PARINTELE DIONISIE IGNAT (†11 mai 2004): VREMURILE DIN URMA – SEMNE SAU EXAGERARI? (I)

11-05-2010 Sublinieri

VREMURILE DIN URMA

– Unii parinti, unii crestini spun ca sunt tot felul de semne ale sfarsitului lumii, iar altora li se pare ca sunt exagerari. Dumneavoastra ce credeti? Sunt semne ale sfarsitului lumii astazi sau sunt unele exagerari?

– Nu-s exagerari. Dupa toate scrierile Sfintilor Parinti, sigur, e in apropiere imparatia lui Antihrist. Asa socotesc eu, dupa cat am citit, dupa cum ne-au istorisit si Parintii vechi si dupa cum scriu toate cartile. Dupa cum se vad lucrurile, suntem cam in apropiere. […]

– Ce scop au proorociile? Pentru ce ne-au fost lasate, cum sa ne folosim de ele?

– Au fost date omenirii ca sa te pregatesti. Sa te pregatesti pentru ca o sa vina sfarsitul, distrugerea lumii.

– Sunt unii care intra in panica, nu folosesc proorociile foarte duhovniceste.

– Atuncea aceia sunt nedumnezeiti[1]. Daca nu poti sa te folosesti, inseamna ca esti nedumnezeit. Proorociile sunt pentru oameni, pentru folosul lor. Dumnezeu, fiindca ne iubeste, ne prooroceste dinainte: “Aveti in vedere ca o sa vina distrugerea voastra!” Proorocirile sunt spre pocainta. […]

Suntem in al VIII-lea veac. Toate sfintele proorocii, toate sfintele carti, toate invataturile Sfintilor Parinti cei inalti, care s-o dus pana la al treilea cer, toate ne-o propovaduit ca in al VIII-lea veac omenirea o sa faca mari progrese spre cele rele, de-a stanga. In al VIII-lea veac o sa se schimbe omenirea intreaga. Si vedem lucrurile astea, le vedem cu ochii.

Tineretul face niste nelegiuiri titanice!… Cand el ar trebui sa fie ca o floare care infloreste, acuma deodata ii bagata samanta pacatului in el. Vedeti? De aceea trebuie sa ne osarduim ca samanta aceea a pacatului sa nu dea rod.[…]

Lumea asta e in mana vrajmasului. Conducatorii omenirii intregi nu sunt altceva decat dusmanii Adevarului, ca sa faca tot ce-i rau. Daca o ajuns sa dea voie sa se casatoreasca barbat cu barbat si femeie cu femeie!… Si nu numai ca le da voie, dar te si obliga sa le recunosti casatoria. Nimenea sa nu le spuna ca nu e voie! Vezi? O luat puterea sataniceasca desavarsit controlul. […] Sunt timpurile cele mai critice! Cele mai critice timpuri au inceput, caci se apropie vremea venirii lui Antihrist. Da, atata-i de daramata omenirea ca nu gasesti om curat pe fata pamantului. Asa e, sunt timpurile lui Antihrist. Conducatorii s-au facut ascultatori de Satana.

– Dar vedeti ca umbla cu diplomatie. La suprafata totul e bine, conducatorii se arata ca si cum ar fi cei mai mari aparatorii ai dreptatii. Cum sa infrunti viclenia si minciuna asta?

– Ei, cum s-o infrunti? Numai cu nadejdea la Dumnezeu! Trebuie rabdare, rabdare… “Cel ce va rabda pana la sfarsit, acela se va mantui”, spune destul de clar Sfanta Scriptura. Cel ce va rabda pana la sfarsit in Adevar, sigur ca da.

Alt adevar nu exista pe fata pamantului decat Biserica. Toti sunt vicleni, numai Mantuitorul Hristos e Adevar. Asta-i Adevarul. In lume sunt si oameni buni si sfinti, dar ca oameni aluneca, si vrajmasu-i diplomat si te inseala. Te lasa sa te sfintesti, da’incet, incet, se strecoara, daca n-ai smerita cugetare, si se salasluieste in sufletul si in cugetul tau egoismul. Apoi atuncea ce mai faci din persoana care are egoism? S-a terminat!

– Cei care conduc lumea cauta sa-i ameteasca pe toti, sa nu mai stie ce e binele si ce e raul. Cum poti sa cunosti adevarul?

– Eee!… Numai darul Sfantului Duh, numai darul Duhului Sfant!… S-a terminat! Asa-i, da, s-a terminat! Greutati. Ca vezi, atata-s de smecheri conducatorii lumii, ca ei se apropie de conducatorii Bisericii ca sa-i atraga de partea lor. Poti sa racnesti tu ca un nebun, daca esti un simplu om, cine te asculta? Da’ daca conducatorii Bisericii ordona, de acuma toata lumea trebuie sa-i asculte. Si dusmanii Adevarului se osarduiesc zi si noapte ca sa-i insele pe conducatori. Asa-i. […]

Aproape toata lumea, cea mai multa, are o incredintare asa, ca aici e raiul si aici e iadul. Despre acestia nu mai poti spune ca sunt oameni apropiati de Dumnezeu; sunt oameni care au ajuns mai rau ca dobitoacele.

De aceea, trebuie o atentie mare. Omenirea a intrat in veacul al VIII-lea. Toate Sfintele Scripturi si toate proorociile proorocilor, ale apostolilor si ale Sfintilor Parinti spun ca, odata cu inceputul celui de-al VIII-lea veac, va fi o schimbare infricosata in omenire, adica omenirea se va schimba toata inspre cel rau.Nu spre apropierea de Dumnezeu, ci spre departarea de Dumnezeu.

Ca vezi, in timpurile astea, dupa cum ati auzit, va fi imparatia lui Antihrist. Proorocii lui Antihrist cunosc lucrurile, cunosc adevarul ca, atata timp cat Ortodoxia va fi la inaltime, imparatia lui Antihrist nu poate sa imparateasca. Conducatorii de acum ai omenirii sunt cei mai indepartati de adevar, caci adevarul este Ortodoxia. S, daca sunt indepartati de adevar, proorocii lui Antihrist se inmultesc si vor sa-l aduca pe Antihrist [2], dupa cum scriu Sfintele Scripturi, ca sa stapaneasca Pamantul. Dar noi, care am cunoscut adevarul, sa nu ne dam batuti de neadevar.

Adevarul este Hristos, neadevarul este Satana. Dar vezi ca Satana e smecher, e viclean. De mici copii baga in sufletele si in cugetele tineretului patimile cele daramatoare de adevar.. […]

Acuma vedem, vedem cu ochii nostri: Uniunea Europeana! Care-i scopul lor? Ca sa atraga omenirea de la Adevar spre pierzare, spre Satana, cum sa spun, spre stanga. […] Faradelegile cele mai infricosate care s-o petrecut candva le socotesc conducatorii o nimica toata, spun ca “asa trebuieste, asa trebuieste”. Auzi dumneata? Si cine zice asta? Chiar conducatorii. Sodomia, despre care citim in Sfintele Carti ca a fost urgia cea mai mare pe pamant – cand s-o scufundat Sodoma si Gomora – o socotesc o distractie. Spun ca nu-i nimica, ca asa trebuie sa mearga toata omenirea. Vezi? Ce semn mai mare vrei sa vezi?

Si dintre crestini, dintre ortodocsi, incep unii sa zica: “Ei, da’ nu-i nimica cutare, nu-i nimica cutare … Da’ ce trebuieste post, da’ ce trebuieste sa mergi la biserica?” Vezi? Incep si dintre crestini, dintre ortodocsi… s-o slabanogit si ei. Ceea ce o prevazut Sfintii Prooroci, le-o propovaduit inca de multi ani, noi vedem acuma ca incep sa se implini cele ce au proorocit.

Da’ ce sa mai zici? Se asteapta imparatia lui Antihrist. Antihrist, adica vederat este contra lui Hristos. Si acum lumea intr-acolo se indreapta toata, ca sa faca alte legi, nu ale lui Hristos, Dumnezeu adevarat, care s-o pogorat din cer si o luat trup pentru noi. De-acuma e vadit lucru, conducatorii sunt anti, contra lui Hristos. Imparatia lui Antihrist e aproape, dupa cum spun toate Sfintele Scripturi, dupa ceea ce se intampla si ceea ce vedem. E aproape. De aceea, trebuie sa fim atenti si sa nu zicem ca “nu-i nimica cutare si nu-i nimica cutare si nu-i nimica cutare”.

Note:

[1] Termeni ca nedumnezeire, neindumnezeit sunt des folositi de Parintele Dionisie pentru a desemna situatii sau persoane care s-au abatut de la calea cea buna, calea sfinteniei, calea indumnezeirii prin har pe care este chemat fiecare om.

[2] Reprezentativa pentru aspiratiile liderilor mondiali este o declaratie facuta inca in 1948 de Paul-Henry Spaak (1899-1972) – primul presedinte al Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (1945) si unul din principalii initatori ai procesului de unificare europeana – , declaratie a carei semnificatie poate fi si mai bine sesizata in vremurile in care traim:

Ceea ce ne trebuie este un om de o anvergura suficienta pentru a intruni adeziunea tuturor oamenilor si pentru a ne scoate din marasmul economic in care ne scufundam. Trimiteti-ne un astfel de om si, fie el dumnezeu sau diavol, il vom primi“.

***

Împărăţia lui Antihrist s-a apropiat, după cum scriu Sfinţii Părinţi, că vedem începutul, se lucrează pentru împărăţia lui Antihrist. De aceea, trebuie să respectăm cu sfinţenie credinţa noastră adevărată, ca să putem căpăta Împărăţia Cerurilor.

Toţi sfinţii care au proorocit venirea lui Antihrist spun cât de bun o să fie el când o să se suie pe tron, când o să-l pună, că el o să fie conducătorul întregii omeniri. O să fie cel mai milostiv, cel mai curat, cel contra fărădelegilor, cel mai rău contra idolatriei. Ei, dar după ce se va închina toată omenirea lui, de-acuma o să înceapă să-şi arate răutatea.

Conducătorii omenirii aşa vor să facă, ca toată lumea să spună: „Nu-i nimic cutare, nu-i nimic cutare, nu-i nimic cutare”, ca să rămână sus numai evreul, că el ţine cu stricteţe legea lui. Vor ca numai evreul să rămână să conducă omenirea întreagă. Da. Politica toată se învârte ca să ajungă evreul conducătorul planetei. Aşa vor conducătorii lumii. De aceea fac în tot felul şi în toate socotelile…

Apoi, părinte, eu socotesc că înaintea lui Dumnezeu este aşa… Dumnezeu zice: „Dă-mi, fiule, inima ta”. Dacă tu nu eşti de acord şi ei ţi-au pus pecetea fără să vrei, tu nu ai nici o vinovăţie înaintea lui Dumnezeu. Chestiunea asta Dumnezeu o ştie. Dacă ţi-a pus-o fără să-ţi spună, fără să declari: „Da, vreau buletinul care are numărul 666, care-i pecetea lui Antihrist, vreau, că am nevoie”, n-ai vină.

Numai atuncea eşti vinovat, dacă ştii. Dar aşa, dacă tu treci pe lângă ei, şi ei, cu meşteşugurile care le au, îţi pun numărul, înaintea lui Dumnezeu nu suntem vinovaţi. Tot creştini suntem şi tot ca pe nişte fii ai lui Dumnezeu ne va judeca Dumnezeu.

Vor satanele să te înscrie în Comunitatea Europeană şi după aceea să-ţi dea europeanu’ să mănânci ce vrei. Tu nu mai eşti stăpân în ţara ta, nu eşti. Ei, o luat ei proporţii, de-acuma na… ce să-i faci? Răbdare trebuie, răbdare. Răbdare şi, dacă vom fi aproape de Dumnezeu, ferice de noi că am trăit. Dar, dacă te dai după dânşii, asta-i pieirea. (septembrie 1999)

Conducerea Uniunii Europene lucrează expres ca să-şi îndeplinească dorinţele sale, face propagandă ca să vină Antihrist mai degrabă. Asta vor să facă – tot ce-i bun să sfărâme, ca să fie ce zic ei, ce vor ei.

(din: Staretul Dionisie, Lumea în vremurile de pe urma, Editura Prodromos, 2010)

Cititi si:

***


Categorii

1. Slider, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Parintele Dionisie Ignat de la Colciu, Parinti athoniti contemporani, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

51 Commentarii la “PARINTELE DIONISIE IGNAT (†11 mai 2004): VREMURILE DIN URMA – SEMNE SAU EXAGERARI? (I)

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. “ochi au si nu vad …”

  Ieri , pe unul din blogurile ortodoxe am intalnit un sondaj de opinie si chiar daca nu sunt de acord cu prezenta lor pe blogurile de acest tip , avea o tema care mi-a starnit interesul , legat mai mult de modul cum se votase pana la acel moment . Intrebarea era : Credeti ca traim in vremurile apocaliptice? Bifa este pusa pe DA si ai tendinta sa crezi ca sondajul este manipulat si ca , binenteles , rezultatele vor fi majoritatea pe DA . Am ramas surprins sa constat ca 48 % votasera cu NU si 7 % cu NU STIU ( total votanti 140 ), deci mai mult de jumatate din cei care frecventeaza bloguri ortodoxe sunt rupti de realitate . Ce sa le mai cerem celorlalti care nu fac nici o conexiune intre evenimentele nationale , internationale , evolutia lor ?

  Doamne , ajuta-ne !

 2. in acelasi ton , parerea unuia pe care il credeam ” dezghetat ” :

  http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9372&page=2

  Trateaza totul cu atata lejeritate dar in acelasi timp , cu atata mandrie . Dumenezeu sa-l aiba in paza Sa cea buna .

 3. @fane

  M-am uitat pe acel link. La cine te referi? La membrul cu numele de AlinB ?

 4. Si tot astazi 11 ani de la trecerea la Domnul a pr Ilarion Argatu de la man Cernica. Domnul sa ii odihneasca cu sfintii. http://www.librariasophia.ro/carti-Ne-vorbeste-Parintele-Ilarion-Argatu.-Pe-treptele-suirii-catre-cer-Argatu-Ioan-pr.-so-4136.html

 5. @ Ellaina:

  … destul de controversat, totusi…

 6. “M-am rastignit impreuna cu Hristos;si nu eu sunt cel ce mai traiesc,ci Hristos este Cel ce traieste in mine”(Galateni 2,20).Asadar pentru a-L dobandi pe Hristos in launtrul nostru, trebuie neaparat sa trecem prin Cruce.Parintele Dionisie a trecut si el prin multe ispite,de tot felul,in fata carora sufletul sau delicat s-ar fi frant,daca nu L-ar fi avut cu adevarat in inima pe Hristos.Si tocmai pentru ca era un om cu viata duhovniceasca,care traise calugaria cu multa acrivie,Dumnezeu i-a daruit sa imbratiseze mai mult Crucea Sa…fiind luminat de Duhul Sfant,(ramanand orb zece ani inaite de moarte),stia ca aceasta incercare a nevederii este de fapt o binecuvantare dumnezeiasca.Vorbea de smerenie…aceasta era esenta ipostasului sau duhovnicesc,lectia cea mai insemnata pe care a dat-o celor care l-au iubit si respectat.
  Astazi lumea intreaga este miscata de mandrie si de egocentrism,iar smerenia e socotita de multi lipsita de adaptare sau complex de inferioritate.Temei al fiecarei fapte ne sta trufasul “eu” si din cauza lui nu putem spori,nu putem iubi si nu ne gasim odihna.HRISTOS NE DESCRIE LIMPEDE CALEA TAMADUIRII:”Invatati de la Mine,ca sunt bland si smerit cu inima, si veti gasi odihna sufletelor voastre”(Matei 11,29)…felul in care isi ascundea nevointa si lucrarea calugareasca,intr-un cuvant NOBLETEA SA DUHOVNICEASCA.
  Rar mi-a fost dat sa vad un om mai nobil ca Parintele Dionisie…
  Cel care va pune la inima cuvintele acestea si se va stradui sa le urmeze va avea numai de castigat;va intelege ca dincolo de simplitatea lor se ascunde Calea,Adevarul si Viata,Hristos Insusi,pogorat in inima unui Batran frumos din
  Sfantul Munte.

  (Arhimandritul Efrem,Egumenul Sfintei si Marii Manastiri Vatoped,la Praznicul Sfantului Mare Mucenic Dimitrie – Izvoratorul de Mir -,anul 2008,Vatoped)

 7. scaparea de acuzare si invinuire pe nedrept,scapare de datorii.

 8. @ Elena:

  Nu intelegem ce vreti sa spuneti. Daca vreti sa trimiteti acatiste, nu e locul nimerit acesta, ne iertati!

 9. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE DIONISIE IGNAT – VREMURILE DIN URMA (II): Despre U.E. si propaganda sodomiei
 10. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE DIONISIE IGNAT DESPRE VREMURILE DIN URMA SI ANTIHRIST (III): “Sa facem rabdare si sa ne pregatim, mai cu seama noi, poporul român!”
 11. Pingback: Război întru Cuvânt » Din cuvintele prorocesti ale Cuvioasei schimonahii Macaria: “CURAND TOATE VOR VENI UNA DUPA ALTA. DOMNUL STIE CUM SA-I ASCUNDA PE AI SAI”.
 12. Pingback: Război întru Cuvânt » DIN PROFETIILE CUVIOSULUI AMBROZIE LAZARIS: “Vor veni ani grei, dar nu va temeti!”
 13. Pingback: Război întru Cuvânt » CE TRAIM ASTAZI? CE (NU) SE MAI POATE FACE?
 14. Pingback: Război întru Cuvânt » Cuviosul Dionisie de la Colciu risipeste tulburarea cu privire la actele electronice, pecetluire si vinovatie: “TOTUL ESTE VOINTA OMULUI… NUMAI CAND TI SE CERE O LEPADARE DE HRISTOS, ATUNCEA E PRIMEJDIE!“
 15. Pingback: Război întru Cuvânt » Monahul Moise Aghioritul despre sensul preocuparii cu semnele vremurilor: DE LA SPECULATII SI PANICA SI CERCETAREA LAUNTRICA LA PREGATIREA PRIN CAINTA
 16. Pingback: Război întru Cuvânt » Scurta omilie recenta a avvei Moise Aghioritul. CHEMARE LA TREZVIE SI ECHILIBRU
 17. Pingback: Război întru Cuvânt » “Zeul tolerantei si descrestinarea crestinismului. O privire ortodoxa”: TOLERANTA SI FRANCMASONERIA (1)
 18. Pingback: Război întru Cuvânt » Fiara, Antihristul si profetul mincinos in talcuirea Vladicai Averchie Tausev (“Apocalipsa Sfantului Ioan: un comentariu ortodox”)
 19. Pingback: Război întru Cuvânt » Evanghelia eshatologica de la Luca, foarte importanta mai ales pentru zilele noastre: “LUATI SEAMA SA NU FITI AMAGITI!”
 20. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Semne promitatoare in bisericile surori greaca si rusa. CRITICI LA NIVELUL CEL MAI INALT AL IERARHIEI BISERICII RUSE FATA DE PROIECTUL CARDULUI ELECTRONIC. Parintele Theodor Zisis si IPS Serafim din Pireu despre cardul cetate
 21. Pingback: Război întru Cuvânt » STARETUL DIONISIE IGNAT DE LA COLCIU – 7 ani de la mutarea la Lumina neinserata: “Fratilor, paziti dragostea!”
 22. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Dionisie Ignat de la Colciu despre SPOVEDANIE SI IMPARTASANIE (plus audio si video)
 23. Pingback: Război întru Cuvânt » CUVIOSUL DIONISIE IGNAT: SFATURI PENTRU ADEVARATA VIATA DUHOVNICEASCA. “Sa sfatuiesti cu blandete, nu ca si cum ai ordona, sa ai smerita cugetare!”
 24. Pingback: Război întru Cuvânt » PICATURI DE HAR DE LA STARETUL DIONISIE (2): “Astazi nu mai este dra­goste pentru ca nu mai este sinceritate”, “EGOISMUL este arma atomica a Satanei”
 25. Pingback: Război întru Cuvânt » STARETUL DIONISIE IGNAT: “O sa fie schimbari mari. Conducatorii omenirii de astazi sunt hotarati sa distruga omul”. CE INSEAMNA ‘AL OPTULEA VEAC’?
 26. Pingback: Profetia pustnicilor nemteni transmisa SFANTULUI VARLAAM, MITROPOLITUL MOLDOVEI (30 august) despre vremurile din urma si caderea Moldovei: "Vor pune biruri si pe aerul lasat de Dumnezeu"
 27. Pingback: ANTIHRISTUL - invatatura ortodoxa
 28. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA si CELE SAPTE SURLE (III). Despre sfarsitul lumii, Antihrist si A Doua Venire: “SFANTA LITURGHIE MAI TINE LUMEA”. "Bonus": DOCUMENTAR VIDEO "SFANTUL ARDEALULUI"
 29. Pingback: Razboiul e aproape, iar sfarsitul la usi. CE SA FACEM, DECI? -
 30. Pingback: “URA DE FRATI FACE LOC LUI ANTIHRIST”. Sfantul Chiril al Ierusalimului (18 martie) – cuvant profetic despre SEMNELE SFARSITULUI LUMII -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate