si aici). Tocmai pentru ca trebuie acoperit tot spectrul de orientari, miscarile de acest gen, asupra carora am avertizat de mai multe ori, vor fi scoase de la naftalina sau, pur si simplu, create artificial.

Trebuie sa constientizam mai mult decat oricand, faptul ca si zona accentuat ortodoxa, sensibila la transformarile actuale ale lumii, pe care le priveste prin prisma profetiilor vremurilor de pe urma si ale Apocalipse, se afla in vizorul laboratoarelor serviciilor secrete. Sau, mai degraba, cu atat mai mult zona aceasta. De altfel, s-au conturat deja, pe internet si nu numai, astfel de directii diversioniste care cauta sa capteze pe cei sensibili la astfel de subiecte, sa ii transforme in public “captiv” si sa ii implice in cine stie ce actiuni provocatoare. De altfel, de aceea am si analizat mai in detaliu experimentul numit Noua Republica nu atat pentru aceasta initiativa in sine, cat pentru metoda care sta in spatele ei, pentru genul de strategii care de acum inainte vor fi folosite, credem noi, tot mai intens.


Este cazul sa fim foarte constienti de acest lucru si sa parasim cu totul atitudinea de genul “tot ce zboara – si se pretinde ortodox – se mananca”. Va trebuie sa fim mult mai atenti si sa discernem totul numai si numai prin ce avem de la Sfintii Parinti si din Scripturi, in ceea ce priveste intelegerea vremurilor actuale, iar in ceea ce priveste actiunea, sa ne ferim de astfel de miscari mobilizatoare, oricat de generoase si ortodoxe ar putea parea la un moment dat, si sa faptuim cele crestinesti, cele cu adevarat indispensabile unor vremuri de criza.


Dupa cum vedem din materialele catehetice ale Noii Republici, pretentia de “alternativa” anti-sistem e deja la moda, e deja o tendinta, si cu siguranta tendinta e imprimata cu anume scop. Sa stam bine si sa luam aminte!

Jean Francois Revel, altminteri liberal incurabil, personalitate a politologiei europene, editorialist de ţinută, fost redactor-şef la „L’Express”, autor al mai multor titluri de succes, reia, în cartea sa „Marea paradă” (Ed. Humanitas, 2002), un articol publicat la 28 august 1968, „Micul scriitor roşu”, în revista pe care o conducea, după Jean Servan Schreiber. Este un comentariu la „cărticica roşie” a lui Mao Zedong, devenită un best-seller în Franţa, după traducerea ei. În discursul în care vorbeşte de cele o sută de flori, oricât de înflorită ar fi formularea, tema este „Despre justa rezolvare a contradicţiilor în sânul poporului”, raţionamentul fiind mereu acelaşi: discuţia e liberă în sânul poporului, dar în practică obiecţiile împotriva partidului au două izvoare – adversarii revoluţiei, care nu trebuie să aibă dreptul la exprimare, şi partizanii sinceri ai revoluţiei, care nu sunt niciodată, de fapt, în dezacord cu partidul.

Mutatis-mutandis, manifestul „Noua Republică”, mişcare politică iniţiată de teologul Mihai Neamţu, director ştiinţific, până acum câteva zile, la IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc), de unde şi-a dat demisia, cu unele bune referinţe în rândurile elitei intelectuale din Bucureşti, e o colecţie de elucubraţii, în cheia textelor din „Scânteia” anilor ’50. Apropiat al ministrului de Externe Teodor Baconschi şi al fostului ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, Mihai Neamţu se adresează „cetăţenilor de dreapta”, omiţând că avem o guvernare de dreapta de vreo şapte ani. În scrierile lui, traduse în vreo trei volume, fiecare a câte 180 de pagini, Mao se întreba dacă se poate critica marxismul. Şi răspundea: bineînţeles, căci marxismul „nu se teme de critică”, „dacă ar putea fi învins de critică n-ar fi deloc bine”. Aşadar, era discutat degeaba, de vreme ce era invulnerabil.

Aidoma celor o sută de flori, care puteau să înflorească din punct de vedere intelectual, important fiind ca „ierburile veninoase” să nu fie lăsate să se amestece „cu florile înmiresmate”, ceea ce perorează Mihai Neamţu, deşi, mai degrabă, aiurează, are un iz maoist updatat. „Prin iresponsabilitatea funciară a lui Victor Ponta, Dan Voiculescu şi Crin Antonescu, România riscă derapajul rapid, pe o pantă a falimentului economic şi a dezastrului social. Aşa cum liberalii lui Tăriceanu&Vosganian au golit visteria ţării înaintea furtunii, Ponta&Antonescu vor amaneta viitorul copiilor noştri”; „Socialismul (fie şi deghizat în socialism liberal) instigă la invidie şi ură de clasă. Capitalismul crează locuri de muncă şi stabilitate. Guvernarea de dreapta garantează o imagine pozitivă a României în ochii pieţei libere. Stânga ne lasă la cheremul cămătarilor şi a statelor cu trecut şi prezent comunist”. „Nu uita niciodată că mass-media controlată de USL oferă informaţii selective, tendenţioase şi false unui electorat confuz”. „Îţi recomandăm să urmăreşti comentariile posturilor de televiziune TVR Info, TVR, B1 Tv, 10 TV, precum şi intervenţiile unor ziarişti credibili de la revista 22, Kamikaze, România Liberă şi Evenimentul Zilei”.

Încărcată de logică, plesnind de autenticitate, se dovedeşte şi afirmaţia „stânga va alunga investitorii străini către meleaguri mai ospitaliere”. Cei de la Nokia pot depune… mărturie. E de bonton să critici USL, mai ales cand n-o faci gratis, dar e inutil să păstrezi speranţa de a salva dreapta deja naufragiată, prin jalnice platitudini. Singurul mod de a mai salva PD-L, adică dreapta, fără sfaturi morale, emfatice şi ridicole, e descotorosirea de acest partid, fără a mai apela la magie neagră. Reciclaţii intelectual de dreapta, Mihai Neamţu şi Dacian Tolea, acesta din urmă PDL-ist legitimat, director în Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, nu bat deloc câmpii, cum s-ar crede, ci anunţă de pe acum o radicalizare fără margini a discursului la următoarele alegeri, dovedindu-ne că poţi să nu fii idiot solemn de la natură, dar poţi avea idioţenia şi cinismul pe tastatura calculatorului.

“Stabiliește un contact cu organizaţia centrală. Alege o temă de protest civic. Propune o listă de vorbitori. Ia contact cu presa locală. Pregătește postere, afișe, anunţuri în blogosferă. Folosește intensiv SMS-ul. Caută sloganuri puternice

Descoperă noi lideri la nivel local şi fă-i cunoscuţi liderilor de la centru.

Nu lăsa activitatea de recrutare pe seama altora.

Nu te limita la prieteni și familie. Nu subestima valoarea entuziasmului la vârstele tinere.

Discuţiile domestice despre Noua Ordine au ca scop discutarea ultimelor știri din piaţă.

Întâlnirile la domiciliu trebuie să fie iniţiativa ta. Nu te aștepta niciodată ca alţii să-ţi ceară de la centru ceea ce tu poţi face singur la tine acasă. Nu uita de puterea exemplului personal.

Absenteismul favorizează abuzul și face jocul baronilor sau castei politicienilor.

Abandonează timiditatea.

Luptă cu determinare!

Nu sunteţi singuri, suntem foarte mulţi.”

Nu, v-ati inselat, nu sunt citate din Demonii lui Dostoievski, ci din Manualul de Lupta al Noii Republici. Nu stiu cine sunt, dar ma-ntreb daca functioneaza tot in celule de cate cinci? Pana la urma mai mult de cinci n-au cum sa participe la intalnirile la domiciliu. Deci, in mod sigur, nu sunteti singuri, suntem o celula de cinci!

PS: uitasem cel mai important punct din Manual: “Îţi recomandăm să urmărești comentatorii posturilor de televiziune: TVR Info, TVR, B1TV, 10 TV, precum și intervenţiile unor jurnaliști credibili de la Revista 22, Kamikaze, România liberă și Evenimentul Zilei.”

Legaturi:

Vezi si:


Categorii

Inscenari, facaturi, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Tradarea intelectualilor, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

71 Commentarii la ““NOUA REPUBLICA” = noua diversiune cu pretentie de “alternativa”, pusa in slujba regimului BASESCU-CIA-FMI. Despre manipularea miscarilor “ANTI-SISTEM”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Câtă ipocrizie (subtilă) în aceste mișcări ”inovatoare” și ”independente”; par create special pentru a-i strânge la un loc pe cei care cred în ”schimbare”, care au o viziune ”modernă” și vor să scape de comuniștii de la putere și de urmașii lor…
  Iar simbolul ”României June” aduce a coarne și a (un) ochi, destul de sugestiv.
  Cred că și Remus Cernea (care vrea să facă România ”verde”, momentan ocupat cu boicotarea construirii Catedralei Mânturii Neamului) poate fi încadrat, în mare, în ideologia acestor mișcări.

 2. Felicitări pentru material! Foarte inspirat şi, cred eu, complet. Este de reţinut mai cu seamă dihotomia persoanei de bună-credinţă, cu bun simţ, a aflilierii la un statut artificial sau oricum deturnat şi totodată la excluderea indirectă a persoanei de rea credinţă, a scepticului etc. E un leitmotiv utilizat de toate ideologiile “revoluţionare” şi e un semnal în sine, cu care cred că ne vom întâlni din ce în ce mai des . Toate iniţiativele civice “antisistem” moderne, pleacă de la acest item (indignaţi, războinici NVW, cantona, primăvărateci şi mai nou, wallstritiştii).

  Pe fond însă, consider că această mişcare a Noii Republici ţinteşte doar înspre acei 5% naivi care mai pot fi păcăliţi cu astfel de iniţiative groteşti. Lupta electorală se va da la nivel de maşinărie de partid. Se va umbla din casă în casă cu lista în mână să fie scoşi oamenii la vot. Mi se pare că eu eliminat electoratul imprevizibil prin acest PP-Dan Diaconescu, şi l-au transformat în potul cel mare, destinat câştigătorului. Personal, prefigurez un maxim 40 la sută prezenţă la vot.

  Cât despre spontaneitatea mişcării populare, e aşa de spontană că se intuieşte din avion traseul şi apogeul prefigurat cu 2-3 săpt înainte de alegeri. E de-a dreptul insultător modul în care se agaţă cu disperare de absolut orice simbol din care ar putea rupe măcar o frântură de curăţenie, murdărindu-l cu cu patima lor infectă. ML s-a dezvoltat în timp, prin sacrificiu şi martiriu, nu în incubatorul unui laborator sociologic. Apoi linia traditionalist creştină, promovată pe fundal.. unimea în cuget şi simţiri.. mi se pare că absolut tot ce atinge politicul nostru se transformă în dejecţii, oricât de pură i-ar fi consistenţa.

  Oricum, cred că PDL se vor lămuri repede că nu merge această iniţiativă şi vor reveni la cinismul lor de etapă, la prosteala pe faţă, fără să se mai împiedice în prinţipuri perimate. Doamne, ajută!

 3. Chiar si fara a sti cine este Mihail Neamtu, insasi faptul ca in Manualul de ‘lupta’ al ‘Noii’ republici este trecut indemnul de a viziona posturile TV si presa care sustin puterea actuala, ca si criticarea USL-ului, adica a opozitiei (din care nu face parte doar partidul de stanga PSD, desi ei asta vor sa sugereze prin manipulare), arata cat se poate de clar faptul ca nu sunt anti-sistem, ci pro-putere, adica pro-sistem (actualul sistem). Este de o stupizenie fara seaman aceasta tactica jenanta de a acapara electoratul indecis si anti-sistem. E evident ca targetul lor este cel usor de prostit. Acest manual iti da fiori reci, ideologia PDL, ca si a Noii Republici se aseamana foarte mult cu cea bolsevica (inainte de preluarea puterii). Pare ca sunt la stanga… stangii socialiste. Si nu e de mirare ca liderul lor, vajnicul capitan Nemo(ritorul), impreuna cu partidul sau, au repulsie fata de monarhie, atitudine tipic comunista. Iar membrii miscarii Noua Republica nu pot fi decat mladitele ingrijite, crescute la tulpina pdl-ului, pionieri (cu cravata portocalie?), sau mai degraba soimi ai patriei comuniste (pardon, basiste), ca tot e la moda portocaliul.

  http://www.hotcity.ro/files/i/057/75/soimi_ai_patriei.jpg

 4. PNL si UNPR, erodate la guvernare, nu pot ceda prea mult electorat Miscarii Noua Republica, chiar daca fondatorul, dl. Mihail Neamtu, cunoscut ca director stiintific pâna la 15 septembrie al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Românesc, este un eminent filosof, teolog si eseist, care este evident ca ar gasi, ca specialist cu expertiza germana si britanica, o deosebita consideratie apropiindu-se de Partidul Poporului, cum era cât pe-aci sa se intâmple pe GPS si la Timisoara, de 1 octombrie 2011. Pacat pentru popor ca cele doua noi formatiuni preocupate cu adevarat de innoirea vietii noastre politice nu s-au armonizat pentru un istoric Summit de pe Bega! Vechile partide, nesigure pe bazinele lor electorale, nu pot vedea cu ochi buni aparitia unor concurenti redutabili. Partidul Poporului si Noua Republica era ideal pentru popor sa incheie un pact de neagresiune.

 5. “Fericiţi FACATORII DE PACE, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.”

  Oare nu cei care se incadreaza in aceasta fericire si toate celelalte (va indemn sa le cititi) sunt adevaratii urmatori ai lui Hristos? Oare nu ei sunt adevaratii REVOLUTIONARI si MARTIRI?

 6. @camelian propinatiu ,

  ” … cele doua noi formatiuni preocupate cu adevarat de innoirea vietii noastre politice … ”

  Ha , Ha , Ha ! Chiar asa , uite ca nu am vazut singur , aveam nevoie de cineva care sa-mi deschida ochii . Altfel nu mi-as fi dat seama ca , de fapt , partidul poporului si noua republica sunt mana cereasca pentru poporul prostit si calcat in picioare de guvernarea basescu-boc-udrea .

  Poporul roman a facut in decursul istoriei sale o multime de greseli , a calcat de-a dreptul in strachini dupa `89 si cred ca este pe punctul de-a mai face inca una , aceea de ai legitima chiar pe cei care l-au adus in sapa de cauciuc . Poporul roman inca mai poate fi prostit , cu atat mai mult cu cat este din ce in ce mai saracit , mai asuprit , mai idiotizat . Poate fi cumparat din ce in ce mai ieftin , deci … avantaj serviciu .

  Base si ai lui au facut o miscare foarte abila : incearca sa stranga in jurul lor lupi tineri , cu dorinta de afirmare si decisi sa calce pe cadavre pentru a-si atinge scopul , sa canalizeze niste energii care in alte tari sunt prinse in hora protestelor , al revolutiilor mondiale . Ei pregatesc o armata … pentru orice ocazie . Cineva , acolo in clica lor , gandeste atat de pervers , incat ar impresiona orice fost comisar NKVD-ist . In lumina acestor vremuri , s-ar putea sa constatam ca reeducarea de la Pitesti a fost doar abecedarul teoriilor prezente si viitoare , o reeducare brutala dar pentru care erai pregatit , stiai cam ce urmeaza , in timp ce acum incasezi lovituri dupa lovituri , fara sa stii de unde vin , de la cine si catre ce vor sa te directioneze . A inchide ochii , fara a te ruga , doar pentru a-ti trage rasuflarea, in aceste timpuri , echivaleaza cu sinuciderea .

  Doamne , ajuta-ne !

 7. Traim cum da Domnul…
  Adica domnul presedinte…
  “A fi om e lucru mare, a fi domn e o intamplare” canta Parintele Pomohaci…
  Din pacate pentru cei care conduc destinele acestei tari trebuie sa ne rugam ca pentru vrajmasi:

  “Doamne, invata-ma sa-Ti cunosc marirea si bunatatea. Da-mi inima curata si lesne iertatoare si cainta pentru supararile ce-am facut altora. Fa sa am dragoste crestineasca si sa pot rabda cu pace toate necazurile ce-mi vin din partea lor, facand porunca Ta. Ma fagaduiesc sa nu mai fac rau celor ce-mi fac rau,- pe cel ce ma blesteama, il voi binecuvanta. De va flamanzi vrajmasul, ii voi da paine,- iar de va inseta, il voi adapa. De va cadea, il voi ridica si de se va rataci, il voi povatui.

  “Doamne, eu nu sunt decat om neputincios. De aceea, ajuta-ma cu darul Tau sa fiu statornic in poruncile Tale. Trimite binecuvantarile Tale peste vrajmasii mei si intoarce inima lor cu dragoste asupra mea. Alunga suferintele si neodihna ce-mi vin de la ei si ne impaca pe noi. Da-mi pacea Ta, Doamne, ca sa putem sa vietuim pe pamant cu pace, cu bucurie, si sa-i zicem in unire, cu fata senina si cu inima curata: “Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri”. Ca Tie se cuvine slava, cinstea si inchinarea in veci. Amin
  http://www.crestinortodox.ro/rugaciuni/rugaciune-pentru-izbavirea-vrajmasi-72578.html

 8. “Partidul Poporului si Noua Republica era ideal pt popor sa incheie un pact de neagresiune”. Asa cum Ana si Caiafa s-au unit pentru binele poporului evreu acum 2000 de ani? Asa cum fariseii s-au unit cu imparatul roman?

  Probabil ca Dumnezeu ingaduie sa fie compromis orice este bun si frumos in lumea aceasta (morala, grup de prieteni, vointa curata, Onoare), astfel incat sa ne “scarbim” de toate pana intr-atat incat sa nadajduim doar la cele de Sus.

 9. of, ce se potrivesc “românii de bună credinţă” cu “oamenii de bine” ai tademului Iliescu/Roman de pe vremea mineriadelor.

  si pentru a mai “balansa” putin pe acesti militanti de “dreapta”, sa punem o poezie de “stanga”:

  George Bacovia – Serenada Muncitorului

  Eu sunt un monstru pentru voi
  Urzind un dor de vremuri noi,
  Si-n lumea voastra-abia încap…
  Dar am sa dau curând la cap.

  O, dormi adânc, mereu, asa,
  În vise dulci, hidos burghez,
  Oftând, palate de-ti lucrez,
  Eu stiu si bine-a darâma.

  În noaptea asta, iata, suna
  O serenada din topor,
  Amantilor pierduti sub luna,
  Poeti cu putredul amor.

  O, dormi în noaptea infinita,
  Burghez cu aer triumfal,
  Dar preistoric animal
  În ratiunea aurita.

  Sub luna blonda nu se plânge,
  Ci razbunarile se curma,
  Martirilor scaldati în sânge,
  Cânt serenada cea din urma.

  O, dormi… dar voi urca spre soare
  În zbor sublim de-aeroplan…
  Cu vise dulci, burghez tiran:
  E aurora-ngrozitoare…

 10. Felicitari pentru articol. Si eu am tras semnalul de alarma in fata acestei diversiuni pedeliste (si nu numai!), cu un oportunist in gama majora pe post de varf de lance: Mihail Neamtu. I-am aratat caracterul (sau lipsa lui) acestui carierist pur-sange intr-un articol mai vechi, dar care isi mentine valabilitatea – o spun fara sa ma bucure constatarea. Se lucreaza pe doua paliere: PP – Dan Diaconescu (OTV), pentru electoratul lumpen, submediocru, care in mod normal ar fi votat PSD, iar NR a lui Neamtu pentru electoratul cult, cu studii universitare, care ar putea fi captat in bazinul PNL. Strategia este de a atrage cei doi poli sociali catre Miscarea Populara, cred totusi ca dupa alegeri. Mi se pare ironic faptul ca Mihail Neamtu face din lupta de clasa pentru capitalismul infailibil si perpetuu un steag, acum cand capitalismul a intrat in cea mai grava criza din istorie. De altfel, intre miscarea neoconservatoare si mentalitatea comunista diferentele sunt doar de nuanta, iar limbajul manifestului o dovedeste cu prisosinta. Omul este teolog dar, din pacate, nu are deloc simtul istoriei.

 11. Am mai intalnit idei asemanatoare si la Calin Georgescu, veswtitul tehnocrat, Secretarul General al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma. Acesta il facea pe O. Hurduzeu sa exclame ca s-a gasit omul care va lupta cu incompetenta si incompetentii. Toate aceste imparatii ce doresc a aduce fericire pe Pamant, totdeauna impart oamenii in doua: noi si ei, competenti-incompetenti, dreaptaci-stangisti, profunzi-superficiali. Cand oare vor intelege ideologii de serviciu ca toti suntem o apa si un pamant? Ca daca unul e rau, e din vina noastra si daca cineva e bun Acesta nu este decat Unul Dumnezeu-si doar El are dreptul sa ne imparta in oi si capre.
  Teologi odihniti de puterea omeneasca in functii importante, cocotati pe iluzia ca sunt chemati de catre divinitate la schimbarea lumii dupa bunul lor plac, nestiind sau facandu-se ca au uitat ca Imparatia Cerurilor nu este din aceasta lume, se folosesc de cuvinte: crestin, neam, tara fara niciun pic de cutremur, ca si cum Dumnezeu, poporul si statul sunt in slujba lor.
  Pai ce le vadeste mai mult curvasareala, decat insusi sloganul lor-suntem anti-sistem cand trebuie sa dam si pro-sistem cand e sa incasam.
  Tot ceea ce sper e ca in randul omului simplu, notiunea de intelectual, dreapta, elita nu produce decat o indispozitie trecatoare, nume ca Baconschi, Neamtu,Lazaroiu nu inseamna nimic, iar Basescu e deja istorie. Si la urma-urmei, om trece-o si pe asta, daca asa ne este dat.

 12. Ce bine ar prinde recitirea instructiunilor NKVD pentru tarile in care URSS (azi CSI) are interes. Probabil ca s-au mai up-datat,deh traim vremuri moderne.

  Cica fluidele iau forma vasului in care sunt puse…

  Davai ceas, davai pistol, dar vai de noi…

 13. Interesant si atractiv logo-ul. Au imaginatie. Majoritatea romanilor s-au lamurit DEJA cum este cu clasa politica, si s-au lecuit sa se mai inregimenteze in vreun partid sau macar sa simpatizeze cu vreunul. Nu cred ca mai exista entuziasm si energie pentru asa ceva. S-ar putea ca la viitoarele alegeri sa se inregistreze cel mai mare absenteism din 1989 incoace, si tocmai ca sa previna aceast lucru au devenit inventivi. Prin „Noua Republica” se incearca controlarea pe cat posibil a tot ce misca.
  Cu aceeasi idee de eliberaror al romanilor de criptocomunistii care au condus tara dupa 1989 a pacalit electroratul Traian Basescu atunci cand a fost reales presedinte. Ei cred ca pacaleala o sa tina si de data asta? Poate la electoratul in varsta, nu cred ca si la tineri.
  In ceea ce priveste „stanga” si „dreapta” nu stiu in ce masura mai sunt diferente, pentru ca indiferent cum se autointituleaza acel partid, „the ultimate goal” este acelasi: ajungerea la acelasi dezastru prin metode diferite.
  S-au creeat de multe ori in mod artificial probleme de tot felul pentru ca apoi sa se vina cu solutii ”miraculoase” care de fiecare data au reprezentat schimbari structurale ale mentalitatii oamenilor, ale randuielilor statornicite in societate pana in acel moment. Ce schimbare structurala a reprezentat comunismului de exemplu? A lasat o amprenta de neschimbat in mentalitatea oamenilor si in evolutia lumii. Se poate spune ca a reprezentat o borna a raului, de la care lucrurile s-au schimbat fara intoarcere.
  Imi amintesc ca am citit undeva ca pr. Sofronie de la Essex spunea ca niciodata lumea nu a mai fot la fel dupa primul razboi mondial, si ca lucrurile s-au inrautatit si mai tare dupa cel de-al doilea razboi mondial. Duhul lui Dumnezeu s-a retras, daca se poate spune asa, din lume.
  Ceea ce mi se pare foarte periculos este impartirea artificiala a romanilor in romani de buna si de rea credinta. Cine este de rea credinta dupa aceste „criterii” poate fi considerat inapoiat (taliban), si un pericol pentru noua ordine care este vanturata.
  Cam ce constiinta poate avea occidentul daca in Franta „carticica rosie” a lui Mao Zedong a devenit best seller??? Cam sinistru, nu-i asa?

 14. Aveam o părere mai bună despre Război întru cuvânt… vă este aşa greu să credeţi că sunt oameni care vor altceva? Ce e greşit în a nu dori ca socialiştii să ajungă din nou la putere? Când toate partidele te-au dezamăgit, de ce să nu încerci ceva nou? Aveţi o opţiune mai bună? Neimplicarea nu face decât să le dea politicienilor motive să ne ignore. Nu înţeleg de ce presupuneţi că această mişcare nu ar fi compatibilă cu creştinismul. Sunt ortodoxă şi nu voi susţine niciodată legi anticreştine. Nu văd însă nici o tragedie în a susţine lucruri bune, indiferent de cine sunt propuse. Dacă Iliescu ar fi de acord cu reformarea sistemului educaţional, la fel ca mine, ar însemna pur şi simplu că susţinem amândoi ACEL lucru, nu şi altele. Nu ar însemna că m-am înhăitat cu un trădător comunist care mi-a terorizat oraşul.

  Instrucţiunile NR de care vorbiţi sunt pentru propagandă, corect. Dar propagandă erau şi filmele patriotice americane produse în timpului celui de-al doilea război mondial, nu doar “operele” sovietice. Aveţi cumva impresia că ideile se propagă singure? Nu, ele trebuie răspândite. Dacă vrei să afle lumea de ceva trebuie să-ţi faci reclamă. Nu e nimic greşit în asta, atâta vreme cât încerci să faci ceva bun.

  Dar dacă spuneţi că e ceva greşit şi ştiţi mai bine, că tot sunteţi mai ortodocşi decât alţii, vă rog să mă lămuriţi: eu cu cine votez? Dacă Noua Republică nu e bună, PDL nu e bun, PRM nu, UDMR nu mă reprezintă… ce ar trebui să fac?

 15. @Ioana:

  vă este aşa greu să credeţi că sunt oameni care vor altceva?

  Nu ne este deloc. Dar ne este greu sa credem ca birocrati platiti de stat sa fie minimalisti doctrinari, propagandisti ai puterii si ai sistemului, sunt ceea ce se pretind a fi: miscare “de la firul ierbii”, “spontana”, care vrea sa fie bine in tara si pace in lume, varianta de dreapta. Totusi, constrastul e suparator de grotesc.

  Ce e greşit în a nu dori ca socialiştii să ajungă din nou la putere?

  Nimic nu e gresit dar nici nu are legatura cu motivele pentru care dezavuam Noua Republica. Mai mult decat atat: intrebati curentul libertarian si o sa va explice ca genul de “reformism” sustinut si de Noua Republica, izvorat de la FMI, tot o varianta de socialism este.

  Când toate partidele te-au dezamăgit, de ce să nu încerci ceva nou? Aveţi o opţiune mai bună?

  De ce am incerca ceva nou daca ce s-a incercat pe acest palier, cu aceste metode, a dezamagit mereu? De ce sa continuam sa ne iluzionam si sa ne mintim? Nu mai bine am incepe de unde este mai firesc: cu noi insine, facand bine in jurul nostru, in imediatul vietii noastre private si sociale, facand schimbarea, asadar, cu adevarat de la firul ierbii si nu cu strategii de putere si de manipulare? “Optiunea” noastra este mai buna, da, desi plictisitoare poate si fara sa aduca sinecuri, bani, putere, nici macar aplauze si aprecieri: ea presupune sa facem “ceva” pentru tara incepand cu noi insine si cu patratica din jurul nostru. Sa fim noi crestini, intai, ca apoi are grija Dumnezeu.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/10/04/incep-cu-adevarat-vremurile-grele-pentru-romani-dar-acum-ni-se-da-si-sansa-de-a-rascumpara-timpul-si-de-a-fi-o-biserica-vie-i/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/09/11/omenirea-penduland-intre-solutia-globalist-totalitara-si-curajul-lipsei-de-solutie/

  Nu înţeleg de ce presupuneţi că această mişcare nu ar fi compatibilă cu creştinismul. Sunt ortodoxă şi nu voi susţine niciodată legi anticreştine. Nu văd însă nici o tragedie în a susţine lucruri bune, indiferent de cine sunt propuse. Dacă Iliescu ar fi de acord cu reformarea sistemului educaţional, la fel ca mine, ar însemna pur şi simplu că susţinem amândoi ACEL lucru, nu şi altele. Nu ar însemna că m-am înhăitat cu un trădător comunist care mi-a terorizat oraşul.

  Este atat de simplu motivul pentru care noi respingem Noua Republica… Cititi va rugam trimiterile din cadrul postarii si de la finalul ei. Cum sa putem fi de acord cu o miscare care sustine politicile anti-sociale si anti-nationale aplicate astazi in tara noastra? Pana la crestinism, este incompatibil cu orice inseamna bun simt, omenie si patriotism. In rest, rationamentul este corect. De exemplu, am evidentiat schimbarea pozitiva introdusa de Noul Cod Civil – anume, ca e interzisa casatoria intre homosexuali.

  Instrucţiunile NR de care vorbiţi sunt pentru propagandă, corect. Dar propagandă erau şi filmele patriotice americane produse în timpului celui de-al doilea război mondial, nu doar “operele” sovietice. Aveţi cumva impresia că ideile se propagă singure? Nu, ele trebuie răspândite. Dacă vrei să afle lumea de ceva trebuie să-ţi faci reclamă. Nu e nimic greşit în asta, atâta vreme cât încerci să faci ceva bun.

  Totusi e gresit sa credem ca scopul scuza mijloacele. In plus, folosirea in sine a propagandei arata un semn de slabiciune si o intentie mai putin curata. De ce sa ai nevoie de propaganda? De ce sa nu iti prezinti si sa iti promovezi pur si simplu ideile sau programul? Propaganda, ca si marketingul, se sprijina pe tehnici subtile de captivare a publicului tinta. In plus, dupa cum am spus deja si am argumentat in postare, este o uriasa problema cu continutul acestei propagande, la Noua Dreapta, si cu scopul lor. Ca sa nu mai zicem de ideile staliniste de tipul impartirii romanilor in doua cete, de buna credinta si de rea credinta, in functie de… optiunile lor politice!

  Dar dacă spuneţi că e ceva greşit şi ştiţi mai bine, că tot sunteţi mai ortodocşi decât alţii, vă rog să mă lămuriţi: eu cu cine votez? Dacă Noua Republică nu e bună, PDL nu e bun, PRM nu, UDMR nu mă reprezintă… ce ar trebui să fac?

  Va multumim pentru ironie.
  Nu intelegem ce legatura are ortodoxia noastra cu votul dvs si de ce ne intrebati pe noi asa ceva. Puteti vota cu oricine vreti si credeti ca va reprezinta cel mai bine – e problema dvs. Noi niciodata nu am recomandat cititorilor pe cine sa voteze. Noi am spus aici doar ca Noua Republica, care nici macar nu e deloc clar ca va participa la alegeri (cel mai probabil nu) nu este ceea ce pretinde ca e si sa ascunde o stratagema care se repeta si cu alte forme de “miscari” alternative, “anti-sistem”.

 16. Inca un semn ca Noua Republica este generata direct de cercurile prezidentiale sta in diferenta retorica fata de “republica lui Iorgovan si Iliescu”. Or, se stie ca intentia grupului prezidential care astazi conduce Romania este modificarea sistemului republican asa cum a fost el configurat dupa 89, intentie care nu se rezuma la modificarea Constitutiei. Adica sa isi imprime pecetea propriului chip, ca sa vorbim la figurat, pe aluatul romanesc…
  Faptul ca intentia aceasta tine doar de scopuri legate de dominare si putere este usor de inteles pentru ca, de fapt, sistemul republican actual, modul in care sunt puse institutiile, este cu totul neutru. Insa nepotrivit pentru “noua ordine institutionala” si pentru noul tip de lider reprezentat de Traian Basescu.

 17. Multe multumiri si felicitari pentru acest articol!
  Sunt in totalitate de acord cu cele scrise mai sus.

 18. “Ei nu cerşesc privilegii, ci îşi câştigă singuri pâinea” nu înseamnă “munceste ca un sclav, dar refuza orice fel de drept sau serviciu social in schimb”. Înseamnă să nu depinzi de stat şi de bunăvoinţa birocraţilor. Şi nu înţeleg de ce săriţi de la faptul că suntem într-o alianţă care ne dă o oarecare siguranţă la ideea că asta ne va face să intrăm în Noua Ordine Mondială.

  Întrebam ce propuneţi fiindcă atunci când cineva refuză tot felul de lucruri înseamnă că are o opţiune mai bună. Dar văd că ceea ce propuneţi e renunţarea, inactivitatea în zona socială şi politică, retragerea în zona personală. Spuneţi “începând cu noi înşine şi cu pătrăţica din jurul nostru”, foarte bine, numai că pentru unii pătrăţica din jurul lor e poate chiar o bucăţică din acest sistem care trebuie reformat. Credeţi că toţi cei care vor schimbările pe care le refuzaţi fac asta pentru bani, putere sau aplauze? Vă înşelaţi. Nu am lucrat niciodată la stat şi nici nu intenţionez. Nu vreau nici bani de la stat, vreau ca banii pe care mi-i ia statul (sunt PFA) să se ducă unde trebuie. Aplauzele de asemenea nu mă interesează, nu ele mă scapă de birocraţie şi de gropile de pe drum. Poate sunt naivă, este un risc pe care mi-l asum. Dar nu sunt singura, mai sunt destui care vor să stea pe picioarele lor fără să fie sabotaţi de instituţiile statului. Este incorect să catalogaţi întreaga mişcare Noua Republică în funcţie de părerea pe care o aveţi despre iniţiatorul său. Apropo, mă gândesc că dacă el era atât de abil şi totul aşa de bine programat, nu s-ar fi făcut lucruri care să dea apă la moară detractorilor, precum recomandarea făţişă a anumitor surse de informaţii şi publicarea instrucţiunilor detaliate de răspândire a ideilor.

 19. @Ioana:

  Fraza respectiva este jignitoare fata de publicul roman. E acelasi lucru, aproximativ, cu ce a zis insusi presedintele aici: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/04/19/un-scuipat-pe-obrazul-unui-popor-despre-ticaloasa-propaganda-a-poporului-betiv-si-nemuncitor-si-efectul-lucifer-la-scara-nationala/

  In privinta aliantei, pana la noua ordine mondiala, a se vedea analizele la care am facut trimitere. Ideea este ca scutul reprezinta un risc de securitate, ca ne transforma in tinte de razboi si ca protejeaza bazele militare americane si nu populatia civila. Asadar, chestia cu securitatea e un mit. Si nu o spunem noi, ci specialisti in domeniu.

  Recomandam bucatica din jurul nostru pentru ca asa este firesc. Daca am urma exemplul dvs., ar insemna sa contribuim la lucruri care pot aduce dezastre asupra aproapelui nostru. Faptul ca incercati sa pareti idealista si naiva nu va exonereaza de responsabilitatea pe care o veti avea de a fi complice – naiv sau nu, nu conteaza – prin sustinerea unei miscari sau unor curente care influenteaza intreaga tara, nu doar bucatica din jurul dvs. Asadar, sunteti naiva si usor de pacalit nu doar pe “cheltuiala” dvs, ci si pe spinarea noastra.

  In ceea ce priveste observatia pe care ati facut-o legata de media, ei bine, aici chiar ei s-au dat de gol cat se poate de evident. Filiera Sebastian Lazaroiu – media prezidentiala – cercuri de putere prezidentiale se vede din avion, aici chiar nu exista loc de naivitati decat pentru activistii platiti ai Noua Republica sau pentru cei care se orbesc de buna voie.

 20. Când toate partidele te-au dezamăgit, de ce să nu încerci ceva nou?
  […]
  Credeţi că toţi cei care vor schimbările pe care le refuzaţi
  […]
  Credeţi că toţi cei care vor schimbările pe care le refuzaţi fac asta pentru bani, putere sau aplauze?

  Tot vorbiti de schimbare, ca doriti ceva nou. Dar tocmai s-a demonstrat ca Noua Republica nu reprezinta o deloc schimbare, nu reprezinta ceva ‘nou’, dimpotriva, este aceeasi Marie cu alta palarie, un hoax, o manipulare mincinoasa. In propaganda pe care si-o fac, ei recomanda presa care este obedienta lui Basescu, dar sustin si aceleasi, dar aceleasi masuri si principii ca ale presedintelui, iar M. Neamtu se invarte de ceva timp in cercurile actualei puteri politice. Este evident faptul ca ei nu propun o schimbare, ci doar un alt nume schimbat, sperand ca astfel, cei mai putin curiosi si mai ignoranti vor crede ca sunt o alternativa la politica care se face de ceva timp de catre cei care ne conduc. Asadar, ceea ce ati scris in comentarii, sustinand dorinta de schimbare, mai degraba poate fi pus sub semnul lipsei de sinceritate, caci nu poti dori altceva dar sa optezi pentru cineva care propune exact aceleasi masuri si politici, fiind si in stransa legatura cu cei pe care, chipurile, doriti sa ii schimbati. Asta daca avem o minima judecata si onestitate.

  Cat priveste intrebarea, ‘eu cu cine votez’? Raspunsul nu este greu, cine doreste schimbare, voteaza orice altceva, pt a nu mai gira minciunile, incalcarile de lege, si bataia de joc asupra acestui popor realizat prin diverse masuri, care mai de care mai revoltatoare. Si ca o mica completare, vis-a-vis de Iliescu si stanga, cei de acum, sunt cu mult mai la stanga, si mai nocivi… dar e acelasi ‘argument’ pe care il intalnim la mai toti sustinatorii basisti (nu ca ati fi si dvs), important e sa nu fie Iliescu, nu conteaza cat de rai sunt altii, daca fura incomparabil mai mult (chiar si in Parlament cu camerele de luat vederi la vedere), daca ne sfideaza fatis si incalca legile dupa bunul plac (dupa cum s-a si vazut), daca anunta masuri severe de austeritate cu zambetul pe buze, daca desfiinteaza pana si spitale, alunga medici, vor sa treaca sanatatea la privat, daca ne pun rau cu rusii (si iata, ce sa vezi mirare, rusii ne-au si marit pretul la gaze), daca ne tripleaza pretul la intretinere spre un nivel insuportabil, si in gneral, daca ne fac un rau incomparabil mai mare decat ce a fost inainte, nu conteaza, sa nu fie de stanga. Horror.

 21. hm , iata ca se intampla DEJA , ceea ce spuneam in primul comentariu . Oamenii dezorientati , INDECISII , cum ii numesc dragii nostri politicieni , se indreapta , in naivitatea lor spre ceea ce li se pare a fi COLACUL DE SALVARE al Romaniei . De-abia au capatat un nume si , iata , Noua Republica este vazuta ca acoperitoarea gropilor , dramuitoarea bugetului , noul vis de bunastare si dreptate sociala .

  Imi aduc aminte ca la o dezbatere televizata despre ” tepele ” incasate de romani de-a lungul istoriei recente , printre care FNI , Caritas , cineva spunea ca daca acum s-ar permite un nou joc piramidal , romanii s-ar arunca iarasi cu capul inainte ca si cum toate celelalte nu s-ar fi intamplat , ca si cum am fi surzi si orbi si nu suntem in stare sa invatam nimic din pataniile noastre . Atitudinea fata de Noua Republica se dovedeste inca o data a fi una de crunta naivitate , de sado-masochism . Cum adica , daca am vazut ca nimeni nu este pentru popor , daca toti m-au deziluzionat , daca toata clasa politica a derapat atat de urat incat a uzitat tot timpul de dictonul ” prin noi insine ” , parodiat in ” doar pentru noi insine ” , ce sa fac acum , sa incerc alte vise frumoase , roze sau , dimpotriva , sa fiu din ce in ce mai circumspect in privinta oricui si sa-i analizez fiecare reactie ? De obicei , celor care le trece glontul pe la ureche odata , dupa aceea isi scot casca pe post de momeala si asteapta sa vada daca mai trege cineva . Daca scoate din nou capul fara sa se asigure atunci are o mare problema : ori e prost , ori nu gandeste .

  @ioana ,
  In alta ordine de idei , deocamdata votul nu este obligatoriu , asa ca intrebarea ” eu cu cine votez ? ” , poate sa ramane linistit fara raspuns . Asta daca ti-e foarte clar cate gloante ti-au trecut pe la ureche , daca nu , …

  In privinta :
  ” … că tot sunteţi mai ortodocşi decât alţii … ”
  esti , fara nici un dubiu , cel putin rautacioasa .

  ” Dar văd că ceea ce propuneţi e renunţarea, inactivitatea în zona socială şi politică, retragerea în zona personală. ” -ai interpretat complet gresit ceea ce iti recomanda fratele admin , care se referea la canalizarea preocuparilor noastre ORTODOXE ( ca tot ne laudam ca suntem ortodocsi ) spre cei din jurul nostru , spre saraci , spre bolnavi , spre vaduve si orfani . Ori , cred ca-mi vei da dreptate , asta nu inseamna deloc ” inactivitate ” .

  Trecand insa peste orice , ma rog Bunului Dumnezeu ca noi , cei care suntem mai pesimisti din fire , sa gresim in aprecierile noastre si sa aveti dreptate voi , cei care acum , va iluzionati atat de mult la gandul unei Noi Republici .

  Doamne , ajuta!———-salut ortodox 🙂
  dreptate si fratie——-salut republican 🙁

 22. @ Fane:

  Sa fim intelegatori. Trebuie si ca micii activisti internautici, de orice sex, sa-si justifice cumva actualele sau viitoarele sinecuri si cu nitica munca usoara de propaganda – pe unde se poate. Sa-si demonstreze zelul si loialitatea, mimand inocenta si iesind la racolat PROSTI. Fiindca, sa avem iertare, numai oligofrenia (scuzabila, fireste) si PROSTIA (pacat fara scuze – cf. N. Steinhardt – care are si si o componenta morala clara subiacenta) pot sa te faca sa nu vezi ce mascarada portocalie de 2 lei este mult trambitata Alba-ca-Smoala si sa te impinga sa te mai predai inca o data in bratele celui mai diabolic, mai fara scrupule si mai tradator conducator pe care l-a cunoscut acest pamant in ultimele secole. In rest, in afara de cei prostiti, avem niste tineri care si-au vandut deja caracterele si sufletele pentru promisiuni palpitante si pentru betia de a face parte din clasa privilegiata de viitori satrapi ai micilor regiuni coloniale in care va fi sfaramata biata (fosta) Romanie…

 23. observ ca sunteti foarte aspri cu ioana si cu cei care nu va impartasesc intrutotul viziunea. va pierdeti degraba rabdarea si dragostea de a explica pe indelete si pe intelesul celor mai putin perspicace in ale citirii vremurilor.
  consider ca opinii precum cea exprimata de ioana nu sunt obligatoriu de rea-credinta si nu fac propaganda politica ci pleaca din cunoasterea superficiala a realitatii politice in general si particularitatilor si contaminarilor ei ideologice, de la noi sau de pretutindeni.
  eu inca ma intreb daca, in vremurile noastre, ar putea fi data o masura mai mare a jertfei si dragostei crestine decat aceea a implicarii asumate, pilduitoare si vii in viata cetatii. cu alte cuvinte, daca fiecare crestin, dupa masura, si-ar largi aria de rasfrangere inspre aproapele a vietuirii proprii autentic ortodoxe, acea “bucatica” de care vorbati, si ar purcede sa lumineze cu duh de dreptate si adevar in toate cele ale lumii asteia, inclusiv in politica, ar fi un castig imens pentru o sumedenie de suflete ratacite. fiecare infaptuim cate ceva in domeniul in care avem competente si punem intr-o masura mai mare sau mai mica osul la roata lumii. asta nu ne face insa partasi, decat in masura pacatelor noastre, la pierderea ei. o singura certitudine avem: o Judecata si o Vesnicie, de-o parte sau de alta. Hristos, care ne cheama sa-i fim asemenea, n-a propovaduit la periferia lumii in care s-a intrupat, ci s-a dus si in templu, si in sinedriu, si in fata a mari multimi, si in fata samerinencei, si in case, si in piete, pe mare si pe uscat, si in fata lui pilat si alui anna sau caiafa. Si toate astea l-au facut, printre altele, si cel mai de seama politician al timpului sau.

 24. este posibil ca afirmatia din ultima propozitie sa para unora deplasata sau chiar eretica. eu zic ca nu este …

 25. @admin
  Bună observaţia privitoare la domnul Ioana.. deşi nu cred că se va mai obosi să calce pe la dumneavoastră pe site 🙂

 26. @k:

  Totusi e chiar foarte deplasata afirmatia respectiva.

  Raspunsul se afla in Evanghelie: Imparatia Mea nu este din lumea aceasta. Si din raspunsul dat ispitirii diavolului de pe Carantania.

  In ceea ce priveste ”asprimea” noastra, nu are legatura cu viziunea care nu e impartasita, ci cu o prefacatorie. Nu are nimic de-a face cu semnele vremurilor si alte discutii, ci cu activismul postacilor de internet. Am raspuns indeajuns de detaliat si rabdator insa asta nu inseamna ca ne lasam prostiti si nu stim despre ce e vorba.

 27. Un program politic cu care as vota…Exceptand extremele domnitorului…
  http://www.youtube.com/watch?v=C5ag5H2t2Vg

 28. pe de alta parte analiza pe care o faceti acestei “noi” emanatii de pe scena politica romaneasca este justa si demna de toata atentia, cum de altfel este intreaga lucrare la care v-ati inhamat.

 29. Nu intenţionam să mai revin cu vreun comentariu după ce am fost făcută viitor satrap şi altele asemenea, dar vreau să mă asigur că cititorii de bună credinţă nu rămân doar cu acuzaţiile nefondate ale administratorului acestui site. Vă rog să vă obosiţi să daţi un clic pe linkul din numele meu şi să vă duceţi la pagina Despre mine a blogului meu. Veţi vedea că exist, am un CV şi o simplă căutare pe Google a numelui meu vă poate arăta că am studiat unde spun că am studiat şi am lucrat unde spun că am lucrat. Puteţi să căutaţi şi forumul Noua Republică, să vedeţi că sunt mai mulţi oameni ca mine pe acolo, specialişti şi mici întreprinzători care nu pot fi simpli postaci.

  Domnule admin, dacă vreţi să mă credeţi proastă vă priveşte. Dar nu aveţi dreptul să spuneţi că sunt postac plătit fiindcă nu aveţi absolut nici o dovadă în acest sens. Nu aveţi nici măcar un zvon, căci din ceea ce spuneţi reiese că nu aţi auzit niciodată de mine până să-mi postez comentariul. M-aţi judecat şi condamnat strict în baza unei impresii.

  Mereu am crezut că ortodoxia este pentru cei care iubesc Adevărul. Dar unele persoane de aici văd în alţii numai minciuni, numai rău, chiar şi acolo unde nu există. Domnule admin, aţi spus că remarca mea despre atitudinea dumneavoastră este răutăcioasă. Poate e greşit ce am spus, poate doar mi s-a părut că vă purtaţi ca un fariseu. Dar cum se pot califica termenii în care vorbiţi despre persoane necunoscute, cărora nu aveţi cum să le cunoaşteţi cu certitudine intenţiile, despre care aveţi doar simple bănuieli? Sunt nişte cuvinte veninoase cum nu credeam să aud pe aici. Şi nu aţi reuşit decât să smintiţi pe cineva care înainte vă citea cu plăcere (căci împărtăşesc multe din ideile de pe acest blog). Aceasta este tot ce am avut de spus, vă las cu bine.

 30. @Ioana:

  Nu te-am facut niciuna nici alta. Poate citesti, totusi, mai atenta si articolul si raspunsurile. Altfel, fiecare suntem ceea ce facem.

 31. Si deci chiar si oamenii inteligenti si de bun simt pot fi prostiti atat de usor. Pff, foarte grav. Atunci, ce pretentii sa mai avem de la altii, fara studii? Si cum sa nu te gandesti ca cineva care sustine ca vrea schimbare dar inclina catre Noua Republica, nu este un activist pe internet (platit sau nu, dar cu alte motivatii decat simpla optiune politica)? Cum poti sa nu realizezi, vazand in manualul lor de ‘lupta’ recomandarea catre presa si media pro-basista, ca ei nu doresc schimbare, ci continuare?

 32. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/05/07/predica-ps-sebastian-episcopul-slatinei-la-duminica-mironositelor-cine-ne-va-pravali-si-noua-piatra-impatimirii-de-cele-desarte-ale-lumii/#more-25675

  “Mantuitorul nu s-a aratat preocupat atat de cele din lumea aceasta, cat de cele de dincolo! Nu s-a aratat niciodata ingrijorat de faptul ca – de exemplu- romanii cotropisera Tara Sfanta, chiar daca evreii vedeau in El pe “liderul eliberator” de aceea: nu L-a interesat cine era rege peste Israel, cu toate ca Irod s-a temut de El ca ii va lua locul; nu L-a interesat politica! Intotdeauna mesajul invataturilor Sale avea in vedere pregatirea pentru lumea si viata de dincolo de moarte, pentru Imparatia Cerurilor.”

 33. suntem blazati si exclusivisti si sectari si si slabi in credinta si tematori si usor de ispitit si pudici si orgoliosi si usor de maniat si de zavistuit si cinici si multe altele. pe cand, daca am avea credinta si nadejde si dragoste, toate acestea le-am lasa usor in urma si am pasi, firesti si usori, in orice imprejurari ale vietii, fara crispare si panica. crestinul ortodox, dar in special preotii din spatiul citadin, oameni ai lui Dumnezeu fiind, ar fi de dorit sa devina prezente permanente si firesti acolo unde cuvantul lui Dumnezeu este mai putin cunoscut si cugetul si fapta crestina mai abitir ignorate.
  oamenii politici, chiar si cei de buna-credinta, pentru ca sunt cativa, devin lesne captivi mizelor si jocurilor de putere imediate, si ca atare pierd adeseori imaginea de ansamblu si detasarea pe care ti-o dau neutarlitatea sau perspectiva exterior-critica.
  multi au intrat in randurile masoneriei din ignoranta si, fatalmente, din oportunism. cati dintre noi insa suntem sau am fost total straini de aceste tare? cati dintre ei ar pute fi luati de mana si invatati si sfatuiti si intorsi in Biserica? eu zic ca multi, foarte, chiar daca poate e prea tarziu, dar niciodata nu-i….
  teoretizam enorm si ne raportam permanent la deciziile, influenta si anvergura impactului clasei politico-economice asupra vietii noastre. de ce aunci, oameni ai lui Dumnezeu, nu infiati aceste oi pierdute care la randu-le pierd pe multi?
  Mantuitorul a dat pilde nenumarate in sensul asta, politic. 🙂
  la noi, doar pe parintele Savatie il vad incercand, la modul asta direct; or mai fi si altii, dar ar putea fi mult mai multi…

 34. @k,

  Nu ii poti aduce in Biserica daca ei nu vor. Pe multi nu ii intereseaza viata vesnica ci viata aceasta, cu privilegii, caci nu intamplator au ales politica. E greu sa aleaga cinstea si onestitatea, caci in politica tb sa si minti, sa faci compromisuri.

Din masonerie nu se poate iesi, e ca in mafie, sunt repercursiuni mari, te costa chiar viata (decat daca te faci disparut).

  P.S. Nu suntem sectari, nu se spune asa ceva caci dreapta credinta suntem datori sa o afirmam. In rest putem sa ne defaimam.

 35. Noua Republica este de fapt Noua Miscare Nazista. Au aceleasi crezuri si aceleasi metode. http://vechearepublica.wordpress.com/

 36. @Paul Enache:

  Va raspundem prin cuvantul Sf. Imparat si Martir Nicolae al Rusiei:

  Nu putem apara o cauza curata prin mijloace murdare.

 37. interesant de urmărit acest spectacol al morţii.. pentru unii doar electoral..

 38. Tineretul trebuie “agatat” cumva.
  Asta imi aminteste ca in urma cu vreo 12 ani participam la conferinte europene la initiativa (cica) unor organizatii studentesti din diverse tari. Era propaganda UE, dar la vremea aceea chiar credeam ca sunt initiative studentesti si nu intelegeam entuziasmul lor pentru utopii (zic utopie pt ca exagerau grosolan cand vorbeau despre viitorul omenirii). Si nu intelegeam nici cum isi permiteau sa inchirieze sali in hoteluri de 5 stele.. Dupa multi ani am priceput un pic.

  Tinerii sunt prin natura lor dispusi sa-si investeasca resursele emotionale si mentale in urmarea unor idealuri. Daca cineva ar putea sa le ofere pe tava idealul de urmat a castigat un capital uman deloc de neglijat.

  Eu ma gandesc ca “renasterea” spirituala nu se face prin sloganuri, ci prin asimilarea valorilor profunde care au modelat atatea generatii de romani. Nu exista o renastere a romanilor fara ortodoxie si fara nationalism. Dar azi nu ar supravietui o astfel de miscare.

 39. Pingback: Sebastian Lazaroiu: SUSTINE INFIINTAREA TINUTULUI SECUIESC SI VREA SA FIE CONCEDIATI 300 000 BUGETARI CA SA FIE PLATITI SINECURISTII NOII REPUBLICI!
 40. Pingback: Cotidianul patriarhal Lumina, rampa de lansare pentru MIHAIL NEAMTU si NOUA REPUBLICA a lui Traian Basescu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare