CEDO DECIDE CA SINUCIDEREA E UN DREPT AL OMULUI. STATUL INCA NU ESTE OBLIGAT SA IL “ASISTE”…/ Initiative si actiuni destinate combaterii avortului/ E DEMONSTRAT: CULTIVAREA CONTRACEPTIEI = PROLIFERAREA AVORTURILOR/ Cultura desfraului vaneaza copiii si-i face sclavi/ CUM SE IMBRACA LA SCOALA COPIII NOSTRI? (Stiri familie 29 ianuarie – 9 februarie 2011)

9-02-2011 12 minute Sublinieri

… si: Cine n-are timp de viaţa reală o trăieşte virtual!

de Hilary White

STRASBOURG, 24 ianuarie 2011 (LifeSiteNews.com) – Într-un caz celebru de sinucidere asistată, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că deşi există „dreptul omului” la sinucidere, statul nu este obligat să le ofere cetăţenilor mijloacele pentru a îndeplini acest lucru.

În cadrul hotărârii din 20 ianuarie, Curtea a citat o hotărâre anterioară din cazul Pretty contra Regatului Unit, spunând că „dreptul unei persoane de a decide cum şi când să îşi pună capăt vieţii, cu condiţia ca persoana respectivă să fie în măsură să decidă singură în acest sens şi să ia măsurile corespunzătoare, [este] un aspect al dreptului la respectarea vieţii private”, în conformitate cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

În cazul Pretty c. Regatului Unit (2002), Curtea a hotărât că decizia solicitantei de a evita un sfârşit nedemn şi dureros al vieţii făcea parte din „sfera personală”, protejată de articolul 8. În cazul recent, Haas c. Elveţia, reclamantul, suferind de o tulburare psihică gravă, a vrut să se sinucidă cu o substanţă letală disponibilă numai pe bază de prescripţie medicală, în conformitate cu legislaţia elveţiană. Deoarece problemele sale psihice nu indicau o boală aflată în stadiu terminal, acestea nu i-au dat dreptul la sinucidere asistată de stat. Reclamantul a declarat că nu va putea obţine medicamentele letale fără reţetă, susţinând că acest lucru constituie o încălcare a dreptului său la viaţă privată, în temeiul articolului 8 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Curtea a apreciat, totuşi, că respectiva Convenţie trebuie să fie luată în considerare în ansamblu, inclusiv dreptul la viaţă garantat în articolul 2. „Curtea constată că marea majoritate a statelor membre acordă prioritate protecţiei vieţii unui individ, în raport cu dreptul de a-şi pune capăt vieţii şi concluzionează că statele au o marjă largă de apreciere în această privinţă”, a explicat într-un comunicat de presă Grégor Puppinck, directorul Centrului European pentru Drept şi Justiţie.

Prin urmare, Curtea a concluzionat că statele nu au nicio responsabilitate directă de a-şi ajuta cetăţenii să se sinucidă oferindu-le medicamente letale. De asemenea, Curtea a decis că respectarea dreptului la viaţă obligă statul să împiedice sinuciderea unei persoane, în cazul în care o astfel de decizie nu este luată în mod liber şi în deplină cunoştinţă.

  • Cultura vietii:

Final fericit pentru un cuplu cu diagnostic prenatal defavorabil

Marşul pentru Viaţă din Washington D.C., peste 400.000 de participanţi

În fiecare an, în jurul datei de 23 ianuarie, în SUA au loc manifestaţii de mare amploare în apărarea vieţii, cu ocazia comemorării zilei de 23 ianuarie 1973, când Curtea Supremă a impus avortul fără limite în această ţară prin decizia în celebrul caz Roe vs Wade.

Cele aproape 4 decenii de “libertate” care au trecut de atunci i-au constat pe americani 40 de milioane de vieţi curmate prin avort. Dar un vânt de schimbare este foarte evident. În ultimii ani procentul tinerilor până la 30 de ani în manifestaţiile din ianuarie a devenit covârşitor. Portalul LSN anunţă participarea de anul acesta cel puţin a atins, dacă nu a întrecut recordul din 2010, de 400.000 participanţi (după ce la prima ediţie, în 1974, au fost doar 20.000). Un sondaj anunţă că majoritatea americanilor se declară “prolife” şi vor limitarea avortului. În fine, un articol din New York Times comentează acest fenomen şi relatează despre numeroasele proiecte legislative provita iniţiate la nivel de stat în SUA, pentru reducerea avortului.

Marea Britanie: Avort medicamentos la domiciliu?

Curtea Supremă a Marii Britanii ia în discuție modificarea legii avortului din această țară, pentru a permite femeilor să ia ”medicamentul” avortiv misoprostol acasă, în loc să le fie administrat la clinica de avort, sub supravegherea medicului. Metoda, descrisă drept “avortul în dormitor”, constă în administrarea unei pastile care induce expulzarea copilului. Pastila poate fi folosită în primele 8-9 săptămâni de sarcină.

Cel mai mare furnizor de servicii de avort din Marea Britanie, intitulat (în bătaie de joc) “Serviciul pentru Consiliere de Sarcină”, a cerut Curtii să constate că anumite prevederi din legea ce datează din 1967 sunt caduce, depăsite fiind de… progresul tehnologic.

Societatea pentru Protecția Copiilor Nenăscuti din Marea Britanie (SPUC) a intervenit în proces, arătând că autoinducerea avortului nu numai că omoară copilul, dar poate duce la hemoragii periculoase pentru mamă și la traumă psihologică. Audierile vor continua pe 4 februarie.

SPUC mai apreciază, într-un comentariu, că lobby-ul global pro-avort cere astfel de măsuri în contextul în care numărul medicilor care practică avortul este în scădere.

Este contracepţia o soluţie pentru reducerea ratei avortului?

Dintotdeauna lobby-ul proavort a promovat masurile contraceptive, motivand ca, odata cu cresterea utilizarii acestora, va scadea numarul de sarcini “nedorite” si odata cu ele si rata avorturilor. Un nou studiu desfasurat in Spania a dovedit exact contrariul, dovedind ca masurile contraceptive cresc de fapt numarul avorturilor.

Autorii, care au publicat concluziile studiului in numarul din luna ianuarie 2011 al jurnalului Contraceptia si citati de portalul LSN.com au efectuat sondajul pe un esantion de aproximativ 2.000 de femei din Spania cu virste cuprinse intre 15 si 49 de ani, la fiecare doi ani din 1997 pina in 2007. Au descoperit ca pe parcursul acestei perioade numarul femeilor care foloseau contraceptive a crescut de la 49,1% la 79,9%.

Totusi, in acelasi interval de timp rata avorturilor la nivel de tara a crescut la mai mult decit dublu, de la 5,52 la 1.000 de femei, la 11,49 la 1.000 de femei.

(…)Insa dr. Brian Clowes, Director al Centrului pentru Cercetare si Training al organizatiei americane Human Life International a sugerat ca cercetatorii nu ar fi fost sinceri in totalitate, ci ca starea de fapt este cunoscuta de multa vreme. “Oamenii acestia pretind ca nu stiu ce se petrece, dar stiu foarte bine.”

Dr. Dianne Irving, biotehniciana care lucreaza pentru Georgetown University si fosta angajata a National Institutes of Health din SUA, e convinsa ca nu este nevoie de mai multe investigatii, pentru ca ani de studii stiintifice din toata lumea’’ au stability, deja, legatura dintre contraceptive si avort.

Militantii pro-vita aduc de multa vreme argumente pentru a sustine ca in urma utilizarii contraceptivelor activitatea sexuala creste si pentru ca protectia oferita de acestea este de multe ori ineficienta, rezulta mai multe “sarcini nedorite”. Acestea la rindul lor duc la o rata mai mare de avorturi.

(…)

“Ideea generala este sa le furnizezi oamenilor contraceptive, pentru ca ele sa poata vinde avorturi”, a afirmat dr. Clowes.

Acesta a subliniat ca numerosi sustinatori de notorietate ai avortului au facut legatura intre contraceptive si avorturi inca din 1950. Printre acestia se numara Alfred Kinsey, Beckworth Whitehouse si Christopher Tietze.

Malcolm Potts, fost director medical al International Planned Parenthood Federation (unul din cele mai mari business-uri de avorturi si contraceptive din lume), afirma in 1979 ca “Daca oamenii vor apela la contraceptive, va fi o crestere, nu o scadere, a ratei avorturilor.”

(…)Vezi aici lucrarea “Contraceptia” de dr. Brian Clowes in limba romana.

Cum a devenit Polonia o “cultură a vieţii”?

Mulţi vorbesc despre avort ca expresie a emancipării feminine, indicându-l printre roadele progresului, dar în Polonia avortul a fost impus de nazişti şi apoi de dictatura comunistă. După eliberarea de totalitarism, Polonia a devenit o cultură a vieţii.

LEGALIZAREA AVORTULUI ÎN EUROPA: STUDIU DE CAZ – POLONIA

Autor: Dr. Antoni Zieba, vicepreşedinte, Federaţia Poloneză a Mişcărilor Pro-Viaţă (…)

Franţa: Două decizii cruciale privind eutanasia şi “mariajul” unisex

La interval foarte scurt, autorităţile franceze au luat decizii pozitive privind două probleme de interes major pentru relaţiile sociale.

Pe 27 ianuarie, Senatul a respins, cu 170 voturi la 142, un proiect de lege care ar fi permis  legiferarea eutanasiei şi a sinuciderii asistate. Dezbaterea publică a fost aprinsă, însuşi premierul de dreapta François Fillon intervenind pentru a numi eutanasia “o limită care nu poate fi trecută”.

Într-o manifestaţie inedită, 700 de protestatari au “murit” simbolic în faţa sediului Senatului în chiar ziua votului.

Legea este astfel respinsă definitiv după ce şi Adunarea Naţională (camera inferioară a parlamentului) adoptase o rezoluţie similară anul trecut.

Două zile mai târziu, pe 29 ianuarie, Consiliul Constituţional (echivalentul Curţii Constituţionale româneşti) a respins pretenţia a două lesbiene de declarare a Codului Civil francez drept neconstituţional pe motiv că limitează definiţia căsătoriei la cea traditţională.

(…)

  • Lumina:

Propuneri de reglementare a avorturilor

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Preafericitul Chiril, a făcut autorităţilor ruse o serie de propuneri şi recomandări referitoare la apărarea familiei şi copiilor, la ajutorarea copiilor rămaşi fără părinţi, la susţinerea familiilor numeroase şi, nu în ultimul rând, la opoziţia faţă de avort. Recomandările au fost făcute în ajunul dezbaterilor de către Consiliul de Stat al Rusiei a problemei cu privire la politicile publice de sprijinire a familiilor, mamelor şi copiilor din Federaţia Rusă. (…)

Protejarea vieţii copilului născut şi nenăscut: În braţele mamei şi ale Bisericii

Misiunea Socială “Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a încheiat săptămâna trecută un acord de colaborare cu Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului (DMPDC), în cadrul programului social “În braţele mamei”.

Aşa cum s-a afirmat de atâtea ori, avem de-a face cu un conflict între o cultură a morţii şi una vieţii. Dar în cadrul acestui conflict mai avem de-a face, aşa cum ne arată profesorul Patrick F. Fagan, directorul Centrului pentru Cercetarea Familiei şi Religiei, cu un alt conflict, ce tinde să devină axul central al dezbaterii contemporane. Este conflictul între cultura familiei tradiţionale monogame şi cea a unei noi culturi a desfrâului generalizat, care implică eliberarea şi promovarea sexualităţii sub diferitele ei forme: de la manifestări sexuale aberante precum onania, până la homosexualitate, pedofilie mascată şi chiar incest.

Profesorul Fagan descrie această cultură ca fiind o poligamie în serie, extrem de variată în expresiile sale sexuale, şi o denumeşte prin sintagma de „cultură poliamoroasă”, expresie ce cuprinde întreaga paletă de manifestări sexuale enumerate mai sus. Dincolo de aceasta se găsesc, însă, trăsăturile fundamentale care separă cele două culturi – cultura familie monogame şi cultura poliamoroasă –, trăsături ce privesc viziunea asupra existenţei umane, a modului ei de raportare la Dumnezeu şi asupra orânduirii sociale. Iată un fragment dintr-un articol al profesorului Fagan, intitulat: „Ascensiunea culturii poliamoroase a ieşit să vă vâneze copiii”.

„Culturi opuse”

Cultura familiei monogame şi cultura poliamoroasă diferă profund în ceea ce priveşte presupoziţiile fundamentale asupra modului în care funcţionează societatea. Iată câteva dintre aceste diferenţe: (…)

Statisticile arată câtă suferinţă umană se perpetuează din cauza crizei acutizate în viaţa familiei contemporane, mai ales atunci când ignorăm sacralitatea în care a aşezat Dumnezeu această instituţie vitală în existenţă. Decăderea din starea de har şi din ascultarea de Dumnezeu, prin ignorarea poruncilor divine şi implicit a celor bisericeşti, se soldează cu o secularizare galopantă şi cu o degradare îngrijorătoare a raporturilor dintre soţi, dintre părinţi şi copii şi dintre familie şi societate. (…)

  • Lumina:

Influenţa negativă a socrilor critici în căsnicie

Facebook, o reţea de „prieteni“ pe care nu-i ştii la faţă: Cine n-are timp de viaţa reală o trăieşte virtual

Una dintre cele mai mari afaceri la nivel mondial în acest moment se numeşte Facebook şi este o reţea de socializare pe internet. Acest fenomen al reţelelor sociale este foarte interesant şi ar merita chiar analizat profesionist de un colectiv care să cuprindă psihologi, sociologi, specialişti în antropologie culturală, teologi. (…)

Un fenomen de cercetat serios

De aceea îmi pun problema că acest fenomen important al zilelor noastre ar merita studiat de un colectiv de specialişti care să scrie o lucrare pe tema asta, lucrare ce ar fi şi un document foarte valoros pentru generaţiile care vor urma, fiindcă vreau să cred că aceste mode vor trece. Eu pot doar să fac anumite speculaţii: e posibil să fie vorba de o formă de apărare şi de scăpare din ritmul şi programul sufocant al acestui timp, când practic omul a ajuns să trăiască pentru serviciu, viaţa lui să fie 90% serviciu.

Astfel, construirea unei realităţi paralele în care eşti în contact cu oameni pe care nu îi vezi toată vremea (ba chiar niciodată, pe majoritatea), faci lucruri total diferite decât cele pe care le faci obligatoriu, ca să poţi trăi, se poate constitui într-un debuşeu eficient al tensiunilor date de activităţile impuse la serviciu şi acasă. Eşti “fermier”, faci şi avere, mai schimbi o glumă cu unul, uite aşa uiţi că viaţa e grea, că alţii fac averi reale. Eşti mereu în contact cu “prieteni”, iar asta îţi dă senzaţia de normalitate, uiţi că de fapt trec luni de zile şi nu te mai vezi pe îndelete cu un prieten drag, ca pe vremuri. Acum totul e pe fugă, fiecare aleargă la treburile lui, timpul liber este foarte puţin, abia dacă ai o zi la sfârşit de săptămână când să mai stai cu familia ta. Ai telefonul în buzunar, dar nu vorbeşti cu săptămânile cu prietenii adevăraţi şi reali, fiindcă ştii că imediat s-ar pune problema să te vezi cu ei şi nici ei, nici tu n-aveţi timp. Mi se pare clar că o astfel de afacere planetară nu s-ar fi putut ridica şi nu s-ar putea menţine dacă ea nu s-ar articula pe nişte nevoi foarte profunde ale oamenilor.

Se pare că nevoia de fugă este cea mai bună plasă.

Aplicatia Confession: A Roman Catholic App se doreste a fi un ajutor perfect pentru orice credincios, putandu-i fi sprijin la pregatirea pentru spovedanie. Practic, credinciosii pot adauga in lista de pacate unele care nu sunt incluse in examinarea standard a constiintei si pot sti cu exactitate cat a trecut de la ultima spovedanie.

Dezvoltatorii spun ca aplicatia creata ii poate ajuta pe credinciosi sa isi inteleaga mai bine actiunile si sa le interpreteze, insa ei tin sa sublinieze ca pentru iertare persoana trebuie sa se duca in fata preotului, nu sa se margineasca la experienta digitala. Faptul ca aplicatia a fost agreata de Biserica Catolica, este o premiera si un semn ca unii clerici tin cont de avantul luat de noile tehnologii. Papa Benedict al XVI-lea indemna recent tinerii catolici sa schimbe informatii prin intermediul retelelor sociale, dar ii sfatuia sa o faca in mod responsabil si sa aiba grija ca interactiunea virtuala sa nu ia locul celei “pe viu”.

STUDIU

Aproximativ 4% dintre copiii care au utilizat internetul în România în ultimele 12 luni au accesat site-uri inadecvate sau au intrat în legătură cu persoane potenţial periculoase, potrivit statisticilor Eurostat, care plasează România sub media UE, de 5%. Statistica se bazează pe cazurile raportate de persoane cu vârste cuprinse între 16-74 de ani, care locuiesc în gospodării cu cel puţin un copil în grijă. Totodată, din studiu reiese că numai 3% dintre familiile din România care au în grijă copii folosesc software de control parental sau filtrare a conţinutului web. La nivelul UE, 14% dintre persoanele responsabile utilizează software de control parental, însă cazurile raportate de copii care accesează conţinut inadecvat sau intră în contact cu persoane periculoase au o incidenţă de 5%, potrivit Eurostat.

  • Realitatea.net:

Peste 60% dintre copiii care folosesc internetul au fost contactaţi de pedofili

Bătăile între elevi, un sport practicat în şcolile din România VEZI VIDEO

Biletul de adio al unui adolescent care s-a sinucis: Să mă îngropaţi în haine Nike

In sfarsit s-a gandit cineva sa reintroduca uniformele in scoli. Este o decizie buna si nu inteleg de ce lumea le priveste cu repulsie, ca pe ceva “comunist” din moment ce foarte multe, daca nu majoritatea, scolilor din occident au adoptat acelasi sistem. Ioana, fetita mea, este in clasa a 6-a si recunosc: ma deranjeaza enorm atunci cand se plange ca “Vera a venit imbracata cu pantaloni de nu-stiu-care” sau “Ani are pantofi cu toc, eu de ce nu pot sa port?”. Doamne Dumnezeule, sunteti la scoala sau pe podium?!? Ca sa nu mai spun ca unele colege se si vopsesc si merg machiate la ore. Pai eu m-am vopsit prima oara in liceu iar acum, privind in urma, mi se pare ca era oricum prea devreme.

Am mai discutat situatia si in sedintele cu parintii. Profesorii trebuie sa ia atitudine si sa se introduca reguli mult mai stricte, altfel peste cativa ani o sa vedem fete cu piercinguri in buric in clasa a 2-a. Insa slabe sanse sa se schimbe ceva atata timp cat parintii sunt delasatori iar profesorii fricosi. La una dintre discutii s-a ridicat o mama si a strigat cat au tinut-o plamanii (si au tinut-o, nu gluma) ca daca ei au bani si isi permit sa-l imbrace “de fite” pe baiatul lor, cine este scoala sa-i impiedice? Nu-mi venea sa cred ce aud. In alta ordine de idei, si eu imi permit toate hainele pe care le tot vrea fata mea, dar asta nu inseamna ca o sa i le si iau. Unu la mana, s-ar transforma intr-o rasfatata si doi la mana, ar arata ca iesita din cabaret cu atata roz si paiete. Si cine rade de ea de fiecare data cand merge imbracata decent la scoala? Colegele care sunt “in pas cu moda”. Si pe cine uraste de fiecare data cand iese din casa imbracata decent? Pe scorpia de mama care n-o lasa sa fie “in pas cu moda”.

In aceste conditii, aduceti uniformele inapoi, macar pana cand moda o sa le redea fetelor gingasia specifica varstei.

 

Romania a devenit un important punct de tranzit pentru traficul de persoane in Uniunea Europeana, victimele fiind aduse aici din destinatii indepartate precum Honduras, Afghanistan, Congo sau China, iar apoi trimise ma i departe in Europa Occidentala, sustine David Batstone – cofondator si presedinte al organizatiei Not For Sale, care lupta impotriva traficului d e persoane si sclaviei, intr-un comentariu postat pe site-ul CNN.

Desi legile din Romania interzic oficial orice forma de trafic de persoane, asezarea geografica strategica a tarii – intre Europa de Est si cea de Vest – o transforma intr-o sursa, punct de tranzit, dar si tara de destinatie pentru traficul de fiinte umane. Mai mult, aderarea la Uniuninea Europeana in 2007  a adus o relaxare a regimului la granita, sporind astfel atractia traficantilor internationali, explica Batstone.

El mentioneaza, de asemenea, ca raportul pe 2010 privind traficul de persoane intocmit de Departamentul de Stat american releva faptul ca retelele de crima organizata vizeaza si cetatenii romani pentru exportul de fiinte umane in alte tari europene. Traficantii folosesc de obicei acte de identitate false si mituiesc personalul de frontiera pentru a permite trecerea. Ei forteaza apoi victimele sa lucreze in diverse ferme sau fabrici, sa se prostitueze sau sa cerseasca.

Potrivit lui Batstone, organizatia pe care o conduce a indentificat Romania drept un centru international pentru sclavia moderna, intervenind in aproape 140 de cazuri de trafic persoane numai anul trecut.

In general, politia locala ignora aceste infractiuni, iar serviciile sociale pentru victime sunt practic inexistente, afirma Batstone. In 2009, guvernul Romaniei a diminuat rolul Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane si a alocat fonduri insuficiente pentru ajutorarea victimelor sau pentru programele de prevenire, astfel ca de asistarea acestora se ocupa de cele mai multe ori organizatiile non-profit.

***


ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA


www.alianta-familiilor.ro
contact@alianta-familiilor.ro

27 ianuarie 2011

COPII FURATI

In toamna scriam despre controlul populatiei. Astazi scriem despre o consecinta mai putin conoscuta a acestei ideologii si practici diabolice si fara precedent. Este vorba despre un fenomen cu totul inuman care se petrece in China – furtul copiilor. Ne-a atras atentia asupra lui un articol tragic publicat la sfirsitul lui noiembrie in revista americana Time si intitulat, in mod sugestiv, „Stolen Children in China Are Seeking Answers.” („In China copiii furati cauta raspunsuri”). (Articolul poate fi citit in intregime in engleza aici: http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,2030782-1,00.html?artId=2030782?contType=article?chn=world)

Copiii sunt furati de la parintii lor naturali pentru a fi dati familiilor fara copii, in special celor fara baieti. Furtul copiilor, in special al baietilor, a devenit alarmant si este o consecinta directa a politicii de control al populatiei promovat de comunistii chinezi. Fetitele sunt ucise inainte de nastere, asa dupa cum scriem des in mesajele noastre, pentru a reduce numarul fiintelor umane care au abilitatea de a perpetua specia umana. Scopul ultim este reducerea populatiei Chinei. Dar baietii?

Cultura chineza aloca mai multa valoare baietilor decit fetelor. Baietii ramin acasa cu parintii, mostenesc averea parintilor si ingrijesc parintii la batrinete. Fetele se marita si pleaca de acasa. Dar daca familiile nu au norocul sa aibe si baieti? Cine-i va ingriji la batrinete? Iar daca politica chineza permite doar un copil de familie cum se vor descurca chinezii la batrinete? Asa a inceput furtul si traficul in baieti. In ultimii ani acest trafic a luat o amploare nemaipomenita si implica mii de traficanti. In doar 17 luni in 2009 si 2010 autoritatile chineze au arestat 15.000 de indivizi implicati in traficul de baieti, iar in primele sapte luni ale lui 2010 au inregistrat 2.093 de cazuri de furturi de copii. Iar in septembrie au anuntat ca mai mult de 10.000 de femei si 6.000 de baieti au fost scapati din miinile traficantilor in urma unei campanii politienesti incepute in aprilie 2009. Cei gasiti vinovati sunt executati. In septembrie 2010 un tribunal chinez a condamnat la moarte 2 lideri ai unui grup de traficanti de baieti.

Traficul organizat de fiinte umane a inceput in China in anii 1980, fetele fiind furate si apoi vindute pentru a se casatori in regiunile cu femei mai putine, iar batetii la fel fiind furati pentru a fi vinduti familiilor fara baieti. Copiii sunt furati mai ales din provinciile interioare si mai sarace ale Chinei si sunt vinduti in regiunile mai prospere. Cumpararea unui copil este o forma de investitie, zic chinezii, pentru ca-i ingrijesc la batrinete. Uneori copiii sunt vinduti de mai multe ori inainte de a ajunge intr-un camin permanent. Dupa cum se vede, tragedia chineza denota o consecinta in plus si foarte graitoare a politicii mondiale de control al populatiei. Va recomandam sa cititi articolul in intregime. In el aflati si metodele folosite de traficantii de fiinte umane pentru ademenirea si furtul copiilor.

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania

Nr. 125, 8 feb 2011

(…) Creationism – Turcia. Parintii turci au fost revoltati recent cand au aflat ca la una dintre scolile din Ankara o profesoara le-a vorbit elevilor despre evolutie. Cu toate ca din punct de vedere oficial Turcia e un stat secular, societatea turca e dominata de Islam. Parintii cer tot mai insistent ca elevilor sa li se predea creationismul, nu evolutionismul (link).

Germania – Adoptii homosexuale. O decizie judecatoreasca publicata pe 28 ianuarie se pare va deschide usa adoptiilor copiilor de catre homosexuali. Pana acum homosexualii puteau adopta copii, dar nu impreuna. Tribunalul a declarat distinctia intre cuplurile casatorite si necasatorite privind adoptiile ca fiind un “tratament inegal” (link).

Australia – Divort electronic. Divortul electronic e in crestere in Australia. Australia de Sud a fost primul stat australian care a introdus, in septembrie 2009, optiunea sotilor de a-si inregistra actiunea de divort online. De atunci peste 250 de cupluri australiene s-au folosit de metoda electronica de a divorta. Divortul e in crestere in Australia, cu 4,9% mai ridicat in 2009 ca in 2008 (link).

Uniunea Europeana – Redefinirea familiei? Inca un exemplu al modului in care UE risipeste banii cetatenilor. Anul trecut, UE a lansat asa numitul program FamilyPlatform, un program de studii si cercetari pe anii 2011-2013, desemnat sa defineasca conturul familei europene in… 2035! FamilyPlatform deja s-a pus pe lucru, adunand o armata de sociologi si cercetatori din cele mai extremiste universitati europene. Au alcatuit un document-ghid pentru viitoarele cercetari. Textul (lung) al studiului se afla aici. Se afirma ca UE trebuie sa devina mai creativa in “organizarea unor scheme familiale adecvate”, un eufemism care include concubinajul si relatiile oficiale homosexuale.

Uniunea Europeana – Redefinirea religiei? Uniunea ne spune mereu ca este un “prieten al religiei.” Cine o crede? Va facem cunoscut Programul Religare, un program finantat tot din fonduri unionale, demarat insa de Federatia Umanista Europeana, o miscare ateista paneuropeana care urmareste secularizarea Europei prin dialogare cu lideri naivi ai diferitelor comunitati religioase din Europa (link).

Filme murdare. 51% dintre adultii americani afirma ca filmele americane au un impact negativ asupra societatii. Doar 21% afirma contrariul. Acestea sunt rezultatele unui sondaj publicat pe 3 februarie de agentia de sondaje Rasmussen (link).

Canada – Libertatea de constiinta. La inceputul anului, un tribunal din Saskatchewan a decretat ca functionarii publici din provincie nu pot refuza, pe baza convingerilor religioase sau de constiinta, oficierea casatoriilor homosexuale. Apoi, oficialitatile au anuntat ca functionarii care refuza sa faca cununii homosexuale vor fi concediati. Ca raspuns, un grup de episcopi si lideri religiosi canadieni au ripostat cu o declaratie de protest (link).

Casatorii homosexuale – Comentariu. Guvernatorii din statele Maryland si Rhode Island au anuntat recent ca intentioneaza sa promoveze legalizarea casatoriilor homosexuale in aceste state. Ideologii de ambele parti ale baricadei au demarat deja campanii pro si contra. Va recomandam unul dintre cele mai bune si succinte comentarii impotriva casatoriilor homosexuale, publicat pe 4 februarie in Washington Examiner. Rezultatul net al legiferarii acestor parodii de casatorii, observa autoarea, este diluarea relatiilor biologice dintre parinti si copii si inlocuirea lor cu relatii artificiale care imping la periferie relatiile biologice (link).

***

IPS Bartolomeu despre criza spirituala a familiei si procesul de distrugere la care este supusa


Categorii

Educatie, Opinii, analize, Pagini Ortodoxe, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “CEDO DECIDE CA SINUCIDEREA E UN DREPT AL OMULUI. STATUL INCA NU ESTE OBLIGAT SA IL “ASISTE”…/ Initiative si actiuni destinate combaterii avortului/ E DEMONSTRAT: CULTIVAREA CONTRACEPTIEI = PROLIFERAREA AVORTURILOR/ Cultura desfraului vaneaza copiii si-i face sclavi/ CUM SE IMBRACA LA SCOALA COPIII NOSTRI? (Stiri familie 29 ianuarie – 9 februarie 2011)

  1. Omul este inzestrat cu libertate de Dumnezeu…

    Problema grava va veni atunci cand se va face propaganda agresiva sinuciderii, “ca mod de iesire demna din viata in anumite situatii”.
    Cand copiii vor fi invatati la scoala ca sinuciderea este o alternativa … corecta, demna de luat in seama.

    Se stie ca dupa aparitia ‘operei’ lui Goethe, Suferintele tanarului Werther, o multime de tineri germani, ‘deceptionati’ in dragoste, si-au pus capat zilelor.
    In sec XX a aparut in Suedia o carte despre metode diferite de a te sinucide: a crescut rata sinuciderilor.
    La noi vara trecuta, ‘exemplul’ Madalinei Manole amplu mediatizat, a fost urmat de cateva femei. Una a adus urmatorul argument: “Daca nici asta n-a avut tot ce si-a dorit”.

  2. In perioada 1975-1980 a rulat in Romania o comedie de succes Bewitched – “Ce vraji a mai facut nevasta mea”, in care eroina principala Samantha, era o sotie frumoasa tandra, cu alese calitati sufletesti, dar care se nascuse “vrajitoare”. De fapt filmul era o apologie a ocultismului, care voia sa ne arate ca in general vrajitorii sunt niste “oameni de bine”, cu nimic deosebiti de noi ceilalti, cu o singura exceptie: au niste puteri supranaturale cu care s-au nascut.

    In unul din primele episoade, sotul ( care lucra la o mare companie de publicitate) acestei vrajitoare de bine trbuie sa faca la servici o reclama, care urma sa fie distribuita pe canalele media, reclama in care vrajitoarele erau prezentate pline de defecte: urate, rele, cu bube pe fata …, deci intr-un mod respingator.

    Samantha, impreuna cu mama si matusile vrajitoare protesteaza si aduc tot felul de argumente; degeaba: sotul spune ca sarcina de servici e sarcina de sevici; clientul e client, contractul e contract si prin urmare nu se mai poate face nimic: imaginea vrajitoarei din reclama va fi cea traditionala.
    Ultimul argument al Samanthei care rastoarna situatia: suntem o comunitate ( in sensul de minoritate ) recunoscuta de stat. O asemenea reclama este DISCRIMINATORIE si prin urmare INCORECTA POLITIC.

    Tineti cont: episodul a fost realizat in SUA in 1964 !
    Prin urmare, “corectitudinea politica” interzice sa spui ca vrajitoria e ceva rau; ca si homosexualitatea; avem cazuri de clerici din occident, care nu mai au voie in amvon sa spuna acest lucru.

    La fel va fi si cu sinuciderea.
    AICI ESTE MAREA PRIMEJDIE !

    Probabi

  3. Nimeni neispitit nu va putea intra în împărăţia cerurilor. Nu contează ce dau sau ce nu dau voie guvernanţii. Să fim părinţi creştini, vecini creştini, colegi creştini căci, cu noi este Dumnezeu.

  4. Am văzut îngeraşi într-o biserică: trei fetiţe de vreo 2, 3, 5 anişori cu broboade pe cap stând la slujbă, cuminţi. Nu aveau fustiţe scurte, nu aveau coafuri sofisticate, nu aveau capul descoperit, nu aveau haine de firmă. Erau cuminţi. Pentru că şi părinţii lor erau cuminţi…

  5. Şi asta într-o biserică de oraş, o biserică ctitorită de militari ai României şi care vin la slujbe şi stau smeriţi indiferent de gradele şi funcţiile lor. Aşa arată mătrurisitorii.

  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii (6): CUM S-A AVORTAT ROMANIA SINGURA: E o intreaga lume pe care am avortat-o, o intreaga istorie care ar fi aratat cu totul altfel
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ARGUMENTE CRESTINE SI MEDICALE IMPOTRIVA LEGII REPRODUCERII ASISTATE MEDICAL/ Parintii Nicolae Tanase si Mihail Milea despre avort si familie/ UN SCURT ISTORIC AL CONTROLULUI POPULATIEI/ Mutilarea copiilor cu botox si cu moda
  8. Pingback: Război întru Cuvânt » CRUCEA, PUTEREA “NEBUNA” A CRESTINULUI. Inaltul Teofan mustra, in Duminica Sfintei Cruci, nelegiuirile anti-familie din lumea contemporana (propaganda homosexualitatii, avortului, prostitutiei, educatiei “s
  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Parintii unui copil cu sindrom Down sunt despagubiti de Justitie pe seama medicului ce nu le-a avortat copilul!/ O ALTA TEMA PROPAGANDISTICA A CULTURII MORTII DIN MASS-MEDIA ROMANEASCA: EUTANASIA/ Paradele gay – interzise l
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Despre flagelul contemporan al EROTIZARII (HIPER-SEXUALIZARII) COPIILOR. Inca o confirmare: PROGRAMELE TV, RECLAMELE SI MODA PROVOACA MATURIZAREA PRECOCE
  11. Pingback: PERVERTIREA COPIILOR IN CULTURA DESFRAULUI: Fetita de 10 ani pusa sa pozeze aproape erotic drept FEMEIE FATALA, pe coperta revistei frantuzesti VOGUE
  12. Pingback: PARINTELE TANASE, FARA MENAJAMENTE DESPRE AVORT si perspectivele apocaliptice ale neamului: "Urmeaza pieirea!"
  13. Pingback: IPS PIMEN, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, avertizeaza printr-o brosura documentata: EDUCATIA SEXUALA – UN PERICOL PENTRU COPIII NOSTRI! -
  14. Pingback: Ce trebuie sa facem INAINTE SI DUPA IMPARTASIRE?/ Invidie si DUPLICITATE/ Pr. Dan Damaschin despre URMARILE TRAGICE ALE AVORTULUI, CONTRACEPTIE si CRUCEA DE MAMA/ IPS Ierotheos Vlachos - interviu despre episcopi, sminteli, secularizare si clericii care FA
  15. Pingback: "JURNALUL UNUI PUSTI" - bestseller-ul contra-educatiei sau cum ne pervertim singuri copiii, de dragul "emanciparii" si patimii de "a fi in randul lumii" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: “EGALIA”, EXPERIMENT DE PERVERTIRE SATANICA A COPIILOR, IN SUEDIA. Indoctrinare programatica pentru homosexualitate a copiilor mici - Recomandari
  17. Pingback: Parintele Efrem Filotheitul despre gravitatea PACATULUI AVORTULUI si CUM POATE FI IERTAT -
  18. Pingback: Parintele Dosoftei de la Putna despre CRIMA AVORTULUI SI TACEREA NOASTRA VINOVATA/ Parintele Vasile Mihoc: TRADAREA CRESTINISMULUI IN OCCIDENT A DUS LA LEGILE “HOMOSEXUALE” IMPOTRIVA FIRII - Recomandari
  19. Pingback: Uciderea pruncilor – de la Irod la societatea infanticida de astazi. PRUNCII BETLEEMULUI SI PRUNCII SODOMEI: “Ofensiva celui viclean de la începutul lumii nu s-a axat niciodată mai mult pe copii” -
  20. Pingback: FILM RUSESC ANTI-AVORT: ”Iluminarea”/ MITUL SUPRAPOPULARII/ Dreptul la viata al… plantelor (!) sau schizofrenia ideologiei ecologiste - Recomandari
  21. Pingback: CAMPANIE ANTI-AVORT LA SIBIU. Pr. Catalin Dumitrean: “SE DISTRUGE FAMILIA SI NEAMUL si acest lucru convine acelor forte care ne cer sa spunem raului bine si care vor sa distruga orice identitate”. NOUL COMUNISM MONDIAL? - Recomandari
  22. Pingback: MARTURIA UN GINECOLOG CARE REFUZA SA MAI FACA AVORTURI SI LUPTA PENTRU VIATA: Doctorul Ionel Cioata din Timisoara (video) | Cuvântul Ortodox
  23. Pingback: AVORTUL HORMONAL: Christa Todea-Gross despre METODELE CONTRACEPTIVE (pilula de a doua zi, sterilet etc.) si MANIPULAREA LIMBAJULUI MEDICAL | Cuvântul Ortodox
  24. Pingback: UCIDEREA PRUNCILOR NENASCUTI – RAZBOIUL IMPOTRIVA PRUNCULUI IISUS: Avortul ucide si pe cei vii. “AVORTUL, ULTIMA EXPLOATARE A FEMEII” (si video) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare