STRATEGIA PRIN CARE SUA A PRODUS “REVOLUTIA” UCRAINEANA: finantarea directa a “militantilor”, fabricarea de clipuri virale si actiunea prin intermediari/ POLONIA – O “TURCIE” SLAVONA/ Extazul ce prevesteste agonia

24-02-2014 12 minute Sublinieri


kamensky

sursa desen: http://www.humor-kamensky.sk/

Ne-au parvenit un numar de confirmari din partea cititorilor ca Washington alimenteaza protestele violente din Ucraina cu bani publici. Washington nu are bani de bonuri de masa sau de prevenire a executarilor silite, insa are destui pentru subminarea Ucrainei.

Un cititor ne scrie: “Sotia mea, care este ucraineanca, ia legatura saptamanal cu parintii si prietenii ei din Zhytomyr (NV Ucrainei).  Acestia i-au transmis ca majoritatea protestatarilor primesc intre 200 si 300 de grivna, adica 15-25 de euro. Am mai auzit si ca una dintre cele mai active agentii de sutinere financiara din partea UE este agentia germana Konrad Adenauer Stiftung, cu legaturi stranse cu CDU, partidul Angelei Merkel.”

Johannes Loew scrie pe site-ul elynitthria.net: “Tocmai m-am intors din Ucraina (locuiesc in Munchen, Germania) si am petrecut mult timp pe Maidan. Majoritatea acelor oameni primesc 100 de grivna. Studentii primesc 300.”

Dupa cum relatasem pe 12 februarie in “Protestele orchestrate de Washington destabilizeaza Ucraina” (http://www.paulcraigroberts.org/2014/02/12/washington-orchestrated-protests-destabilizing-ukraine), Secretarul Adjunct de Stat Victoria Nuland, o inversunata rusofoba si promotoare neoconservatoare a razboiului, declara in decembrie pentru Clubul National de Presa ca SUA “au investit” 5 miliarde de dolari in organizarea unei retele ce are ca scop atingerea intereselor americane in Ucraina, pntru a darui Ucrainei “viitorul pe care il merita (http://www.informationclearinghouse.info/article37599.htm). Nuland este oficialul lui Obama care a fost prinsa cu mata-n sac numind membrii guvernului ucrainean pe care Washington intentioneaza sa-i impuna dupa ce protestarii platiti vor fi detronat actualul guvern independent, ales democratic.

Ce inseamna pentru Nuland viitorul Ucrainei sub stapanirea UE este ca aceasta sa fie jefuita precum Letonia si Grecia si sa fie folosita de catre Washington ca baza de rachete americane indreptate impotriva Rusiei.

Din raspunsurile la cererea mea de confirmare a informatiilor primite din Moldova (http://www.paulcraigroberts.org/2014/02/14/russia-attack-paul-craig-roberts), putem afla suficiente dovezi ca Washington a instigat protestele violente pe care ziarele si canalele de stiri occidentale sa le investigheze. Insa nu au facut-o. Dupa cum stim, ziaristii sunt sustinatori ai crimelor si duplicitatii Washingtonului. Mai mult, mass-media americana relateaza ca guvernul ucrainean isi plateste cetatenii pentru a protesta in favoarea lui (http://www.usatoday.com/story/news/world/2014/02/16/ukraine-government-protests/5435315/). Guvernului [fostului guvern filo-rus – n.n.] ii va fi foarte dificil sa egaleze cele 5 miliarde americane.

ukrn4Dupa cum scria Karl Marx, banii transforma totul intr-un produs bun de vandut si cumparat. Nu as fi surprins ca unii dintre protestari sa lucreze pentru ambele parti.

Bineinteles, nu toti protestatarii sunt platiti. Exista suficienti naivi pe strada care considera ca lupta impotriva coruptiei guvernului ucrainean. Am auzit parerea catorva. Nu incape indoiala ca guvernul e corupt. Care guvern nu este? Coruptia guvernelor este universala, insa este usor sa sari din lac in put. Protestatarii par sa creada ca pot scapa de coruptie prin aderarea la Uniunea Europeana. Evident, acesti naivi nu au habar de raportul asupra coruptiei europene publicat pe 3 februarie de catre Comisarul European al Afacerilor Interne. Raportul afirma ca toate cele 28 de state ale Uniunii sunt afectate de coruptia politica, costand economiile europene 162.2 miliarde de dolari pe an (http://www.aljazeera.com/news/europe/2014/02/eu-report-corruption-widespread-bloc-20142313322401478.html). Conform Bancii Mondiale, costul economic al coruptiei din UE este aproape la fel de mare ca PIB-ul Ucrainei (http://data.worldbank.org/country/ukraine). Ucraina nu va scapa de coruptie in urma aderarii, ci va suferi de o coruptie sporita.

Nu am nicio obiectie impotriva ucrainenilor ce protesteaza pentru aceasta. Acesti naivi ar putea primi o lectie buna prin predarea tarii in mainile corupte ale Bruxellesului si ale Washingtonului. Sunt totusi impotriva lipsei de constientizare a faptului ca prin acordul lor de a fi manipulati de catre Washington, acestia imping lumea catre un razboi periculos. As fi surprins ca Rusia sa se impace cu prezenta rachetelor si a bazelor militare americane in Ucraina.

Nebuni ca Nuland ne-au adus Primul Razboi Mondial. Al Treilea Razboi Mondial ar fi ultimul. Dorinta Washingtonului de a exploata orice oportunitate pentru a-si stabili hegemonia asupra lumii ne conduce pe toti catre un razboi nuclear. Precum Nuland, un procent insemnat din populatia Ucrainei de vest este rusofob. Cunosc de ce ucrainenilor nu le place Rusia, insa emotiile alimentate de banii Washingtonului nu ar trebui sa modifice cursul istoriei. Nu vor mai ramane istorici care sa documenteze cum naivii ucraineni au condus lumea catre distrugere.

Pe masura ce se inarmeaza, ocupa cladiri guvernamentale si trag asupra sediilor presei, protestatarii ucraineni sustinuti de SUA isi obtin legitimarea cu ajutorul unui film viral in stilul Kony 2012, care promoveaza imaginea spontana a protestelor.Insa acest film este strans legat de ONG-uri mai putin cunoscute, direct implicate in orchestrarea falselor “revolutii colorate” din trecut.

Filmul, intitulat “Sunt ucraineanca”, a strans deja peste 3 milioane de vizualizari. In film ne este prezentata o femeie atragatoare care sustine cu insistenta ca rascoala ucraineana se bazeaza doar pe libertate si democratie.

Avem de-a face cu o propaganda emotionala volubila si simplificata, care pretinde a explica “scopul unic” din spatele protestelor din Ucraina, o minciuna gogonata care ignora factorii geopolitici multi-fatetati din spatele rascoalei, factori centrati pe intentiile razboinice ale Statelor fata-ukrUnite, Uniunii Europene si Rusiei.

Femeia ii incurajeaza pe telespectatori sa “ii ajute prin transmiterea acestei povesti… doar prin promovarea acestui film”, incadrand astfel dezbaterea in jurul naratiunii ca aceasta criza se refera doar la dorirea “libertatii” de catre ucraineni, ignorand in esenta adevaratele motive din spatele revoltei instigate de Occident, care vizeaza izolarea geopolitica a Rusiei.

Originile filmului nu sunt atat de “spontane” precum sunt infatisate. Clipul a fost produs de echipa din spatele “De la soapta la urlet” (A Whisper to a Roar), un documentar despre “lupta pentru democratie” din intreaga lume, finantat de catre Printul Moulay Hicham al Marocului. “Inspiratia” din spatele documentarului nu a fost nimeni altcineva decat Larry Diamond, membru al Consiliului pentru Relatii Externe (Council of Foreign Relations, CFR). CFR este considerat drept “cel mai influent think tank american” si are lagaturi stranse cu Departamentul de Stat american.

Diamond a conlucrat strans cu Fundatia Nationala pentru Democratie (National Endowment for Democracy, NED) si Agentia Americana pentru Dezvoltare Internationala (USAID). NED este considerata drept “bratul civil” al CIA si, de la crearea sa in 1983, a fost implicata in instigarea a numeroase rascoale, lovituri de stat si schimbari de regim neocoloniale, incluzand reusita “Revolutie Portocalie” care l-a adus pe Viktor Iushcenko la putere in Ucraina.

Larry Diamond a mai jucat un rol instrumental sub auspiciile NED si in Primavara Araba, o serie de revolte presupus spontane care au fost de fapt organizate si conduse de unele dintre cele mai puternice institutii occidentale de pe planeta.

Legatura lui Diamond cu “Sunt ucraineanca” sugereaza limpede ca filmul este un efort pueril de a convinge publicul nestiutor ca rascoala ucraineana este complet organica si neinstigata de puterile occidentale, cand de fapt avem de-a face exact cu contrariul. Clipul aduce aminte de inselatoria Kony din 2012, cand un clip viral s-a folosit de propaganda simplificata si manipulare emotionala pentru a convinge milioane de oameni de necesitatea implicarii militare a SUA in Africa.

Intr-un interviu pentru Huffington Post, creatorul clipului recunoaste ca a fost in Ucraina pentru “a pregati un film despre democratie” inca dinainte de inceperea protestelor.

Ceea ce a condus la confirmarea absoluta ca filmul este o isprava PR atent gandita, este faptul ca femeia din clip a fost invitata imediat sa apara la CNN cu Anderson Cooper intr-o emisiune ce va fi difuzata in seara aceasta (n.tr. 22 februarie). Cooper si CNN au promovat agresiv inselaciunea Kony pana la destramarea acesteia dupa ce unul dintre regizori a avut o cadere nervoasa. Cooper a mai fost de asemenea puternic implicat in promovarea inselaciunii “Danny din Siria” care se baza pe imagini regizate pentru a justifica interventia militara americana in Siria.

Cu dovezi clare ca protestatarii sunt platiti, printre acuzatii ca ar fi inarmati de Statele Unite, povestea din spatele crizei ucrainene este in mod cert mult mai complexa decat o simpla revolta spontana impotriva coruptiei. Protestatarii pro-UE vizeaza in mod bizar o conlucrare mai stransa cu o Uniune Europeana faimoasa pentru coruptia institutionalizata, ale carei abuzuri costa anual aproape cat intreg PIB-ul Ucrainei.

De asemenea, multi dintre activistii care ocupa cladirile guvernamentale din Kiev fac parte din gruparea Spilna Sprava, organizatie finantata si sustinuta de globalistul miliardar George Soros.

Scena a fost pregatita pentru ca revolta sa devina violenta in luna decembrie, cand Secretarul de Stat Adjunct american Victoria Nuland a anuntat ca Statele Unite vor investi 5 miliarde de dolari pentru a-i ajuta pe ucraineni sa obtina “o buna forma de guvernare”. Adevarata natura a acelui guvern a fost dezvaluita la inceputul lunii, atunci cand scurgerile de informatii au adus in atentia publicului convorbirile telefonice dintre Nuland si ambasadorul american Geoffrey Pyatt, in care se discuta despre alegerea viitorilor lideri marioneta ai Ucrainei, sprijinind astfel juramantul lui John McCain de a neutraliza influenta rusa.

Milioane de oameni nu vor cunoaste niciodata adevarul din spatele revoltelor din Ucraina, deoarece acesta este cumva mai complex decat femeia atragatoare care face afirmatii volubile despre libertate si democratie in cele 2 minute cat dureaza filmul de pe YouTube. Asa lucreaza propaganda – cu cat mai simpla, cu atat mai bine. Filmul de mai jos furnizeaza o imagine mai ampla asupra adevaratei agende din spatele crizei.

traduceri de B.D. pentru razbointrucuvant

Polonia, numita si sclavul inflacarat american, tocmai si-a asumat oficial rolul de “Turcie slavona” fata de Ucraina. La fel cum Turcia a fost un canal geopolitic de aprovizionare cu arme, personal si suport material pentru teroristii sirieni, la fel si Polonia a inceput sa indeplineasca acest rol oficial pentru omologii sai ucrainieni.

Prim-ministrul Tusk a declarat in data de 20 februarie 2014 ca Polonia a inceput sa se implice in ingrijirea protestatarilor raniti de la Kiev si deja s-au facut demersurile necesare catre serviciile interne si militare de a pune la dispozitie spitale cu intentia de a ajuta si mai mult in acest sens. Ministrul adjunct al sanatatii a confirmat ca Varsovia tine legatura cu protestatarii de la Kiev si are in vedere preluarea si ingrijirea insurgentilor ucrainieni. Acest lucru inseamna ca Polonia si-a extins in mod oficial pozitia diplomatica si secreta cu aproape 300 mile in teritoriul Ucrainei si ca evident serviciile de informatii polone au in desfasurare si alte actiuni in Ucraina decat “ingrijirea ranitilor” (teroristilor). Este chiar mult mai probabil ca influenta poloneza este si mai puternica in regiunile Liov si Volyn Oblasts care se afla la granita cu Polonia si, coincidenta sau nu, Liov a incercat deja sa-si declare independenta. Acelasi lucru poate fi spus si despre influenta turceasca foarte puternica din Siria intr-un moment in care criza atingea apogeul in aceasta tara si ne amintim de asemenea faptul ca Turcia la fel i-a ingrijit pe rebelii raniti chiar pe teritoriul sau.

Similitudinile structurale intre Polonia si Turcia in ceea ce priveste relatia cu Ucraina, respectiv Siria trebuie examinate cu scopul de a intelege mai bine in ce fel modelul “Conducerii din umbra” se aplica in ambele cazuri.

In primul rand, este interesant sa stim ca strategia “conducerii din umbra” a fost definita ca “ajutor american militar discret in timp ce [altii] suna din trambita”. Este noua strategie de razboi aplicata in cazurile teritoriilor in care SUA, indiferent de motiv, este reticenta in a se implica din punct de vedere militar in mod direct. Ea se bazeaza pe folosirea aliatilor /”liderilor” regionali ca reprezentanti pentru a promova obiectivele geostrategice si geopolitice americane prin intermediul unor masuri asimetrice in timp ce Washington-ul are in vizor Asia, unde isi propune sa fie un factor de indimidare conventionala pentru China.

Atat Polonia cat si Turcia reprezinta marionete alese de SUA in teritoriu folosite de fapt impotriva statelor vecine vizate (Ucraina si Siria). SUA ofera suport informational si formarea de unitati “de opozitie”, in timp ce Polonia si Turcia duc greul prin asistarea directa a membrilor in timpul actiunilor derulate de catre acestia in statele victime. In cazul Ucrainei, SUA s-a folosit de ONG-uri pentru a se infiltra in tara pe o perioada mai mare de 10 ani si a alocat de asemenea 5 miliarde de dolari pentru “ a ajuta la dezvoltarea insitutiilor democratice din Ucraina”. Fundatia Nationala pentru Democratie a avut, de asemenea, un rol esential in derularea campaniei “Kony 2012 din Ucraina” cu scopul de a promova programul operatiunilor psihologice impotriva Kievului, la fel cum a fost si versiunea “Sirian Danny” desfasurata impotriva Damascului.

Si asemanarile nu se opresc aici.

Atat Polonia cat si Turcia sunt state de frontiera NATO, Polonia chiar avand rolul de “cel mai mare si cel mai important stat din prima linie a NATO din punct de vedere al puterii economice, politice si militare”. Aceste doua state geostrategice au de asemenea o populatie numeroasa in comparatie cu vecinii lor, precum si complexe de natiuni inferioare care decurg din mostenirile lor imperiale pierdute (Comunitatea de Natiuni Polona – Lituaniana, respectiv Imperiul Otoman). Inainte de declansarea crizelor respective, Polonia si Turcia impart amandoua o frontiera semnificativa cu statele vizate pentru o “tranzitie democratica” , precum si legaturi culturale si politice importante cu aceste societati (ca urmare a mostenirilor imperiale mentionate mai sus). Astfel, ele se bucura de o serie de beneficii intangibile semnificative asupra viitorului camp de lupta atat in stat cat si in afara statului si operatiunilor de informare.

De asemenea, atat Polonia cat si Turcia gazduiesc echipamente militare americane foarte importante. Turcia gazduieste Fortele Aeriene SUA la Incirlik si un radar de aparare anti-racheta in est, in timp ce Polonia pune la dispozitia SUA Baza Fortelor Aeriene de la Lask si un avanpost de aparare anti-racheta in nord-est, langa Kaliningrad.

In ceea ce priveste dezvoltarea misiunii insurgentilor, Fascistii Ucrainieni se aseamana ingrijorator de mult cu Jihadistii din Siria. In 2011, un lunetist aleatoriu (atribuit “rebelilor”) a vizat civilii din Damasc, la fel cum a inceput sa se intample la Kiev, unde chiar un reporter al canalului de stiri RT a fost impuscat. Cererea de independenta a regiunii Liov poate fi vazuta ca fiind asemanatoare declaratiei de autonomie a Kurzilor din Siria, pentru ca ambele zone au frontiera vecina cu state delegate ce intervin in problemele vecinilor lor. Intr-un mod asemanator, ambele grupari insurgente au preluat posturile de control de la frontiera cu statul protector si evident aceasta miscare da posibilitatea Ankarei si Varsoviei sa aprovizioneze mai usor progeniturile conspirationale cu materiale, personal si arme. In cazul in care insurgentii nu pot detine granitele, ei ajung sa jefuiasca depozitele guvernului si sa fure arme de la fortele guvernamentare capturate si din cladirile ocupate. Rebelii sirieni au la activ o serie de capturari de ostatici si de executii violente, iar tovarasii lor din Ucraina se pare ca le urmeaza exemplul deoarece au luat cu asalt ostatici peste 60 de ofiteri de politie de la Kiev.

Prin urmare, exemplele de mai sus demonstreaza in mod clar ca destabilizarile din Ucraina si Turcia sunt modelate dupa acelasi tipar. SUA se foloseste de state mandatare cu mosteniri imperiale vatamate cu scopul de a-si dezvolta strategia “conducerii din umbra” care vizeaza zone geostrategice pivot in care SUA prefera sa mentina un refuz plauzibil in ceea ce priveste rolul sau si este reticenta in a se implica prea mult in mod direct. De asemenea, se poate discerne o tendinta mai mare de dezvoltare – utilizarea miscarilor ideologice macro-regionale extreme cu scopul de a sustine destabilizarea pe termen lung.

Ministrul polon al Afacerilor Externe, Radek Sikorski, impreuna cu principalii trei lideri ucrainieni ai opozitiei la Kiev

Ministrul polon al Afacerilor Externe, Radek Sikorski, impreuna cu principalii trei lideri ucrainieni ai opozitiei la Kiev

In Orientul Mijlociu, metoda aleasa pentru interventie si export este Islamul extremist, in timp ce in Ucraina, devine din ce in ce mai activ grupul de extrema-dreapta (in unele interventii, chiar fiind vorba de Neo Nazisti) ce se aseamana “rolului Wahhabi” in Europa. Ucraina ar putea deveni destul de usor un eventual teren de antrenament pentru alte grupari militante de extrema-dreapta din Europa, sau grupurile deja existente in Ucraina ar putea sa predea cunostintele si tehnicile de actiune ale ideologiei lor celor mai mari ofertanti din alte state europene. La fel cum Turcia ii sustine pe islamistii extremisti din Siria prin sprijinul acordat rebelilor din acea zona, Polonia pare sa colaboreze cu nationalistii extremisti de extrema-dreapta din Ucraina prin declaratiile sale de sustinere a opozitiei violente si prin decizia luata de curand cu privire la evacuarea si ingrijirea insurgentilor (fara sa luam in calcul nivelul de implicare sub acoperire neoficial care se afla deja in derulare). Mai mult, la fel cum islamistii extremisti au iesit de sub controlul celor care ii manipulau si pun acum in pericol intregul Orient Mijlociu, ramane riscul ca, in acelasi mod, nationalistii extremisti de extrema-dreapta sa devina incontrolabili in Ucraina si sa puna in pericol intreaga Uniune Europeana.

Atunci cand comparam Polonia cu Turcia si Ucraina cu Siria devine clar ca “Primavara Araba” (miscarea revolutionara de proteste si demonstratii violente si non-violente, revolte, razboaie civile din lumea araba care au inceput pe 18 decembrie 2010) a ajuns in Europa mai mult decat pare la prima vedere.

traducere de L.F. pentru razbointrucuvant

Iulia Timoşenko a fost eliberată printr-o decizie a parlamentului, şi tot printr-o decizie a parlamentului a fost suspendat Ianukovici. Întrebare: se prevede în Constituţia Ucrainei posibilitatea ca o majoritate parlamentară să voteze eliberarea unei persoane încarcerate în urma unei hotărâri judecătoreşti? Dacă da, înseamnă că nu se prevede separaţia puterilor în stat în Constituţia Ucraineană, sau, altfel spus, înseamnă că în Ucraina nu există stat de drept, că majoritatea parlamentară este deasupra legii şi poate orice. Dacă nu (cum cred că este cazul), înseamnă că ordinea de drept tocmai a fost abolită printr-un act revoluţionar (aşa cum cel mai probabil stau lucrurile şi cu suspendarea lui Ianukovici). Din câte se pare, în momentul de faţă Constituţia a picat, fără să fie supusă voinţei populare exprimate prin referendum o nouă Constituţie, deoarece opoziţia s-a grăbit, încălcând astfel acordul semnat aseară. Prin aceasta, răul de care mă temeam de la bun început s-a produs: s-a ieşit din cadrul instituţional şi s-a plonjat în vidul revoluţionar. Ca atare, din momentul acesta ne putem aştepta la orice.

Să remarcăm şi reacţia halucinantă a lui Barroso: „Salut eliberarea Iuliei Timosenko. O justiţie independentă este esenţială pentru o Ucraină democratică”. La noi, referendumul recunoscut ca valid de către Curtea Constituţională a fost etichetat de către înalţii oficiali ai UE drept lovitură de stat parlamentară. Acum, suspendarea statului de drept trece drept justiţie independentă. Aşa că trebuie de fapt să ne punem următoarea întrebare: justiţie independentă în raport cu cine? Şi, pe cale de consecinţă, dependentă de cine?

Pentru că, aşa cum subliniază Carl Schmitt, domnia legii reprezintă iluzia în spatele căreia se ascunde realitatea suveranului care decide asupra stării de excepţie. În momentul de faţă, majoritatea parlamentară a aruncat mănuşa revendicându-şi cu de la sine putere acest statut. În realitate însă, decizia acestei majorităţi doar a dizolvat corpul politic, generând astfel starea de excepţie, ce se manifestă prin năvala la bancomate, prăbuşirea UKRAINE-POLITICS-UNRESTordinii publice şi izbucnirea războiului dintre facţiunile rivale, şi din care se iese doar prin violenţa suverană care transformă anarhia într-o nouă normativitate.

În momentul de faţă, dacă e să ţinem cont şi de declaraţiile şefului armatei, aceasta din urmă, spre deosebire de criza egipteană, nu pare să reprezinte deloc terţa forţă capabilă să pacifice ţara, menţinându-i astfel unitatea. S-ar părea mai degrabă că aceasta riscă la rândul ei să se divizeze odată cu corpul politic, ceea ce, evident, este extrem de grav. Ca atare, singura alternativă la un război civil cu consecinţe catastrofale pentru întreaga regiune pare să fie pacificarea externă. Însă Ucraina, după cum bine ştim, este terenul geopolitic al luptei dintre două mari puteri, iar una dintre ele tocmai i-a dat binecuvântare facţiunii pe care o susţine să dinamiteze cadrul instituţional al ţării şi să şi-o revendice, pentru sine, printr-un act de forţă brută, tradus în limbaj eurocrat ca „justiţie independentă … pentru o Ucraină democratică”.

În esenţă, nici la noi nu s-a întâmplat altceva, în vara lui 2012, doar că, dat fiind statutul nostru geopolitc radical diferit (ne aflăm pe deplin în ograda euroatlantică), aparenţele au fost salvate şi, slavă Domnului, nu a curs sânge. În Ucraina a curs sânge iar acum, după fuga lui Ianukovici, Kievul trăieşte febra electrizantă a revoluţiei, acel sentiment sublim al democraţiei directe, al puterii restituite poporului. Experienţa istorică ne învaţă însă că acest sentiment este, la fel ca şi sentimentul sublim de dinaintea unei crize de epilepsie, pe cât de intens, pe atât de scurt şi de rău prevestitor. Pe acest fond, nu poate decât să-ţi dea fiori absenţa cvasicompletă a vocilor din mainstream care să facă apel, în aceste momente, la raţiune şi, vorba unor textieri de pe contributors, la „moderaţie”. Aparent, Occidentul a jucat cartea diplomatică brutal, punându-l pe Putin în situaţia de alege între o replică şi mai brutală (care ar ieşi probabil din sfera diplomatică, intrând, într-o formă sau alta, în cea militară) sau retragerea cu coada între picioare, fapt care nu doar că ar dăuna reputaţiei sale de mascul politic feroce, dar ar da clar de înţeles că cruciada democratică globală poate de acum să avanseze, cu aceleaşi mijloace, până la cucerirea Moscovei. Cum este prea puţin plauzibil ca Moscova să se dea bătută atât de uşor, am putea să sperăm mai degrabă că Rusia şi UE au ajuns de fapt, în prealabil, la o înţelegere politică în privinţa Ucrainei. Dar, presupunând că aşa stau lucrurile, atunci de ce au mai trebuit să se întâmple toate grozăviile care s-au întâmplat până acum? Iar dacă nu s-a ajuns în prealabil la o înţelegere, cum am mai putea spera că se va ajunge la una de acum înainte, văzând că până acum negocierile au fost într-atât de constructive încât s-a ajuns pe buza prăpastiei? Când şi cum se va termina toată această nebunie?

PS: Ideea e că, în condiţiile ascuţirii luptei geopolitice dintre două blocuri care par tot mai mult să fi revenit la logica războiului rece, un stat precum Ucraina nu poate fi viabil decât dacă există un consens naţional cu privire la procedurile prin care se iau deciziile politice (astfel încât ele să fie acceptate de fiecare parte, chiar dacă nu sunt agreate decât de una), mai puternic decât diviziunile alimentate cinic şi, aparent iresponsabil, de către cele două blocuri geopolitice rivale. Nimic din ce s-a întâmplat până acum nu ne dă motive să credem că aşa stau lucrurile de fapt. Dimpotrivă, ultimele acţiuni ale opoziţiei, binecuvântate fără rezerve de înalţi oficiali europeni, parcă par concepute special pentru a dizolva tot ceea ce rămăsese din acest consens naţional care face viabile statele.

În aceste condiţii, pacea la graniţa de nord a României nu poate fi menţinută decât în trei moduri posibile: Rusia (şi nu doar ea, ci şi ucrainenii din est) se dă bătută, se cade de acord asupra unei împărţiri paşnice a ţării după model cehoslovac sau, dincolo de retorica belicoasă a zilelor acestea şi chiar de o eventuală împărţire paşnică, se constituie un bloc continental ruso-franco-german, în mijlocul căruia ar continua să existe un spaţiu ucrainean pacificat. Fapt care, aşa cum remarca într-un articol recent şi Immanuel Wallerstein, ar putea să explice acel „fuck the EU” al Victoriei Nuland.

Stephen Cohen: Criza Ucraineana ar putea produce o noua divizare de genul razboiului rece

Ultimele trei zile au fost cele mai sangeroase din istoria postsovietica de 22 ani ai Ucrainei.  Intr-un interviu acordat Democracy Now!, editorul Nation, prof. Stephen Cohen, care a avertizat ca haosul din Ucraina ar putea duce la un razboi civil sau chiar la un nou razboi rece, criticand SUA si Germania. Conform lui Cohen, sprijinul implicit acordat de Obama si Merkel protestatarilor anti-guvernamentali ajuta la “rationalizarea a ceea ce fac ucigasii pe strazi. Le da o “licenta” occidentala.” Allegra Kirkland

*

Alte afirmatii ale lui Cohen:

– primele victime ale revolutiei sunt moderatii;

– daca ar fi atacata Casa Alba de oameni inarmati, ar da presedintele ordin sa se retraga fortele de ordine, asa cum au cerut puterile occidentale lui Ianukovici?

– sa ne intrebam care a fost varianta corecta a evenimentelor din Orientul Mijlociu: cea a SUA, care promitea ca primavara araba sa duca la democratie, sau cea a Rusiei, care a tras atentia asupra destabilizarii si a “jihadului”? 

– nu injuratura lui Neuland este importanta, ci faptul ca in conversatia respectiva cu ambasadorul SUA din Ucraina se pune la cale o lovitura de stat in acea tara; mass-media americana s-a concentrat asupra expresiei injurioase pentru ca e complice cu jocurile guvernului;

– Vitali Kliciko este “proiectul lui Merkel” – si nu este prea agreat de americani – despre el, Neuland a afirmat ca nu e pregatit pentru un rol de prim plan; in schimb, inaltul oficial american spune despre liderul Partidului Libertatii (Svoboda), cu puternica tendinta fascista, Oleg Tiahnibok, ca ar trebui sa aiba un rol mai important; prin urmare, americanii sunt gata sa cautioneze aceste grupari; 

 

paza


Categorii

Alexandru Racu, America, Polonia, Rusia, SUA versus Rusia, Traduceri, Ucraina, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Rânduială de rugăciune în Postul Paștilor

Comentarii

72 Commentarii la “STRATEGIA PRIN CARE SUA A PRODUS “REVOLUTIA” UCRAINEANA: finantarea directa a “militantilor”, fabricarea de clipuri virale si actiunea prin intermediari/ POLONIA – O “TURCIE” SLAVONA/ Extazul ce prevesteste agonia

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. S-a tradus peste tot in romaneste “Lviv”, dar orasul in limba romana se numeste “Liov”, iar in poloneza Lvov.
  Cred ca atunci cand exista nume romanesti pentru orase straine trebuie date acestea si nu ad literam numelke straine. De exemplu, spunem Moscova nu Moskwa, Londra si nu London.

 2. Ucraina va urma exact pașii algoritmului aplicat și la noi: jefuirea resurselor, sărăcirea, imbecilizarea și sexualizarea oamenilor, înrobirea la troica FMI, CE și BM, implementarea unui sistem de control digital și securistic uriaș pentru protejarea mafioților/trădătorilor din fruntea țării….

  Mai rău este că au arme nucleare…

 3. Vezi și aici – Cîteva lucruri despre criza din Ucraina (pe care le puteți afla doar dacă închideți televizorul/calculatorul) – http://platzforma.md/?p=1309

 4. Faptul ca SUA este implicata direct in protestele din Ucraina, nu este o noutate pentru noi. Traian Basescu insusi a recunoscut in urma cu cateva zile, intr-un interviu la un post tv, faptul ca SUA a revenit in Europa de Est:
  “Aş spune altceva, ca om care simte foarte bine: imediat după instalarea preşedintelui Obama, s-a simţit o retragere a SUA din regiune, ca interes. Din punct de vedere al politicii externe, nu au mai avut printre priorităţi Europa de Est. În opinia mea e o revenire a SUA în regiune după ce au constatat că Europa nu a fost foarte eficientă”, a spus Traian Băsescu, într-un interviu acordat Evenimentul Zilei şi transmis de B1 TV, după ce a fost întrebat de moderatori dacă există o tendinţa de retragere a SUA din zona.

  Şeful statului a precizat că, pe ansamblu, Parteneriatul Estic a fost un mare eşec, marcând, cu excepţia evoluţiei pozitive a Republicii Moldova, “întoarcerea cu 180 de grade a Ucrainei şi Georgiei”.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16627677-traian-basescu-asistam-revenire-statelor-unite-regiunea-europei-est.htm

  Despre aceeasi implicare activa a Washingtonului in Ucraina:
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/ucraina-si-sfarsitul-resetarii-relatiilor-americano-ruse-326183-pagina1.html#top_articol

 5. Nu-i chiar atat de simplu, euromaidanezii au fost platiti si gata. O mana de mercenari nu pot darama un guvern si alunga un presedinte, mai ales la sumele acelea. Ca au fost implicati americanii in Ucraina, se prea poate, ar fi de mirare sa nu fi fost. Credeti ca guvernul american a inghitit cu placere pastila Siria? Meciul e in toi si nu cred ca se va sfarsi prea usor sau prea curand. Inclusiv perioada aleasa, in timpul Olimpiadei de la Soci, nu este cu totul intamplatoare. Dar daca cei platiti, agentii instigatori nu ar fi gasit ecou favorabil in randul populatiei, nimic nu s-ar fi intamplat cu toate grivinele lor. Ce-l impiedica pe Ianukovici sa fie om si nu un hraparet avid de bani si de putere? De ce imaginea si simbolul Rusiei este si ramane inca Lenin? Mai cinstit ar fi sa recunostem ca nimeni nu-i cinstit acolo, se lupta doua gasti pentru o felie mare de putere. Cum ucrainienii n-au trecut printr-o “revolutie” sangeroasa ca a noastra din 1989, n-au avut poate intelepciunea de a sta acasa. O vor gasi curand cand isi vor dea seama ca au muri, au fost raniti si au suportat totul pentru ca unii si altii sa se catere urgent pe suferintele lor pentru a ajunge la putere. In curand se vor gasi voci in Ucraina maidaneza care vor spune lucrurilor pe nume: ca ei n-au murit la revolutie pentru ca Iulia Timosenko sa se aleaga presedinte. Nu vedeti? Sunt oameni fara un pic de decenta care si atunci cand suporta privatiuni si nenorociri de tot felul nu inteleg sa-si schimbe firea. La prima ocazie favorabila se vor dovedi din nou lupii cu acelasi narav. De aceea lucrurile in Ucraina nu numai ca nu se vor linisti, dar eu prevad ca se vor inrautati si se vor extinde. Poate sunt eu pesimist, dar nu cred ca Putin va sta cu mainile in san. Nu stiu cat de constient este Putin ca la umbra lui nu prea au crescut arbori noi, dar situatia ii impune in mod real ca sa adune ACUM cat mai mult pentru Rusia. Spun asta pentru ca cine e in politica este musai un jucator, nu poate fi acolo daca nu joaca sah cu lumea pe tabla, ar fi dat afara de cei dispusi sa joace. si adevarata tinta a Rusiei este si ramane culoarul catre sud, culoarul care o ajuta sa iasa din izolare si pe care americanii se straduiesc atat de mult sa-l tina inchis. Iar culoarul acesta trece pe la sud de Carpati si peste trei saptamani vom avea ziua magiarilor de pretutindeni care vor cere aceleasi drepturi pentru ei ca si cele pe care tocmai le-au pierdut romanii din Ucraina. Iar romanii din Ucraina vor sta linistiti lasand “noua democratie” sa le taie din drepturi? Putin ii va lasa sa stea linistiti si pe romani si pe maghiari? Ce, numai americanii pot plati grivine?

 6. @ Titus:

  Putin ii va lasa sa stea linistiti si pe romani si pe maghiari? Ce, numai americanii pot plati grivine?

  Da, foarte corect. Dar inca am intreba si noi mai departe: ce, numai rusii vor sa ne destrame si numai rusii se au bine cu ungurii?

 7. @TitusL:

  Fireste, Putin n-o sa stea cu mainile in san. In plus, pe termen lung, inertial, lucrurile ar trebui sa evolueze in favoarea rusilor: situatia economica e dezastru, o sa inceapa “reformele”, precedentele episoade de guvernare portocalie s-au soldat cu esecuri mari, exista posibilitatea dezamagirii si revenirii la o forta politica de genul Partidului Regiunilor… Deci SUA va trebui sa se miste repede si sa induca o stare macar de haos perpetuu in zona pentru a mentine Ucraina, daca nu in sfera europeana, macar in afara celei rusesti, sub controlul ei. Sau sa bage bani seriosi, nu doar in militanti. Ideea e ca pare ca SUA e decisa sa aiba un astfel de nivel major de implicare, iar asta nu inseamna deloc doar niste bani platiti luptatorilor de pe strazi. Strategia nu consta doar in asta, ci in cucerirea puterii institutionale, in folosirea unor “proxy” ca Polonia foarte adanc implicati, in finantarea gruparilor extremiste pe principiul “dusmanului dusmanului nostru e prieten cu noi”, si, totusi, contrar unei impresii grabite, in pastrarea UNITATII Ucrainei. N-are niciun interes SUA sa renunte la halca de carne si sa o imparta cu Putin, cel putin in acest moment, in care planul i-a reusit.

 8. Frati crestini,

  Sa-mi dau si eu cu parerea… din cite mai stiu si eu, Ucraina are ceva arsenal nuclear. In miinile cui se gaseste el acuma ? L-au luat rusii inapoi ?

  Doamne ajuta !

 9. @Iulian:

  Parca citisem pe undeva ca exista un vid de putere si in aceasta chestiune. Rusii nu prea au cum sa-l ia inapoi, poate doar acolo unde au baza militara, daca exista.

 10. Interesant ca, conflictul din Ucraina este privit numai dintr-o parte, dinspre SUA-UE, nu si dinspre Rusia. Cred ca nu aveti naivitatea sa credeti ca identitatea confesionala cu noi, romanii, ortodoxia-desi si aici sunt nuante care fac diferenta intre Grecia, Rusia si Romania, dar nu e cazul sa vorbim acum:,face din Rusia o nevinovata, o Alba ca Zapada. In primul rand ar trebui discutat despre acest stat artificial:Ucraina, cu o populatie amestecata, chiar daca acum vorbesc limba ucrainiana, care pastreaza in subconstientul activ urmele obarsiei- si ele lucreaza. In orice caz, e prea multa politica pro-ruseasca, ascunsa sub haina confesionala. Acest fapt distorsioneaza chiar discutia despre tara noastra. Si nu e bine! Sunt crestin, sunt ortodox dar bietul Dumnezeu e prea bagat acolo unde nu avem sau refuzam cunoasterea si dormim linistiti pentru ca, sigur, noi stim voia Lui. Incercati sa “intrati”in continutul dogmatic al Persoanei lui Iisus, cu cele doua naturi si sa intelegeti cum lucreaza ele. Nu va odihniti pe dogma, ci patrundeti in ea! Cioran vorbea despre “odihna in forma”. Dogma este o forma de comunicare ce trebuie ascultata si inteleasa!

 11. @andrei:

  E si din perspectiva Rusiei, daca mai citim si materialele anterioare. E simplu, pana la teologie si identitate confesionala: pentru Rusia, Ucraina e vitala, pentru SUA, pana acum nu era intr-atat de importanta incat sa investeasca masiv (financiar, logistic etc.). Iata, insa, ca SUA a sesizat oportunitatea si a castigat upper handul, sau macar si-a creat o situatie prin care poate sa castige ascendent geopolitic in zona. Asadar, pana la cele doua firi ale Mantuitorului (care e legatura?), aici prezentam, sec, mizele si actiunile geopolitice a doua imperii. Fara iluzii si mai ales fara propaganda.

 12. O hartă cu religiile din Europa. Harta este interesantă cu excepţia Armeniei care nu poate fi numită ortodoxă. În vestul Ucrainei, lângă graniţa cu Polonia, se poate vedea o arie cu supuşi ai Papei!

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/23/Europe_religion_map_en.png

 13. 23.02.2014, Nantes, Franta: http://www.youtube.com/watch?v=sDZ56h-wUfQ
  “Dupa un protest al localnicilor care a adunat peste 20.000 de oameni, manifestatiile au degenerat in momentul în care sute de membri ai gruparilor anarhiste si de extrema stanga au inceput sa se bata cu fortele de ordine.
  Totul a pornit de la constructia unui aeroport de mare capacitate la marginea orasului, un proiect sustinut de premierul francez, originar din Nantes. Protestatarii spun ca proiectul consuma prea multe fonduri publice.”

  Deci avem o manifestatie pasnica degenerata mai apoi in violente, datorita infiltrarii unor extremisti sau grupari anarhiste. Cam la fel ca in Ucraina, nu? Numai ca prin comparatie cu Kievul, fortele de ordine din Nantes sunt capabile sa inabuseasca violentele utilizand numai gaze lacrimogene si tunuri de apa. Ucrainienii, in schimb, nu reusesc sa puna capat protestelor nici dupa ce “folosesc” lunetisti ‘cocotati’ pe blocuri. Oh la la, c’est pas possible!

  Eu sunt de parere ca in Ucraina s-a dorit varsare de sange, asa cum s-a intamplat si la noi in decembrie ’89. Cred ca in acest fel, nu numai ca inlaturi de la putere un regim politic, ci chiar il anihilezi. Chiar ceva mai devreme am vazut o stire cum ca Ianukovici este dat în urmarire pentru ‘crime în masa’. Deci, ce alegeri anticipate, ce negocieri? C’est fini! Все скінчено!

 14. @ Ioan:

  Scopul scuza mijloacele – iar rasturnarea lui Ianukovici a fost scopul, indiferent de mijlocul si de aliantele facute pentru a-l realiza. Si cine a zis ca lunetistii erau ai lui Ianukovici? Dar e prea putin zis infiltrare aici. Infilitrati extremisti (si nu numai) au fost la protestele din Piata Universitatii din 2012, de exemplu, si in general, cam la orice proteste care trebuie controlate, deturnate sau discreditate, in toata lumea. In Ucraina acum a fost cu mult mai mult, fiind vorba de ceva premeditat, condus si organizat ca la carte, a fost un fel de razboi prin acoperire.

 15. E bine: fara propaganda! Cat despre “cele doua firi ale Mantuitorului”, are legatura cu ce se intampla in lume, dar nu e cazul sa detaliem aici. Oricum, daca nu gandim, intemeiati in credinta, teologia are si ea limbajul ei de lemn asociat cu pietismul. Cele doua: limbajul si pietismul, sunt zgaltaite din cand in cand, ca sa elibereze omul.Problema e ce inseamna “intemeiat in credinta”, cum este intemeiat omul, stim, nu stim sa-l “intemeiem” in credinta. E si greu!

 16. “Polonia, numita si sclavul inflacarat american”.

  Pai si Romania ce mai e ? Pana si rolul asta, atat de trambitat cu emfaza (sub numele de ‘democracy’) s-a dat..ce ne mai ramane ?

 17. @c2:

  E drept, formularea nu e cea mai potrivita. Dar nici nu e sensul analizei despre Polonia, caci acolo se vorbeste despre rolul sau de “proxy” similar celui pe care-l joaca Turcia in Orientul Apropiat.

 18. @andrei

  Domnule Andrei, fie că vrem fie că nu, Rusia a rămas în momentul de faţă singura capabilă, atât economic cât şi militar, să opună rezistenţă tăvălugului atlantist care tinde să târască ci sine şi să omogenizeze prin ideologiile sale, valorile sănătoase şi tradiţionale ale altor popoare. Indiferent de vicisitudinile care există între noi şi ruşi, trebuie să nu fim ipocriţi şi să vedem realitatea.

  Se freacă intens placa pe sintagme de genul “politica pro-ruseasca, ascunsa sub haina confesionala”, care de la un timp de vreme a început să mă plictisească. Mi se pare inutil a ne consuma în dispute sterile privind doar revendicări teritoriale, evitând problemele cu adevărat importante din momentul de faţă. A devenit deja ca o psihoză, reîncălzirea aceleaşi ciorbe, şi ca o opinie personală cred că nu este nici locul, nici momentul cel mai prielnic pentru acelaşi subiect interminabil. Staţi liniştit, vă asigur că are cine să se ocupe de asta.

  Acum trebuie să lăsăm faptele să vorbească şi să vedem unde a ajuns România sub presiunile şi politicile imperiului atlantist, unde au ajuns tinerii noştri, viitorul acestei ţări!?!

  Cât despre Cioran, are legătură cu Ortodoxia şi dogmele, cum am eu cu astronomia!

 19. Scenarii pentru Ucraina. Mircea Druc: Planul lui Putin a eșuat, dar scindarea și un război sunt posibile. Și în Rusia ar putea începe un proces de dezmembrare http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/UCRAINA+SCENARII+Gosu+Druc+planul+lui+Putin+razboi

  Inregistrarea integrala a emisiunii ‘Km0’: http://www.digi24.ro/Emisiuni/Digi24/Km0/Arhiva+inregistrari/Kilometrul+0+-+22+februarie+2014

 20. Pingback: Democratia a invins. Traiasca statul de drept! Uraaaaaaa | Hai ca se poate!
 21. Lui IL!
  Rusia a mai fost “capabila”, exemplul e Basarabia. Si nu numai.Va inselati daca credeti ca Rusia “se opune”, ea isi face jocul in acelasi scenariu, cum si l-a facut mereu, indiferent de scenarii. Numai noi nu facem nimic. Eu pot sa-i critic pe occidentali, dar nu ma/ne ajuta! L-am criticat si pe Ceausescu, noi, romanii, focalizand in persoana lui toate relele. Iata, de ceva vreme santem fara el si acum poate intelegem ca partea noastra de vina e mult mai mare decat a lui(nu o discut, e mult de spus. Credeti ca apusenii ne-au adus aici!? Vina lor e de 30%, restul ne apartine dar nu vrem sa ne marturisim pacatul, sa recunoastem ce-i de recunoscut. Vezi clasa politica si frenezia cu care e votata, vezi formatorii de opinie care numai problemele Romaniei nu-i intereseaza si judeca politica cum unii dintre ei faceau inainte cronica unui meci de fotbal. Nu am stiut sa ne desprindem de comunism, nu am facut o critica serioasa, ne-am vaicarit fara sa intelegem ca traim in istorie si, cum spunea un nemt, istoria nu-i taramul fericirii. Din pacate, sau poate din fericire, istoria taxeaza, e drept, in timp, vorbaria incoerenta si iresponsabila. Acum traim minciuna de dupa `89, care a prins corp. Sa ne ferim sa prinda cumva trup! Cat despre Rusia, ce sa mai spun!? E un istoric american care a scris doua carti, pana acum, Larry Watts. Ce putem invata de acolo e ca, indiferent de ideologie, ramane situatia geopolitica. Ori asta nu s-a schimbat oricat de lider al conservatorilor se declara Putin. E un articol al lui Eminescu “Liberalism si conservatism” care merita citit. L-am gasit pe un blog: Omulsicetatea.wordpress.com E si un comentariu destul de interesant! Sanatate! Mantuirea vine de la Hristos, dar stradania e a noastra!

 22. “Decizia Occidentului de a recunoaşte noile autorităţi din Ucraina este “o aberaţie”, afirmă premierului Rusiei, Dmitri Medvedev, ridicând “serioase semne de întrebare” în legătură cu legitimitatea puterii de la Kiev.”
  http://www.realitatea.net/dmitri-medvedev-decizia-occidentului-de-a-recunoaste-noile-autoritati-de-la-kiev-este-o-aberatie_1386380.html
  Reactia ursului rus e mai mult decat timida.Uniunea Europeana defileaza prin Ucraina.Parca in Siria erau mai batosi.Ce s-o fi negociat prin culise,ca rusii par cam sifonati.

 23. @andrei
  eu nu ma consiger vinovata de ceea ce au facut acesti conducatori comunisto-euro-americano-democrati din tara,chiar daca ei au depus eforturi pemanente sa percepem ca suntem vinovati.
  la intreprinderea unde am lucrat,cei care au pus umarul la dsfiintarea ei,au fost cei ce faceau parte din vechea structura comunista-secretari de partid,informatori,secretari de compartimente,etc..Toti acestia nu au nici o legatura cu credinta,si fac parte din categoria celor pe care e bine sa-i ocolesti.
  Pai eram noi organizati in 89 altfel decat acum?Am avut noi o alternativa serioasa?Nu,am avut doar speranta si naivitate.Ei se aleg deja intre ei fara suportul nostru,nu mai e necesar,si-au construit deja propriile” autostrazi” fara semne de circulatie,pe care umbla si fac ce vor.
  asa este peste tot,in toate tarile.
  Doar Dumnezeu mai poate schimba ceva,iar Lumina vine de la rasarit.

 24. @maria din pacate trebuie sa ne consideram vinovati de ceea ce au facut acesti conducatori, caci nu-i lasa Dumnezeu sa faca tot ce vor daca noi nu eram caldicei in credinta sau mai rau decat atat, tradatori de neam si credinta. Cunosc foarte multe persoane care nu merg la biserica dar nu rateaza horoscopul, sau care cred in yoga, sau care sunt atei. Multumesc Lui Dumnezeu ca m-a ferit de rataciri, dar fac parte din cei caldicei, deci sunt vinovata..

 25. Ca tot s-a terminat Olimpiada de la Sochi,sa-i felicitam pe sportivii rusi care au cucerit cele mai multe medalii,si cu ajutorul celor din Occident,care au devenit cetateni rusi cu doar 3 ani inainte de olimpiada.Ma refer aici la Viktor Ahn,cetatean rus din Coreea de Sud,care a adus Rusiei 3 medalii de aur si una de bronz,

  http://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Ahn

  sau Vic Wild,cetatean rus de origine americana,care a adus Rusiei 2 medalii de aur la Sochi,

  http://en.wikipedia.org/wiki/Vic_Wild

  ,si parca unei patinatoare ucrainience,acum ruse care a adus aur la patinaj perechi.

  Sa dorim cit mai multor sportivi din Occident,dar si oameni de stiinta,de cultura,profesionisti,crestini,familisti si oameni normali de tot felul,sa emigreze in Rusia si sa aduca cit mai multe “medalii de aur ” pentru umanitate in general,ceea ce si prevazusem cu citiva ani in urma,chiar aici pe acest site.

  Acum,ca Olimpiada s-a terminat,cu rusii bune gazde,cum a subliniat si presedintele comitetului olimpic,cred ca Rusia va avea timp sa se ocupe si de Ucraina,mai pe indelete.O sa revin cu alt mesaj,ca sa nu le facem prea lungi.

 26. Legat de Ucraina,ce se intimpla acolo a subliniat f bine Alexandru Racu si adminii.Lovitura de stat.Iar maidanezii iacobini,sprijiniti de cei care i-au creat, finantat si sprijinit pe extremistii nazisti ucrainieni,adica de SUA et Co,probabil de pe vremea regimului pro european al Juliei T ( in vederea folosirii lor ulterioare ),au trecut la semanarea terorii lor cunoscute.

  Cred ca rusii nu au decit sa mearga pe calea legalitatii,normelor internationale,spunerea adevarului si constientizarea maselor mai mari sau mai mici de naivi ucrainieni,de consecintele faptelor lor.

  Un bun exemplu,cele 35 de miliarde de dolari pe care Ucraina urmeaza sa le primeasca acum de la FMI ( ce rapid ).Rusii sa le arate ce se intimpla cu tarile care se imprumuta de la FMI(numai exemple negative),sa le spuna celor din estul Ucrainei,unde se afla majoritatea industriei lor,ca toate dobinzile si acesti bani imprumutati or sa fie platiti de ei,nu de maidanezii din vest care nu au mai nimic, dar buni de darimat guverne,curti constitutionale,parlamente,guvernatori …democratic alesi.
  Sa le arate cum intrati in maelstromul UE,isi vor pierde si bruma de intreprinderi care le mai au,cum vor ajunge in somaj,cu sisteme sanitare,sau de invatamint la pamint,cu legi anticrestine si antiumane in general.Cu alte cuvinte sa le deschida ochii.

  Sa le arate ca terorismul international este initiat si sponsorizat chiar de ” binefacatorii ” lor,ca toate tarile atacate si distruse de americani nu sint rodul unor miscari spontane,democratice,ci au fost planuite in avans de elitele lor si Nato.

  http://www.athenstalks.com/plan-take-out-7-countries-5-years-iraq-syria-lebanon-libya-somalia-sudan-iran-according-us-general

  Nu a mai ramas decit Libanul si Iranul,dar sint ample demonstratii in Venezuela,si in compensatie,Ucraina.

  Ca si contraofensiva,rusii ar trebui sa aduca problema atacului terorist din 2001 in New York, in dezbaterea Organizatiei Natiunilor Unite.De asemenea cine se ascunde in spatele terorismului international,avind in vedere ce se intimpla in Siria,Libia,Ucraina si spionajului globalizat al CIA si NSA.
  Sa aduca in fata ONU,toate razboaiele care s-au intimplat in ultimii ani,cine le-a initiat,provocari,etc….acestea legate si de declaratiile oficiale ale comandantului Nato Wesley Clark dar si al altora.De asemenea primaverile arabe,revolutiile colorate,iarna ucrainiana sau rusa,etc.

  Sa mearga numai pe adevar si aflarea lui.

  Nu ar fi rau daca ar convinge multe tari,inca libere,ca nu au nici o sansa in fata globalismului Nato si american,a revolutiilor provocate de acestia…daca nu fac front comun cu Rusia si alte tari care mai respecta normele internationale.Nu ar fi rau sa construiasca baze militare comune in tarile lor,si sa-si contientizeze popoarele de cum lucreaza elitele politice,economice si militare la instaurarea dictaturii globale.

  Ma gindesc aici la multe tari din America Latina,intre care si Venezuela sau tari precum Nicaragua,Honduras,Cuba….pot si rusii sa construiasca scuturi anti racheta in aceste tari,ca sa le apere de atacurile unor maidanezi,nu ?

 27. @traista cu merinde,
  da,asa este,din acest punct de vedere este greu sa spui ca ai facut suficient,sau ca nu te simti vinovat fata de Dumnezeu,este cred, altceva.
  dar nu ma simt vinovata si responsabila, de ceea ce au facut acesti conducatori.Faptele lor sunt, si raman ale lor.
  Nu eu i-am mintit,obligat,santajat,mituit sau votat,ca sa distruga aceasta tara.Ei s-au manjit peste tot,nu numai pe maini, cu buna stiinta,iar duhoarea lor a acoperit intreg globul pamantesc.
  La genul acesta de vina ma refeream.
  Doamne, ajuta/

 28. @maria
  Credinta e temeiul actiunii! Sau ar trebui sa fie! De ce i-ati lasat, de ce i-ati votat?!Dumneavoastra nu va considerati vinovata, dar suntem! Nu ca ne spun ei, ci pentru ca i-am tolerat si i-am crezut. Apoi, noi traim in viata de zi cu zi, pe care o producem constant si ne impartasim din ea, adica din ce am pus in ea, prin lucrarea noastra,alaturi de lucrarea si impreuna cu cea a logosului Intrupat. vedeti ca Nicolae Cabasila spune undeva, in Talcuirea Dumnezeiestii Liturghii,cap. III, ca ne impartasim cu paine si vin pentru ca pe langa grau si struguri ne impartasim si cu lucrarea noastra, de transformare in paine si vin a graului si strugurilor, citez: “Prin “omeneasca” intelegem insa ceea ce apartine numai omului; ori nevoia de a-si pregati painea pentru mancare si vinul pentru baut, este ceva propriu numai omului. Aceasta este explicatia formei(materiei) darurilor noastre.” Asa si Dumneavoastra aveati lucrarea in intreprinderea unde lucrati- parte din ea- si nu ati aparat-o, ca noi toti dealtfel, crezand in vorbele unor ticalosi care insa ne “gadilau” vanitatea si, de ce nu, lacomia, lacomia pantecelui, cum ar spune Evagrie Ponticul, temelia rautatilor. Eu nu va condamn sau judec, nu am nici un drept, pe naivitatea celor ca noi s-au ridicat ei. Daca ne dam la o parte li se surpa temelia. Daca spuneam ceea ce spun acum, in anii `90, as fi fost catalogat drept comunist, securist, ceausist si alte foarte multe “dragalasenii”! Majoritatea le-ar fi luat de bune, pentru ca nu vedeau mai departe de satisfactia “pantecelui”: salarii compensatorii, pensionari anticipate- fara sa se intrebe cine le va plati pensiile peste cativa ani etc. Au inceput sa inteleaga cand a venit suferinta si pedeapsa istoriei. Cam tarziu!

 29. Pingback: ROMANII DIN CERNAUTI FATA CU “REVOLUTIA” UCRAINEANA/ Mitropolitul Bucovinei a devenit primatul Bisericii Ortodoxe din Ucraina/ SCHIZOIDIA OCCIDENTALA – IULIA vs KLICIKO/ Reactie dura a premierului Rusiei/ Finantare de la FMI si perspecti
 30. Nu mai scrieti frate “Sochi”, asta se citeste in romaneste “Soki”, scrieti cum se aude, SOCI !
  O data, am citit o traducere cand cineva scrisese ca in engleza: Dnistr, si mi-am dat seama ca respectivul nu auzise de.. Nistru !

  In alta oprdine de idei, ce nu inteleg eu este pasivitatea Rusiei.. Chiar sa ii fi luat pe nepregatite rasturnarea de la Kiev ? in conditiile in care aceste manifestatii dureaza de 3 luni si toata lumnea stia ca unii manifestanti sunt platiti de occidentali ?
  Reactiile rusesti oficiale mi se par deocamdata foarte timide.

 31. @ vrinceanu

  Soci frate.Din pacate,eu gindesc cu jumatatea de nord vest a creierului in engleza,si cu jumatatea de sud est a lui,in romana.Cind ma documentez pe internet,o fac mai mult cu jumatatea de nord vest,pentru ca saiturile in engleza sint mai bogate in informatie,deci si raspunsul este mai rapid.Cind dai google pe soc..iti apare sochi.Oricum,pentru tine,m-am corectat.

  PS.Sa-i felicitam pe sportivii rusi care au cucerit cele mai multe medalii,avind cea mai fructuoasa Olimpiada din istoria lor,pe Dumnezeu care i-a ajutat,precum si pe cei dintre crestini care s-au rugat pentru aceasta.( uitasem sa-i felicitam si pe acestia )

 32. @ vrinceanu

  “In alta oprdine de idei, ce nu inteleg eu este pasivitatea Rusiei.. Chiar sa ii fi luat pe nepregatite rasturnarea de la Kiev ? in conditiile in care aceste manifestatii dureaza de 3 luni si toata lumnea stia ca unii manifestanti sunt platiti de occidentali ?
  Reactiile rusesti oficiale mi se par deocamdata foarte timide.”

  Poate ca intre Rusia,SUA si UE au fost ceva intelegeri ( in spatele culiselor ),reflectate si in intelegerile dintre maidanezi si conducerea Ucrainei,care toate au fost incalcate de maidanezi.Probabil cum s-a intimplat si intre Bush senior si Gorbaciov,cind primul i-a promis ca daca URSS se va democratiza iar alte tari din lagarul comunist vor iesi din acesta si intra in UE,atunci SUA si NATO nu se vor extinde spre est.O minciuna si o viclenie care i-a costat mult pe rusi.Poate ca asa s-a intimplat si acum,la telefon Obama ii promite lui Putin ca maidanezii or sa plece din piete si nu or sa mai atace cladirile guvernamentale daca vor avea loc alegeri presidentiale anticipate,ori guvern condus de opozitie,ori ….minciuni si viclenie.( o ipoteza )

  Plus ca nu pica bine daca rusii interveneau militar sau sa ia actiuni mai dure inaintea sau in timpul Olimpiadei,a caror gazda erau,aceasta ar fi fost o compromitere a lor,atita ar fi asteptat media ideologica din occident.

  Poate ca tot raul spre bine,daca rusii actioneaza conform normelor internationale si spre binele poporului ucrainian ( cooperari economice,ajutoare financiare cu dobinzi mici,stimularea initiativelor oamenilor in orice domeniu,definirea unui orizont benefic tinerilor… ) sint convins ca Dumnezeu ii va ajuta.

  Oricum prin ce s-a intimplat in Ucraina,exista totusi si un bine.S-a vazut mai bine adevarata fata a celor care vor sa instaureze dictatura in lume,prin terorism,extremism,revolutii regizate,interventii armate ,toate sub slogane mincinoase umaniste,care nu sint altceva decit musca supta de paianjen,atita consistenta au.

  Vom vedea…

 33. Dar de preotii care spovedeau protestatarii ce spuneti? Sunt si ei neonazisti platiti de oculta americana?
  Dar de icoanele aflate chiar pe scena de unde vorbeau mercenarii? Diversiuni ecumeniste?

  De ce ati ales sa regurgitati propaganda ruseasca? Pentru ca, in felul asta, credeti ca va opuneti monstrului nord-atlantic? Chiar credeti voi ca Putin, un fost agent KGB, e tarul pravoslavnic caruia trebuie sa ne inchinam cu totii?

  Doar pentru ca nu suntem de acord cu unele idei venite din Vest nu inseamna ca trebuie sa respingem totul in bloc si sa acceptam orbeste Estul. In felul asta, vom ajunge sa spunem ca decat o demo(no)cratie vestica, mai bine un gulag de-al nostru, estic.

 34. @sherlock_holmes, sa-mi fie cu iertare, doar ca eu nu prea gasesc legatura dintre Dumnezeu si Jocurile Olimpice, jocuri care stim unde isi au originea si cui erau inchinate. La fel nu gasesc legatura dintre Dumnezeu si Campionatul Mondial de Fotbal sau alte competitii sportive care starnesc vanitate si patimi mai ales in randul suporterilor. Nu sunt impotriva sportului dar totusi de ce ar avea nevoie omenirea de tot circul asta televizat? De toata opulenta aceasta prin care o tara vrea sa-si arate “muschii” cheltuind cinci zeci de miliarde de dolari. Ce rost au avut toate butaforiile alea de cateva ore de la deschiderea si inchiderea Jocurilor Olimpice?

 35. Cred ca intrebarea e “ce vor face mai departe SUA cu avantajul pe care il au acum?” decat “ce va face Rusia?”. Ei au mai fost in situatia asta acum cativa ani si am vazut ce a fost. Timosenko a ajuns in puscarie. Cred ca problema e ce vor face americanii sa valorifice pozitia. Ei au mai pierdut cateva momente prielnice din ’91 incoace.

  Adevarul este ca Rusia mai bine ar fi pierdut 5 Sirii decat Ucraina. Fara Ucraina i s-a cam terminat. Premierii Moldovei si Georgiei sunt invitati saptamana viitoare la Washington. Demanteleaza Rusia.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare