[update] – CUM ISI BATE JOC UNIUNEA EUROPEANA DE NOI, VASALII “CU DREPTURI DEPLINE”… Egalitate, dar nu pentru catei! Pentru ce pacate platim si la ce sa ne asteptam? (VIDEO)

7-02-2013 11 minute Sublinieri

Victor-Viorel Ponta, Prime Minister of Romania, was received by JosŽ Manuel Barroso, President of the EC

Vezi si:

Ilie Serbanescu despre “cocosul rosu” al fondurilor europene, MCV si confirmarea statutului de colonie al Romaniei fata de UE si America (Din emisiunea La ordinea zilei – 31 01 2013 – Antena3)

***

La şase ani de la aderare, României i se refuză drepturi considerate normale în Occident

Europa vrea egalitate doar în acte: României i se cer condiţii pe care statele mari din Occident nu le respectă. La şase ani de la aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană (UE), aceasta se transformă tot mai mult într-o frână la adresa dezvoltării, pe măsură ce birocraţii de la Bruxelles impun condiţii dure în numele “pieţei unice”, însă când e vorba despre decizia de pe urma cărora România ar beneficia, se caută nod în papură.

De la liberalizarea preţurilor la electricitate şi gaze şi capitalizarea CEC până la ajutorul de stat acordat Oltchim sau legislaţia care ar proteja clienţii băncilor de abuzurile acestora, Europa a închis ochii atunci când statele vestice au acţionat similar, dar s-a zbârlit la autorităţile de la Bucureşti atunci când aceasta dorea să implementeze modele asemănătoare.

Privatizarea companiilor profitabile

În ultimii doi ani, aproape la fiecare vizită a delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE), reprezentanţii acestor instituţii au cerut privatizarea ultimelor trei distribuţii de energie rămase în proprietatea statului prin Electrica. Această cerinţă nu a fost niciodată explicată şi este cu atât mai ciudată, cu cât cele trei companii au fost tot timpul profitabile şi au derulat investiţii cot la cot cu distribuţiile privatizate. Privatizarea a rămas inclusă şi în ultima scrisoare de intenţie semnată zilele trecute, termenul fiind luna noiembrie a acestui an. Or, Italia, stat cu datorii publice şi deficite mai mari decât România, nu a fost forţată să îşi vândă acţiunile de la companiile de utilităţi, precum Enel sau Eni, deşi a fost ajutată constant de Banca Centrală Europeană (BCE). În Spania s-a demarat privatizarea parţială a loteriei, însă în 2011 aceasta a fost stopată din cauza condiţiilor de piaţă. Spania dorea să adune 7 miliarde de euro din vânzarea a 30% din acţiuni, însă procesul a fost blocat.

La ultima vizită, experţii FMI au pus pe listă şi Complexul Energetic Oltenia – un gigant cu venituri anuale de 800 de milioane de euro, 20.000 de angajaţi şi care are practic monopol pe extragerea de lignit. Format din fuziunea complexurilor Turceni, Rovinari şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), acesta este cel mai mare producător de energie din ţară, cu o cotă de 30%. Mai mult, compania a raportat un profit brut de 40 de milioane de euro. În final, după o rundă suplimentară de negocieri, Complexul Oltenia a fost scos de pe listă, rămânând doar cu listarea a 15%.

Liberalizare pentru profit

Liberalizarea preţurilor la electricitate şi gaze naturale reprezintă un alt exemplu. După ce în anii -b--font-color--black--Erik-de-Vrijer--FMI---font---b--Am-oferit-timp--Credem-ca-Guvernul-isi-va-respecta-promisiunile2007-2008 Comisia Europeană transmitea că liberalizarea nu este neapărat necesară atât timp cât acestea nu sunt vândute sub costurile de producţie, anul trecut, FMI şi CE au impus liberalizarea în acordul cu ţara noastră. În vara anului trecut, Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI în România, a motivat că e nevoie de liberalizare pentru ca societăţile de stat să facă mai mult profit, astfel încât statul să realizeze mai multe investiţii în infrastuctură din dividendele încasate. La această vizită, oficialul a motivat că e nevoie de liberalizare pentru ca grupurile private din energie să facă profit mai mare, pentru că astfel o să facă investiţii mai mari. Faptul că statul francez controlează Electricite de France nu a oprit însă gigantul nuclear să facă investiţii, ba chiar s-a extins în străinătate. “Beneficiile” liberalizării se văd foarte clar în Marea Britanie, unde preţul pentru energia livrată consumatorilor casnici a crescut cu 140% din 2004 încoace, din care 90% întâmplându-se în ultimii şase ani. În privinţa gazelor, situaţia este şi paradoxală: România trebuie să liberalizeze, însă nu există în acest moment o “bursă a gazelor” din simplul motiv că Gazprom nu vrea. Culmea e că fix grupurile occidentale ca E.ON şi GdF SUEZ cer crearea acestei burse, pentru a se renunţa la contractele pe termen lung.

Capitalizarea CEC

România dorea în 2009 să recapitalizeze CEC cu 900 de milioane de lei pentru a sprijini economia. În timp ce Franţa, Germania, Italia sau Marea Britanie au pompat sute de miliarde de euro pentru salvarea propriilor sisteme bancare, măsura a fost respinsă de Comisia Europeană, pe motiv că… CEC nu are probleme şi deci măsura ar fi neconcurenţială. Oficialii de la Bruxelles au transmis autorităţilor române că ar accepta majorarea de capital doar dacă ar vinde investitorilor privaţi minimum 30% din titlurile băncii. În final a rămas doar reinvestirea profitului aferent anului 2008, în cuantum de 229 de milioane de lei.

Problema Oltchim

Beneficiind de un acţionar minoritar turbulent, nemţii de la PCC SE, Oltchim s-a chinuit încă din 2007 să convingă CE pentru majorarea capitalului de stat cu datoriile către AVAS. CE a tot analizat şi anii au trecut, aprobarea finală fiind dată abia în 2012, în condiţiile în care ajutoarele date de Franţa în 2009 producătorilor auto Renault şi Peugeot au fost aprobate foarte repede. Când, în final, a primit undă verde de la o datorie iniţială de 500 de milioane de lei către AVAS, creanţa “a zburdat” până la 1,12 miliarde de lei, iar întreaga majorare de capital a ajuns la 2,059 miliarde de lei. Statul a renunţat ulterior la procedură.

Falimentul personal şi clauzele abuzive

În 2010 a apărut în Parlament un proiect de lege al falimentului personal. Deşi legislaţii asemănătoare se află în vigoare în state ca SUA, Canada, Marea Britanie sau Irlanda, iar FMI şi CE au susţinut introducerea acesteia în Ungaria, Letonia şi Lituania, organismele internaţionale nu au fost de acord şi pentru România. Motivul? Suspiciunea că românii vor folosi legea în mod fraudulos pentru a păcăli băncile. În aceeaşi categorie intră şi problema clauzelor abuzive din contractele de credit. Potrivit noului Cod de Procedură Civilă, dacă o instanţă găseşte ilegală o clauză, atunci aceasta trebuie eliminată în mod automat din toate contractele de acelaşi gen. Noile reglementări urmau să intre în vigoare de la 1 februarie, însă FMI şi CE au impus Guvernului amânarea intrării în vigoare şi modificarea legislaţiei.

Liberalizarea pieţei muncii se tot amână

Dacă acestea sunt exemple în care FMI şi CE ne impun lucruri de neimaginat în Occident, avem şi un exemplu invers: drepturi ale românilor ca urmare a aderării la UE, care sunt respinse constant. Cel mai important este liberalizarea pieţei muncii, însă UE a acceptat în 2011 o serie de interdicţii în Spania. În total, 10 ţări din cele 27 ale Uniunii Europene au restricţii pentru cetăţenii români până în 2014. Acestea sunt: Marea Britanie, Irlanda, Austria, Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda şi Malta. Iniţial, restricţiile ar fi trebuit ridicate la finalul lui 2011.

Tratatul de aderare nu stabileşte un termen-limită pentru derularea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) la momentul aderării României la Uniunea Europeană, procedura de monitorizare urmând să se încheie atunci când România va îndeplini cele patru obiective de referinţă stabilite la aderare, a declarat marţi pentru Agerpres Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene (CE). Mai mulţi oficiali români, printre care Crin Antonescu, au vorbit despre necesitatea ridicării monitorizării Comisiei Europene.

Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene

“Cred că există un anumit grad de confuzie privind calendarul pentru MCV. Când România a aderat la UE nu s-a stabilit un termen-limită pentru MCV. A existat un termen-limită de trei ani pentru activarea clauzelor de salvgardare, dacă anumite măsuri nu erau luate de autorităţile române. Dar pentru MCV nu există un termen-limită şi, aşa cum CE a transmis mereu cu claritate, acesta se va încheia atunci când România va îndeplini cele patru obiective de referinţă stabilite la momentul aderării”, a precizat Mark Gray.

Eurodeputata PNL Ramona Mănescu a solicitat luni seară, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European (PE), încheierea procedurii de monitorizare a României prin MCV, “având în vedere reglementarea ambiguă a MCV, influenţa majoră a factorului politic, dar şi faptul că durata stabilită iniţial, de trei ani din momentul aderării, a expirat”.

La rândul său, eurodeputatul PNL Cristian Buşoi a cerut executivului european ‘să ofere un calendar de închidere a MCV pentru România’, apreciind că ultimul raport ‘cuprinde unele evaluări subiective şi neconforme cu realitatea’.

Nu în ultimul rând, eurodeputata PSD Corina Creţu a spus luni seară în plenul PE că mecanismul este ‘profund nedrept la adresa României şi Bulgariei, iar acest dezavantaj trebuie să înceteze, fie prin instituirea unui instrument valabil pentru toate ţările membre, fie prin desfiinţarea MCV’.

În ceea ce priveşte anunţarea unui calendar pentru încheierea MCV, Mark Gray a precizat că ‘CE nu va anunţa un calendar, pentru că nu ţine de noi’.

‘Îndeplinirea recomandărilor ţine cu totul de autorităţile române. Aşa că CE în niciun moment nu va fixa un termen-limită pentru îndeplinirea recomandărilor stabilite în obiectivele de referinţă asupra cărora am căzut de acord la momentul aderării‘, a spus purtătorul de cuvânt.

‘Am văzut mulţi oameni spunând că, dacă există unul, două sau mai multe rapoarte bune, asta ar însemna încheierea MCV. CE nu va spune asta, CE va face o evaluare şi toţi ştim că trebuie făcut mai mult, CE a stabilit în termeni clari ce trebuie făcut, şi acum ţine de autorităţile române să respecte aceste angajamente luate’, a adăugat el.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că încheierea MCV trebuie să fie o prioritate pentru Parlament, Guvern, Preşedinţie şi alte instituţii, el precizând că nu se referă la o întrerupere a relaţiilor cu Comisia Europeană în domeniul justiţiei.

Antonescu a spus că MCV ar fi trebuit să dureze, conform înţelegerilor iniţiale, până în 2010, iar acest termen a trecut.

În aceste condiţii, Mecanismul, deşi a fost prelungit, este caduc, a spus preşedintele Senatului.

El a spus că autorităţile de la Bucureşti doresc să ştie cât mai durează monitorizarea în cadrul MCV.

Antonescu a adăugat că MCV aduce prejudicii României, dând ca exemplu faptul că este folosit ca argument în deciziile care se iau privind intrarea României în Schengen.

Guvernul de la Bucureşti trebuie să privatizeze anul acesta companiile stat, care sunt “ca o piatră de moară la gâtul României”, altfel nu va mai putea continua colaborarea cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) după expirarea acordului preventiv curent, scrie Ziarul Financiar.

Pe de altă parte, Marea Britanie naţionali­zează bănci precum Royal Bank of Scotland, unde a ajuns să deţină 82% din acţiuni, şi a în­fiinţat o bancă de stat pentru sprijnirea IMM-urilor. În acest caz, România va obţine o creş­tere economică de doar 1%-2%, “rămâ­nând în urmă” faţă de celelalte state membre ale Uniu­nii Europene, estimează Martin Harris, amba­sadorul Marii Britanii la Bu­cureşti.

CITEŞTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN ZIARUL FINANCIAR

“Anul trecut România a procedat foarte bine pe partea de macroeconomie şi conso­lidare fiscală, ceea ce e bine, dar nu suficient. Creşterea economică a României este ţinută în spate de companiile de stat. Ele sunt ca o piatră de moară la gâtul României şi nu vă puteţi permite asta într-un climat economic global unde competitivitatea este cea mai importantă calitate pentru creştere”, a declarat pentru Ziarul Financiar ambasadorul. (Andrei Cîrchelan)

Harris in fusta scotiana si Basescu


Nota noastra:

Iata, pe de o parte, sinteza si recapitularea unor simple fapte economice, puse in contextul lor real, iar, pe de alta parte, reiterarea nerusinata a unei atitudini colonialiste umilitoare din partea trimisului unei mari puteri, care, impreuna, vin sa dea o grava si dramatica marturie despre adevarul afirmatiilor si avertismentelor indelung repetate si ras-argumentate de catre economistul Ilie Serbanescu, de multe ori ridiculizat sau contrazis de cei (majoritari) care refuza sa vada in fata realitatea nuda, de dragul unor clisee “optimiste”. Da, iata ca suntem, din pacate, din pacatele noastre ca popor, o biata colonie batjocorita si terfelita, primita in Uniunea Europeana – dupa alti ani de servilisme si injosiri politico-economice (si nu numai) nepermise – doar pentru ca poate sa reprezinte o extrem de prolifica si docila vaca de muls pentru toti “grasii pamantului”. Acum devine o EVIDENTA pe care doar obedientii interesati, orbii cu mintea si fanaticii incurabili se fac a nu o vedea, preferand minciunile confortabile si tradarile de constiinta: ne-au facut membri doar cu numele, doar pentru ca Romania sa aiba fata de stapanii aroganti de la Bruxelles (inlantuiti in Troica cu cei de la Washington) ujn sir nesfarsit de obligatii autonimicitoare: mai intai ca sa poata cotiza substantial la bugetul noii Uniuni (tot mai Sovietice), dar fara a primi nimic in schimb (sub masca incapacitatii de a le accesa fondurile) si a putea fi silita mai abitir sa vanda tot, dar absolut tot ce a mai ramas valoros si profitabil in tara, ajungandu-se deja inclusiv la probleme teritoriale, dupa ce se vor fi lichidat cele economice. Nu e nimic mai limpede acum ca suntem niste membri nici macar second hand, ci de mana a saptea si de lumea a treia ai UE, cei mai prosti si servili cobai de care acum rad pana si bulgarii, ploconindu-ne umil in fata Barosilor si Van-(Rom)pirilor pentru a le cere dreptul de a respira si exultand fericiti, ca niste copii bolnavi de cretinism atunci cand ni se face, de pilda, “favorul” de a ne debloca niste firimituri de fonduri, tot de ei blocate, pana cand ne cumintim de tot si invatam sa facem sluj politic si economic la perfectiune.

Suntem colonie din cauza pacatelor noastre generale, de la vladica la opinca, si de la premier si presedinte de senat (guvernatorii scelerati, vanduti de mult ei insisi nici nu intra in discutie aici) si pana la cel mai marunt angajat (educat inca din familie sau reeducat macar la locul de munca sa pupe toata ziua cu zel maini si dosuri de sefuleti si sa isi inghita limba cand vede abuzuri, doar ca sa-i fie caldut si sa se bucure ca e tolerat ca negru mititel pe plantatiile altora), de a ne dovedi nimic mai mult decat niste patrioti inchipuiti cu steagul in mana de Ziua Nationala si ieftini gargaragii ai vorbelor mari despre iubita tara si suveranitatea ei intangibila, dar niste degraba plecaciosi, in fapte, spasiti si rusinati, in fata jupanilor care ne arata pisica…

Unii fosti inalti dregatori, care se credeau candva ei insisi stapani si semi-zei si care au dat tonul vanzarilor pe nimic a resurselor vitale ale tarii, tradati si ei la randul lor si aflati acum, prin grija actualilor vechili ai tarii, la loc jilav de “meditatie” racoroasa, descopera, mai bine mai tarziu decat niciodata, valoarea demnitatii si a libertatii (ar fi si mai bine daca ar descoperi-o si pe cea a caintei pentru ca tocmai ei au facut posibil sa ajungem aici…). Si scriu astazi, foarte corect – dar, probabil, la fel de steril, in dulcele stil romanesc al criticilor si proiectelor nobile incremenite in vorbe frumoase:

Am sentimentul că descopăr, tot mai des, simptomele, unei noi maladii contemporane – pierderea libertăţii. Devenim prizonieri ai băncilor – prin creditele pe care le luăm; ceea ce spunem se înregistrează şi se stochează pentru diverse eventualităţi; locurile în care ne deplasăm sunt identificate prin GPS; cardurile bancare arată cât şi pe ce cheltuim; datele biometrice şi cipurile din documente se transformă în ţinte pe un eșichier mondial.

[…] Mi se pare umilitor faptul că, de 23 de ani, trăim din monitorizare în monitorizare, ca un copil care, şi după majorat, rămâne sub tutelă. Din păcate, aceste monitorizări devin tot mai penibile, încercând să menţină un statut de semi-membru al UE, pentru a nu ni se acorda toate drepturile ce ne revin. În definitiv, dacă nu beneficiem de toate aceste drepturi (inclusiv accesul în spaţiul Schengen) de ce plătim, în totalitate, cotizaţia anuală de peste 1 miliard de euro! La fel, în ceea ce priveşte acordarea unor fonduri care ar trebui să ne revină şi care sunt blocate, – e adevărat şi din vina noastră – dar şi din interesul celor de la Bruxelles care pot astfel să le redistribuie.

În ceea ce priveşte rapoartele pe justiţie, mi se pare inadmisibil ca guvernul să nu fie consultat şi să nu poată transmite observaţii şi comentarii pe proiectul de raport, permiţându-se ca un text redactat de persoane care nu se identifică şi care, obţin informaţii, poate, din surse partizane, să fie pus în circuit internaţional.

Oare tentaţia noastră pentru compromisuri ne face să ne pierdem demnitatea şi reacţiile de suveranitate? Recunosc, mi-a plăcut reacţia preşedintelui Senatului dar, dincolo de exprimarea unei poziţii, cred că este nevoie şi de atitudini.

Raportul putea fi trimis înapoi pentru o nouă redactare, împreună cu observaţiile guvernului, sau se putea publica, în paralel, un contra-raport al guvernului, cu precizări la toate observaţiile “experţilor”.  De exemplu, dacă “experţii” respectivi nu cunosc dispoziţiile din constituţiile lor referitoare la responsabilitatea ministerială sau la imunitatea parlamentară, acestea le puteau fi trimise, ca să înţeleagă şi ei despre ce este vorba.

[…]

Pe mine însă mă “îngrijorează” mai mult ceea ce se petrece “în capul nostru” –  să acceptăm un asemenea tratament de tip colonial,  cu care, se pare, ne-am obişnuit de pe vremea otomanilor, a fanarioţilor sau a sovieticilor.

Cred că e timpul să ne trezim!

Obedienta, lasitatea, tradarea si oportunismul sunt astazi sporturile nationale cele mai practicate, pe scara cea mai larga posibil si tocmai de aceea am ajuns astazi aici. Daca Grecia este o nuca tare pentru ca are o pleaiada intreaga de ierarhi marturisitori, implicati si lucizi, precum si, mai ales, un popor, oricat de pacatos, dar macar educat in spiritul demnitatii si al nationalismului real, Romania se dovedeste complet nevrednica si de eroii trecutului ei, de care nu mai este interesata decat cel mult la modul festivist, dar si de prezentul si viitorul pe care si le amaneteaza zi de zi, fara tresarire si fara frica de Dumnezeu. UE si FMI isi pot bate nestingherit joc de noi, pentru ca mai intai NOI ne-am batut si ne batem cotidian joc de noi, pretinzand sau amagindu-ne cu nadejdea nesabuita ca Cineva acolo sus ne iubeste si ne salveaza in mod miraculos, orice am face… Deci la ce sa ne asteptam, si inca destul de curand?

pupincurism

Legaturi:

***

***


Categorii

Acordul cu FMI, Articolele saptamanii, ILIE SERBANESCU, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “[update] – CUM ISI BATE JOC UNIUNEA EUROPEANA DE NOI, VASALII “CU DREPTURI DEPLINE”… Egalitate, dar nu pentru catei! Pentru ce pacate platim si la ce sa ne asteptam? (VIDEO)

 1. Avea dreptate parintele Arsenie… Numai pleasna ne mai poate trezi. Altfel doar prelungim agonia. Si cred si eu (asa cum spune si admin) ca pleasna aceasta este aproape. Sa folosim bine timpul putin care ne-a mai ramas!!

 2. Noi suntem vasalii crizei prin care trecem.

 3. Pingback: Adrian Majuru: OBEDIENTII - Razboi întru Cuvânt
 4. Of, ce rau imi pare sa va dau dreptate!
  “Tara mea de glorii, tara mea de dor” 🙁

 5. Pingback: Europa bogata inchide robinetul Europei sarace. BUGET al SUBDEZVOLTARII pentru Romania. MERKEL IL PUNE IN POZITIE DE DREPTI PE VALETUL EI, BASESCU (video) - Razboi întru Cuvânt
 6. Pingback: Mircea Platon despre cazul EPURARII lui RAU GOLBAN din Universitatea de Vest pentru "articolele critice la adresa GERMANIEI" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 7. Asa e sintem o colonie si doar o piata de desfacere pentru dulaii din vest.
  Cind vreunul din noi aduce dovezi in senusul acesta este penalizat, i se inchide gura…
  iata un exemplu:
  Beer Hall Pooch: Pudeii Cancelarului
  Mircea Platon
  EPURAREA lui RADU GOLBAN
  de la Universitatea de Vest pentru “articolele critice la adresa GERMANIEI”

  Presa britanică ne informează că, la finele lunii ianuarie, în toiul unei serii de evenimente naţionale menite a marca venirea lui Adolf Hitler la putere şi a reaminti cetăţenilor germani de crimele naziste, Cancelarul german Angela Merkel a ţinut un discurs programat să coincidă cu “momentul în care Preşedintele Paul von Hindenburg l-a numit pe Hitler şeful guvernului german în 1933.” În discursul rostit cu ocazia deschiderii unei expoziţii intitulate Topografia Terorii, dna Merkel a subliniat că ascensiunea lui Hitler a fost favorizată şi de complicitatea vinovată a elitelor laşe: “Ascensiunea naziştilor a fost posibilă datorită faptului că elitele societăţii germane au colaborat cu ei dar şi, mai presus de orice, pentru că majoritatea germanilor a tolerat această ascensiune,” a spus dna Merkel. “Drepturile omului nu se pot apăra singure. Libertatea nu se poate apăra singură şi democraţia nu reuşeşte de una singură. Acest lucru trebuie să fie un avertisment continuu pentru germani,” a declarat Cancelarul german.
  În timp ce dna Merkel ţinea electoratului german aceste discursuri înălţătoare, la Timişoara, conform relatărilor din presă, consulul Germaniei făcea presiuni pentru ca economistul şi cercetătorul Radu Golban să fie epurat din universitate. Mai precis, de la Universitatea de Vest:
  “Economistul Radu Golban, timişoreanul care a ajuns celebru după ce a descoperit că Germania are datorii de 19 miliarde de euro către România, a fost eliminat de la Universitatea de Vest din Timişoara • Golban era profesor asociat de peste 11 ani la UVT • Consiliul Departamentului de Ştiinţe Politice și-a motivat decizia excluderii lui Golban invocând „articolele critice la adresa Germaniei” • Profesorii universitari au afirmat, în şedinţe interne, că acţionează la intervenţia consulului Germaniei la Timişoara. Departamentul de Ştiinţe Politice „nu doreşte colaborarea cu această persoană, pentru articolele scrise în presă împotriva Germaniei”. Nu este o formulare exprimată în şoaptă pe coridoarele Universităţii de Vest din Timişoara (UVT),ci una care va rămâne în arhivele UVT, iar mai precis, în procesul-verbal al şedintei de consiliu a departamentului, din octombrie anul trecut. Persoana este Radu Golban, cunoscut pentru articolele şi lucrările în care se exprimă critic la adresa politicilor Germaniei şi în care demonstrează cum urmaşii Republicii de la Weimar subordonează economiile naţionale ale ţărilor din UE propriilor interese, prin strategii geopolitice formulate şi urmate cu „rigurozitate germană” vreme de mai bine de un secol.”
  Preţul epurării s-ar părea că este de 5000 de Euro, “sponsorizare pentru cărți, proiecte comune cu Consulatul Germaniei ş.a.m.d.”

  Nu îl cunosc personal pe dl Radu Golban. Am vorbit o singură dată la telefon, acum mai bine de un an.
  I-am urmărit însă scrisul şi nu am sesizat ceva contrar intereselor naţionale ale României.
  Nu am sesizat nici ceva contrar spiritului european, al unei Europe a naţiunilor. Nu înţeleg deci cum de elita României tace atunci când un cercetător român este epurat dintr-o universitatea românească pe motivul că ar fi deservit interesele Germaniei.
  În august 2012, când Crin Antonescu – excedat de sprijinul acordat de Angela Merkel Preşedintelui Traian Băsescu – a declarat că Merkel ar face bine să şi-l ia pe Băsescu în Germania şi să-i aloce o bucăţică de teren unde omul votat de nimeni “să continue să se joace de-a preşedintele”, Preşedintele Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, a declarat: “Astăzi, Germania are un cancelar şi un preşedinte care au trăit pe propria piele lipsa libertăţii şi a democraţiei. De aceea Germania este foarte sensibilă în privinţa subminării standardelor democratice şi a statului de drept […] În acelaşi timp, faptul că este membră UE înseamnă că România trebuie să împărtăşească şi să respecte valorile europene. Aşa că dezbaterea este, de fapt, nu pro sau contra preşedintelui Băsescu, ci despre respectarea standardelor democratice. Aceasta include respectarea independenţei sistemului judiciar, respectarea statului de drept, separaţia puterilor şi aşa numitele echilibre ale sistemului instituţional.”
  În replică, Crin Antonescu a declarat că vrea “un preşedinte, un prim-ministru, un Guvern, un Parlament al României care să facă pentru România ceea ce face Angela Merkel pentru Germania”.
  Ca să facem ceea ce face Angela Merkel pentru Germania ar trebui ca guvernanţii României să poată obţine demiterea oricărui profesor sau jurnalist german ale cărui poziţii sau opinii contravin intereselor României. Dar oamenii politici români şi reprezentanţii diplomatici ai României în străinătate nu se simt în stare să facă acest lucru, nici măcar când e vorba de atacuri, care pot fi catalogate drept rasiste, la adresa românilor şi a altor neamuri din Răsăritul Europei. Cred însă că, dacă nu putem demite universitari sau jurnalişti germani la ei în ţară, ar trebui să putem împiedica Germania sau orice altă putere cu ţâfne imperiale să demită universitari şi jurnalişti români la noi în ţară.
  Crin Antonescu şi-a atras acuzaţia de “anti-european” pentru că a încercat să facă pentru România ce face Merkel pentru Germania. Radu Golban a fost demis la presiunile nedemocratice ale Germaniei exact în momentul în care Merkel făcea elogiul libertăţii şi democraţiei.
  Cu 10 ani înainte ca Hitler să preia puterea, în noiembrie 1923, a avut loc tentativa de lovitură de stat a lui Hitler cunoscută în engleză sub denumirea de “the Beer Hall Putsch” (puciul din/de la berărie). Atitudinea servilă şi laşă a “elitelor” României de azi, a căror colaborare cu Germania face posibilă ascensiunea unor forţe ostile nu doar României, ci şi spiritului democratic, va rămâne pentru totdeauna cunoscută sub denumirea de “the beer hall pooch”. Pudelul din berărie. De la terasa unde ne trimitea astă-vară, în zi de referendum, Traian Băsescu, cu sprijinul Germaniei. Pudelul Cancelarului.
  Marii ticăloşi se nasc din marile trădări ale unei elite prea mici pentru a lupta pentru interesul naţional. Ale unor oameni care se vând pe un preţ de nimic. Pe bacşiş. Ca nişte chelneri ai nimicului. Azi, Oberkellner. Mâine, Obersturmbannführer. Veşnic garçon!. Oameni care ştiu să ia ordine.
  Care intră şi ies pe uşa din spate.
  Care nu mai au nici un haz.

  Radu Golban: GERMANIA, LUPUL MORALIST, tara cu FALIMENTELE cele mai dezastruoase ale secolului XX
  CE NE-AR SPUNE EMINESCU DESPRE ROMANIA IN U.E.?
  Uniunea Europeana sau… AL PATRULEA REICH?
  ROMANIA RENUNTA LA DATORIA DE 19 MILIARDE DE EURO A GERMANIEI, la cererea Bancii Nationale! Inca o tradare nationala…
  Suveranitatea nationala, ca un cal batran ucis cu bestialitate. OBSERVATII DESPRE LEPADAREA DE ROMANIA, ALINIEREA TRANS-PARTINICA LA AGENDA EURO-MALTHUSIANA SI ATLANTISM
  *
  REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PRESEDINTELUI – opinii in raspar cu propaganda orwelliana a “intelectualilor” de casa ai regimului Basescu
  CE ESTE INTELECTUALUL, CE INSEAMNA A FI EDUCAT? Jalnica decadere a “intelighentilor” grobieni si ridicoli
  REEDUCAREA DE BUNAVOIE A OAMENILOR “SUBTIRI” sau cum ajung“intelectualii de dreapta” PROPAGANDISTII DE NADEJDE ai tiranilor
  *

 8. @Liana:

  🙂 Ce ati copiat este pur si simplu postarea noastra, de aici: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/02/14/radu-golban-epurat-universitatea-de-vest/ Cu tot cu legaturile de la alte postari, tot ale noastre… 🙂 Altadata puteti sa puneti si sursa. Sau sa atentionati pe cei care fura de la noi cam cu nerusinare.

 9. Pingback: AUGUSTIN BUZURA despre tradarea valorilor romanesti, pierderea demnitatii, deruta si UMILINTA ROMANILOR IN FATA OCCIDENTULUI: "Concursul nostru are ca tema: 'CINE ESTE CEL MAI SLUGA DINTRE SLUGI?' ” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: PRIVATIZAREA POSTEI ROMANE: compania ungara de STAT MAGYAR POSTA e interesata de compania romana, sindicalistii anunta proteste - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: GERMANIA TINE BOCANCUL SCHENGEN PE CAPUL ROMANIEI SI BULGARIEI. Esticii: cainii alungati de la masa stapanilor lor. SI DE CE POATE DISPAREA ROMANIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: Guvernul PONTA elimina interdictiile la EXPORTURILE DE GAZE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: Sociologul RADU BALTASIU despre STIGMATIZAREA DISCURSULUI PRO-ROMANESC in lumea academica si despre "SOCIETATEA CIVILA" a "dilematicilor", controlata de interese antinationale - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: Mircea Cosea despre semnificatia tradarilor lui Ponta pe tema procurorilor si a gazelor de sist: DE ACUM INAINTE NE PUTEM ASTEPTA LA ORICE. SUNTEM SI COLONIE POLITICA, NU DOAR ECONOMICA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: JOS MASCA, DOMNULE PONTA! JOCI PENTRU BASESCU! [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 16. Pingback: Ilie Serbanescu despre Romania si Bulgaria: SCLAVELE IMPERIULUI EUROPEAN. Despre primele revolte ANTICOLONIALISTE din UE si despre ...handicapul urias de a avea RESURSE MINERALE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. Pingback: LIBERALIZAREA PRETURILOR LA GAZE SI ENERGIE. Comandamentele Comisiei Europene catre PERIFERIA ROMANA discutate de ILIE SERBANESCU si DINU GIURESCU [video]/ Romanii "rabdatori" platesc energia electrica DUBLU fata de ceilalti europeni - Razboi î
 18. Pingback: LIBERALIZAREA PRETURILOR LA GAZE SI ENERGIE. Comandamentele Comisiei Europene catre PERIFERIA ROMANA discutate de ILIE SERBANESCU si DINU GIURESCU [video]/ Romanii "rabdatori" platesc energia electrica DUBLU fata de ceilalti europeni - Razboi î
 19. Pingback: Ponta se gudura la Merkel. Vrea "PARTENERIAT STRATEGIC" cu GERMANIA si asuma obiectivul basist al STATELOR UNITE ALE EUROPEI si al ADOPTARII EURO in 2017 - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 20. Pingback: PONTA il plagiaza pe Basescu si se gudura la MERKEL. Vrea "parteneriat strategic" cu GERMANIA si asuma obiectivele tradarii nationale: STATELE UNITE ALE EUROPEI, CEDARE DE SUVERANITATE si ADOPTAREA EURO (si video) - Razboi întru Cuvânt - Recom
 21. Pingback: Falimentul total al industriei romanesti si saracirea populatiei [VIDEO]. Comisarul european OTTINGER dicteaza LIBERALIZAREA PRETULUI ENERGIE, concomitent cu LIBERALIZAREA PRETULUI LA GAZE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 22. Pingback: UPDATE/ Proteste sindicale fata de scumpirea ucigasa a energiei: INDUSTRIA ROMANEASCA DISTRUSA DE FMI SI UE/ MASONUL REMUS BORZA a dat afara de la Hidroelectrica pana si femeile aflate in concedii de maternitate! TUPEUL HALUCINANT AL MASONULUI LUI PONTA:
 23. Pingback: Actorul FLORIN ZAMFIRESCU despre INTRAREA IN UNIUNEA SOVIETICA EUROPEANA/ Neurochirurgul american BEN CARSON despre CORECTITUDINEA POLITICA: un oribil “cod al tacerii”, iar MEDIA ii ridiculizeaza si marginalizeaza pe cei care folosesc anumite
 24. Pingback: Parintele Ioan Buliga despre PRETUL TRADARII si PERVERSELE STRATEGII ALE NOII FIARE -
 25. Pingback: MAI AVEM O ȚARĂ? Ce a ajuns România astăzi? Românii – între FLĂMÂNZI și PUNGEȘTI - Recomandari
 26. Pingback: TUDOR GHEORGHE la Realitatea TV despre PATRIOTISM si DEMNITATE: “Noi, românii, n-avem voie, nu mai trebuie sa stim ca suntem români… Ii iubesc pe greci pentru ca nu se pleaca in fata Uniunii Europene” (VIDEO) - Recomandari
 27. Pingback: 1 Decembrie: ROMÂNIA – ULTIMUL BAL sau “Tot ce-i românesc nu piere”?/ Scriitoarea ILEANA VULPESCU si istoricul DINU GIURESCU – adevarul despre starea natiunii (VIDEO): Ce mai inseamna astazi Patria, ce mai poate salva România? -
 28. Pingback: RADU GOLBAN despre AMPRENTAREA SI UMILIREA romanilor, Elmar Brok si Germania in Europa, PSEUDO-ELITA ROMANEASCA dusmanoasa fata de propriul popor (VIDEO) - Recomandari
 29. Pingback: FEMEIA GARBOVA ASTAZI: Un popor garbovit de ploconiri, linguseli, LIPSA DE VERTICALITATE; o omenire tip “Prikoke”, COCOSATA DE PACATE si MANIPULATA sa se simta “LIBERA” cand este mai ROBITA si sa fie fericita SCORMONIND IN GUNOAIEL
 30. Pingback: DRESAJUL PRIN MCV. Raportul Comisiei de Europene – INSTRUMENT GEOPOLITIC DE UMILIRE A ROMÂNIEI, EXCLUDERE DIN SCHENGEN SI CONSOLIDARE A ABUZURILOR ”BINOMULUI” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare