(UPDATE VIDEO): Predicile Mitropolitului Andrei la Nicula, de Sfanta Maria: BISERICA NOASTRA MILITEAZA PENTRU PROTEJAREA FAMILIEI IN CONSTITUTIE

15-08-2013 2 minute Sublinieri

Observăm ce se întâmplă, se vorbeşte tot mai des de uniune consensuală, se fac căsătorii de probă, dar un lucru şi mai grav este că se vorbeşte de căsătorii între persoane de acelaşi sex. Biserica noastră militează pentru stipularea în Constituţie că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie şi copilaşii lor. Nu proscriem si nu pedepsim pe nimeni, dar vrem ca normalitatea să fie subliniată…

***

OARE MAICII DOMNULUI II PLACE CEEA CE FACEM NOI?

DAR CAT DE IN SERIOS LUAM NOI “MUSTRAREA DULCE” A MAICII DOMNULUI?

“Faceti orice va va spune El!”

***

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, le-a spus, joi, celor aproximativ 70.000 de persoane care asistă la slujba de la Mănăstirea Nicula că familia este celula de temelie a societăţii şi are un rol esenţial, spunând că i se rupe sufletul pentru că numărul divorţurilor s-a triplat.

IPS Andrei a arătat, joi, în predica susţinută la Mănăstirea Nicula, la pelerinajul prilejuit de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la care participă aproximativ 70.000 de persoane, că familia este celula de temelie a societăţii şi are un rol esenţial în mersul înainte al societăţii.

“Familia este celula de temelie a societăţii omeneşti şi are un rol esenţial în mersul înainte al acestei societăţi. Familia tradiţională suferă, intră într-o criză. În ultima vreme, divorţurile s-au triplat şi mă doare sufletul când aud despre atâtea divorţuri. Criza familiei este o criză a societăţii contemporane. Observăm ce se întâmplă, se vorbeşte tot mai des de uniune consensuală, se fac căsătorii de probă, dar un lucru şi mai grav este că se vorbeşte de căsătorii între persoane de acelaşi sex. Biserica noastră militează pentru stipularea în Constituţie că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie şi copilaşii lor. Nu pedepsim pe nimeni, dar vrem ca normalitatea să fie subliniată. În faţa acestei stări de lucruri, ce face Biserica? Biserica vine şi afirmă că această instituţie fundamentală, familia, reflectă misterul Sfintei Treimi”, a spus mitropolitul Clujului.

IPS Andrei i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi să se roage Maicii Domnului să mijlocească pentru ca tinerii “să întemeieze familii puternice, pentru ca România să nu se prăbuşească şi să meargă înainte”.

“Trebuie ca familia să se roage lui Dumnezeu. O casă în care nu este preocupare religioasă, duhovnicească, nu o putem numi o casă creştină. Din păcate este o mare ispită televizorul, şi adormim la televizor fără să ne rugăm. După o săptămână de trudă trebuie să mergem două ceasuri la biserică, este vreme şi pentru munte şi pentru mare, toţi membri familiei trebuie să meargă la biserică. E nevoie de familii creştine puternice şi o rugăm pe Maica Domnului să intervină la Domnul Hristos să întărească familile noastre”, a mai arătat înaltul ierarh ortodox.

IPS Andrei Andreicuţ oficiază, joi, la Mănăstirea Nicula, slujba de Liturghie, în fruntea unui sobor de preoţi din care mai fac parte episcopul Timotei al Spaniei şi Portugaliei şi Ignatie Mureşanul, arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei.

La slujbă asistă, potrivit Jandarmeriei, circa 70.000 de credincioşi care se închină şi se roagă la icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria. La slujba de Liturghie mai sunt prezenţi, printre alţii, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan, deputaţii PSD Aurelia Cristea şi Radu Zlati, primari din judeţul Cluj.

La finalul slujbei, călugării Mănăstirii Nicula vor oferi pelerinilor 16.000 de sarmale, dar şi cozonaci.

De asemenea, la finalul Liturghiei va avea loc o ceremonie de acordare a titlului de cetăţean de onoare al judeţului Cluj – “Clujean de Onoare”, părintelui Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis şi vicar al Timocului (Serbia). Acesta va primi şi distincţia “Crucea Transilvană” a Mitropoliei Clujului.

ips_andrei_la_nicula

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, IPS Andrei Andreicut, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “(UPDATE VIDEO): Predicile Mitropolitului Andrei la Nicula, de Sfanta Maria: BISERICA NOASTRA MILITEAZA PENTRU PROTEJAREA FAMILIEI IN CONSTITUTIE

 1. Pai acuma ce mai merge bine ? Familia nu, monahismul nu, pustnicia nu, ierarhia nu, nimic nu mai merge cum trebuie. Semne clare … Cine mai face ce trebuie acuma, la vremurile astea ( dar fara mandrie, fara sa se considere mai presus de altii ) mare rasplata va lua. Sa fie adica, un mirean care respecta canoanele, un monah care fuge de lume si tehnologie si sta in chilie si se roaga cu pocainta, un pustnic care nu are tangenta cu lumea si are smerenie, un ierarh marturisitor ( sau preot ) … Unde mai sunt asemena oameni, mai sunt cativa, foarte putini.
  Acuma este vremea cand asemenea oameni pot aduna rasplata de la Dumnezeu, ca mai tarziu cand va trece aceasta vreme, s-ar putea sa nu mai avem posibilitatea de a face nimic, sau, s-ar putea sa nu mai fie asa de greu.

 2. Parintele Seafim Badila (manastirea Casiel-judetul Cluj) a spus ca Parintele Arsenie Boca a lasat o rugaciune frumoasa:Doamne ,invredniceste-ma sa fiu martor ,marturisitor,martir a dumnezeirii Fiului Tau pe pamant.AMIN!Iar pentru smerenie e rugaciunea Sfantului Siluan Athonitul:Doamne da-mi putere sa ma smeresc inaintea Maretiei Tale.Amin!Domnul si Maica Sfanta sa ne ajute!

 3. Pingback: IPS Laurentiu Streza: TREBUIE SA STRIGAM, SA TRAGEM UN SEMNAL DE ALARMA, PENTRU A NU FI BATJOCORITA CREDINTA NOASTRA ADEVARATA! - Recomandari
 4. Offtopic, semnalez inca o recenzie remarcabila a lui Mircea Platon, la o alta carte a istoricului Daniel Focsa (recenzie publicata pe 16 august):

  http://focuriinnoapte.blogspot.ca/2013/08/peste-cenusa-imperiilor.html

 5. Pingback: PS LONGHIN de Banceni, PS MELETIE al Hotinului, IPS PIMEN si ARHIM. MELCHISEDEC – predici la MANASTIREA PUTNA despre IUBIREA MAICII DOMNULUI si PROVOCARILE HOMOSEXUALITATII (audio, foto) - Recomandari
 6. Pingback: Sfantul Sinod reitereaza cerinta mentionarii in CONSTITUTIE a familiei intemeiate pe CASATORIA DINTRE BARBAT SI FEMEIE - Recomandari
 7. Pingback: MITROPOLITUL ANDREI, la sarbatoarea de la Nicula, despre PLANSUL MAICII DOMNULUI PENTRU TRAGEDIA DISOLUTIEI FAMILIEI CRESTINE SI SUFERINTELE COPIILOR TRAUMATIZATI: “Oamenii divorteaza usor pentru ca nu mai au credinta si viata de rugaciune… Ne
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare