LEGEA VACCINĂRII OBLIGATORII a primit AVIZ POZITIV la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, după o ȘEDINȚĂ SECRETĂ ȘI CU RAPORTUL GATA REDACTAT DINAINTE, în ciuda PROTESTELOR. Relatări contradictorii în presă în ceea ce privește posibilitatea de REFUZ al vaccinării

2-03-2020 12 minute Sublinieri

Sursa: Activenews.ro

ActiveNews:

Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților a votat pentru adoptarea legea vaccinării obligatorii. Concesii importante obținute de opozanți: s-a renunțat la consimțământul prezumat și la decăderea din drepturi a părinților

Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților a votat pentru adoptarea proiectului vaccinării obligatorii, dar pentru a deveni lege, actul trebuie să primească votul Camerei Deputaților, informează TVR.

Proiectul de lege care va trimis spre adoptare nu mai conține prevederea consimțământului prezumat, unul dintre principalele puncte care a fost contestat de opozanții acestui act normativ.

De asemenea, s-a renunțat la pedepsirea cu „decăderea din drepturi” a părinților care refuză vaccinarea și la posibilitatea ca părinții să devină infractori dacă nu doresc să-și vaccineze copiii.

Cu toate acestea, proiectul conține o mulțime de amenzi pentru părinții care nu sunt convinși de vaccinare.

„Încă nu am terminat raportul, am terminat ședința comisiei în care am dezbătut Legea vaccinării. Dacă până acum mergeam pe acest concept unanim, al obligativității informării, de astăzi putem vorbi și despre o obligativitate a vaccinării. Dar nu vorbim despre un consimțământ prezumat, așa cum el era trecut inițial în proiectul de lege, acest punct a fost scos din lege, celelalte obligații rămânând incluse în lege, începând de la nivelul medicilor, la nivelul Ministerului Sănătății, Caselor de asigurări și așa mai departe. Consimțământul prezumat ar fi însemnat că de la naștere oricine ar fi considerat că își dă consimțământul pentru a fi vaccinat. Nu, acest consimțământ trebuie obținut”, a explicat președintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaților, Florin Buicu, citat de Agerpres.

„Cea mai mare amendă este, din câte știu eu, de până la 10.000 de lei. Părinții care nu vor să vaccineze un copil pot să aibă un motiv. Dacă există un motiv de nevaccinare, și anume o contraindicație definitivă sau temporară, ei au posibilitatea, fără niciun fel de problemă, să refuze vaccinarea. Există niște mecanisme prin care o dată la 3-4 luni li se va prezenta părinților care este situația, se va discuta cu ei, li se va spune despre toate beneficiile legate de vaccinare”, a adăugat Buicu (PSD).

Ședința de discutare a acestui proiect a fost ținută secretă, nefiind invitați nici măcar parlamentarii care depuseseră amendamente la proiect. În ultimii patru ani s-au desfășurat numeroase proteste împotriva obligativității vaccinării, în întreaga țară, ultimul fiind ținut chiar luni, 2 martie, în fața Palatului Parlamentului. La protest au participat câteva sute de persoane.

După ce ani de zile proiectul a fost blocat de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, acum gruparea social-democrată a devenit principalul promotor al obligativității.

Proiectul Legii Vaccinării Obligatorii a fost adoptat de Senat în octombrie 2017.

Hotnews:

Vaccinarea nu va fi obligatorie, dar părinții care refuză consilierea pe tema vaccinării riscă amenzi între 1.000 și 10.000 de lei. Refuzul vaccinării, după consiliere, nu va fi sancționat

Copiii vor fi vaccinați cu vaccinurile din Calendarul Național numai cu consimțământul părinților, iar părinții care refuză să își vaccineze copiii trebuie să meargă la consiliere pe tema vaccinării. În caz contrar, ei riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei, în trepte, în funcție de numărul refuzurilor.

Refuzul vaccinării, după consiliere, nu va fi sancționat în niciun fel. Proiectul legii vaccinării, blocat în sertarele Camerei Deputaților de peste 2 ani și jumătate, a fost deblocat – o întâlnire tehnică, la care presa nu a avut acces, a avut loc luni la Comisia de Sănătate din Camera Deputaților. Proiectul ar urma să intre la votul final în plen săptămâna viitoare, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.

Proiectul nu va aduce obligativitatea vaccinării, deoarece consensul politic a fost obținut pe o formă care nu prevede obligativitatea, ci doar recomandarea vaccinării cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național și o serie de sancțiuni pentru părinții care, după refuzul vaccinării, refuză și consilierea pe această temă, au precizat surse politice pentru HotNews.ro.

O eventuală prevedere ca accesul copiilor nevaccinați să fie interzis în școli și grădinițe, dorită de unele voci, risca să fie neconstitutională și ar fi încălcat dreptul acestora la educație, astfel că nu va apărea în lege, au mai explicat pentru HotNews.ro sursele citate.

Teoretic, proiectul de lege prevede vaccinarea copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național, dar numai cu consimțământul părinților.

Părinții care refuză vaccinarea vor trebui să meargă la consiliere pe tema vaccinării, iar în cazul în care refuză de mai multe ori acest lucru, riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei.

Legea nu prevede sancțiuni pentru refuzul vaccinării, după participarea la ședințe de consiliere.

Aceasta este forma în care proiectul de lege a ieșit din ședința tehnică de astăzi din Comisia de Sănătate, care s-a ținut cu ușile închise (presa nu a avut acces), potrivit surselor HotNews.ro.

Prevederile-cheie din proiectul de lege:

 • Recomandarea de vaccinare cu vaccinurile incluse în Calendarul Național de Vaccinare pentru copii, vaccinurile impuse de situații epidemiologice care implică vaccinarea și vaccinurile pentru personalul medico-sanitar.
 • Copiii vor putea fi vaccinați doar după ce părinții își dau consimțământul.
 • Părinții care refuză vaccinarea trebuie să se informeze. Părinții care refuză vaccinarea copiilor vor trebuie să meargă la informări pe tema vaccinării.
 • Părinții care refuză de mai multe ori să meargă la consiliere pe tema vaccinării vor fi amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei.
 • Refuzul vaccinării, după consiliere, nu va fi sancționat în niciun fel.
 • Autoritățile locale riscă și ele amenzi dacă nu vor asigura consilierea părinților care refuză vaccinarea – prin medicii de familie, medicii școlari, medicii din Direcțiile de Sănătate Publică.
 • Accesul copiilor nevaccinați în școli și grădinițe, interzis în caz de epidemie. Chiar dacă nu prevede obligativitatea, legea va interzice accesul unui copil nevaccinat în comunitate (grădiniță sau școală) în cazul în care în comunitatea respectivă are loc o epidemie.
 • Stocuri de vaccinuri pe cel puțin un an. De asemenea, autoritățile vor trebui să asigure un stoc de vaccinuri cel puțin egal cu necesarul anual, au precizat sursele citate, pentru HotNews.ro.

Categoriile de vaccinări recomandate în proiectul legii vaccinării:

 • vaccinările cuprinse în Calendarul Național de Vaccinare pentru copii;
 • vaccinările impuse de situații epidemiologice care implică vaccinarea ca masură de intervenție în vederea limitării bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare;
 • vaccinările pentru personalul medico-sanitar din unitățile sanitare publice și private;
 • vaccinările pentru alt personal din unitatile publice și private care prin natura atributiilor sunt expuse suplimentar la boli infecțioase sau pot reprezenta surse de infecție ce ar putea pune in pericol sanatatea publica, stabilite prin Hotarare de guvern.

(…)/ integral pe hotnews.ro

Digi24:

Cum arată compromisul politic pe legea vaccinării. Copiii nevaccinați pot fi duși la școală. În ce situație sunt amendați părinții

Legea vaccinării a fost adoptată luni în comisia de sănătate de la Camera Deputaților. Forma adoptată în unanimitate în comisie a fost modificată față de variantă trecută în urmă cu 2 ani de Senat. Printre modificări, este eliminată prevederea care ar fi obligat părinții să își vaccineze copiii pentru a fi primiți într-o colectivitate. Forma adoptată de comisie prevede însă sancțiuni care pot ajunge la 10.000 de lei, pentru părinții care refuză să își vaccineze copiii, fără o adeverință de la medic care să ateste contraindicații ale vaccinului.

„Dacă până acum mergeam pe acest concept unanim, al obligativităţii informării, de astăzi putem vorbi şi despre o obligativitate a vaccinării. Dar nu vorbim despre un consimţământ prezumat, aşa cum el era trecut iniţial în proiectul de lege, acest punct a fost scos din lege, celelalte obligaţii rămânând incluse în lege, începând de la nivelul medicilor, la nivelul Ministerului Sănătăţii, Caselor de asigurări şi aşa mai departe. Consimţământul prezumat ar fi însemnat că de la naştere oricine ar fi considerat că îşi dă consimţământul pentru a fi vaccinat. Nu, acest consimţământ trebuie obţinut”, a explicat preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, Florin Buicu.

El a precizat că sancţiunile, în principiu, au rămas aceleaşi, pornind de la avertisment, într-o primă fază, ulterior fiind prevăzute amenzi.

„Cea mai mare amendă este, din câte ştiu eu, de până la 10.000 de lei. Părinţii care nu vor să vaccineze un copil pot să aibă un motiv. Dacă există un motiv de nevaccinare, şi anume o contraindicaţie definitivă sau temporară, ei au posibilitatea, fără niciun fel de problemă, să refuze vaccinarea. Există nişte mecanisme prin care odată la 3-4 luni li se va prezenta părinţilor care este situaţia, se va discuta cu ei, li se va spune despre toate beneficiile legate de vaccinare”, a adăugat Buicu, conform Agerpres.

Ce prevede legea. Care sunt categoriile de vaccinări obligatorii și când sunt sancționați părinții

„Categoriile de vaccinări obligatorii sunt următoarele:

a) vaccinările stabilite prin Calendarul Naţional de Vaccinare pentru copii, potrivit prevederilor art.6;

b) vaccinările impuse de situaţii epidemiologice, care implică vaccinarea ca măsură de intervenţie, în vederea limitării bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare;

c) vaccinările pentru personalul medico-sanitar din unităţile sanitare publice şi private;

d) vaccinările pentru alt personal din unităţile publice şi private care, prin natura atribuţiilor, sunt expuse suplimentar la boli infecţioase sau pot reprezenta surse de infecţie care ar putea pune în pericol sănătatea publică, stabilite prin hotărâre a Guvernului.”

Conform proiectului de lege, în forma adoptată de comisia de sănătate, părinții sunt obligați să își vaccineze copiii, dacă nu există o adeverință medicală care să prevadă contraindicații ale vaccinului.

„Părinţii şi celelalte persoane responsabile de creşterea şi educarea copilului au următoarele obligaţii:

a) să asigure prezentarea copilului la medicul de familie/furnizorul de servicii medicale de vaccinare pentru informarea privind vaccinările obligatorii;

b) să asigure prezentarea copilului la medicul de familie/furnizorul de servicii medicale de vaccinare pentru realizarea vaccinărilor complete corespunzătoare vârstei, în cazul vaccinărilor obligatorii;

c) să se prezinte în cazul în care sunt convocaţi de comisia judeţeană de vaccinare sau a cea a municipiului Bucureşti.”

Ce se întâmplă cu părinții care refuză să își vaccineze copilul?

Părinții care nu vor să își vaccineze copiii au obligația să se prezinte în fața unei Comisii Județene de Vaccinare. Această comisie înregistrează în evidenţa proprie copilul nevaccinat, consiliază cel puţin o dată la 3 luni persoanele care răspund de vaccinarea copiilor care trebuie vaccinaţi, până la acceptarea planului de recuperare. De asemenea, comisiile de vaccinare stabilesc un plan de recuperare pentru antigenele obligatorii posibil a fi administrate în conformitate cu vârsta şi monitorizează cazul până la administrarea tuturor vaccinurilor corespunzătoare vârstei.

Dacă părinții refuză să se prezinte în fața Comisiei Județene de Vaccinare aceștia pot fi sancționați de la avertisment, până la amendă de 10.000 de lei.

Copilul nevaccinat va fi primit la școală

„La data înscrierii copiilor într-o colectivitate, aşa cum este definită de prezenta lege, instituţia are obligaţia de a solicita prezentarea unei adeverinţe, emise de către medicul de familie care are în evidenţa sa persoana respectivă, care să ateste efectuarea, respectiv neefectuarea vaccinărilor obligatorii, acest document neputând împiedica accesul la educație sau în instituțiile de învățământ”, se arată în lege.

Dacă nu este respectat calendarul de vaccinare și nici recuperare pentru antigenele vaccinale obligatorii, în termen de un an de la data admiterii în colectivitate, comisia judeţeană de vaccinare are obligaţia de a notifica inspectoratul şcolar judeţean.

„Măsurile luate de inspectoratul școlar județean, respectiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București urmăresc finalizarea calendarului de recuperare a antigenelor vaccinale obligatorii fără a afecta dreptul copiilor și al elevilor la învățătură și accesul acestora la educație” (…)/ integral pe digi24.ro

ActiveNews:

Deputatul Matei Dobrovie, despre ședința secretă în care Comisia de Sănătate a Camerei a avizat favorabil Legea Vaccinării obligatorii: Raportul cu amendamente admise și respinse fusese deja redactat înainte de ședință

Deputatul Matei Dobrovie (PNL), singurul parlamentar care a votat împotriva adoptării legii vaccinării obligatorii în Comisia pentru Sănătate a Camerei, a povestit felul în care s-a pus la cale ședința în care s-a dat aviz favorabil acestui proiect de act normativ.

Acesta a spus că ședința a fost ținută secretă de președintele acestei comisii, Florin Buicu, nici măcar, el, în calitate de deputat care a depus amendamente, nu a fost chemat să le susțină.

Deși până la urmă a fost admis la ședință, Dobrovie a constatat că raportul cu amendamentele admise și respinse fusese întocmit înainte de începerea discuțiilor!

„Ziua ca hoții! Astăzi la Comisia de sănătate din Camera Deputaților a avut loc o ședință secretă în care s-a dat raport favorabil legii vaccinării obligatorii. Ordinea de zi a comisiei nu a fost afișată pe siteul Camerei, iar eu ca autor a mai multor amendamente la textul legii NU am fost invitat să le susțin. Nu am fost nici măcar anunțat că va fi ședința cu acest subiect. Nici presa nu a avut acces. S-a procedat în mare secret pentru a trimite raportul în plen chiar a doua zi, după ce doi ani de zile proiectul a stat la sertar. Mare grabă!

Am cerut explicații pentru lipsa de transparență, iar președintele Comisiei, Florin Buicu de la PSD, mi-a spus că s-a cerut aprobare de la BP, că este o ședință tehnică, să fiu mulțumit că nu votează membrii Comisiei ca să fiu dat afară. Tipic! Până la urmă am cerut să înlocuiesc un coleg absent pentru a putea vota.

Abuzurile au continuat. Raportul cu amendamente admise și respinse fusese deja redactat înainte de ședință și nu s-au discutat decât cele pe care voiau să le admită. Nu am fost lăsat să-mi susțin amendamentele respinse, ci au fost picate în bloc.

Este un lucru bun că s-a ajuns la eliminarea unor prevederi extreme și abuzive precum neglijarea medicală, acordul prezumat și decăderea din drepturi a părinților, însă din păcate au rămas obligativitatea și amenzile.

Personal consider că informarea privind eventualele riscuri și efecte adverse este foarte importantă. Vaccinurile sunt și trebuie să rămână o procedură medicală opțională, pe care cetățeanul o accesează dacă dorește”, a declarat deputatul PNL, Matei Dobrovie.

Luni, 3 martie, sute de persoane au participat la un protest împotriva obligativității vaccinării, desfășurat în București în fața Palatul Parlamentului.

Proiectul de lege urmează să fie discutat în plenul Camerei Deputaților. Senatul a adoptat proiectul de lege încă din 23 octombrie.

Protestul împotriva vaccinării obligatorii. Costel Stanciu (Asociația Pro Consumatori): Această lege dă posibilitatea Ministrului Sănătății să declare urgență epidemiologică oricând și să instituie vaccinarea obligatorie a întregii populații!

ACTUALIZARE 12:00 Sute de persoane sunt prezente la manifestația organizată pentru a se protesta împotriva legii vaccinării obligatorii.

Unul dintre organizatori, prof. univ. Costel Stanciu, Președintele Asociației Pro Consumatori, spune că legea, în forma sa actuală, este de factură totalitară și nu respectă Constituția României.

„Am organizat această formă de protest pentru a atrage atenția parlamentarilor că suntem împotriva legiferării obligativității vaccinării, legea fiind una de esență totalitaristă. Ea oferă posibilitatea Ministrului Sănătății să declare o situație epidemiologică oricând și deci să instituie vaccinarea obligatorie a întregii populații, deci ne putem aștepta, ca anul viitor, întreaga populație a României, inclusiv adulții, să ne trezim vaccinați obligatoriu împotriva gripei.

Autoritățile pot declara epidemii care au mai existat, pentru care există vaccin și implicit să fim vaccinați cu un număr nedefinit de vaccinuri.

Pe noi ne deranjează asupra obligativitatea, în această formulă se încalcă articolul 22 din Constituția României, care prevede dreptul la viață, integritate și fizică. Nu vrem naționalizarea corpurilor noastre, practic asta s-ar întâmpla dacă legea trece în formula actuală”, a declarat Stanciu în exclusivitate pentru ActiveNews.ro.

Cristian Filip, președintele Alianței Părinților, se întreabă dacă România va deveni primul stat din Europa care va legifera obligativitatea vaccinării adulților și spune că soluția la eventuale epidemii nu este obligativitatea, ci sporirea încrederii populației în vaccinuri.

„Alianța Părinților susține, în Parlament, eliminarea termenului de obligativitate. Noi suntem pentru vaccinuri, dar pentru vaccinuri sigure, ori în momentul acesta, nimeni nu ne poate certifica faptul că vaccinurile care se propun populației române sunt sigure.

Atâta vreme cât aceste prospecte au prospecte pe care scrie șoc anafilactic și deces la efecte secundare, niciodată nu se poate legifera așa ceva. Trebuie să ținem cont de faptul că țări așa-zis civilizate și avansate precum Germania, Marea Britanie, Luxemburg, Finlanda, Suedia, Norvegia, etc, nu au instituit obligativitatea vaccinării. Dacă acești parlamentari ai noștri vor trece azi și mâine această lege, România va deveni primul stat din Europa care va avea obligativitatea vaccinării la adulți.

Câtă vreme cât marii specialiști ai lumii, reuniți în decembrie la Geneva, sub egida Organizației Mondiale a Sănătății, susțin că vaccinurile nu sunt sigure, că vaccinurile au o mare problemă, că au mari probleme în a promova vaccinurile, noi ce am putea să spunem altceva?

Ni se tot atrage atenția, se induce o panică în populație, cu gripa aviară, gripa porcină, acum coronavirus. Să nu uităm că dr. Streinu Cercel ne spunea că 2 milioane de oameni vor muri de gripa aviară. Acum, Streinu Cercel ne spune să stăm liniștiți, că scăpăm dacă ne spălăm pe mâini. Asta până anul viitor, când probabil va fi gata vaccinul împotriva coronavirusului și atunci vom fi obligați să ne vaccinăm cu toții.

În anii 90, când am avut acoperirea vaccinală de 96-97% am avut epidemie de rujeolă, la 23.000 de oameni, deci poporul român este bombardat cu o intensă mediatizare a așa-ziselor epidemii, pentru a se încolona spre vaccinare.

Nu putem fi de acord cu această lege. Nu trebuie să uităm ceva: În China există vaccinare obligatorie și să ni se explice și nouă cum de sunt năpădiți de acest Coronavirus. Deci soluția nu este obligativitatea, ci creșterea populației că aceste vaccinuri sunt sigure”, a spus Filip, în exclusivitate pentru ActiveNews.ro.


ACTUALIZARE 02.03/ 10:24 Legea care introduce vaccinarea obligatorie este discutată, luni, în comisia de sănătate din Parlament, într-o ședință cu ușile închise. Camera Deputaților este for decizional, dar legea este aspru criticată.

Reprezentanții mai multor organizații s-au adunat deja în fața Parlamentului pentru a protesta față de legea vaccinării obligatorii, care, dacă va trece de Camera Deputaților, va impune obligativitatea vaccinării. Ei cer ca părinții să fie lăsați să aleagă dacă doresc să-și vaccineze copiii.

Camera Deputaților, care este for decizional, ar urma să dea mâine un vot în plen asupra actului normativ.

***

Gheorghe Piperea:

In cea mai stricta confidentialitate, a fost avizata in Comisia de Sanatate din Camera derutatilor legea vaccinarii obligatorii a copiilor si adultilor. Practic, legea este ca si adoptata. Maine se voteaza in plen (chiar daca este programata audierea ministrilor guvernului Catu).

Nu ar fi rau sa stiti ce va asteapta in viitoare dictatura medicala.

Incepeti cu asta :

“vaccin – medicament imunologic care conţine microorganisme vii atenuate sau inactivate, fragmente antigenice purificate de bacterii sau virusuri, inclusiv obţinute prin inginerie genetică, care după administrare produc o reacţie de apărare specifică a organismului, fără să producă îmbolnăvirea”.

[Ati inteles bine, sper: e vorba de microorganisme obtinute prin inginerie genetica]

Continuati cu astea :

“Categoriile de vaccinări obligatorii sunt următoarele: […]
vaccinările pentru alt personal din unităţile publice şi private care, prin natura atribuţiilor, sunt expuse suplimentar la boli infecţioase sau pot reprezenta surse de infecţie care ar putea pune în pericol sănătatea publică, stabilite prin hotărâre a Guvernului”;

“Angajatorii, persoane fizice sau juridice, suportă, din bugetul propriu, costurile pentru vaccinurile și administrarea acestora personalului propriu care, prin natura profesiei sau a formării pe care o urmează, este expus la riscul de infectare sau poate reprezenta o sursă de infecție, care ar putea pune în pericol sănătatea publică, ori a cărui vaccinare, potrivit legii, este obligatorie”

[nota: cu publicul intra in contact, practic, orice angajator, fie el oficiu postal, banca, restaurant, societate de avocati, furnizori de utilitati, corporatii din Pipera, vanzatori la supermarket sau in piete, medici, dentisti etc; in consecinta, costul vaccinurilor va fi prezent in absolut totate marfurile si produsele, exact la fel cum sunt prezente dobanzile bancare; viata va fi mai scump dupa vaccinare, dar nu si mai sigura].

Medicii, indiferent de forma de organizare a asistenţei medicale în cadrul sistemului public sau privat şi indiferent de casa de asigurări sociale de sănătate cu care au încheiat contract de furnizare de servicii medicale, au obligaţia de a asigura vaccinarea corectă a copiilor şi de a introduce în RENV datele privind vaccinările efectuate conform CNV”;

“Pe perioada existenței unor epidemii declarate în baza notificării transmise de către direcția de sănătate publică în raza teritorială a căreia funcționează, instituția de învățământ suspendă participarea la cursuri sau la alte forme de participare colectivă a copiilor care nu sunt vaccinați potrivit CNV”;

“Persoana desemnată să asigure creşterea şi îngrijirea copiilor în cazul părinţilor care sunt plecaţi din ţară va asigura şi însoţirea copilului la vaccinare”

[nota bene – daca sunteti plecati in strainatate, iar copii sunt lasati acasa, faptul in sine nu va scuteste de obligatia de a va vaccina copilul]

“Persoanele cu vârsta de peste 18 ani, au obligaţia prezentării în vederea consilierii pentru vaccinare, pentru tipurile de vaccinări stabilite în Calendarul naţional al adultului, în cazul convocării acestora de către furnizorul de servicii medicale de vaccinare”.

Si acum, start la vanatoarea de copii si adulti nevaccinati. Cand ii dibuiti, nu uitati sa le lipiti pe piept niste stele in 8 colturi, ca sa stim cu cine avem de-a face. Doar asa o sa fiti siguri ca se obtine “imunitatea de turma” (termen des uzitat in virusologie si imunologie).

*

Colectivizare fortata – nu mai ai voie sa cresti porci in ograda si nu mai ai voie sa refuzi vaccinarea (chiar daca nu stii la ce te ajuta si nu stii ce efecte adverse are).

Bonus pentru votantii si militantii anti-ciuma rosie : toate partidele sunt chemate de PSD sa voteze maine, pe nepregatite si cu inflacarare, legea vaccinarii obligatorii, cu accentul pe imunitatea de turma.

Bonus suplimentar pentru aceiasi: toti angajatorii vor fi obligati sa isi vaccineze anual (si oridecateori statul considera necesar) toti angajatii care intra in contact cu publicul. Pe cheltuiala proprie. Toate marfurile si toate serviciile vor avea preturi majorate cu costul vaccinurilor obligatorii.

De rasul curcilor – daca nevaccinatul plateste amenda (500-2500 lei), va putea patrunde in colectivitate, fara ca cineva sa isi mai puna problema ca este afectata imunitatea de turma…

*

E clar acum de ce era necesara “confirmarea” rapida in Romania a coronavirusului? Urmariti declaratia lui Rafila, tipul cu lobby-ul pentru vaccinarea obligatorie. Vorbeste despre vaccinarea obligatorie a miliarde de oameni😳

***

Dr. Razvan Constantinescu:

AM TERMINAT CU VIRUSUL UCIGAȘ, O LUĂM DE LA CAPĂT CU VACCINAREA

Iarăși au apărut imbecilii cu ”vaccinarea”, ăia care nu pot pricepe că unele vaccinuri sunt obligatoriu recomandate, altele sunt pentru anumite categorii de subiecți, iar altele sunt hilare. În plus, niciuna dintre categorii nu poate fi obligatorie prin lege! Nu, ei atâta știu: vaccinat și nevaccinat. Dar militează, strigă, se screm, protestează, înfierează, combat, polemizează. Spectacol pe cinste.

PSD si USR anunta reluarea proiectului LEGII VACCINARII OBLIGATORII, agitand sperietoarea epidemiei din China. Posibil termen: FEBRUARIE/ Scandalul mituirii medicilor de o mare companie farmaceutică: MARKETIZAREA MEDICINEI SI MEDICALIZAREA VIETII

 

USR VREA SA ELIMINE DE PE TV OPINIILE NECONFORME VACCINISMULUI/ Cum vrea Facebook sa limiteze postarile critice fata de vaccinuri/ STREINU-CERCEL, OMUL CORPORATIILOR PHARMA. Alarmismele vacciniste – o STRATEGIE DE VANZARI

ARGUMENTE RATIONALE in sprijinul dreptului parintilor de a REFUZA VACCINAREA COPIILOR: “A încredința statului dreptul de a decide asupra beneficiilor de care trebuie să se bucure trupul nostru înseamnă a acorda un cec în alb oricarui dictator real sau potențial”/ Din nou despre DEZASTRUL provocat tinerelor din DANEMARCA de administrarea VACCINULUI ANTI-HPV GARDASIL

UPDATE. Argumente impotriva vaccinarilor obligatorii/ VACCINARE SAU TOTALITARISM? România – un experiment social si in aceasta privinta?

VACCINAREA CU FORTA. Oficial din cadrul Ministerului Sanatatii: PARINTII CARE VOR REFUZA VACCINAREA COPIILOR, TRIMISI IN INSTANTA SI DATI PE MANA PROTECTIEI COPILULUI (Video)

Bataia de joc a VACCINARILOR OBLIGATORII continua. In noul proiect al Ministerului Sanatatii, criteriile SANCTIUNILOR PENTRU PARINTI sunt ambigue, dar masurile DURE: CONDITIONAREA INSCRIERII LA SCOALA SI ACUZAREA “RELELOR TRATAMENTE”

LEGEA VACCINARILOR FORTATE VA FI INAINTATA IN PARLAMENT. Prevederile sale – impuse netransparent de “SPECIALISTI”/ Manipulari si alarmisme pentru justificarea COERCITIEI VACCINISTE

LEGEA OBLIGATIVITATII VACCINARII imparte in doua medicii si parintii si da pe fata INSENSIBILITATEA CINICA LA SUFERINTA a celor care privesc victimele drept “cazuri izolate”. UN SFERT DINTRE ROMÂNI NU AU INCREDERE IN VACCINURI. Noi marturii ale unor parinti care sustin cu dovezi efectele adverse grave ale “imunizarii” (VIDEO)

POLITIA VACCINURILOR. PROIECT DE LEGE TOTALITAR CARE INSTITUIE VACCINAREA FORTATA SI CONDITIONAREA INSCRIERII COPIIILOR LA GRADINITA SI SCOALA. (Deocamdata) autoritatile vor sa impuna 9 (noua) vaccinuri obligatorii. Parintii sunt OBLIGATI sa refuze in scris… pentru a fi apoi RECLAMATI pentru RELE TRATAMENTE aplicate minorilor, riscand cel putin 3 ANI DE INCHISOARE! (video)

RELUAREA IN FORTA A PROPAGANDEI ISTERIZANTE A VACCINARILOR OBLIGATORII/ Drepturile omului anulate in proiectul de lege al Ministerului Sanatatii: COPIII NEVACCINATI SA AIBA INTERDICTIE IN GRADINITA SI SCOALA sau PARINTII SA PLATEASCA AMENZI FOARTE MARI!

Scurta observatie asupra legaturii dintre VACCINURI si MORTALITATEA INFANTILA URIASA DIN TRECUT

CATRE FASCISMUL MEDICAL. DESPRE PROPAGANDA VACCINARILOR FORTATE


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “LEGEA VACCINĂRII OBLIGATORII a primit AVIZ POZITIV la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, după o ȘEDINȚĂ SECRETĂ ȘI CU RAPORTUL GATA REDACTAT DINAINTE, în ciuda PROTESTELOR. Relatări contradictorii în presă în ceea ce privește posibilitatea de REFUZ al vaccinării

 1. Urmăriți și această emisiune:
  https://youtu.be/qVizW1OgQZQ

 2. Foarte de folos cuvantul preotesei Ecaterina.

 3. https://m.activenews.ro/stiri-sanatate/De-ce-NU-trebuie-sa-fim-vaccinati-OBLIGATORIU.-Pe-scurt-ca-sa-inteleaga-tat-omu-160371

  Câteva argumente ,,pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’ “, de ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Merită citit până la capăt și merită citite și comentariile.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 4. Pingback: PROTESTE IN TOATA TARA IMPOTRIVA LEGII VACCINARII OBLIGATORII. Scrisoarea prin care 50 DE MEDICI cer deputaților RESPINGEREA LEGII. Argumentele clare impotriva OBLIGATIVITATII. Cine sunt adevaratii "MEDIEVALI" si "DOGMATISTI" INCHIZIT
 5. Pingback: VIRGILIU GHEORGHE despre PANDEMIE, teroarea mediatică, VACCINAREA obligatorie și TRANSFORMĂRILE NOII ORDINI MONDIALE: "Asistăm la cel mai mare experiment social și mediatic din istoria lumii" - Cuvântul Ortodox
 6. Pingback: La mai bine de o luna de la publicarea SCRISORII DESCHISE a celor peste o suta de medici impotriva LEGII VACCINARII, "presa de calitate" raspunde prin DISCREDITAREA cu rea-credinta a semnatarilor
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare