“REVOLUTIA” ANTI-SISTEM A… SISTEMULUI (ABIA) A INCEPUT, exploatand socio-politic cu maximum cinism nenorocirea de la Colectiv. VICTOR PONTA SILIT SA DEMISIONEZE: “Nu mă bat cu oamenii”

4-11-2015 15 minute Sublinieri

miting2-mediafax-foto-andreea-alexandruimage-2015-11-6-20563192-0-protest-colectiv-05-11-2015

Cititi si:

***

61737306

La ora la care scriu asta PSD a retras susținerea lui Ponta cu o declarație că îl vor schimba “când vor găsi un înlocuitor”. Este o consecintă a protestelor de aseară. Și o demisie de mult cerută de stradă.

Nu putem însă să nu observăm că cel mai recent protest a avut o anumită direcție, că furia cetățenilor a fost dirijată pe o anumită cale, și că este greu de crezut că în locul celor care trebuie să pice nu va fi pus cineva care trebuie să urce – cineva din gașca de dreapta care vrea să preia puterea. Iluzia că tinerii luptă împotriva establishmentului si pun în loc ceva curat este spulberată de portavocile dubioase care au ținte clare.

[…]

PROTESTUL DE AZI A FOST DETURNAT POLITIC. Da, ne asumăm ce zicem. Citiți aici și nu vă lăsați manipulați în stradă.

Încă de la Universitate, era plin de oameni ai partidelor, pe care îi știm din 2012 și 2013, care scandau bălării de genul “Ciuma roșie”, “Jos comuniștii”, etc. Se îmbulzeau în fața camerelor de luat vederi, să propage mesajele-temă. Protestul anunțat azi era unul în primul rând anti-Piedone și autoritățile de la sectorul 4 care au permis funcționarea ilegală a clubului Colectiv. De la ei a pornit. Nu de la Oprea. Nu de la Bănicioiu. Nu de la Ponta. Nu de la Arafat. Protestul de azi s-a transformat într-o ciorbă generală din care s-a înțeles că vrem să demisioneze TOȚI. Toată planeta!

Când s-a plecat de la Universitate, urmând o logică elementară, ar fi trebuit să se meargă via Piața Unirii – dealul Patriarhiei direct la Primăria Sectorului 4 și poate apoi la fabrica Pionierul, la clubul Colectiv. S-a pornit în direcția opusă, pe traseul Romană – Victoriei (Guvern), apoi Parlament – Primăria Sectorului 4. Ce era mai important a fost lăsat la urmă. Mult timp nu s-a știut dacă se va ajunge acolo.

La Piața Victoriei s-a stat 45 de minute și mai bine. Nimeni nu știa nimic, se scandau local, pe grupulețe, foarte multe sloganuri antiguvernamentale de ziceai că suntem între cele 2 tururi ale prezidențialelor din 2014. Foarte puțin legat de situația actuală. Îmbrânceli cu jandarmii și impresia că acolo se va termina seara. Intoxicări că Jandarmeria va interveni în forță.

Pe Calea Victoriei, arteră moartă din punct de vedere al activării la proteste (e locuită extrem de puțin), s-a strigat din rărunchi “Ieșiți din casă dacă vă pasă” între grădina Academiei Române și imobilul părăsit al Cazinoului Victoria. Mesaj transmis.

La MAI, Piața Revoluției, cei de la portavoce au încercat să refacă un moment din 2013 – toată lumea să stea pe vine și să țină moment de reculegere pentru morții lui ’89. Ok, dar avem morții lui 2015, extrem de recenți. Apoi, s-a transformat totul în protest exclusiv anti-Oprea, s-a scandat iar despre coloana oficială, etc. Total nelegat de tragedia de la Colectiv.

În fruntea coloanei de manifestanți părea că e plin de gradați. Dintre toți s-a remarcat un tip pe la 60 de ani cu o goarnă roșie în mână, extrem de energic, care dădea ordine în stânga și-n dreapta. L-am văzut la cele mai multe proteste. Urla și decidea când se oprește coloana și pe unde să o luăm. Când a decis a treia oară traseul, către Parlament, l-am întrebat de ce acolo și de ce decide el asta, cine îi permite asta. M-a înjurat și m-a amenințat, ba chiar a instigat la violență împotriva mea.

La Parlament, pustiu. Un spațiu pustiu. Niște temerari au sărit gardul și au țopăit pe peluză, fiind dați afară de jandarmi. Excelent. Mai ales că Parlamentul nu are nicio conexiune directă cu incendiul de pe 30.10.2015. Dar, nu contează, demisia!

La Primăria Sectorului 4, galeriile au preluat repertoriul și au avut scandări specifice, pe lângă “Piedone, demisia!”, “Ieși afară javră ordinară!” și “Ne-am săturat!”. Puhoaiele de lume umpleau Piața Regina Maria (rond Coșbuc) și b-dul Libertății. Un slogan amuzant: “Piedone de Crăciun, este porcul cel mai bun!”

Infiltrații de la partide au direcționat revolta legitimă a oamenilor spre alte scopuri decât cele declarate ale protestului de azi. Păcat. Este extraordinar că peste 25.000 de oameni revoltați de situația actuală au ieșit pe străzile Bucureștiului azi, dar protestul de azi trebuia să fie un început direcționat spre vinovații direcți identificați de opinia publică: administratorii sectorului 4. Palierul administrativ local e mai important ca administrația guvernamentală centrală, în această etapă. Primarul Piedone, șeful de la poliția locală sector 4 (de care nu a vorbit nimeni azi) și ISU trebuiau să fie punctele de atenție. Apoi, la alte manifestații, ne ocupăm și de alții. Dar Piedone e încă în funcție și nu a fost audiat la Parchet, deși a mințit și a încălcat legea.

Ne întrebăm cât la sută din energiile de azi și de zilele astea astea au fost canalizate pentru a schimba ceva pe bune, un stil de viață, un mod de a gândi, modul în care ne raportăm la autorități și la lege, și câte au fost canalizate de către oameni foarte iscusiți pentru a da jos principala competiție electorală (PSD+UNPR) pentru alegerile care vin întru frecarea palmelor lui Blaga & Gorghiu (marele PNL) și Macovei.

‪#‎colectiv‬ ‪#‎solidaritate‬ ‪#‎coruptiaucide‬

[…]

O serie de jurnaliști și oameni de bine pe care îi cunosc ca având o anumită direcție politică au zburdat aseară țipând din răsputeri:  Jos POP – Piedone Oprea Ponta! Dacă nu observi că asta bate spre o singură latură a politicii autohtone mă tem că ești un cetățean ușor influențabil. La ora la care scriu asta prima mișcare politică a avut loc – PSD, prin Dragnea, a declarat că nu îl mai susține pe Ponta și că urmează demisia Premierului. O demisie mult așteptată și bine meritată, dar absolut tangențială evenimentelor din club Colectiv.

A început de acum câteva zile cu niște manipulări ordinare. Cea mai jegoasă a fost petarda cu morții ascunși în morgă de Arafat, ca vezi doamne să nu știe opinia publică că au fost 50 și nu 30. Nici la revoluție nu s-a scris atâta despre morții din morgă. Apoi au venit gogoșile împotriva operativității sistemului sanitar. Că medicii ascund cu teamă de represalii ministeriale faptul că nu au materiale. Deși cu toții știm cât de sărac este sistemul medical public, în acest caz bieții arși au nevoie de tifon, rivanol și creme regeneratoare, nu de calculatoare cuantice. Nu suntem totuși în epoca de piatră – necesarul de materiale există, dar s-a dat o fumigenă.

Însăși sloganul “Corupția Ucide” pare să cadă tocmai bine pe ideologia unui partid care s-a jurat că luptă cu corupția. Iată deci – ei sunt soluția! Însă să spui că corupția ucide înseamnă să ignori din start că lăcomia de profit rapid și ignorarea legilor de către cetățeni particulari ucide. Să treci cu vederea că patronii ăia au ignorat complet legea și nu le-a păsat de viețile clienților. Că o fi un caz de corupție, că niște bani au ajuns în plic undeva asta încă nu a ieșit la iveală, deși este paluzibil, și mai ales trebuie cercetat ce autoritate și până la ce nivel răspunde în cazul în care s-au dat bani. 

Fiindcă oamenii de dreapta, cei care au fost la adăpost de furia care s-a acumulat în cetățeni aseară, sunt unii dintre cei mai mari contributori la situația actuală – și au făcut-o “cu mâinile curate” adică modificând legi esențiale. Acum vreo 15 ani un curent de gândire de dreapta, care a circulat pe la mai multe partide, a cerut un stat minimal care nu mai scormonește toată ziua în afacerile privaților, că oamenii ăștia destoinici pot face activitate și o vor face cinstit, pe propria răspundere, și vor respecta toate normativele de teama legii. Haideți, domne, să nu mai autorizăm pe toată lumea că e prea multă birocrație!

Ani mai târziu se descoperă că “pe propria răspundere” se minte de se rupte. Cum mințeau cei trei patroni că nu au făcut modificări la proiectul inițial și că clubul lor găzduiește 80 de oameni. Mori cu legea în mână, legea făcută să mai tempereze controalele care deranjau “privații”.

Apoi tot statul minimal țipa după austeritate, reducerea aparatului de sănătate și privatizarea acestuia (ultima idee prin exponenții cei mai febrili – Macovei, Hotnews etc.). Să fie clar că spitalele private nu vor avea niciodată unități mari de arși fiindcă nu este profitabil. O catastrofă de acest gen se întâmplă odata pe deceniu. Cum să ții atâta spațiu și atâția specialiști pentru ceva neprofitabil?

Totuși, canalizatorii furiei de aseară NU au țipat pentru încetarea austerității distrugerii sistemului public de sănătate. Au vrut demisia lui Bănicioiu, un nou-venit paralel cu reforma, dar sub care cadrele care au mai rămas aici dedicate meseriei lor s-au mobilizat exemplar pentru a oferi asistență de calitate, cât se mai poate, în toate spitalele de stat care au rămas în picioare.

Ce aș vrea?

Aș vrea să nu se mai diversioneze energia asta impotriva liderilor anumitor partide.

Aș vrea ca politrucii cu portavoce să se dea la o parte și să se dezlantuie mulțimea în actiuni afirmative. Una dintre ele s-a si intamplat – donarea de sange. A fost cel mai clar semn de solidaritate, de dorință de a face ceva pozitiv și de a acționa împreună.

Altele ar putea include mobilizarea impotriva mafiei barurilor din centrul vechi. Împotriva capcanelor insalubre în care ne ademensc weekend de weekend. Blocarea lor efectiva.

Mobilizare impotriva autoritatilor locale care au fost acolo in vizita si s-au facut ca inchid ochii, mobilizare impotriva legilor proaste pe care le invoca aceste autoritati locale, mobilizara împotriva legilor proaste în general.

Este ușor să îl dai jos pe Ponta Oprea Piedone ca să faci loc oamenilor care au puterea mass media și a postacilor, dar care râvnesc după Putere. Este mai greu să te organizezi ca să schimbi ceva în felul de a face lucruri, în mentalitatea colectivă, pentru a pune bazele unor adevărate mișcări sociale, bazate în dorințe sincere, care să preia Puterea pentru un scop cu bătaie mult mai lungă.

 *

‘’Importantă nu este realitatea vieții, ci ceea ce cred oamenii, iar găsirea cuvintelor care au efect e mai importantă decât analizarea datelor obiective’’. Încep textul cu acest citat din Roger Mucchielli, un fost ofițer comunist, care a scris o broșură pe tema dezinformării, ‘’Subversiunea’’, cu riscul de a explica într-o manieră ușor școlărească, dar utilă, diversiunile la care suntem expuși în ultimele zile. Sau, și mai scurt: ‘’Spuneți-le ce vor să audă!’’, era un sfat al tovarășului Lenin.

În timpul unei crize afective, manipulările, percepțiile aruncate în piața publică, cu valoare de adevăr absolut, prind fulgerător de repede. Mintea umană are nevoie să identifice un țap ispășitor. Vulnerabilizați, oamenii au tendința să respingă durerosul adevăr și caută scenarii și explicații. Din păcate, în astfel de momente, între explicațiile bazate pe fapte și teoriile conspiraționiste nu e decât un pas, situație de care unii pot profita politic, într-un mod lipsit de etică.

Moartea în flăcări a acelor 32 de tineri și rănirea gravă a 130 de oameni, care luptă, în acest moment, pentru supraviețuire, fac din tragedia de la Colectiv cel mai grav accident din istoria democrației noastre.

Numai când vizionam documentare despre camerele de gazare ale Holocaustului, m-au mai încercat senzații asemănătoare celor din aceste zile. Și, probabil, aceasta e starea prin care trecem cu toții: o apăsare sufletească teribilă, combinată cu sentimentul acut de neputință, că nu ai cum să ajuți în mod real victimele și familiile lor, în momente dramatice.

Mărturiilor, relatărilor, imaginilor nu le poți face psihic față. Există un nivel al suferinței care te doboară, oricât de antrenat pentru durere ai fi. Da, dacă există infernul, acelea au fost imaginile care îl definesc.

În plan afectiv, atmosfera este una de frustrare socială, premergătoare unei revolte populare sau unei revoluții.

Tocmai în astfel de momente, e nevoie, însă, mai mult ca oricând, de minți lucide, raționale, care să analizele în mod corect accidentul și să nu propage idei periculoase în spațiul public.

Se caută vinovații atât cei din administrația locală, cât și cei din Guvern. Absolut legitim. În momentul de față, cei trei acționari ai clubului Colectiv sunt reținuți și cercetați pentru ucidere din culpă.

Vor fi cercetate și infracțiuni în serviciu? Cel mai probabil da. Au existat cumva și infracțiunile de corupție, a dat cineva mită ca acest club să fie lăsat să funcționeze, sub ochii îngăduitori ai autorităților, fără să respecte standardele de siguranță? Cel mult, putem bănui că s-a întâmplat asta, dar nu avem nici cea mai mică dovadă.

În schimb, la nivelul percepției, românii cred că fenomenul corupției ar fi cauza majoră pentru toate nenorocirile din această țară.

Și acum apare prima ‘’păcălire’’ a românilor. Prin propagarea mesajului ‘’Corupția ucide’’, mesaj lipit ca o etichetă de tragedie, în spațiul virtual, putem vorbi că o primă manipulare de manual a fost produsă. În condițiile în care, pe scena noastră politică, există politicieni care au cerut voturile românilor cu o campanie împotriva corupției, este incorect să lipești astfel de mesaje politice pe o tragedie. Nu, în mod real, corupția nu poate ucide pe nimeni decât, poate, metaforic. Este o joacă de-a cuvintele care, întâmplător sau nu, avantajează, la nivel de mesaj, un mic partid politic. 

Este incorect, dar prin comparație cu alte diversiuni grosolane, apărute în spațiul virtual, sloganul ‘’Corupția ucide’’ devine cea mai inofensivă speculație politică.

De două zile, o diversiune gravă prinde fulgerător pe rețelele de socializare, și anume că la IML ar exista mai multe persoane decedate, pe care Guvernul le-ar ascunde, cu scopul să nu-și recunoască eșecul gestionării nefericitului accident. Nu aș fi băgat în seamă o asemenea bazaconie, dacă nu aș fi văzut cu ochii mei ce repede a prins și cât de ușor au crezut oamenii acest zvon. Este cu atât mai grav cu cât un fost jurnalist, Robert Turcescu, cel care promitea că se va retrage din spațiul public, după dezvăluirile că a fost ofițer sub acoperire, lansează, fără nicio probă jurnalistică, astfel de teorii.

Un jurnalist are o meserie asemănătoare procurorului: el este scepticul de serviciu, pune întrebări, nu se lasă păcălit de propaganda oficială, spune lucruri incomode, în ciuda curentului de opinie majoritar format în spațiul public, dar pentru a informa publicul, caută, în același timp, probe. Este obligatoriu. Este esența meseriei.

În condițiile în care în aceste zile sunt organizate proteste, unde se vor cere demisiile unor politicieni, de la Gabriel Oprea, la primarul Piedone, să lansezi astfel de zvonuri în spațiul public, doar ca să inflamezi spiritele, este inacceptabil, iar diversiunea nu are nicio legătură cu interesul public. Este nepermis să propagi gratuit ură împotriva lui Raed Arafat sau Gabriel Oprea, doar pentru că nu vrei să-i mai vezi în funcții publice.

Până în acest moment, legitim, atât jurnalistic, cât și civic, este să ceri demisia de onoare primarului Piedone, pentru declarațiile neobrăzate pe care le-a făcut, la scurt timp după producerea incendiului și pentru neregulile de funcționare descoperite în Colectiv, club aflat în sectorul administrat de el.

Mai mult, toate aceste proteste care vor fi, unul azi, iar restul, zilele următoare, își au o legitimitate incontestabilă, din cauza clasei politice slabe, incompetente, care ne conduce de 25 de ani. Dezamăgirea generalizată față de modul în care merg lucrurile în aparatul de stat, față de problemele grave din sistem, se pliază perfect pe drama de moment. Se vor cere demisii pentru eșecurile Guvernului Ponta din trecutul recent și bine se va face.

Sutem datori, în memoria victimelor, să nu uităm cauzele absurde care au dus la atâtea morți și să cerem autorităților să fie îndreptate lucrurile în viitor: reabilitarea clădirilor cu risc seismic, inclusiv tot Centrul Vechi, plin de maghernițe care stau să cadă peste clienți, sancțiuni drastice pentru patronii care nu respectă standardele de siguranță și pentru funcționarii publici care nu își fac profesionist treaba.

Anul viitor, vor fi alegerile locale. Ei au murit. Noi, însă, nu vom lăsa tema siguranței cetățeanului să moară.‪#‎Colectiv

[…]
Din păcate, nu se arată nimic bun la orizont. Nu învățăm nimic din experiențele trecutului, așa că marii manipulatori au o misiune ușoară. Ne lăsăm ușor pradă emoțiilor, percepțiilor. Câteodată cred că unii se amuză pe seama ignoranței noastre. Că altfel n-ai cum să fii, dacă în 4-5 ani nu observi că după fiecare mare criză, cineva, cumva, scoate în față Biserica pentru a se acoperi o crimă. În 1989 s-au folosit “teroriștii”. In 1990 erau de vină “legionarii”. Apoi au fost “minerii”, “pensionarii”, “armata”, “angajații de la stat”, etc. De remarcat e că aceste categorii au fost folosite, la un moment dat, de marele manipulator. S-au crezut pe val. Dar când și-a terminat treaba cu ei, i-a distrus…

N-ai cum să fii decât ignorant dacă juri război…corupției. Cum să faci asta? Cum să lupți împotriva unei abstracțiuni? Unui efect? Unei trăsături de caracter? Acest justițiarism nu folosește decât celor care ne vor să ne țină ignoranți, dezbinați și în ultimă instanță, controlați. Românii nu sunt mai corupți ca alte popoare. Corupția este efect, nu o cauză. De ce corupția a fost mare în fostele colonii? Sau în regimurile represive? Pentru că oamenii au fost nevoiți să-și creeze un sistem social și economic PARALEL, pentru a supraviețui. Când omul simte că este liber, nu alege să corupă sau să fie corupt.

Ca să nu mai existe corupție în România, trebuie ca noi să nu mai fim corupți. Nu poți să eradichezi corupția, dacă tu însuși ești corupt. Dar asta nu-i va împiedica pe tinerii frumoși din generația facebook să iasă pe străzi pentru a lupta împotriva corupției. Așa cum bine sesiza jurnalistul George Damian, ei nu vor să-și asume nicio răspundere. Ei vor să schimbe…pe altul. Niciodată pe ei înșiși. Ori schimbarea reală vine întotdeauna din interior, nu repetând la infinit slogane fabricate în laboratoare. Dar exact ca și în cazul creștinismului, ei vor să folosească simbolurile, să fie asociați cu binele, dar nu vor să-și asume urmarea lui Hristos. Vor creștinism de mega-image. De imagine. Doar…imaginea e totul, nu așa ne învață reclamele?

[…]

Nu vrea nimeni să observe cum revoltele astea, de facebook, se termină brusc, în momentul în care misiunea e îndeplinită? Chiar așa, cu pădurile alea ce se mai aude? Le-am salvat, gata? 

“Istoria Neamului Românesc n-a fost decât o lungă, necontenită, halucinantă hemoragie. Ne-am alcătuit într-un uragan și am crescut în vifor. Popor de frontieră, luptam și muream pentru toți. Muream, mai ales, plătind miopia și neghiobia altora.” (Mircea Eliade – “Teroarea istoriei” si destinul Romaniei). Murim în continuare…

 • Stirile PROTV:

 “Bunicii la razboi. Parintii la revolutie. Este randul nostru!”. Mii de tineri au iesit in strada in toata tara

Intreaga tara a fost profund marcata de tragedia din Colectiv. In special tinerii, care vor acum dreptate. S-au strans in marsuri ale tacerii, insa mesajele lor striga dupa dreptate. Nu doar pentru cei pieriti in incediu, ci pentru o generatie intreaga.

Ploiesti: Peste 1.500 de tineri au aprins lampioane si lumanari in centrul orasului. Actiunea a fost obtinuta de un elev de 18 ani

Cu ghiozdanele inca in spate, peste 1500 de elevi din Ploiesti au participat la un mars tacut. Tinerii s-au adunat, initial, in centrul orasului, in fata Palatului Administrativ, unde au aprins lumanari pentru cei care si-au pierdut viata in incendiu, apoi au pornit intr-un mars tacut spre Parcul Mihai Viteazul din oras.

Mesajele lor arata tristete profunda, dar si determinare pentru zilele ce urmeaza: “Rockers never die. Colectiv 30.10.2015″, “Eroi in halate, nu spagari cu cravate”, “Bunicii la razboi. Parintii la revolutie. Este randul nostru! Vrem dreptate!”, “Ne trebuie autorizatie ca sa stam in picioare?” sau “#Colectiv. Condoleante familiilor indurerate”.

Harghita: Aproximativ 300 de romani si maghiari din Miercurea Ciuc s-au mobilizat pe Facebook
Solidaritatea a fost cuvantul de baza in judetul Harghita. Batrani si tineri, romani si maghiari, functionari sau oameni politici, toti si-au exprimat solidaritatea cu victimele tragediei din clubul Colectiv si au transmis gandurile lor bune pentru cei care se lupta acum pentru viata lor si pentru familiile greu incercate.

Facebook-ul i-a ajutat pe oameni sa se mobilizeze si sute de lumanari au fost aprinse pe platoul din fata Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc. Multe din ele insotite de fotografia lui Adrian Rugina, tanarul care a murit incercand sa salveze alte persoane si care a fost inmormantat marti, cu onoruri militare, in comuna harghiteana Corbu.

Cluj: Sute de oameni, la o slujba de pomenire in fata Catedralei mitropolitane
Tinerii din Cluj s-au intalnit marti seara la o slujba de pomenire oficiata de Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicut, pentru tinerii morti in incendiul de la clubul Colectiv din Bucuresti. Cu lumanari in maini, au cantat si s-au rugat alaturi de cei cativa zeci de preoti din toata tara, care se aflau la Cluj-Napoca pentru un simpozion.

Iasi: “Bucuresti nu uita, Iasiul e de partea ta!”
Potrivit martorilor prezenti la manifestatii, peste 500 de oameni au marsuit prin oras strigand “Iesiti din casa daca va pasa!”

Brasov: “Noi cat mai stam?”
Sute de oameni au iesit in strada la Brasov si au cerut revoltati demisia ministrului de interne, Gabriel Oprea. In semn de solidaritate cu manifestantii adunati in Capitala, au scandat lozinci si la adresa primarului Cristian Popescu Piedone si cer dreptate in cazul mortii celor 32 de tineri din clubul Colectiv.

“Ne vrem tara inapoi inca o data si o sa ne-o luam.”

Sute de persoane au scandat “Demisia, demisia”, “Piedone nu uita, te asteapa DNA”, “Solidaritate”, “Jos coruptii” langa Prefectura Brasov.

“Ne plangem mortii, dar ei isi plang buzunarele.”

Au aprins candele langa unul dintre zidurile Prefecturii si au intonat Imnul National, apoi au plecat in mars spre Piata Sfatului unde au stat 10 minute, dupa care au coborat pe str.Muresenilor, bulevardul Eroilor, la Prefectura.

“Eu o sa ies in strada in fiecare zi pana cand revendicarile mele o sa fie ascultate si indeplinite: Oprea demisia. Piedone demisia.”

Alba: Peste 1.000 de participanti la un mars al tacerii in memoria victimelor de la Colectiv
Cu candele aprinse in maini, peste o mie de persoane, printre care si peste douazeci de preoti ortodocsi, au participat marti seara, la Alba Iulia, la un “mars al tacerii” de la catedrala pana la Monumentul Eroilor de pe Bulevardul Transilvaniei.

Sibiu: “Vrem sa chemam lumea in strada. E cazul ca tinerii sa faca ceva pentru tara asta.”
Zeci de sibieni s-au rugat, marti seara, in Piata Mare din Centrul istoric al municipiului, pentru victimele din clubul ”Colectiv” din Capitala, ei aprinzand lumanari si solidarizandu-se cu protestul de la Bucuresti.

“Era cazul sa iesim si noi sibienii in strada. Am iesit si ieri seara, a fost un miting al tacerii, astazi am iesit dintr-o alta cauza, vrem sa chemam lumea in strada. E cazul ca tinerii sa faca ceva pentru tara asta. Conduc un club din Sibiu si nu vreau sa se mai intample ce s-a intamplat la Bucuresti. (…) Vrem si noi sa fim in siguranta”, a declarat marti seara, una dintre protestatare, Alina Munteanu, patroana unui club din Sibiu.

Braila: “Curajul e la noi, frica e la ei”
Zeci de persoane au protestat in Piata Independentei din Braila, cerand demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea si a primarului Sectorului 4 din Bucuresti, Cristian Popescu-Piedone.

Mobilizarea s-a facut pe retelele de socializare, iar majoritatea celor prezenti in Piata Independentei au fost tineri, care au scandat: ‘Jos Ponta’, ‘Demisia Oprea’, ‘Curajul e la noi, frica e la ei’, ‘Piedone nu uita, te asteapa DNA’, ‘Jos coruptii’.

Protestatarii au venit cu lumanari, pe care le-au aprins la troita din Piata Independentei, loc care, de duminica seara, s-a transformat intr-un altar in jurul fotografiei braileanului Andrei Petru Buca, de 29 de ani, de profesie arhitect, decedat in incendiul din clubul bucurestean.

Constanta: oamenii au fost indemnati sa se solidarizeze cu protestele de la Bucuresti si sa iasa in strada
Aproximativ o suta de constanteni s-au strans, marti seara, in jurul orei 22,00, in fata sediului Prefecturii, unde si-au exprimat solidaritatea cu familiile indurerate in urma tragediei de la clubul ”Colectiv”, dar si pentru a cere demisia guvernantilor.

Acestia au pornit apoi intr-un mars, care s-a desfasurat in zona centrala a orasului. Protestatarii s-au mobilizat prin intermediul retelelor de socializare, constantenii fiind indemnati sa se solidarizeze cu protestele de la Bucuresti si sa iasa in strada pentru a-si exprima nemultumirile.

Pe retelele de socializare se vorbeste si despre organizarea unor marsuri de amploare care sa se desfasoare in toate orasele tarii, vineri, incepand cu ora 20.00.

CORUPTIA UCIDE: 25.000 de oameni au cerut in strada schimbarea sistemului politic din Romania. “Este doar inceputul!”

25.000 de oameni au iesit marti in strada, cerand schimbarea clasei politice din Romania si demisiile lui Victor Ponta, Gabriel Oprea si Cristian Popescu Piedone.

La 4 zile de la tragedia din Colectiv, Romania nu doarme, refuza sa faca acest lucru. Mii de oameni au parcurs 11 kilometri prin Bucuresti, cerand demisiile lui Ponta, Oprea si Piedone. De la Revolutie nu a mai asistat Romania la astfel de scene.

Oamenii spun ca s-a umplut paharul si ca vor sa isi recapete demnitatea. De altfel, pe tot parcursul traseului, s-a strigat “vrem schimbare” si s-a spus ca trebuie sa se intample ceva in tara asta. Iar acesta este numai inceputul, se pare.

[…]

Este revolta Generatiei 2.0, iar alaturi de ea sunt si alte generatii. Oameni de 20-30 de ani sunt brat la brat cu persoane de 50-60 de ani sau chiar mai in etate. Cu totii s-au saturat sa inghita minciunile, coruptia, relele care an de an ne-au maciant si care au dus la dezastrul din Colectiv.

[…]

GALERIE FOTO: Imaginea valului care vine peste coruptia din Romania. 25.000 de oameni cer DEMISIA intregului sistem

 12191748_927003837373881_4114223070063649770_n_01622300

 • Hotnews:

Ponta: Imi depun mandatul de prim ministru si implicit pe cel al Guvernului Romaniei

BREAKING NEWS Dragnea: Victor Ponta demisioneaza din functia de premier

 • Digi24:

VICTOR PONTA A DEMISIONAT

Declarațiile lui Victor Ponta

„Am obligația să constat supărarea legitimă care există în cadrul societății. Oamenii simt nevoia de mai mult și ar fi o greșeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau și nici nu cred că este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniștrilor. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte din societate îl așteaptă și începînd de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru. Fac acest lucru pentru că în anii de politician am rezistat la orice bătălie cu adversarii politici însă nu mă bat cu oamenii”, a declarat Victor Ponta.

„Supărarea și suferința oamenilor nu trebuie să degenereze în jocuri de putere și cred că agresivitatea și violența verbală e un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm. Sper ca depunerea mandatului și al guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat”, a mai spus Victor Ponta.

Cursul euro-leu a crescut de la 4,43 la 4,4, iar tendința este de creștere.

Liviu Dragnea: Primul ministru a hotărât să își depună mandatul

Noi ne-am asumat împreună niște principii la Congres, am stabilit că producem o ruptură totală de trecut, care înseamnă și o ruptură totală de vechiul mod e a face politică. Am stabilit că facem politică pentru oameni și a face politică pentru oameni înseamnă că nu trebuie să fii surd sau orb atunci când oamenii își strigă nemulțumirea”, a spus Liviu Dragnea, președintele PSD.

Am înțeles că unii parteneri de-ai noștri nu doresc să își asume nicio responsabilitate și nu înțeleg că nu se mai poate face politică rupți de societate sau de ceea ce cer oamenii în toată societatea. Dacă ei nu își asumă, primul ministru a hotărât să își depună mandatul pentru că nu se mai poate continua așa. O să avem o întâlnire în Coaliție. Imediat după această declarație o să îi sun pe colegii noștri din Coaliție să ne vedem la ora 1 (13.00, n.r.), să ne vedem cu primul ministru și să stabilim împreună care este calea de urmat”, a mai spus liderul PSD. 

„Societatea vrea altceva”, a spus Liviu Dragnea. Vicepremierul a mai spus că Victor Ponta va rămâne în funcție până se va găsi un înlocuitor.

O să avem o discuție și cu președintele Iohannis, dar lucrurile nu mai pot rămâne așa. Dacă un primar nu a vrut să își asume nicio responsabilitate și a adoptat politica struțului, noi nu putem rămâne insensibili sau fără reacție în fața populației. O să anunțe și premierul cât de curând. De aici înainte, toți actorii politici, partidele politice, președintele trebuie să găsim o soluție pentru ca această țară să rămână stabilă. Primul ministru va gestiona treburile guvernamentale până când se va găsi o altă soluție”, a întărit Liviu Dragnea.

Sunt curios dacă, după ce premierul își va depune mandatul, primarul Sectorului 4 își va depune demisia. Câți lideri europeni ar trebui să demisioneze pentru ca Piedone să își depună mandatul?”, a mai spus liderul PSD.

FOTO VIDEO Tragedia din Colectiv | Zeci de mii de oameni au protestat în Bucureşti

Vedeti si:


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Clubul Colectiv, Inscenari, facaturi, Razboiul impotriva Romaniei, Revolte populare, revolutii, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

62 Commentarii la ““REVOLUTIA” ANTI-SISTEM A… SISTEMULUI (ABIA) A INCEPUT, exploatand socio-politic cu maximum cinism nenorocirea de la Colectiv. VICTOR PONTA SILIT SA DEMISIONEZE: “Nu mă bat cu oamenii”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Mi-a placut discursul discret mistocar al lui Ponta. Mi se pare si normal: ar trebui sa fii foarte-foarte ipocrit (asa, ca Iohannis) sa nu sesizezi uriasa ironie macabra in care s-a scaldat Romania in aceste zile.

 2. Oamenii sunt dipreati, pt ca doresc locuri de munca si salarii decente.
  O stire de ultima ora, neluata in seama arata ca firma suedeza IKEA a mai numparat 11 ha de pamant in Bucuresti (sediul unei foste fabrici comuniste), unde va face un nou super magazin de desfacere. Asta dupa ce a cumparat zeci de mii de ha de padure din Romania.

  Evenimentul zilei saluta investia de 150 milioane euro, numai ca majoritatea celor ce se vor angaja la IKEA vor primi ca orice vanzator de super-market 11-14 milioane lei..
  In al doilea rand, cei de la IKEA voe lovi in industria de mobila romaneasca si se vor pierde locuri de munca.
  In al treilea rand, daca va veni cineva in Bucuresti si va dori sa construiasca o fabrica la care sa lucreze specialisti bine-plati, care sa catice din plus-valoarea ca rezultat al competentei, nu cred ca va mai gasi un spatiu ca sa-si faca fabricile.

  Urmariti cine a cerut “stat minimal” “privatizari pe un euro” “retragerea statului din economie”.
  Spitalele private nu au ingrijit nici un bolnav ! TOTUL A CAZUT IN GRIJA STATULUI !
  SONDAJELE ARATA CA MAJORITATEA OAMENILOR DORESC SA LUCREZE LA STAT !

  De distrugrea fabricilor si improprietarirea strainilor pe nimic, se fac vinovate toate partidele, inclusiv PNTcd si Gigi Becali – avand e drept acoperire legislativa. Dar in diverse procente

 3. MA TEM CA LA PACHET S-AR PUTEA SA SARBATORITI REVENIREA UDMR-ului LA GUVERNARE !
  IZMNAR SAU NU, OPREA A REUSIT SA INTRERUPA GUVERNAREA DE 17 ANI A UDMRului !

 4. @ RomeoB:

  Cred ca sunt si pericole mult mai mari decat acesta acum.

 5. http://www.evzmonden.ro/mircea-badea-reactie-la-demisia-lui-ponta/

  „Asa da! Bravo! E minunat! Era momentul ca tinerii frumosi si liberi care cred ca sunt 60 de morti ascunsi la morga sa conduca tara. Plus ca…mineriade.
  Sistemul a mai invins o data. Sa vina pedelistii! Astept de mult momentul. In sfarsit s-a intamplat. Pace si securitate!”,

 6. Offtopic: Se pare ca nu numai pe Pamant e “tulburare”… 🙂
  De vineri in coace au fost observate o serie de fenomene ceresti cel putin interesante mai ales prin frecventa lor:
  – vineri 30 oct, in jurul orei la care a avut loc evenimentul din Colectiv, un meteorit a fost observat pe cerul Romaniei si al Italiei (nu am gasit nicio stire oficiala despre acest fenomen ci doar doua comentarii publicate pe hotnews, la primul articol despre incendiu) – http://i.imgur.com/Ee3EmwP.png
  – sambata seara un alt meteorit a fost observat pe cerul Poloniei – https://www.youtube.com/watch?v=_nZFZsf7TIc
  – luni seara un nou meteorit a fost inregistrat in Thailanda: https://www.youtube.com/watch?v=SOPWm9hgcYw

  Cateva informatii mai detaliate despre aceste fenomene: “During the next couple of weeks, there is a fairly good chance that Earth will encounter a swarm of unusually large space particles, capable of generating some eye-catching fireball meteors.

  The Taurid meteors, sometimes called “Halloween fireballs,”(fireballs are extremely bright meteors) create one of this year’s longest meteor showers, with at least a couple of shooting stars per hour from Oct. 20 to Nov. 30. But a one-week time frame extending from Nov. 5 through Nov. 12 is when the Taurids are most active.” – https://www.youtube.com/watch?v=zAkAsBomDfo

 7. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20556408-scria-adrian-rugina-eroul-din-colectiv-ziua-turului-doi-prezidentiale-aceasta-caracatita-monstruoasa-pusa-furt-imbuibare-numita-psd-trebuie-moara.htm

  Am fost mereu de parere ca orice exercitiu democratic incepe cu stampila de vot si se termina cu bata in mana. Mai pe romaneste, te duci si votezi, chiar daca, dupa 25 de ani, esti scarbit mereu de a vota fara incredere, doar raul cel mai mic. Apoi stai si speri ca raul cel mai mic nu e asa de rau. Si apoi, daca vezi ca ai gresit, iesi in strada, protestezi, strigi, te lupti, pana ceva se schimba cu adevarat. Si apoi o iei de la capat. Revolutiile nu se intampla pe Facebook, rezultatele nu se obtin la o bere, schimbarea e dura si cere sange, si nu cred ca suntem pregatiti pentru asta.

  […]

  Cam atat. Acum ma duc la vot. Dupa care imi scot bata din dulap si o pun frumos langa usa.

 8. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20555897-livetext-ponta-demisionat-dupa-protestele-masive-decisiva-politica-romaneasca.htm

  Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri ca liberalii se pronunta pentru alegeri anticipate, in conditiile in care “e nevoie de un nou start in politica romaneasca”.

  “PNL a inteles foarte clar un lucru: manifestarea de aseara este o manifestare impotriva neglijentei, a arogantei, a coruptiei din administratie. Este categoric un avertisment puternic pe care cetatenii, societatea civila, il da clasei politice, societatii in ansamblul sau”, a declarat Gorghiu, intr-o conferinta de presa, dupa demisia premierului Victor Ponta.

  In opinia sa, anticipatele reprezinta “cel mai rezonabil lucru, care vine in asteptarea societatii civile”.

  In acest sens, liberalii propun un acord politic intre partidele parlamentare: “Daca exista bunavointa si putin respect fata de cetatean, printr-un acord politic putem sa rezolvam aceasta criza”, a pledat ea.

  Intrebata de ziaristi daca parlamentarii PNL isi vor da demisia din parlament in cazul in care propunerea de anticipate e respinsa, Alina Gorghiu a raspuns ca discutia este prematura, dar “demisia unui numar de parlamentari nu inseamna alegeri anticipate”.

  “Alegerile anticipate inseamna un nou Parlament, care are legitimitatea votului popular”, a mai spus aceasta.

 9. @admin2
  E foarte posibil sa ai dreptate. Nu ma pricep la detalii. Dar ma tem sa nu iasa mai rau !

  In dec 89, pe lista extinsa fsn erau Ion Caramitru, Sorin Dumitrescu; si tot felul e oameni onesti. Dupa ce oamenii au plecat din strada oamenii lui Roman si Brukan au facut legea.

 10. Presa vrea ca autorităţile să intre cu tupeu în biserici şi eventual să le închidă pe motiv de pericol de incendiu de la lumânări.
  “Deși ISU avea suficienți controlori, Arafat abia acum începe verificări în cluburi și biserici
  http://www.curentul.info/politic/12761-desi-isu-are-suficienti-controlori-arafat-abia-acum-incepe-verificari-in-cluburi-si-biserici

 11. @ Adrian P:

  Asta deja e o manipulare grosolana. Nicaieri nu a spus ceva despre biserici Arafat!

 12. @ Mirela, Daniela:

  Da, asta e deja revolutia demenţei.

 13. Ce înseamnă o societate bună? Societatea în care oamenii vor să devină mai buni şi mai civilizaţi şi se unesc pentru a elimina orice obstacol le stă în calea acestui ideal. Uniţi devenim mai buni. Nu prin revoluţie, ci uniţi prin manifest social.

  Acest “manifest social” nu are autor. L-am primit ieri pe mail. Nu cred ca aparţine unei persoane ci eroului colectiv. Străzii. Ce înseamnă o societate bună? Este o întrebare grea pentru o naţiune care trăieşte de atât de multă vreme în adormire. O veche zicală spune că statul naşte frică, biserica naşte superstiţii şi mulţimea naşte ignoranţă.

  http://adevarul.ro/news/societate/manifest-social-1_5639d6a4f5eaafab2c4a9d04/index.html

 14. In conditiile in care si-au dat demisia cei solicitati sa plece de catre, manifestanti sa, credeam ca se va dezamorsa avantul revolutionar si ca initiatorii (oculti) ai revoltelor au ramas cu buza umflata (nu s-a declansa inca o stare de anarhie), dar se pare ca au vointa si intr-o logica cu totul schizofrenica, revoltele continua, ei chiar cred ca pot face legea in strada cu toate solicitarile lor, unele aberante, altele populiste. Papusarii pot fi fericiti, manipularile si incitarile la ura ale mass-mediei controlate de ei si-au facut efectul. Operatiunea spalarii pe creier a reusit. Chiar ma intreb ce se poate intampla atunci cand prostimea se impune in ciuda oricarei ratiuni. Imi vine in minte revolutia iacobina, sper sa nu se ajunga la violente, eventual vreun razboi civil…

 15. *scuze de greseli, ma grabesc si scriu in orb la tastatura

 16. De pe net adunate:

  Recent, a fost lansat o petiţie online prin care se cere transformarea Catedralei Mântuirii Neamului în spital.
  “Dorim să transformăm această catedrală (nefolositoare) în cel mai mare spital din România. De mici am fost învăţaţi în şcoli, la ora de religie, să ne ajutăm aproapele şi să îl iubim. De ce să stăm şi să ne uităm? De ce să nu acţionam? Hai! Poporu-le, ridică-te! Nu cer război, nu vreau moarte, vreau dreptate”, explică iniţiatorul anonim al petiţiei.”Sunt sigur că şi voi vreţi asta! Îmi tremură mâinile când scriu şi simt cum sângele românesc îmi hrăneşte dorinţa de dreptate. Cum să construiască o asemenea catedrală, când copiii mor de foame şi de frig pe străzi, când mamele plâng că nu au adăposturi, când bătrânii cerşesc? (…) Românilor, fraţilor, să luptăm pentru noi, pentru viitorul nostru, să aducem un omagiu străbunilor noştri. (…) Cum au putut ei să îl dărâme pe Ceauşescu, aşa putem şi noi să îi dărâmăm pe ei! Să semnăm petiţia, să ieşim în faţa los, în stradă, şi să le cerem dreptate. Noi îi conducem pe ei, nu ei pe noi”, mai scrie autorul.

  Dincolo de greselile gramaticale (dar cine mai “face” scoala in ziua de azi?) si de fracturile de logica din text, nu credeti ca “frizeaza” dementa? Au semnat-o destui!

 17. Mirela, putintica rabdare pana la stirile de dimineata. O noapte furtunoasa se pare ca ne asteapta. http://www.aktual24.ro/

 18. Pingback: PSIHOZA ANTI-BOR A SCLAVILOR FERICITI. “Tinerii frumosi si liberi”, revolutionari cu voie de la stapanirea reala a Romaniei vor DEMISIA PATRIARHULUI si stoparea FINANTARII BOR (NU SI A ALTOR CULTE) | Cuvântul Ortodox
 19. Pingback: PSIHOZA ANTI-BOR A SCLAVILOR FERICITI. “Tinerii frumosi si liberi”, revolutionari cu voie de la stapanirea reala a Romaniei, vor DEMISIA PATRIARHULUI si stoparea FINANTARII BOR (NU SI A ALTOR CULTE) | Cuvântul Ortodox
 20. Florin, pe internet oricine poate sa scrie despre orice deci nu stiu daca are sens sa luam in seama fiecare puseu din asta pseudorevolutionar si anti-BOR. “Maxime” din astea poti sa aduni cu miile de prin online 🙂

 21. @ioan:

  Nu e orice, acum, ci e vox populi. ma rog, al aluia care conteaza si intra la montaj.

 22. Astazi am ascultat la radio dementa promovata de Realitatea tv.

  O asemenea manipulare si “spalare” a lui Iohanis de catre Rares Bogdan si Lavinia Sandru … nici nu am cuvinte sa cataloghez asa ceva.
  Un stil atat de libidinos il intuiam la Lavinia Sandru, dar la Rares Bogdan nu ma asteptam. Nu ca el nu ar fi din aceasi tagma cu aproape toata presa “libera” din Romania, dar chiar in halul asta!
  Ma asteptam ca din clipa in clipa Rares Bogdan sa compuna in direct o oda de “slava” pentru Iohanis si chiar sa faca plecaciuni de cate ori ii pronunta numele.

  Cat despre “tinerii frumosi si liberi” … manipulabili fara limite. Pacat de ei ca sunt doar tineri, frumosi, destepti si licentiati. Daca ar fi fost si inteligenti, atunci da, ar fi fost o sansa pentru Romania.

 23. Se cere demisia/schimbarea intregii clase politice (?!) din toate posturile de conducere, ori asta inseamna anarhie. Se cere guvern de tehnocrati – n-au aflat se pare ce s-a intamplat in Grecia si Italia unde guvernarea tehnocratilor a fost una dezastruasa si dezamagirea a fost una pe masura. Tehnocratii nu au raspundere politica in fata electoratului, ei raspund exclusiv in fata propriei constiinte (daca au asa ceva), de aceea le este usor sa ia masuri dure, nepopulare. Sunt slugile perfecte in fata organismelor financiare internationale (FMI mai ales). E o mare prostie sa ceri asa ceva.

  E greu de inteles acest acest avant revolutionar avand in vedere ca nu era un context economic rau, tara iesise din recesiune, se marisera salariile medicilor, urmau cele ale profesorilor, nu era o stare atat de rea care sa determine populatia sa ceara demisia guvernului. In conditii de anarhie, caci asta se va intampla daca se continua asa, leul o sa o ia de tot la vale. Cerintele cu privire la Biserica sunt de asemenea aberante si fara nicio legatura cu tragedia care i-a scos initial in strada.
  Acesti tinerii “frumosi si liberi” mi se par rupti de realitate, faptul ca cer lucruri utopice, neclare sau imposibil de indeplinit arata cat sunt de debusolati, de manipulati. Fiecare zi de iesiri in strada nu face decat sa afecteze in rau economia tarii. Cred ca li s-au urat cu binele….

  P.S. Singurul lucru bun rezultat din toate evenimentele astea mi se pare a fi demisia min. sanatatii (odata cu cea a guvernului). Sper cu ocazia asta sa se renunte la acea legea vaccinarii

 24. @ ioan:

  Preluat si popularizat de Realitatea. Si, intamplator, care e in spiritul foarte multora dintre cei din strada…

 25. @ Mirela:

  Foarte bine analizat, in afara de speranta naivissima din PS., care si contrazice restul textului tau 🙂 Cum sa se renunte? Abia acum se va implementa cu exces de zel. Eu ma tem ca o sa-l regretam pe Banicioiu din multe motive, cu toate pacatele lui, fata de ce va urma. Apropo, din sursele noastre, am aflat ca in legea vaccinarii, “sistemul” era suparat pe el tocmai fiindca sustinea varianta MODERATA si incerca sa faca in asa fel incat sa nu fie conditionata scolarizarea de vaccinare si cauta sa lase o portita alegerii parintilor. Altii erau acolo cu variantele HARD si il presau. De asta, se pare, era pe lista neagra a lui Dragnea care, la cererea “sistemului”, voia sa il schimbe (din motive similare si pe Ministrul Educatiei, care se opunea orelor de educatie sexuala). Sa vezi de acum… “Schimbarea stapanilor, bucuria…”

 26. Groaznic, daca e asa… 🙁

 27. Daca mesajul a fost difuzat de televiziuni atunci e clar. Astia in disperarea lor de a-si asigura prime-time-ul au ajuns sa preia tot felul de ineptii din online. Partea mai grava este ca trompetele astea de televiziuni sunt formatoare de opinie pentru o parte dintre romani.

 28. Iohannis: „a rebuit sa moara oamnei ca sa plece Ponta”

  Mi-e sila. Ce om…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare