In timpul unei vizite la Atena, PUTIN a amenintat direct ROMÂNIA: “Dacă ieri în acele zone din România oamenii nu ştiau pur şi simplu ce înseamnă să fie ţinte, atunci azi vor fi forţaţi să ia anumite măsuri pentru a-şi asigura securitatea” (Video)

28-05-2016 5 minute Sublinieri

Preşedintele rus ameninţă România. Vladimir Putin susţine, mai dur ca oricând, că scutul antirachetă de la Deveselu este o ameninţare directă la  adresa securității Rusiei.

ACTUALIZARE. Concret, într-o conferinţă de presă susţinută vineri seară la Atena, el a declarat: “V-aţi putea găsi în raza de acţiune [a rachetelor ruseşti] pentru că găzduiţi elemente ale scutului american antirachetă”.

Este cea mai agresivă declaraţie făcută de preşedintele rus de la inaugurarea sistemului de apărare de la Deveselu.

Vladimir Putin a ameninţat România cu un posibil atac deoarece găzduieşte scutul antirachetă, dar a dat asigurări că forţele ruseşti nu vor face primul pas.

Ieri, în acele zone din România nu se ştia ce înseamnă să fii în vizor. Astăzi suntem nevoiţi să luăm anumite măsuri ca să ne garantăm securitatea. Repet, e vorba de represalii. Nu vom face noi primul pas”, a spus președintele rus.

Şi Polonia este în vizorul Moscovei, mai ales că acum două săptămâni a început construcţia bazei antirachetă de la Redzikowo.

Este aceeaşi situaţie şi cu Polonia. Vom aştepta până când Polonia face anumite lucruri. Nu vom acţiona, nu vom acţiona. Nu vom acţiona până când nu vom vedea rachete în zonele vecine cu noi”, a precizat liderul de la Kremlin.

Preşedintele rus consideră că scutul antirachetă din Europa poate fi folosit şi în scop ofensiv, împotriva Rusiei, în ciuda faptului că NATO, SUA şi toate statele implicate în acest program au spus în repetate rânduri că este un sistem strict defensiv.

Nu e vorba de a ameninţa pe cineva. Dar eu aş spune mai degrabă că ameninţare vine din partea cealaltă, pentru că atunci când vedem ce s-a întâmplat în Ucraina este firesc să luăm aceste măsuri de descurajare”, a declarat premierul Dacian Cioloș într-un interviu pentru Digi24 acordat săptămâna aceasta la Washingon.

Vladimir Putin se află în Grecia, la invitaţia premierului Alexis Tsipras, întorcându-i vizita pe care acesta din urmă a făcut-o, la rândul său, în Rusia.

Moscova s-a declarat nemulţumită în repetate rânduri de amplasarea scutului în România şi Polonia şi a avertizat că va lua măsuri pentru contracararea acestei ameninţări.

De fiecare data Romania, NATO, SUA au spus ca scutul nu este impotriva Rusiei.

  • Gandul.info: 

AVERTISMENTUL LUI PUTIN PENTRU ROMÂNIA

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat România şi Polonia că s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor ruse, pe fondul găzduirii elementelor sistemului antirachetă american, considerat o ameninţare la adresa Moscovei, relatează Reuters. 

Putin a reiterat avertismentul asupra sistemului antirachetă din România, acuzând că deşi Moscova a solicitat în nenumărate rânduri că va lua măsuri represive în caz contrar, Washingtonul şi aliaţii săi au ignorat aceste avertismente.

În cursul acestei luni, sistemul antirachetă de la Deveselu a intrat în funcţiune, urmând ca şi în Polonia să aibă loc o operaţiune militară similară.

“Dacă ieri în acele zone din România oamenii nu ştiau pur şi simplu ce înseamnă să fie ţinte, atunci azi vor fi forţaţi să ia anumite măsuri pentru a-şi asigura securitatea”, a declarat Putin vineri seară la o conferinţă de presă în Atena, alături de premierul grec Alexis Tsipras. 

“Va fi aceeaşi situaţie şi în cazul Poloniei“, a avertizat liderul rus.

Putin nu a specificat ce măsuri plănuieşte Rusia să ia, dar a insistat că în acest caz nu Rusia va face prima mişcare, ci doar va răspunde acţiunilor Washingtonului. “Nu vom acţiona până când vom vedea rachete în zone învecinate cu noi”, a mai specificat Putin.

El a respins argumentul potrivit căruia sistemul antirachetă este necesar pentru a contracara orice ofensivă din partea Iranului, spunând că nu are niciun sens, deoarece a fost încheiat un acord nuclear în această privinţă cu Iranul anul trecut.

Rachetele lansate din zonele care vor forma sistemul antirachetă ar putea lovi foarte uşor orice oraş rus, a mai explicat Putin.

“Cum poate să nu fie asta o ameninţare pentru noi?”, a acuzat liderul de la Kremlin.

El a invocat frustrarea Rusiei în acest caz, explicând că îngrijorările Rusiei cu privire la sistemul antirachetă nu sunt luate în considerare.

“Am tot repetat, ca o mantră, că vom fi forţaţi să reacţionăm… Nimeni nu vrea să ne audă. Nimeni nu vrea să poarte negocieri cu noi”, a acuzat Putin.

Planul NATO de instalare a unor elemente antibalistice în România şi Polonia a fost de la început o sursă de tensiuni cu Moscova. Rusia consideră că sistemele militare sunt îndreptate împotriva sa, deşi Alianţa Nord-Atlantică a dat asigurări că sunt vizate capacităţile balistice ale unor ţări precum Iranul şi Coreea de Nord.

Scutul american antirachetă de la Deveselu a devenit operaţional pe 12 mai, aflându-se la 180 de kilometri de Bucureşti, în comuna Deveselu la Baza Militară 99 Deveselu (judeţul Olt). El are 24 de interceptoare de tip SM-3 şi se activează la detectarea unei rachete ostile de către radarele fixe sau mobile. Capabilitatea tehnică a bazei include un radar puternic, interceptori de rachete şi echipament de comunicaţii.

Băsescu, după ameninţările lui Putin: ”Iohannis, Cioloş, chiar nicio reacţie?!”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a calificat drept “ameninţări mincinoase” afirmaţiile lui Vladimir Putin în cazul României, precizând că acesta a coborât la nivelul unui propagandist şi că preşedintele Iohannis, premierul Cioloş şi ministrul de externe Comănescu ar trebui să aibă o reacţie.

“Vladimir Putin este un lider de care trebuie să ţii cont. Din păcate pentru prestigiul său, pe 27 mai, la Atena, a făcut o declaraţie care îl coboară la nivelul de simplu propagandist, afirmând, citez, <<dacă ieri în aceste zone din România oamenii pur si simplu nu ştiau ce înseamnă să fii în raza de acţiune, de astăzi suntem forţaţi să luăm anumite masuri pentru a ne asigura securitatea>>, adăugând că <<în aceeaţi situaţie se află şi Polonia>>, potrivit Reuters.  Categoric este un mesaj pentru populaţie şi nu pentru oamenii politici avizaţi” a scris Băsescu, pe pagina personală de Facebook.

Fostul şef de stat mai spune că oamenii politici avizaţi ştiu foarte bine că obiective industriale strategice, aglomerări urbane sau obiective militare din România au devenit ţinte posibile pentru armata Federaţiei Ruse imediat după intrarea în NATO.

“Faptul că pe teritoriul României şi Poloniei se dezvoltă un sistem defensiv de apărare antirachetă pentru cele două ţări şi pentru spaţiul european nu este decât o reacţie de răspuns, o reacţie de apărare, o reacţie de descurajare a agresivităţii posibile a Federaţiei Ruse. Oare de ce o fi ţinut Vladimir Putin să coboare la nivelul unui propagandist care are ca obiectiv dezinformare românilor ? PS-Domnule Preşedinte Iohannis, Domnule Prim Ministru Cioloş, Domnule Ministru Comănescu, chiar nicio reacţie la ameninţările mincinoase ale lui Vladimir Putin?”, a mai spus Băsescu.

[…]/ integral pe gandul.info

Putin nu are cum să fie “simplu propagandist”. Este președintele Rusiei, țară care ne amenință militar întrucât scutul de la Deveselu este o componentă a aparatului militar occidental de care e obligat să țină seama. Propagandiști sunt conducătorii noștri care se folosesc de sofisme și retorică mincinoasă când se referă la scut și aliați strategici. Ori de câte pri mi se spune că scutul e îndreptat împotriva rachetelor din Iran și Coreea de nord îmi vine să să intru în pământ de jenă pentru o așa minciună de-gra-dan-tă! Propaganda agresivă și fără rest din presa noastră și minciunile conducătorilor noștri sunt pe deplin înțelese de români, fără să fie nevoie să ne fie traduse spusele lui Putin pe limba noastră.


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Scutul antiracheta (Deveselu), SUA versus Rusia, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “In timpul unei vizite la Atena, PUTIN a amenintat direct ROMÂNIA: “Dacă ieri în acele zone din România oamenii nu ştiau pur şi simplu ce înseamnă să fie ţinte, atunci azi vor fi forţaţi să ia anumite măsuri pentru a-şi asigura securitatea” (Video)

  1. E greu si cu scut si fara scut poate, Domnul stie, dar comparatia dintre Romania si Ucraina si anume in raportul lor cu Rusia, mi se pare un pic cam intre mere si pere, pentru ca rusii si ucrainienii sunt mai neamuri intre ei, decat romanii cu oricare dintre popoarele slave, dar noi stam sa prindem castana. Sper sa nu fie fierbinte. Pare aproape o inscenare ca sa ne mature pe noi din zona, ca prea e cu tam tam si cu declaratii. Si prea a parut naturala si fara mari probleme anexarea Crimeei. Dar ca sa-si mentina ordinea in ograda, si aia si aia sunt in stare sa alimenteze cu un razboi moara patriotismului. Ca daca se opreste morisca aia, deschid si yankeii de rand si mujicii ochi si vor o pita mai buna. Numai mamaliga sta linistita si n-are nevoie de atacat pe altii, iar asta s-a dovedit de-alungul secolelor. Doamne, tine-ne si acum! Si prea se spune raspicat ca Rusia nu ataca prima. Sper ca nu suntem atat de cretini sa iesim la rampa cu vreun Pearl Harbor mioritic, pe mare sau pe uscat. Cu ucrainienii rusii vad ca incheie pacea, in ciuda declaratiilor de fatada. Telenovela asta devine deja plicticoasa si sper sa se termine repede.

  2. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reactionat sambata la declaratiile facute de presedintele rus Vladimir Putin referitoare la sistemul de aparare antiracheta din Romania, afirmand ca pozitia exprimata de acesta “releva o ignorare a situatiei reale pe care atat Romania, cat si Aliatii sai au explicat-o in repetate randuri in ceea ce priveste caracterul pur defensiv al sistemului antiracheta” si “ar putea fi, totodata, interpretata ca o amenintare la adresa securitatii regionale”. “Distorsionarea repetata a acestor realitati nu face decat sa mentina o atmosfera tensionata”, mai arata MAE.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21034330-reactia-mae-declaratiile-lui-putin-pozitia-exprimata-presedintele-rus-releva-ignorare-situatiei-reale-putea-interpretata-amenintare-adresa-securitatii-regionale.htm

  3. Multi politicieni romani si occidentali au o memorie convenabil selectiva: Initial scutul a fost justificat de NATO ca raspuns impotriva Iranului si a Corei de Nord?!

    Poate si Rusia ar trebui sa deschida o baza militara in Cuba drept raspuns la o amenintare potentiala din partea Ecuadorului.

    USA si Iranul au ajuns la o intelegere iar Corea de Nord nu va ataca America via Romania (rachetele ei trecand peste toata Rusia si alte state;nici nu are potentialul de a face asa ceva). Domnilor politicieni uitati-va putin pe globul pamantesc ca sa nu va mai afisatzi ignorantza.

    De fapt cate razboaie a provocat Rusia, Iranul sau Corea de Nord in ultimii 30 de ani comparat cu masacrele cauzate direct sau indirect de “civilizatiile” occidentale in frunte cu USA (vezi atacul Irakului pe baza de minciuni; arme de distrgere in masa)

    De fapt este vina Rusiei pentru ca si-a mutat granitele treptat langa noile baze militare ale NATO.

    Apropo de asa zisa “invazie” a Ucrainei de catre Rusia.

    Pentru cei cu probleme de memorie comparati-o cu invazia “marii puteri militare” Granada de catre USA :
    “The Invasion of Grenada was a 1983 United States–led invasion of the Caribbean island nation of Grenada, with a population of about 91,000 located 160 kilometres (99 mi) north of Venezuela, that resulted in a U.S. victory within a matter of weeks.”

    Pretextul folosit la acea data fost protectia “turistilor” americani aflati in Granada in timpul unei revolte populare impotriva guvernului suportat de USA.

    Asadar domnilor politicieni daca vreti razboi atunci purtati-l domniile voastre si sacrificati-va copiii vostri.

  4. Inca astept o clarificare a pozitiei oficiale Romane referitoare la situatia precara a romanilor din Bucovina de Nord si din fostele judete Cahul, Bolgrad so Ismail rupte din teritoriul Basarabiei. Cum ramane cu Insula Sepilor pana la urma si cu tratatul Molotov-Ribentropp? Aceastea ar fi niste intrebari relevante decat sa ne framante grija pentru un stat care nu a existat in istorie pana la destramarea Uniunii Sovietice. Nucleul Ucrainei este fosta Rusie Kieveana (distrusa de tatari) la care au fost adaugate teritorii ocupate cu forta de fosta Rusie Tzarista si ulterior de Uniunea Sovietica. Diferenta intre limba ucraineana si cea rusa este la fel ca diferenta intre limba romana si cea moldoveneasca (aproape nula). Este un stat artificial , beneficiar al dezintegrarii Uniunii Sovietice. Razboiul in Ucraina este practic similar unei rafuieli intre doua clanuri interlope sponsorizate de USA si EU pe de o parte iar Rusia pe
    de alta parte. Ucraina este o tara cu populatie poloneza in vest, ungara si bucovineana in sud, moldoveneasca, tatara si gagauza in est. In centru si in est la granita cu Rusia populatia este ruseasca , impartita in doua tabere. In plus guvernul Ucrainei este sprijinit de militii fasciste. Multi ucrainieni care au fost suporteri activi ai trupelor SS si au executat detinuti in lagare de concentrare in cel de-al doilea razboi mondial sant tratati drept eroi si au batalioane numite dupa ei. Dar pentru cine nu vrea sa vada aceste “detalii” sant irelevante. Poate ar fi bine sa vedem lucrurile asa cum sant fara ochelari roz si sa ne intereseze mai mult de situatia conationalilor nostri decat sa patim ca in zicala cu cainele mort de alergatura ( si politicienii romani , NATO, EU de grija Ucrainei ). Totul se reduce la interese si calcule geostrategice; restul este manipulare ieftina.

  5. “Presa romana il prezinta pe Putin ca un dusman, este evident. Romanii trebuie sa fie speriati si sa se indrepte cu bratele deschise catre “prietenii din NATO”. Acesta este programul TV pentru urmatorii ani si aceasta este programarea formatorilor de opinii care va continua in pregatirea razboiului impotriva Rusiei. Nu este intamplator ca s-a pornit deja in Ucraina si ca NATO isi trage trupe mai aproape de Moscova, nu pentru “protectia” noastra cat pentru subjugarea Rusiei, visul de decenii al americanilor si pornirea fireasca a oricarei super-puteri care doreste sa isi conserve statutul si sa loveasca in contra-candidati inainte de a ajunge prea periculosi, cum se intampla cu China.

    Iata in final si ce a mai declarat Putin si nu a fost si nu va fi niciodata preluat in presa noastra pentru ca ar putea trezi din dormire mintile drogate ale decidentilor si opiniei publice din Romania: …”

    Sursa: http://gandeste.org/general/ce-nu-a-spus-presa-romana-despre-declaratia-lui-putin-de-la-atena-2/70184

  6. Un alt mesaj din timpul vizitei in Muntele Athos: http://www.oparlapipas.com/2016/06/to-vid.html

  7. @Carmen

    Multumim de link. Frumoase poze din Sf. Munte.

  8. A mea mama, fosta profesoara de istorie, imi spunea : ” Cuceritorii nu inving decit odata. La inceput doar. Cei cuceriti vor invinge dupa. Dar pentru totdeauna”
    Rusia… e mare. Marimea ei o apara de dusmani.
    Au cunoscut-o pe propria piele si Napoleon si Hitler…si o vor cunoaste si Americanii impreuna cu Europenii.
    Rusia se va apara. NATO-USA-EU va ataca.
    Vom vedea cine va invinge. !!! Vom vedea daca mama mea are dreptate.
    Vom vedea care e mai puternica : dragostea de glie sau “foamea” hotilor imperialisti anglo- saxoni ?
    Oricum in jocul asta de interese, Romania a devenit o tinta. Gratie prieteniei Romanao-Americane.
    Noi defapt am devenit PRIMA LINIE a acestui razboi care va venii.
    NATO si UE doar au mutat Linia Intii de Razboi.
    Inainte Linia era la Zidul Berlinului si la primele frontiere ale statelor comuniste…si acuma este la frontierele tarii noastre cu Rusia.
    Romanii au mai ales prost si in al doilea Razboi Mondial, cind s-au aliat cu Germanii pentru a salva Basarabia si Bucovina.
    Si au luat-o in barba ….
    Acum pentru ce naiba ne-am aliat cu NATO si Americanii ?
    Pentru Hamburgari, sex si depravare ?
    Pentru valorile democratiei americane si europene, golite total de sentimente si credinta ?
    Suntem oribili si grotesti. Suntem de plins.
    Traiesc de 25 de ani in Olanda, intr-o regiune mixta de Catolici si Protestanti.
    Dar daca vreau asa, in miez de zii, sa ma duc si eu la Biserica, o gasesc mereu inchisa.
    Ori pentru ca asa se “obisnueste” pe aicea, ori pentru ca biserica s-a transformat in muzeu.
    Este adevarat ca in credinta ta ca om, Dumnezeu trebuie sa fie vesnic in sufletul tau, dar uneori mai si simti nevoia sa intrii intr-un lacas de cult, ca sa te odihnesti si sufleteste si trupeste, si sa aprinzi o luminare pentru sufletele celor mortii si vii.
    O Doamne !!!
    Astea sunt valorile Democratiei Occidentale !?!?!?!?
    Pai se pare ca pretu-i cam mare pentru a devenii Linia Intii pentru o Democratie golita de sentimente si credinte, si dominata doar de interesele meschine de hegemonie economico-militar imperialista.

  9. @Dragos

    Noi defapt am devenit PRIMA LINIE a acestui razboi care va venii.

    Da.

    Romanii au mai ales prost si in al doilea Razboi Mondial, cind s-au aliat cu Germanii pentru a salva Basarabia si Bucovina.

    Nu e acelasi lucru… din foarte multe puncte de vedere, insa macar din cel geopolitic si al raporturilor de forte.

  10. Nici in Siria nu s-a incheiat….

    http://www.aljazeera.com/blogs/middleeast/2016/06/syria-civil-war-message-moscow-nusra-160604163154005.html

    Ceea ce se intampla in teatrul de operatiuni arata ca Rusia incearca sa isi justifice si sa isi pregateasca drumul catre o ofensiva pe scara mare impotriva al-Nusra.

    In ultima saptamana Rusia a trimis trei mesaje despre situatia din Siria.

    Primul: frontul al-Nusra (aflat in legatura cu al-Qaeda) este vinovat pentru violarea si punerea in pericol a armistitiului
    Grupul terorist Nusra este activ astazi in Aleppo si Idlib si este principalul obstacol pentru prelungirea viitoare a incetarii ostilitatilor, a spus ministrul apararii, acuzand grupul de exploatarea armistitiului pentru reinarmare si regrupare.

    Al doilea: SUA sunt vinovate pentru esecul in a separa unitatile opozitiei moderate (pe care le controleaza) de teroristi. De aceea orice viitoare amanare in acest efort a partenerilor nostri americani nu numai ca va discredita asa-numita opozitie moderata, dar va submina procesul de pace.
    MInistrul rus de externe, Serghei Lavrov, a avertizat ca termenul limita pentru a se indeparta de al-Nusra expira saptamana aceasta.

    Al treilea: granita turca este in continuare folosita pentru a se face contrabanda cu arme catre teroristii din Siria.
    Numarul de masini grele care trec dinspre granita turco-siriana catre regiunea Azaz (provincia Aleppo) si catre regiunea Darat Izza (provincia Idlib) a crescut semnificativ, a spus ministrul apararii

    Declaratiile vin ca urmare a refuzului Washingtonului de a lua in considerare o oferta a Moscovei de a coopera in lupta impotriva terorismului in Siria. Iar autoritatile ruse nu si-au ascuns nemultumirea.

  11. Pingback: PUTIN CRITICA DIN NOU SCUTUL DE LA DEVESELU/ Ministrul de externe al GERMANIEI critica atitudinea RAZBOINICA a NATO fata de RUSIA/ Amenintari intre Rusia si NATO pe seama MARII NEGRE/ ESEC SAU JOC DE GLEZNE? Bulgaria REFUZA ideea românească de creare a
  12. Pingback: EURACTIV: SUA ISI MUTA ARMELE NUCLEARE DIN TURCIA IN ROMÂNIA! Autoritatile române neaga, NATO RASPUNDE DIPLOMATIC, FARA A INFIRMA!/ Lupta pentru EURASIA, mutarile “sahistului” Putin si MUTATIILE GEOSTRATEGICE posibile in urma schimbarii maca
  13. Pingback: PUTIN VREA “NEUTRALIZAREA AMENINTARILOR MILITARE” LA ADRESA RUSIEI. Printre ele – inclusiv SISTEMUL ANTIRACHETA din ROMÂNIA. Ambasadorul Rusiei la Bucuresti CRITICA prezenta TRUPELOR NATO in România | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare