“DUBIOSII”. “Primul pas spre lichidarea unui popor este sa-i stergi memoria”

30-09-2011 1 minut Sublinieri

Varianta cominternista a Turnului Babel

George Radulescu: Dubioşii

Oricine încearcă astăzi să repună, public, în discuţie anumite evenimente istorice, dintr-o perspectivă care să nu jignească anumite sensibilităţi naţionale, este numai bun de pus la stâlpul infamiei.

Însă cu cât arunci mai dihai cu lături în istoria ţării tale, cu atât „te califici” să fii băgat în seamă, să ţi se ceară părerea. Cu alte cuvinte, devii „conform”, agreat, încadrabil. Desigur, pe un anumit palier. Pentru a urca în „organigramă” trebuie să prestezi cu zel, să mânjeşti cât mai multe clanţe, astfel încât imberbii care cutează să le apese nu numai să-şi năclăiască mâinile, dar să mai şi duhnească.

Agresivitatea celor care abordează, unilateral, teme istorice seamănă cu ceea ce se întâmpla în România anilor ’50, atunci când se striga cu înflăcărare: „Stalin şi poporul rus, libertate ne-au adus!” Ironia sorţii este că acea specie kominternistă din urmă cu 60 de ani s-a perpetuat biologic până în zilele noastre. Tot ea dă „certificate”, „validează” teorii şi perspective asupra istoriei recente. Istorie pe care înaintaşii ei în linie directă au scris-o într-un fel detestat acum de propriile progenituri. Mai grav, specia în cauză face prozeliţi de ocazie, „specialişti” dornici să se legitimeze cumva oploşindu-se în proximitatea voinicilor clipei. Ei, laolaltă, împart „indulgenţe” politico-istorice şi tot ei le retrag.

„Primul pas spre lichidarea unui popor, spunea istoricul ceh Milan Hubl, este să-i ştergi memoria. Îi distrugi cărţile, cultura, istoria şi altcineva îi scrie alte cărţi, îi dă o altă cultură, îi inventează o nouă istorie. Între timp poporul începe să uite ceea ce este şi ceea ce a fost, iar cei din jur îl vor uita şi mai repede”.

Sigur, în vremurile pe care le trăim nimeni nu-ţi mai înfige mâna în beregată, nu te mai scoate din casă în viul nopţii şi nici nu te mai duce în beciurile vreunei clădiri cenuşii cu gratii la geamuri. Astăzi, metodele de a le închide gura „neconformilor” sunt mult mai subtile decât în anii ’50. De pildă, nu le dai spaţiu de exprimare, le tai din resurse, le pui în cârcă apartenenţe dubioase şi cochetării condamnabile. Pe scurt, îi prăfuieşti bine!

Aşa le arăţi şi ălora, mai fragezi, pe care i-ar putea duce mintea la te-miri-ce, că „gura bate fundul”, că mătrăşirea din „lumea bună” are consecinţe directe asupra „standingului”, asupra stării materiale. Adică, nu poţi să prosperi, mon cher, împiedicându-te de „prinţipuri”, întrebându-te cât de corect este „political correctness”-ul altora. Îţi asumi şi gata! Repede, cu mâna la ochi şi cu pantalonii în vine. Un hap ş-poi… numai desfătări!

Omul cu ritm liturgic al lui Mircea Vulcănescu şi al generaţiei sale a devenit subversiv, de nedorit în preajmă, pentru că are „prostul obicei” de a rosti adevăruri.

Şi mai are un cusur: e greu de privit în ochi.


Categorii

Articolele saptamanii, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Istorie, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Rânduială de rugăciune în Postul Paștilor

Comentarii

41 Commentarii la ““DUBIOSII”. “Primul pas spre lichidarea unui popor este sa-i stergi memoria”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. aici nu a aparut inca nici-un comentariu.pentru ca oamenii nu vad pericolul atunci cand este prea mare.sau cine vede este cazut parca in deznadejde.ce rost ar mai avea sa chemi oamenii la trairea constiintei de neam,de cetatean al unei tari cu istorie,de asumare a acelei istorii…
  nu.nu se poate.cocalarizarea.acesta este trendul.
  adolescentii din bulgaria mai treji decat parintii lor,la fel cum au fost adolescentii care strigau : vom muri si vom fi liberi candva pe strazile din bucuresti.si au murit.ca sa transforme iliescu romania in cocalaria.
  au faptuit colrctivizarea,au chinuit detinuti politici,au devalizat revolta poporului roman,au facut de bascalie numele romaniei,sunt cozi de topor pt tot eresul occidental si-l “recicleaza” pe Iisus Hristos,ca sa dea crucile si clopotele la fier vechi.
  si cine poate sa glasuiasca tace.pacatul tacerii.compromisul care scoate oamenii in strada.
  biserica care tace,tace,ca apoi sa ia atitudine (azi in Bulgaria…) impotriva iesirilor violente in timp ce rromii vantura sabii si arme de foc.
  de si la ei ca si la noi.discriminarea pozitiva politica la nivel de stat,de UE,nu?
  dar sabia pe care Domnul Iisus Hristos ne-a spus sa o cumparam vanzandu-ne haina de pe noi,adica adevarul,nu se rosteste.
  ROMANIA A DEVENIT O TIGANIE IAR DUSMANII,ADICA ROMANII SUNT SORTITI PIEIRII PRIN STERGEREA MEMORIEI COSTIINTEI DE NEAM.

  Stefan Cel Mare si Sfant,si nu numai el,nu tinea discursuri paganilor decat cu taisul sabiei.asa erau vremurile atunci.
  astazi,adevarul rostit este sabia.
  asta daca nu cumva trebuie sa mai moara alti tineri si “elemente rauvoitoare”,astfel ca printr-o noua furaciune, “sa poata fi instaurat un spirit nou de toleranta aducatoare de liniste si de pace sociala”…
  adica romanul,dar mai ales crestinul sa nu mai maraie.”ciocu’ mic si capu’ la fund”!

 2. Pentru că această postare face referire la lichidarea unui popor prin ştergerea memoriei sale, vă supun atenţiei un subiect inedit, pe care l-am aflat de la stareţul unei umile mănăstiri. Se referă la sistemul de sănătate care a funcţionat în România până în 1948. Era un sistem de sănătate performant, bine gândit, bine finanţat şi susţinut prin generoase subvenţii private, un sistem ce funcţiona şi datorită unor proprietăţi funciare pe care statul le donase Eforiei Spitalelor Civile aşa cum se numea această organizaţie, care a început prin a administra trei spitale bucureştene, şi apoi s-a extins în aproape toată Moldova şi Ţara Românească.
  Acest stareţ a spus că după revoluţia din 1989 accesul la arhiva Eforiei Spitalelor Civile a fost interzisă prin lege, şi astfel nu s-a mai ştiut aproape nimic nici despre averea Eforiei Spitalelor Civile şi nici despre sistemul de organizare al acesteia.
  Iată un alt exemplu de şteregere a memoriei faptelor minunate făcute de înaintaşii noştri. Distrugerea României a continuat şi după 1989 cu mut succes.

  Mai multe amănunte despre Eforiei Spitalelor Civile în cele de mai jos:

  Conform Wikipedia:

  Eforia Spitalelor Civile a fost o organizaţie fără scop lucrativ care administra spitalele în Muntenia şi Moldova. Ea a fost fondată de generalul Pavel Kiselyov în 1832 şi a supravieţuit până în 1948, când a fost desfiinţată de autorităţile comuniste. Decretul de fondare din 2 aprilie 1832 atribuia Eforiei doar administraţia celor trei mari spitale bucureştene ale timpului, Colţea, Pantelimon şi Filantropia. În timp, Eforia a devenit administraţia tuturor spitalelor de stat din ţară.
  La 2 octobmrie 1864, autoritatea asupra bugetului Eforiei a fost transferată la Camera Deputaţilor. Bugetul era pus în aplicare de guvern şi controlat de Curtea de Conturi, deşi în mare parte sursele de venituri erau donaţiile private. Eforia înfiinţează noi spitale în Bucureşti şi în provincie, noi sanatorii, şcoli medicale. Actuala staţiune Eforie Nord a început existenţa ca sanatoriu al Eforiei Spitalelor Civile.
  Pentru finanţarea spitalelor, Eforia a fost înzestrată de donatori cu vaste proprietăţi funciare. Statul a contribuit cu domenii care, înainte de declararea independenţei, au aparţinut sultanului otoman. În 1921, Eforia poseda zeci de mii de hectare de teren arabil şi 50.000 ha teren forestier. La reforma agrară din 1921, Eforia pierde mare parte din aceste terenuri, ceea ce o obliga la introducerea pentru prima dată a unei taxe de spitalizare.

  Un articol foarte interesant de Adrian Majuru despre istoricul Eforiei Spitalelor Civile:

  http://old.cotidianul.ro/dosarele_de_presa_cotidianul_roeforia_spitalelor_civileo_restituire_necesara-114318.html

 3. P.S. Sediul Eforiei Spitalelor Civile era găzduit în clădirea în care se află astăzi sediul Primăriei Sectorului 5 – care este – alături de care se află şi o mică stradă care încă mai poartă numele acestei organizaţii: Pasajul Eforiei.

 4. Eforia Spitalelor Civile mi s-a părut o iniţiativă extraordinară şi ca concept şi ca organizare. Nu ştiu dacă în lumea asta largă a mai existat ceva asemănător, sau este o iniţiativă unică. Este ceva cu care noi românii ne putem mândri. Este punerea în practică a unui model creştin de ajutorare a aproapelui, într-un sistem organizat la scară naţională. A fost un triumf în plan organizatorico-social al creştinismului lucrător. Am vrut să o fac cunoscută la cât mai mulţi oameni. Eu am fost entuziasmată. Se pare ca am fost singura.

 5. @antuza:

  Nicidecum, este intr-adevar unul din exemplele atat de pilduitoare din istoria noastra si un exemplu concret de actiune colectiva de succes. Dar, cui sa-i pese? Nimanui, caci in Romania trebuie sa existe doar programe europene si afaceri mafiote.

  In ceea ce priveste reactiile celorlalti cititori, multi citesc, multi aproba, dar putini cuvanta. 🙂

  Poate intereseaza (la fel de mult ca si postarea de aici? 😉 ) si aceasta postare:
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/10/01/dezbatere-ateii-contesta-finantarea-publica-a-constructiei-de-bisericii-dar-noi-de-ce-platim-pentru-avorturi-schimbare-de-sex-sau-acte-electronice/

 6. @admin,

  postarea la care ai făcut referire a mai recentă. Poate o să intereseze mai mult, pentru că este mai de actualitate. 🙂

 7. Pingback: Istoria FRANTEI este RESCRISA. REVIZIONISM sovietic marca UE si prilej de aducere aminte
 8. Pingback: REGELE MIHAI IN PARLAMENTUL ROMANIEI: Lumea de maine nu poate exista fara morala, credinta si memorie! (VIDEO)
 9. Pingback: BALADA PENTRU ROMANIA
 10. Pingback: AVEM O TARA - Maicile de la Diaconesti (video si audio)
 11. Pingback: Academicianul Dinu C. Giurescu: cum este DISTRUSA IN MOD SISTEMATIC ROMANIA si cum ne indreptam catre DICTATURA
 12. Pingback: DINU GIURESCU, istoric si academician: ADEVARUL INTREG DESPRE DISTRUGEREA ROMANIEI - "Ce-am avut si ce-am distrus" (VIDEO integral "Punctul de intalnire")
 13. Pingback: Articolul saptamanii: CUM SA FURI SI SA DISTRUGI O TARA? - Razboi întru Cuvânt
 14. Pingback: “Revolutia” Pietei Universitatii intre UTOPIILE DEMOCRATIEI TOTALE si ale SCHIMBARII DIN TEMELII a sistemului - Razboi întru Cuvânt
 15. Raspuns pentru ANTUZA, postarea 30 sept.2011.
  Draga Antuza, ai dreptate in ceea ce priveste Eforia Spitalelor Civile, cu un singur amendament: Nu stiu ce ti-a spus tie acel staret al unei umile manstiri, sau poate tu nu ai retinut bine, dar eu iti spun ca este inexact: nimeni nu a interzis prin lege accesul la arhiva fostei Eforii a Spitalelor Civile. Daca nu ma crezi, du-te si tu la Arhivele Statului, Bv. Elisabeta-Bucuresti (vis a vis de Parcul Cismigiu) si cauta Fond 1542 (Eforia Spitalelor Civile 1832 – 1947). Succes !
  Dan

 16. Pingback: CE (MAI) ESTE DRAGOSTEA DE TARA ASTAZI? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. Pingback: Sociologul RADU BALTASIU despre STIGMATIZAREA DISCURSULUI PRO-ROMANESC in lumea academica si despre "SOCIETATEA CIVILA" a "dilematicilor", controlata de interese antinationale - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 18. Pingback: AUGUSTIN BUZURA despre tradarea valorilor romanesti, pierderea demnitatii, deruta si UMILINTA ROMANILOR IN FATA OCCIDENTULUI: "Concursul nostru are ca tema: 'CINE ESTE CEL MAI SLUGA DINTRE SLUGI?' ” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 19. Pingback: NE STERGEM CU BURETELE ISTORIA? De ce nu serbam Ziua Independentei Romaniei? (si VIDEO emisiunii "Secvential")? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 20. Pingback: Adrian Majuru: OBEDIENTII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 21. Pingback: Profesorul ILIE BADESCU in "Cotidianul" despre TRADAREA ELITELOR si DICTATURA 'STATULUI MAGIC': "Spalarea creierelor se realizeaza prin mijloace 'blande'. Tinta este generatia fara identitate" - Razboi întru Cuvân
 22. Pingback: TUDOR GHEORGHE la Realitatea TV despre PATRIOTISM si DEMNITATE: "Noi, românii, n-avem voie, nu mai trebuie sa stim ca suntem români... Ii iubesc pe greci pentru ca nu se pleaca in fata Uniunii Europene" (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recoma
 23. Pingback: ... BA PLANGI AZI, MAICA ROMÂNIE! Irina Nastasiu: CINE MAI ARE AZI NEVOIE DE EROI?/ Reportaj RFI (si audio): O sambata la inchisorile Jilava si Pitesti, o CALATORIE VIE IN ISTORIA SFASIETOARE A PERSECUTIEI ANILOR 50 - Război întru Cuvânt
 24. Pingback: Sociologul ILIE BADESCU la “Cuvinte din taceri” (video) si in “Familia ortodoxa”: OMUL POSTMODERN INTRE AGRESIUNEA IDEOLOGIILOR, LUCIFERISM, CULTURA PLACERII SI “CULTURA MANGAIERII” LUI DUMNEZEU - Recomandari
 25. Pingback: ZOE DUMITRESCU-BUSULENGA (MAICA BENEDICTA) despre pierderea radacinilor, a valorilor, a cuviintei: “Ne ploconim la modele din afara, de unde am adus drogurile, dezbracarile, casatoriile intre homosexuali… CE FACEM NOI CU TRUPUL? IL EXPUNEM CA
 26. Pingback: Zoe Dumitrescu-Busulenga: IN MOMENTUL DE FATA TRAIM CEL MAI GREU MOMENT AL ISTORIEI NOASTRE. New-Age taie radacinile, inclusiv pe Dumnezeu, aici bate toata treaba… -
 27. Pingback: Actorul DOREL VISAN la “Jocuri de putere” (fragmente VIDEO): “Lumea, daca nu revine la ideile crestine, se autodistruge… Un popor care isi pierde identitatea este mai usor de lucrat la gazele de sist!” - Recomandari
 28. Pingback: 1 Decembrie: ROMÂNIA – ULTIMUL BAL sau “Tot ce-i românesc nu piere”?/ Scriitoarea ILEANA VULPESCU si istoricul DINU GIURESCU – adevarul despre starea natiunii (VIDEO): Ce mai inseamna astazi Patria, ce mai poate salva România? -
 29. Pingback: “DEMITIZATORUL” LUCIAN BOIA LEGITIMEAZA REVIZIONISMUL MAGHIAR: “Românii nu puteau invoca un DREPT ISTORIC asupra TRANSILVANIEI, care nu apartinuse niciodata României”. Care este sensul acestei noi teme lansate in aceasta perioada
 30. Pingback: Mircea Platon despre ONG-URILE DRONA EURO-ATLANTICE SI NATIUNILE DE UNICA FOLOSINTA. Cum a fost inlocuita ingineria sociala a COMUNISMULUI cu cea a NEOLIBERALISMULUI - Recomandari
 31. Pingback: TUDOR GHEORGHE – luat in colimator si linsat public de agentii neo-bolsevici ai TERORISMULUI “CORECTITUDINII”: “Este o puritate agresiva, folosita pe post de ciomag pentru tot ce se incapataneaza sa iasa in afara sistemului. Nu est
 32. Pingback: “Infratirea toxica” a “occidentalistilor” si “rusofililor” in sustinerea tezei antiromanesti a STATULUI SI NATIUNII ROMÂNE ARTIFICIALE - Recomandari
 33. Pingback: DECONSTRUIREA DEMITIZARII SAU O REPLICA MARGINALIZATA. Istoricul Ioan-Aurel Pop despre lucrarile lui Lucian Boia: “O ATARE ATITUDINE ESTE MENITA SA DISTRUGA COMPLET ROMANIA“ - Recomandari
 34. Pingback: Mircea Eliade despre MODA DE A REGRETA CA ESTI ROMÂN: ”Nu cred ca se afla tara europeana in care sa fie atatia intelectuali carora sa le fie rusine de neamul lor” - Recomandari
 35. Pingback: Dinu C. Giurescu: DE 25 ANI NU FACEM ALTCEVA DECAT SA DESTRAMAM IDEEA NATIONALA, IDEEA DE STAT/ Stegarul Ion Arion – MARTIRUL NECUNOSCUT AL UNIRII DE LA ALBA-IULIA/ Pr. Mihai Aldea – Conferinta despre ISTORIA NECUNOSCUTA A ROMÂNILOR, INTRE TR
 36. Pingback: Dinu C. Giurescu: DE 25 ANI NU FACEM ALTCEVA DECAT SA DESTRAMAM IDEEA NATIONALA, IDEEA DE STAT/ Stegarul Ion Arion – MARTIRUL NECUNOSCUT AL UNIRII DE LA ALBA-IULIA/ Pr. Mihai Aldea – Conferinta despre ISTORIA NECUNOSCUTA A ROMÂNILOR, INTRE TR
 37. Pingback: SFANTUL ANDREI, ocrotitorul românilor si ZIUA NATIONALA ca ZI A UNIRII IN JURUL LUI HRISTOS. Predici audio: PIERDEREA OMENIEI si RUSINAREA DE A FI ROMÂN. “Toti trebuie sa parcurgem cumva drumul Sfantului Apostol Andrei” -
 38. Pingback: MASS-MEDIA SI INCHINAREA LA MOASTE: Jurnalistul George Radulescu despre reaua-credinta, bascalia si derizoriul “comanditarilor” agendei publice | Cuvântul Ortodox
 39. Pingback: DECONSTRUCTIA ROMANIEI | Cuvântul Ortodox
 40. Pingback: Zoe Dumitrescu-Busulenga: IN MOMENTUL DE FATA TRAIM CEL MAI GREU MOMENT AL ISTORIEI NOASTRE. New-Age taie radacinile, inclusiv pe Dumnezeu, aici bate toata treaba… | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare