In ciuda controverselor, OMS AR VREA VACCINARE ANTI-HPV OBLIGATORIE/ A fost anuntat si un VACCIN ANTI-EBOLA

28-11-2014 4 minute Sublinieri

mercuryvaccine

  • Mediafax:

OMS: Cancerul de col uterin, problemă de sănătate mondială. Vaccinarea ar trebui să fie obligatorie

Cancerul de col uterin şi celelalte afecţiuni asociate cu virusul HPV sunt probleme de sănătate publică mondială, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care insistă asupra necesităţii includerii vaccinului împotriva HPV în programele naţionale de imunizare.

OMS precizează că recunoaşte importanţa cancerului de col uterin şi a altor afecţiuni asociate cu HPV ca fiind probleme de sănătate publică mondiale şi reiterează recomandarea ca vaccinul anti-HPV să fie inclus în programele naţionale de imunizare, cu condiţiile ca prevenirea cancerului de col uterin şi/sau a altor boli cauzate de HPV să fie o prioritate de sănătate publică, introducerea vaccinului să fie fezabilă programatic, să poată fi asigurată o finanţare sustenabilă şi să fie luate în considerare strategiile de eficienţă a costurilor vaccinării în ţară sau regiune.

“Atât vaccinul anti-HPV tetravalent, cât şi cel bivalent au profiluri de siguranţă şi eficacitate excelente. Ele trebuie introduse ca parte a unei strategii coordonate şi complete de prevenire a cancerului de col uterin şi a altor boli cauzate de HPV. Această strategie trebuie să includă o educare cu privire la reducerea comportamentelor care cresc riscul de dobândire a infecţiei cu HPV, instruirea agenţilor de sănătate şi informarea femeilor despre depistarea, diagnosticarea şi tratamentul leziunilor precanceroase şi cancerului”, arată OMS.

Strategia ar trebui să includă, potrivit OMS, şi acces crescut la servicii de depistare terapeutice de calitate, la tratamentul cancerelor invazive şi îngrijiri paliative.

În opinia organizaţiei, introducerea vaccinului anti-HPV nu ar trebui să submineze finanţarea pentru dezvoltarea sau întreţinerea programelor eficiente de depistare a cancerului de col uterin, vaccinarea fiind un instrument primar de prevenire care nu elimină necesitatea depistărilor ulterioare, din moment ce vaccinurile nu protejează împotriva tuturor tipurilor HPV cu risc ridicat.

OMS susţine că trebuie căutate oportunităţi pentru a asocia introducerea vaccinului anti-HPV cu alte programe pentru tineri (de exemplu prin serviciile de sănătate pentru adolescenţi), dar arată că introducerea vaccinării anti-HPV nu trebuie amânată, din cauza faptului că alte intervenţii relevante nu pot fi implementate în acelaşi timp.

Potrivit OMS, vaccinurile anti-HPV au fost omologate pe baza eficienţei lor clinice demonstrate la femeile tinere şi, numai pentru vaccinul tetravalent, la bărbaţii tineri.

“Comitetul Consultativ Global pentru Siguranţa Vaccinurilor (GACVS) al OMS a revizuit în mod regulat datele despre siguranţa vaccinurilor anti-HPV. Comitetul a revizuit şi datele de supraveghere post-autorizaţie din Statele Unite, Australia, Japonia şi producători. Datele din toate sursele continuă să fie pozitive în ceea ce priveşte siguranţa ambelor vaccinuri. GACVS a concluzionat în martie 2014 că ambele vaccinuri anti-HPV continuă să aibă un profil de siguranţă excelent”, se arată în raportul OMS. […]

STUDIU: Un vaccin anti-Ebola a fost testat, cu rezultate promiţătoare

Primul vaccin experimental contra virusului Ebola care a fost supus unor teste clinice în Statele Unite ale Americii a fost bine tolerat şi a declanşat un răspuns imunitar bun, potrivit rezultatelor publicate miercuri.

“Extinderea fără precedent a epidemiei actuale de Ebola în Africa de vest a dus la o intensificare a eforturilor de dezvoltare a vaccinurilor sigure şi eficiente, care vor putea permite stoparea acestui flagel şi vor juca un rol cheie în prevenirea unor viitoare epidemii”, a declarat Anthony Fauci, director al Institutului de alergii şi boli infecţioase (NIAID).

Fauci nu a precizat când va fi vaccinul disponibil pentru a fi distribuit în rândul populaţiei.

“Bazându-ne pe rezultatele pozitive ale testului clinic de faza I al acestui vaccin, ne vom înteţi eforturile pentru a demara teste pe un număr mai mare de persoane, pentru a putea stabili eficacitatea sa în împiedicarea infecţiei cu virusul Ebola”, a mai spus Anthony Fauci.

NIAID doreşte să demareze testele clinice de faza a doua şi a treia (ultima înainte de lansarea pe piaţă, n.r.) în Africa de vest în 2015, precizând că este deja în discuţii, în stadiu avansat, cu autorităţile responsabile din Liberia şi alte ţări africane. Vaccinul, numit ChAd3, dezvoltat de NIAID şi laboratorul britanic GlaxoSmithKline (GSK), a fost testat pe 20 de voluntari sănătoşi, cu vârste între 18 şi 50 de ani, la o clinică a Institutelor Naţionale ale Sănătaţii (NIH) din SUA, din care face parte şi NIAID.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista New England Journal of Medicine.

Vaccinul conţine elemente genetice provenind de la două tulpini ale virusului Ebola (Sudan şi Zair), care sunt purtate de un adenovirus responsabil de răceala la cimpanzei, un agent infecţios inofensiv pentru oameni. Organismele celor 20 de voluntari au produs anticorpi în patru săptămâni după ce au fost vaccinaţi, nivelurile fiind mai crescute în cazul celor care au primit cea mai puternică doză de vaccin.

Cercetătorii au subliniat că vaccinul a indus un răspuns din partea limfocitelor, mai ales în ceea ce priveşte celulele T CD8, care par să joace un rol cheie în protejarea împotriva Ebola în cazul primatelor. Vaccinul a fost iniţial testat cu succes pe maimuţe.

“Amploarea şi calitatea răspunsului celulelor T CD8 observate în cadrul acestui test clinic sunt similare cu cele constatate în cazul primatelor”, a declarat Julie Ledgerwood, cercetătoare la NIAID, care a condus testul clinic.

Vaccinul nu a provocat efecte adverse grave. Doar doi participanţi dintre cei care au primit doza cea mai puternică au prezentat febră pentru scurtă durată.

Ca răspuns la rezultatele testelor, purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest a declarat, potrivit unui comunicat, că studiul marchează “un alt pas important” în lupta contra Ebola. Earnest a anunţat că preşedintele american Barack Obama va efectua săptămâna viitoare o vizită la NIH pentru o întrevedere cu cercetătorii şi pentru “a discuta despre progresele pe alte fronturi de luptă contra Ebola”.

În afara acestui vaccin, un altul, dezvoltat de agenţia pentru sănătate publică din Canada (rVSV), a cărui licenţă de comercializare este deţinută de societatea americană NewLink Genetics, este supus în prezent unor teste clinice de faza I de către NIAID, iar rezultatele sunt aşteptate până la sfârşitul lunii decembrie.

Vaccinul ChAd3 al NIAID şi GSK a fost folosit în teste clinice de faza I pe 60 de voluntari din Marea Britanie şi va mai fi testat pe adulţi la Lausanne, în Elveţia, sub supravegherea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). GSK a anunţat în luna octombrie că ar putea avea disponibile 24.000 de doze de vaccin pentru testele de eficacitate, faza a II-a şi a III-a, până la sfârşitul lunii ianuarie 2015. […]

O idee ar fi ca presa sa se intereseze care experti din OMS au facut recomandarea legata de vaccinul anti-HPV si ce legaturi au avut sau au cu companiile farmaceutice care produc respectivul vaccin. Insa, care presa?

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “In ciuda controverselor, OMS AR VREA VACCINARE ANTI-HPV OBLIGATORIE/ A fost anuntat si un VACCIN ANTI-EBOLA

  1. M-am tot întrebat dacă boala ebola este reală sau fictivă.Prea repede a apărut vaccinul.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare