LEGEA EPIDEMIEI – proiect legislativ ORWELLIAN controversat în Danemarca, ce prevede DETENȚIA celor care refuză VACCINAREA și examinarea medicală FORȚATĂ a celor bolnavi

16-11-2020 2 minute Sublinieri

Sursă foto: https://www.dr.dk/nyheder/indland/drop-tanken-om-tvangs-vaccinationer-laeger-kritiserer-lov-der-giver-minister-meget

Actualizare: potrivit unor surse, proiectul legii ar fi fost abandonat în forma sa extremă, după mai multe zile de protest:

 

 

THE LOCAL

EXPLICAȚIE : Care este „legea epidemiei” propusă de Danemarca și de ce e criticată?

Perioada de audieri parlamentare referitoare la o nouă propunere de lege care conferă guvernului puteri extinse pentru a răspunde epidemiilor expiră astăzi.

Noua „lege a epidemiei” (epidemilov) va înlocui o lege de urgență adoptată în primăvară, care acordă guvernului puteri extinse de a interveni în societate pentru a combate pandemia Covid-19.

Pe lângă impunerea măsurilor de carantină, legea în vigoare împuternicește autoritățile să interzică accesul la instituții publice, la supermarketuri și magazine, la case de bătrâni, spitale publice și private, precum și să impună restricții privind accesul la transportul public.

Situațiile recente în care legea de urgență a fost aplicată de guvern pentru implementarea regulilor includ închiderea parțială a Jutlandei de Nord și restricții sporite la nivel național, inclusiv limitarea întrunirilor și folosirea obligatorie a măștilor faciale, anunțate în octombrie.

Legea de urgență (temporară) din martie se pregătește acum să fie înlocuită cu o nouă lege, mai permanentă, care va furniza guvernelor prevederile pentru a răspunde viitoarelor epidemii și pandemii.

Sfârșitul perioadei de audieri pentru noua lege implică faptul că alte partide, precum și publicul au putut să studieze legea propusă și să-și exprime îngrijorările, în așa fel încât versiunea finală a legii propuse să fie diferită de cea aflată în prezent în circulație.

Se poate citi integral propunerea de lege (în limba daneză), în forma sa actuală, pe site-ul web al guvernului.

Unele prevederi din propunerea de lege care au determinat „ridicări din sprâncene” includ :

  • Persoanele infectate cu boli periculoase pot fi examinate medical cu forța, spitalizate, tratate și plasate în izolare.
  • Autoritatea Daneză pentru Sănătate va putea stabili grupurile de persoane care trebuie vaccinate pentru a stopa și a elimina o boală periculoasă.
  • Persoanele care refuză cele de mai sus pot – în anumite situații – să fie constrânse prin detenție fizică, cu asistența permisă a poliției.

Medicii și-au exprimat îngrijorarea că legea propusă va da guvernului prea multă putere asupra servicilor sănătate, așa cum a raportat astăzi „DR”.

„Credem că sunt reglementări care merg prea departe și ar trebui schimbate”, a declarat pentru radiodifuziune Camilla Rathcke, conducătoarea Asociației Medicale Daneze, adăugând că o asemenea putere în mâinile autorităților poate fi percepută ca „depășind limitele”, de către pacienți, individual.

Asociația consideră că vaccinarea obligatorie ar trebui să fie o „soluție de ultim recurs absolut” și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la drepturile legale ale pacienților, scrie „DR”.

În plus, legea lasă decizia asupra condițiilor în care o boală e suficient de periculoasă pentru a pune în aplicare legea epidemiei exclusiv în mâinile ministrului sănătății. Cu toate că o comisie consultativă poate fi implicată, guvernul nu trebuie să-i și urmeze sfaturile.

„Nu bănuim că un ministru are intenții rele. Dar deciziile privind situațiile de urgență necesită un sprijin parlamentar larg ”, a declarat Anders Beich, șeful Colegiului Danez al Medicilor Generaliști, pentru „DR”.

Deocamdată, legea permite, de asemenea, luarea unor decizii majore pe baza unui „principiu al precauției” sau al unui principiu al prevederii, fără dovezi științifice concludente. Acest lucru s-a întâmplat deja în temeiul legii de urgență, când guvernul a decis să ucidă milioane de nurci datorită unor dovezi neconcludente – că o mutație a coronavirusului în (aceste) animale ar însemna un risc de eficacitate a unui viitor virus.

“Cu cât intervenția asupra drepturilor publice este mai mare, cu atât mai mare ar trebui să fie certitudinea asupra efectului acesteia”, a declarat Louise Holck, directorul Institutului Danez pentru Drepturile Omului, pentru DR.

O altă critică a legii propuse este că ar putea obliga întreprinderile și organizațiile să furnizeze autorităților informații despre personal și membri, cum ar fi informații referitoare la mișcările persoanelor.Aceasta promovează o cultură a supravegherii care „în niciun caz nu aduce beneficii încrederii în societate”, a declarat Consiliul Danez pentru Etică, pentru „DR”.

Rasmus Langhoff, purtătorul de cuvânt al sănătății al Social-Democraților de la guvernare, a subliniat în comentariile adresate radiodifuziunii că legea propusă nu se află încă în stadiul final.

„Analizăm răspunsurile adunate în timpul audierilor și luăm în considerare toate preocupările și sugestiile de îmbunătățire”, a spus Langhoff.

Premierul Australiei dă înapoi după ce declarase că vrea VACCINARE OBLIGATORIE anti-Covid/ Experimentul extrem al carantinării TUTUROR INFECTAȚILOR din Noua Zeelandă/ UPDATE: Curtea Constituțională zeelandeză: prima carantină, ILEGALĂ

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, discută cu Bill Gates un PLAN GLOBAL DE „SECURITATE A SĂNĂTĂȚII”/ Editorial fulminant în BRITISH MEDICAL JOURNAL – denunțarea COMPLEXULUI MEDICAL-POLITIC care suprimă adevărata știință spre profitul celor puternici și bogați

PLANIFICATORII MARII VACCINIADE COVIDICE. Ministrul Tătaru: primele tranșe din vaccin ar ajunge în DECEMBRIE/ Arafat: „Trebuie OPRITE mesajele care pun la îndoială ce spun medicii”/ Se vorbește de ECHIPE MOBILE, chiar și de ARMATĂ, pentru VACCINARE în școli, universități, supermarketuri, farmacii/ VACCINUL ASTRAZENECA – O FRAUDĂ FARMACEUTICĂ?

„SCENARIILE SPAIMEI” pentru acceptarea vaccinului. Strategia Coronavirus de influențare a comportamentelor sociale prin inducerea deliberată a FRICII și ANXIETĂȚII (Video)

Episcopul catolic tradiționalist Athanasius SCHNEIDER: creștinii trebuie să REFUZE vaccinul Covid din fetuși avortați, chiar dacă va însemna MARTIRIU. „Dacă vaccinul va fi impus, vom intra în timpul Apocalipsei”

Strategia de vaccinare anti-Covid propusă de New England Journal of Medicine pentru SUA: IMPUNEREA OBLIGATORIE de facto, cu prețul pierderii serviciului sau reținerii la domiciliu, după o primă perioadă de vaccinare voluntară. Autorii – stipendiați de Fundația GATES

România s-ar fi „abonat” la 17 milioane de VACCINURI anticoronavirus de la ASTRAZENECA. Vaccinul testat a produs EFECTE ADVERSE GRAVE, iar reprezentantul companiei anunța IMUNITATE față de eventuale cereri de compensații. Vaccinul este contestat și lideri religioși pentru țesuturi dezvoltate dintr-un FETUS AVORTAT

Geneticiana ALEXANDRA HENRION CAUDE despre originile virusului SARS-CoV-2, riscurile restricțiilor și PURTĂRII MĂȘTILOR și impunerea unui tratament prin VACCIN EXPERIMENTAL (Video): “ANIHILAREA COMPLETĂ a tot ceea ce are specia umană la nivel de bogăție”

PROTESTE ÎN MONTREAL față de purtarea măștilor. O TREIME dintre canadieni NU vor să facă vaccin anti-Covid când va fi disponibil/ BILL GATES donează din nou pentru a face vaccinul disponibil tuturor/ ROMÂNIA solicită UE 10 milioane de doze de VACCIN. Tătaru pune COPIII, una din categoriile cele mai puțin afectate de Covid, PE LISTA PRIORITARĂ DE VACCINAȚI

BILL GATES, care finanțează cercetări pentru un vaccin anti-Covid-19, susține VACCINAREA GLOBALĂ pentru stoparea pandemiei și consideră că RISCURILE și despăgubirile pentru EFECTELE SECUNDARE trebuie asumate de guvernele naționale. Din nou despre ce este adevărat și ce este fals despre filantropii cu agende globale

MARII INCHIZITORI AI PANDEM(ON)IEI. “Filantropul” salvator BILL GATES și scenariile de ieșire provizorie din carantină – FĂRĂ ADUNĂRI PUBLICE ÎN LUME, PÂNĂ NE ÎNȚEAPĂ PE TOȚI CU VACCINUL LUI, PESTE 18 LUNI? Ce este adevărat și ce este fals din agenda multimiliardarului, privind MONITORIZAREA CELOR VACCINATI? Către un nou apartheid: IMUNIZAȚI cu certificat digital vs. CARANTINAȚI?


Categorii

1. DIVERSE, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Pandemia de coronavirus/ COVID-19

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “LEGEA EPIDEMIEI – proiect legislativ ORWELLIAN controversat în Danemarca, ce prevede DETENȚIA celor care refuză VACCINAREA și examinarea medicală FORȚATĂ a celor bolnavi

  1. Deci se poate si cu proteste! Bravo, Danemarca!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare