DE CE A INGADUIT DUMNEZEU PANDEMIA unui virus fabricat si care este solutia “care ne poate tine cu mintea intreaga inaintea acestui asalt”. Cuvant duhovnicesc despre IDEOLOGIA NEOMARXISTA, APARAREA FAMILIEI, BOALA, FRICA SI VACCIN (video, text)

8-12-2020 Sublinieri

Predica Pr. Ioan Dumitriu  (Parohia Tipografilor Timisoara) la Taina Sfântului Maslu – 25.11.2020:

„Preacuvioşi părinţi, iubiţi credincioşi şi credincioase,

Săptămâna aceasta am meditat la cele ale sufletului şi pilda citită duminică a dat naştere unor îndelungi meditaţii asupra a ceea ce înseamnă sufletul şi grija pentru el. Fiecare dintre noi avem trupul nostru şi sufletul nostru, pe care să le îngrijim atâta vreme cât trăim pe acest pământ. Însă sufletul este nemuritor, este partea cea dinăuntru a noastră, care dă viaţa trupului. Şi astfel există două morţi – dacă omul este alcătuit din două elemente, suflet şi trup şi există două vieţi, una a trupului şi alta a sufletului, există şi două morţi, una a trupului şi una a sufletului. Noi, oamenii, recunoaştem doar moartea cea dintâi, cea a trupului, adică momentul în care plecăm din viaţa aceasta şi ne îndreptăm către veşnicie.

Însă moartea sufletului se numeşte moartea cea de-a doua. Este, spre deosebire de cea dintâi, veşnică. Se vorbeşte în Apocalipsă de ea şi se instalează în orice suflet care nu are viaţă în el. Iar viaţa sufletului este participarea la viaţa lui Dumnezeu. La această viaţă a lui Dumnezeu se poate participa doar prin iubire, pentru că doar iubirea este singura care te poate face să te schimbi de dragul celuilalt. Şi această schimbare de dragul celuilalt se realizează printr-un fenomen care în greacă se numeşte metanoia, iar în româneşte se numeşte pocăinţă. Pocăinţa aceasta este o stare prin care te depăşeşti mereu pentru a deveni mai bun astăzi decât ai fost ieri şi mâine decât ai fost astăzi. Însă dragostea este cea care desfăşoară acest fenomen al pocăinţei. Din cauza lipsei acestui fel de stare, omul şi lumea în general încep să păşească pe căi greşite şi nu-şi dau seama, iar depărtarea de Dumnezeu este evidentă, ceea ce înseamnă că avem neapărată nevoie de pocăinţă, care întotdeauna are menirea de a ne arăta că nu suntem pe drumul cel bun şi trebuie neapărat să ne îndreptăm calea vieţii. Sigur că şi calea aceasta a pocăinţei este o cale pe care cineva trebuie să ne-o arate şi oamenii duhovniceşti ne arată calea pocăinţei şi, pe lângă aceştia, sunt duhovnicii, adică preoţii noştri, care ne arată nouă cum trebuie să mergem pe această cale a pocăinţei.

Cineva spunea: „Daţi-mi duhovnici buni şi lumea aceasta va arăta altfel.” Păi cum să nu arate altfel când cineva vine şi-ţi spune: <Uite, nu faci bine! Îţi arăt ce trebuie să faci şi te şi susţin, te ajut să te întăreşti, te asist să mergi pe calea aceasta.> Bineînţeles, în lumea în care trăim nu se mai întâmplă lucrurile în felul acesta. Se susţine că fiecare este stăpân pe viaţa lui, pe sufletul lui, pe trupul lui, pe copilul lui, pe toate cele ale lui, exact ca bogatul din Evanghelie. Socotelile lumii acesteia sunt unele şi socotelile lui Dumnezeu sunt altele. Desigur că a lui Dumnezeu este lumea aceasta, însă El doreşte să facă ceva cu ea. În momentul în care lumea nu mai ascultă de Dumnezeu, de Cel Ce a creat-o, atunci Dumnezeu caută modalităţi de a o întoarce, pentru că drumul ei este greşit.

Şi diverse au fost modalităţile în istorie prin care Dumnezeu a întors lumea la pocăinţă. Ne aducem aminte de o situaţie din istoria biblică a Vechiului Testament, cu 1000 de ani înainte de Hristos, pe vremea regelui David. Atunci, regele David va crea un imperiu al evreilor, îl va extinde aşa de mult, însă, la un moment dat, se va poticni de o fâşie de pământ de la Marea Mediterana. Acolo locuiau filistenii şi aceştia, la început, l-au ajutat pe David să capete domnia, ei au fost aceia care l-au înfrânt pe predecesorul lui David, regele Saul, şi, văzându-le îndrăzneala şi tăria, regele David îşi propune să extermine acest popor. Însă se poticneşte ca de un ciot, nu îi ieşea nimic din tot ceea ce voia să facă împotriva filistenilor. A avut victorii reputate împotriva lor, dar n-a putut să-şi ducă la îndeplinire gândul. Şi astfel Îl întreabă pe Dumnezeu: Doamne, i-am supus pe toţi, toate popoarele, nimeni n-a putut să-mi stea împotrivă. De ce nu pot să extermin acest popor? Şi Dumnezeu îi răspunde: Nu e voia Mea să-i extermini tu pe aceştia. Te-am lăsat să o faci cu toţi cei dimprejurul tău, dar acest popor nu trebuie eliminat. Regele David a întrebat nedumerit: Dar de ce? Şi Dumnezeu a răspuns: Pentru că poporul Meu este un popor îndărătnic. Repede cade în închinarea la idoli dacă vecinii lor se închină la idoli şi cum voi putea, oare, să-i înfrânez dacă nu prin cerbicia unui popor? Şi acesta este poporul pe care l-am ales să fie spinul în coasta poporului Meu. Aşadar, când poporul Meu nu o să Mă asculte or să vină peste ei filistenii şi or să se roage către Mine să-i scap. Eu o să-i scap, dar ei vor trebui să se pocăiască de păcatele lor. Şi, dacă nu se vor pocăi, filistenii or să se înmulţească şi mai mult şi or să vină peste ei. Până când vor înţelege ce au de făcut. Atunci, biciul lui Dumnezeu peste poporul lui Israel au fost filistenii. Mai târziu, când au venit romanii, aceştia i-au numit pelisti, că nu puteau rosti cuvântul filisteni şi de acolo au dat numele de palestinieni. Iată, palestinienii şi acum sunt în coasta Israelului, sunt un popor foarte numeros, densitatea lor este cea mai mare din lume, însă, deşi sunt aşa de mulţi pe un spaţiu aşa de mic, sunt foarte dârji şi moştenesc pe filistenii de altădată cu care s-a luptat regele David. Şi, oricând se întâmplă ceva în Israel, ei reacţionează. Aşadar, întotdeauna Dumnezeu a avut metodele Sale ca să-i îndemne şi să-i îndrume pe oameni la pocăinţă atunci când omenirea a luat-o pe o cale greşită.

Acum, poporul lui Dumnezeu este răspândit în toată lumea, însă poporul lui Dumnezeu nu mai ascultă, deoarece şi-a îngrămădit alte învăţături cărora le dă crezare şi îi este foarte greu să se întoarcă. Şi iată că o mână de oameni care au strâns foarte multă bogăţie în mâinile lor au creat un virus, l-au aruncat prin lume şi lumea s-a umplit de spaimă. Nu e doar de un an de zile problema aceasta, este mult mai de mult, de un an de zile o cunoaştem noi, însă şi în urmă cu un an şi jumătate, cu doi, vorbeam cu oameni care manifestau aproape aceleaşi simptome ca cele date astăzi de infecţia virusului şi puneam întrebări: Dar ce o fi? Şi mi se spunea: E un virus nou. Voiam să aflu despre el: Dar ce ştiţi, ce aţi aflat? Nimic, doar că este o mare viroză. Însă mortalităţi nu prea erau, erau la TV nişte cifre, că au murit atâţia de viroză şi n-au fost vaccinaţi antigripal. Nimic mai mult. Când s-a aflat despre acest virus şi despre faptul că nu e natural, peste lume s-a pus un mare văl care se numeşte frica şi fiecare a început să se gândească la viaţa lui. Însă numai acesta trebuie să fie gândul care să ne însoţească pe noi? Desigur că multe alte gânduri trebuiau să fie. Dacă virusul acesta a fost creat şi Dumnezeu a îngăduit să fie creat şi acei oameni şi-au pus [inteligența] pentru a se crea acel virus, oare nu a îngăduit cu un scop? Oare nu se întâmplă exact ca în vremea regelui David, când acest cel mai mare rege din lume încerca să extermine un popor foarte mic, dar care stătea ca un spin în coasta Israelului şi care se numeau oameni ai mărilor şi totuşi n-a reuşit să facă nimic împotriva lor pentru că ei erau generatori de pocăinţă în poporul lui Israel? Oare acum nu se întâmplă la fel? Oare cele ce se întâmplă acum n-ar trebui să fie generatoare de pocăinţă pentru noi, poporul lui Dumnezeu? Poate că starea aceasta de pocăinţă s-a cam redus în poporul lui Dumnezeu şi e mare nevoie de ea.

Şi vedem cum, de un an de zile, lucrurile s-au îndreptat într-o direcţie şi aceea este numită frică. Fiecare se gândeşte cum să poarte mai bine masca, cum să se ferească mai mult de alte persoane cu care ar urma să intre în contact, cum să stea mai mult în casa şi multe alte modalităţi pe care le aflăm la televizor, unde ni se spune să facem asta şi cealaltă pentru a ne feri de boală. Şi mai afli că, oricât te-ai feri, mai devreme sau mai târziu tot te infectezi şi faci o anumită formă, pentru că nu avem imunitate asupra virusului acestuia, de vreme ce nu este natural. Şi atunci n-ar fi mai bună această variantă: să-ţi îndrepţi înaintea lui Dumnezeu gândurile tale, viaţa ta, stările tale? Să-I spui câte ai făcut, câte ai mai vrea să faci şi să-I ceri ajutor şi protecţie pentru vremurile care urmează să vină? Pentru că acestea sunt abia începutul şi cu toţii simţim aceasta. Nu trebuie să ne-o spună nimeni. E suficient să deschidem cartea Apocalipsei Sfântului Ioan şi vom afla despre multe dintre cele ce vor să vină peste omenire şi acolo Sfântul Ioan spune că, totuşi, venind atâtea rele peste omenire, omenirea nu s-a căit. Dimpotrivă, L-au socotit pe Dumnezeu că este vinovat de cele ce se întâmplă lor şi că ei nu sunt vinovaţi cu nimic.

Ar fi fost frumos ca anul acesta să fie un an de echilibrare a puterilor oamenilor. Ar fi fost frumos să vedem în bisericile noastre, atât cât s-a putut veni, oameni care până acum nu s-au gândit că ar trebui s-o facă  şi pe aceasta: să vină să se înfăţişeze înaintea lui Dumnezeu. Vin în biserici oameni care au mai fost şi înainte. Dar ceilalţi, care n-au mai fost niciodată şi care nu au făcut pasul, ce aşteaptă ei oare? Nu ar avea şi ei nevoie de pocăinţă? În lipsa pocăinţei iată că s-a instalat o frică teribilă. Iar cei care ne-am uitat aseară şi în alte seri la televizor, printre alte ştiri s-a putut vedea şi aceasta: relatările medicilor psihologi şi psihiatri care mărturiseau că sunt asaltaţi de-a dreptul de noi pacienţi cu diverse afecţiuni [legate] de teamă, şi unde nu sunt posibile remediile psihologice se apelează la psihiatrie deja. Fiecare a încercat să-şi înăbuşe frica cumva, spuneau psihologii, unii fumând ţigară după ţigară, alţii ascunzându-se în spatele fricii, alţii încercând să mănânce foarte mult, de stres, dar câţi oameni s-au ascuns în spatele pocăinţei? Câţi oameni mărturisesc: <Doamne, ai îngăduit aceasta pentru păcatele noastre. Oare eu m-am căit suficient pentru păcatele mele? Eu m-am mărturisit deplin? Am putut eu fi o călăuză şi altora? Lucruri pe care, poate, aş fi putut să le fac, dar din lene sau comoditate nu le-am făcut…>

Am văzut anul acesta şi feţe noi în biserică, dar foarte multe din cele vechi. Adică cine a fost aproape de Dumnezeu s-a apropiat şi mai mult, iar cine a fost departe de Dumnezeu s-a îndepărtat şi mai mult, neştiind în ce direcţie s-o apuce. Şi, oare, anul acesta n-a fost un an de cumpănă pentru noi? Oare n-a fost un an în care să scoatem ceea ce ar fi trebuit să scoatem din noi?

Stând de vorbă cu fiecare dintre dvs, printre alte plângeri o aveţi şi pe aceasta: că, parcă, anul acesta oamenii s-au înrăit şi mai mult, că nu mai există răbdare, echilibru, ţipă unii la alţii şi parcă epidemia aceasta a scos ce era mai rău în noi. De obicei, însă, umanitatea în vremuri de criză s-a coalizat şi oamenii au devenit mai sensibili; dar criza aceasta este altfel. Pentru că am avut înaintea ei o perioadă de foarte multă bunăstare, care ea insăşi ne-a dezechilibrat sufleteşte, ne-am obişnuit cu ea ca şi cum ar face parte din viaţă şi, fără ea, viaţa nu e poibilă şi acum ne trezim că nu o mai avem pe aceea. Desigur că sunt lucruri pe care le avem o vreme şi iarăşi vine o vreme când nu le mai avem, dar ce este mai important e sufletul din noi şi viaţa noastră. Cum spune Mântuitorul în Predica de pe Munte: Oare nu este trupul mai de preţ decât haina? Desigur, dar noi ne gândim mai mult la haină decât la trup, care poartă haina. Şi pentru haină facem sacrificii, nu pentru trup sau pentru suflet. De aceea, poate că de starea aceasta avea omenirea lipsă.

În istoria regelui David se spune că atunci când Dumnezeu îngăduia ca neamul filistenilor să vină peste evrei, evreii cereau ajutorul lui Dumnezeu şi se căiau pentru păcatele lor şi îi dădeau înapoi, în Fâşia Gaza, pe filisteni. Şi filistenii nu mai veneau de acolo decât când poporul uita ce a făgăduit lui Dumnezeu şi iarăşi poporul îşi aducea aminte şi iarăşi Dumnezeu era cu ei. Niciun maestru nu îşi abandonează opera, cu atât mai puţin Dumnezeu nu Îşi va abandona opera Sa, dar îngăduie să vină un rău mic, ca prin acel rău mic să se întâmple un lucru mare, şi anume îndreptarea lumii spre El. Parcă până anul trecut lumea se îndrepta într-o cu totul altă direcţie. Am văzut cât preţ a mai pus lumea pe familie. Am asistat la o mare dezbatere pro sau contra familiei. Şi nu s-au gândit oamenii că trebuie să-şi mai apere nişte drepturi lăsate de Dumnezeu în faţa unui asalt care atentează la aceste drepturi. Şi pentru că lumea era amorţită, iată că avenit acest virus şi a trezit lumea. Dar, după ce te trezeşti, o perioadă nu eşti prea limpede, aşa că perioada aceasta a fost ca să ne limpezim pentru ca noi să ne pregătim pentru ceea ce va urma.

Există acum o ideologie neomarxistă care prevede multe lucruri, o altă orânduire socială decât cea pe care am avut-o până acum, cea în care majoritatea trebuie să protejeze minoritatea, oricare ar fi ea, şi în care tu, ca majoritar, trebuie să te simţi umilit pentru că eşti majoritar. Această ideologie s-a strecurat pe nesimţite în anii trecuţi şi noi n-am băgat-o în seamă, dar ea începe să degaje efecte şi în viitor vom vedea care va fi rezultatul. Va fi dezastruos. Situaţii în care clase de creştini care aveau 3 sau 4 musulmani trebuiau să dea jos crucea de pe perete, ca să nu jignească musulmanii care nu cred în cruce. Păi orice mentalitate normală ar spune că musulmanii în clasa aceea sunt minoritari, ar trebui să se supună majorităţii, că asta spune orice minte întreagă. Dar vine ideologia neomarxistă care spune: Nu, tu să te consideri vinovat că eşti creştin şi să-l laşi pe musulman să-şi exercite drepturile, iar tu să renunţi de bunăvoie la ele. Nu se întoarce lumea cu susul în jos?! Sigur că da! Şi am văzut la Referendumul pentru Familie foarte multă lume care nu s-a dus la vot ca să apere drepturile homosexualilor: <Lasă-i, dragă, şi pe ei! Ce dacă sunt aşa? Ştiu ei de ce sunt aşa! Dacă-i îngăduie Dumnezeu şi pe ăştia, nu ne ducem noi să votăm contra lor…> Dar noi nu votam contra lor, noi votam pentru noi! Dar s-a spus: <Aa, nu, nici pentru noi nu votam, ci votam pentru Dragnea…> Şi iată cum s-a compromis ultima încercare de a ne apăra cel mai mare drept, care este familia şi care este modelul Sfintei Treimi pe pământ. Şi tot ideologia aceasta neomarxistă a lucrat aceasta şi se pare că de nişte ani de zile s-a furişat în sufletul nostru şi la referendum noi am apărat această ideologie fără să ne dăm seama.

Bine că a mai rămas ceva de făcut pentru noi şi anume de a ne apăra sufletul nostru, a ne apăra propria familie şi de a ne identifica adevăraţii prieteni şi adevăraţii duşmani. Anul acesta am avut timp să facem aceasta şi vom mai avea timp cât ne va mai îngădui Dumnezeu să avem. Cu siguranţă că fiecare zi lăsată de la Dumnezeu în momentele acestea trebuie folosită. Nu este suficient să strigăm: <Mor oamenii cu zile! Sunt trataţi greşit în spitale! Au nevoie de tratament de cancer şi sunt trataţi de covid!>. Toată ziua aflăm asta! Ne trimitem unul altuia mesaje pe grupurile de socializare. Dar ce facem mai mult? Desigur că în spatele acestei situaţii stă o ideologie care, la început a apărut inofensivă şi care acum se desfăşoară sub ochii noştri şi e doar începutul. Şi singura stare care ne poate ţine cu mintea întreagă înaintea acestui asalt este pocăinţa. Ea este aceea care atrage harul lui Dumnezeu în noi. Fără ea nu poate exista îndreptare.

Aşadar, bogatul din Evanghelie n-a avut nici recunoştinţă, n-a avut nicio pocăinţă. Şi pentru aceasta Dumnezeu a cerut de la el sufletul său cel nepregătit. Şi toate cele adunate de el cui au rămas? Desigur că alţii le-au înghiţit. Noi, însă, vom fi stăpâni pe lucrurile noastre duhovniceşti, pe lucrurile noastre spirituale, vom încerca să ne reaşezăm cu faţa spre Dumnezeu.

Vedem că boala aceasta nu are o luminiţă la capătul tunelului. Şi pentru că omenirea nu o vede acolo, desigur că va încerca să se agaţe de tot felul de lucruri: de un vaccin care stă să vină şi nu e şi pe care nu l-a testat nimeni şi se aşteaptă a fi testat pe noi, iar noi nu vom accepta să devenim cobai de bunăvoie ai unui vaccin care n-a fost suficient testat. Şi pentru aceasta ni se vor reduce iar din drepturi: nu mai ai voie să călătoreşti, să o mai faci pe aceea sau pe cealaltă. Şi ce ne va trebui? Smerenie! Dacă nu va trebui să mai plec din ţară, nu voi mai pleca din ţară! Pentru că avioanele n-or să mai ia la bord, pentru că nu prezint paşaportul de vaccinare! Dar eu nu voi considera că viaţa mea este mai importantă decât o călătorie? Şi dacă viaţa mea e mai importantă, atunci mă voi apleca mai mult asupra vieţii mele şi voi încerca să o îmbogăţesc prin toată fapta bună pe care o mai pot face pe acest pământ. Şi nu e puţină fapta bună pe care o putem face.

Aşadar, putem face bine. Foarte mult bine. Să ne ajute Dumnezeu să ne îndreptăm, să căpătăm pocăinţa care întoarce sufletul cu faţa către Dumnezeu şi în spatele ei să dobândim şi harul Duhului Sfânt care ne va întări în orice boală şi în orice situaţie întâlnită în viaţa noastră. Amin”.

Legaturi:

PS SEBASTIAN, una dintre puținele voci de ierarhi care încă mai STRIGĂ ADEVARUL: “Ne mai mirăm de ce Dumnezeu Se supără pe noi și ne lasă pe mâna unor „DEMONIZAȚI” gata SĂ DEA FOC lumii, JUCÂNDU-SE DE-A DUMNEZEII prin experimente de tot felul? Oare ce vor mai inventa NESĂTUII LUMII ACESTEIA, disperați că suntem prea mulți?”

IPS NEOFIT DE MORFOU – indemnuri, sfaturi si talcuiri duhovnicesti pentru vremurile de incercare pe care le traim (I): “Vrem sa dobandim linistea? Sa avem mangaiere intr-o lume in care toti si toate ne infricoseaza? Doar Duhul Sfant poate face aceasta, sa indeparteze frica de la noi”

IPS NEOFIT, mitropolitul cipriot de Morfou – despre CORONAVIRUS: Care sunt CAUZELE REALE ALE EPIDEMIEI si ale altor CATASTROFE care vor veni si CE PUTEM FACE NOI, ORTODOCSII, pentru a diminua raul? POCAINTA SI RUGACIUNE INTENSA! “In urmatoarele luni, episcopii care nu vor putea sa stea in fata lumii nu vor fi de trebuinta Bisericii. SPUNE-LE SA FACA PARACLISUL SFANTULUI HARALAMBIE!”

“Atunci cand se umple masura, vine Masura” – Predica PS DANIIL STOENESCU la inceputul pandemiei de coronavirus: “Dumnezeu vorbeste lumii de astazi din sanul vijeliei, dar putini talcuiesc ceea ce vrea Dumnezeu sa vorbeasca” (si VIDEO)

“Nu te teme, Domnul este cu tine! CU NOI ESTE DUMNEZEU…” – Preasfintitul BENEDICT: Cuvinte de intarire catre “Biserica de acasa” despre VREMEA TREZVIEI, VREMEA ALEGERII, MANGAIEREA IMBRATISARII LUI DUMNEZEU si AJUTORUL IN SUFERINTA AL MAICII DOMNULUI: „Singurul loc unde nu te cuprinde frica este în brațele lui Hristos. Depărtându-ne de El, fricile nasc pui și se transformă în panici. Să nu uităm asta!”

“SINGURA SOLUTIE este SA NE TOPIM IN RUGACIUNE catre Dumnezeu si catre Maica Domnului. Orice altceva este insuficient! ACUM SE VOR CERNE LUCRURILE…” – Predica PREASFINTITULUI DAMASCHIN DORNEANUL de praznicul Buneivestiri, in vreme de certare aspra ingaduita de Dumnezeu. VOM PRETUI MAI MULT BISERICA, SLUJBELE SI TAINELE DE ACUM? (video, text)

MITROPOLITUL ATANASIE DE LIMASOL (Cipru), ucenic al Sfantului Paisie Aghioritul, despre ABORDAREA DUHOVNICEASCA A PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI: “Acestei crize ii vom putea tine piept doar prin rugaciune. AVEM NEVOIE DE MULTA, DE FOARTA MULTA RUGACIUNE. Viata noastra este tragedie fara Sfanta Biserica; fara Hristos nu poate trai omul; FARA LUMINA LUI DUMNEZEU, INTUNERICUL ESTE DE NERABDAT” (audio, traducere)

“Vremurile acestea ne arata ca venirea Domnului este aproape. Fiti purtatori de Hristos, fiti crestini adevarati!”. CUVANTUL INLACRIMAT AL PARINTELUI DINU POMPILIU la vremea inceputului de mare stramtorare (VIDEO, TEXT)

VREMEA ADEVĂRULUI, VREMEA LIMPEZIRII – Interviu pentru “Familia ortodoxă” al PĂRINTELUI CIPRIAN GRĂDINARU DIN HULDENBERG: “Nu există ființă mai ușor de controlat decât cea cuprinsă de groază”. CUM SĂ SUPRAVIEȚUIM DUHOVNICEȘTE ÎN ZILELE CONFUZIEI ȘI PANICII? (prima parte)

PS BENEDICT BISTRITEANUL: “CREDINTA NOASTRA este viata noastra, de aceea NU SE NEGOCIAZA!”/ “Vrei sa te faci sanatos? VINO IN BISERICA! Nu fugi de Biserica! Biserica este aceasta SANSA A INTOARCERII – personala, dar si comunitara, ca neam”

Predică trezitoare despre LUPTA VICLEANĂ DE A FI DESPĂRTIȚI DE DUMNEZEU, DE A NE LEPĂDA DE HRISTOS, ca să rămânem sănătoși în această lume și despre SISTEMATICA ÎNFRICOȘARE practicată de către mai-marii lumii, care are ca scop “ÎNCHIRCIREA SUFLETELOR și ÎNDOBITOCIREA NOASTRĂ, transformarea noastră în animale speriate”

RUGACIUNI SPECIALE PENTRU VREMEA DE EPIDEMIE! Cele mai puternice si mai… adevarate in continut RUGACIUNI DE POCAINTA pentru izbavirea de plaga CORONAVIRUSULUI: “Opreste bataia cea pe dreptate adusa asupra noastra…”

 

***

DOUA MORTI SI DOUA INVIERI. Parintele Rafail ne ajuta sa intelegem mai bine: CE MOARTE A NIMICIT HRISTOS? (audio + text)

PREGATIREA PENTRU CEASUL MORTII. Cum se poate invata… a muri?

Parabola bogatului caruia i-a rodit tarina. TALCUIRE ACTUALA SI PROFUNDA A PR. GHEORGHE HOLBEA: “Momentul adevarului este cel in care ramanem cu noi insine”. VIATA – SIMULACRU si CULCUSIRE IN VREMELNICIE?

“A nu-L lua pe DUMNEZEU si MOARTEA in ecuatia vietii tale e greseala absoluta”. INVESTITI IN DUMNEZEU SI IN SUFLET! “In vremea noastra, TRUPUL A AJUNS SA FIE STAPANUL LUMII, pentru ca sufletul a tacut”

“Crestinul ortodox in fata crizei economice”: PILDA UNUI CONDUCATOR IMPREUNA-PATIMITOR CU POPORUL SAU. Cum sa ne raportam la criza? (I)

INSELACIUNEA BOGATIEI CONSUMISTE SI BINELE DIN RAUL CRIZEI ECONOMICE. Cum sa ne raportam la criza? (II) Saracie si cugetare duhovniceasca

 

***

EPISCOPUL IUSTIN al Maramuresului despre FORTA COMUNIUNII IN BISERICA si CUMPLITA incercare a SINGURATATII prin IZOLARE si solutiile duhovnicesti ale REZISTENTEI marturisitorilor din INCHISORILE COMUNISTE: “Cei care vin acum, progresistii si neomarxistii acestia de astazi SUNT GLOBALISTI, NU AU RADACINI, NU AU NEAM, n-au mama, n-au tata. ROBOT – aceasta se vrea sa fie OMUL NOU”

CINE A INABUSIT SAMANTA NEAMULUI ROMANESC? Parintele Cezar Axinte: “Focul e la gardul nostru, iar noi parca suntem inerti, paralizati, sufletul nu mai poate sa vad limpede”. OTRAVA UCIGASA A IDEOLOGIEI (NEO)MARXISMULUI si faurirea “OMULUI NOU” CARE IL VA INSTALA PE ANTIHRIST IN APLAUZE (audio + text)

SA NU NE RUSINAM DE HRISTOS, SA NU FIM INDIFERENTI! Pr. Florin Stan si Pr. Calin Popovici – predici insufletitoare in sprijinul REFERENDUMULUI si pentru denuntarea ASALTULUI PERVERTITOR asupra FAMILIEI, CREDINTEI CRESTINE si a COPIILOR. Desfranarea – politica de stat. Homosexualitatea – folosita ca varf de lance in AGENDA IDEOLOGICA NEOMARXISTA DE CREARE A OMULUI NOU (audio+text)

Predica Parintelui TUDOR CIOCAN despre IMPLICATIILE REZULTATULUI REFERENDUMULUI (audio + text): “Va veni o perioada foarte grea pentru noi, ca Biserica. NE INDREPTAM SPRE O NOUA DICTATURA. Acum, ca popor, ne-am dezis de Dumnezeu. Dintr-un neam crestin ne-am transformat intr-o populatie”

REFLECTII POST-REFERENDUM ale Parintelui Constantin Sturzu in conferinta de la Cluj (nov. 2018): CRIZA NEAMULUI AFLAT IN PERICOL DE STINGERE, CRIZA OAMENILOR BISERICII. “Nu suntem prezenti in propria noastra viata si nu ne intalnim cu Dumnezeu… E clar ca vine din ce in ce mai mult vremea marturisirii”. Nevoia de a cultiva CONSTIINTA ESHATOLOGICA, de a ne ASUMA NEPUTINTELE si de a ne intoarce la LUCRAREA DUHOVNICEASCA, VIE (video, text)

 

***

“Ne-a mai dat Dumnezeu un Post. Încă o șansă…”. CARE ESTE CAUZA DUHULUI ANTIHRISTIC CARE RĂZBOIEȘTE BISERICA?

De ce se strica sarea? INTRE FIUL RISIPITOR si JUDECATA NEAMULUI IMPREUNA-NETREBNICIT. De la OBRAZNICIA la FOAMETEA SI ROBIA fiilor care au risipit averea Tatalui, tradandu-si Chemarea… CE NE ASTEAPTA, CA POPOR? “Dumnezeu, ca sa salveze, va ingadui O MARE APASARE. Aici nu trebuie nici sa fii prooroc, nici Nostradamus, nici vazator cu duhul” (MEDITATII LA CEAS DE CUMPANA)


Categorii

Bogatul caruia i-a rodit tarina, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Pandemia Covid-19, Pocainta, Preot Ioan Dumitriu, Vaccinarea obligatorie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “DE CE A INGADUIT DUMNEZEU PANDEMIA unui virus fabricat si care este solutia “care ne poate tine cu mintea intreaga inaintea acestui asalt”. Cuvant duhovnicesc despre IDEOLOGIA NEOMARXISTA, APARAREA FAMILIEI, BOALA, FRICA SI VACCIN (video, text)

  1. Pana acum n-am stiut ca palestinienii sunt urmasii filistenilor si ca regele David a incercat sa-i extermine pe filisteni, insa Pr. Ioan descrie corect cele petrecute in jurul nostru.

  2. Pingback: PS BENEDICT la intrarea in noul an: “Nu mai e timp pentru orice, NU MAI ESTE TIMP DE PIERDUT, este timp doar sa faci LUCRURILE ESENTIALE. Singurul lucru esential in aceasta lume este aceasta „investitie” in HRISTOS, Care este deplinatatea noastr
  3. Pingback: PACATELE MICI, INJECTIILE MICI sau RAUL FACUT IN DOZE MICI, PE NESIMTITE… Predica despre BISERICA, “STIINTA” si “PROMOVAREA VACCINARII”: “Desi trupul este trecator, este bine sa-l folosim pentru a ne apropia de Hristos
  4. Pingback: Pr. Ioan Dumitriu: SĂ NU LUĂM DECIZII ÎN STARE DE PANICĂ sau sub manipularea propagandei, ALE CĂROR EFECTE LE VOM RESIMȚI ȘI LE VOM REGRETA MAI TÂRZIU! “Nu trebuie oare să fim prudenți la tot ce ni se oferă? Pentru că în vremuri de criz
  5. Pingback: Pr. Dan Bădulescu despre RESETAREA MONDIALĂ NEOMARXISTĂ prin pandemie, CAPCANA FARISEICĂ ÎNTINSĂ PREOȚILOR în privința vaccinării anti-Covid și RĂZBOIUL PENTRU CUCERIREA SUFLETELOR. În cine și în ce să (nu) ne punem nădejdea? (VIDEO, TEXT
  6. Pingback: Pr. Dan Bădulescu – CUVÂNT LA INTRAREA ÎN NOUL AN CIVIL despre PANDEMIE, MĂSURI, VACCIN, SILIRE și “PECETLUIRE”: “În mentalul nostru tot sperăm că vine vaccinul și vom scăpa de boala asta și ne vom întoarce la normal. C
  7. Pingback: PĂRINTELE DAMASCHIN GRIGORIATUL, în conferința de la Cahul, despre ARĂTĂRI ȘI MESAJE DESPRE VACCIN ȘI BOALĂ ale sfinților NECTARIE, EFREM CEL NOU și EFREM DIN ARIZONA. Episcopul Basarabiei de Sud, PS VENIAMIN – povățuiri și problematiz
  8. Pingback: Părintele Dan Bădulescu: ÎN CE RĂZBOI SUNTEM ACUM, CU CINE ȘI CU CE ARME LUPTĂM? “Sunt puteri drăcești. Nu se poate explica în cuvinte omenești o acțiune de asemenea amploare” (video, text) | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: “Răul se dă pe gratis, binele niciodată. Pentru bine trebuie să faci o jertfă”. LUPTA DIAVOLULUI ÎN VREMURILE ACESTEA PENTRU ÎNȘELAREA ȘI CUCERIREA INIMII OMULUI: “Noi trebuie să avem grijă de noi, nu sistemul. Noi trebuie să
  10. Pingback: Părintele Ioan Dumitriu (Timișoara): “Noi astăzi suntem supuşi unei VIOLENȚE PSIHOLOGICE nemaivăzute… S-au dus, în pandemie, campanii ruşinoase împotriva credinţei pentru că se doreşte o MOARTE A SUFLETULUI GENERALIZATĂ peste toat
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate