Surpriza: TRUMP ESTE NOUL PRESEDINTE ALES AL AMERICII, impotriva falselor asteptari alimentate de sistemul de propaganda! TRUMP A CASTIGAT, DAR CHIAR POATE SCHIMBA CU CEVA “SISTEMUL”? “Baronii agendei globale” vor declansa un “cutremur” prin care sa pedepseasca revolta poporului? / CONFORM UNUI RABIN, VENIREA “MESIEI” ASTEPTAT DE IUDEI (ANTIHRIST) VA AVEA LOC IN “ERA” TRUMP

9-11-2016 12 minute Sublinieri

Hillary Clinton l-a sunat pe Donald Trump și și-a recunoscut înfrângerea. America scrie istorie. Un candidat atipic, considerat outsider în urmă cu un an și jumătate, reușește să răstoarne toate predicțiile analiștilor.

America a ales. A fost bătălia finală din cea mai crâncenă luptă pentru Casa Albă din ultimii 80 de ani. Şi e decizia care ar putea transforma, în anii următori, nu doar democraţia americană, ci lumea întreagă.

VIDEO Alegeri SUA: Donald Trump e noul presedinte al SUA. Magnatul de 70 de ani a invins-o pe Hillary Clinton si a sfidat sondajele, clasa politica si mass-media

Donald Trump este noul presedinte al Statelor Unite ale Americii, dupa ce contracandidata democrata Hillary Clinton l-a sunat si si-a recunoscut infrangerea in alegerile desfasurate marti. Donald Trump a sfidat astfel sondajele de opinie, ostilitatea generalizata a sistemului politic si mediatic din SUA si a devenit cel de-al 45-lea presedinte american, la capatul celei mai violente si murdare campanii electorale din era moderna. In discursul victorios, Trump a renuntat la cateva dintre temele favorite de campanie, precum imigrantii, zidul de la granita cu Mexic si amenintarile la dresa lui Clinton. Marea necunoscuta pentru comunitatea internationala este acum echipa lui Trump si in ce masura izolationismul promovat in camapanie se va transforma in politica oficiala.

Trump a castigat 276 de electori (avea nevoie de 270 pentru a castiga cursa), Hillary – doar 218.

La cinci-sase ore dupa inchiderea urnelor in primele state americane, Donald Trump conducea in fata lui Hillary Clinton. Chiar daca a pierdut California (un stat cu 55 de electori, fief democrat), republicanul a luat Florida si mai multe state indecise (swing states) si conducea la numarul de electori, avand nevoie doar de circa 30 de astfel de voturi pentru a merge la Casa Alba.

Republicanii isi mai asigura majoritatea in Camera Reprezentantilor (213-152) si in Senat (48-46)

[…]/

Iată-ne la capătul unui nou spectacol. De data aceasta cu final neaşteptat pentru mulţi, în special pentru cititorii manipulaţii de presa mainstream. Trump câştigă alegerile propulsat fiind de ceea ce numim „America profundă”, acea Americă a cărei agendă a fost întotdeauna străină de subiecte precum corectitudinea politică, globalizare, agenda gay s.a.m.d. Altfel spus, America pe care o iubim, America lui John Dos Passos, aceea aflată în căutarea propriilor rădăcini şi nicidecum disperată întru ruperea oricărei legături cu trecutul.

Trump a câştigat lupta! Probabil, o explozie sinceră de bucurie populară va izbucni de la un mal la celălalt al Continentului. Suntem obişnuiţi şi ştim: asta e Norteamérica. Mulţi răsuflă uşuraţi. Şi nu numai în America, ci în toată lumea. Toţi îşi pun speranţele în Trump; el estre cel care învinge diavolul globalizării, iar mulţi îl şi văd călărind pe un cal alb. Nu vă grăbiţi!

[…]

În SUA se-ntâmplă ceva mai subtil. Nu-i chiar ca la greci deoarece e greu să scoţi un acoperit din mânecă. În SUA Trump chiar a câştigat pe bune o luptă inegală. A luptat cu însăşi corupţia întruchipată, a luptat împotriva unui sistem monstruos. Pentru prima dată în America un candidat n-a avut de partea sa decât o parte infimă a presei, pentru prima dată în istorie un candidat n-a avut de partea sa nicio vedetă. Singurul aliat al lui Trump a fost americanul adevărat, acela în care se mai regăsesc încă idealurile şi rădăcinile unei Europe din care-a plecat, dar pe care încă o simte ca pe o mamă.

Idealurile poporului diferă radical de agenda elitei din spatele scenei. Elita vrea corectitudine politică, globalizare, disoluţia generalizată, până la nivel de bază, în timp ce poporul vrea linişte, îşi vrea viaţa tihnită şi bucuria fiecărei zile. S-a plictisit de războaie inutile, de crize economice, de buzz, de probleme. Însă elita crede altceva şi, spre disperarea celor care cred că au câştigat, planurile ei sunt pe termen lung. Aşa cum, de altfel, au fost dintotdeauna.

În timp ce poporul se culcă mulţumit şi plin de speranţe, elita mai bifează un capitol din foaia de parcurs. Probabil, citind afirmaţia anterioară, mă veţi întreba: „adică vrei să spui că totul a fost premeditat?”. Da, exact asta vă spun, cu subiect şi predicat! Mult prea ieşita la vedere elită avea nevoie de un respiro. Nu putea merge mai departe fără a suferi o înfrângere. Întotdeauna a fost aşa. Alegerea lui Trump reprezintă setup-ul ideal pentru globalişti. Cu toate că poate părea un joc la ruletă, veţi vedea că, în realitate, lucrurile stau total diferit.

Trump a câştigat, dar va putea să-şi pună în practică ideile şi promisiunile din campanie? Nu prea. Administraţia musteşte de oameni dedicaţi intereselor elitei. Pentru a putea mişca puţin lucrurile, Trump ar trebui să se transforme într-un Erdogan al Americii. Ar trebui să decapiteze întreaga presă, să concedieze aproape jumătate dintre magistraţi, să închidă Hollywood-ul şi cam două treimi din universităţile americane. Poate face aşa ceva? Desigur nu.

[…]

Şi încă n-am spus totul. Mai este o mică-mare problemă: economia. SUA este exact aşa cum a fost gândit să fie: supraîndatorată, falită din punct de vedere economic.Make America Great Again” e doar un slogan, din păcate imposibil de fi pus în aplicare. Singurul atu al SUA este armata, dar nici ea nu se simte foarte bine. Poate să se menţină pe linia de plutire – strict inerţial – încă o perioadă de timp, dar fără un fundament economic solid în spate îi va fi imposibil. Ce poate face Trump în aceste condiţii? Mai nimic.

Trump nu poate lua decizii majore deoarece banii nu sunt la el. Banii sunt strict la adversarii săi, iar controlul lor depăşeşte zona de jurisdicţie a SUA. Nicio instituţie a SUA, niciun oficial american, nimeni din afara cercului restrâns al elitei nu poate controla sistemul financiar deoarece acesta este ghidat din altă parte. Fluxurile financiare mondiale se află sub controlul câtorva oameni prea puţin cunoscuţi şi ale căror interese sunt garantate de tratate solide. În acest fel, orice stat din lume se poate transforma în victimă în momentul în care calcă strâmb. Controlând emiterea şi fluxul monetar, poţi transforma orice economie, indiferent de cât de prosperă ar fi, într-un deşert golit de sens.

Demonizarea lui Trump din timpul campaniei nu a avut ca scop campania în sine, ci perioada de după câştigarea alegerilor. După ce poporul se va duce la culcare bucuros că i-a râs în nas stăpânului prin votul „contra”, în momentul în care somnul va fi cel mai dulce şi mângâiat de vise frumoase, fix atunci va începe cutremurul. Şi nu va fi un cutremur aşa cum ştiţi. Va fi un cutremur combinat cu un tsunami şi cu un incendiu major. Va fi acel scenariu dezastruos, cu oameni disperaţi alergând fără o direcţie, exasperaţi şi cuprinşi de delirul lipsei de soluţii. Acela va fi momentul în care baronii agendei globale vor ieşi în faţă transfiguraţi şi aparent fără soluţii, spunând pe o voce tremurată că ei au atras atenţia că nu e bine să faci jocuri periculoase, să te pui contra mersului normal al istoriei, că uite „unde-am ajuns!” s.a.m.d. Iată cum, un popor revoltat este adus din nou sub influenţa celor care decid mersul istoriei. Iată cum, prin pedepsirea exemplară a copilului neascultător, dai exemple în întreaga clasă şi, dacă pedeapsa e mediatizată cum trebuie, în întreaga şcoală.

[…]

integral la SURSA

Va mai fi oare criticat de europeni si, mai ales, de presa militarista si militanta romaneasca, “populistul” Trump*, noul presedinte al SUA?

In raport de Trump, noi, “populistii” romani, vom mai fi infierati cu manie militarista de bnr, de lobby-istii bancari si de ong-urile care si-au asumat, pe nemerit, titulatura de societate civila (cand, de fapt, ele nu sunt decat soldati ai furtunii)?

Trump a convins, printre altele, prin argumente ca acestea: in loc sa dam de munca americanilor, noi facem iphone in China; in loc sa cream locuri de munca pentru americani, noi cheltuim cu NATO si banii pe care europenii si ceilalti aliati ai nostri refuza sa ii cheltuiasca pe motiv ca au nevoie de acesti bani pentru a salva banci. Si, cica, acest discurs este populist. O fi Trump misogin, rasist, nepriceput in afaceri externe, prieten (prezumtiv) cu Putin, dar ideea de a face America americana din nou nu e gresita deloc. Asta au vrut si britanicii atunci cand au votat cu patima Brexit-ul (un vot care nu este anti-Europa, ci anti-birocratie bruxeleza si anti-tehnocratie a usii rotative cu exit catre corporatiile globaliste). Elitele globale si ONG-urile iluminate militariste, convinse pana acum 3 ore ca mme Clinton, favorita lor, va castiga, nu au inteles nimic din Brexit, asa cum nu au inteles nimic din referendumul grecesc de anul trecut. Lectia primita de acesti grauri care alearga in sincron in bataia pustii este aceasta : people matter, mother f..rs!.

[…]*Dilema veche de saptamana trecuta dedica populismului nu mai putin de 6 pagini, stampilandu-l pe Trump cu tot felul de epitete.

Victoria lui Trump – previzibila prin spirala tacerii si iesirea masiva la vot a majoritatii mute – arata ca “s-a intors machina lumii”. Cred ca daca democratii nu l-ar fi blocat pe Sanders, daca n-ar fi avut lacomia de a impune o candidata, cu grave vulnerabilitati, a unui Sistem corporatist si financiar-bancar uzat moral, daca n-ar fi ignorat imensa frustrare sociala, fara precedent, dupa unii, in ultimul secol si jumatate, astazi Trump n-ar fi erupt. Uluitor e faptul ca intreaga masinarie de soft-power a Americii, in frunte cu presa, elitele liberale si Hollywood-ul, a fost ingenuncheata, iar imaginile ridicole cu Madonna si Lady Gaga au pus capac unui esec simbolic. A fost de fapt o lupta intre beneficiarii si perdantii globalizarii, iar ultimii s-au dovedit a fi mai numerosi.  In administratia Obama, mai ales dupa criza financiara, clasa de mijloc americana s-a redus la 10%, cifra mai mult decit alarmanta, iar polarizarea sociala a atins cota de avarie. Clinton merita, din multe motive, sa piarda, dar victoria lui Trump ma sperie. Nu prin eventualele ei implicatii “de securitate globala” (it`s not my business, iar potentialul belicos al lui Hillary era oricum nelinistitor), ci prin valul de nationalism etnic si xenofob, sexism si intoleranta pe care il va incuraja, sub pretextul refuzului corectitudinii politice. Mi-e teama ca Romania nu e pregatita pentru ce ar putea sa urmeze. Elitele ei, ca si cele europene, se afla acum in fatza unui foarte serios examen: e nevoie de luciditate critica, de echilibru si de intelepciune. Exista resurse pentru asa ceva?

Victoria lui Trump […] nu este doar una personală, ci este o victorie a majorității tăcute împotriva unui sistem criminal şi corupt până în măduvă.

Este victoria Americii profunde împotriva unui establishment obez care era in primul rând un pericol la adresa democrației interne. Însă destabilizarea lumii şi pericolul unei conflagrații mondiale devenise un modus vivendi cu care începuserăm să ne obişnuim.

Corporatocrația va riposta, probabil, printr-o criză economică. Trebuie însă ca Statul să revină oamenilor, nu unei elite demente avide de acumulare în dauna unei clase mijlocii pe care au distrus-o.

De ce au făcut-o praf?
Pentru că au alergie la libertatea umană, nu o suportă.

[…]

Mirel Palada:

[…]

Teleorman, un cuvînt care a ajuns ocară în gura tinerilor frumoși și sălbateci. Uite acum că Teleormanul a votat. A votat un Teleorman cît un continent întreg. Teleormanul din Oklahoma. Teleormanul din Kentucky. Teleormanul din Utah Wyoming Idaho Alabama Arkansas Indiana Louisiana Missouri. Dar mai ales și mai ales Teleormanul din Pennsylvania, din Florida, din Ohio, din Michigan.

Un Teleorman mare cît o lume. Un Teleorman care tace și face. Care bagă capul în pămînt, nu răspunde la sondaje, dar votează. Care vine vine vine, calcă totul în picioare, brexituiește trumpuluiește peseduiește și spune simplu: noi vrem pămînt. Și mai ales și mai ales, să nu dea Dumnezeu cel sfânt, să vrem noi sânge, nu pământ!

Țineți minte data asta. 11/9, un soi de 9/11. Și mai țineți minte o dată: 12/11. Peste o lună. Să vedeți 11 decembrie cum o să fie. Teleorman. Teleorman everywhere.

De ce? Pentru că sînteți tineri și proști și sălbateci și frumoși și naivi și ticăloși și nu credeți că ceilalți din jurul vostru sînt tot oameni. Două mîini două picioare. Cu aceleași drepturi ca și voi. Și pentru că în superbia voastră de tineri frumoși și proști îi disprețuiți, o să vină Teleormanul peste voi. Proștilor.

cw0f4mzxeaez6zt

Nota noastra

Alegerea lui Trump ca presedinte al SUA a fost ca un soc. De ce acest soc si care ar fi consecintele, pentru noi, ale acestei schimbari de politica in SUA?

– Socul mainstream media si al establishmentului american este, probabil, doar partial real. In realitate, o mare parte din acest sistem de propaganda s-a ocupat intocmai cu falsificarea perceptiilor si realitatilor societatii americane. Numai cine a luat in serios aceasta oglinda distorsionanta sau cine a crezut, oarecum fanatic, in naratiunile mainstream putea sa fie realmente socat. Restul – probabil majoritari – aveau o idee despre potentialul de vot anti-establishment al Americii profunde si despre mecanismele sociale care puteau juca un rol in asigurarea unei victorii surpriza. Au jucat, insa, acest joc, pana la capat, sperand, cel mult, intr-o self fufilling prophecy. Asta daca nu cumva lumea acestei elite a devenit intr-atat de ermetica si de aburita de cine satanice incat a devenit …fanatica si “mistica” in privinta agendei sale. Trump a castigat pentru a reusit sa reprezinte acel outsider (nu neaparat anti-sistem) al politicului american care spune ce nu se poate spune oficial si care face apel la o America nationalista (intr-un sens foarte specific american). El NU este insa un outsider al sistemului.

– Alegerile din SUA reprezinta si o tendinta care va ajunge pana la periferiile acestui imperiu mondial. Daca ne gandim si la votul Brexit, atunci directia este clara. Tensiunile tinute sub capac incep sa puna o presiune pe sistem. Sunt aceste alegeri o maniera de a depresuriza sistemul si, astfel, a-l salva? Sau sunt o cale prin care se va ajunge la haos? Ce fel de alegeri vor urma si in Europa? In Franta, in Germania? De acum, incercarile de a baga pumnul in gura societatii “profunde”, adica a societatii care nu se regaseste in vocile mainstream media sau in politica oficiala, se prea poate sa aiba efectul invers – victorii “surpriza” pentru candidati si formatiuni percepute drept anti-sistem si care fac apel la valorile locale.

– In ce ne priveste, sistemul media si cel politic par a fi fost captive integral miturilor si legaturilor create cu actuala administratie a SUA, democrata. S-a gandit careva la eventualitatea ca Trump sa castige alegerile? Exista ceva contacte cu “cealalta” tabara? Exista Romania pe harta celor care vor inlocui administratia Obama? La cat de iresponsabili, diletanti si vanduti sunt acesti pungasi ajunsi in postura de “experti”, “influenceri” si reprezentanti ai “societatii civile”, e greu de crezut.

– Ce fel de consecinte va avea existenta unei noi administratii pentru realitatile institutionale interne din Romania si pentru politica noastra externa ramane de vazut. In orice caz, schimbarile nu sunt, de regula, revolutionare. Exista niste interese si agende care sunt urmarite de orice fel de administratie, indiferent de cel care e presedinte sau de partidul de origine. Oricat de “outsider” ar fi Trump pe plan intern american, exista o posibilitate solida ca pe plan extern sa respecte liniile deja trasate.

– In prelungirea celor scrise la ultimul punct, Trump ca presedinte va avea in spate un intreg complex militaro-industrial care are interese certe in lume. De fapt, are interese cat lumea de mari, fiind vorba despre puterea mondiala nr. 1. Greu de crezut ca vor exista schimbari bruste sau rearanjamente internatonale radicale. Probabil va exista un alt ritm, alte metode, poate va exista un grad mai mare de imprevizibil, insa e greu de crezut ca Trump va infrunta realmente acest complex pentru a impune o cu totul alta politica externa, sa zicem cu SUA facand parteneriate cu Rusia sau renuntand la interesele sale din Ucraina si Siria. Declaratia sa privind infrangerea Statului Islamic cu trupele altora e simptomatica. Exact asta e politica americana in acest moment.

trump

Mirel Palada:

Sînt atît de multe comentarii scurte, dar geniale, încît e clar: nu le pot da share la toate pe rind. Ia să le punem noi pe toate laolaltă grămadă și să încercăm să facem un Best Of.

Tapalabă, simți cum începi să mori de rîs? Ridendo castigat mores. Rage. Rage everywhere. Do not go gentle into that good night.

Alexandru Rada: Întrebarea zilei – este pregătită România să primească un val masiv de migranți americani?

Andrei Belous: […]cu victoria lui Trump, practic noul Președinte al SUA după standartele PNL este un penal, că el nu și-a plătit mulți ani taxele, iar IRS nu a ajuns la el datorită legăturilor lui, aștept ca doamna Isar să îi ceară demisia Președintelui SUA, sau să mai tacă cu integritatea morală și cu penalii.

Dan Diaconu: Tapalabă e în dilemă: să treacă brutal la pupatul-lins în cur sau s-o facă pe deontologul şi să pupe, pentru început, doar din vârful buzelor. Încă exersează la oglindă!

Cristian Popescu: sa iasa Statul de Drept cu Bibliile pe strada si sa faca ancheta cine, daca si de ce a votat!!

Dan Selaru: Urmeaza preamarirea curului trumpinian. Si-au smirgheluit frumos limbutele fix aia care l-au injurat.

Orlando Nicoara: Primele alegeri pierdute de Facebook si big data.

Petrut Dumitru: Acum, când e aproape sigur că Hillary va câștiga, mă uit cu nerăbdare după mesajul de felicitare al șefei DNA!

Claudiu Degeratu: Hahhaa, dis de dimineata, brusc toata lumea fan Trump la Digi 24 ” Aş vota pro-republican” Excelenta Sa Teodor Baconschi, disperarea este maxima

Sorin Faur: Presupun că democrații nu vor continua să susțină că alegerile au fost cîștigate de Putin. Sau, mai știi? #multălumenecăjită

Ionut Atudorei: E hilar ca ultimele cuvinte ale lui Hillary vor fi: Bill, my love!!!

Bogdan Tiberiu Iacob: Deci, boboru’ aruncă bomba / Și democrații-și pierd trom… trum… tr… fir-ar să fie că nu găsesc rima!

Petrut Dumitru: Pufoșilor, ce vă mai place anti-sistemul! Nu uitați, 11 decembrie, votați buletinul cu numele lui cioloș pe el.

Cotizo Draia: Se zice ca daca te injura sapte milioane de romani in 2012 ca l-ai tinut cu forta pe Basescu presedinte, pierzi alegerile in 2016… 🙂))

Tiberius Serghei: Winter is coming, by the Canadian border

Ferenczy Attila Stefan: Mon empereur, les américains se sont trumpés!

El (nu dau nume, conversatie privata): In what kind of a fucked up world are we waking up today? // Eu: in aceeasi lume in care in anii 80 a cistigat alegerile un actorash de mina a dooa, Reagan, iar in anii 90 a cistigat alegerile prostu lu tata, Bush Jr

El (acelasi): Lulutza et Co. beau a patra cafea pe ziua de azi. 🙂 Eu: A treia e cu vodca. A patra e deja cu un pic de stricnina

El (altu’, un var pufos 🙂 ): Da cum de-ai gresit-o pe asta cu trump pufosule? Ce te-au invatat la scoala aia de politichie? Eu: Pt ca n-am facut sondaje in America, m-am luat dupa ale altora 😛

El (altu’): O sa inceapa Tapalaba cu stanga de acum. Dupa sloganul “Make your dick red again!”

Și, de departe, cea mai bună:

George Damian: Ia să vedem cine știe definiția la cuvântul ”democrație”?

* * *

Si o runda noua, v2.0. Calde, proaspete:

El (altu’, nu dau nume): ma mananca mainile sa scriu #binecanuaiesitponta (parca asta era explicatia marilor democrati, nu? Eu: Evident 🙂 Scrie. Scrie. Si asa nu mai are cind sa te mai dea afara

El: Dar inca n-au venit voturile din diaspora. am auzit ca la Paris au votat peste 10 milioane de americani. Eu: Klemm. Klemm everywhere. El: Klemm in peace!

Cristian Opariuc-Dan: Hillary, you’re fired!

Mariana Papava: l-ai uitat pe-ăla cu “și-au luat și americanii țara înapoi”. acum vin la noi să ceară sfaturi

Laurentiu Catrina: rog persoanele disperate sa nu se arunce inca in sabii! mai exista o sansa sa dea ccr o erata.

Dan Selaru: Atata vreme cat in mintea ta nu mai conteaza alegatorul, cand il injuri, il consideri prost, il privesti cu superioritate, ii impui ca pe sfintele moaste corectitudinea politica si niste valori cu care nu rezoneaza pentru ca nu-l reprezinta, ii spui ca e bine cand, de fapt, e rau, atunci sa nu te miri ca pierzi alegerile. Brexit-ul, Trump stau dovada ca am dreptate. Plecati cu sclifosirile astea pseudointelectual fasciste, guvernati pentru oameni, nu pentru profitul corporatiilor. Si e foarte valabil si in Romania.

Ionut Ionuţ Apahideanu: Păi și Madonna ce face amu?

Doru Rizescu: Cam ce cotă de migranți americani poate să primească România? Întreb și io..

Laurentiu Mironescu: Eu am fost convins că iese Trump. Am fost convins că oamenii cărora nu le place lumea în care trăiesc îi depășesc, ca număr, pe ăia cărora le place. În America. Cred c-o să iasă Trump. Și am convingerea că, la o scară mai mică, lucrurile se vor replica și la noi. Adică falsitatea și discursul forțat și corect politic vor fi teleormănizate în ciuda absenței bibliotecilor din județul cu pricina.

Bogdan Pentilescu: Corectitudinea Politica a fost prinsa de …(grab them by the pussy) si data de toti peretii!

Dabu Rock: Dovada clară că dacii au format leagănul civilizaţiei: noi ne-am ales preşedinte incult şi mârlan cu 12 ani înaintea americanilor.

Bogdan Tiberiu Iacob: De azi dimineata, lumea se imparte in doua: statele unite si statele uimite!

Mirel Curea: CNN: Hillary Clinton i-a telefonat lui Donald Trump si s-a recunoscut invinsa.
Se pare ca sustinerea din partea presei deontoloage din Romania nu i-a fost suficienta democratei, fiind astfel invinsa de mentalitatea teleormaneana care, iata, a trecut oceanul.

Victor Ciutacu: Finii analisti de-l injurau aseara pe Trump de parca le furase ceasurile ne anunta, conform obiceiului, ca ei stiau ce bun e

Adriana Popa: Klem, bre fugi la Mariana din Obor să te susțină! Ah! cheamă-l pe Biciclescu, te face om, nu te mai recunoaste Trump

Sorin Camner: Poate intelegem ca si cetateanul care circula cu tramvaiul 36 voteaza. Si ca singura metoda de a progresa si de a generaliza ideile liberale este educatia. Continuand sa ignoram pe cei amarati, pe cei fara sansa, o sa tot fim luati la palme de realitate.

Bogdan Tiberiu Iacob: Bill Clinton, după anunțarea rezultatelor: ”I did not have sexual relations with that woman!”

George Damian: Deci noi când găsim pe stradă o democrație, o putere a poporului, o societate bazată pe votul cetățenilor, deci noi sunăm la 112 de urgență să anunțăm Miliția.

Ghematria e una dintre cele 32 de reguli hermeneutice de interpretare a Torei.

Fiecare literă din alfabetul ebraic are o valoare numerică; pentru aflarea valorii numerice a fiecărui cuvânt, se adună valorile literelor – cam ăsta e principiul după care câţiva rabini din Israel au oferit pronosticuri pentru prezindenţialele din Statele Unite.

Chiar dacă cifrele sunt încăpăţânate, depinde cum alegi literele ca să obţii un răspuns. Aşa se face că întrebând doi rabini “Clinton sau Trump?” răspunsurile pot fi diferite.

Netanel Shriki, zis şi Rabinul Tunelurilor (fiindcă a declarat că doar cu puterea rugăciunii poate nărui tunelurile săpate de Hamas în Gaza), descendent al unei ilustre familii de cabalişti, a ajuns la concluzia că va câştiga Hillary Clinton, ba mai mult a prezis şi procentele: Clinton 54 la sută, Trump 46 la sută.

Roni Cohen, rabinul din Gan Yavne (lângă Ashdod) e convins că Zoharul (”Cartea splendorii”, textul fundamental al Cabalei) îl dă învingător pe Donald Trump. E drept că informaţia a furnizat-o publicaţiei Israel Hayom (“Israelul astăzi”), proprietate a unuia dintre sponsorii candidatului republican.

Rabinul Matityahu Glazerson, calculând pe texte din Numeri şi Deuteronom, a explicat pe youtube că preşedinţia Americii nu poate fi câştigată decât de Trump.

Rabinul american Mendel Kessin, care a învăţat tot ce ştie nu doar de la Universitatea Fordham din New York, ci mai ales de la rabinul lituanian Moshe Feinstein, tot pe Trump îl vede învingător. Cum explică? Numărul lui Donald Trump e 424, identic cu al lui “Mesia, fiul lui David”, pe când numărul doamnei Clinton e 255, identic cu al amaleciţilor, duşmanii evreilor.

Urmând învăţătura înţeleptului Abraham ben Meir ibn Ezra, evreul spaniol din secolul al XII-lea, care spune că ghematria poate oferi unui cuvânt sau unei sintagme orice semnificaţie, un analist cu umor, care în revista Mosaic semnează Philologos, observă că tot valoarea 424 o are şi sintagma me’umad ra (“un candidat rău”), dar şi sintagma shed-lets (“clovn demonic”). Iar Hillary poate sta liniştită, pentru că numărul 255 corespunde şi formulei t’hi malkah (“va fi regină”).

De ce, totuşi, calculele ghematrice ale rabinilor îl favorizează pe Trump? Poate fiindcă a declarat că, dacă va ieşi preşedinte, va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Dar promisiunea asta a făcut-o Hillary Clinton înaintea lui.

Explicaţiile lui Rabi Glazerson, care ajunge să lege mandatul prezidenţial pe care crede că îl va câştiga Trump de venirea lui Mesia:


Categorii

America, Articolele saptamanii, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

108 Commentarii la “Surpriza: TRUMP ESTE NOUL PRESEDINTE ALES AL AMERICII, impotriva falselor asteptari alimentate de sistemul de propaganda! TRUMP A CASTIGAT, DAR CHIAR POATE SCHIMBA CU CEVA “SISTEMUL”? “Baronii agendei globale” vor declansa un “cutremur” prin care sa pedepseasca revolta poporului? / CONFORM UNUI RABIN, VENIREA “MESIEI” ASTEPTAT DE IUDEI (ANTIHRIST) VA AVEA LOC IN “ERA” TRUMP

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 3 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Era clar ce se intampla daca virgula castiga H. Clinton. E impresionant, la modul negativ, cum era sa spele pe creier o tara intreaga ciudatii astia. Sper macar sa stagneze molima. Oricum cred ca Trump a fost trimis sa castige, dar au mai fost si unii care au crezut ca n-are nicio sansa. Cand te gandesti cati republicani i-au intors spatele.

  Unii de “succes”:
  https://www.youtube.com/watch?v=Su520TPVC9w

  sau versurile
  http://www.toccionline.com/creations/draft/

 2. Carmen, adăugând la comentariul tău de la 26:

  1964-1965:
  https://www.ytpak.com/watch?v=gwHW0dULrIs
  https://www.ytpak.com/watch?v=4LWPcEo2gV0

  1975:
  https://www.ytpak.com/watch?v=MVb59TS6LQ0

  Din anii ’80-’90 (memento MK-Ultra):
  “enough is enough”

  https://www.ytpak.com/watch?v=v_b__tVknKc

  “Nu suportă pentru că le strică dispoziția… Evenimentele care se petrec, oamenii nu le pun în valoare pentru mântuirea lor…” (Sfântul Paisie Aghioritul)

 3. Eu am urmărit ceva timp “the apprentice”, “Ucenicul”, emisiunea de pe NBC produsă de Trump
  https://m.youtube.com/watch?v=7R1vT87nrUQ
  Un deliciu era să văd cum își motiva concedierile.
  N-am văzut niciodată un măscărici care concedia ci o mașină de gândit, rece si calculată. Un chirurg. Nici urmă de irationalitate si impulsivitate.

 4. @enkidu

  Exact. Ma bucur ca cineva spune asta.

 5. Cand ‘adevarul’ intuneca mintea si manipuleaza constiinte:
  http://www.national.ro/news/cine-l-a-facut-presedinte-pe-trump-560092.html/

  Cambridge Analytica (CA) este o societate privata care combina exploatarea datelor, analiza lor cu comunicarea strategica pentru procesul electoral. A fost creata in 2013 ca o emanatie a societatii britanice mama SCL Groupe, pentru a participa la politica americana. In 2014, CA a fost implicata in 44 curse politice americane. Societatea este puternic finantata de familia miliardarului Robert Mercer. In 2016, CA a inceput sa lucreze pentru campania prezidentiala a lui Donald Trump. SCL Groupe chiar se autodefineste ”un organism de gestiune a alegerilor mondiale”, cunoscut pentru participarea ”la campanii de dezinformare militara”. Participarea SCL in politica mondiala s-a facut cu predilectie in tarile in curs de dezvoltare, unde serviciile firmei au fost utilizate de militari si de politicieni pentru studierea si manipularea opiniei publice si a optiunilor politice.

  ”Astazi, in SUA, putem modela personalitatea fiecarui adult de-a lungul teritoriului SUA, aproximativ 230 milioane de persoane”, declara, luna trecuta, Alexander Nix, director executiv al CA.

  Un candidat iesit din tipare, antisistem, inclusiv vestimentar: cravate tipatoare, nepotrivit de lungi, sacouri ce pareau ca-i ajung pana la genunchi, sepci multicolore. Aparent un clovn. Insa in aceasta combinatie pestrita americanii au vazut culorile vremurilor bune, anii 60, 70, 80, cand o intreaga natiune isi afirma libertatea de a fuma si a trage cu pusca iar benzina costa mai putin ca apa de la robinet. Cand totul, inclusiv visurile, era ”Made in America”: accesibil, la dimensiuni XXL, pe potriva grandorii peisajului tarii, pe care Trump nu l-a uitat.

 6. k26-06-2016 01:21
  nu exista niciun brexit daca nu exista un trump, pe teava,…si mai mult, nu exista un orban v. daca nu era programat un brexit…e unii care stie chestile aste ami devreme….asta-i cert….oculta-i implica pe toti la transformarea lumii…toti au un rol…jucat in orb…pentru ca niciunul nu cunoaste partitura celuilalt…de aici “indoiala”…

 7. Si totusi, dincolo de profilul psihologic folosit, ca explicatie oficiala, rezonabila, stiintifica sau cum mai vor oamenii sa se cheme, se afla o realitate ce nu poate fi ignorata: precariatul, o noua clasa sociala a unei noi ordini sociale formata din persoane cu venituri nesigure: someri, muncitori ocazionali si cei cu venituri reduse, indiferent de nivelul de scolarizare. Multi sunt femei, imigranti si tineri absolventi
  https://en.wikipedia.org/wiki/Precariat

  Se spune despre precariat, ca este o clasa sociala periculoasa, deoarece ea si-a facut simtita prezenta in miscari de masa in America – Occupy Wall Street, in Spania – Indignados, in Franta – Nuit Debout si acum in Brexit si alegerile SUA.

  Povestea este mult mai lunga si mai complexa insa: http://prospect.org/article/security-precarious-workforce

  Eu cred ca asupra acestei categorii sociale si-a concentrat eforturile firma lui Trump si mai putin sau deloc pe omul de rand cu istoricul lui de preferinte. Pare mai credibil.

 8. Uitam ca am trecut pe langa o “tragedie umanitara” daca iesea acea individa isterica si rau intentionata. Anturajul bolnav in care statea spune tot. Am prins putin din emisiunea de la Nasu unde Mihai Neamtu a vorbit foarte bine despre ce ar fi insemnat venirea acelei straine de normalitate, ce avea in spate un staf format numai din ciudati puscariabili pe motiv de pedofilie. Multumesc ca ati postat acea emisiune in articolul precedent.
  Ce se intampla la noi daca iesea H, in cativa ani, care era ponderea legilor care favorizau tot ce e mai rau, mai detestabil in comportamentul uman. Nu realizam ce tupeu dadea celor care sustineau aceleasi idei.
  Efectul era unul global, toti stricatii se simteau sustinuti de la nivelul celei mai mari puteri…
  Am simtit o bucurie nesperata, parca “mi s-a luat o piatra” si efectul continua si acum. Daca mai si aflii ce e in mintea unora nu poti sa nu ai o mare bucurie, ca intr-un mod atat de nesperat nu a ajuns sa castige cea, care era favorita mass mediei care are din pacate atat de mare putere de a influenta in rau constiintele atator oameni.
  La noi la digi 24 se vedea felul partinitor in care regretau victoria, asta fiind exprimata prin intonatia prezentatoarei, a accentului pus pe proteste. Se pare insa ca sunt multe posturi care “regreta” ceea ce este de rau augur. Toti cei care isi exprima uimirea prosteasca sunt aserviti propagandei de stricare a constiintei oamenilor, sunt sustinatori ai neo marxismului persecutor ai crestinilor.
  Sa nu uitam cat rau a putut face si acel Obama care se pare ca nu a fost preocupat decat de a raspandi propaganda de favorizare a homosexualitatii .Inca nu a plecat si poate va mai face ceva aberant acuma la plecare, mai e timp… In apocalipsa este aratata fiara cu zece coarne care reprezinta 10 imparati, poate ca unul dfin ei era si acesta, dupa multimea legilor anticrestine asemanatoare cu cele din primele secole, pe care crestinii nu le puteau urma.
  Lipsa de informatie face pe multi sa aiba impresii deformate despre trancanitorii sustinatori ai marilor trusturi. Unele colege ar fi vrut-o pe H, de ce nu, dar nici una nu ar fi acceptat agenda neomarxista cu ce implica ea. Apare deci aceasta ruptura intre aspect, impresia ca ma sustine si pe mine si adevaratele ganduri si intentii care nu pot fi aflate decat citind asa pe site, ce a mai facut cutare in timp. Multi nu fac asta si habar nu au de ce e in stare un astfel de individ.
  Bine ca nu a iesit pentru ca asta ar fi dat apa la moara acelor grupuri neomarxiste.

 9. @carmen
  Articolului il prezinta pe Trump ca find oponentul lui Soros, ceea ce este exact fals:
  “În multe feluri, campania lui Donald Trump este un răspuns direct, nu către Clinton, dar către Soroș însuși.”
  http://www.activenews.ro/externe/Mesaj-fara-precedent-din-Israel-Europenii-trebuie-sa-se-ridice-impotriva-Retelei-Soros-si-sa-si-apere-traditiile-si-valorile-nationale-de-planurile-subversive-ale-megalomaniacului-137855

  Trump a primit imprumuturi consistente de la Soros si nu l-a atacat niciodata!

  Donald Trump is a covert George Soros puppet.
  In 2004, Soros lent Trump a cool $160 million to help with the construction of Trump International Hotel & Tower in Chicago.
  “Oh, forget Soros, leave him alone, he’s got enough problems,” Trump said at a 2011 Tea Party rally when one attendee yelled the billionaire’s name at him.
  “He goes, ‘What about Soros!’” Trump continued. “Let’s talk about somebody else.”
  http://www.thedailybeast.com/articles/2016/08/16/donald-trump-took-liberal-icon-george-soros-s-money.html

  This Little-Known Trump-Soros Connection Will Surprise You
  http://moneymorning.com/2016/03/02/this-little-known-trump-soros-connection-will-surprise-you/

  Trump was also named in a lawsuit along with Soros in New York surrounding the sale of the GM Building
  https://www.conservativereview.com/commentary/2016/02/trump-pals-around-with-george-soros

 10. @M
  Faptul ca se invart in acelasi cercuri de miliardari nu demonstreaza ca sunt neaparat frati de cruce. Iar in textul citat de fratia ta scrie “lent”, adica Trump i-o fi dat banii inapoi. La noi sunt multi universitari sau academicieni care au primit de pomana banii de la Fundatie ca sa mearga la congrese, pentru ca altfel nu si-ar fi permis cu salariile din anii ’90, iar aia 160 de milioane de la Soros, nu reprezinta decat o foarte mica parte din investitia bagata in cladirea respectiva. Nu pot sa stiu eu insa cat sunt de prieteni, mai ales cand e vorba de manevrat bani, dar ma ghidez dupa lucrurile la care aspira cel putin teoretic. Nu mai stiu cine insinua tot dupa informatii de la telefonul fara fir ca Putin e gay. Cam tot asa nu pot sa-mi dau seama din barfele astea daca acum Trump nu ne-o coace ca si Soros. Dar daca el construieste hoteluri de lux si cazinouri, sa zicem, n-o sa te oblige sa stai in ele, insa ceilalti ti-ar fi bagat casatoriile homosexualilor in Biserica si asta ar fi fost mult mai nasol, pentru ca nu ai fi avut nicio alta optiune. Celelalte “libertati”: weed cu lopata, sex cat se poate, homosexuali casatoriti in biserica ar duce in final la lepadare de Dumnezeu.

 11. @carmen
  Pai Lichtman face exact ce a facuit si Jerusalem Post din postarea ta anterioara, adica il prezinta pe Trump ca pe un tip ce nu face parte din sistem si se lupta cu sistemul.
  Acum eu nu tin neaparat sa spulber visele celor care asteapta sa vina un Trumperman salvator care sa faca minuni si sa transpuna lumea intr-o realitate paralela.

 12. @carmen
  Putin este sanatos tun si ironizează NATO

  Putin a spus că forțele armate ale țării sale „nu amenință pe nimeni”, dar sunt necesare pentru „a asigura în mod eficient securitatea țării și a poporului”. Putin a făcut remarcile la 12 noiembrie, într-o vizită la o uzină militară din Iaroslavl. El a mai spus că nu înțelege de ce NATO se îngrijorează când Rusia ține exerciții militare. „Când ei țin exerciții, noi nu ne îngrijorăm, dar dintr-un motiv necunoscut ei se îngrijorează de îndată. Sunt foarte nervoși”, a spus Putin.
  http://www.europalibera.org/a/28112247.html

 13. (Este vorba de o retragere temporara, de cateva luni pt motive de sanatate si nu de renuntare.)

 14. Cine este omul din spatele lui Donald Trump: Se așteaptă să facă jocurile în spatele cortinei

  Antreprenorul Jared Kushner, ginerele lui Donald Trump, este un „vizionar”. Kushner este la origine evreu, bunicul său fiind unul dintre supravieţuitorii Holocaustului, astfel că Ivanka Trump s-a convertit la ortodoxism. Legătura cu religia ortodoxă prin intermediul ginerelui său l-a ajutat pe Donald Trump să îşi îmbunătăţească relaţiile cu liderii evrei din Statele Unite.
  Jared Kushner are un traseu educaţional controversat. El este absolvent de sociologie al Universităţii Harvard , însă jurnalistul Daniel Golden a publicat o carte în care a scris că admiterea la Harvard a lui Kushner a fost posibilă în urma donaţiei de 2,5 mil. de dolari a tatălui său în conturile universităţii americane, potrivit Wikipedia.

  Kusner este apreciat de Donald Trump drept „un ginere minunat” şi este văzut des în jurul candidatului Partidului Republican în campania electorală şi la discursurile acestuia.
  http://www.stiripesurse.ro/cine-este-omul-din-spatele-lui-donald-trump-se-a-teapta-sa-faca-jocurile-in-spatele-cortinei_1163164.html

 15. @M: pt ca suntem in plin razboi informational si mi-e greu sa discern adevarul de minciuna din hatisurile politicii, mai ales internationale, ma rezum doar la a posta anumite articole care mi se par a fi interesante, indiferent ce tabara ar avantaja.
  http://www.strategic-culture.org/news/2016/11/11/clintons-and-soros-launch-america-purple-revolution.html

 16. Ce bine-ar fi sa nu se razgandeasca aici!
  http://www.philosophers-stone.co.uk/?p=15627

 17. @carmen

  Cine sa se documenteze? Trump? Pai el pare ca le zice bine. Imi scapa ceva?

 18. Pingback: MAIDAN IN AMERICA. Proteste violente impotriva lui Trump in mai multe orase din SUA. George Soros si oligarhia – acuzate de finantarea unui maidan pentru delegimitarea lui Trump. INTRE HAOS CIVIL, ASASINAT SI ACOMODAREA CU ESTABLISHMENTUL | Cuvântu
 19. Pingback: “MAIDAN” IN AMERICA. Proteste violente impotriva lui Donald Trump in mai multe orase din SUA. George SOROS – acuzat de finantarea unei “revolutii” pentru delegitimarea presedintelui ales. VIITORUL LUI TRUMP INTRE HAOS CIVIL,
 20. Nu vom ințelege nimic dacă nu urcăm,sau coborâm,la cauza reală,anume cea spirituală.
  Dincolo de resetări,respiro ș.a.,la fel ca și Brexitul,Trump este în grafic.Dar nu în cel al elitelor,ci în cel și mai ascuns al Demonului.
  Cu Trump,demonul cel mic și vizibil a fost decisiv și teatral scos din joc,pentru a-și face intrarea în scenă Demonul cel mare,cel adevărat,cel cu chip de înger de lumină.Disimularea este perfidă și subțire,pe măsura celui numit Prințul Înșelării,Prințul acestei lumi.Toți ceilalți sunt doar actori cvasi inconștienți.
  Aflăm că președintele partidului republican e de origine elenă,ortodox practicant,care are pe birou și citește zilnic din textul Liturghiei Sf.Ioan Hrisostom(?!),că este arhonte al ordinului Sf.Andrei al patriarhiei de la Constantinopol și că vicele american e catolic,practicant neapărat și el.Se poate mai limpede de atât,pentru cine vrea să vadă ?
  Urmează joncțiunea cu Rusia si creștinismul.Acolo este adevărata și ultima miză.
  Dacă exponenții neo-liberalismului sunt dracu cu coarne și copite,ușor recognoscibil pentru orice creștin,antihristul din sânul creștinătății va fi o ispită angelic-luciferică devastatoare prin subțirimea și puterea ei colosală și – atentie! – absolut autentică ! Adică acela va fi cu adevărat spiritual,charismatic și extraordinar de puternic în cuvânt și minuni,va fi întrutotul asemenea lui Hristos,doar că nu va fi El.Și va proclama împărăția în numele său și nu al Tatălui.Va întrupa deplin statutul său ontologic de prim înger creat,întrutotul asemenea Domnului,în care s-a produs apoi o catastrofă de proporții cosmice,în care a tras în grade diferite întrega creație – orbit de calitatea covârșitoare a Darului primit,a devenit incapabil să-(ș)i mai recunoască Originea și s-a crezut Dumnezeu.Imensa majoritate a creștinilor vor fi înșelați.Cei fără lucrare lăuntrică.

 21. Balul s-a terminat, mastile au inceput sa cada.
  Trump a numit in echipa de tranzitie pe Peter Thiel un magnat gay care doreste legalizarea casatoriei hopmosexualilor.

  Trump taps Peter Thiel to join presidential transition team
  https://thinkprogress.org/trump-taps-peter-thiel-to-join-presidential-transition-team-bdedf6790eee?gi=9890db80053

  ‘Proud to be gay’ Peter Thiel has a top job on the transition team that just appointed a virulently anti-gay politician to shepherd domestic policy vetting
  http://www.recode.net/2016/11/12/13608720/gay-peter-thiel-transition-anti-gay-domestic-policy-vetting

  Thiel co-founded PayPal with Max Levchin and Elon Musk and served as its chief executive officer. He was the first outside investor in Facebook, with a 10.2% stake acquired in 2004 for $500,000, and sits on the company’s board of directors.
  Thiel said that he registered to be cryonically suspended, meaning that he would be subject to low-temperature preservation in case of his legal death in hopes that he might be successfully revived by future medical technology.
  Gawker published a 2007 article discussing his sexuality, which concluded with the statement “Peter Thiel, the smartest VC in the world, is gay. More power to him.” Thiel and the author of the article agree that he was already openly gay.
  On September 22, 2010, Thiel said at a 2010 fundraiser for the American Foundation for Equal Rights, “I believe that gay rights and marriage rights for gay people should not be a partisan issue,” and “Gay marriage can’t be a partisan issue because as long as there are partisan issues or cultural issues in this country, you’ll have trench warfare like on the western front in World War I. You’ll have lots of carnage and no progress.”
  Thiel has supported gay rights causes such as the American Foundation for Equal Rights and GOProud. In 2010, Thiel held Homocon 2010 for GOProud, an LGBT conservative/libertarian organization, in his New York City apartment. Thiel himself is gay. He invited conservative columnist Ann Coulter, who is a friend of his, to Homocon 2010 as a guest speaker. Coulter later dedicated her new book, Demonic: How the Liberal Mob Is Endangering America, to Thiel.
  In 2016, Thiel became one of the pledged California delegates for Donald Trump’s nomination at the 2016 Republican National Convention, and was a headline speaker during that convention, during which he announced that he was “proud to be gay”. This made him the first person to publicly announce to the GOP convention that he is gay.] On October 15, 2016, Thiel announced a $1.25 million donation in support of Donald Trump’s Presidential campaign.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Thiel

  […]

 22. Daca Hillary reprezenta razboiul cu toate atributele sale, Trump, in schimb, il aduce mai aproape facandu-l mai real ca nicicand. Fireste, nu ma refer la persoana, ci la ceea ce reprezinta, pe cine aduce in prim-plan, de cine se inconjoara. In fine, fapta vadeste intentia.
  http://www.thedailysheeple.com/ron-paul-on-trump-election-beware-of-shadow-government_112016

 23. @ carmen:

  Iarta-ma, dar nu asta scrie in articolul pe care l-ai link-uit si nici macar nu se deduce de acolo. Dimpotriva, Ron Paul sustine ca Trump ar fi in mare masura independent, insa nu va fi lasat sa conduca de el, tocmai de catre acel “guvern invizibil” (numit aici “din umbra” – adica elita oculta) despre care publicasem zilele trecute o traducere si despre care am scris si noi. Si prima fraza mi se pare lipsita de coerenta logica – cum adica Hillary reprezenta insusi razboiul, dar se poate ceva mai rau decat insusi razboiul?! Din ce am vazut eu, tocmai ca Trump Nu a fost sustinut deloc de neoconii hard-core ai clanului Bush, ci s-a inconjurat tocmai de niste conservatori autentici, ceea ce sperie cel mai rau, de moarte. (Fiindca nu se concepe nici macar o franare a vitezei tavalugului satanic! Ceea ce, de altfel, in mod realist, ar fi si maximum ce am putea astepta, DACA lucrurile ar decurge relativ pasnic… ceea ce nu e cazul, precum vedem.) Ca s-au mai infilitrat si altii, probabil ca este inevitabil. Altceva este scenariul antihristic pe care il propune radhacross mai jos, care de luat in seama, dar pe care in momentul de fata, al dezlantuirii urii turbate si a revolutiei demente sorosiste impotriva venirii lui Trump la putere… il socotesc inca departe si mai degraba o constructie a mintii care face abstractie de realitate, de desfasurarea evenimentelor. Si ajung sa ma intreb daca ati fi preferat satanismul direct la putere in toata splendoarea lui, ca o dictatura instaurata fara opozitie, sau macar o ultima inclestare si o rezistenta, prin care raul “corectitudinii politice” sa se mai vadeasca o data in toata hidosenia ipocriziei lui sangeroase.

 24. Venirea antihristului…dar cine e? Printul William? Presedintele Frantei? Unul din ei sau altcineva? Cine?

 25. @ M:

  Sa vedem cat de mare va fi influenta acestui intrus, care, in actuala configuratie, ar fi mai degraba marginal, depinde ce rol i se va oferi si cum se vor impaca ceilalti (asta daca presupunem ca vor mai ajunge sa conduca…). Mai degraba as inclina sa cred ca Trump incearca oarecum prin astfel de miscari sa mai potoleasca furia sorosista, sa dea semnale conciliante. Nu il banuiam de sfintenie pe Trump, oricum, iar in zona aia mega-super-mafiotizata, si daca ai intentiile cele mai bune este clar ca trebuie sa inghiti inclusiv tone de broaste….

 26. @ admin2: ceea ce am scris reprezinta concluziile mele, independente de link-ul postat.

 27. Trump produce temeri existentiale in Germania. Der Spiegel din 12.11 are scris pe coperta: “Sfarsitul Lumii” (http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user3303/imageroot/2016/11/09/20161111_trump1.jpg)

  Strategists from NATO Secretary-General Jens Stoltenberg’s staff have drafted a secret report which includes a worst-case scenario in which Trump orders US troops to withdraw from Europe.
  “For the first time, the US exit from NATO has become a threat” which would mean the end of the bloc, a German NATO officer told the magazine.
  “We are experiencing a moment of the highest and yet unprecedented uncertainty in the transatlantic relationship,” said Wolfgang Ischinger, former German ambassador in Washington and head of the prominent Munich Security Conference. By criticizing the collective defense, Trump has questioned the basic pillar of NATO as a whole, Ischinger added.
  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-12/nato-panics-putin-urges-trump-force-alliance-withdrawal-russian-border

 28. Complet de acord cu @admin2. @radhacross, esti sigur de constructia ta? Astfel de scenarii eu nu le as prezenta ca certituduni, ci ca posibilitati. Antichristul, dupa mine, in logica diavolului, va fi cineva la care nici nu te gandesti, o persoana poate chiar stearsa si aparent inofensiva, cineva care poate nici nu apare in cercurile puterii, ci tangent lor mai degraba. Nu stim, dar sa prezentam drept certitudini profetice simplele noastre banuieli mi se pare un demers primejdios. Cred ca tr sa ne pastram mintile f deschise pt orice scenariu.
  De acord total si cu @admin vis a vis de celalalt subiect. Abordarile astea alb-negru (gen ‘Trump a facut bani necinstit rezulta nu poate fi bun’, sau ‘Trump a numit un gay rezulta e de al lor’ etc) denota lipsa de realism politic, un fel de incremenire in lumea de basm a copilariei. Oameni buni, vbim de politica, de jocuri ale puterii, de zona intunecata in care misuna balaurii cei mari. Repet, Sf. Constantin cel Mare nici macar nu era crestinat cand a dat Edictul de la Milano. Un pagan! Dar un pagan prin care a lucrat Dumnezeu. Cititi biografiile sfintilor conducatori, Sf.Stedan cel Mare, Sf. Constantin, Sf. Constantin Brancoveanu. Multe sunt discutabile in termeni etici in vietile lor, foarte multe si foarte discutabile – ca sa ma exprim temperat – dar asta nu a impiedicat Duhul sa lucreze prin ei. Nu spun ca Trump e un sfant, dar spun ca nimic nu se opune ca Dumnezeu sa lucreze si prin el. Si spun asta nu din capul meu, ci bazandu ma, repet, pe biografiile acstor sfinti.

  Ce dovezi mai clare decat ce se intampla acum in State vreti ca proba ca sistemului NU, nu ii place Trump?? Chiar asa, in numele ‘vigilentei’ nu mai vedem ce e evident?? A, ca se fac presiuni asupra lui Trump si ca el poate ceda INTR O MASURA MAI MARE SAU MICA, TEMPORAR SAU NU, asta e altceva, cu totul altceva. Un om cu scaun la cap nu sare la concluzii definitive la primul semn, intr o astfel de situatie. Cand intri in cuibul viperelor orice miscare brusca poate fi fatala – despre asta e vb aici. Trump nu poate zburda in voie pe terenul pe care se afla acum, pt ca acest teren nu e o pajiste in soare, ci un camp intunecat si plin de mine la tot pasul.

  Exact asta ma intreb si eu, ca si @admin2: daca nu era contestat era omul elitelor; acum ca e contestat e, in schimb, mai rau ca razboiul insusi si, oricum, tot omul elitelor! Cine sa va mai inteleaga?

  Ce ma deranjeaza in aceasta abordare este lipsa intelegerii faptului (evidentiat cu surle si trambite) ca SUNTEM INTR O LUPTA si ca e nevoie uriasa de rugaciunile noastre, pt ca e o lupta fara precedent. Au mai luptat oamenii cu sistemul si slugile lui – benevole sau spalate pe creier. Dar cred eu, pt prima oara in istorie a iesit la iveala adevarata fata a sistemului, sorgintea sa diabolica, care l a acaparat in prezent aproape complet, precum si faptul ca adevaratele obiective ale sistemului nu sunt rezursele, teritoriile etc, ci sufletele noastre, ba insasi specia noastra. De acum lupta este cu cei care STIU. Deci suntem cu cartile pe fata. Deci , da, ne apropiem de sfarsit. Deci tot ce se intampla acum e f f important. Deci e nevoie de rugaciunile noastre mai mult ca oricand. Rugaciuni pt ca sistemul sa nu invinga si, mai ales, sa corupa pe cat mai putini. Multi dintre ai nostri sunt deja contaminati. Fac parte dintre tinerii aia din strada, sau dintre cei care vor iesi odata in strada pt o cauza ce nu o inteleg indreptandu se impotriva noastra. Tr sa ne rugam sa iasa din ghearele raului, pt ca de fapt acum, abia acum se separa apele. Cel putin asta vad si asta cred.

  Or daca noi nu vedem lupta si nu o calificam ca atare pe motiv ca ‘oricum e prost, oricum e un scenariu’, atunci inseamna ca deja am abandonat o, ca deja am depus armele. Si ca suferim doar de altfel de orbire.

 29. Daca Hillary reprezenta razboiul cu toate atributele sale – razboiul din Siria, Ucraina, situatia incordata din Orientul Mijlociu, imigratia, terorismul si finantarea lui, politicile neoliberale marca Obama, corectitudinea politica, Soros cu liberalismul pe care il impune si revolutiile pe care le finanteaza si cate altele vor mai fi fiind,
  Trump, in schimb, il aduce mai aproape facandu-l mai real ca nicicand – prin agresivitatea promovata in campanie, prin extinderea conflictului, prin nationalismul ca stindard de lupta.
  T. este un lider conflictual, asa cum spune S.Tanase in articolul sau.
  http://www.cotidianul.ro/america-scindata-291052/
  In mod normal, cei care propovaduiesc si doresc binele oamenilor nu-i incaiera. Sau nu-i lasa sa se incaiere. Aici este o contradictie, este un bine ascuns intr-o manusa de box. Si mai este un alt aspect: ceea ce se intampla astazi in sua este o consecinta fireasca a politicii din ultimii ani, au continuitate. Un articol mai vechi din Cotidianul explica mai pe indelete: http://www.cotidianul.ro/efectul-de-bumerang-al-globalismului-ridicarea-mondiala-a-nationalismului-255530/
  Si da, veti spune ca nationalismul nu a aparut peste noapte si nici odata cu rezultatele alegerilor din sua. De acord, el s-a dezvoltat treptat, in paralel cu politicile globaliste adoptate. Dar, acum este exploatat la maximum si, mai mult decat atat, este folosit ca liant intre popoare, este cauza pt care merita sa lupti si sa te ridici din lancezeala. Totul pentru popor, totul pentru toti, este idealul, este chiar guvernul ideal despre care vorbim de atata vreme. Urmeaza biserica si finantele.
  http://www.cotidianul.ro/scenariul-groazei-pentru-europa-prinde-contur-290983/
  Despre conservatorii autentici, ce sa spun, au fost scosi in fata cu bune si rele si probabil ca urmeaza sa fie aruncati in arena cu lei, precum crestinii de odinioara. Nici nu-i de mirare ca sunt singuri.

 30. @carmen

  Palavrageala electorala a lui Trump nu e cauza pentru agresivitatea de acum din SUA. Lucrul e evident daca ne uitam la manifestarile de tip “maidan” de acum. Atmosfera de ura a fost creata de intreg sistemul de propaganda care, orice se poate spune, dar nu ca l-a agreat pe candidatul republican. In privinta politicii externe, nu exista un motiv concret de a crede ca aceasta va fi mai agresiva decat cea de pana acum dusa de administratiile democrate, ci, din nou, dimpotriva. De altfel, aici se poate citi chiar din cartea impricinatului: http://www.evz.ro/donald-trump-presedinte-ales-sua-alegeri.html

  Asadar, ramane doar elementul de imprevizibil si un posibil scenariu B al celor ce detin puterea reala care pot duce la rezultate catastrofice. Acestea nu pot fi imputate, in acest moment, agendei lui Trump.

 31. @carmen:

  Nu nationalismul lui Trump a nascut ura, ci rezistenta la schimbare a sistemului. Nu Trump a rupt tara in doua, ci incapacitatea unei tabere de a accepta alteritatea. Si nu a oricareia din tabere, ci a aceleia care pana acum a detinut controlul, painea si cutitul. Ce, Trump ii lasa sa se incaiere? Lui ii profita asta? El ii indeamna sa o faca? Propriul lor primitivism ii duce acolo! Oamenii intregi la cap nu scot bata cand sunt contrariati, oricat ar fi de provocati.

  Care discurs, care nationalism?? Nu pe mexicani si musulmani ii vad eu in strada – cei care ar fi trebuit sa se simta lezati de ‘nationalismul’ lui Trump, ci pe niste tinerei ferchesi si cam lipsiti de vlaga. De ce daca nationalismul lui Trump ar fi asa de rau cum spui, tocmai imigrantii mexicani l au votat? Cauta pe net, sunt date in acest sens. Pai ce e rau ca se opune imigratiei? Mai bine ca Merkel, nu?

  Cam asa zicea si Iliescu la mineriada: nu minerii care i au smardoit pe bucuresteni erau intruchiparea urii spalate pe creier, ci protestatarii din Piata Universtatii pt ca au scindat tara in doua si i au adus pe mineri in asa stare de nervi ca si au luat bietii oameni batele in spinare si, deh, s au racorit si ei omeneste altoind acolo cateva spinari…

 32. @admin

  ” In privinta politicii externe, nu exista un motiv concret de a crede ca aceasta va fi mai agresiva decat cea de pana acum dusa de administratiile democrate, ci, din nou, dimpotriva. ”
  Daca administratia Clinton si Obama au avut o discreta dar evidenta sustinere pentru monarhiile din Golf, se pare ca Trump este un suporter nfocat al Israelului. E foarte posibil ca discursului agresiv impotriva Rusiei sa i se substituie discursul agresiv impotriva Iranului…urmeaza sa vedem. Cert este ca Trump a spus in campanie ca va milita pentru schimbarea capitalei Israelului din TelAviv in Ierusalim. De aici, ne putem imagina o serie intreaga de complicatii cu lumea araba…

  https://www.youtube.com/watch?v=8RMWGTStWvc

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare