Corporatiile dicteaza, politicienii executa, mass-media prelucreaza. S-A DECLANSAT PROPAGANDA MEDIATICA PENTRU OBLIGATIVITATEA VACCINARILOR IN ROMANIA/ Robert F. Kennedy Jr denunta DOMINATIA BIG PHARMA asupra POLITICILOR DE SANATATE. Cazul vaccinului anti-rotavirus. Ultima bariera in calea abuzului: PARINTII (Video)

17-04-2015 11 minute Sublinieri

Vaccinarea copiilor va fi obligatorie. Proiectul de lege, la care lucreaza specialisti din Ministerul Sanatatii, a starnit deja reactii dure, din partea celor care sunt anti-imunizare.

Masura este insa una vitala, sustin autoritatile din sanatate. Si vine intr-un moment in care vaccinarea impotriva bolilor grave a scazut, in unele zone, chiar si sub 70%. Asta desi Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda imunizarea in 95% din cazuri, daca nu vrem sa avem de-a face cu epidemii.

Zsofi este unul dintre parintii care refuza vaccinarea. Mama de tripleti, femeia sustine ca in urma vaccinului impotriva rujeolei, rubeolei si oreonului unul dintre baieti a avut probleme grave de sanatate si nu a mai putut sa mearga.

Copilul si-a revenit dupa luni de recuperare, insa de atunci femeia a refuzat sa si mai vaccineze copiii.

Farkas Zsofia, mama: 

Eu simt ca e o afacere, nu suntem informati, nu stim ce e bine, ce e rau. Simt doar ca e o miscare care nu e neaparat in favoarea copiilor nostri”.

Iar Forumurile sunt pline de parinti care posteaza astfel de reactii:

Sanatatea nu poate veni niciodata din pilule si injectii. Sanatatea vine din echilibru interior si alimentatie sanatoasa. Organismul nostru este perfect capabil sa se vindece daca este lasat in pace’‘.

Nu cred in vaccinuri pentru ca toate au in compozitia lor mercur si aluminiu, o combinatie fatala, care de cele mai multe ori da probleme de sanatate copiilor, iar in cazurile mai grave autism”.

”A refuza un tratament propus de medic este un drept fundamental al omului si un drept fundamental al pacientului”.

Ideea de obligatie ii deranjeaza si pe unii dintre parintii pro-vaccinare.

De partea cealalta, autoritatile medicale spun ca masura e vitala. Un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca in Romania, in unele zone, vaccinarea a scazut pana la 68%.

Specialistii spun ca doar vaccinarea in proportie de 95% a populatiei poate garanta eliminarea unor boli precum rujeola si rubeola.

Proiectul de lege, la care lucreaza Ministerul Sanatatii, e inspirat din Franta, Germania si Polonia, unde schema de vaccinare e obligatorie si cuprinde mai multe vaccinuri decat la noi.

In Franta, de pilda, sunt cu doua in plus, fata de schema din tara noastra, iar parintii care nu-si vaccineaza copiii sunt amendati. La noi inca nu au fost stabilite sanctiunile pe care ar urma sa le suporte parintii, dar cu siguranta vor exista constrangeri.

 • EVZ:

Ce pot păți părinții care refuză vaccinarea copiilor

Ministerul Sănătății atenționează asupra riscului reapariției unor boli foarte grave, mortale chiar, după cum a sesizat și Organizația Mondială a Sănătății

Evenimentul zilei și Doctorul zilei au tras în repetate rânduri semnale de alarmă cu privire la pericolul major de izbucnire a unor epidemii din cauza refuzului părinților de a-și vaccina copiii, precum și din cauza efectuării unor vaccinuri cu întârziere.

Pe fondul unei campanii agresive a taberei antivaccinare, precum și datorită atenționării primite de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) referitoare la faptul că în țara noastră acoperirea vaccinală este sub 95% – nivelul recomandat de OMS, marți seară s-a poziționat public și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Mai întâi acesta a precizat într-un interviu televizat că va veni cu o lege a vaccinării. Apoi, ieri, pe surse, a ieșit informația că se intenționează o sancționare a părinților care refuză vaccinarea copiilor lor.

 „Vom vedea care va fi sancțiunea” 

Până la această oră proiectul legii vaccinării este doar un draft în care se regăsesc analizate sisteme din mai multe țări, printre care și Franța – în care sancțiunea pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor este amenda până la 30.000 de euro și închisoarea până la doi ani. Dar nu vom lua modelul cu copy-paste, deși modelul francez este considerat de OMS ca fiind unul din cele mai performante. Vom vedea care va fi sancțiunea”, ne asigurau ieri surse din Ministerul Sănătății (M.S.).

Cifre periculoase

„Prin refuzurile de vaccinare, tot mai prezente în ultimul timp, România se întoarce la Evul Mediu”, ne-au declarat surse din lumea medicală. Cifrele periculoase, date publicității de Institutul Național de Sănătate Publică, ne arată scăderi drastice (de 20 la sută) ale acoperirii vaccinale pentru rubeolă, oreion, rujeolă, tetanos, difterie, existând zone în țară, inclusiv în București, în care procentele anului 2014 sunt de doar 75%.

Strategia OMS: acoperire vaccinală de 95%

Ministerul Sănătății a atenționat, apoi, prin comunicat de presă, asupra „riscului reapariției unor boli foarte grave, mortale chiar, după cum a sesizat și OMS. Un exemplu este poliomielita, o boală eradicată prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinării. Acoperirea vaccinală în România se păstrează sub nivelul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății, de 95 la sută, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion și hepatită B, în principal din cauza refuzului vaccinării. Proiectul Ministerului Sănătății va fi elaborat împreună cu specialiștii în domeniu și va fi conceput pe informarea părinților și conștientizarea necesității vaccinării. Proiectul de lege va fi implementat numai după ce va fi supus dezbaterii publice. În elaborarea proiectului, Ministerul Sănătății va beneficia de expertiza reprezentanților OMS, se arată în comunicat.

Șir de procese

Reacțiile nu au întârziat să apară. Avocatul Iulian Urban l-a criticat deja dur pe ministrul Bănicioiu: „Ideea amendării de către Guvernul Ponta a părinților care refuză să își vaccineze copiii este ilegală, abuzivă și neconstituțională! Mă ofer să îi ajut pe toți cei care vor fi amendați în baza unei legi aberante, criminale și totalitare!”.

​Sancțiuni din alte state

Sancțiunile pentru părinții „nărăvași” care refuză vaccinarea copiilor diferă de la un stat la altul.

În Slovacia, amenda este de până la 200 de euro, în plus copiiilor nevaccinați fiindu-le refuzat accesul în grădinițele de stat.

În Cehia, amenda ajunge până la 280 de euro, în timp ce în Ungaria, sancțiunea pecuniară ajunge până la 15.000 de dolari.

În Franța, sancțiunea este de amendă până la 30.000 de euro și închisoare de până la doi ani.

● În Lituania, începând din 2016 nu vor mai fi acceptați la grădinițele de stat copiii care nu au făcute toate vaccinurile, conform calendarului.

CAMPANIA “MEDICUL DE GARDĂ”. Scandalul care împarte România în două. Vaccinul care a omorât doi bebeluși în Franța, îl facem sau nu?

Agenția Națională a Medicamentului din România a emis, recent, o avertizare cu privire la administrarea vaccinului Rotarix, după ce instituția omonimă din Franța a făcut public un raport privind efectele adverse ale acestuia.

Părerile experților despre acest vaccin produs de Glaxo Smith Kline, opțional în România, sunt împărțite. Scandalul legat de sancționarea părinților care refuză vaccinarea copiilor a împărțit părinții în două, asmuțindu-i unul împotriva altuia. La rândul lor, avocații se ceartă pe întâietatea dintre dreptul la integritate fizică și dreptul la sănătate

Intenția ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu de a veni cu o lege a vaccinării obligatorii, prin care părinții care se opun imunizării copiilor lor să fie sancționați, după modelul altor state din Uniunea Europeană, a stârnit reacții și de indignare și de aprobare. România s-a împărțit între părinții care sunt de acord cu măsurile anunțate și cei care se opun, între avocații care critică intenția de obligativitate și omologi ai lor care spun fix invers.

Părinții, divizați

Daniela, o mămică în vârstă de 46 de ani, din București, ne spune superindignată:„I-aș da înjudecată pe părinții care refuză vaccinarea copiilor, pentru că îmi pun în pericol sănătatea copilului meu! Și am o întrebare pentru ei. Când călătoresc prin țările alea cu pericole de epidemii, ei, ca adulți, de ce se vaccinează? Pentru că lor le e frică, dar pentru copiii lor nu le e frică? Acești părinți care se opun acum au fost vaccinați când au fost mici și sunt întregi, n-au murit, nici schilozi nu sunt. De ce să supunem nu doar copiii, dar întreaga comunitate în care trăim, riscurilor uriașe pe care le are o epidemie de poliomielită, spre exemplu?”. O altă mămică este însă de părere că vaccinarea obligatorie nu este o măsură bună, cu atât mai puțin sancționarea părinților care se opun. „E dreptul meu să aleg, e copilul meu, de ce să mă oblige!? De ce să mă sancționeze dacă mă opun vaccinării?”, ne spune Silvia, o mamă în vârstă de 39 de ani.

Dreptul la integritate fizică, versus dreptul la sănătate

Avocatul Iulian Urban dă de toți pereții cu intenția de sancționare a părinților „nărăvași” la imunizarea copiilor contra epidemiilor de rubeolă, rujeolă oreion, difterie, tetanos, poliomielită, TBC etc. „Drepturile pe care le ai de a nu ți se aduce atingere convingerilor, modului în care vrei să-ți crești copiii din punct de vedere al sănătății, prevenției – e o problemă a fiecăruia. Ce vrea să facă Bănicioiu, e ca și când ai da prin lege că oamenii nu au voie să fie nici grași, nici slabi, sau să le spui, prin lege, ce să mânânce. Instanțele de judecată vor da cu o asemenea lege de pământ, dar din nefericire nu Bănicioiu o să plătească daune, ci tot noi, prin Ministerul Sănătății. Obligarea părinților să vaccineze copiii este o vânzare forțată și orice vânzare forțată este interzisă, conform Legii privind codul consumului. Se încalcă și dreptul la integritatea fizică și psihică, prevăzut nu doar în Constituție, ci și în Codul civil”, opinează sursa citată.

La polul opus se află părerea specialistului Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului. „Există un drept fundamental la integritate fizică, prevăzut de art. 22 Constitutie. Acest drept nu e afectat de vaccinări împotriva epidemiilor. Ca urmare nici CEDO, nici CCR, nimeni din lume nu a considerat că o acțiune de vaccinare împotriva epidemiilor reprezintă o încălcare a dreptului fundamental la integritate fizică. Dacă nu s-ar face vaccinările, am încălca un alt drept fundamental: dreptul la sănătate!”

Pe acest fond înnebunitor de derutant mai ales pentru cei care nu s-au poziționat nici pro, nici contra vaccinării obligatorii, scandalul iscat în jurul vaccinului Rotarix -din cauza căruia au murit doi bebeluși în Franța – capătă noi valențe. Aici părerile sunt divergente până și între medici!

Vaccinul ucigaș e opțional la noi

Vaccinurile Rotarix și RotaTeq, destinate prevenirii gastroenteritei la bebeluși, sunt responsabile pentru două decesuri, afirmă Agenția Națională de Securitate a Medicamentului din Franța. Ei bine, și Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM) din România trage un semnal de alarmă în ceea ce privește riscurile și efectele adverse foarte severe ale celor două vaccinuri, opționale, și care se administrează împotriva rotavirusului. Cei doi bebeluși din Franța au murit în 2012 și în 2014, după ce au fost vaccinați, iar decesurile au survenit în urma unor ocluzii intestinale. Din fericire, până în prezent, în România nu s-au raportat efecte adeverse ale Rotarixului, singurul dintre cele două vaccinuri care se distrubuie la noi în farmacii, așa cum spun reprezentanții ANMDM.

Rotarix, la discreție în farmaciile noastre

Totuși, chiar dacă nu au fost probleme în România, moartea celor doi bebeluși din Franța nu poate fi ignorată de părinții români, mai ales că Rotarixul se vinde la discreție în farmaciile noastre și nu puțini sunt medicii de familie care îl recomandă.

„Aceste efecte nedorite ale vaccinurilor împotriva infecției cu rotavirus sunt bine cunoscute și pot fi identificate în informațiile despre medicament din Prospect și Rezumatul CaracteristicilorProdusului. Statisticile medicale arată că riscul de apariție a invaginației intestinale acute este mic și limitat în timp, dar exista (1 la 50 000). Acest risc nu trebuie să pună în discuție importanța administrării acestor vaccinuri! Vaccinarea rămâne o măsură adecvată de sănătate publică, dar părinții și medicii trebuie să fie bine informați pentru a identifica la timp orice posibile efecte nedor-ite!”, este așa zisa avertizare pe care o face ANMDM.

„Părinții trebuie să fie atenți la efectele adverse”

Purtătoarea de cuvânt a ANMDM ne-a explicat însă, pe larg, care sunt măsurile pe care părinții trebuie să le ia în cazul în care vor să-și imunizeze copiii împotriva rotavirusului.

„Există, ca la orice medicament, efecte adverse, însă nu este cazul ca lumea să intre în panică. Riscurile efectelor adverse sunt foarte mici și, din ce am înțeles de la colegii din Franța, moartea celor doi copii a survenit și în urma faptului că nu s-au luat măsuri imediate în ceea ce privește diminuarea efectelor adverse ale vaccinului. Noi suntem de părere că acest vaccin este unul sigur și care luptă foarte eficient împotriva rotavirusului. Părinții care optează pentru acest produs trebuie însă să urmărească foarte atenți eventualele efecte ce pot apărea și să meargă urgent la medic. Efectele adverse sunt severe, dar, repet, sunt extrem de rare. Dacă apar și se apelează urgent la medic, efectele pot fi înlăturate”, ne-a explicat Anca Crupariu, purtător de cuvânt al Agenției.

„Europa nu-l consideră un pericol”

Cu toate că Agenția Medicamentului din Franța a stabilit că vacinul poate fi fatal, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) nu-l consideră un pericol. „EMA, instituția care reglementează problemele medicamentelor și a vaccinurilor în Uniunea Europeană, nu a pus până acum în discuție siguranța Rotarixului”, ne-a mai spus Anca Crupariu.

Prețul ajunge la aproximativ 500 de lei

Potrivit datelor furnizate de Agenția Medicamentului din România, părinții nu prea se înghesuie să-și vaccineze copii cu Rotarix, o dată pentru că este un vaccin opțional și pe de altă parte, produsul de imunizare costă și aproximativ 500 de lei, fiind aministrat în două doze. „În 2014, firma care îl produce a distribuit 12.000 de doze către farmacii, care au termen de valabilitate până în 2016. Fiind vorba despre un vaccin opțional, nu știm câți copii au fost vaccinați până acum cu acest produs”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Pro și contra produsului de imunizare

Dr. Adrian Streinu Cercel: „Este foarte bun”

Unul dintre cei mai cunoscuți medici din domeniul bolilor infecțioase are o părere foarte bună despre controversatul vaccin Rotarix. „Enterocolitele cauzate de rotavirus sunt extrem de severe și pot duce până la deces. Acest vaccin a fost creat tocmai pentru a stopa boala foarte contagiosă. Acesta este rolul lui și nu ai cum să-l ignori. Rotarix se administează oral, în primele două luni de viață ale copilului și, cu siguranță, are efecte foarte bune. Nu am studiat efectele adverse ale produsului și nu pot să spun nimic despre acest aspect”, ne-a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, șeful spitalului de boli infecțioase „Matei Balș” din Capitală.

Medic gastroenterolog: „Beneficiile bat riscurile”

„La orice vaccin există riscuri. Nu trebuie dezbătută această problemă a Rotarixului ca fiind una gravă, pentru că nu este! Există cazuri foarte grave în care copilașii se îmbolnăvesc după ce au luat rotavirus. Așadar, beneficiile vaccinului bat riscurile produsului medical. Recomand vaccinarea cu Rotarix, așa cum recomand vaccinarea împotriva tuturor bolilor contagioase. Este important ca părintele să discute înainte cu pediatrul și să dezbată serios vaccinarea copilului și să urmărească toate eventualele efecte, care pot fi ținute în frâu”, ne-a explicat dr. Lucian Negreanu, medic gastroenterolog în cadrul Spitalului „Monza” din București.

Dr. Adrian Onu, imunolog: „Tot timpul vaccinul este mai bun decât boala”

„Fi e care vaccin are riscuri, dar de fiecare dată vaccinul este mai bun ca boala. În cazul rot a v i r u s u – lui, efectele bolii pot fi foarte severe cu pierderi foarte mari de apă și cu dezhidratare masivă ce poate merge până la deces. Vorbind însă despre riscurile în cazul vaccinări, acestea sunt foarte mici. Este adevărat că au apărut aceste probleme în Franța, dar nu trebuie ignorat faptul că specialiștii de acolo nu recomandă ca populația să nu se mai vaccineze, ci, pur și simplu, le transmite medicilor să aibă o atenție mai mare în ceea ce privește apariția efectelor adverse, efecte ce pot fi diminuate dacă sunt tratate la timp și corespunzător”, ne-a explicat dr. Adrian Onu, fostul manager al Institutului Cantacuzino.

Medicul pediatru care nu vrea să audă de vaccin

„Eu nu recomand Rotavirus. În primul rând, nu mi s-a dovedit până în prezent proba eficienței acestui vaccin. Știu că este pe piață de aproape zece ani, însă, eu nu cred că oferă o protecție foarte mare, mai ales că are și efecte adverse și asta nu este în regulă. Eu am foarte mulți pacienți care fac gastroenterite, unele dintre ele destul de severe, dar care se tratează. Din punctul meu de vedere nu există mortalitate din cauza gastroenteritelor provocate de rotavirus. Trebuie doar ca părinții să vină la medic când copiii prezintă simptomele acestei boli, precum diareea și vărsăturile și problemele se rezolvă la spital. Așadar, nu recomand vaccinarea cu Rotarix. Mai mult, produsul nu acoperă toate tulpinile virusului”, ne-a declarat doctorul Cătălin Cârstoveanu, șeful secției de Terapie Intensivă Nou Născuți de la Spitalul de copii „Marie Curie” din București. […]/ integral pe evz.ro

In discursul sau tinut la California Capitol, in Sacramento, Robert Kennedy Jr.* a facut o analiza detaliata si inspirata a gradului in care puternicul cartel farmaceutic a capturat procesul stiintific, de reglementare si de legiferare din SUA. Faptul, combinat cu dependenta corporatiilor mediatice de publicitatea la medicamente, a facut ca big pharma sa se regaseasca intr-o pozitie de unde calca in picioare principiul alegerii informate, dictand politicile de vaccinare care au putina sau chiar deloc baza in cercetarea stiintifica, contribuind, in schimb, la profiturile pantagruelice ale industriei. 

Kennedy da ca exemplu cazul pediatrului si omului de stiinta Paul Offit, care a dezvoltat vaccinul rotavirus, ale carui interese personale in dezvoltarea si adoptarea vaccinului sunt emblematice pentru practicile de profit ce tind sa corupa stiinta vaccinurilor in America de azi. “In 1999 se gasea in comitetul CDC care a adaugat vaccinul rotavirus pe schema de imunizare”, a aratat Kennedy. De asemenea, Kennedy a mai aratat ca

“Acest lucru s-a intamplat in timp ce el lucra la propriul sau vaccin rotavirus. Adaugand vaccinul in schema de imunizari, a facut patentul sau unul extrem de valoros. Sase ani mai tarziu a vandut patentul cu 182 milioane dolari, profitul sau fiind de 40 milioane dolari. Astfel, aceasta retea financiara de tip sarma ghimpata facuta de oamenii care decid pe repede inainte ce vaccinuri sa intre in schema de imunizare face sa fie foarte dificil, pentru noi toti, sa credem ca singurul lucru la care se gandesc acestia e sanatatea copiiilor nostri.”

Kennedy a subliniat ca legislatia din California indeparteaza ultima bariera intre companiile farmaceutice si sanatatea copiiilor – alegerea parintilor.

“Toate barierele prin care sunt protejati copiii nostri – guvernul, legislatorii, agentiile de reglementare, presa, sistemul de checks & balances, toate acestea avand rolul de a sta intre puterea corporatiilor si micii copii – au fost indepartate si a mai ramas o singura bariera, anume parintii. Trebuie sa pastram aceasta bariera.” 

*Robert F. Kennedy: avocat, om de radio, activist, ecologist, fiul al fratelui presedintelui american asasinat John F. Kennedy, Robert F. Kennedy, asasinat la randul sau in 1968.

traducere si adaptare Cuvantul Ortodox

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Sistemul romanesc de sanatate, Traduceri, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “Corporatiile dicteaza, politicienii executa, mass-media prelucreaza. S-A DECLANSAT PROPAGANDA MEDIATICA PENTRU OBLIGATIVITATEA VACCINARILOR IN ROMANIA/ Robert F. Kennedy Jr denunta DOMINATIA BIG PHARMA asupra POLITICILOR DE SANATATE. Cazul vaccinului anti-rotavirus. Ultima bariera in calea abuzului: PARINTII (Video)

 1. Sa analizam putin interpretarea domnului Iancu, fost avocat al poporului :

  ”Există un drept fundamental la integritate fizică, prevăzut de art. 22 Constitutie. Acest drept nu e afectat de vaccinări împotriva epidemiilor. Ca urmare nici CEDO, nici CCR, nimeni din lume nu a considerat că o acțiune de vaccinare împotriva epidemiilor reprezintă o încălcare a dreptului fundamental la integritate fizică. Dacă nu s-ar face vaccinările, am încălca un alt drept fundamental: dreptul la sănătate!”

  Interpretarea este o aberatie pentru ca altfel statele si-ar putea obliga toti cetatenii ADULTI sa se vaccineze impotriva oricaror pandemii.
  Spre exemplu cand era scandalul cu gripa aviara, porcina etc, nu cred ca vreun stat a reusit sa oblige un cetatean sa se vaccineze impotriva lor si probabil ar fi pierdut.
  Epidemia poate fi si gripala si din nou nu exista nicio lege care sa oblige la vaccin anti-gripal.

  Apoi revine problema epidemiilor, care e dovada ca epidemia e iminenta sa se produca in cazul unei boli eradicate ?
  De la cate cazuri in sus se incadreaza un fenomen virusologic la epidemie ?
  O simpla ESTIMARE O.M.S. ca sub procentul de 95% e risc de contaminare nu mi se pare risc epidemiologic.
  Riscul epidemiologic trebuie dovedit EFECTIV, cu cazuri concrete si abia sub imperiul starii speciale declansate de fenomen se poate da interpretarea domnului Iancu dar si aceea limitata si proportionala pentru stoparea fenomenului.
  De cand o recomandare a O.M.S. e obligatorie pentru o tara U.E. mai ales ca nici organismul executiv al Uniunii Europene nu s-a pronuntat in sensul obligativitatii ?

  Daca erau multe cazuri de poliomielita care sa reclame o epidemie jurnalele ar fi aratat numai acest subiect.

  Termenul de Risc de Epidemie e volubil si poate fi interpretat foarte convenabil, lucru care poate da nastere unor abuzuri din partea statului.
  Pe interpretarea d-nului Iancu, ne putem trezi ca si vaccinul de col uterin, de gripa aviara si altele sunt obligatorii, incepand de poimaine, daca poimaine se inregistreaza cateva cazuri.
  Statul poate largi la bunul plac lista de imunizari obligatorii de la un an la altul sau chiar de la o luna la alta, lucru anormal.

  Evident ca interpretarea domnului Iancu a stat la baza reglementarilor obligatorii din celelalte state, dar e abuziva si poate fi interpretata si in sensul obligarii ADULTILOR la orice vaccin pentru cel mai mic risc epidemiologic, chiar si fara ca el sa fie dovedit pe simple prezumtii.

 2. […]
  “Cea mai eficientă strategie de marketing pentru „vânzarea”bolilor” este frica. Pentru a vinde femeilor la menopauză hormonul de substituţie s-a mizat pe frica de criza cardiacă. Pentru a vinde părinţilor ideea că cea mai mică depresie necesită un tratament greu şi îndelungat s-a mizat pe teama de sinucidere a tinerilor. Pentru a vinde medicamente anticolesterol s-a mizat pe teama morţii premature. Şi asta în pofida faptului că de multe ori medicamentele promovate furibund produc efecte inverse celor scontate. În noul limbaj de marketing se vorbeste deja de „farmacoterapia fricii”. Alături de „mongering disease”, negoţul cu boli.

  „Dacă altădată puteam spera să găsim un tratament pentru fiecare boală, negustorii de sănătate, astăzi, mai mult ca niciodată, par să vrea a găsi o boală pentru fiecare medicament fabricat”, constată medicul Martin Winkler în postafaţa lucrării lui Jorg Blech, „Inventatorii de boli”.

  „Manipulând membrii influenţi ai comunităţii medicale, lobby-urile industriei farmaceutice au modificat încet, încet normele anumitor valori biologice (colesterol, tensiune arterială etc) pentru a obţine astfel creşterea numărului pacienţilor susceptibili a fi trataţi”. Căci, conchide Winkler, „a-i face pe nişte oameni perfect sănătoşi să creadă că trebuie să se îngrijescă pe viaţă reprezintă pentru fabricanţi o veritabilă rentă viageră”.

  Sursa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/12/21/cedo-uimeste-din-nou-nu-exista-un-drept-la-avort-si-la-casatorii-homosexuale-dezbaterea-ocultata-din-romania-cand-incepe-viata-unui-copil-implicatiile-unei-rezolutii-c-n-c-d-homosexualitatea-es/

 3. “In Romania poliomielita este eradicata complet din 1996, ultimile cazuri, doar 8 la numar s-au inregistrat in 1995 si toate au fost cu tulpina vaccinala, ca urmare a vaccinului oral (VPO).
  Desi boala eradicata, fara niciun caz din ’96 pana in 2009 s-a vaccinat cu VPO, vaccin viu atenuat cu rata mare de infectare postvaccinala cu poliomielita, din 2009 s-a trecut pe vaccinul injectabil (VPI) si el cu foarte multe probleme si efecte adverse severe.
  Azi desi boala este eradicata de 16 ani, fiecare copil nascut la noi este presat sa se vaccineze antipolio de nu mai putin de 5 ori, dintre care 4 vaccinari pana la un an (la 2, 4, 6, 12 luni si la 9 ani).
  O statistica din 2001 din SUA arata ca incidenţa poliomielitei postvaccinale este de 10 mai mare decât cea a poliomielitei cu virus sălbatic.
  […]
  Sursa: https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2012/05/13/poliomielita-ce-nu-stiati-despre-vaccinuri/

  Cu toate ca de aproximativ 23 de ani nu a mai existat nici-un caz de poliomelita in Romania, se incearca o manipulare prosteasca:

  “Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, ne-a declarat, ieri, că la această oră poliomielita a devenit ”urgenţă de sănătate publică internaţională” deoarece evoluează în ţări precum Nigeria, Afganistan şi Pakistan şi există riscul de a difuza în ţările europene. Judeţul Suceava este cu atât mai expus cu cât este în zonă de graniţă, ultima frontieră a UE.”
  […]

  Sursa: https://www.monitorulsv.ro/Sanatate/2015-04-18/Alerta-maxima-pentru-poliomielita-peste-900-de-copii-vaccinati-de-urgenta-si-vaccinuri-pentru-centrul-de-migranti-din-Radauti

 4. HRISTOS A INVIAT ! Oameni buni ,se incalca orice drept omenesc de mai multi ani ,incoace . Ne vor obliga la orice drept omenesc , de neinchipuit , cei din ,,UMBRA ,, . Ei , lucreaza in schimburi la instalarea Guvernului Mondial ,avand CAP de comanda pe SATANA , care nu oboseste si nu doarme niciodata . In mintea fiilor lui SATAN si frati de-ai lor ,prieteni de afaceri etc, legaturi ,pt. ca ,sant un lant DIAVOLESC , noi omenirea majoritara , santem considerati niste animale . Prin forta si amenintari ,cu amenzi si iesirea din societate , tot asa vor face si cu ,,CIPUL FIAREI ,, ,alta metoda nu au . Noi sa ne intoarcem cat mai repede ,de astazi inainte , sa punem inceput bun , catre Bunul DUMNEZEU si sa intram in CASA LUI , cu vointa si hotarare statornica . Nu exista alta scapare , decat in bratele TATALUI CERESC SI ATOTPUTERNICUL . / unde alearga copilul ce/l mic ,cand are nevoie de ajutor ,s/au cand ai este frica …/ Rupeti mandria ,rusinea si frica !?, numai atunci arati omule ca ,ai o leaca de curaj si barbatie . Cu Dumnezeu Inainte !

 5. Iata ca aproape am ajuns la situatia in care, nici in cele mai cumplite cosmaruri nu credeam ca vom ajunge vreodata in Romania “democratica” a anului 2015: incalcarea pe fata, cu legea in mana, a dreptului fundamental de libertate si integritate a persoanei, a liberului arbitru. Ar trebui sa fie evident pt toata lumea, ca ideea acestui proiect de lege( al obligativitatii vaccinurilor toxice si ucigatoare) nu apartine ministrului Nicu Banicioiu(implicat in anii 2000 , in scandalul sexului cu minore) si a slugilor din Ministerul sanatatii(caci acestia nu pot avea alte idei decat, cum sa mai ia vreun comision sau vreo spaga, sau sa-si puna rubedeniile in functii publice), ci sunt pregatite din timp in laboratoare demonice din afara Romaniei , cum ar fi OMS. Ca treaba sa iasa cat mai bine(evident pt “ei”), vor plimba pe la toate televiziunile, cateva IUDE– parinti si persoane cu staif din domeniul medical(tradand cauza parintilor si copiilor romani pt eterna punga de 30 de arginti), care vor repeta obsesiv , “ca ce bune pt sanatate sunt vaccinurile , ca cine nu le face pune in pericol sanatatea lor, drept pt care , autoritatile trebuie sa ia masuri drastice impotiva celor care nu le fac”. Asa ca , daca nu vrem iarasi, ca o minoritate infima sa-si impuna punctul de vedere malefic in defavoarea copiilor nostri , trebuie sa iesim hotarati in strada si sa protestam cu toata taria fata de aceasta barbarie strigatoare la cer, care ni se pregateste.
  De asemenea , va fi foarte importanta in acest caz, pozitia si atitudinea conducatorilor Bisericii Ortodoxe Romane.

 6. ”Daniela, o mămică în vârstă de 46 de ani, din București, ne spune superindignată:„I-aș da înjudecată pe părinții care refuză vaccinarea copiilor, pentru că îmi pun în pericol sănătatea copilului meu!”

  eu nu inteleg, lucrurile se bat cap in cap, doamna avand copil vaccinat care mai este riscul care pune in pericol sanatatea copilului ei? sau vaccinul…

 7. Interesant cum dreptul la sanatate a devenit obligatia de a cumpara un produs farmaceutic. Deci am putea numi acest drept: “obligativitatea la sanatate”. Programata ce-i drept, dupa target-urile companiilor producatoare.

 8. Pingback: CATRE FASCISMUL MEDICAL. DESPRE PROPAGANDA VACCINARILOR FORTATE | Cuvântul Ortodox
 9. Pingback: Scurta observatie asupra legaturii dintre VACCINURI si MORTALITATEA INFANTILE URIASA DIN TRECUT | Cuvântul Ortodox
 10. Pingback: update: RELUAREA IN FORTA A PROPAGANDEI ISTERIZANTE A VACCINARILOR OBLIGATORII PRIN INTIMIDAREA SI CULPABILIZAREA PARINTILOR SI AGITAREA SPERIETORII IMBOLNAVIRILOR EPIDEMICE/ Drepturile omului anulate in proiectul de lege al Ministerului Sanatatii: COPIII
 11. Pingback: ROBERT F. KENNEDY JR.: “Vaccinurile, mercurul si banii murdari”. O analiza asupra RAPORTURILOR CORUPTE intre BIG PHARMA si autoritatile responsabile cu realizarea SCHEMELOR DE IMUNIZARI | Cuvântul Ortodox
 12. Pingback: POLITIA VACCINURILOR. PROIECT DE LEGE CARE INSTITUIE VACCINAREA FORTATA SI CONDITIONAREA INSCRIERII COPIIILOR LA GRADINITA SI SCOALA. Deocamdata autoritatile vor sa impuna 8 (opt) vaccinuri obligatorii | Cuvântul Ortodox
 13. Pingback: POLITIA VACCINURILOR. PROIECT DE LEGE CARE INSTITUIE VACCINAREA FORTATA SI CONDITIONAREA INSCRIERII COPIIILOR LA GRADINITA SI SCOALA. Deocamdata autoritatile vor sa impuna 9 (noua) vaccinuri obligatorii. Parintii sunt OBLIGATI sa refuze in scris… pe
 14. Pingback: POLITIA VACCINURILOR. PROIECT DE LEGE TOTALITAR CARE INSTITUIE VACCINAREA FORTATA SI CONDITIONAREA INSCRIERII COPIIILOR LA GRADINITA SI SCOALA. (Deocamdata) autoritatile vor sa impuna 9 (noua) vaccinuri obligatorii. Parintii sunt OBLIGATI sa refuze in scr
 15. Pingback: SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MINISTRUL SĂNĂTĂŢII, NICOLAE BĂNICIOIU, PRIVIND OBLIGATIVITATEA VACCINURILOR | Cuvântul Ortodox
 16. Pingback: MINISTRUL EDUCATIEI RESPINGE CARACTERUL OBLIGATORIU AL EDUCATIEI SEXUALE/ Scrisoare deschisa a unor asociatii crestine pe tema educatiei sexuale/ VACCINAREA, INTRE PROPAGANDA OFICIALA, AMENINTARI si REFUZUL JUSTIFICAT AL PARINTILOR SI AL UNORA DINTRE MEDI
 17. Pingback: LEGEA VACCINARILOR FORTATE VA FI INAINTATA IN PARLAMENT. Prevederile sale – impuse netransparent de “SPECIALISTI”/ Manipulari si alarmisme pentru justificarea COERCITIEI VACCINISTE | Cuvântul Ortodox
 18. Pingback: Bataia de joc a VACCINARILOR OBLIGATORII continua. In noul proiect al Ministerului Sanatatii, criteriile SANCTIUNILOR PENTRU PARINTI sunt ambigue, dar masurile DURE: CONDITIONAREA INSCRIERII LA SCOALA SI ACUZAREA “RELELOR TRATAMENTE” | Cuvânt
 19. Pingback: TRUMP ANTI-BIG PHARMA? ROBERT F. KENNEDY JR., nominalizat de presedintele american ales pentru a conduce o COMISIE DE ANALIZA A SIGURANTEI VACCINURILOR | Cuvântul Ortodox
 20. Pingback: LABORATOARELE ATOTPUTERNICE ALE BIG PHARMA: profituri mari, scandaluri mari. Prezentarea unui documentar ARTE despre practicile oneroase ale marilor companii farmaceutice
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare