TABERELE PENTRU TINERI DIN MANASTIRI – noua tinta a NEOBOLSEVICILOR? Prea multa ortodoxie si prea mult patriotism pentru tineri…

14-04-2018 3 minute Sublinieri

Revista intitulata Decat o Revista (DoR) a realizat, recent, un material despre taberele pentru tineri organizate de unele manastiri. Reportajul transmite o acuta stare de anxietate, de parca autoarea s-ar fi transportat, brusc, in mijlocul unei lumi necunoscute, salbatice si primejdioase.

Ca sa fie mai justificata anxietatea, autoarea pretinde ca reportajul are legatura cu implicarea unor tineri medici in astfel de tabere. Era greu de justificat ce treaba are ea cu orice tanar care vrea sa mearga in tabara la manastiri, dar referinta la medici are rolul de a da interesului sau greutatea unui subiect de interes public. Desigur, se are in vedere aici expunerea viitorilor medici la teorii alternative despre medicina si, indeosebi, vaccinuri. 

Ca lumea manastirilor ortodoxe ii era necunoscuta o recunoaste chiar autoarea. Ca afla de asa ceva abia acum, este deja ciudat, daca nu cumva neverosimil. Totusi, exista deja reportaje si emisiuni despre astfel de tabere, unele fiind realizate inclusiv la televiziunea cu cea mai mare audienta – Pro TV (e vorba despre emisiunea Romania, te iubesc). Trebuie sa traiesti intr-o sfera sociala foarte restransa ca sa nu fi auzit de fenomen si, in acest caz, poate nu esti cea mai potrivita autoritate in materie, nu?

Sa confunde insa acte simple, elementare, ca metaniile, rugaciunile, ascultarile, cu acte similare indoctrinarilor din diverse culte sau sa le asemene cu taberele de munca ale legionarilor interbelici tine fie de atitudine colonialista (de alb occidental civilizat care nu intelege nimic din viata unei culturi straine), fie de manipulare.

Una peste alta, tagma activistilor progresisti si-a gasit un nou cal de bataie si un nou steag fals: taberele pentru tineri din manastiri. Caci tinerii, nu-i asa, nu trebuie sa aiba alternative. Diversitatea stilurilor de viata are, totusi, o limita, nu?! In chiar cuvintele autoarei:

 Cine sunt acești tineri și de ce vin aici? De ce nu sunt cu prietenii lor la mare? Ce găsesc ei aici și nu găsesc în lume?

Am putea-o ajuta si cu alte intrebari asemanatoare:

Cine sunt acești tineri și de ce vin aici? De ce nu sunt cu prietenii lor la club? De ce participă la Liturghie dis-de-dimineață, în loc să tragă pe nas într-un patry trans? 

Sau:

Cine sunt acești tineri și de ce vin aici? De ce nu sunt la evenimentele și happeningurile pro-LGBT? Ce găsesc ei la Oașa și nu este și la ACCEPT? 

Și tot așa…

Captura din Decat o Revista. Ilustratie de Mircea Pop

Redam mai jos un comentariu de pe Facebook despre acelasi material din DoR:

Hetti Adriana Benedik: 

Au început să apară tot felul de indivizi curioși, care nu își dau seama că această curiozitate este de fapt o tânjire după autentic și adevăr, care se infiltrează în taberele de tineret ce se organizează în anumite mănăstiri din România, tabere la care și eu am luat parte, și nu doar eu, ci zeci de prieteni de-ai mei (asta ca să se înțeleagă că suntem mulți celor cărora le-au folosit nespus de mult aceste evenimente) și care își pun ca scop principal încercarea de a denigra ce se întâmplă acolo, din neputință și revoltă.

Ei bine, unii din cei care fac asta, jurnaliști de meserie, merg în aceste locuri, repet, MĂNĂSTIRI și se oripilează, citez din cuvintele lor, de ceea ce se întâmplă acolo: cum domnule să stea tineri cu capetele lipite de podea, fetele cu basmale strânse pe cap, în genunchi; și cum, în mănăstire de călugări, să porți fustă ca babele?; și cum să stai până la sfârșitul slujbei, care durează atât de mult? Și să mai fie și de la 3 dimineața!

Una dintre aceste cercetătoare scrie despre sine, mândră nevoie mare, că a fost singura femeie care a stat în picioare la slujbă și a purtat ochelari de soare în curtea mănăstirii. Și tot ea ne spune cât de nemulțumită a fost de subiectele expuse la conferințe, care sunt în totală contradicție cu nevoile societății de astăzi: sexualitate, homosexualitate, nocivitatea vaccinurilor și alte bazaconii uriașe care ar trebuie eradicate și în locul cărora ar trebui să se discute și să fim de acord cu fluiditatea genurilor, pedofilia mascată din publicitate, pastile în loc de un stil de viață echilibrat, atent și corect, toleranță de tipul SJW în detrimentul duhovniciei. E drept, probabil o fi lipsit de la taberele minunate despre medicină, știință și alte subiecte de interes, foarte palpabile.

Și tot acești oameni blamează aceste evenimente pentru că distrug tineretul, îl manipulează și îl spală pe creier, în timp ce ei, salvatorii planetei, încearcă să arate oamenilor realitatea așa cum cred ei că ar trebui să fie: departe de Dumnezeu, în club la o bere, privind norii sub influența halucinogenelor, citind cărți unde sexualitatea este manifestarea supremă a ființelor umane, ori alte astfel de preocupări cu adevărat deosebite! Și, din nefericire, și o spun cu un regret sincer, tot acești oameni nu pot accepta o parte din Românie care fuge după Hristos, adică acei atleți pentru care singurul scop în viață este curățirea și mântuirea sufletului.

Nu vreau să pun aici articolul, căci nu e cazul să le facem publicitate, și așa au prea multă. Ce vreau însă să adaug, este o durere adâncă, un urlet mut de disperare, că cineva poate privi viața duhovnicească ca pe cea mai dizgrațioasă manifestare. Că cineva îl denigrează pe Radu Gyr pentru naționalismul său și care afirmă că s-a revoltat atunci când un prieten bun a decis să îmbrățișeze ortodoxia, medic fiind. Cineva pentru care știința și credința nu se pupă, care nici măcar nu știe cu ce se mănâncă nici una, nici cealaltă. Că cineva acuză de extremism niște oameni școliți, profesori doctori de diverse facturi, care povestesc despre subiecte de interes pentru tinerii din ziua de azi. Și care vorbește despre toți acei tineri în căutare, dornici de autentic, că sunt niște sălbatici tulburați, niște înapoiați manipulați de preoți severi, care dau cu prea multă tămâie în Biserică. Și că este prea ciudat faptul că nu există semnal la telefon, internet, televizor sau cafea, în mănăstirile cu pricina.

Ei bine, sunt și vreau să fiu tot mereu parte #dinrândurile lor, a acelor tineri care se simt vii în biserică, între rugăciuni și miresme de tămâi.

Și totuși….se simte în cea care a scris articolul cu pricina o căutare cum puțini din noi o avem, o autenticitate și o sinceritate derutantă, o sete de cer și o dragoste de Dumnezeu ce iese prin toate cotloanele. În plus, are o sensibilitate aparte, străjuită de o personalitate puternică, demnă de lucruri mărețe. Mie mi-a plăcut de ea.

Doamne ajută!

Chipurile unor tineri “chinuiti” la Oasa, impreuna cu unul dintre “tortionarii” lor. Lumina si buna dispozitie de pe chipurile lor contrasteaza dureros cu starea euforica a tinerilor care stau la bere la terasa, nu?

“România, te iubesc” in FAMILIA DUHOVNICEASCA de la MĂNĂSTIREA OAŞA – “MANASTIREA TINERILOR” (video – I). Locul “ceresc” al (re)gasirii sensului, pacii si valorilor traditionale pentru mii de tineri. PARINTELE SAVA, “AMERICANUL”, FOSTUL CATOLIC BOTEZAT IN ORTODOXIE: “Dumnezeu vorbeste la nivelul inimii”

PARINTELE STARET IUSTIN MIRON despre “Raiul” si “Casa” tinerilor de la Manastirea Oaşa, despre DRUMUL GASIRII LUI DUMNEZEU, despre NEVOINTA DE A IUBI “IMPUS” si despre CRESTEREA-IMPREUNA: “Rugandu-ne unii pentru altii ne adancim tot mai mult unul in celalalt si incepem sa ne iubim. TREABA BUNA E IMPREUNA, TREABA REA E-N IZOLARE” (interviul integral VIDEO + TEXT)

TINERII SI TABERELE de spiritualitate ortodoxa si de civilizatie romaneasca LA MANASTIRI: Tabara de la Oaşa. Virgiliu Gheorghe despre CRIZA TINERILOR DE AZI

“Valoarea faptei”: OAȘA – TINDA RAIULUI (Reportaj Trinitas TV)

INTRE CRACIUNUL DE “ACASA” SI CEL EXILAT DE RAUTATEA IDEOLOGILOR GLOBALISTI. De la Tabara de la Manastirea Oasa (cu COLINDE VIDEO SI AUDIO) la asaltul mizantrop al stangii globaliste din SUA

COLINDELE, POARTA RAIULUI – Mănăstirea OAȘA și OTS SIBIU (video). “Să ne lăsăm pătrunși de colinde, de conținutul lor, de viața din ele”

Tabără la mănăstirea Oaşa – realitate, ordine şi armonie

BOLSEVICII DE IERI SI DE AZI. Cum recupereaza discursul COMUNIST despre Scoala si Biserica secularistii anticrestini ai zilelor noastre

CE SE INTAMPLA CAND CRESTINII ABANDONEAZA SPATIUL PUBLIC/ “Bolsevicii sexului” lovesc din nou: si UNICEF sprijina “familiile” homosexuale/ MIZA RAZBOIULUI “SOCIETATII CIVILE” IMPOTRIVA OREI DE RELIGIE

Numar RECORD de pelerini la CUVIOASA PARASCHEVA/ Scaderea increderii in BISERICA in favoarea “JUSTITIEI” de tip DNA: o manipulare ordinara/ PUPATORII DE MOASTE SI UCIGASII DE MAMA

NOII BOLSEVICI SUNT PRINTRE NOI! Deputatul Daniel Gheorghe denunta OFENSIVA MARXISMULUI CULTURAL in România, anti-national si anti-crestin, prin noile trupe de ocupatie ideologica, “maestrii hipsterizarii societatii românesti”

Bolșevicii s-au întors și nu vor pleca prea devreme. Ce-i de făcut?


Categorii

1. DIVERSE, Manastirea Oaşa, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “TABERELE PENTRU TINERI DIN MANASTIRI – noua tinta a NEOBOLSEVICILOR? Prea multa ortodoxie si prea mult patriotism pentru tineri…

  1. Pingback: TABERE DE REEDUCARE SEXUALA PENTRU FETE. Initiativa „Girl UP!” sau cum se ascunde propaganda pentru ideologiile de gen sub pretextul imputernicirii tinerelor eleve
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare