Ponta si activistii anticrestini preseaza puternic pentru A NU INTRODUCE IN CONSTITUTIE DEFINITIA FAMILIEI NORMALE. Antonescu accepta ca AMENDAMENTUL ANTI-GAY POATE FI RESUPUS LA VOT! (video)

6-06-2013 9 minute Sublinieri

Lobby-ul homosexual a trecut pe foc automat

De la “Nihil sine Deo” la… TOTUL IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU in Constitutia revizuita de Comisia Antonescu?

Premierul Ponta: Important e sa avem o CONSTITUTIE EUROPEANA…


Victor Ponta si Crin Antonescu pregatesc o constitutie pentru homosexuali?

VICTOR PONTA IMPOTRIVA DEFINIREA FAMILIEI NORMALE IN NOUA CONSTITUTIE…
Vezi si:

***

ceata1Bis

Propunerea iniţiată de deputatul Eugen Nicolicea şi senatorul Ioan Toma referitoare la instituirea formulei “Nihil sine Deo” ca deviză a României nu a întrunit, joi, numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată de Comisia de revizuire a Constituţiei, deşi majoritatea membrilor a votat “pentru”.

Propunerea a întrunit 11 voturi “pentru”, 8 voturi “împotrivă” şi nicio abţinere, fiind considerată neadoptată întrucât nu a întrunit majoritatea de două treimi, cu care se adoptă amendamentele în comisia de revizuire a Constituţiei.

Această propunere a fost disputată în comisie, în condiţiile în care mai mulţi membri, inclusiv preşedintele Senatului, Crin Antonescu, au susţinut introducerea devizei “Nihil sine Deo” ca deviză a statului român.

Argumentele aduse în favoarea introducerii acestei devize au vizat caracterul istoric, de tradiţie, al acesteia, fiind deviza Casei Regale, dar şi faptul că este o formulă simbolică, de prestigiu pentru România.

Argumentele contra, ridicate de deputaţii Petre Roman şi Marton Arpad, au vizat faptul că o astfel de deviză, introdusă în corpul Constituţiei, la unul dintre articole, produce efecte juridice şi, pe de altă parte, corespunde unui anumit tip de regim politic.

Mai mult, cei care au argumentat împotrivă au arătat că o astfel de deviză ar crea o problemă pe fond pentru cei care nu au o credinţă religioasă.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că în Comisia de revizuire a Constituţiei se va repune în discuţie subiectul legat de deviza “Nihil sine Deo“.

“Se va repune în discuţie, pentru că nu s-a argumentat complet, şi propunerea unei devize, deviza «Nihil sine Deo», deviză tradiţională a Casei Regale şi a statului român, pentru că există, şi probabil ştim foarte bine, numeroase exemple în acest sens. Este o discuţie care se va relua mâine (joi, n.r.), spunea Antonescu.

“Nihil sine Deo” (“Nimic fără Dumnezeu” în latină, n.r.) este un dicton folosit ca motto de către familia regală de origine germană Hohenzollern-Sigmaringen.

Această formulă a fost utilizată ca motto în Regatul României sub conducerea dinastiei Hohenzollern-Sigmaringen (1878 – 1947).

Motto-ul este afişat în încăperile din Castelul Peleş şi în însemnele Casei Regale.

 • Hotnews:

Victor Ponta despre definirea casatoriei: O Constitutie nu trebuie sa prevada tot

Premierul Victor Ponta a declarat joi cu privire la definirea casatoriei ca fiind intre un barbat si o femeie ca Legea fundamentala nu trebuie sa prevada tot, scrie Agerpres. “Eu de principiu cred – si asta am discutat si cu colegii mei – ca o Constitutie nu trebuie sa prevada tot, altfel, facem o Constitutie de 5.000 de articole si dupa aceea o sa ne para rau”, a declarat Ponta, referitor la decizia comisiei parlamentare pentru revizuirea Constitutiei de a adopta un amendament care prevede ca “familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”.

O Constitutie trebuie sa prevada niste lucruri la nivel de principiu, dupa care restul ramane la legea organica“, a sustinut premierul, citat de Agerpres. Ponta a declarat ca discutiile pe care le poarta cu presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei si cu membrii liberali ai acestui for vizeaza “retusuri” la lucrurile care au ramas in discutia Comisiei. Comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei a adoptat, miercuri, un amendament la proiectul viitoarei legi fundamentale care prevede ca “familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”. In prezent, Constitutia defineste familia ca bazandu-se pe casatoria “intre soti”.

UPDATE Victor Ponta, despre definitia casniciei in Constitutie: Prevederea actuala e foarte clara si ar trebui mentinuta: Crin Antonescu: Exista puncte de vedere diferite in acest subiect, dar se poate reveni la vot

Premierul Victor Ponta a pledat din nou joi pentru mentinerea articolului actual din Constitutie in ceea ce priveste definirea casniciei, in timp ce Crin Antonescu a lasat sa se inteleaga ca acest aspect ar putea fi rediscutat, dupa ce Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, miercuri, un amendament care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”, sintagma care inlocuieste cuvantul “soti”.

Daca se va solicita reluarea votului o vom face. In ce ma priveste, imi mentin pozitia”, a declarat Crin Antonescu, dupa ce ieri afirmase cafamilia e familie, casatoria e casatorie si se face intre un barbat si o femeie“. Liderul PNL a recunoscut ca exista niste puncte de vedere diferite in acest subiect cu Victor Ponta. “Dl prim-ministru are o parere, eu am o alta, ce e asa de complicat?”, a explicat el

Primul ministru a subliniat, la randul lui, ca “actuala prevedere constitutionala e foarte clara” si ar trebui mentinuta. “Trebuie sa avem o constitutie indreptata spre ideea de suplete si de a nu pune in constitutie o multime de interdictii si dupa aceea sa nu stim ce sa facem cu ele, a adaugat Ponta. Intrebat de ziaristi daca sustine casatoriile intre persoane de acelasi sex, premierul a raspuns [ostentativ si batjocoritor, n.n.]: “Nu, nu le sustin”.

Crin Antonescu a adaugat ca au existat “mai multe cazuri” in care s-a solicitat revenirea la vot si acest lucru s-a si intamplat: “Pana cand proiectul nu primeste votul final si este adjudecat de comisie cu doua treimi, se poate reveni”. Premierul Victor Ponta a spus, dupa ce a discutat cu Crin Antonescu, ca in opinia sa este nevoie de “o constitutie cat mai supla posibil”: “Constitutia trebuie sa fie cat mai supla ca sa nu ne trezim ca trebuie sa o modificam din nou”.

Acesta a precizat, de asemenea, ca se pronunta pentru emiterea de catre procurori a unui mandat de interceptari pentru siguranta nationala pentru 48 de ore, in conditiile in care in prezent astfel de mandate se puteau emite pe termene de pana la 60 de zile. Ponta a precizat ca pot aparea situatii speciale – “sambata la pranz apare o informatie despre trafic de droguri sau terorism si nu gasesti un judecator” – iar termenul de 48 de ore este acoperitor.

Crin Antonescu a adaugat ca i se pare si lui “rezonabil” termenul de 48 de ore subliniind ca “sensul articolului era in favoarea individului, in favoarea celui cercetat”.

Premierul Victor Ponta s-a intalnit joi, la pranz, cu Crin Antonescu, pentru a transa divergentele cu PNL pe revizuirea Constitutiei. Ponta a declarat la sosire ca tema discutiilor vizeaza problema interceptarilor si definitia familiei introdusa miercuri de catre parlamentari in Constitutie. Liberalii au propus printr-un amendament al deputatul Vasile Horga ca procurorii sa poata dispune interceptarea pentru 24 de ore si apoi sa ceara mandat de la un judecator, in timp ce PSD doreste mentinerea la 48 de ore a intervalului cum este in prezent.

Intrebat de reporteri daca e de acord ca in Constitutie sa fie prevazut explicit ca o casatorie poate fi incheiata doar intre un barbat si o femeie – amendament adoptat de Comisia condusa de Crin Antonescu – premierul Ponta si-a exprimat voalat dezacordul: “Eu de principiu cred ca o Constitutie nu trebuie sa prevada tot, pentru ca altfel facem 5.000 de articole si apoi ne pare rau. Restul ramane la legea organica”.

O alta chestiune in care punctele de vedere ale celor doi lideri nu au coincis este durata interceptarilor fara mandat. Victor Ponta s-a aratat de acord cu o durata de 48 de ore “din ratiuni practice”. Reamintim ca in Comisia pentru modificarea Constitutiei discutiile pe aceasta tema s-au impotmolit din cauza lipsei consensului intre PSD si PNL. (…)

Premierul Victor Ponta nu este de acord cu introducerea în Constituţie a amendamentului care înlocuieşte ideea de căsătorie între “soţi” cu căsătoria între un “bărbat şi o femeie”. Şeful Guvernului spune că nu este nevoie ca un asemenea amendament să se regăsească în Constitiţie, ci în Codul Civil.

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat miercuri un amendament care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între “un bărbat şi o femeie”, sintagmă care înlocuieşte cuvântul “soţi”, prezent în textul actual al Legii fundamentale.

Articolul 48 alineatul (1) din actuala Constituţie, care are conţinutul “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, devine: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Unele teme de revizuire a Legii fundamentale, precum votul dat deja asupra definirii casatoriei ca relatie intre un barbat si o femeie si regimul interceptarilor, dar si alte subiecte amanate la vot in Comisia de revizuire, au generat disensiuni intre liderii USL, sustin surse din Uniune. Aceste teme urmeaza sa fie discutate intre liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu in cursul zilei de joi, in pauza sedintei Comisiei de revizuire.

Astfel, Victor Ponta a ajuns, in jurul orei 13.00, la Parlament, in biroul presedintelui Senatului Crin Antonescu. La ora transmisterii acestei stiri, Crin Antonescu se afla la biroul sau de la Senat, impreuna cu mai multi liberali membri ai Comisiei de revizuire, printre care Tudor Chiuariu, George Scutaru, Dan Motreanu si Alina Gorghiu.

Casatoriile gay, interzise prin Constitutie: Nimeni nu s-a opus in comisie

Social-democratii din Comisia de revizuire s-au reunit, in acelasi timp, la Camera Deputatilor.

Sursele citate au precizat ca social-democratii ar dori reluarea votului asupra amendamentului votat deja prin care casatoria e definita ca relatie intre un barbat si o femeie si mentinerea articolului din Constitutia actuala, care defineste casatoria ca relatie dintre “soti”.

Amendamentul respectiv a fost votat cu larga majoritate in Comisie, atat de social-democrati, cat si de liberali.

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, miercuri, un amendament care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre “un barbat si o femeie”, sintagma care inlocuieste cuvantul “soti”, prezent in textul actual al Legii fundamentale.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constitutie, care are continutul “Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor” devine: “Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.

Amendamentul a fost initiat de deputatii Florica Chereches, Grigore Craciunescu si Mircea Dolha. Un amendament in acest sens a fost transmis Comisiei de revizuire si de catre Biserica Ortodoxa Romana. Amendamentul a fost adoptat cu 15 voturi “pentru” si 3 abtineri. Deputatii PNL Petre Roman, George Scutaru si Alina Gorghiu sunt cei care s-au abtinut.

Presedintele Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca va fi prevazuta posibilitatea ca procurorul, in cazuri exceptionale, sa poata dispuna interceptarea convorbirilor sau masuri similare, fiind in discutie insa perioada luarii acestor masuri.

Organizaţia Amnesty International se arată “îngrijorată” de adoptarea amendamentului constituţional privind întemeierea familiei pe căsătoria între un bărbat şi o femeie. Expertul Marco Perolini spune într-un interviu la RFI că amendamentul poate crea discriminări şi că se impune o dezbatere publică deschisă în România privind mariajul gay.

Marco Perolini: Este o chestiune ce îngrijorează Amnesty International. Noi ne-am exprimat această îngrijorare în alte ţări, unde amendamente similare au fost adoptate, de exemplu în Ungaria şi Lituania. Problema trebuie analizată din perspectiva discriminării. Dreptul de a întemeia o familie este până la urmă un drept al omului, ce poate fi regăsit în numeroase documente internaţionale privind drepturile omului. Oricine ar trebui să se bucure de acest drept, fără discriminare. Pentru noi este clar o problemă atunci când dreptul de a întemeia o familie este limitat la cuplurile heterosexuale.

Ar mai fi o problemă: restrângem conceptul de familie la ceea ce înseamnă mariajul dintre un bărbat şi o femeie, dar în realitate există deja în lume multe feluri de familii, nu neapărat heterosexuale, sunt familii în care partenerii au acelaşi sex, aşa cum sunt şi familii monoparentale. Deci amendamentul este problematic în privinţa acestor tipuri de familie.

Rep.: Amendamentul comisiei parlamentare a fost adoptat chiar în Săptămâna Diversităţii. Credeţi că e o simplă coincidenţă?

M.P.: Poate să fie o coincidenţă sau nu. Dar poate că cel mai important lucru e că a fost adoptat în acelaşi timp un alt amendament legat de discriminare, în Constituţia României şi anume că este interzisă discriminarea pe criteriul orientării sexuale. Ăsta e de fapt un lucru foarte important pentru Amnesty International. Al doilea amendament, cel negativ, privind mariajul gay, a venit imediat după cel pozitiv. Deci cred că asta ar putea fi legătura între cele două.

Rep.: Când credeţi că va fi pregătită România nu neapărat să accepte mariajul gay, dar măcar să accepte o dezbatere pe această temă?

M.P.: Au fost ceva discuţii în ultima vreme în România. Dar e adevărat că accesul la mariajul pentru toţi e o problemă, de fapt e o problemă în multe alte ţări europene. În unele ţări de pe continent nu există nici o recunoaştere a cuplurilor de acelaşi sex. E clar că e o problemă şi e la fel de limpede că ar trebui să existe o dezbatere deschisă pe acest subiect. De asemenea, este important să ne uităm şi la alte violări ale drepturilor comunităţii LGBT. În România, am spus-o deja, e un lucru pozitiv că discriminarea pe criteriul orientării sexuale va fi interzisă prin Constituţie şi există o întreagă legislaţie ce interzice acest tip de discriminare, inclusiv la locul de muncă. Există şi legislaţie împotriva violenţei homofobe. Deci acestea sunt aspecte pozitive, comparativ cu alte ţări, unde nu există o protecţie reală împotriva discriminării şi a violenţei la adresa comunităţii LGBT. Dar sigur că e importantă problema mariajului pentru toţi şi cred că o dezbatere este necesară asupra căsătoriei în sine şi asupra tuturor drepturilor asociate cu acest mariaj.

Rep.: Senatorul liberal Puiu Haşotti afirma recent că homosexualitatea este o boală. Cum e afectată dezbaterea publică de acest gen de declaraţii?

M.P.: Asta e o problemă, evident! Noi credem că guvernanţii şi oamenii politici ar trebui să se abţină de la folosirea unui limbaj tipic când vine vorba de comunitatea LGBT sau de orice alte minorităţi. Orice stat trebuie să combată acest gen de discriminare, inclusiv cea a comunităţii gay, iar reprezentanţii statului trebuie să se abţină de la a folosi astfel de cuvinte care ar putea încuraja viziunea şi prejudecăţile existente deja în societate.

amnesty1

Nota noastra:

Reversul “crestin” al revizuirii Constitutiei nu a durat prea mult. Preocupat sa demonstreze ca va da lumii si Europei o Constitutie a Romaniei “europeana”, adica pusa la punct cu un sistem de norme constitutionale ce pregateste legalizarea drepturilor gay si limitarea libertatii de exprimare a crestinilor si a celor cu o viziune traditionala, premierul Ponta a continuat demersurile pentru intoarcerea amendamentului ce consfintea definitia normala a casatoriei. Si are toate sansele sa o obtina, dupa ce Antonescu si-a aparat amendamentul doar de forma, moale si fara convingere, gandindu-se, probabil, doar la o iesire din situatie care sa nu fie prea penibila ca imagine.

In plus, Ponta tocmai ce si-a dezvaluit, indirect, obiectivele pe termen lung: introducerea legislatiei pro-homosexualitate, care nu poate consta in altceva decat in parteneriatele civile si adoptii. Acesta este sensul zicerii sale legate de necesitatea “supletii” Constitutiei si a faptului ca o sa “ne para rau” daca se aproba amendamentul ce defineste casatoria – lucru ce arata clar ca aceasta e directia sa politica. O definire traditionala a casatoriei ar fi reprezentat un obstacol in calea unei agende de acest gen. 

Intre timp, s-a activat si filonul oengistic si mediatic anti-Biserica Ortodoxa, atat de bogat la noi. Cateva mostre sunt semnate Costi Rogozanu, Iulian Leca sau de activisti pro-LGBT. Altii, ca Stelian Tanase, pur si simplu nu pot sa inteleaga mai mult legat de mentionarea rolului Bisericii in Constitutie (e cam prost ca ditamai profesorul si autorul de stiinte politice scrie ca un tinerel care glasuieste inainte sa citeasca si gandeasca). Pe retelele sociale se face misto de atitudinea crestinilor, se deplange tentativa de aprobare a amendamentului familial, se da vartos in Biserica. Ce sa le ceri? Gandire? Dezbatere? Ratiune? Ei, as…  Sunt prea… europeni, progresisti si conectati ca sa nu dispretuiasca profund, uneori visceral, Biserica si, prin extensie, crestinii. Dincolo de astfel de opinarzi, exista insa actiunea sistematica a institutiilor (CNCD) si organizatiilor specializate deja in promovarea agendei anticrestine – Accept, Amnesty International, etc…

De partea cealalta, Patriarhia s-a cufundat iar in tacere adanca, lucru care nu ar fi o problema, daca am sti ca face si ea lobby pentru amendamentele sale la comisie si in Parlament. Dar face oare? Sau se va multumi cu o atitudine de complezenta, de figuratie? La nivel de opinie, pr. Eugen Tanasescu chibiteaza fotbalistic pe marginea unor realitati care, odinioara, au prefatat distrugerea Sodomei. Isi va termina oare semintele la timp?

Poate ca cel mai sugestiv moment de astazi a fost reprezentat de respingerea amendamentului ce introducea un preambul cu trimitere la Dumnezeu si votarea, in schimb, a unuia care prevede apartenenta la NATO. In conditiile in care un reprezentant informal al SUA ti-a spus in fata sa nu contezi pe NATO pentru ca aceasta structura nu e deloc de baza pentru securitatea ta si ca oricum intreaga organizatie e cam de forma si lipsita de continut, sa treci asa ceva in Constitutie nici macar nu mai e obedienta, este pur si simplu idiotenie (care in sens original desemna lipsa de noima). In concluzie: Il dam afara din Constitutie pe Dumnezeul fara de Care nu putem face nimic, Biserica si Familia fara de Care nu am fi existat si rezistat ca neam, in schimb “bagam” in Legea Fundamentala “drepturi gay” si “progresism” cat mai mult, ca doar de asta avem nevoie… ca sa ne pustiim de tot!

fhwptbxflx6nwksesu6j

LEGATURI:


Categorii

Homosexualitate, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

63 Commentarii la “Ponta si activistii anticrestini preseaza puternic pentru A NU INTRODUCE IN CONSTITUTIE DEFINITIA FAMILIEI NORMALE. Antonescu accepta ca AMENDAMENTUL ANTI-GAY POATE FI RESUPUS LA VOT! (video)

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Politicienii astia si unii formatori de opinie chiar nu iau in considerare faptul ca suntem o natiune ortodoxa, si deci conservatoare. Caci nu te mai poti numi ortodox daca aplauzi legi care duc la niste anormalitati pe care Dumnezeu le-a condamnat cu asprime. Si inca in Sodoma si Gomora aceia nu se casatoreau intre ei, nici nu adoptau copii sau mame surogat…

 2. Vai de ei si vai de noi.

 3. Poate ii pare lui Ponta ca a fost bun respondent, dar a cam balbait-o rau. Nici n-avea cum sa se ascunda. A vrut sa schimbe subiectul, dar, daca nu i-a mers, s-a plictisit de tot. Poate ne crede prosti pe toti, dar el chiar n-are cum sa se ascunda. Nici macar nu-si asuma interventia de re-revizuire. Fricos si satrap; interesanta combinatie.
  Chiar asa. Exista vreun pericol care atenteaza la integritatea casatoriei ca sa fie mai bine definita si aparata? Oare? De fapt, nu suntem in Franta. 🙂 🙁
  Nu vrea sa fie stufoasa constitutia, sa nu aiba prevederi doar de conjunctura temporara. Dar se poate schimba situatia??? Se va ajunge vreodata sa se casatoreasca altcineva decat un barbat si o femeie?? Cine? Doi copii, doua femei, doi barbati, doi martieni… Macar sa spuna ce crede si ce intentioneaza (poate nu el direct, dar prin el). Dar mentionarea NATO nu e stufoasa. Ce nevinovatie! Dar ce idiotenie! Constitutie pentru limbrici, ca tot nu gandesc si nu-i afecteaza.

 4. Doamne miluieste-i si lumineaza-i pe conducatorii acestei tari sa faca numai ce este bine si de folos tuturor romanilor !!!

 5. “Sa nu te temi.Sa nu te indoiesti.Biruinta va fi a Fiului meu. El a sfintit locul acesta acum,pentru cele viitoare.Puterile intunericului cresc si inca vor mai inspaimanta lumea,dar vor fi spulberate.Fiul meu asteapta pe oameni sa se intoarca la credinta.Azi sunt mai cutezatori fiii intunericului decat fiii luminii.Chiar de vi se va parea ca ny mai este credinta pe pamant,sa stiti ca totusi izbavirea va veni,dar ca prin foc si prin parjol.Lumea mai are de suferit.Aici este insa multa credinta si am venit sa va imbarbatez.
  Indrazniti,lumea e a lui Hristos!!!”
  -Cuvintele Maicii Domnului catre Valeriu Gafencu in temnita Tg. Ocna,in noaptea de Craciun 1951-

  “Se apropie asa niste vremuri,incat fara indeplinirea pravilei de rugaciune,nimeni nu va rezista,indiferent de ce rang duhovnicesc va fi.”
  -Vladica Antonie Marturisitorul,1889-1976-

  “Prin urmare,ceea ce vedem astazi in starea actuala a Europei si a Americii,este rezultatul unei mari schimbari de paradigma,care a avut scopul de a smulge radacinile crestine,temelia crestina a societatii.In cativa ani va fi la fel si in Romania,precum si in Rusia,in Franta,in America:aceleasi haine,acelasi mod de viata,aceleasi idei-globalizarea.”
  -P.Makarios-Sf. Munte Athos-

  “Nimeni nu este cu adevarat liber,decat acela care taieste pentru Hristos.
  Unul ca acesta s-a ridicat deasupra tuturor relelor si nu se teme de nimic.”
  -Sf. Ioan Gura de Aur-
  “Doamne fa cum stii TU,dar izbaveste-ne,salveaza-ne”!!!

 6. Eu totusi nu inteleg ceva…

  Cine-i “grabeste” si “alearga” din spate si pe membrii comisiei de “revizuire” a Constitutiei si pe politicienii nostri CA SA URGENTEZE modificarea constitutiei?

  Si Premierul Ponta si Crin Antonescu vorbesc mereu de “calendar”, de “graficul” in care trebuie sa se mentina, de modificari “ambitioase” si urgente legate de REGIUNILE TARII, dar Apropo, CINE II GRABESTE sa faca toate aceste modificari in ritm …”alert”??

  S-a amintit de “sugestii” venite de la societatea civila, iar in cu putin timp in urma tot Crin Antonescu aducea vorba despre faptul ca ETAPA “consulatarii populare” (chipurile), asupra acestor probleme legate de modificarea constitutiei S-A INCHEIAT…!

  Pai dar CAND au fost INTREBATI ROMANII in nod clar si concret si efectiv DACA vor sau nu sa se schimbe constitutia?

  Si oare cum ar fi putu fi INTREBATI decat doar PRINTR-UN REFERENDUM??

  In alte cuvinte spus, CINE LE-A FACUT “calendarul” modificarii Constitutiei si “graficul” timpilor urgenti de modificare, ACESTOR DOMNI?
  Ei insisi? Poporul roman? sau alticineva? care are legatura doar cu ei si cu romanii nu?

  De ce se face aceasta modificare a Constitutiei asa de in pripa?
  Ce anume nu era bun si BENEFIC Romaniei si poporului roman in Constitutia actuala?

  Ce bine ar fi daca ar intelege romanii cat mai bine si mai limpede aceste lucruri…

 7. Am crezut la inceput, cind am citit pe site de aprobarea amendamentului cu definirea casatoriei….ca aceasta este o capcana si viclenie,pentru a contracara eventualul discurs al preotilor in parohii dar si al crestinilor impotriva votarii constitutiei si trecerii amendamentelor anti-crestine si anti-romanesti.Mai tirziu,prin justitie sau altcumva,acest amendament sa fie scos din constitutie,pe usa din dos,cum se spune…cum se intimpla astazi la americani cu DOMA ( Defense of Marriage Act )

  Ca o imagine a mesajului dorit a se transmite:Ati trait pina acum in bordeie,va dam case de caramida,cu 4 camere,etaj si garaj,numai ca va bagam si un mort in casa,intr-una dintre camere,ca nu mai este loc la cimitir …(urmind ca apoi sa se demoleze etajul,garajul si 3 camere)

  Dar se pare ca nu este asa,dupa reactii,singura varianta raminind cea a spectacolului,a circului ( wag the dog https://www.youtube.com/watch?v=gNDmDZi05dY&list=PL1CC3984134A00F54 )

  Ana si Caiafa Ltd avind sub control si puterea si opozitia,si televiziunile si ziarele,nu la modul absolut ( cinste acelor romani si crestini pierduti prin toate acestea ) vor organiza dezbateri in care si cei pro si cei contra ( tot ai lor dar vopsiti) vor duce discutiile spre un final prevazut dinainte.Nu cred ca vor invita la dezbateri,cu atit mai mult televizate,nici pe episcopul Sebastian,nici pe mitropolitul Teofan,nici pe parintele Savatie,nici pe cei de la ProVita,ProFamilia,nici pe cei de pe acest site…am dat citeva exemple,din ce mai cunosc si eu.

  Ca in cazul unui avort sau in Palestina…strigatul mut.

  Solutia,dupa parerea mea,puterea Bisericii:In toate parohiile,dupa slujba,preotii sa-L marturiseasca pe Hristos Dumnezeu si invataturile Lui si in acesta problema,ba chiar sa mearga din casa in casa,macar la tara unde oamenii sper ca sint mai curati si ar vota impotriva unor spurcaciuni.Totul fara patima,fara exagerari gen flacarile iadului,ca sa nu aibe Ana si Caiafa motive sa puna intr-o lumina nefavorabila libertatea constiintei,a credintei si dreptul la opinie,care sint constitutionale,pina una alta.
  La fel si profesorii de religie,asociatiile crestine si fiecare dintre noi,acolo unde poate…

  Se poate da de exemplu si Uniunea europeana si Anglia si Franta unde deputatii doreau sa interzica folosirea cuvintelor de mama si tata pe actele de identitate si alte documente,dar sub presiunea demonstratiilor,au aminat votarea acestei legi.Le pot vorbi oamenilor si de pericolul legalizarii pedofiliei,a zoofiliei ( plus “casatorii” intre oameni si animale ),a incestului,poate si a violului…care vor urma daca se deschide astazi cutia Pandorei si oamenii voteaza constitutia.

 8. Isi imagineaza cineva ca Ponta nu stia dinainte de ce or sa propuna si sa voteze Antonescu si liberalii,apropos de circ.Ca amendamentul cu definirea casatoriei a fost facut pe genunchi in troleibuz,de un deputat mai neeuropean,care inainte de pauza de masa l-a aratat celor din comisie,si care l-au si votat in graba,de frica sa nu-i surprinda Ponta si cu Nato.

  Ca Ponta et Co se declara impotriva dupa,la televizor si in presa, iar Antonescul chargeaza precum racul…Bilciul desartaciunilor,si nu alta.

 9. tocmai l-am vazut pe rafael udriste interogat si reeducat de cornel mihalache….asa cum nu demult moise guran il bestelea pe iulian capsali…asta-i ponderea, asta-i raportu…suntem o mana de neputinciosi in fata tavalugului istoriei, de acum si al istoriei lgbt….ne iau si ne pun in gura ce vrea muschii lor….faci o cruce, spui un Doamne miluieste si pace-buna…a mai trecut o zi din Apocalipsa

 10. “Jurnalistii” care au aparut in cele doua filme sunt oare chiar jurnalisti? Au fost foarte timizi, confuzi, le tremura vocea de parca s-ar fi aflat in fata cine stie carei personalitati si nu in fata unor ciocoi noi sau poate chiar vechi… Aici trebuie sa spui lucrurilor pe nume, apasat, sa-i pui in fata propriei viclenii, in fata crmelor pe care vor sa le savarseasca intr-un viitor foarte apropiat! Trebuie sa-i dezechilibrezi pe acesti fanarioti, nu sa le dai apa la moara.

 11. @ Calinfile…:

  Inseamna ca nu stii cum sunt ziaristii de la noi si nu stii cum arata slugarnicia si ploconirea. Acestia, saracii, macar au pus intrebarile, au inistat, mai stiau si ceva despre Polonia… Chiar s-au descurcat bine, in conditiile in care toata media e cuplata la agenda gay, mai zelos sau mai soft, dar… toti canta dupa aceeasi partitura. Nu vorbim despre cea de la B1 TV, post cu care Ponta a devenit mai mult decat prietenos si caruia ii asigura exclusivitati, fie ele date si din mers alert… Aceea a reusit performanta sa vorbeasca si la mobil in timp ce ii lua interviul mergand!

 12. interzicerea “discriminarii pe criteriul orientării sexuale” are doua efecte si tinte extrem de nocive pentru societate:
  1) educarea in acest spirit anticristic a copiilor in scoli (poate de aia ciocoiu de ponta si-a plantat progenitura in scola privata de vip-uri – dar tot n-i va folosi la nimic cu asa un tata tradator, mincinos, fricos si nemilos in acelasi timp)
  2) casatoria homosexualilor in Biserica Ortodoxa si deci pervertirea ireversibila a ei. V-ati intrebat ce va face un preot al lui Dumnezeu cand se vor infatisa doi perversi nesimtiti in fata altarului ca sa fie “cununati”?
  Acei proeoti vor fi foarte vulnerabili printr-o asemenea lege nesabuita!

 13. @Mirela

  O natiune ortodoxa si totusi cu numai ~ 4.5% practicanti, (conform statisticilor) cum spunea pr Nicolae Tanase intr-o conferinta si inotand in sange si dezbinare… iertati-ma.
  Cred ar trebui sa cobaram cu piciorele pe pamant si ne ne vedem asa cum suntem cu tot cu conducatorii care poate ii meritam, nascuti din mamele noastre ortodoxe. Iertari inca o data.

 14. Dupa mintea mea putina si proasta, cred ca preotii ortodocsi nu vor savarsi Taina casatoriei intre doi barbati sau doua femei. Pentru ca aceasta slujba este o Taina de unire a unui barbat cu o femeie,fara nici-o exceptie, indiferent cate legi omenesti s-ar inventa.

  Preotul ortodox, singurul preot al lui Dumnezeu, nu poate binecuvanta ceea ce Dumnezeu numeste spurcaciune. Relatia intima dintre doi barbati sau doua femei, este spurcaciune.

  Deci, ori vom avea preoti ortodocsi care vor reusi sa-si pastreze parohiile refuzand casatoriile intre parteneri de acelasi sex si nu vor accepta sa se faca partasi la acest pacat al spurcaciunii, ori vom avea din ce in ce mai putini preoti, acestia fiind dati afara pe motiv de discriminare a minoritatilor gay.

  O mare problema care nu va intarzia sa apara, cred ca va fi a continutului Sfintei Scripturi.
  Din moment ce legile satanice inventate de oameni condamna orice referire “discriminatorie” la pacatul spurcaciunii dintre doi barbati sau doua femei, acestia vor cere si interzicerea tiparirii legilor lui Dumnezeu in Sfanta Scriptura, iar acele carti care exista deja, probabil ca vor incerca sa le interzica.

  Mila Domnului sa fie peste noi toti si mai ales peste preotii si calugarii ortodocsi, caci prin Tainele si rugaciunile savarsite de ei avem si noi sansa sa ne intarim si sa ne mantuim.
  Va fi vai de noi, ortodocsii.

 15. Argumentul forte al domnului Ponta este că vechea formulare (căsătoria între soți), nu a creat probleme și că nu trebuie schimbată…, deja spune totul.
  Așa ar fi, desigur (în mod firesc), dacă termenul de SOŢI, ar defini firescul (ca până acum).
  Dar de când nefirescul se impune pe toate căile și prin toate mijloacele, domnule Ponta, trebuie neapărat (mai ales în legea fundamentala) să se precizeze cine sunt cei ce pot fi declarați soți prin lege și după fire.
  Până acum vechea formulare, nu a creat probleme, tocmai pentru că sa respectat legea firii, acum însă acest cuvânt (SOŢI) devine ambiguu, ascunde viclenia, deschide tocmai ce înainte voia să închidă și ţinea închis. Păcat că acestea le’aţi spus d’voastră care v’aţi şcolit în drept şi sunteţi și primul între miniştri.

  Sau… sunteţi printre cei care vor să legalizeze nefirescul ? Printre cei care vor să generalizeze schimbarea rostului și funcțiilor organelor umane de dragul plăcerii bolnave ? Vi se pare normal să se folosească același vas pentru prepararea hranei și ca oală de noapte?
  Iertaţi-mi îndrăzneala.

 16. @ Ellaina, admin:
  Asa este suntem o natiune plina de pacate si defecte, in stare sa produca 20 milionae de avorturi, cu doar 4,5% practicanti ortodocsi, si ne lipsesc acei 5 (aparent) care sa ne fereasca de furia unui nou Mohamed, si mai infricosator decat primul. Dar avem si cei mai multi martiri, bisericile sunt pline fata de restul lumii unde sunt goale si se transforma in moschei. Dar avem si atatia profeti si luminatori ca Parintii Arsenie Boca, Arsenie Papacioc, Galeriu, Staniloae si cate alte mii. Tot noi avem cea mai mare miscare monahala din lume. Tot noi avem inca pustnicii care se roaga pentru noi in munti (si nu putini). Fenomenul trebuie privit “dinamic”: cati practicanti erau inainte de 90 si cati sunt acum? Se vede bine ca fenomenul a luat o amploare de care marxistii au inceput sa se teama, altfel nu ar fi fost nevoie de o asemenea desfasurare a fortelor raului ca in Romania.
  Dar Ortodoxia are ca mesaj ultim optimismul si victoria, INVIEREA

 17. Nu toti provin din mame ortodoxe:
  “Petre Roman (n. 22 iulie 1946, București) este un politician român. A fost prim-ministru al României între 1989 și 1991.

  Tatăl său a fost Valter Roman (n. Ernest Neulander),[1][2] un lider comunist de origine evreiască. Bunicul său pe linie paternă a fost rabin la Oradea.[necesită citare] Mama sa, Hortensia Vallejo[3], activistă comunistă, a fost originară dintr-o familie catolică spaniolă.” (zice la http://ro.wikipedia.org/wiki/Petre_Roman)

  Trist e ca se mai considera si romani, isi iau singuri nume de romani, si n-au nicio rusine nici ei nici cei poate botezati dar complet needucati crestineste. De fapt re-educati mai ceva ca vechii comunisti.

  E atat de supla credinta lor, coloana lor vertebrala, incat orice aplecare, ingenunchiere li se potriveste manusa; doar pozitia verticala nu le-o permite. Despre supletea asta vorbesc ei acolo. Pentru a ne-o asigura se lupta ei acolo, din ’89 incoace.
  Supletea de a-ti distruge/(vinde pe de-a moaca) industria, agricultura, padurile, forta de munca, sistemul energetic, apele, toate resursele posibile. Mai ramasesera pe lista copiii si..
  Poate asteapta si multumiri alde Neulander, Ponta & Co.

 18. @George:

  Cei care provin din mame… ortodoxe sunt cu muuult mai multi decat ceilalti. Si mult mai importanti in tot acest lant al robiei.

 19. http://www.rfi.ro/articol-stiri-social-42020-gorghiu-amendamentul-constitutional-privind-familia-generat-o

  Comisia de revizuire a Constituţiei va rediscuta marţi amendamentul privind familia, spune la RFI deputatul PNL, Alina Gorghiu. Ea consideră că amendamentul privind căsătoria între “un bărbat şi o femeie” a generat o discriminare.

  Alina Gorghiu crede că “săptămâna viitoare, marţi, va fi reluată discuţia pe acest articol”.

  “Vă mărturisesc că am fost unul din cei trei parlamentari din Comisia de revizuire a Constituţiei care s-au abţinut de la votul acestui amendament, cu un motiv foarte clar: eu n-am să spun că societatea românească este pregătită să reglementeze căsătoriile între cupluri de homosexuali, dar în acelaşi timp nu văd de ce am introduce o reglementare care înseamnă un pas înapoi faţă de textul actual aflat în Constituţie şi anume faptul că această căsătorie este uniunea dintre soţi. Pe de altă parte, avem mai mult decât suficient reglementat acest lucru în Codul Civil şi atunci nu mi se pare firesc să ridicăm la grad de principiu constituţional această formulare şi să mai şi discriminăm pe deasupra, pentru că din punctul meu de vedere, s-a generat o discriminare”, afirmă deputatul liberal.

  “Formula actuală e mai bună”

  În opinia Alinei Gorghiu, formula din Constituţia actuală, adică familia bazată pe căsătoria între “doi soţi” este “o formulă uzitată la nivel european, este o formulă care n-a generat nici un fel de polemică în societatea românească. Ideea de soţi este cât se poate de normală şi firească, nu ştiu de ce până acum cuvântul “soţi” nu a deranjat pe nimeni în România, dintr-odată ideea de “soţi” deranjează. În Codul Civil în schimb se spune foarte clar că această căsătorie nu se poate realiza decât între un bărbat şi o femeie”.

  Alina Gorghiu aminteşte că atunci când a fost modificat Codul Civil, s-a pus problema căsătoriei între homosexuali, dar propunerea a fost respinsă, sub presiunea Bisericii Ortodoxe Române şi a cetăţenilor: “A fost o discuţie la modificarea Codului Civil. Evident că asociaţii care sprijină libertatea sexuală sau libertatea căsătoriei între persoane de acelaşi sex au venit cu propuneri de acest gen când am modificat Codul Civil, anul trecut. Numai că la fel de puternică a fost opoziţia atât a Bisericii Ortodoxe Române, cât şi a societăţii în ansamblu, pentru că am primit foarte-foarte multe memorii de la cetăţeni, care nu agreau această modificare. După cum ştiţi, s-a mers pe ideea reglementării foarte clare a căsătoriei între un bărbat şi o femeie în Codul Civil”.

  “Ceea ce merită spus însă este faptul că o Constituţie şi în principal raportat la această dispoziţie, o Constituţie sper eu să nu se modifice din zece în zece ani şi nici măcar din 20 în 20, dar avantajul unei asemenea reglementări în Codul Civil este că poate fi modificată şi peste un an şi peste doi şi peste trei“, explică deputatul liberal.

  Disensiunile USL privind definirea familiei

  Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat miercuri un amendament care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între “un bărbat şi o femeie”, sintagmă care înlocuieşte cuvântul “soţi”, prezent în textul actual al legii fundamentale.

  Liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, nu au ajuns la un acord joi în privinţa definirii căsătoriei, cei doi având poziţii fundamental diferite. Ponta a spus că nu vede de ce actuala prevedere din Constituţie, care defineşte căsătoria ca relaţie între “soţi”, ar trebui schimbată, în timp ce Antonescu a subliniat că îşi menţine părerea iniţială privind definirea casătoriei ca relaţie între un bărbat şi o femeie.

 20. Pentru cei naivi,Ponta nu face nimic de capul lui.

  Totul este sub indrumarea pretioasa a celor de Bruxelles,care urmaresc cu strictete tot ce se intampla in tarile UE si mai ales in coloniile absolute,precum Romania.

  De altfel,sunt convins ca toate propunerile in final vor trebui sa aiba avizul UE.
  Iar UE,dupa cum stim cu totii,vede Romania ca pe o colonie perfecta,indobitocita de directive,ordine si sfaturi obligatorii.

  Important ramane faptul ca la referendum romanii sa spuna NU tuturor aberatiilor si tuturor directivelor pretioase ale UE,care se doresc a fi introduse in Constitutie.

  Sper ca la acest referendum romanii chiar sa vina si sa voteze responsabil,nu ca in 2012,cand din pacate (mai ales in Ardeal),pentru romani a fost mai important sa nu voteze,decat sa voteze!

 21. Si totusi intentiile D-lui Crin Antonescu sunt bune…

 22. @ Geanina:

  Si totusi drumul spre iad e pavat cu bune intentii…

  Apropo, Cuviosul Paisie spunea ca nu numai rautatea, dar si simpla superficialitate poate sa faca foarte mult rau in jur. Mai ales daca “ajuta” contextul, prilejurile.

 23. “Interesanta” OPINIA D-lui Cristian Tudod Popescu, cu privire la “homosexuali”, si cu privire la NONSENSUL posibilelor casatorii intre homosexuali.
  Este o opinie cat de cat rezonabila (mai putin cea legata de “contractul social intre honosexuali”) si mai mult decat atat este o opinie si “BINE VENITA”, “acum” cand se discuta si in Parlament si in media modificarea Cosntitutiei si posibilitatea de a fi introdus in Constituia Romaniei, un amendament prin care sa se stipuleze ca este permisa si “contitutionala” (chipurile) casatoria intre homosexuali.

  Prin poozitia aceasta cat de cat transanta si “(NE)EVAZIVA” alui CTP (spre deosbire de pozitia altor jurnalisti si politicieni care nu si-au manifestat CLAR si LIMPEDE si mai ales MOTIVAT si ARGUMENTAT de ce sunt “pro” sau “contra” casatoriilor intre homosexuali, ci s-au multumit doar sa se poozitioneze intr-o atitudine oscilanta si “necategorica”), acest “mare jurnalist” si “formator” de opinie CTP (in trecut alaturi de Ion Cristoiu era considerat unul din marii formatori de opinie, ba chiar “vocea socetatii civile” in anumite chestiuni publice importante) consider ca SI-A SPALAT multe “pacate” pe care le-a facut in treecut, si a recastigat o serioasa “apreciere”, ba chiar si “simpatie” in sufletele multor romani, “calitati” pe care le cam pierduse in ochii multor romani, pentru unele “gafe” ale sale din trecut, inclusiv pentru “gafa” lui de Sarbatoarea Pastilor de anul acesta, cand a “dat de inteles”, ca s-ar putea sa (nu) creada in Invierea lui Hristos si in “tot” ceea ce se relateaza in NOUL TESTAMENT despre Hristos si Invierea lui din morti.

  Ce bine ar fi daca si alti formatori de opinie din media romaneasca ar avea indrazneala sa isi exprime gandurile la fel de trasparent si sincer ca si CTP, evident daca se pozitioneaza in categoria cetatenilor romani care au o parere TRADITIONALA asupra “institutiei” casatoriei…

  Ii uram D-lui CTP “la mai multe astfel de POZITII si LUARI DE ATITUDINE frumoase si argumentate si raspicat explicate ca aceasta de acum…!”

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

 24. admin, Geanina:
  Crin Antonescu este cam cu nasul pe sus in general, dar in momente bine definite are pozitii de om normal (la cap). Dar el este si om politic. Este obligat sa joace pe terenul acela mocirlos. Daca ramane consistent cu el insusi cel de pana acum, atunci va spune ceva de felul urmator, ca batalia pentru “Nihil sine Deo” si familie definita dupa legea firii este a sa personala si ca nu va implica partidul in ea si le va recomanda celor care voteaza in parlament din partea PNL sa voteze cum cred de cuviinta. Repet, daca…
  Asta de fapt s-ar traduce ca are nevoie de sustinere populara, adica a noastra. Nu cum am facut DUPA ce ne-a fost furat referendumul. Niciodata un om politic nu se va lupta pentru nimic fara sustinere din partea celor care l-au asezat acolo. Cei care o fac nu mai sunt oameni politici ci eroi, posibil martiri.

 25. 17. nicolae mirean

  (Argumentul forte al domnului Ponta este că vechea formulare (căsătoria între soți), nu a creat probleme și că nu trebuie schimbată…, deja spune totul.)

  Cred ca este incorect sa se foloseasca cuvintele (căsătoria între soți),corect ar fi sa se foloseasca ( casatoria intre barbat si femeie). Cuvintul “soti” se foloseste dupa ce a avut loc casatoria, dupa ce s a dat consimtamintul,…nu? Nicidecum inaintea casatoriei. va rog sa ma corectati daca am gresit.

  Doamne Lumineaza ne!

 26. Conform aceluiasi gen de argumante ca ale lui Basescu nici stat national nu ar trebui sa fim. Dar suntem astfel nu pentru ca pe acest pamant traiesc numai etnici romani, ci pentru ca statul este facut de natiunea romana. Ca daca era dupa alte natiuni, statul acesta nu era. Si daca e facut statul de natiunea romana, atunci el este facut de o natiune crestina. Sa vina din Africa cine o vrea, statul asta e tot national si natiunea tot crestina. Cat or mai fi amandoua…

 27. Pingback: Coalitia pentru Familie: peste 70 de ONG-uri cer amendament PRO-FAMILIE in Constitutie si eliminarea amendamentului referitor la discriminarea pe baza de "ORIENTARE SEXUALA" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 28. Declaratia d-lui CTP m-a dezamagit total.Aveam ceva consideratie pt dansul, chiar si dupa aiurelile de Pasti. Dar acum… nu spune nimic despre “soti” sau “barbat si femeie”, adica despre subiect.
  Apoi vine cu o teorie foarte hilara si ilogica. A aparut candva familia?? Sau a fost dintotdeauna, de cand e omul om? De epoca de aur am auzit, dar sa nu fi fost familie in epoca de piatra? Wow! Dar ce era atunci? Probabil abia atunci a aparut ideea de a se inmulti oamenii. Pana atunci pur si simplu faceau muguri si cresteau in salbaticie. Apoi, brusc, au invatat sa fie sociabili.
  Daca unul ca el, care nu e un neica nimeni, un analfabet, poate avea opinii de genul acesta, ce sa mai asteptam de la ministrii si conducatorii nostri “plagiatori”?

  Se pare ca acum e rabdarea, cine va reusi sa-si pastreze normalitatea in conditiile astea nebune. Nu ai cum sa ceri de la majoritatea demnitate, respect, dreptate, bun simt… ce sa mai vorbesc de credinta, smerenie, dragoste… Dar chiar si pamanteste cred ca ni se va pune rabdarea la incercare. Cei ce nu se vor compromite ca oameni cred ca nu vor avea parte de plagile lui Dumnezeu. Dar nu stiu cum vor evita prigonirile din partea oamenilor.

 29. Nu pot spune decat ca deplang situatia lor, in puterea de a ramane slugile unui vandut si renegat in toata fiinta lui, inchinat pe veci el si familia lui satanei.
  Vai de capul lor! Nici mila nu are cum sa-ti fie de ratacitii care si-au batut joc de un popor a carui singura speranta este Domnul nostru Iisus Hristos. Sunt prea pacatos sa-I pronunt macar Numele.

 30. @ Kristian

  Desigur că soți devin abia după cununie. Formularea actualului text din constituție este greșită. Corecta este formulare adusă de amendamentul care precizează cine pot fi soți prin căsătorie (după lege și fire).
  Se cuvenea să pun ghilimelele de rigoare, dar pentru că nu am preluat un text ci am redat (cum am reținut), spusele primului ministru, (difuzate de Radio România), nu le-am pus.

 31. Sf. Lavrentie de la Cernigov
  “In timpul razboiului,pe pamantul manastirii a fost semanata secara,si iata venise culesul,dar nu puteau face nimic,caci pamantul era bine pazit de soldati.Maica iconoma a mers cu plangere la primarie sa ceara ajutor,dar au alungat-o cu rusine si au fugarit-o cu vorbe batjocoritoare.Cu lacrimi in ochi ea s-a intors la manastire si si-a varsat tot necazul Parintelui.
  A doua zi de dimineata,parintele a binecuvantat-o si i-a spus sa mearga din nou la primarie,poruncindu-i sa nu vorbeasca cu nimeni pe drum.
  Cu credinta in Dumnezeu si in rugaciunile Parintelui,pazind tacerea,maicuta a mers din nou la aceeasi sefi.De indata ce a ajuns la primarie si le-a cerut ajutorul,a si primit permisiunea de a strange roadele,ba mai mult,toti s-au purtat frumos cu ea si i-au vorbit amabil.Ea,bucuroasa,se intoarse repede la manastire si-i povesti Parintelui cum s-au schimbat in bine lucrurile,la care staretul zambi si-i spuse:
  -“Ei iata,cand omul este rau atunci cu el este satana,cel viclean,si ii intuneca sufletul,iar cand te vei ruga pentru acela,dracul fuge de la el iar omul devine bun si intelegator.”
  -Profetii si marturii crestine pentru vremea de acum-

 32. “O,cate indura lumea de la oamenii care isi iau de la sine autoritate,fara sa aiba in ei puterea lui Dumnezeu,fara sa aiba Duhul Sfant!
  Un nevolnic care pune mana pe putere e un flagel pentru omenire!”
  -Sf. Nicolae Velimirovici-
  -“De ce ingaduie Dumnezeu urgii asupra Dreptei Credinte-?”,intreaba si Sf. Ioan Gura de aur,si tot el raspunde:”
  “Asa,ca sa vezi slabiciunea paganestii si ereticestii credinte,care se descompune de la sine,fara sa o atace nimeni,si ca sa vezi taria Adevaratei Credinte care,lovita,scuipata si pururea insangerata din toate partile fiind,indura toate cu pace si chiar creste si se inmulteste sanatoasa in pofida tuturor dracestilor vrajmasii…”
  -Profetii si Marturii crestine…-

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare