MITROPOLITUL NEOFIT: “Vreti sa va spun un Sfant care se va arata ca mare aparator impotriva acestei molime? SFANTUL NICHIFOR LEPROSUL”/ Avva Anania Koustenis: “SA LE TRANSMITI OAMENILOR SA NU SE TEAMA DE CORONAVIRUS!” (video)

10-03-2020 Sublinieri

“Stiti cum s-a gasit? Erau in spital cinci calugarite bolnave si ele de lepra, si stiti ce au fagaduit sa faca daca se va gasi medicamentul? Ca sa vedeti cum ar trebui crestinii sa abordeze Coronavirusul, lepra si alte rele. Aceste calugarite vedeau cum oamenii leprosi sufereau, aveau dureri, unii dintre ei se sinucideau din cauza disperarii, pentru ca familiile lor ii respingeau – nu toti erau ca Antim si Nichifor – si saracele ii compatimeau pe acestia. Si L-au rugat pe Dumnezeu: “Sa se gaseasca de catre un medic smerit medicamentul leprei, si ne legam ca in timpul vietii noastre sa nu punem in gura ulei niciodata, nici macar in timpul Pastelui”. Si s-a gasit medicamentul. Vedeti cum intervin crestinii in istoria omenirii? Prin rugaciune, prin jertfa lor, cu postul lor, cu sfintenia lor si s-a gasit medicamentul”.

Aprinzand opaitul sfintilor – a VIII-a sinaxa duhovniceasca a Mitropolitului Neofit de Morfou, 26.02.2020:

Traducerea unor fragmente, de E.P., pentru „Cuvântul ortodox”

Despre ateism, putina credinta si putinatatea sufleteasca si coronavirus (III)

***

Vreti sa va spun un Sfant care se va arata ca mare aparator impotriva acestei molime? Sfantul Nichifor Leprosul. El chiar a trait pe piele lui o boala grea. Acestuia ii va da Dumnezeu har ca sa poata indeparta boala de la cei ce il vor chema. Pentru ca daca Dumnezeu va ingadui sa se intinda acest virus si sa ajunga si la noi [s-a zis in 25 februarie: intre timp a ajuns si sunt si in Grecia cateva zeci de cazuri diagnosticate – n.n.], ceea ce este foarte posibil, in Egipt a ajuns deja, avem si atatia refugiati, nu indrazneste nimeni sa zica sa se opreasca calatoriile internationale, multe din ele inutile.

Deci oamenii credintei vor fi de mare ajutor. Stiti de ce in vremea prigoanelor, multi s-au increstinat? Deoarece atunci a fost o epidemie mare si chiar si copiii imparatului se imbolnavisera, si doctorii cei bine platiti disparusera toti. Si cine credeti ca ii vizitau pe acesti copii? Crestinii din inchisori. Faceau rugaciuni pentru vindecare si multi se faceau bine. Astfel ca s-a intins credinta, din faptele bune ale crestinilor si din curajul lor. Aici sa va vad cum va veti purta! Acum se va invedera care dintre noi, indiferent de pozitia noastra sociala, avem credinta in Adevaratul Dumnezeu si il vom vizita pe fratele nostru bolnav ca sa ii ducem un pahar de apa.

Sfantul Antim ii ingrijea pe leprosi din Chios in secolul trecut, si le facea Sfanta Liturghie si ii impartasea si nu s-a lipit de le lepra si a trait pana la 95 de ani.

Batranul meu, Evmenie, ucenic al sfantului Nichifor, s-a imbolnavit de lepra, un om cu viata sfanta, asa a ingaduit Dumnezeu sa fie incercat. Si a mers la spitalul de leprosi Sfanta Varvara din Egaleo (n.tr: un cartier din Atena). Lepra incepuse sa il deranjeze, avea dureri cumplite imi zicea, ca un pieptene de fier care ii tragea bucati din carne, isi tinea mainile in sus si zicea:

Hristoase, Iti multumesc pentru Crucea pe care mi-ai daruit-o! Mare Crucea, mare Invierea. Te rog doar sa imi trimiti un om care sa ma invete sa ma rog cu rugaciunea inimii!

Si pe cine i-a trimis Sfantul Antim? I l-a trimis pe Sfantul Nichifor Leprosul, impreuna cu un biletel pe care scria: “pater Sofronie – asa il chema pe sfant la acea data – iti trimit o comoara care sa te invete ceea ce cauti. Sa il ingrijesti si vei deveni mostenitorul acestei comori”. Si l-a invatat sfantul Nichifor toata dogma Sfintei Treimi.

Dar iata ca s-a gasit si medicamentul leprei la un moment dat. Stiti cum s-a gasit? Erau in spital cinci calugarite bolnave si ele de lepra, si stiti ce au fagaduit sa faca daca se va gasi medicamentul? Ca sa vedeti cum ar trebui crestinii sa abordeze Coronavirusul, lepra si alte rele. Aceste calugarite vedeau cum oamenii leprosi sufereau, aveau dureri, unii dintre ei se sinucideau din cauza disperarii, pentru ca familiile lor ii respingeau – nu toti erau ca Antim si Nichifor – si saracele ii compatimeau pe acestia. Si L-au rugat pe Dumnezeu: “Sa se gaseasca de catre un medic smerit medicamentul leprei, si ne legam ca in timpul vietii noastre sa nu punem in gura ulei niciodata, nici macar in timpul Pastelui.” Si s-a gasit medicamentul. Vedeti cum intervin crestinii in istoria omenirii? Prin rugaciune, prin jertfa lor, cu postul lor, cu sfintenia lor si s-a gasit medicamentul. Ce credeti ca au facut cele 5 calugarite, pe una dintre ele o chema Filotheea? Si-au tinut promisiunea. Eu le-am cunoscut pe toate cinci. Chiar am petrecut o Inviere cu ele. Asa m-a luminat Dumnezeu, ca ultimul Pasti din Grecia inainte de a ma intoarce in Cipru ca sa devin calugar, sa nu il mai fac cu sfantul Iacov, ci sa il petrec cu Sfantul Evmenie, sa am si un Pasti petrecut cu acesti oameni. A fost cel mai minunat Pasti pe care l-am trait in viata mea. Dupa ce trece sarbatoarea Pastilor, sa imi amintiti sa va povestesc cum am petrecut Invierea impreuna cu leprosii. Veti rade si veti plange.

[Mitropolitul incepe sa povesteasca:] “Hristos a Inviat!”. Ne grabeam cu totii sa mergem sa mancam supa, friptura. Gherontissa Filoteea imi zice: “Da-mi, fiule, uleiul lui Hristos!”. Ii dau candela, si-a inmuiat degetul in uleiul din candela, a zis: “Hristos a Inviat, fratilor si surorilor!”, l-a trecut peste buze si asta era tot uleiul de care se atingea. Dupa care se intorcea la mancarea ei din cartofi fierti. Auziti? Si ea, si surorile ei. Cand le-am scos ramasitele din mormant, oasele lor raspandeau buna mireasma. Acestia sunt sfintii necunoscuti. Nu le vom face niciodata icoane. Dar, in fata lui Dumnezeu sunt sfinti.

Sfantul Evmenie s-a vindecat dupa ce s-a gasit tratamentul leprei. Dar cand a vazut calugaritele care s-au legat sa nu mance ulei toata viata, a zis ca nu pleaca nici el din spital. Mai ales ca unii dintre leprosii care se vindecasera nu erau acceptati de familiile lor si erau nevoiti sa revina in spital. Vreo 300 s-au intors. Si asa, gheron Evmenie a hotarat, desi se vindecase, sa ramana si el impreuna cu leprosii ca sa ii slujeasca. A ramas. L-a ingrijit pe Sfantul Nichifor, i-a ingrijit si pe ceilalti batrani care ramasesera in spital si asa s-a sfintit el. Si acum, in ceruri, el este la aceeasi inaltime cu Sfantul Paisie.

Dupa ce s-a preotit, ii impartasea pe leprosi si apoi consuma tot ce ramanea in Potir. Asta o zic pentru voi, preotii. Ca sa nu ziceti maine ca va este teama sa nu va imbolnaviti. Ce este putina-credinta? Asta este. Desigur. Dumnezeu sa ne pazeasca! Nu de boala, asta e dupa cum e Voia Domnului! Ci de putina credinta si de putinatatea sufletului.

INTREBARE:

A fost profetit virusul Corona? (…)

RASPUNS:

Da, au zis sfintii si de acestea. Si noi am spus ca nu ne vor lovi doar evenimentele legate de razboi, ci vom avea si boli, epdiemii. Ei au zis lucruri foarte concrete, nu le mai spun, nu e nevoie. Noi ce facem? Doar va spun asa: Dumnezeu va folosi aceste boli ca sa dea o rezolvare la probleme care acum noua ni se par de nerezolvat. Un singur lucru va voi spune: va da o rezolvare minunata la problema refugiatilor. Si toti vor fi multumiti: si refugiatii, si cei care acum demonstreaza impotriva.

Dar nu este al nostru sa facem politica pe baza profetiilor. Noi sa facem dupa cum au facut Sfantul Nichifor, Sfantul Antim [din Chios] si sfantul Evmenie, lucrarea pe care au facut-o cele 5 calugarite si pe care au facut-o leprosii. Aceasta lucrare sa facem. Celelalte sunt ale curiozitatii. Are Dumnezeu planul Sau.

Si toate aceste evenimente sunt dureroase, cutremure, inundatii, razboaie, eruptii vulcanice, epidemiile, dar o operatie chirurgicala nu e dureroasa? Este! Cu toate acestea, trebuie sa trecem prin ea. Ca sa vina sanatatea. Pentru cei care o doresc. Pentru cei care nu vor sanantatea si vor ateismul, chiar si durerea ii poate curata de multe pacate mici. De cele mari nepocaite si nemarturisite vor da socoteala lui Dumnezeu. Si ei, si noi. Dumnezeu sa ne aiba printre cei ce sa pocaiesc, cei ce se spovedesc si au mila fata de semenii lor aflati in durere, boli sau au putina credinta!

Va multumesc!

Am avut in aceasta seara niste teme grele, dure, dar traim vremuri grele si nu putem sa ne prefacem ca nu vedem asta.

***

Român Ortodox în Franța:

Părintele Eumenie Saridakis, ucenicul Sf. Nichifor Leprosul, cel ce a primit harisma bucuriei. “Nu este cu putinţă să spui: eu postesc, atunci când postirea nu-ţi dăruieşte bucurie”

f

***

Sfântul Nichifor Leprosul s-a arătat unui creștin și i-a spus: “Să le transmiți oamenilor să nu se teamă de coronavirus!”. Viața celui ce durerea și stricăciunea cea trupească a nesocotit

Avva Anania Koustenis:

De curând s-a arătat unui creștin Sfântul Nichifor – acesta a fost bolnav de lepră. Este prăznuit pe 4 ianuarie. M-am închinat [și eu] la Sfintele lui moaște. S-a arătat, [deci] cuiva în Atena, care vrea să rămână în anonimat – și bine face! -, și i-a spus: Să le transmiți oamenilor să nu se teamă de coronavirus! Chiar dacă se va îmbolnăvi cineva, să mă cheme în rugăciune, iar eu îl voi vindeca!”. Cum se face asta? Prin minune! Dacă vrei, crezi, dacă nu, nu crezi! De aceea, acel om nu a vrut să-și spună numele, ca să nu forțeze pe nimeni să creadă. Însă este foarte reprezentativ faptul că acest sfânt, bolnav fiind, nu doar că s-a vindecat prin rugăciunea și viața sa, dar a devenit și Sfânt, face minuni și vindecă pe alții.

Să avem binecuvântarea Sfântului Nichifor!

***

PARACLISUL SFANTULUI NICHIFOR LEPROSUL

Legaturi:

Mitropolitul Neofit de Morfou: INVATAND SMERENIA LUI HRISTOS prin TACERE, SLUJIREA CELOR SUFERINZI, RABDAREA BOLII si RUGACIUNEA CU DURERE

SFINTII PAISIE, PORFIRIE, IACOV, harisma profetiei si APRINDEREA OPAITULUI pentru oamenii contemporani – extras tradus din conferinta Mitropolitului NEOFIT DE MORFOU despre marii duhovnici greci canonizati ai secolului XX (si VIDEO)

MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) despre SEMNELE VREMURILOR, apropierea Razboiului Mondial si a MARILOR CUTREMURE. Care sunt motivele pentru care ingaduie Dumnezeu nenorocirile si CE AVEM DE FACUT: “Nu Dumnezeu provoaca aceste probleme, ci pacatele oamenilor. IN ACESTI ANI, INMULTITI RUGACIUNEA! Este foarte important sa fim gasiti in pocainta”

“DE ACUM INAINTE PROFETIILE VOR DEVENI STIRILE ZILEI… Avem nevoie de o operatie chirurgicala profunda“- Mitropolitul cipriot NEOFIT despre nevoia de pocainta, CATASTROFELE NATURALE care urmeaza legalizarii pacatelor impotriva firii si SEMNELE apropierii ultimului RAZBOI MONDIAL: Atacarea Iranului de catre Israel si caderea lui Erdogan

O noua predica a MITROPOLITULUI NEOFIT (Cipru): “Martiriul este o realitate contemporana cu noi. Se poate sa vina ceasul cel greu si deodata va trebui sa marturisim”. SA CULTIVAM POCAINTA, SA CEREM CREDINTA SI RABDARE! Ce ar putea sa insemne RECUNOASTEREA IERUSALIMULUI DREPT CAPITALA A ISRAELULUI?

“HRISTOASE AL MEU, DA-MI RABDAREA SI CREDINTA SFINTILOR!” – Predici noi ale MITROPOLITULUI cipriot NEOFIT DE MORFOU (audio, text): “Trebuie sa stiti ca EXAMENELE INCEP! Trebuie cu totii sa fim gata de mari evenimente neasteptate”

MITROPOLITUL NEOFIT de Morfou primește sfat de la o maică sfântă să ne îndemne la RUGĂCIUNI COMUNE LA ORELE NOPȚII, pentru a putea lupta cu duhurile de DISPERARE ȘI FRICĂ și pentru că… “țara noastră este în pericol și țările tuturor ortodocșilor sunt în pericol”

 

***

SFANTUL NICOLAE VELIMIROVICI DESPRE SEMNELE DE LA DUMNEZEU: “… intrucat cutremurele vor fi foarte dese, popoarele vor trai intr-o frica neincetata”

STII DE CE…?

 

***

PREASFINTITUL MACARIE despre reactia duhovniceasca la CRIZA CORONAVIRUSULUI – MESAJ IMPORTANT DE INCURAJARE SI INTARIRE in credinta si dragoste in ZILE DE CERNERE: “In vremuri de incercare trebuie SA STRANGEM RANDURILE. Orice s-ar intampla, noi, păstorii va suntem alaturi, va slujim si nu va abandonam!”

“SFINTELE TAINE sunt realitati, nu simboluri. Este o PROFANARE sa ne gandim sau sa ne apropiem de ele ca si cum ar fi realitati biologice obisnuite, perisabile” – Marturisirile limpezi si puternice ale unor EPISCOPI ROMÂNI (PS MACARIE, IGNATIE si IUSTIN) despre SEMNIFICATIA SI PUTEREA SFINTEI IMPARTASANII, in contextul “ISPITEI de a dori sa modificam DUPA BUNUL PLAC randuiala liturgica statornicita in Biserica”

Parintele Vasile Ioana: CUVANT LAMURITOR DESPRE SFANTA IMPARTASANIE in contextul ”INFODEMIEI” CORONAVIRUSULUI. Explicatii privitor la cele doua comunicate ale Patriarhiei: “PRIMUL A FOST LA PRESIUNE. Numai Patriarh sa nu fii in vremurile astea! Greu este, dragilor, sa iti vina institutiile statului si sa te oblige sa iei niste masuri”. “HAIDETI SA NE RUGAM PENTRU TARA! URMEAZA O PERIOADA GREA. NU A INCEPUT INCA RAUL…” (video + text)

CORONAVIRUSUL, ÎMPĂRTĂȘANIA și CREȘTINII. “Să ne privim în oglindă, punându-ne întrebarea cu toată sinceritatea: de ce ne împărtășim?”

Cuviosul EUSEBIU GIANNAKAKIS, “in mijlocul durerii, la capataiul celor suferinzi”, despre PUTEREA MINUNATA A SFINTELOR TAINE ALE SPOVEDANIEI SI IMPARTASANIEI in viata celor bolnavi: “Slava Tie, Doamne! Binecuvantate sunt lacrimile pocaintei!” ROLUL PREOTULUI DE SPITAL SI FOLOSUL BOLII

Sfantul Cuvios Paisie Aghioritul despre CUM POT FI AJUTATI SI CUM AR TREBUI SLUJITI CEI BOLNAVI. “Daca nu suspini in pat, suspina cel putin in rugaciunea pentru bolnavi. Daca cerem ceva de la Dumnezeu fara sa jertfim şi noi ceva, rugaciunea nu ne este ascultata”. IMPORTANTA INTELEGERII CELOR INDURERATI

IN ATENTIA CELOR CARE SE SCARBESC DE FRATELE LOR MURDAR SI BOLNAV: “Daca il iubesti pe celalalt ca pe un frate, ii stergi nasul cu propria batista si o pui iarasi in buzunar!”(Cuv. Paisie Aghioritul)

“AM IUBIT PĂTIMIREA, fiindcă minunat curăţeşte sufletul”. BINECUVANTAREA NEDREPTATII si PRIGOANA IZBAVITOARE. Suferinta muceniceasca si slujirea jertfelnica din inchisorile bolsevice, din exilul siberian si de la inceputul razboiului ale SFANTULUI EPISCOP LUCA AL CRIMEEI: “Vlădica răbda totul cu adâncă încredinţare în voia lui Dumnezeu”

Parintele Iustin Parvu: ASTAZI NE LIPSESTE MILA

NE PUTEM IMBOLNAVI DACA NE IMPARTASIM SAU DACA SARUTAM ICOANELE DIN BISERICA? Cum trebuie sa procedam cu gandurile de indoiala?

“Cum sa admitem ca preotii sa semene asemenea indoieli?” RASPUNSURILE TRADITIEI LA SMINTEALA PARINTELUI LUCIAN GRIGORE IN CHESTIUNEA LINGURITEI DE IMPARTASANIE

Demonstratie a unui fapt de credinta pentru cei indoielnici: NU NE PUTEM IMBOLNAVI DACA SARUTAM ICOANELE!

“Ne-a mai dat Dumnezeu un Post. Încă o șansă…”. CARE ESTE CAUZA DUHULUI ANTIHRISTIC CARE RĂZBOIEȘTE BISERICA?


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Impartasania, Minuni si convertiri, Mitropolitul Neofit de Morfou, Pandemia Covid-19, Preotie (pentru preoti), Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Sfintii - prietenii lui Dumnezeu, prietenii nostri, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “MITROPOLITUL NEOFIT: “Vreti sa va spun un Sfant care se va arata ca mare aparator impotriva acestei molime? SFANTUL NICHIFOR LEPROSUL”/ Avva Anania Koustenis: “SA LE TRANSMITI OAMENILOR SA NU SE TEAMA DE CORONAVIRUS!” (video)

 1. Domnul sa ne ajute, pentru rugaciunile Sf. Nichifor!
  Asemeni acelor cinci calugarite, sa facem un pic de jertfa, sa aratam mai multa dragoste fata de ceilalti, sa vorbim mai mult cu Dumnezeu decat cu oamenii.

 2. Pingback: PATRIARHUL ILIA al GEORGIEI - mesaj de incurajare in criza pandemica: "AM AVUT O VIZIUNE despre cum omul poate sa infranga CORONAVIRUSUL, cu ajutorul lui Dumnezeu si al Sfintei Cruci" - Cuvântul Ortodox
 3. Pingback: MESAJ CRUCIAL AL PREASFINȚITULUI MACARIE PENTRU TRECEREA ”EXAMENULUI” PANDEMIEI DE CORONAVIRUS: “Atunci când va înceta Liturghia, va înceta și istoria acestei lumi și va veni sfârșitul. LITURGHIA ȚINE ROMÂNIA! Liturghia ține Scandinav
 4. Pingback: MITROPOLITUL ATANASIE DE LIMASOL (Cipru), ucenic al Sfantului Paisie Aghioritul, despre ABORDAREA DUHOVNICEASCA A PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI: “Acestei crize ii vom putea tine piept doar prin rugaciune. AVEM NEVOIE DE MULTA, DE FOARTA MULTA RUGACIUNE.
 5. Pingback: “O luptă titanică are loc în fața ochilor noștri! Apocalipsa, Marea Revelație, se desfășoară în fața ochilor noștri. Necurata fiara atacă cu disperare lumea, răcnește căutând pe cine și cum să înghită”. PĂRINTELE ELIE RAG
 6. Pingback: Reacție-avertisment a PS IUSTIN, episcopul Maramureșului și Sătmarului: „Revino-ți popor român! Întoarce-te la Dumnezeu! Cinstește Sfânta Biserică și rânduielile ei!”/ Răspunsul ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI dat agresiunii DSP Constanța
 7. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU (CIPRU) a fost nevoit sa accepte INCHIDEREA BISERICILOR pentru popor in urma unui ordin prezidential. SFATURI PENTRU CREDINCIOSI IN VREME DE IZOLARE."Daca nu ne folosim si de acest prilej pentru a ne intari duhovniceste,
 8. Pingback: PRIVEGHERE IN SFANTUL MUNTE si RECOMANDARI DE IMPREUNA-RUGACIUNE pentru izbavirea de nenorocirea abatuta peste lume si Biserica - Cuvântul Ortodox
 9. Pingback: “SINGURA SOLUTIE este SA NE TOPIM IN RUGACIUNE catre Dumnezeu si catre Maica Domnului. Orice altceva este insuficient! ACUM SE VOR CERNE LUCRURILE…” – Predica PREASFINTITULUI DAMASCHIN DORNEANUL de praznicul Buneivestiri, in vreme
 10. Pingback: CUM POATE FI IZGONIT DUHOVNICESTE “ACEST NEAM DE… MOLIMA”? – Cuvantul IPS TEOFAN in Duminica a patra din Postul cel Mare si prima fara credinciosi, fara “garda de suflet si de inima” a păstorilor. ARME DE REZISTENTA IN
 11. Pingback: SE INTERZIC ACTIVITATILE RELIGIOASE CU MAI MULT DE 100 DE PERSOANE!/ Slujbele ortodoxe deja nu se mai tin in Italia, CATOLICII CAPITULEAZA, confirmandu-si secularizarea agresiva, BISERICA GRECIEI SI PATRIARHIA ANTIOHIEI - POZITII CATEGORICE, EXEMPLARE/ De
 12. Pingback: SE DAU SPERANTE PENTRU SLUJBA INVIERII, iar ceremonia pogorarii Sfintei Lumini la Ierusalim este posibil sa aiba totusi loc!/ BULGARIA, APARATA DE CORONAVIRUS DE SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS SI DE... CREDINTA MARTURISITOARE A PRIM-MINISTRULUI SAU, BOYKO BO
 13. Pingback: SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS – VIATA SI MINUNILE (video). RUGACIUNI si PARACLIS al SFANTULUI VINDECATOR SI IZBAVITOR DE CORONAVIRUS (audio, text) | Cuvântul Ortodox
 14. Pingback: Predica MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU din prima duminica de dupa inchiderea bisericilor si in Cipru: “Iata acum ocazia SA DEVENIM BISERICA DE ACASA! SA NE RUGAM IMPREUNA! De ce avem nevoie, azi si maine si in viitorul apropiat, este MINUNEA. Aceas
 15. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU (CIPRU) a fost nevoit sa accepte INCHIDEREA BISERICILOR pentru popor in urma unui ordin prezidential. SFATURI PENTRU CREDINCIOSI IN VREME DE IZOLARE. "Daca nu ne folosim si de acest prilej pentru a ne intari duhovniceste
 16. Pingback: "ACUM ESTE VREMEA PREGATIRII! Fiti rabdatori, in asteptarea lui Hristos!" - MITROPOLITUL NEOFIT de Morfou indeamna la POCAINTA, RABDARE si la... adunarea de PROVIZII PE UN AN DE ZILE, in vederea incercarilor ce vor veni. "Pentru ca NE-AU GA
 17. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) - MARTURISIRE DESCHISA de Florii despre PRIGOANA CRESTINILOR prin INCHIDEREA BISERICILOR sub motivul pandemiei, cand tocmai in ele se afla MEDICAMENTUL SALVATOR. "Asa cum au drepturi ateii, au drepturi si credinciosii. Si
 18. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU: “Ceea ce traim acum este INCEPUTUL RAZBOIULUI MONDIAL, este un razboi biologic. Si mai ales este un RAZBOI AL FRICII. Daca reusesti sa infricosezi poporul, poti sa ii faci ce vrei. NU DOAR VACCINURI, CI TE SUI PE EL SI
 19. Pingback: MITROPOLITUL DE MORFOU (Cipru), REFUZAND SA INCHIDA USILE BISERICILOR din eparhia sa PENTRU CREDINCIOSI, dupa noua “carantina”: “Asa zice Evanghelia: NOI AVEM OBLIGATIA SA ASCULTAM MAI INTAI DE HRISTOS! Imi asum raspunderea pentru voi to
 20. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU (Cipru), citând pe Avva Sava Achileos și pe alți greci cu viață sfântă: "ANTIHRISTUL VA OCUPA TRONUL SĂNĂTĂȚII". PLANUL LOR ESTE CA CEI "VACCINAȚI" SĂ SE LUPTE CU CEI "NEVACCINAȚI".
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate