DIALOG CU UN HOMOSEXUAL: despre respingerea CELUILALT, indreptatire, autosuficienta si anti-civismul propagandei gay

23-02-2012 25 minute Sublinieri

Adam-and-Eve2

Nota noastra:

Una din acuzele aruncate noua, ortodocsilor, de secta ateilor si promotorilor “tolerantei” fata de avort, homosexualitate si alte plagi moral-existentiale, este fundamentalismul, impermeabilitatea fata de argument, ratiune, intoleranta, claustrarea in mentalitatea de cetate asediata. Totul ar fi bine pentru aceasta secta daca, in realitate, lucrurile nu ar sta exact pe dos, dupa cum am avut experienta pe acest site. Aici au scris atei, eterodocsi, chiar si un mason iar acum, iata, si un homosexual.

De fiecare data dialogul cu acestia a fost un esec. Motivul? In primul rand, incapacitatea de a participa la o discutie dupa toate regulile rationale. Adica: acceptarea contra-argumentelor atunci cand sunt probate, receptivitatea fata de celalalt, acceptatea propriilor greseli de logica sau a propriei insuficiente in cunoastere. Astfel, dialogul esueaza repede intr-unul al surzilor. Si, oricate eforturi depui sa nu se ajunga aici, oricat de ingaduitor te arati, totul este degeaba. De ce?

Pentru ca aceste dialoguri esueaza, in al doilea rand, prin crisparea celor care participa si care, pusi in fata argumentelor/probelor/evidentelor care le contrazic opinia, se refugiaza din fata evidentei si probei ratiunii critice in prejudecati, in cele mai banale si rasuflate acuzatii si atitudini anticlericale sau anti-bisericesti sau, mai rau, lipsite de respect minimal fata de celalalt. Desi sunt ignoranti spre anaflabeti in ceea ce priveste cele ale credintei ortodoxe, totusi asta nu ii impiedica sa declame, cu o aroganta ridicola, respectivele poncife si sa ramana cu ele in brate chiar si atunci cand li se probeaza ca nu au dreptate, ba chiar ca gresesc flagrant, elementar. Este echivalentul perfect al celui care sustine, ritos si autosuficient, ca pamantul este plat. Si, cand i se atrage atentia ca e un pic cam in urma cu bibiliografia, ca sa zicem asa, se retrage scortos si jignit in orgoliul propriu in carapacea sa, in pestera sa.

Daca ar fi macar o chestiune de discutii teoretice, care nu au implicatii in ceea ce priveste viata noastra, fie personala, fie obsteasca, am putea doar sa ne amuzam. Cand, insa, stii ca aceste lucruri afecteaza mantuirea cuiva, ca la mijloc este o tragedie existentiala, personala si/sau colectiva, atunci… nu iti mai ramane decat sa plangi.

Redam, in continuare, parti din “dialogul” cu cel care a comentat la postarea SODOMIA PATRUNDE SI IN SCOALA PUBLICA: ”Luna istoriei LGBT” sau PROPAGANDA GAY la doua facultati din Universitatea Bucuresti si la LICEUL COSBUC afirmand ca este homosexual, semnand cu nickul Adi. Comentariile sale le-am lasat ne-editate, asa cum le-a scris el insusi:

Adi:

Citesc cateva comentarii pe aici si nu stiu daca sa raman rece sau sa ma amuz. In primul rand, sper ca moderatorul sa aiba decenta si curajul de a posta acest mesaj nepropagandist care nu aduce ofense nimanui in fond.
Spunea cineva mai sus a atata timp cat va fi langa copilul/copiii sai, acestia nu vor deveni homosexuali. Gresit. Complet gresit. Eu am avut langa mine de cand ma stiu o familie buna, am avut o copilarie placuta langa niste parinti minunati, totul in jurul meu era heterosexualitate, am fost crescut cu frica de Dumnezeu si sa nu fac rau nimanui, lucru care s-a si intamplat, am fost un copil cuminte si un adolescent constiincios, si in prezent imi traiesc tineretea la fel de frumos, inconjurat de colegi, prieteni, amici si familie.
Si cu toate acestea nu ma simt atras de femei, niciodata nu m-am simtit. La varsta de 11-13 ani, cand oamenii incep sa simta ceva pentru cineva (ca-i de sex opus sau nu), nu se mai poate face nimic. iti poti duce copilul la biserica de 5 ori pe saptamana inca de cand are 3 ani, ii poti spune povesti despre Sodome si Gomore chiar si inainte de culcare, ce simte omul in final, nu poate fi schimbat. Homosexualitatea nu e o alegere si nici nu e o boala. Da, vorbim de alegere cand iti pui in minte sa te insori cu o femeie stiind ca iti plac barbatii, dar negarea aceasta de sine nu duce decat la o refulare peste ani, in final nu poti sa schimbi ceea ce simti. Am spus ca nu este o boala. Pai nu e, nu numai ca eu in sinea mea mi-am dat seama de asta cand m-am autoanalizat, dar si medicina spune asta.
Si nu, nu ma inbrac in haine de femeie, nu ma machiez, sunt barbat si niciodata n-am simtit nevoia de a ma comporta feminin, asta daca mai exista cineva care se gandeste ca toti homoafectivii se imbraca in haine femeiesti.
Poate sa spune oricine ce vrea, au inceput sa ma lase rece prelegerile cei ce conduc Biserici sau astfel de institutii. Eu, spre fericirea mea mi-am facut o viata, am ce-mi trebuie, sunt un om onorabil si cu grija fata de cei de langa mine, platesc taxe si impozite si din cate stiu suntem cu totii egali in fata legii. Am credinta mea si mi-e de ajuns. Si nu mai cred povestile adolescentine in care Dumnezeu ma va trimide in Iad pentru ca mereu am crezut in El si m-a ajutat mereu cand am avut nevoie, eu n-a trebuit in schimb decat sa imi dau silinta si sa muncesc. Daca Dumnezeu ar fi asa cum il prezinta Biserica, ar fi trebuit ca pana acum sa am parte numai de rele. In fine, nu vreau sa discut prea mult pe tema asta, n-as vrea sa creez polemici.
Sper ca m-am facut inteles, nu am facut propaganda, ci doar am prezentat succint o parte din viata mea. Cine vrea sa o ia ca atare, e ok, cine nu, iar ok.
Cat despre mesajul lui Nicu, nu pot decat sa ma amuz. Satana, sau cum i se mai zice, nu e decat in crime, violuri, furturi, minciuna, etc. Nu in iubirea dintr-e doi oameni, de sex opus sau de acelasi sex.

Admin:

@Adi:

Presupunand ca nu e o poveste inventata…

Ziceti ca nu faceti propaganda. Gresit. Chiar daca dvs credeti ca nu faceti, argumentele pe care le folositi tin de propaganda gay. Exemplul cel mai flagrant:

Homosexualitatea nu e o alegere si nici nu e o boala. Da, vorbim de alegere cand iti pui in minte sa te insori cu o femeie stiind ca iti plac barbatii, dar negarea aceasta de sine nu duce decat la o refulare peste ani, in final nu poti sa schimbi ceea ce simti. Am spus ca nu este o boala. Pai nu e, nu numai ca eu in sinea mea mi-am dat seama de asta cand m-am autoanalizat, dar si medicina spune asta.

Nu este adevarat si aici se impun doua observatii.

1. Medicina a spus clar ca homosexualitatea este o deviatie, o perversiune. Abia recent, la presiunea corectitudinii politice si a gruparilor homosexuale, s-a ajuns la relativizarea sau chiar scoaterea homosexualitatii dintre bolile de natura psihica. Asta e un FAPT, imposibil de contestat.

2. Medicina nu a dovedit niciodata ca homosexualitatea e o stare naturala, ca, adica, te nasti cu ea. Gruparile gay pretind ca asta este homosexualitatea, insa studii care sa ateste acest lucru, studii genetice, adica, NU EXISTA.

Iar povestea dvs. sta sau cade in functie de aceasta definitie a homosexualitatii care, dupa cum tocmai am aratat, este pur propagandistica. Acum, din doua una: ori sunteti un fel de postac “accept” care isi incearca fortele pe site-ul nostru, ori sunteti inca una din victimele (caracterizate si de sindromul Stokholm insa) acestei propagande, care isi vopseste inchisoarea in palat.

In ceea ce priveste problema religioasa, ceea ce ati scris este o caricaturizare a preceptelor si invataturii religioase. De pilda, spuneti ca ar fi trebuit sa aveti parte de necazuri daca ar fi fost adevarata povestea cu Sodoma si Gomora. De parca sodomenii ar fi trait greutati sau necazuri inainte de a fi pedepsiti de Dumnezeu! Dimpotriva, cetatile acestea in care se ajunsese la totala pervertire a oamenilor, au trait nestingherite si netulburate de vreun necaz pana cand i-a cercetat Dumnezeu si i-a sortit pedepsei pentru ca nu mai exista sansa recuperarii lor. De ce se intampla asta? Pentru ca semnul cel mai mare al parasirii omului de catre Dumnezeu nu este atunci cand acesta are necazuri, greutati, cand sufera (ba chiar… dimpotriva) ci atunci cand este LASAT NESTINGHERIT SA ISI FACA VOIA. Cand Dumnezeu zice “sentinta” “faca-se voia ta omule”, atunci, abia, il paraseste cu adevarat pe om. Exista insa o judecata, chiar o infricosata judecata, unde fiecare dintre noi vom fi pusi inaintea propriilor noastre fapte, cuvinte, alegeri. Iar atunci constinta noastra ne va osandi, noi insine ne vom osandi.

Nu va amagiti. Satana exista, in primul rand, ca atare. Apoi, el exista in orice perverire a constiintei. Si nu mai folositi iubirea pentru a denumi astfel siluirea de sine si batjocorirea chipului lui Dumnezeu din om…

De vazut:

http://www.scribd.com/doc/71784698/Creiere-homosexuale-si-gene-homosexuale

http://www.nytimes.com/2011/06/19/magazine/my-ex-gay-friend.html?_r=1&pagewanted=all

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/06/04/articolele-saptamanii-totalitarism-homosexual-ceea-ce-doresc-homosexualii-nu-este-o-egalitate-in-fata-legii-ci-un-control-al-constiintei/

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/06/07/articolele-saptamanii-biserica-nu-poate-aproba-niciodata-homosexualitatea-surpriza-despre-problema-propagandei-homosexuale-si-atitudinea-bisericii-in-chiar-ziarul-lumina/

http://www.orthodoxphotos.com/readings/trupul/homosexualitatea/

Mirela:

@Adi,

Intelegerea asupra credintei pe care o aveti este una distorsionata si superficiala. Asa cum si relatia trupeasca dintre un barbat si o femeie, care nu este binecuvantata de Biserica, prin Sfanta Taina a casatoriei, este considerata pacat, si numita desfranare, intrucat este spre satisfacerea unei pofte, si nu spre o iubire binecuvantata de Dumnezeu – care are ca scop mantuirea prin nasterea de fii si prin iubirea si rabdarea partenerului de viata, cu atat mai mult este un pacat relatia dintre doua cana-galileiipersoane de acelasi sex, intrucat nu este o uniune spre mantuire, nici, bineinteles, care sa duca la nastere de prunci (dupa porunca lui Dumnezeu: “Cresteti si va inmultiti”). Asadar, sodomia este un pacat, la fel ca desfranarea in relatiile heterosexuale, la fel ca iubirea de bani, de slava, de stapanire (patima puterii), la fel ca mandria, lacomia, mania, invidia, etc. Asadar vorbim de o patima, de satisfacerea propriilor dorinte, un viciu – care nu poate fi decat spre pierzare sufleteasca pentru ca suntem sub influenta duhurilor rautatii, carora le dam astfel putere asupra noastra.

Lupta se duce intr-un plan nevazut, spiritual. Sfintii, care au capatat darul vederii in duh, puteau vedea ce se intampla cu oamenii inrobiti de cate o patima, cum erau legati cu fire nevazute de aceste duhuri care ii stapaneau (si nu metaforic, ci in mod real).

Mantuitorul ne-a invatat sa ne rastignim patimile, “Daca vrea cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie. / Pocaiti-va ca s-a apropiat imparatia cerurilor.” Mantuirea nu vine satisfacandu-ne poftele, ci prin pocainta (renuntand la pacate), pentru ca doar asa ne putem sfinti, prin jertfa de sine. Iar lupta cu patimile trupului (desfranarea, sodomia, patima bauturii sau a mancarii) este doar cea mai grosiera, sunt altele mult mai fine si chiar mai grele, precum mandria, multumirea de sine, parerea de sine, etc. Toate acestea se pot vindeca, dar doar avand dorinta sincera de a ne elibera de ele, cerand ajutorul lui Dumnezeu, dar pe langa vointa, e necesara cultivarea smereniei, a renuntarii de sine, fara de care suntem neputinciosi in fata ispitelor si luptei cu dorintele propriului trup si ale ego-ului nostru.

Adi:

OK, de la bun inceput mi-am dat seama ca nu ma voi face inteles.
Sa lamurim un lucru- sunt credincios, cred in Dumnezeu, nu in Biserici.
Sodomele si Gomorele insemnau orgii sexuale (sex cu multipli parteneri dintr-o data), nu iubirea strict intre doi oameni indiferent de sex.
Vechiul T in care se scrie ca nu sunt ingaduite iubirile intre persoane de acelasi sex a fost scris si tradus de oameni, pe alocuri pagani, care au interpretat cum au crezut de cuviinta. De ce a venit Iisus pe pamant? Nu sa inceapa o noua era a iubirii , in care ura si minciuna nu isi are rost ?
Lumea evolueaza, si da, Medicina, cea care ne salveaza de multeori PE TOTI de suferinte in caz de boala, in anii ’70 a spus ca homosexualitatea nu este o boala (1) si nu este de tratat (2). Doua afirmatii complet diferite. De altfel, de ce nu exista nici acum vreun asa-zis leac pentru homosexualitate? Pentru ca nu se poate schimba ceea ce simti! Eu pe pielea mea stiu asta! Credeti ca eu nu m-am framantat ani de-a randul, ca nu m-am dus cateva sedinte la psiholog sa inteleg mai multe lucruri? Raspunsul psihologului infinal a fost cel la care oarecum ma asteptam, citez- “nu te pot trata de homosexualitate cum bine stii, nu se trateaza. Tot ce pot sa fac e sa te ajut sa treci peste starile de stres cand se vor ivi, stari cauzate de societate si presiunile acesteia cu privire la acest subiect” (din fericire, nu m-am lasat atat de usor stresat de cei din jur).
Si cred ca din ’70 au trecut ceva ani, nu puteti sa afirmati ca inainte de ’70 legile erau cele bune si corecte, caci daca o luam pe latura aceasta, cu zeci, sute de ani in urma existau genocide, crime “in numele religiei” (care exista si azi in lumea a 3-a).
Va inteleg frica sau teama ca ai d-voastra copii pot deveni homosexuali daca vad un cuplu tinandu-se de mana sau sarutandu-se dar e complet nefondata! Repet, si eu am fost inconjurat numai de heterosexuali de mic copil, dar uite ca n-am devenit hetero.
Si nu, nu fac parte din cei care se manifesta in public, puteti sta linistiti. In final, nu inteleg ura sau frica pe care o manifestati pe acest subiect, cand sunt alte probleme mult mai grave si mult mai raspandite chiar in mediul heterosexual!
Sa nu uit, va rog frumos, daca aveti putin simtul dreptatii si al ratiunii, nu mai asociati homosexualitatea cu pedofilia. Pentru ca la stirile de la ora 5 sunt prezentate frecvent cazuri in care bunici/tati isi molesteaza fiicele/copiii sau alti copii straini.
O zi buna va urez!

Adi:

Si nu, acele link-uri chiar nu m-au impresionat, de fapt nu cred ca erau pentru mine, nu? Cu pentru vizitatorii vechi ai acestui blog, pentru a le realimenta homofobia, poate gresesc dar asa lasa impresia.

Tocmai am citit un comentariu mai sus- NU, nu fac parte din nici o organizatie si nici nu am vreo legatura cu asa ceva.
Studiile genetice cu privire la faptul ca te nasti homosexual poate ca nu exista, dar in acelasi timp nu exista nici leacuri. (si nu, pray the gay away nu e decat o gluma, iar tratamentele prin tortura sunt pur si simplu ilegale).
Pana una alta, ne-am nascut toti in Romania, traim pe acest teritoriu, si fiecare dintre noi avem fix, dar fix ACELEASI DREPTURI. Fiecare e liber sa nu-i placa ceva, dar nu are dreptul sa ingradeasca drepturile altora.

Admin

@Adi:

Nu am dat linkurile pentru a impresiona pe cineva, ci pentru ca, daca se doreste o discutie rationala, atunci e cazul sa fim… rationali, nu-i asa? Si intr-o astfel de discutie, atunci cand se avanseaza o idee, atunci purcedem de vedem daca-i falsa sau adevarata, daca se sustine sau nu.

Medicina (americana) a scos homosexualitatea din randul bolilor de tratat sub presiunea lobby-ului, dupa cum v-am spus. Si e logic ca au scos si referirile legate de tratarea sa, avand in vedere ca au scos-o de la boli! Cum sa tratezi ceva ce nu e boala? Ar fi fost ilogic.

Vedeti, exact asta e problema dvs, si nu e deloc o noutate in viata duhovniceasca, deci nu doar legat de homosexualitate: cel mai rau stadiu al pacatoseniei este atunci cand nu ne consideram pacatosi, ci, mai mult, luam pacatul drept sanatate. Sunt o gramada de exemple de acest gen, ba chiar din domeniul clinic, sunt oameni profund afectati psihic care sunt in stare sa bage ei la spital pe toti cei din jurul lor, considerandu-se normali, desi ei sunt paranoici buni de legat. Asta am scris-o doar pentru a sublinia ideea ca ceea ce simtiti dvs nu are nicio relevanta, in sine. Putem sa ne simtim sanatosi bocna dar sa fim bolnavi de moarte, putem sa ne simtim normali dar sa fim nebuni de legat.

Pe langa aceasta simtire mai avem nevoie de ceva in plus, o ”verificare” la doctor, iar pentru noi, crestinii, Doctorul cel mare este Hristos, pe care Il credem pe Cuvant, adica ii credem Scripturile Sale. Nu avem un Dumnezeu abscons, vag si ambiguu, care sa fi fost atat de crud incat sa ne fi lasat vraiste, cu texte relative transcrise de pagani, ci avem un Dumnezeu care ne-a lasat porunci clare spre viata si mijloacele concrete prin care sa dobandim aceasta viata (Tainele Bisericii). Dupa ele ne oranduim viata, prin ele AVEM viata. Altfel, din punct de vedere istoric, ceea ce afirmati nu se sustine. Sodoma si Gomora nu erau doar cetati in care se practicau perversiuni in grup, ci si relatii homosexuale, si ajunsesera la acea stare de degradare ultima tocmai in urma practicarii acestor perversiuni. Ideea e alta: practicarea relatiilor homosexuale, dupa cum arata poruncile din Levitic iar apoi, dupa cum arata Sfantul Apostol Pavel si Sfintii Bisericii, sunt o culme a degradarii omului in ceea ce priveste pacatul desfranarii in general. O degradare care se va manifesta apoi, si in alte pacate.

Asadar, predictia Bisericii, in privinta raspandirii in societate a relatiilor homosexuale, este ca acea societate va deveni tot mai cruda, nemiloasa, salbatica, intoleranta. Si sunt atatea exemple care ne vin din SUA si nu numai in ceea ce priveste intoleranta homosexualilor fata de crestini, si intoleranta societatii care accepta homosexualitatea drept normalitate, fata de oricine are alte opinii. Iarasi, nu are relevanta ca dvs nu sunteti salbatic sau intolerant, caci aici vorbim despre un nivel colectiv al problemei, despre nivelul obstesc al ei.

Nu inteleg de ce scrieti despre ura. Ar fi o deformare grava a ceea ce ati gasit aici. Nu avem nici cea mai mica mica urma de ura fata de oamenii care se declara homosexuali. Avem, ce-i drept, toata ura fata de PROPAGANDA, ideile, actiunile lobby-stice care promoveaza homosexualitatea si fata de pacatul in sine, asa cum, de altfel, trebuie sa uram tot pacatul, mic sau mare, propriu sau obstesc.

In acest sens, ne pare rau, insa legatura dintre homosexualitate si pedofilie nu o facem noi, ci o fac chiar gruparile homosexuale. Patternul, de altfel, prin care se cauta, astazi, legalizarea pedofiliei si scoaterea ei din categoria bolilor sau deviatiilor, este comun cu al homosexualitatii. Exact aceleasi ”argumente”, referitoare la faptul ca pedofilia ar fi innascuta, ca nu e o alegere, dar nici ca ar fi o boala, si ca nu se poate trata. Recent a fost o conferinta ”academica” in care s-au discutat astfel de idei si propuneri: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/08/18/lobby-ul-pedofil-tot-mai-agresiv-conferinta-academica-ce-vrea-sa-normalizeze-perversiunea-si-fetite-de-4-ani-pozand-in-lenjerie-intima/

Apropo de asta, tot vorbiti despre faptul ca nu ar conta mediul in care traieste copilul. De ce, atunci, se ostenesc atat de mult gruparile homosexuale sa ajunga in scoli? De ce vor sa ajunga la manuale, la mintile copiilor, daca totul este atat de ”natural”? Daca optiunile oricum exista si atat, atunci tot acest efort este caduc. Nu are sens. Si sa nu imi spuneti ca pentru toleranta se

panou

Afis revoltator al propagandei gay

face asa ceva. Pentru toleranta e de ajuns sa se spuna copiilor sa fie oameni cu oricine, chiar si cu cei care ii dusmanesc (adica ce spune Evanghelia). Pentru toleranta, definita in acest sens, nu e nevoie de schimbarea mintii lor, de indoctrinarea lor cu tezele false ale propagandei homosexuale. De ce exista, in scolile americane, de pilda, presiuni fata de adolescenti pentru a se crede homosexuali?

The College reminds school superintendents that it is not uncommon for adolescents to experience transient confusion about their sexual orientation and that most students will ultimately adopt a heterosexual orientation if not otherwise encouraged. For this reason, schools should not seek to develop policy which “affirms” or encourages these non-heterosexual attractions among students who may merely be experimenting or experiencing temporary sexual confusion. Such premature labeling can lead some adolescents to engage in homosexual behaviors that carry serious physical and mental health risks.

There is no scientific evidence that anyone is born gay or transgendered. Therefore, the College further advises that schools should not teach or imply to students that homosexual attraction is innate, always life-long and unchangeable. Research has shown that therapy to restore heterosexual attraction can be effective for many people.

http://www.acpeds.org/college-cautions-educators-about-sexual-orientation-in-youth

Avertismentul a fost emis de Asociatia Pediatrilor Americani.

Cum spuneam, legatura dintre homosexualitate si pedofilie este documentata si autori care au promovat homosexualitatea, ca York & Knight, lideri de organizatii, ca David Thorstad, au fost si promotori ai ”libertatii sexuale” totale, inclusiv pentru copii, si ai scaderii varstei legale la care se considera ca un copil isi poate da consimtamantul pentru un act sexual. Organizatia homosexuala ILGA (Asoc Internationala a Lesbienelor si Homosexualilor) cuprindea si organizatia pedofililor, NAMBLA (Asociatia Pedofililor Americani), lucru ce a dus la excluderea ei din ONU, in 1995. Revistele homosexualilor, ca Advocate, Edge, Metroline, The Guide, The San Francisco Sentinel si Journal of Homosexuality au promovat ideile NAMBLA si conceptul de intimitate masculina intergenerationala”, sub umbrela caruia se promova, ce altfel [decat] pedofilia, incurajand ideea ca parintii ar trebui sa il accepte pe pedofil nu ca pe un rival, ci ca pe un partener in cresterea baiatului. (cf. Presa Ortodoxa, nr. 5/2009).

Ioana:

Adi,
ziceti “nu se poate schimba ceea ce simti”. Gresit! Tocmai la aceasta suntem chemati de Dumnezeu, la a schimba ceea ce simtim si nu este dupa dreptarul Sau. Este un razboi cu noi insine. Este cel mai greu si indelung razboi – tine toata viata. Si il avem de dus fiecare dintre noi, nimeni nu este scutit.
Dumnezeu sa va daruiasca pentru inceput luminare a mintii sa intelegeti care este voia Lui cu dvs.!

Elena

@Adi

“De ce a venit Iisus pe pamant? Nu sa inceapa o noua era a iubirii , in care ura si minciuna nu isi are rost ?”

Problema care se pune aici este una a confuziei pe care noi, ca oameni cazuti si in plus necunoscatori ai starii noastre reale duhovnicesti, o facem intre iubirea pe care a propovaduit-o Domnul si accesele de sentimentalism trecator sau patima trupeasca despre care credem de cele mai multe ori ca se cheama iubire. Hristos a propovaduit Iubirea care nu poate fi insa despartita de Adevar, sau mutilata in functie de calapoadele noastre jalnice. Cineva spunea ca noi oamenii de cele mai multe ori nu iubim ci ne “consumam” unii pe altii. Si atunci cand “iubirea” s-a terminat, s-a stins cum zicem noi, trecem la urmatorul subiect-obiect al pasiunii noastre.

“Pana una alta, ne-am nascut toti in Romania, traim pe acest teritoriu, si fiecare dintre noi avem fix, dar fix ACELEASI DREPTURI.”

Adevarat, dar poate ca ar fi totusi momentul sa incepem sa ne gandim mai putin la drepturile noastre si sa ne evaluam mai mult din perspectiva obligatiilor noastre, a datoriei pe care o avem fata de Dumnezeu, fata de noi insine si fata de semenii nostri.

“Poate sa spune oricine ce vrea, au inceput sa ma lase rece prelegerile cei ce conduc Biserici sau astfel de institutii.”

Poate ca va lasa rece ceea ce spun preotii, dar ar trebui sa luati seama cu multa atentie la ceea ce a spus Mantuitorul Insusi:

“Răspunzând, El a zis: N-aţi citit că Cel ce i-a făcut de la început i-a făcut bărbat şi femeie?
5. Şi a zis: Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup.
6. Aşa încât nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu omul să nu despartă.”(Matei 19:4-6)

…sau Sfantul Apostol Pavel :

“31. De aceea, va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va alipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup.
32. Taina aceasta mare este; iar eu zic în Hristos şi în Biserică.” (Efeseni 5: 31- 32).

Domnul sa va lumineze si sa va arate calea Adevaraului !

Adi:

Dragii mei, unii oamenii in general se simt atrasi de acelasi sex de la varsta de 11 -12 ani, cum mi s-a intamplat si mie. Si, provenind dintr-o familie cu frica de Dumnezeu, m-am autoanalizat si m-am rugat sa nu fiu homosexual pana la varsta de 21 de ani. Asta inseamna vreo 10 ani de rugaciuni, de deschis Biblia, dar nu rugaciuni de gen Tatal Nostru, ci personale in care il imploram pe Dumnezeu sa ma faca heterosexual, si am incercat pe cat am putut sa fiu un om bun si sa traiesc ca atare printre semeni, chiar imi implementasem in minte ca totul se va face asa cum cer. Asa ca la 20 de ani mi-am facut o prietena, o fata buna si frumoasa cu care am stat intr-o relatie timp de cateva luni. Nu a mers !!!!!! Nu s-a schimbat nimic la mine , aia nu a fost dragoste, a fost o minciuna si pacat din partea mea ca am tarat-o in minciuna, folosind-o pe post de cobai, de asta mi-am dat seama cand ne-am despartit. De asemenea puteam sa stau cu ea pentru tot restul vietii poate, sa facem copii, dar nefericirea care se vedea in departare era mare. Si am inceput sa imi dau seama ca nu este in neregula nimic cu mine cand am inceput sa iubesc cu adevarat. Da, un barbat. Nu stiu daca unii dintre voi ati cunoscut iubirea adevarata. Si scuzati-ma dar faptul ca voi va ganditi numai la perversiuni sexuale de care oricum n-aveti habar ce inseamna, faptul asta va face pe voi perversi. Mi-am petrecut 10 ani din viata cerandu-i lui Dumnezeu ceva ce nu se poate de mic copil pana la intrarea in tinerete. Si nu am intrerupt relatia cu Dumnezeu pentru asta. Nu se poate sa ma rog o viata intreaga pentru un lucru care oricum nu s-ar realiza, am o viata, mi-am facut o viata si poate asta ar trebui sa faceti unii dintre voi, nu am de gand sa ajung un frustrat si nefericit la o varsta mai inaintata.

Pur si simplu e grav faptul ca inca mai exista oameni care asociaza homosexualitatea cu pedofilia. Ca se duce o organizatie in scoli sa discute problemele homosexualitatii si homofobiei…pai scuza-ma pentru multi elevi de liceu aceste vizite pot fi mana cereasca pentru ei, pentru o ora cat dureaza sedinta respectiva, nu se mai simt singuri si fara suport! Pentru ca in fiecare liceu sunt elevi care in sinea lor stiu ca nu sunt atrasi de fete.
Eu zic sa incepeti sa va vedeti fiecare pacatele, sa va vedeti de vietile voastre, sa sa nu mai pozati in arhangheli caci cum spunea Admin mai sus… e tara arhiplina de Biserici , peste 18.000. (Majoritatea sunt locurile in care multe babe se aduna duminica si de sarbatori pentru a mai barfi sau pentru a se fali cu cosul de pomana, ca de fapt sngura treaba serioasa a preotului pentru ele este atunci in caz pe nunta, botez, inmormantare. Credeti-ma, stiu 3 astfel de Biserici , pare un roman comic, dar e adevarat…asta asa, ca mica paranteza).

Am doua intrebari…vad ca la teorie si la aruncat cu piatra lumea se pricepe
– CE ATI FACE DACA LA 21, 25 sau chiar 30 DE ANI FIUL VINE ACASA SI SPUNE “SUNT HOMOSEXUAL”?
-CE MASURI ATI LUA DACA ATI AVEA PUTEREA DE A PROPUNE LEGI?

Are cineva curaj sa raspunda sincer? Sa vedem.

Admin:

@Adi:

Genul acesta de atitudine, total opaca fata de ceilalti, fata de imperativul rationalitatii, este cu totul sugestiv. E acelasi incolacit intors catre adorarea de sine al lui Ouroboros. Cum bine descria parintele Marc Costa de Beauregard homosexualitatea:

Dispreţuirea deosebirii sexuale este, prin urmare, semnul unei perversiuni încă şi mai gra­ve: dispreţuirea deosebirii dintre necreat şi creat, dispreţuirea alterităţii introduse de Dumnezeu în făptura mai întâi nediferenţiată – fiinţa umană.

ouroboros1Homosexualitatea, auto-suficienţă sterilă [31], este astfel în contradicţie cu actul creator al lui Dum­nezeu: prima deosebire pe care a creat-o El este cea dintre creatură şi El însuşi. Celelalte deosebiri sunt cele dintre vizibil şi invizibil, cer şi pământ, lumină şi întuneric, şi, în cele din urmă, deose­birea sexuală dată mai întâi animalelor şi apoi fiinţei omeneşti. Homosexualitatea «este anticreaţională în structura ei, fiindcă estompează sepa­rările pe care Dumnezeu le-a făcut în haosul ori­ginar» [32]. Homosexualitatea nu este numai contra firii, aşa cum este în ansamblu lumea decăzută. Tot păcatul este împotriva firii: minciuna, exploa­tarea săracilor de către cei bogaţi etc. Dar homosexualitatea manifestă o pervertire a înseşi relaţiei cu Dumnezeu.

Inversiunea sexuală exprimă invertirea teo­logică şi dezordinea în sânul creaţiei, în mod aparte, în sânul chipului dumnezeiesc din fiinţa umană, urmând ceea ce s-a spus mai sus. Această inversiune, ca orice păcat, ascunde chipul dumne­zeiesc treimic fiindcă ascunde deosebirea din sâ­nul firii. Şi acest dispreţ faţă de alteritate pune fiinţa umană într-un impas: el este un obstacol în calea asemănării cu Dumnezeu fiindcă fiinţa uma­nă se desăvârşeşte în experienţa, uneori crucifiantă, a deosebirii. Ca toate greşelile de ordin moral, care se rezumă la ocultarea deosebirilor şi a limitelor ontologice, inversiunea împiedică fiinţa umană să se realizeze ca ipostas creat după chipul Ipostasului necreat fiindcă a slujit idolatriei de sine. Marcel Proust prezintă, într-o manieră pate­tică, solitudinea care marchează homosexualitatea masculină [33]. Jean-Paul Sartre ia cazul plăcerii so­litare, practică de autosuficienţă şi autosatisfacţie, drept emblemă a incomunicabilităţii dintre sexe [34].

http://www.orthodoxphotos.com/readings/trupul/homosexualitatea/avertisment.shtml

In ceea ce priveste relatia cu Dumnezeu, nu ai fi primul care si-a croit un dumnezeu dupa chipul sau, falsificandu-l:

Sunt persoane care se stră­duiesc să demonstreze că poţi fi homosexual şi creştin, semănându-i în aceasta lui Andre Gide: : «incapabil să renunţe la Hristos precum era de in­capabil să renunţe la el însuşi, nu i-a rămas decât să interpreteze după bunul lui plac fiecare cuvânt al Domnului» [75]. Homosexualitatea este prin ea însăşi în afara vieţii în Hristos, a vieţii ecclesiale, fiindcă este o auto-adoraţie, o hipertrofie a individualismului [77] şi pentru că în acest sens ea se situează la antipozii naturii umane create după chipul trinitar al lui Dumnezeu: un homosexual nepocăit sau triumfător nu se poate apropia de Sfânta Cuminecătură, pentru simplul motiv că modul de viaţă pe care îl afişează face să nu fie în comuniune nici cu Hristos, nici cu Biserica.

Ar fi bine sa iti urmezi propriul sfat si sa incerci sa iti vezi deficientele si lipsurile propriei tale autosuficiente, lucru pe care ti-l dorim din toata inima. Nu te-am chemat noi aici, ca sa ai vreo minima indreptatire pentru a ne jigni, facandu-ne perversi, si pentru a afisa un dispret superior pentru ca pur si simplu nu ai nimic de replicat celor care ti s-au raspuns. Nu poti sa dialoghezi, nu poti sa fii rational intr-o discutie, atunci …nu se poate discuta, cu tot regretul si toata bunavointa. Ar fi bine, de asemenea, sa iesi din autovictimizare. Nimeni nu a aruncat cu pietre aici, problema e la tine, pentru ca percepi orice contrazicere a optiunilor tale drept o piatra. In fine, pana una alta, inainte de a adresa altora intrebari, sa nu uiti de singura intrebare adevarata: Ce te-ai face daca Dumnezeu osandeste homosexualitatea? Ai curajul sa raspunzi sincer la intrebarea asta?

Adi:

Admin, promit sa raspund sincer la intrebare daca raspunzi tu primul la cele pe care le-am pus.
AnaR, nu m-ai afectat. Stii de ce? Pentru ca in ziua de azi probabil ai amici/prieteni pe care ii imbratisezi si ii respecti, colegi cu care impartasesti ore si ore din zi, rude cu care poate stai la o cafea, la un picnic, un lider la job care te trateaza cu respect si profesionalism si iti strange mana cand faci un lucru bun. Si printre aceste persoane, unul/unele, probabil sunt gay. Fara sa stii asta, probabil ii placi. Acum, eu nu pot fi unul din cei de mai sus decat intr-o singura situatie- liderul. Dar daca el nu e un om profesionist si receptiv la cei din jur…atunci 100% nu sunt eu liderul tau.

Ma fascineaza faptul ca ati ramas pe legile si mentalitatile de acum zeci, sute de ani. Sincer, nu glumesc cu ce spun acum dar imi doresc sa nu aveti niciunul din voi un copil gay, cu siguranta ar comite pacatul major de a se sinucude din cauza voastra. Imi pare rau, poate va doare asta dar… mentalitatea voastra are o legatura extrem de infima cu esenta credintei si a iubirii. Stiu ca nici o padure nu e fara uscaturi, crimele pe care le-ati comite in numele religiei daca ati avea ocazia… nu mai zic nimic. De ce am pus cele doua intrebari mai sus si n-are nimeni curaj sa raspunda? pentru ca stiti in sinea voastra ce masuri impotriva umanitatii si drepturilor omului ati lua , desigur, totul “In numele lui Dumnezeu”.

Admin, inca un lucru, mi-ai pus acea intrebare. Cand stau in fata lui D-zeu, la poarta Raiului sa zicem, El o sa puna in balanta numai iubirea pe care am trait-o cu un individ de acelasi sex, sau va pune in balanta toata existenta mea? Pentru ca existenta mea nu se rezuma in momentul de fata la sexualitatea mea. Nu mi-am propus niciodata sa fac un lucru bun numai pentru a-mi plati cate un pacat, din contra, am fost crescut in spiritul bunatatii si milei fata de alte persoane, am invatat sa dau din bucata mea cuiva care are nevoie si nu pentru a rascumpara ceva ci pentru ca simt o durere fizica in piept cand vad cum un batran sta la coltul strazii si e vai si-amar de el. Si simt furie cand 10 femei cu baticuri in cap, da, acelea care umplu duminica bisericile, trec pe langa el si ii spun “Lasa-ma ca am si eu problemele mele”. Asa sunt romanii, dau de pomana sau ajuta numai la biserica, in compania altor oameni, sa se faleasca. Nu generalizez dar am vazut multe astfel de cazuri.
Cand spun ca nu imi place Biserica, ma refer strict la o sumedenie de preoti, pentru ca se comporta precum fariseii care l-au rastignit pe Iisus. Nu ma credeti, probati, vedeti cat trebuie sa umble oamenii aia amarati de la sate si de la marginile orasului ca sa se indure preotii de raposatii lor pentru a le face slujba pe o suma mai mica.
V-ati obisnuit sa vedeti numai adevarul vostru, care nu are legatura cu ceea ce inseamna credintasunt satul pana peste cap de babele “credincioase” de la bloc care in fata scarii barfesc si vorbesc de rau pe absolut toata lumea, pentru ca din asta traiesc, asta le tin in viata.

Asa ca Dum,nezeu cantareste tot, nu numai lucrurile cu care tu sau altii nu esti de acord.

Admin:

@Adi:

Fireste ca Dumnezeu cantareste tot. A zis cineva altceva? Insa ia aminte: cantareste TOT. Deci SI pacatele trupesti, deci SI homosexualitatea. Tocmai ti s-a citat din Noul Testament, unde scrie ca “nimeni necurat nu va intra in imparatia cerurilor”. Daca iti iei mantuirea in serios, daca scopul vietii tale este asta, si nu justificarea propriilor tale simtiri, trairi si obiceiuri, atunci nu ai cum sa nu iti pui aceasta intrebare. Scopul vietii crestinului, credinciosului, ar trebui sa fie mantuirea si lucrarea, precum si pazirea poruncilor pe care Hristos le-a lasat exact pentru acest lucru.

La nivel personal, nu exista pacat mic sau pacat mare. Exista doar pacat, iar pacatul e MOARTE, iad, pierderea mantuirii. Faptul ca tu esti homosexual nu ma mantuie pe mine si nu ma absolva de pacatele mele, chiar daca, teoretic, ele ar fi mai mici. Faptul ca tu crezi ca ceilalti sunt impietriti, rai sau mai stiu eu cum, nu te absolva pe tine de pacatul homosexualitatii, oricat ai incerca sa eludezi problema si oricat iti astupi urechile fata de poruncile evanghelice, fata de Biserica.

Pentru noi, asa lipsiti de iubire cum ne vezi, cele doua intrebari ale tale sunt pur si simplu inutile, chiar factice. Nu te ajuta, cu siguranta, pentru ca problema ta, unica ta problema, ca si a noastra, este MANTUIREA sau OSANDIREA. In joc e viata noastra si noi sa dezbatem apa in piua? Cu ce te ajuta acele intrebari in acest sens? Doar ca sa lungim o discutie pe care oricum o eludezi in toate regulile sale discursive? De aceea ti-am raspuns cu o intrebare, singura importanta. Si nu era ceva care sa reclame un raspuns imediat din partea ta, cum gresit ai inteles, o declaratie de infrangere, mai ales ca ai lua-o ca un fel de capitulare in fata noastra. Nu! Trebuie sa intelegi ca acea intrebare e problema vietii tale, DACA vrei macar o secunda sa Il iei in serios pe Dumnezeu. Daca vei capitula, o vei face nu fata de oameni, ci fata de Dumnezeu.

Altfel, ce sa mai zicem. Gandeste-te putin. De cand esti aici ne-ai facut perversi, incuiati, inapoiati si, acum, si criminali. In lipsa argumentelor, recurgi la toate poncifele rasuflate ale celor anti-biserica (exemplul cu babele barfitoare si sumedenia de preoti). Sigur ca toate aceste epitete provin din marea iubire pe care o ai fata de oameni si din toleranta de care dai dovada. Asta in conditiile in care te-am gazduit pe acest site, care nu e agora publica, in conditiile in care ai fost respectat, luat in serios, in care ti s-a raspuns cu atentie si responsabilitate.

Depasind problema ta personala, homosexualitatea si orice pacat, de altfel, se pune si la un nivel obstesc, general, la nivel social. Ei bine, aici chiar conteaza ierarhia pacatelor si modul in care sunt tolerate sau chiar incurajate de societate. Una este sa se tolereze, de pilda, lenea, alta este sa se incurajeze avortul! Diferenta e colosala. O societate care tolereaza acte profund imorale sau chiar criminale e o societate inumana, dusmana fata de Evanghelie si, prin urmare, fata de oameni, chiar daca face aceste lucruri tocmai in numele tolerantei si iubirii. Asadar, ca sa iti raspund totusi la a doua intrebare, care e ceva mai practica, deranjante sunt toate aceste actiuni prin care pacatul e proclamat virtute si chiar drept. Parada gay, actiunile de raspandire a propagandei gay, organizatiile de acest tip, ar fi bine sa fie scoase in afara legii. Personal, nu as vedea rostul penalizarii comportamentului homosexual din spatiul privat, nu ar ajuta, insa asta nu ne impiedica sa constientizam ca dezincriminarea articolului penal fata de homosexualitate, de acum aprox. 10 ani, a urmarit, altceva – ce se intampla acum, nu doar simpla de-penalizare. Oricum, poti sta linistit in aceasta privinta, nu ne facem iluzii ca se va intampla vreodata sa fie scoase in afara legii paradele gay sau organizatiile de propaganda.

In fine, ca sa iti facem totusi pe plac, referitor la prima ta intrebare, ca raspuns iata acest cuvant al parintelui Cleopa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/12/03/parintele-cleopa-si-inima-de-mama/

Alta Alina

Adi lasa impresia ca cerseste ceva, ca e cersetorul caruia i se raspunde cu
”lasa-ma ca am si eu problemele mele”.
Atitudinea lui arata clar ca sufera din lipsa de iubire, si setea lui e mare si neostoita.Pentru ca in sinea lui n-are liniste, se simte asta.
Fratilor,toti cei care i-ati scris, chiar ma gandeam cata rabdare aveti cu el, dar el saracul nu poate vedea asta.
Hai sa-l ajutam rugandu-ne, pentru ca tot ceea ce era omeneste posibil si rational s-a facut, s-a spus, argumentele nu-l conving, oricare ar fi acelea.

Pentru el orice manifestare exterioara prin care ti-ai arata credinta te condamna si te pune in randul babelor barfitoare care-si pun basmaua la biserica de ochii lumii…Sunt lucruri care-l dor si-l framanta, dar totdeauna exterioare lui, el n-are vina, nu poate suporta sa se autoculpabilizeze..

Eu zic ca durerea noastra pentru el si pentru cei ca el nu poate fi descrisa si stiu ca se va simti chiar jignit de vorbele mele.
Totusi… Dumnezeu sa te miluiasca Adi!

Mie personal mi-e foarte frica de Judecata Lui, si nu-mi place sa ma amagesc ca acolo o data ajunsa va trage linia si va face ”bilantul patrimonial” al faptelor mele si ma va plati dupa cum iese pozitiv sau negativ. Cine poate sti cum va fi, cand e sigur ca nimic necurat nu va intra in Imparatie?

Utzu

(…) Fie vorba între noi, teoretic avem puterea de a propune legi şi direct şi indirect, dar asta e o altă discuţie. Presupunând că aş avea puterea de a le implementa, aş încerca să readuc educaţia creştină ortodoxă în conştiinţa publică, în aşa fel încât măcar la modul intelectual să fie înţelese noţiunile de bază ale ortodoxiei. Să fie însuşite măcar la nivel conceptual, pentru a se evita cazurile în care ne croim propria noastră credinţă, după jumătăţile de credinţă cu care operăm. Măcar onestitate intelectuală să avem, dacă nu credinţă! (dacă vom considera culoare mov un fel de roşu, într-un final şi albastru cam tot pe acolo îl vom considera. Tot un fel de roşu, doar că privit fără prejudecăţile unor mentalităţi de sute de ani..)

Homosexualitatea (ca şi orice alt păcat) nu se combate decât prin Biserică şi Sfinte Taine. În mod cert aş interzice defilările cu conţinutul celor de tipul Gay Pride. Având în vedere unde a ajuns societatea acum în mod clar interzicerea şi pedepsirea de pe poziţie de forţă a acestei conduite [la nivel privat] este o cale complet greşită. După cum am mai spus, vindecarea de păcat trebuie să vină din interior, din proprie iniţiativă. Să vă ajute Domnul să vă găsiţi calea mântuirii! Doamne, ajută!

Adi:

Admin, e fascinant cum alegi din opiniile mele numai ce iti convine si ignori cu totalitate, refuzi sa le vezi sau sa discuti despre ele, nu vrei sa accepti ca sunt multe, raspandite, tocmai pentru ca multe au legatura directa si indirecta cu membrii Bisericii. Ma acuzi ca am jignit pentru ca am spus lucrurilor pe nume? Nu e adevarat ca peste jumatate din persoanele care manifesta homofobie in sinea lor sunt exact cum i-am descris? Lasi sa inteleg ca nu am ce cauta pe acest blog, si poate asa e. Dar intr-un asemenea “proces” (ghilimele!) e nevoie de doua parti, si sa nu inteleaga ca reprezint toata comunitatea homosexualilor, nu, ma reprezint pe mine, caci unii sunt degradati, altii sunt poate cu mult deasupra mea. Spui ca pacatul e moarte… as vrea sa stiu un singur om care nu a pacatuit nici macar o singura data in viata lui, caci dupa rationamentul tau, cu totii am ajunge in iad si consideri ca cele doua intrebari pe care le-am pus sunt fara sans. Oare? Nu cumva ti-e teama sa te gandesti la asta pentru ca ar putea scoate lucruri rele la suprafata daca ar fi cazul? Si scuza-ma, dar ai pomenit cuvantul “TOLERANTA”? Ce ai face daca as fi coleg de munca cu tine si ne-am cunoaste de mult timp, ne-am intelege bine, amical, iar intr-o zi ai afla ca sunt gay desi pana atunci impresia ta despre mine ar fi fost una cel putin satisfacatoare? Ai mai avea in minte cuvantul “toleranta”? Nu ai fugi de mine, nu m-ai blama, nu m-ai privi cu ochi urati, nu ai complota impotriva mea? Intrebari retorice. La un subiect sunt pe jumatate de acord cu tine- paradele gay. Spun jumatate caci nu imi place circul pe care il fac indivizii imbracati in femei. Si nu am participat niciodata la o astfel de parada, nici nu o voi face, ca sa lamurim un lucru.

Alina scumpa mea, nu esti draguta? Esti, chiar foarte mult! Incep prin a-ti spune ca nu sunt cersetor, din cate stiu cersetorii nu au laptop, ce sa mai zic de acces la internet.Nu vreau sa ma dau mare dar simt nevoia sa ma fac inteles in fata ta, sunt manager. Nu din ala din duzina, iesit de pe bancile “Spiru Haret”, ci unul care a muncit greu inca din facultate, cat au muncit altii in 10 ani. Nu duc lipsa de iubire scumpa mea, sunt intr-o relatie, de 3 ani de zile. Stiu, te gandesti la sex, la “lucruri scarboase”, la “pacate de moarte” cand scriu aceste randuri dar nu pot decat sa iti spun ca nu astea au stat la baza relatiei mele, si nici nu reprezinta baza ci iubirea, toate sentimentele acelea pe care un barbat/o femeie le simte la inceput, vis-a-vis de prima iubire. Sora mea, ca sa fiu in parametrii limbajului tau, ma bucur ca tu, la fel ca si restul aveti rabdare cu mine , habar n-ai cata trebuie sa am eu u voi, cei care de fapt arunca cu piatra ascunsi dupa versete. iti multumesc din suflet ca te rogi pentru mine. Spune-i lui Dumnezeu in rugaciunea ta sa ma tina sanatos, sa-mi dea in continuare putere de munca, sa-mi tina prietenul si familia sanatosi si sa faca pace in lume. Banuiesc ca la te rogi pentru lucruri bune pozitive, nu sa fie homosexualii omorati, incatusati si trimisi in focurile iadului. Nu ar fi frumos. Dumnezeu nu priveste bine astfel de ganduri, el ne iubeste pe toti, suntem copiii lui cu totii si ne-a lasat fiecaruia liberul arbitru si in final judecata lui conteaza, nu a oamenilor!
Serios acum, nu te ruga pentru mine scumpo, roaga-te pentru saracii de pe strada, pentru batranii care dorm in gari, pentru multimea mare de copii pe care heterosexualii ii fac si ii arunca in cosurile de gunoi sau ii lasa in grija statului, roaga-te pentru casele de copii arhipline, roaga-te pentru corporatiile care isi slugarnicesc angajatii pe salarii de 2lei/ora, roaga-te pentru preotii care si-au luat masinile alea scumpe pe bani publici si din milosteniile tale, roaga-te sa nu se construiasca Catedrala Neamului caci costa enorm de mult tot din banii publici care s-ar putea duce la azilele de batrani, la spitale, la copii, la familii defavorizate!

Uzu… crede-ma “fostii” homosexuali tot homosexuali au ranas, doar ca “pacatuiesc” cu doar cu gandul. Mai urata e treaba cu numerosii homosexuali casatoriti si cu copii care desigur, sunt oameni la casele lor, reprezinta “familia crestina”, si saracii stau pe site-urile de socializare si cauta “amanti” sa-i duca intr-o “calatorie de afaceri” (caci asa se justifica ei in fata sotiilor), sau pur si simplu intarzie acasa caci ..au stat peste program sau au avut sedinte. Desigur, nu pot sa-i judec aspru, pana la urma nu e vina lor, au incercat domne’ dar n-au putut sa fie heterosexuali…si nici societatea nu-i prea ajuta. Si credeti-ma. Sunt multi. O sa spuneti ca e alta propaganda dar stiu ce spun. Ca exemplu, asta e statusul lor comun: “casatorit, doresc o relatie discreta cu un tanar, fara implicatii sentimentale”. (Au in general bucurii la tinerei, chit ca ei au 50 de ani). Puteti sa ma condamnati ca va spun un adevar?

Admin:

@Adi:

Am raspuns cat ne-a permis timpul la cat mai multe idei avansate de tine. Totusi, mai avem si alta treaba…

Ma acuzi ca am jignit pentru ca am spus lucrurilor pe nume?

Nu, ci pentru ca esti ireverentios in dialogul cu ceilalti. De fapt, nu ii respecti, mai simplu spus. Modul in care ai raspuns Alinei o dovedeste cu prisosinta. Nu ai inteles ce a scris ea, ai rastalmacit, nu neaparat voit, ci… pentru ca nu ai urechi sa auzi ce ti se spune, pur si simplu. Problema nu era statusul tau social, felicitari ca esti manager, dar… n-are legatura cu ce discutam aici si nici cu ce a scris Alina.

Nu e adevarat ca peste jumatate din persoanele care manifesta homofobie in sinea lor sunt exact cum i-am descris?

Nu am cercetat pe toti cei pe care tu ii consideri homofobi. Dar ochi sa citesti si minte sa intelegi ce au scris oamenii de aici ai. Ai fi putut constata singur ca nimeni nu arunca cu pietre. Repet: orice contrazicere TU o receptezi ca o piatra. Orice verset din Evanghelie, pentru tine, e o PIATRA.

Dar singura piatra de care te izbesti este propria ta suficienta. Singurul zid de care te izbesti este cel in care te-ai inchis tu wall1singur. Nu mai da vina pe ceilalti pentru ca nu esti aprobat in patima ta. Te asumam ca om, dar nu iti vom aproba patima. Tu vei fi pentru noi nu homosexualul, ci Adi, care are patima homosexualitatii.

Si da, cunoastem cazuri de homosexuali care s-au vindecat DEFINITIV in biserica. Tu afirmi ca nu exista asa ceva. Ba da, exista, iar ce faci se numeste, in psihologie, denial, sau faza de negare a realitatii, mecanism de autoaparare. Si unii dintre noi au avut cunoscuti homosexuali. Nu poti decat sa iti para rau de ei, sa ii compatimesti, asta nu inseamna ca nu ii privesti ca oameni. Ce spui acolo e aberant si gratuit, la noi in tara nu exista zone de ghetou ca in Israel, unde exista obsesia asta a spurcaciunii celuilalt in comunitatile de evrei ortodocsi.

Mai spui ca exista homosexuali ascunsi. Si daca exista ce? Exista si criminali pe lume. Asta nu inseamna ca cei care comit crime sunt condamnati sa ramana criminali. Tu pur si simplu iti interzici posibilitatea schimbarii. Statuezi incremenirea omului in patima care il devoreaza. Apropo, pocainta inseamna tocmai schimbare, la origine.

Si daca toata lumea asta ar lua-o complet razna, asta nu spune nimic despre cum e chemat sa fie omul, despre cum ar trebui sa traiasca OMENIREA. Pe noi nu ne mira degradarea asta generala, doar Biblia se termina cu Apocalipsa iar una din apoftegmele cu care incepe Filocalia este: Va veni vremea ca oamenii să înnebunească şi, când vor vedea pe cinva că nu înnebuneşte, se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor. (Sf. Antonie cel Mare)

Nota noastra:

Dialogul integral este de gasit aici: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/02/19/sodomia-patrunde-si-in-scoala-publica-luna-istoriei-lgbt-sau-propaganda-gay-la-doua-facultati-din-universitatea-bucuresti-si-la-liceul-cosbuc/#comments

Intr-adevar, nu ne ramane, in astfel de situatii, decat ceea ce a aratat comentatorul Alta Alina: rugaciune pentru el, pentru toti cei afectati de aceasta patima si, mai ales, gandul la propria noastra judecata.

Dialog? Ce dialog poti sa ai, cand, daca afirmi ca homosexualitatea este legata de pedofilie, esti trimis la stirile de la ora 5, iar apoi, cand DEMONSTREZI ca asa este, ti se raspunde ca e foarte bine ca organizatiile homosexuale se ocupa de copii?!

Ce dialog sa ai, cand ti se spune ca, iata, m-am rugat la Dumnezeu si nu m-a facut din homosexual heterosexual? De parca Dumnezeu e un comutator, un papusar care sa ne manevreze si sa ne schimbe, fara sa clintim noi insine ceva, fara sa facem noi pasul decisiv catre El, fara sa ne venim in fire ca fiul risipitor.

Probabil comentatorul adi va reveni, va continua in aceeasi linie “autista”, incercand sa demonstreze ca iata, exista homosexuali si sunt oameni obisnuiti, de toata isprava in viata sociala, care muncesc si platesc taxe, dar sunt diferiti de noi doar prin faptul ca “iubesc” o persoana de acelasi sex.

Din punct de vedere religios, acest lucru este lipsit de importanta, pentru ca ceea ce conteaza, pentru fiecare dintre noi, este ceea ce mantuieste si ceea ce osandeste. Un pacat practicat de un om cumsecade in viata sociala nu este mai putin pacat din perspectiva mantuirii.

Din punct de vedere social-civic, si depasind cadrul acestui dialog cu Adi, managerul homosexual, problema rezida in caracterul anti-civic al organizatiilor homosexuale.

Actiunile de incurajare publica a organizatiilor propagandei gay sunt anti-civice si antidemocratice, deoarece acestea au pe agenda “schimbarea mentalitatii” oamenilor. Pe langa faptul ca e total contradictoriu sa ceri majoritatii recunoasterea postuland, in acelasi timp, necesitatea reeducarii ei, este si profund nedemocratic. Un astfel de obiectiv inseamna sa fii indiferent fata de 1) valorile impartasite de societate in ansamblul sau, fata de 2) procedurile democratice la care se poate ajunge la un consens public bazat pe respectivele valori, si fata de 3) dezbaterile rationale la care sunt chemati sa participe toti cetatenii (nu doar cei “corecti politic”!).

Cand, insa, pornesti de la premisa ca cei care resping propaganda drepturilor gay sunt homofobi si intoleranti, fiind necesar sa ii supui unei operatiuni de schimbare de mentalitate, inseamna sa pornesti, din start, cu obiectivul excluderii acestui punct de vedere traditional si a sustinatorilor sai din dezbaterea cetateneasca.

Un alt motiv pentru care aceste organizatii sunt nedemocratice este modul in care isi joaca influenta. Marile corporatii, marile trusturi, precum si institutiile globaliste si ambasadele puterilor vestice sunt cele care le dau aripi si influenta. Iar aici curentul de stanga are o mare problema, pentru ca, desi infiereaza neoliberalismul, corporatismul, globalizarea, hegemonia SUA, amuteste brusc cand vine vorba despre lobby-ul gay propulsat agresiv de aceste structuri.

Prin urmare, intr-o societate democratica, miscarile homosexuale sunt miscari totalitare.

Legaturi:

*

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Cultura desfraului, Cuvantul cititorului, Opinii, analize, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

54 Commentarii la “DIALOG CU UN HOMOSEXUAL: despre respingerea CELUILALT, indreptatire, autosuficienta si anti-civismul propagandei gay

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. In articolul http://www.lifesitenews.com/news/archive/ldn/2007/mar/07032003
  conducatorul proiectului “Genomul Uman” conclude ca homosexualitatea nu e determinata genetic. Cateva citate:

  Francis S. Collins, one of the world’s leading scientists who works at the cutting edge of DNA research, concluded that “there is an inescapable component of heritability to many human behavioral traits.” However, he adds, “for virtually none of them, is heredity ever close to predictive.”

  The heritability estimates for homosexuality is substantially lower than General Cognitive Ability, Extroversion, Agreeableness, Conscientiousness, Neuroticism, Openness, Aggression and Traditionalism!

  Regarding the contributions of genetics to areas such as homosexuality, Dr. Collins concluded, “Yes, we have all been dealt a particular set of cards, and the cards will eventually be revealed. But how we play the hand is up to us.”

 2. Dupa un seminar despre edatie sexuala, am avut o discutie intre parinti despre homosexualitate. O mama a spus ca nu intelege cauzele din care un tanar poate deveni asa tam nesam atras de baieti.

  Legat de asta cineva a dat exemplu despre activitatea intima pe care unii barbati o au cu sotiile lor cand sunt insarcinate, sau faptul ca uneori parintii se joaca cu partea genitala a copiilor, ca.i lasa prea mult dezbracati fata de prieteni sau membri de familie care vin in vizita etc.

  Peste o saptamana de la discutia asta, amica a busit si ne-a spus ca si fiul ei este homosexual cu toate ca se simte atras si de fete si dupa discutia avuta si-a amintit ca atunci cand copilul era micut, tatal lui se juca mereu cu partea genitala a copilului fara insa sa se gandeasca la ceva anume. Isi amintea ca s-a intamplat asa de des, incat au avut si discutii.

 3. Adi sustine ca provine dintr-o familie credincioasa. Nu pot crede ca un om crescut in frica de Dumnezeu sa aiba asa o deschidere catre viata sexuala. In primul rand chiar daca sa zicem ca patima este in noi, totusi exista infranarea. Eu nu am auzit pana acum la homosexuali despre infranare.

  Maica Siluana povestea despre un barbat care si-a dat seama la o anumita varsta ca este atras de barbati. Avea insa o crestere atat de buna si se simtea un barbat adevarat, incat isi respingea dorinta si era decis sa lupte pana la sfarsitul vietii sale, chiar daca asta ar fi insemnat sa raman singur. Am fost impresionata de povestea vietii acestui om, de lupta lui cu patima din el. Asta inseamna adevarat credinta.

  Sunt parinti ai bisericii care au vorbit in diverse conferinte despre unii barbati homosexuali care s-au marturisit, au iesit din anturajele bolnave si pana la urma s-au casatorit si nu vor sa mai aiba nici o legatura cu patima din trecut. Cred insa ca aceste organizatii nu doresc ca cineva sa se faca sanatos, ci doresc sa adune cati mai multi adepti.
  Dureros.

 4. Cu sectanti si cu “adi”,care au indreptatirea cea draceasca, nu trebuiesc angajate discutii,mai ales daca n-am ajuns sa ne hranim cu hrana cea tare.
  Orice pacatos,cat timp isi recunoaste pacatosenia,nu este lepadat de Dumnezeu si cumva, va fi ajutat,prin Intelepciunea necuprinsa a Proniei Dumnezeiesti.
  Eu am cunoscut un “adi” despre care stiind de la inceput cine este(mi-a spus chiar el),l-am ajutat ca pe orice om,insa el nu s-a sinchisit catusi de putin de ajutorul meu si “a scos limba la mine” !
  Cele din acest dialog imi aduc aminte de cele ce ni le-a spus Maica Stareta Marina de la Manastirea Bic, Salaj,pe care am avut bucuria si mangaierea s-o avem oaspete aici la noi.
  Maica Marina, care a fost ucenica a Parintelui Arsenie Boca si, fiind vindecata de cancer de acesta,a stat multi ani in preajma sa, ne-a povestit multe lucruri minunate care arata uriasa statura duhovniceasca a Parintelui Arsenie Boca.
  Ea a avut un vis grozav cu cei din iad,osanditi pentru pacatele mandriei, rautatii si ale puilor lor.Maica i-a intrebat plangand:
  “-Vai,dar de ce ati facut toate acestea,nefericitilor ?”
  “-Asa am vrut noi !”,i-au raspuns ei,burzuluindu-se.
  Fara comentarii…

 5. Doamne ajuta!

  pentru Adi: – CE ATI FACE DACA LA 21, 25 sau chiar 30 DE ANI FIUL VINE ACASA SI SPUNE “SUNT HOMOSEXUAL”?

  Sincer iti raspund: Chiar avem un fiu, ce e drept are 17 ani acum. Daca s-ar intampla ceea ce intrebi tu: 1. am considera ca vestea este extrem de socanta, mai rea ca moartea; 2. am incepe o lupta prin rugaciune si am cere ajutorul doar lui Dumnezeu, Bisericii, duhovnicului si binenteles cu participarea lui directa; 3. am avea rabdare cu el, pentru ca e vorba de salvarea sufletului lui din iadul vesnic in care Dumnezeu osandeste pacatosii nepocaiti; 4. si…daca dupa intreaga lupta(sincer nu stim cat ar dura aceasta lupta, poate dura ani intregi), alegerea lui ar semana cu alegerea ta….ca mama, iti spun deschis l-as considera mort, cu toata durerea pe care ar urma sa o simt in inima mea pana la sfarsitul zilelor mele, dar nu as renunta la rugaciunea continua pentru fiul meu, pentru salvarea lui si intoarcerea lui pe care l-am astepta toata viata asemenea tatalui din pilda Fiului risipitor….

  Iar atunci cand afirmi ca tu crezi in Dumnezeu, dar nu in Biserici si nici in preoti…faci cea mai elementara greseala. De ce? Pentru simplu fapt ca Dumnezeu, Hristos este capul Bisericii, El este Preotul desavarsit, El este Biserica.

  Dumnezeu sa iti calauzeasca pasii inapoi la Adevar. Si lupta nu ai terminat-o, trebuie sa lupti pana la capat. Ai fost infrant de Satana, pe care nu il recunosti, si despre care Sfintii Parinti afirma ca nu suporta sa stea langa homosexuali atat de puternic si de urat le miros sufletele….si dragul meu, nu e nici o poveste, nici o traducere a unor pagani, nici o interpretare ciuntita….HRISTOS E SINGURUL ADEVAR! Revin-o pe cale, Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci intoarcerea si pocainta lui….Salveaza-te cat mai ai timp….timpul e foarte scurt. Cum ai sa stai in fata Judecatorului? Cu ce fapte? Cu aroganta si nepasarea in fata propriului tau suflet?
  Nu e vorba de ura nimanui. Am avut rabdare sa citesc tot ce au postat fratii de la Razboi. Cred ca au dat dovada de mult respect fata de tine, acceptand sa stea de vorba cu tine, sa te asculte…insa e tare pacat ca tu nu stii sa asculti…

  Ai vreme….esti in fata Sfantului si Marelui Post al Sfintelor Pasti. Ai avut atata vointa sa lupti cu sentimentele tale intre 12 si 20 de ani. Incearca din nou, acopera-ti trupul cu platosa rugaciunii, apuca sabia Cuvantului lui Dumnezeu, innoieste-ti inima cu Taina Sfintei Spovedanii, obladuieste-ti mintea cu scutul Postului si ingenuncheaza cu lacrimi in fata icoanei Maicii Domnului si cere ajutor cum nu ai facut-o niciodata….

 6. @Ina
  Consider si eu ca toate acele lucruri care au avut loc in copilarie, au afectat copilul la nivelul subconstientului. Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie. Am avut de suferit de pe urma micilor nuditati pe care si le permiteau parintii prin casa in perioada copilariei mele. Lucruri nevinovate din punctul lor de vedere, dar care pe mine m-au marcat si s-au manifestat mai apoi prin patima. As sfatui parintii sa aiba mare atentie cu astfel de lucruri. Toate nuditatile si intimitatile ar trebui sa se desfasoare dupa o usa inchisa, departe de ochii nevinovati ai copilului.

 7. @Mariana R, ai dreptate si…este dureros.
  Si eu stiu de prietene din copilarie care spuneau ca nu mai vor sa se casatoreasca caci si-au vazut parintii in intimitate. E o greseala mare pe care o fac unii parinti. Imi amintesc ca bunica care s-a spalat toata viata la lighenaj, nici pe spate nu ne lasa sa o spalam, caci ii era tare rusine.

  Multi parinti nu.si dau seama cat de mult gresesc crezand ca acei mici copilasi nu inteleg ce se intampla in jurul lor si de aceea nu se feresc atunci cand au relatii intime:(.

  Apoi o alta mare greseala este dezbracatul copiilor la plaja, acasa in vazul tuturor pana la o varsta de 5-6 ani, fara sa se constientizeze ca nu este nici frumos, nici sanatos pentru copii. Cati dintre noi nu avem poze facute in pielea goala? Si asta era o moda:(

  Dar de toate acestea ne dam seama acum cand sexualitatea se vinde pe toate tonetele de ziare, cand media incurajeaza spre desfrau ca fiind. Daca nu ar fi venit la moda homosexualitatea, nu am fi stiut cati de multi tineri sufera din greselile parintilor.

  Sa-i iertam pe parintii nestiutori ptr greselile lor.

  Doamne ajuta

 8. Argumentele lui adi arata clar slaba pregatire in chiar propria lui cauza.sloganuri de genul:a fi gay este natural,nu s-a revendicat de catre medicina vreun leac,sunt clar instrumente de propaganda homosexuala.chestiunea aceasta se clarifica imediat.daca a fi gay este ceva natural(prin urmare din nastere) de ce toate aceste organizatii gay se lupta sa impuna acest lucru pe plan mondial.aceasta ar fi la o prima vedere aspectul principal.pentru ce te-ai ostenii sa instaurezi ceea ce prin natura ar fi general valabil.desigur,exista argumente teologice si patristice din belsug care iti deschid ochii sa vezi realitatea cruda dar,astea sunt “povesti” scrise si compuse “popi” care traiesc cu secole in urma,prin urmare conceptia este ca noi suntem “retrograzi” iar ei sunt “normali”.aspectul medical este insa unul palpabil pentru ei iar aici nu ai cum sa arunci cu noroi in Biserica pentru ca vine chiar din lumea lor,si atunci ce fac,nu pot denatura situatia dar o pot ascunde.ca dovada ca homosexualitatea a fost stearsa ca fiind boala din registrele medicale(la presiunea comunitatilor gay).nu a spus clar,dar pe ocolite ar fi spus ca relatiile intre persoane de acelasi sex ar fi binecuvantate de sus(pai daca nu patesc nimic evident ca traind in inselare li se pare ca fiind o binecuvantare si nu o parasire) ori acest lucru este fals.sa o luam logic.din binecuvantarea unei relatii reiese fructul -adica copilul,conceput in mod natural,ori la ei acest lucru este imposibil datorita constitutiei fizice.ce am spus aici sunt doar argumente generale,care oamenii de buna credinta l-au expus aici intr-un mod civilizat fara jignire.acest om care a scris aici se afla intr-o grava eroare,el fiind doar inca unul din milioanele de oameni manipulati si inraiti impotriva proprii lor firi si chemarii lor.sa ne ocroteasca Dumnezeu tara de avansarea acestei maladii si la noi.

 9. I-as propune lui Adi sa se linisteasca. Nimeni nu are nimic cu el. Poate doar constiinta lui care il acuza si pe care vrea sa o inabuse … dand peste gura crestinilor, preotilor, Bisericii, heterosexualilor … Singurul de care nu poate scapa este el si aceasta constiinta.

  Tot un principiu lumesc spune ca daca 2 sau 3 iti spun ca esti nebun, pune-ti problema ca s-ar putea sa aiba dreptate.

  Dar sa se linisteasca si sa se detaseze de acest blog, ascultandu-si doar constiinta. Nu conteaza ce ati spus voi, ci daca el e linistit. Pt ca linistea, pacea interioara nu se poate dobandi cind constiinta te acuza, nici cand, simtind ca nu esti pe drumul cel drept, faci eforturi disperate sa-ti indreptatesti (pina la urma, in fata ta) starea, nici cand bravezi spunand ca iubesti si esti fericit, stiind ca multe nereguli se intimpla in taina, cu tine, nici cand te compari cu alti pacatosi si simti parca ca le-ai fi superior in virtute, amagindu-te astfel pe tine.

  Eu atat i-as spune: sa se linisteasca, ca sa vada care este drumul care duce la liniste (interioara, fireste!). Iar cand va ajunge la liniste, va fi fericit.

 10. Desigur, aceasta liniste NU se poate dobandi decit avand un povatuitor si cautand calea linistirii, departand orice te tulbura si cauza tulburarii, pacatul, neregulile pe care le are constiinta ta cu tine.

 11. Atat voi cat si el aveti o atitudine totalitara si rapiti celuilalt DREPTUL SI DARUL DIVIN al libertatii. Nici Hristos nu a insistat atat ca sa-si impuna cuvantul. A zis CINE VREA sa vina sa-Mi urmeze. Tocmai in aceasta sila cu care acaparati persoana altora dovediti patima si bravada si dispret pentru celalalt om. Nu, nu indreptatesc pacatul. Doar ca SPRE HRISTOS se vine de buna voie. Si, din pacate, singur. Daca va veni impins sau convins de altii cineva la Hristos, cel mai probabil ca libertatea lui de a alege se va manifesta mai tirziu nu se stie in ce sens. O sa spuneti ca si daca vine singur se poate asta. Da, dar atunci responsabilitatea ii apartine lui, nu tie, care l-ai impins inainte de vreme. Intelegeti voi oare ca si asta e tot de la drac si patima? Pt ca ati spus sa va arate altii unde gresiti.

  Iesit-a semanatorul sa semene. Asa e o pilda. Nu sa indese in pamint saminta. Doar sa arunce cuvintul lui Dumnezeu, asta este misiunea teologilor, preotilor, misionarilor etc. Pentru ca si cel ce seamana si cel ce secera nu sunt nimic, ci este Dumnezeu, care face sa creasca si sa rodeasca saminta. Iar daca nu semeni in nadejdea Lui, ca saminta va creste si va rodi si vrei ca tu sa o cresti, te smereste Dumnezeu, aratindu-ti neputinta. Desigur, El iti lasa libertatea sa te “nevoiesti” ca un copil fara minte si sa crezi ca tu poti sa faci sa creasca, pina in momentul in care-ti vezi neputinta si orbirea si, pina la urma, necredinta si lipsa de nadejde.

  Deci, daca pt Dumnezeu semeni Cuvintul, de ce n-ai credinta si nadejde ca el va da roade cind Dumnezeu va voi? Sau il semeni cumva ca sa te slavesti tu prin asta, in locul Lui si de asta te zbati atit ca sa rodeasca ACUM? Bine, “te-ai facut ca unul dintre Noi”. Asta i-a spus Dumnezeu si lui Adam in Eden. TI-AI LUAT DARUL, sa te vad ce faci. Stim ce a facut Adam si cum s-a folosit de darul de a vedea binele si raul. Si-a vazut (doar) goliciunea si s-a rusinat. Si daca tot suntem inaintea postului, sa ne vedem si noi goliciunea si sa nu alergam dupa lucruri mai presus de puterile noastre, ci, ale noastre pacate vazindu-le, sa iubim pe aproapele, cu nadejdea ca Dumnezeu vegheaza asupra lumii si va face voia Sa la momentul rinduit, prin alesii Sai, pe care nu-i cunoastem si a caror cinste este bine sa nu le-o rapim (nici nu putem) datorita dorintei noastre de slava si de stapinire. Amin. Va doresc un post binecuvintat, cu smerenie si mult folos duhovnicesc. Bucurati-va intru Domnul!

 12. Adi,

  Mintuirea sufletului este cea mai fina si mai grea activitate de management. Nu poti fi neutru. Ori duci “institutia” la faliment, ori o faci sa infloreasca. Depinde de priceperea managerului, de cunostintele, interesul si experienta pe care le are, de sensul in care doreste sa dobindeasca profitul. Pt ca, daca nu vrei sa-l faci sa se desavirseasca in bine, sufletul are aceasta tendinta sa caute ceva mai presus de el, sa caute desavirsirea. Si se “desavirseste” in rau. Chestiune de management si de marketing si de strategie. Fraiele “institutiei” sunt in miinile tale. Daca vei trage spre Dumnezeu in mod cinstit si sincer, vazindu-ti pacatul (de care nimeni nu e lipsit), El iti va raspunde. Daca nu tragi sincer spre Dumnezeu sau chiar tragi spre lume si diavol, nu trebuie sa te inspaiminte rezultatele. Vor fi tot mai rele, pina in punctul in care revenirea la Dumnezeu va fi extrem de grea, caci pacatul practicat mereu devine a doua natura si tu iti adormi constiinta, nedeosebind binele de rau.

  Iti doresc sa fii, dar, cel mai bun manager al sufletului tau si sa-i dai acestuia ce crezi ca are nevoie un suflet ca sa inainteze. Sensul il stabilesti tu. E dreptul fiecarui om sa aleaga si toti vom fi judecati chiar dupa ceea ce alegem – cum am realizat managementul sufletului nostru si ce am ales, dintr-o lume care ne-a oferit toate posibilitatile ca sa crestem atit in bine, cit si in rau.

 13. @Andreea:

  Ati citit oare? Si daca da, ce ati inteles de ati ajuns la concluzia asta…

  Faceti va rugam o separatie intre misionarism, care inseamna sa mergi in lume si sa incerci sa convertesti, si ce a fost aici: un dialog, care NU a fost deschis de noi, care NU a fost cautat de noi, si care NU a avut ca scop convertirea silita a comentatorului Adi, ci, indeosebi, lamurirea unor falsuri in care el crede. Atat timp cat el a scris la noi, aceasta era singura modalitate normala de a reactiona. Cealalta era spamul – probabil asta ar fi fost mai coerent legat de darul divin al libertatii?

  In ceea ce priveste libertatea, probabil v-au scapat urmatoarele raspunsuri catre Adi:

  De aceea ti-am raspuns cu o intrebare, singura importanta. Si nu era ceva care sa reclame un raspuns imediat din partea ta, cum gresit ai inteles, o declaratie de infrangere, mai ales ca ai lua-o ca un fel de capitulare in fata noastra. Nu! Trebuie sa intelegi ca acea intrebare e problema vietii tale, DACA vrei macar o secunda sa Il iei in serios pe Dumnezeu. Daca vei capitula, o vei face nu fata de oameni, ci fata de Dumnezeu.

  Sau aici:

  Nu e nevoie sa te spovedesti 10 ani. O singura lacrima, un singur gand sincer, curat, indreptat catre Domnul, ar fi de ajuns. 1 secunda, un gand, o durere a inimii, atat iti trebuie, nu ani de zile.

  Nici Dumnezeu nu te va silui, nu iti va forta vointa. Te lasa asa cum vrei tu.

  Se poate pune problema de ce ne-am lungit atat de mult cu el, cand era evident ca nu porneste de pe pozitii de deschidere, ca nu e receptiv, asa cum spunea Alin-7. Asta da, se poate spune, se poate chiar reprosa, insa rogu-va, incetati cu prostiile, mai ales cand chia dvs ii dati tot felul de sfaturi pe care nu vi le-a cerut – nimeni nu l-a fortat cu nimic si nu l-a obligat la nimic pe Adi.

 14. Astazi, am ascultat (exact cind va scriu) la radio Lumina Severin un cuvant al parintelui Rafael un cuvint care ar putea fi un raspuns pt.Adi

 15. @ ion:

  Ar putea fi daca ni l-ati impartasi 🙂 Sau l-ati gasi cel putin in conferinta unde a fost rostit.

 16. Greselile pe care parintii le comit fata de copiii lor sunt multe, majoritatea acestora fiind de-a dreptul uriase. Unele dintre cele mai “gustate” “glume” care se fac cu copiii sunt cele cu conotatii sexuale, speculandu-se pudoarea lor. Este, de fapt, un soi de perversiune… O mare porcarie iresponsabila, mare de tot.

 17. @Andreea

  “Atat voi cat si el aveti o atitudine totalitara si rapiti celuilalt DREPTUL SI DARUL DIVIN al libertatii.”

  Dreptul si darul divin cand vine vorba de drepturi pentru homosexuali, propaganda homosexuala etc?

  Probabil, nu ai copiii si esti de pe pozitia in care “iubesti” pe toata lumea indiferent de convingeri.

  Atata timp cat homosexualii astia au stat cuminti in casele lor si nu au iesit la parada pe strada, noi nu am avut nimic cu ei.

  Din nefericire ei vor drepturi. Ei vor sa infieze copii, ei impun idei precum ca exista o alegere in viata: ori hetero ori homo, ei vor sa le fie cunoscuta activitatea sexuala de catre copiii in scoala. Ei vor drepturi egale. Egale cu cine, te.ai intrebat asta?

  A cui libertate este atacata, a noastra sau a lor?

 18. @Ina:

  Totusi Andreea se referea, probabil, doar la cazul comentatorului Adi, nu la problema organizatiilor gay. In rest da, achiesam.

 19. @ Ina
  Dreptul si darul divin cand vine vorba de drepturi pentru homosexuali, propaganda homosexuala etc?

  Nu! Nu la asta ma refeream, ci la dreptul de a alege liber mintuirea sau pierzarea sufletului sau, la darul libertatii, pe care Dumnezeu i l-a dat oricarui om. Asa cum si eu am dreptul sa-mi feresc copilul de propaganda si de compania gay-lor si de vederea pacatului trupesc sub orice forma, la care indeamna uneori si presa si TV sub pretextul emanciparii.

  Probabil, nu ai copiii si esti de pe pozitia in care “iubesti” pe toata lumea indiferent de convingeri.
  As vrea sa am darul de a putea iubi pe orice om ca pe mine insami. Insa, din pacate, nu-l am. Cu toate acestea, este o diferenta intre a iubi omul, creatia lui Dumnezeu si a iubi pacatul lui sau intentia (uneori frumos invelita in bine) de a face rau altora.

  Egale cu cine, te.ai intrebat asta?
  Bineinteles ca da. Nici eu nu sunt de acord cu manifestarile lor publice. Pt “alegerea” lor (si asta discutabila daca s-a facut in libertate sau sub anumite influente voite sau presiuni) nu-i judec eu. Dar pt ca, intr-adevar, incalca libertatea altora si-i indeamna direct sau indirect si pe altii la acest pacat cred ca este necesar sa luam atitudine, mai ales pentru a-i feri pe copii si tineri de o spurcaciune ca aceasta, nu de la ei venita, ci de la gay.

  In general, ma refeream la altceva: la faptul ca doua pietre tari nu pot sta una linga alta. La faptul ca e suficient sa cunoasca invatatura crestina si sa-si constientizeze pacatul. Iar daca vrea sa se spovedeasca, e mai bine sa o faca la un duhovnic, nu pe un site. (De ce aceasta dorinta de a se da in spectacol in public?) La faptul ca si @admin si @Adi sunt tari, fiecare pe pozitia lui (nu spun ca e rau sau ca trebuie sa cedeze si sa faca compromisuri, nu!!!!!) si ca ori discutia nu are sens si nu merita sa piarda timpul, ori e vorba de orgolii si atunci se lupta o patima cu alta.

  @admin
  Atat timp cat el a scris la noi, aceasta era singura modalitate normala de a reactiona.
  Da, dar nu de a insista atit asupra acestui subiect. Sau cumva credeti ca el nu stie, in sinea lui, ca greseste, sau ca nu cunoaste invatatura Bisericii legata de acest subiect? De asemenea, nu mi-a placut tonul provocator al discutiilor. In rest, daca tineti mortis sa va aparati opiniile si in fata mea, va rog sa o faceti pe alt ton.

 20. @Andreea:

  Daca v-ati simtit vexata de tonul folosit, atunci puneti-va in locul celuilalt si incercati sa va dati seama, macar putin, ca ati exagerat cu observatiile (chiar acuzatiile) dvs. Sigur, nu va putem sili sa recunoasteti acest lucru, ramane la latitudinea dvs si e libertatea dvs sa incercati sa intelegeti unde anume ati exagerat cu critica tuturor celorlalti si de ce acest lucru nu tine deloc de smerenia la care ati facut apel.

  In ceea ce priveste tonul provocator, atunci cand faceti afirmatii, e bine sa le ilustrati cu exemple sau sa le explicati. Dupa dvs, ar fi trebuit sa lasam comentariile sale pur si simplu si atat? Alta alternativa nu ne lasati, se pare, de vreme ce sunteti sigura ca stie invatatura Bisericii, desi el o nega si o combatea, cu subiect si predicat, si, de asemenea, afirma explicit ca nu greseste cu nimic, ci ca noi ne aflam in greseala.

 21. @admin
  Daca eu am exagerat, imi cer scuze.

  Va las orice alternativa doriti. Doar mi-am exprimat un punct de vedere. Insa ca principiu, nu poti sa combati decit ceea ce cunosti. Daca nu si accepti, cu subiect si predicat, asta e altceva.

 22. Critica se referea la cel ce a scris, nu la toti. Nu exagerati acum dvs.

 23. @admin
  Nu stiu care dintre noi s-a simtit mai vexat.

 24. @Andreea:

  Iar noi ne cerem iertare. Era vorba doar despre faptul ca din afara e usor de criticat, chiar crezand ca facem dreptate sau ca suntem smeriti, fara sa ne gandim ca ceilalti au incercat, bine, prost, dar au incercat sa raspunda intr-un mod asumativ (s-au discutat idei, fapte, nu oameni) unor probleme pe care nu le ei le-au ridicat.

  Asta irita, uneori, lucru pe care de altfel nu l-am ascuns.

 25. As zice sa incheiem aici.

 26. DE CE “COMUNITATEA GAY” NU ESTE O COMUNITATE
  Bogdan Mateciuc

  Homosexualii de pretutindeni încearcă să se prezinte pe sine, în comunicate si în aparitiile în mass-media, ca o “comunitate. Cea mai folosită sintagmă, preluată dintr-o politete iratională si de canalele media, este “comunitatea gay”.
  Expresia a fost creată de activistii homosexuali – de acei homosexuali dedicati promovării publice a homosexualitătii si a drepturilor pentru această categorie de oameni – în scopuri politice.
  Expresia serveste cel mai bine dorintei acestor oameni de a fi acceptati si de a pretinde drepturi sociale: drepturi de a se căsători, de a adopta copii, de a-si desfăsura nestingheriti toate actiunile în societate. Pentru ei, orice încercare de limitare a actiunilor sau planurilor lor reprezintă “discriminare” si “homofobie”.

  Termenul de “comunitate” contine în el o premiză esentială, aceea că membrii comunitătii sunt caracterizati printr-una sau mai multe trăsături imuabile – înnăscute si/sau care nu se pot schimba. Asa cum în România, chinezii sau orbii formează comunităti, asa încearcă si homosexualii să se prezinte drept comunitate.

  Înainte de a arăta de ce folosirea termenului de “comunitate” este frauduloasă în cazul homosexualilor, trebuie să lămurim mai întâi ce este un homosexual.
  Potrivit dictionarelor, un homosexual este o persoană – bărbat sau femeie – atrasă afectiv si sexual de persoane de acelasi sex. Însusi termenul “homosexual” indică ce anume îi caracterizează pe acesti oameni: relatiile sexuale cu cei de acelasi sex. De altfel, în afară de siturile oficiale ale asociatiilor lor, care încearcă să prezinte o imagine decentă, siturile personale ale homosexualilor abundă în obsesii si fotografii sexuale, desigur, cu acelasi sex.

  Folosind termenul de “comunitate“, acesti oameni încearcă să ne spună că ceea ce îi caracterizează pe ei este un lucru natural, înnăscut si ne neschimbat. Asa cum un negru nu poate deveni chinez, asa nici un homosexual nu ar putea deveni heterosexual. Asa stând lucrurile, ar fi firesc ca si această “comunitate” să se bucure de aceleasi drepturi ca si celelalte comunităti, pentru a nu crea, asa cum le place lor să se victimizeze, “cetăteni de mâna a doua”.

  Totusi, cât de înnăscute sunt acele acte care îi caracterizează pe homosexuali? Cât de înnăscute sunt pornirile lor de a se culca cu persoane de acelasi sex?
  Lăsând la o parte stirile de senzatie din presă, precum si emisiunile pseudo-stiintifice ale unor canale gen Discovery, putem afla că oamenii de stiintă nu au găsit nici o “genă a homosexualitătii”. Toate studiile, inclusiv cele realizate de homosexuali, în încercarea de a demonstra că asa s-au născut, au esuat. Informatii extensive pe acest subiect pot fi găsite pe situl http://www.homosexualitate.ro.

  Mai mult, sunt oameni care au abandonat comportamentul homosexual. Oameni care, după ce ani de zile au făcut parte din asa-zisa “comunitate gay” si i-a promovat interesele, au decis să renunte la homosexualitate. Ei sunt astăzi heterosexuali, oameni căsătoriti, cu copii, care nu mai au nici o legătură cu acel stil de viată.

  În consecintă, cei care întretin relatii sexuale cu persoane de acelasi sex constituie o “comunitate” tot atât de mult cât constituie si cei care vor si întretin relatii cu minori sau cu animale. De altfel, în Statele Unite si în Olanda deja există asociatii si “comunităti” ale pedofililor, care folosesc aceleasi argumente folosite de homosexuali: asa s-au născut, dreptul la iubire, tolerantă si nediscriminare. Începând de mâine, si în România putem avea, alături de “comunitatea” homosexualilor, o “comunitate” a pedofililor sau o “comunitate” a gerontofililor, persoane care vor pretinde si ele drepturi, pentru a nu fi “cetăteni de mâna a doua”.

  Argumentatia homosexualilor, în solicitarea dreptului de a se căsători si în luările de pozitie fată de Proiectul civic pentru modificarea Constitutiei, pleacă de la premiza intrinsecă că homosexualii alcătuiesc o comunitate. Comportamentul sexual nu califică pe nimeni la statutul de “comunitate” si nici la acordarea de drepturi.

  Explicatia propagandei pro-homosecsualitate si a principalei tehnici de manipulare – simplu si pe intelesul tuturor. Nu trebuie sa fi manager ca sa pricepi pana unde se intinde patima si de unde se hraneste aceasta prin propaganda.
  sursa: http://www.alianta-familiilor.ro/grup.html

 27. “Si pe drum intreba pe ucenicii Sai,zicand:Cine zic oamenii ca sint Eu ?
  Iar ei au raspuns:Unii,Ioan Botezatorul,altii Ilie,altii Ieremia sau unul din prooroci…”
  Oamenii pot vedea gresit Adevarul,unii vad intr-un fel,altii in alt fel.
  Referitor la discutiile pe tema homosexualitatii,sa lasam propriile pareri si s-o vedem prin marturiile Sfintilor care au cunoscut neinselati Adevarul.
  Si ce vorbesc Sfintii despre asta ? Pai vorbesc cu multa asprime,fara menajamente fata de acest pacat teribil care se face in trup.
  Chiar daca asta nu place la oameni si,conform perfidei sintagme,nu este “corect politic” ! Noi nu semanam samanta noastra,ci trebuie sa semanam asa cum ne-au invatat Sfintii.Si chiar pacatosi fiind noi,nu putem gresi,caci nu urmam voia noastra,ci urmam sfaturile celor care au cunoscut pe Dumnezeu.Noi credem in Dumnezeu,insa nu-L cunoastem,deci hai sa-i ascultam pe Sfinti, ca sa nu gresim !
  Si,daca judecand cele ce vedem prin invataturile Sfintilor Parinti,ramanem chiar singuri in fata lumii,nu am pierdut nimic.Altfel,totul este fatarnicie frumos ambalata,din “iubire” de oameni (alta sintagma perfida)!

 28. @Andreea,

  Atat voi cat si el aveti o atitudine totalitara si rapiti celuilalt DREPTUL SI DARUL DIVIN al libertatii. Nici Hristos nu a insistat atat ca sa-si impuna cuvantul. […] Nu la asta ma refeream, ci la dreptul de a alege liber mintuirea sau pierzarea sufletului sau, la darul libertatii, pe care Dumnezeu i l-a dat oricarui om […] SPRE HRISTOS se vine de buna voie. Si, din pacate, singur, responsabilitatea ii apartine lui, nu tie, care l-ai impins inainte de vreme. Intelegeti voi oare ca si asta e tot de la drac si patima? […]

  Primele doua comentarii le-am inteles, mai incolo nu am inteles, de ce v-ati zburlit la noi. Era vorba un dialog, caci atat timp cat cineva iti raspunde si iti pune noi intrebari, este politicos sa-i raspunzi. De aici si multimea interventiilor (care v-au iritat).

  Dreptul de a pacatui il are, fireste, oricine si acest drept nu poate fi rapit. Dar si oricare dintre noi are libertatea de a raspunde la o interventie precum considera, iar dvs. tocmai ne-ati contestati acest drept (daca tot vorbiti de libertate). Acum, va intreb, cand vezi pe cineva ca se indreapta cu pasi siguri spre prapastie (una pe care poate nu o vede), nu incercerci sa intervenii, pentru a-i salva viata? Dvs. certati pe cei care tipa la respectivul, avertizandu-l ca drumul pe care este duce in prapastie, si spuneti ceva de genul “lasati omul sa moara daca vrea sa o faca, e liber sa moara, ce aveti cu bietul om? Are grija Dumnezeu.” Bun, numai ca Dumnezeu se manifesta si PRIN OAMENI (in lume cel putin).

  In plus, este chiar un pacat sa nu avertizezi pe aproapele tau atunci cand greseste, mai ales cand vine la tine si te provoaca la discutie. Este bine sa stiti ca in indreptarul de Spovedanie e mentionat acest pacat: “Nu am mustrat păcatul altora, când a fost vremea a face acest lucru.” (indreptarul P.Cleopa) sau “N-am inlaturat raul pe care l-am vazut venind peste aproapele meu pe cat mi-a stat in putinta”.

  Iesit-a semanatorul sa semene. Asa e o pilda. Nu sa indese in pamint saminta. Doar sa arunce cuvintul lui Dumnezeu, asta este misiunea teologilor, preotilor, misionarilor etc.

  S-au adus argumente (destule ce-i drept, dar pertinente), nu s-a “indesat” pe gat informatia. Fiecare a spus ce a avut de spus, pentru a se simti impacat cu propria constiinta ca a facut tot ce a putut pentru a atrage atentia.

  Sau cumva credeti ca el nu stie, in sinea lui, ca greseste, sau ca nu cunoaste invatatura Bisericii legata de acest subiect? De asemenea, nu mi-a placut tonul provocator al discutiilor. In rest, daca tineti mortis sa va aparati opiniile si in fata mea, va rog sa o faceti pe alt ton.

  Nu stim daca stie sau nu, caci nu putem cunoaste gandul omului. Daca nu stie? Am fi putut sa facem aceasta greseala a presupunerii si pe urma sa stam linistiti? Eu nu cred.
  Din pacate ati trecut peste faptul ca adresarea a fost una frateasca, deschisa, si nu una incruntata sau ostila. Majoritatea celor ce i-au raspuns au facut-o intr-un mod politicos, fara sa-i adreseze injurii sau rautati, dimpotriva, cel pe care il aparati s-a comportat argogant, pe alocuri jignind, oarecum gratuit. Iar dvs ati facut cam la fel, ne-ati facut totalitari, patimasi si influentati de “draci” in atitudinea noastra excesiv de saritoare. Si va mai plangeti de tonul provocator al discutiilor… N-ar strica sa va revizuiti dvs insiva tonul, daca aveti aceasta pretentie. Nu aveti niciun drept sa ne vorbiti astfel, iar motivul este foarte subtire si chiar nu aveti dreptate. Cand esti intrebat raspunzi, fiti sigura ca nu multimea raspunsurilor/sfaturilor/argumentelor il indeparteaza pe acesta de Biserica. S-a vazut ce atitudine are vis-a-vis de preoti, credinciosi, de Biserica in general. I s-au oferit niste puncte de vedere, este liber sa aleaga sa creada ce doreste. Eu am totusi speranta ca poate aceste seminte sadite vor rodi undeva in viitor, cu ajutorul si mila lui Dumnezeu… Doamne, ajuta!

 29. @ Mirela

  Cred ca subiectul nu merita atita atentie. De asta m-am iritat, cum ziceti dvs. Si pt faptul ca, oricit de pacatos ar fi cineva, a-i da o bogatie de avertismente, mustrari si argumente, cum spuneti, pt el ar putea echivala cu a-i sari in cap. Nu stiu cit folos a dobindit din aceasta discutie. Nu stiu daca a dobindit raspuns la ceea ce il framinta cu adevarat sau daca a aflat calea si/sau motivatia de a iesi din acest pacat. Sigur ca nimeni nu ne impiedica sa nadajduim ca unele cuvinte vor rodi, din mila Domnului, intr-un fel. Dar mi se pare ca ar trebui sa fim mult mai prudenti cu cuvintele cind ne adresam unui suflet deja ranit. Si inca cu ce rana! Pentru ca, in multe cazuri, indicatiile acestea crestine date cu multa acrivie, din fotoliul de acasa, fara a cunoaste omul, nu fac decit sa adinceasca rana unui astfel de suflet si sa-l indeparteze si mai tare de crestini si de Biserica. Si nu stiu daca, in acest caz, ati mai spune ca aveti constiinta impacata ca v-ati facut datoria fata de pacatos. Daca pe dvs v-au ranit remarcile mele, care se doreau a fi un indemn la a cintari bine cuvintele pentru a nu face dintr-o buna intentie prilej de mai rau, va dati seama cum suna cuvintele care s-au scris aici, in inima unui astfel de om ranit, repet. De asemenea, ar trebui sa tinem cont ca, in stadiul in care se afla, e prea mult a-i cere sa lase pacatul acum si sa il vedem miine ca se roaga si posteste si traieste in curatie trupeasca sau linga o fata.

  Imi aduc aminte de un parinte care povestea ca avea paracliser un baiat care fuma. Si i-a spus ca, daca va mai fuma, il va da afara. Dupa citeva luni de la aceasta discutie, l-a gasit pe treptele bisericii fumind si l-a intrebat: ce faci? Ce am vorbit noi sa te lasi de fumat? Si el a zis: da, m-am lasat.Cum te-ai lasat Dar acum ce faci? E, asta e asa, o tigara. Nu mai fumez 2 pachete, ca inainte. Numai cine n-a trecut prin acest razboi care te copleseste cind vrei sa te lasi de o patima, nu intelege ce inseamna asta si cit de greu poti sa spui ca te-ai lasat de un pacat care a devenit patima. Daca doriti sa spuneti asa, din aceasta perspectiva eu ii iau apararea lui Adi. Nadajduiesc insa ca va avea vointa si va face nevointa necesara de a se lasa de acest pacat.

  A fost si greseala lui ca a deschis acest subiect pe net, iar nu la duhovnic. Daca cauta cu adevarat vindecare si iesire din pacat, cu siguranta ca va gasi la duhovnic, prin ascultare. Si din nou, nadajduim ca e asa si nu e doar orgoliul de a-i provoca pe crestini.

 30. @Andreea:

  Este o eroare de perceptie la mijloc. Cel putin noi nu am avut intentia sa facem o sedinta de psihoterapie ortodoxa, ci sa aratam cam cum ar arata o dezbatere intre un crestin si un homosexual in care se cantaresc, rational, argumentele fiecarei parti (acolo unde exista argumente). Diferenta intre cele doua situatii este apreciabila si, daca nu se intelege, atunci e normal sa iasa tot felul de confuzii, neintelegeri, etc.

 31. Nu doream sa spun din perspectiva parintelui, precum in intamplare, nici n-as puta sa dau vreun ultimatum. Indicatiile cu acrivie din fotoliu (de unde altundeva, fiind in fata unui computer) nu stiu in care dintre comentarii le-ati sesizat. In mare i s-au dat niste pasaje din Sf. Scriptura (cu acrivie sau nu, asa ne-au fost lasate) si niste argumente rationale, nu mustrari, nici ofense sau cuvinte dure (poate or fi fost exceptii dar nu le-am sesizat), nu in comentariile tuturor, cu atat mai putin ale admin, care a fost foarte ingaduitor si deschis spre dialog. Asadar, nu vad de unde rana provocata pe acest site. Sau poate nu sunt destul de sensibila eu. Insa eu una am fost foarte atenta la ce spun, sa nu ranesc cu ceva. De asta v-am si raspuns, m-a nedumerit reactia dvs. pe care am considerat-o usor nedreapta. Mai ales ca unele vorbe au fost spuse cu durere si dragoste, nu amenintator sau stiu eu cum… Cred ca dialogul niciodata nu strica, daca e purtat pe un ton politicos si cu buna intentie. Iar argumentele nu pot rani niciodata, doar ofensele, iar acestea eu nu le-am observat. In fine, cum o fi, Dumnezeu sa il lumineze pe Adi, ca si pe noi toti.

 32. Pingback: SAPTAMANA URACIUNII SODOMITE: GayFest 2012, vasta agresiune propganadista care va culmina cu PARADA GAY (”Miscarea Diversitatii”) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 33. Pingback: Azi, in Bucuresti, MARSUL GAYFEST – parada sodomiei/ OBIECTIVUL SECRET AL AGENDEI PENTRU DREPTURILE HOMOSEXUALILOR – LEGALIZAREA PEDOFILIEI?/ Biserica Bulgariei condamna parada gay. Biserica noastra tace si in acest an?/ “Revolutia famil
 34. Pingback: DESPRE HOMOSEXUALITATE CA PACAT SI BOALA cu Parintele Pantelimon Șușnea si Staretul Iustin Miron de la Oașa -
 35. Pingback: INTRE PERVERSITATE SI LASITATE. Articolul saptamanii despre activistii pidosnici si prea-pasivii "pravoslavnici" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 36. Pingback: RADACINILE FASCISTE ale organizatiilor PRO-GAY si ANTI-CRESTINE. Hitler: Casatoria traditionala este impotriva naturii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 37. Pingback: Un text de acuta actualitate: Toleranta şi “corectitudinea politica”: NOUA MILITIE A GANDIRII (“SPIRITUALA”) SI NOUA REEDUCARE TOTALITARA ANTICRESTINA. Directivele staliniste se aplica la litera astazi. Se intorc anii `50? -
 38. Pingback: DEMONTAREA PONCIFELOR PRO-HOMOSEXUALITATE. Totalitarismul inversiunii si sfarsitul omenirii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 39. Pingback: Ce se ascunde sub agenda casatoriilor homosexuale: TIRANIA BIOPOLITICA, DISTRUGEREA FAMILIEI SI CONTROLUL REPRODUCERII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 40. Pingback: HOMOCRATIA INVADEAZA ROMANIA?/ "ACCEPT" organizeaza iarasi GAYFEST si MARSUL DIVERSITATII. Sau PARADA UNEI DIVERSIUNI AMERICANE?/ Casatoria homosexuala din UK: LIDERUL ANGLICANILOR considera ca tema nu tine de credinta! - Razboi întru Cuvânt -

Comentariile sunt inchise.

Formular comentarii

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare