Cum a ajuns Ponta promotorul “NATIONALISMULUI EXTREM”/ BOR somata sa nu faca “greseala fatala”/ ORTODOCSII – vinovatii de serviciu

31-07-2014 9 minute Sublinieri

lansare-candidatura-ponta-craiova8-600x335

[…] Întoarcerea la naţionalismul hardcore. Ponta îl atacă pe Iohannis la etnie şi religie

Cum să-l ataci pe Iohannis la religie şi etnie, să fii înţeles de electorat, dar să nu te trezeşti cu vreo sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării? Victor Ponta a recurs la un truc oratoric: eu respect celelalte etnii şi religii, dar să nu-mi spună mie nimeni că nu pot fii român şi ortodox la mine în ţară. De remarcat că, până acum, în afară de el însuşi, nimeni nu i-a pus lui Victor Ponta în faţă o asemenea dilemă ricolă pentru anul 2014. Dar naţionalismul anilor 1990 revine cu succes în discursul candidatului Ponta.

La Craiova, patriotismul şi naţionalismul au fost două nuanţe importante din discursul de lansare a candidaturii lui Ponta.

“M-am născut în această ţară, am crescut aici, aici am familia, prietenii, aici m-au educat profesorii şi nu îmi imaginez o viaţă în altă parte. Cred că obligaţia mea este de a-i face pe cei mai mulţi dintre români să creadă că pot avea o şansă egală aici, nu trebuie să găseşti o şansă de realizare în afara graniţelor ţării”, a spus Ponta.

El a introdus şi o notă personală, făcând referire la faptul că mama şi bunica sa trăiesc şi vor trăi toată viaţa în România.

“Cred şi vreau să fiu preşedintele acestei ţări în care mama mea, bunica mea trăiesc şi vor trăi toată viaţa şi vreau ca toţi părinţii şi toţi bunicii noştri să poată să trăiască aici în România o viaţă decentă. Este ţara în care familia, prietenii mei trăiesc şi vreau ca toate familiile românilor să aibă un viitor în ţară, şi nu în străinătate. Este ţara în care voi face tot ce ţine de mine să-i conving pe copiii mei să rămână să trăiască şi să-şi realizeze aspiraţiile şi să devină oameni”, a mai spus Ponta.

El a folosit, în încheiere, chiar şi versurile unui cântec patriotic al lui Tudor Gheorghe – oltean get-beget – intitulat “Acolo este ţara mea”.

”Aş avea nevoie, în încheiere, de Tudor Gheorghe, pentru că suntem la Craiova. Numai el ar putea să spună de o mie de ori mai bine decât mine: «Aici este ţara mea/ Şi neamul meu cel românesc/ Aici eu să mor aş vrea/ Aici vreau eu să trăiesc»”.

Un pilon important al discursului lui Ponta a fost de natură religioasă şi a avut drept scop poziţionarea faţă de această temă, care pare a fi o temă importantă a viitoarei campanii electorale, în perspectiva în care Klaus Iohannis va fi contracandidatul lui Ponta.

“Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau să spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta, cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru”, a spus Ponta.

El a mai făcut referire, în cadrul acestei teme a discursului, la peştera Sfântului Andrei, care este şi ocrotitorul României, dar şi la mănăstirea Putna, cea mai importantă ctitorie a lui Ştefan cel Mare.

“Ştiu cum arată peştera Sfântului Andrei, dacă vorbim despre originile noastre ca ţară şi ca neam creştin (…) Ştiu foarte bine cât mai trebuie să investim pentru a repara mănăstirea Putna”, a spus Ponta. […]/ integral pe gandul.info

Nota noastra:

Nu este singura reactie care vede in fanfaronada lui Ponta realizata cu ocazia lansarii candidaturii sale la presedintie “nationalism” si “ortodoxism”. Iata altele doua, de pe blogurile Adevarul, de aceasta data axate pe latura “ortodoxa” a discursului lui Ponta:

[…] Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta, cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru“, a spus Ponta. Dar l-a acuzat cineva pe Ponta că este un candidat ortodox? Sau poate se aşteaptă premierul ca Iohannis să-şi construiască campania exact pe mesajul: „mândru că nu sunt ortodox“. „Tot ce e ortodox e rău“. „Neamţ până la capăt“. Răspunsul este, evident, nu, şi nci staff-ul de campanie al premierului nu cred că a coborât atât de mult în absurditate. Prin făţărnicia sa ridicolă, Ponta apără drepturile minorităţilor, dar, în acelaşi timp, îl aruncă pe Iohannis în gura celor 90% de votanţi ortodocşi din România. Iohannis se vede acum obligat să răspundă. Şi Ponta va trebui din nou să-i răspundă. Şi tot aşa, până în ziua votului, vom vedea cum religia spala picioarele politicii. O imagine care se tot multiplică de două mii de ani. Acest prim aspect ţine exclusiv de lupta directă Ponta-Iohannis, de armele, murdare sau nu, pe care le foloseşte orice competitor politic, mai ales când ţinta este Palatul Cotroceni. Dar mai există şi fenomenul de masă: transformarea preoţilor în agenţi electorali. Cu toţii ştim că preoţii îşi ţin ascunse bine în sutană afinităţile politice, până în duminica votului, când se comportă ca adevăraţi politicieni.

În apărarea mea vorbesc înregistrări, filmuleţe cu camera ascunsă, ba chiar preoţii înşişi care s-au spovedit public sătui de matrapazlâcurile Presfinţiţilor superiori. Desigur, nu toţi preoţii sunt aşa, dar cei mai mulţi, foarte mulţi, cad, până la urmă, în păcat. Cei mai mulţi aşteaptă un semn, nu divin, ci politic, pentru a şti cu cine să tragă. Iată, semnul a venit de la Craiova! Iar Patriarhul tace, tace, tace. Iar când nu tace, mai acordă blagosloviri persoanale. Cui credeţi? Tot lui Victor Ponta. Într-o Europă în care candidaţii la preşedinţie prezintă politici, strategii, cifre şi garanţii de securitate, în România politicienii merg cu Dumnezeu înainte. […]/ integral pe adevarul.ro

[…] Mesajul de ieri a amorsat deja maşinăria propagandistică a BOR, fiindcă este extras din ideologia naţionalistă asumată în Statutul BOR care, la Art. 5(2), prevede că „Biserica Ortodoxă Română este Biserica neamului românesc”, iar una dintre titulaturile Patriarhului BOR este „Patriarhul României”. Din această perspectivă, BOR consideră că apartenenţa unui român la o altă biserică este un fapt regretabil, chiar dacă acea biserică este una „frăţească”. În Apelul la unitatea şi demnitatea românească, emis de Sfântul Sinod în 2010, nu se vorbeşte de demnitate ortodoxă sau de demnitate românească, ci de „demnitate ortodoxă românească”.

Candidatul PSD la prezidenţiale şi-a însuşit acest limbaj şi cred că va marşa cu el întreaga campanie. Probabil că se vor înmulţi prelegerile lui Dan Puric, ce va cita din Nae Ionescu (care spunea: „suntem ortodocşi pentru că suntem români şi suntem români pentru că suntem ortodocşi”) şi din Dumitru Stăniloae, care spunea: „Ortodoxia este o funcţie esenţială şi vitală a românităţii. Idealul nostru naţional permanent nu poate fi conceput decât în relaţie cu ortodoxia”. Nu cred că s-au gândit vreodată Nae Ionescu şi Dumitru Stăniloae că vor oferi muniţie electorală stângii. Acum înţeleg indignarea intelectualilor de stânga faţă de „nestângismul” PSD. Însă, PSD nu este doar neoliberal, cum acuză intelectualii amintiţi, ci de un consevatorism specific perioadei interbelice. Lipsa unui patid cu mesaj conservator viabil şi actualizat face posibil ca orice partid să recurgă la revolute mesaje de factură conservatoare ce şi-au dovedit nocivitatea în ultimii ani ai interbelicului românesc. […]/ integral pe adevarul.ro

Daca aceste reactii sunt corecte atunci cand acuza cinismul si manipularea sentimentelor de patriotism si a celor religioase, cum-necum, autorii lor ajung sa dea vina pe …”popi”, adica pe Biserica, si pe patriotism. De fapt, premisa de la care pleaca acesti vigilantes ai spatiului public romanesc este ca adevaratul rau se afla in nationalism si in atasamentul fata de ortodoxie. Ceea ce inseamna ca acesti oameni si, odata cu ei, majoritatea opinarzilor romani, nu au inteles nimic din nimic. Unii dintre ei, fani infierbantati ai serviciilor secrete, ca Dragos Paul Aligica, au inceput chiar sa ameninte voalat (a la Basescu) Biserica:

Daca BOR face greseala sa fie asociata POLITIC cu PSD, ii va fi fatala. Pana acum a reusit cum-necum sa mearga pe sarma si sa scape de aceasta politizare fatisa. In ultima vreme insa vad ca incepe sa-i alunece piciorul. (Facebook)

Da, bineinteles ca identitatea politica a lui Ponta este una total fariseica si vomitiv de falsa, insa ea nu este deloc “revoluta” si nici nu se bazeaza (ce ineptie), pe Statutul BOR sau pe textele lui Nae Ionescu si Dumitru Staniloae. Discursul lui Ponta de la Craiova se vede ca a fost scris minutios, la virgula, de catre consiliierii sai si se bazeaza pe o atenta monitorizare a starii de spirit a mentalului colectiv, a unei mase care cu siguranta nu a citit din clasicii interbelici sau din teologii romani si nici nu si-a tocit coatele pe Statutul BOR. Mai mult decat atat, unei mase care nu e foarte dependenta sau legata de “popi”, astfel incat sa se ia dupa indicatiile lor politice.

Cand Ponta a zis ca nu vrea sa fie acuzat ca e roman sau ortodox in tara lui, nu s-a referit la el insusi, asa cum prosteste s-a interpretat. Este vorba de o tehnica de simulare a empatiei, de asociere cu o anume stare de spirit existenta in societate. Nu Ponta, ci foarte, foarte multi romani, care sunt si ortodocsi, se simt ostracizati in propria lor tara. Serviciile, inclusiv cele de PR, au sesizat aceasta stare de spirit si au prelucrat-o la nivel de mesaj politic. Bineinteles ca putin ii pasa lui Ponta de cum se simt oamenii in tara lor. Pentru el, e vorba doar de o oportunitate politica. Rau este, insa, ca intelighentsia noastra nu pricepe nici in ceasul al 12-lea ca traieste intr-o lume paralela si ca nu e cuplata cu trairile, necazurile si problemele Romaniei reale. Rau este ca si acum, in ceasul al 12-lea, desi se lamenteaza, aceeasi intelighentsie, aceiasi scribi ai portalurilor de stiri, ca romanul nu e foarte civic, totusi patriotismul si atasamentul fata de ortodoxie sunt infierate si vazute ca atitudini de “extrema”, regretabile!

In ceea ce priveste referintele religioase… Discursul lui Ponta nu ar fi fost o surpriza daca aceste capete luminate ar fi traversat, in diagonala, macar o data pe zi, stirile pe portalul online al televiziunii prietenului influent al lui Ponta, Sebastian Ghita, Romania TV. Ar fi vazut acolo, aproape zilnic, “stiri” despre parintele Arsenie Boca, parintele Justin Parvu, despre profetii, sfintii zilei si dezlegarile sau interdictiile zilei dupa calendarul ortodox (sau macar prin zona). Televiziunea SRI, cum a mai fost alintata, fosta RTV nu manufactureaza o noua identitate, nu creeaza ceva, ci SPECULEAZA, identifica si confisca in propriul beneficiu o identitate si o realitate sociala care nu mai puteau fi ignorate decat cu pretul ignorarii totale a unei largi majoritati din societate.

Un cititor spunea, la un moment dat, ca “ortodoxia” va deveni, intr-un anume fel, mainstream, si ca va fi instrumentata si la nivel politic.

Urmează aşadar ca în perioada următoare să fim martorii unei reîntoarceri către ortodoxie, pe principiul ortodox în formă, european în conţinut”, o tactică cumva diferită de a politicienilor de acum (a asumării fade şi necredibile a imaginii credinciosului prezent la procesiuni şi pelerinaje etc). Este probabil că această imagine perimată va fi înlocuită cu accese pasagere de ceea ce propaganda de genul RL, Hotnews şi alţii numesc… bigotism. Politicienii, mai ales cei preocupaţi cu rebranduirea, vor deveni “ortodocşi, dar buni europeni” în loc să fie invers.

Iata ca se intampla acum. Si ceea ce nu inteleg vigilantes, pentru ca au minti mult prea infestate de ideologie si ura sincera si adanca fata de preoti, ortodoxie, conservatorism, patriotism, ca sa vada limpede, este ca tocmai aceasta instrumentare a unor stari de spirit este si o garantie ca respectivele referinte vor ramane eticheta goala si nu se vor transforma in nimic substantial in materie de ideologie sau program politic, daramite sa dobandeasca vreo nuanta “extrema”.

Ponta si ai lui nu au facut altceva decat sa umple un gol lasat de cei care, spunandu-si “de dreapta”, ar fi trebuit sa il umple cu substanta. De altfel, au existat avertismente in acest sens. Editorialisti ca Horatiu Pepine sau sociologi ca Barbu Mateescu au criticat deseori construirea identitatii politice a dreptei doar pe ideea “reformismului” si a “modernizarii“, lasand complet neglijate dimensiunea identitara si pe cea conservatoare.

Si, desigur, de vina pentru tot, cum bine scrie George Damian, sunt acesti ortodocsi…

Victor Ponta a ales să bage ortodoxia în campania sa electorală şi bezbojnicii au început să zbiere. Nu mai contează că în esenţă Biserica Ortodoxă Română nu are nici o legătură cu campania electorală a lui Victor Ponta, bezbojnicii ştiu ei foarte bine că „pupătorii de moaşte” – care sunt foarte mulţi! – îl vor vota pe Ponta preşedinte la toamnă.

[…]

Bezbojnicii din România încep orice discuţie de pe poziţii clare de superioritate faţă de orice creştin. Bezbojnicii deţin „adevărul” (ştiinţific, nu orice fel de adevăr!) şi vor să facă „bine”. Cuprinşi de o fervoare a prozelitismului rar întâlnită la oamenii împăcaţi cu ei înşişi, motivaţi de superioritatea lor subînţeleasă, câţiva din cei 20.000 de bezbojnici din România s-au strecurat în câteva poziţii cheie de comunicare publică şi îşi duc netulburaţi jihadul împotriva ortodocşilor pe tonalităţi ridicate, de zici că în fiecare săptămână în România e ars pe rug câte un bezbojnic.

Puţini şi gălăgioşi, conectaţi la tot felul de structuri internaţionale secularist-umaniste, bezbojnicii din România cotcodăcesc aprig, lăsând impresia că trăiesc într-un stat teocratic, guvernat prin enciclice din Dealul Patriarhiei.

[…]

Dar de fapt nu prea contează ce e adevărat şi ce nu. Ideea este că ortodocşii, 86% din populaţia României sunt de vină pentru toate problemele. Pupătorii de moaşte l-au votat pe Iliescu, care a chemat minerii, ortodocşii sunt leneşi din cauza ortodoxiei, ortodocşii ţin cu Moscova şi cu Putin, ortodocşii îl votează pe Ponta, icoanele din şcoli afectează laboratoarele de informatică, predarea religiei l-a îmbolnăvit pe Charles Darwin de osteoporoză, pelerinajele la mănăstiri cresc consumul de carburanţi şi provoacă încălzirea globală, delfinii din Marea Neagră dispar pentru că Remus Cernea nu apucă să le dea buletin, OMV are dreptul să ne belească până la os, dar Biserica Ortodoxă Română nu are voie să facă afaceri. Şi mai presus de toate orice bezbojnic este expert în teologie ortodoxă şi l-ar face zdrenţe pe orice episcop într-o dezbatere televizată. […]/ integral pe george-damian.ro

patriarh-lainici-128

*

***


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, Articolele saptamanii, George Damian, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Tradarea intelectualilor, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “Cum a ajuns Ponta promotorul “NATIONALISMULUI EXTREM”/ BOR somata sa nu faca “greseala fatala”/ ORTODOCSII – vinovatii de serviciu

  1. Cozmin Gușă, unul dintre cei mai ,,informați” analiști (care trebuie citit, de multe ori, printre rînduri…) spunea acum vreo cîteva zile la Realitatea TV, în emisiunea lui Rareș Bogdan, că se exagerează cu mult puterea electorală a Bisericii. BOR nu a influențat decisiv vreo alegere din România postdecembristă, au fost doar anumiți preoți sau ierarhi care au avut anumite implicări (personale și nu prea fericite, de cele mai multe ori).
    Cea mai bună dovadă o constituie candidatura lui Capsali, dacă BOR era o forță electorală, acesta ar fi ieșit în Parlamentul European, nu s-a întîmplat așa ceva.
    Sincer, nu cred că are importanță confesiunea sau religia celui care candidează la o demnitate, Carol I, cel mai bun rege al României a fost romano – catolic, Maniu și Coposu au fost greco – catolici, bine că se trezi ,,pravoslavnicul” Victor Viorel…
    Sunt curios cum va justifica Ponta această linie ,,tradițională” în fața mentorului său – Francois Hollande – și a celorlalți socialiști francezi, cărora le-a promis ceva în legătură cu căsătoriile homosexuale…

  2. In luna apr 2014, la emisiunea Societate – Trinitas TV a venit dl Mircea Geoana. Un discurs de om bine intentionat, care parea sincer; a spus ca i-a avut ca duhovnici sau i-a cunoscut pe par Galeriu si pe par Teofil Paraianu – si cu care s-a sfatuit. L-a criticat pe Becali fara sa-i mentioneze numele pt fariseism.

    Totusi se declara “crestin ecumenist”, care a participat la “micul dejun cu rugaciune de la Casa Alba” si la grupul/grupurile de rugaciune din senat/parlament.

    Poate un om politic seminficativ sa spuna ca este antiecumenist sau sa refuze pe fata rugaciunea cu ereticii ?

    Din pacate a recunoscut explicit ca in acest moment autoritatile de stat romanesti nu mai controleaza parghiile economice si financiare ale Romaniei… Cu tot ce decurge de aici…

    Din aceasta perspectiva nu stiu daca cineva in locul lui Ponta ar putea sa faca altceva decat i se cere de catrwe stapani.

    GRAV ESTE ALTCEVA: ‘fortele de dreapta’ regrupate, vor ca statul sa se retraga si mai mult din economie si sa aplice politici neoliberale; au spus-o pe B1 TV si pe Realitaea TV diversi reprezentanti. Dar nu la nivel de Iohanis sau Blaga.

    ACEST PROGRAM POLITIC, CONTINUATOR CONSECVENT AL POLITICIOR PORTOCALII (inchidere spitale, privatizari hidro/nuclearo/trans electrica, sncfr, posta romana in conditiile dublarii datoriei externe a tarii) – pare sa fie programul noii aliante.

    Sa nu uitam modificarea legii restituirilor, prin care s-au realiza jafuri imobiliare nemaintalnie in istorie: centrele istorice, inclusiv tentativa de a fura pe baza de acte false un sat intreg. Restituirea catre Paul ‘de Romenia’ unei suprafete de 2-3 ori cat a Bucurestiului…

    Sa nu uitam totusi: absolventi politisti si ofiteri armata carora nu li s-a dat de lucru devenind someri imediat dupa absolvirea facultatii…

    De bine de rau Ponta a mai redeschis cateva spitale, a stopat temporar privatizarea sncfr ( de catre un clan tiganesc ce colecta fier vechi).
    Cat s-a putut cu resursele financiare disponibile.

    Dupa parerea mea stoparea acestor privatizari ar trebui sa fie miza alegerilor…

  3. Ce formulare gasita de echipa de campanie! Ma refer la exprimarea prin folosirea lui “NU CRED…”:

    “Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau să spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta, cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru”, a spus Ponta.

    Socoteala din spate: brusc, masa de romanasi vor observa si retine ca, spre deosebire de el (mare roman SI ortodox, basca mandria de A FI astfel…) Iohannis nu e nici ortodox si nici de etnie romana.

  4. Si unde era “nationalismul” cand si-a angajat bona filipineza?

  5. Ponta e “foarte ortodox”, cand a fost in vizita in Chicago s-a dus sa se roage cu sectarii, nu a calcat in nici o Biserica Ortodoxa.

  6. @ C.:

    Asta era problema, bona filipineza? Sau Chevron, sau RMGC, sau sustinerea homosexualismului, sau atatea si atatea politici anti-nationale la care s-a luat la intrecere cu pretinsul sau adversar, Basescu?!

  7. @ Cristian:

    Nu e nici ortodox (decat prin botez, nu prin asumare), dar nici altceva. E… (vorba vine “e”, e o hula fata de ideea de “a fi”) tot ceea ce e oportun pentru el sa para ca este la un anumit moment, intr-o anumita conjunctura. Asta e rolul de jucat astazi pentru a prosti pe prosti si probabil ca Bogdan Teodorescu sau altii ca el l-au invatat sa-l joace chiar destul de bine, de credibil. Si sa intoarca in favoarea lui destul de abil nenorocirea inundatiilor suprapusa peste anuntul candidaturii. Daca se alege presedinte, fiti siguri ca de la anul (ba chiar de anul asta, din decembrie, cat o sa mai fie) o va lua de la capat cu si mai mare zel cu agenda anti-nationala si anti-ortodoxa, pe care anul asta, fiindca “nu da bine”, o lasa in… moratoriu (de data asta nedeclarat) asa cum facuse inainte de celelalte alegeri pe problemele esentiale legate de mediu si de exploatarea resurselor tarii. In 2011-2012 chiar era mai “nationalist” decat acum si am vazut urmarile cu totii…

  8. Acuma merge si zicala pe dos: sa te faci frate cu ortodoxul pana treci puntea campaniei electorale. Ia sa vedeti acuma cata credibilitate o sa castige Ponta pozand duminica de duminica la Sfanta Liturghie si impartind fructe si legume bio celor carora le-a luat inundatiile casa. Dar totusi, pana atuncea, vom mai auzi si alte poante…

  9. Până nu scăpăm de Ponta, Udrea, Băsescu, MRU, Macovei, C. Diaconescu, Predoiu, Tăriceanu, Stolojan, Meleşcanu, Maior etc. cu tot cu partidele lor această ţară nu va ieşi la liman…
    Avem nevoie de oameni demni care vor să facă ceva, oameni ca Iulian Iancu şi alţţi asemneea lui, nu de şleahta enumerată în prima frază!

  10. @ I.L:

    Totusi si Iulian Iancu, politiceste, este o dezamagire (vezi sustinerea gazelor de sist) si se afla prins in acelasi sistem. Sa fim realisti, nici nu mai e vremea de sperat in iesiri la liman de acest fel. Numai cand va fi “un cer nou si un pamant nou”, atunci se mai poate. Fiindca nici macar nu este vorba doar de “aceasta tara”… Nu de aici se mai conduce Romania, si nu numai ea! Nadejdea doar la Hristos!

  11. Pingback: Daniel Funeriu – atac delirant la ortodoxie din cauza de… Ponta: “BISERICA ORTODOXA E, IN PARTE, INFILTRATA DE OAMENI IN SOLDA SOVIETOIDA, CARE SE AFLA MAI ALES IN MOLDOVA SI OLTENIA” - Recomandari
  12. da si am mai vazut si apartenenta religioasa astazi la rtv a candidatilor la presedentie, de ex.: tariceanu romano catolic, c.v. tudor zis tribunul dupa tata baptist, nenea monica macovei greco catolica, dan senzationescu la o secta la care nu iam retinut numele, klaus johanis presupun ca lutheran religia specifica acestei natii s.a.m.d, toti acestia dusmani de moarte al ortodoxiei, ei au cautat ”izbavirii” pe la secte, si cam toti sau dezis de credinta ortodoxa

  13. “Nationalistul” Ponta face jocul UDMR!

    Guvernul Ponta l-a schimbat din functie pe prefectul de Harghita care atacase in instanta memorandumul pentru autonomia Tinutului Secuiesc. In locul sau a fost numit un prefect UDMR
    “Nu stiu de ce am fost schimbat din functie, acestea sunt negocierile in biroul de coalitie. Eu am fost schimbat din concediu, nu ma mai mira nimic”, a declarat, pentru HotNews.ro, fostul prefect de Harghita, ajuns subprefect.
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-17804856-guvernul-ponta-schimbat-din-functie-prefectul-harghita-care-atacase-instanta-memorandumul-pentru-autonomia-tinutului-secuiesc-locul-sau-fost-numit-prefect-udmr.htm

  14. Pingback: “Mandru ca-i roman”. Primele dovezi ale “nationalismului extrem”: PONTA L-A SCHIMBAT PE PREFECTUL HARGHITEI CARE ATACASE IN INSTANTA STEAGUL SECUIESC PENTRU A-L INLOCUI CU OMUL UDMR-ULUI - Recomandari
  15. In emisiunea Profesionistii cu Eugenia Voda la care a fost invitat Parintele Constantin Coman, acesta spunea printre altele un lucru care se potriveste numai bine cu situatia actuala:

    Este foarte vinovat cine expluateaza, cine il ataseaza pe Dumnezeu sau biserica, mijloacelor electorale. Nu poate fi un lucru mai vinovat.”

  16. Pingback: Parintele Valerian de la Pătrunsa a fost hirotonit preot/ Comunicat oficial al Patriarhiei pe tema “REFERIRILOR NEDREPTE” la adresa BOR - Recomandari
  17. Pingback: TEATRUL DE UMBRE - Recomandari
  18. Pingback: Fostul …legionar Neagu Djuvara agita un fals pericol: “NE INTOARCEM LA EPOCA LEGIONARA” - Recomandari
  19. Pingback: MONICA MACOVEI, acerba militanta pro-gay si candidat la alegerile prezidentiale – sustinuta de toti fanii DNA, inclusiv de unii agenti “ortodocsi”: “RELIGIA NU ARE CE CAUTA IN SCOLI, ci ISTORIA RELIGIILOR ar trebui introdusa”
  20. Pingback: “Mandru ca-i ortodox”. PONTA despre CASATORIILE HOMOSEXUALE: romanii NU SUNT PREGATITI pentru asa ceva - Recomandari
  21. Pingback: Scrisoare deschisa premierului VICTOR PONTA din partea COALITIEI PENTRU FAMILIE pe tema CASATORIILOR HOMOSEXUALE: “Nu vom accepta să mai fim supuşi unei noi reeducări, precum în comunism” - Recomandari
  22. Pingback: Candidatii la presedintia României între STERGEREA IDENTITATII NATIONALE SI RELIGIOASE, circul diversionist de mahala si SFIDAREA NESIMTITA A ADEVARATELOR TEME SI PROBLEME ALE POPORULUI - Recomandari
  23. Pingback: Parintele Mihai-Andrei Aldea: “AM INTRAT INTR-O EPOCA DE PERSECUTIE DESCHISA ANTI-ORTODOXA! Si mi se pare mai mult decat evident ca ESTE DOAR INCEPUTUL!” - Recomandari
  24. Pingback: Dupa victoria zdrobitoare in alegeri, “martorii lui Macovei” dau startul “REVOLUTIEI” NEO-IACOBINE SI NEO-BOLSEVICE, chemand “la arme” impotriva Bisericii: BOR este “TUMOARE PE CORPUL SOCIAL AL TARII” si se
  25. Pingback: “De ce oare talharii se aduna imprejurul Bisericii si o batjocoresc?” PENTRU CA NU NE MAI DOARE SI NU MAI APARAM BISERICA ATUNCI CAND ESTE TERFELITA, “pentru ca nu ne mai identificam cu ai nostri“ (PREDICA AUDIO) -
  26. Pingback: “De ce oare talharii se aduna imprejurul Bisericii si o batjocoresc?” PENTRU CA NU NE MAI DOARE SI NU MAI APARAM BISERICA ATUNCI CAND ESTE TERFELITA, “pentru ca nu ne mai identificam cu ai nostri“ (PREDICA AUDIO) | Cuvântul Ortodo
  27. Pingback: “De ce oare talharii se aduna imprejurul Bisericii si o batjocoresc?” PENTRU CA NU NE MAI DOARE SI NU MAI APARAM BISERICA ATUNCI CAND ESTE TERFELITA, “pentru ca nu ne mai identificam cu ai nostri” (PREDICA AUDIO) | Cuvântul Ortodo
  28. Pingback: MARIAN MUNTEANU – NOMINALIZAREA PNL LA PRIMARIA CAPITALEI. De la “agentul schimbarii sociale” al NATIONAL ENDOWMENT FOR DEMOCRACY la reprezentantul hulit al “NATIONALISMULUI DE GROTA”. Care poate fi sensul acestui joc politic
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare