PS IGNATIE AL HUȘILOR avertizează: “AVEȚI MARE GRIJĂ DE COPII, nu lăsați să-i cuprindă toți acești viruși ideologici care îi destramă și le strică sufletul! FACEȚI-VĂ VREME DE EI! Nu este destul doar să-i aduceți la împărtășit…” (VIDEO + TEXT)

2-02-2018 2 minute Sublinieri

‘Nu puteți fi familii puternice fără Dumnezeu!’ – Episcopul Hușilor despre importanța educației creștine a copiilor

La finalul slujbei oficiate miercuri la Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași, PS Ignatie a atras atenția asupra pericolelor la care sunt expuse familiile care nu au credință puternică în contextul ideologiilor seculare din societatea actuală. „Nu puteți fi familii puternice fără Dumnezeu!” a spus Episcopul Hușilor făcând referire la importanța educației copiilor în spirit ortodox.

„Aveți mare grijă de copiii dumneavoastră, nu lăsați să-i cuprindă toți acești viruși ideologici care îi destramă și le strică sufletul. Nu puneți nimic mai presus de copiii dumneavoastră. Nici carieră profesională, [nici bani], nici inteligență, absolut nimic. Faceți-vă vreme de ei! Investiția pe care o veți face în sufletele lor, [investiția duhovnicească] este cea de care vă veți bucura o viață întreagă”, a subliniat ierarhul.

***

Transcrierea cuvântului PS Ignatie:

“Eu am fost multă vreme episcop în Occident și bisericile pe care le-am văzut acolo, ale celor care nu sunt ortodocsi, sunt foarte mari, imense, dovadă ca a fost o vreme când ele erau pline. Astăzi sunt goale. Multe dintre ele sunt transformate în restaurante, în cluburi de noapte, în pub-uri, în orice altceva decât biserici [iar altele sunt de-a dreptul demolate – n.n.]. Dacă noi nu vom avea grijă de tinerii noștri, de copiii noștri, dacă nu le vom vorbi despre credință și nu le-o vom transmite, tare mi-este frică – fără să fiu pesimist – că vom ajunge poate ca acele biserici din Occident. Acum aici suntem mulți, este plină această mănăstire minunată, foarte frumoasă, dar nu știu peste douăzeci de ani cum va fi biserica aceasta…

Nu este suficient numai să-i aduceți pe copii la împărtășit duminică de duminică și de sărbători sau și peste săptămână, trebuie ceva mai mult decât atât, [trebuie] o aplecare mai specială, să le vorbiți despre Hristos acasă, să le transmiteți această credință. Dacă cei mici, copiii, nu o să vă vadă pe dvs. ca părinți rugându-vă, punându-vă în genunchi, niciodată n-o să învețe acest lucru; dacă n-o să vă vadă pe dvs. ca părinți cerându-vă iertare unul de la celălalt, nu au de unde să învețe copiii acest lucru. Prin urmare, mare atenție, să nu ne îmbătăm cu apă rece că avem biserici pline! Să fim foarte vigilenți, în starea aceea de trezvie și cu multă responsabilitate să transmitem credința copiilor noștri.

Și nu puneți nimic mai presus de copiii dumneavoastră! Nici carieră profesională, nici bani, nici inteligență, absolut nimic. Faceți-vă vreme de ei! Pentru că investiția pe care o veți face în sufletele lor, investiția spirituală, duhovnicească este cea de care vă veți bucura o viață întreagă. Toate celelalte ale lumii de astăzi, smintelile ei, toate situațiile de degringoladă, toate or să piară. Rămâne doar credința și ceea ce facem pentru Dumnezeu.

Iertați-mă că nu este deloc elegant să vorbesc a treia oară, dar poate vă gândiți un pic mai apăsat, cu mai multă stare de trezvie, asupra educației copiilor dumneavoastră.

În Europa să știți că nu prea se mai poate vorbi de familie, pentru că nu prea mai sunt familii așa cum ar trebui să fie. Noi încă le mai avem aici, slavă Domnului! Însă vedeți că sunt atâtea vânturi ideologice care vor să dinamiteze, să răstoarne tot ceea ce înseamnă familie creștină, familia așa cum Dumnezeu a lăsat-o. Nu puteți să fiți familii puternice fără Dumnezeu! Dacă Dumnezeu nu este în familia dumneavoastră, nu poate să răzbată prin aceste vicisitudini ale vremurilor pe care le trăim…

De aceea, acesta este îndemnul: aveți mare grijă de copiii dumneavoastră! Nu lăsați să-i cuprindă toți acești viruși ideologici care îi destramă și le strică sufletul!

 

Cuvant puternic al Preasfintitului Ignatie Mureseanul la Nicula despre ATACURILE SI MANIPULARILE LA ADRESA BISERICII in numele fals al “tolerantei”: “EUROPA ESTE MURIBUNDĂ, n-are nevoie de Biserică, de familie, de Dumnezeu. AVEȚI GRIJĂ DE COPIII DVS., nu-i lăsaţi să fie contaminaţi de ideologiile lumii de astăzi! NU EXISTĂ UN ALT FEL DE FAMILIE!” (video)

RESPONSABILITATEA MARTURISIRII NE-RUSINATE A CREDINTEI in vremurile noastre de “CRISTOFOBIE SI ANTICRESTINISM”, in care noile ideologii cauta SA DINAMITEZE FAMILIA si VALORILE: “Nu mi-e rusine de Hristosul meu, nu mi-e rusine de Biserica mea, oricat ar fi ea de injosita astazi”. CUVINTE ARZATOARE ale Preasfintitilor IGNATIE MURESEANUL si DAMASCHIN DORNEANUL (video si text)

Preasfințitul IGNATIE TRIF, discurs duhovnicesc EXCEPȚIONAL – profund, emoționant și mărturisitor – la ÎNTRONIZAREA ca EPISCOP AL HUȘILOR (video, text): “Una din PRIORITĂȚILE mele pastorale va fi şi SUSȚINEREA FAMILIEI TRADIȚIONALE, aşa cum Dumnezeu a lăsat-o”

 

PS IGNATIE: Rostul Bisericii este de a intra in OPOZITIE cu derapajele morale si cu NEBUNIA IDEOLOGIEI GENDER. “În România, cel puțin pe latura aceasta a progresiștilor liberali, există o intruziune, o formă de agresivitate viscerală față de tot ceea ce înseamnă credință”

ÎN CĂUTAREA DUHULUI PIERDUT AL CRĂCIUNULUI. “Crăciunul lumii de astăzi este o explozie de lumini EXTERIOARE care nu au puterea de a înlătura întunericul spiritual al urii, al manipulării, al minciunii grosolane şi al ateismului intolerant promovat sub MASCA VICLEANĂ A TOLERANȚEI”. PASTORALA ADEVĂRULUI INCOMOD, la Nașterea Domnului 2017, a PS IGNATIE AL HUȘILOR

TIMPUL CERNERII, VREMEA MARTURISIRII/ PS Ignatie Mureseanul despre DESFIGURAREA CONSTIINTEI CRESTINE: “Majoritarii sa se retraga in catacombe, iar minoritarii sa defileze in cetate”/ PASTORALA SF. SINOD LA DUMINICA ORTODOXIEI (2015)

PS IGNATIE MURESEANUL despre SECULARIZAREA DIN INTERIORUL BISERICII si CALDURA SUFLETEASCA prin care ar trebui apropiati de Dumnezeu tinerii si cei necredinciosi. CUM DAM MARTURIE DESPRE HRISTOS?

“VA ROG; PARINTILOR, OCROTITI-VA COPIII!” – IPS Bartolomeu Anania, in ultima sa Pastorala de Craciun (2010), denunta profetic “DEPRAVAREA PLANIFICATA” PRIN ORELE DE EDUCATIE SEXUALA si dezmatul generalizat din mass-media, acuzand “CRIMA LENTA SI STUDIATA” savarsita impotriva tinerilor

PREDICA PĂRINTELUI CRISTIAN ONEA (Biserica Ceauș Radu) despre OTRĂVIREA SUFLETELOR COPIILOR ȘI ADOLESCENȚILOR DE AZI: “Să-ți fie milă de copilul tău, să nu-l lași să se ducă la moarte! A venit vremea să ne rugăm, să ne punem în genunchi pentru că altfel ne pierdem nepoții și copiii!” (VIDEO, TEXT)

Predica audio impresionanta la DUMINICA DUPA NASTEREA DOMNULUI a Parintelui Damaschin de la Sihastria Putnei (FUGA IN EGIPT). MESAJ CRUCIAL PENTRU PARINTI: “Ia pruncul si fugi, scapa-l de lumea pacatului, de Irozii de azi!”

“Împăratul e gol!” – LIDIA STĂNILOAE despre PERVERTIREA COPIILOR si IPOCRIZIA “PREACINSTITILOR SPECIALISTI” in “bunastarea psihica” a copiilor, care vor sa-i emancipeze, “protejandu-i” de “traumele” RELIGIEI, dar ii expun “fara prejudecati” la toate modelele de VIOLENȚĂ, GROAZĂ ȘI VULGARITATE

VEACUL INSELARII, VEACUL DESFRANARII. Predica Protos. Ioan Buliga (audio + text) despre PROPAGANDA EDUCATIEI SEXUALE si a SODOMIEI, inrobirea economica a tarilor si a familiilor. BUCURIILE PIERDUTE ALE COPIILOR ABANDONATI TEHNOLOGIEI. De unde sa incepem schimbarea in bine?


Categorii

PS Ignatie Trif, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “PS IGNATIE AL HUȘILOR avertizează: “AVEȚI MARE GRIJĂ DE COPII, nu lăsați să-i cuprindă toți acești viruși ideologici care îi destramă și le strică sufletul! FACEȚI-VĂ VREME DE EI! Nu este destul doar să-i aduceți la împărtășit…” (VIDEO + TEXT)

  1. Pingback: “BAT VREMURI DE PRIGOANĂ ȘI LA PORȚILE ȚĂRII NOASTRE și ni se va cere o mărturisire reală”. PS IGNATIE, Episcopul Hușilor, despre CUM SE FACE MĂRTURISIREA ADEVĂRATĂ A CREDINȚEI ORTODOXE, pornind de la lupta cu NOI ÎNȘINE. Pilda
  2. Pingback: PS IGNATIE TRIF despre TOTALITARISMUL IDEOLOGIILOR “PROGRESISTE” ANTICREȘTINE. John Coffey: “Mitul secular al progresului tinde să creeze o eshatologie triumfalistă şi INTOLERANTĂ. În tradiţia iluminismului radical, dispreţul fa
  3. Pingback: ÎNVIEREA DIN MIJLOCUL CULTURII MORȚII. Pastorala de Paști a PS IGNATIE, Episcop de Huși denunță, printre altele, "IDEOLOGIA COMUNISMULUI POSTMODERN ca atentat la persoană şi impunerea cu orice preţ a drepturilor minorităţilor de toate felu
  4. Pingback: Pastorala de Paști (2019) a PS IGNATIE, Episcopul Hușilor despre CINA DE LA EMAUS, VEDEREA NEVĂZUTULUI și vremurile TOTALITARISMULUI PROGRESIST: "Totalitarismul actual este mai cumplit şi mai groaznic pe termen lung decât totalitarismele secolu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare