“Din Siria va incepe…”. Parintele Paisie Aghioritul despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL (si VIDEO). PROFETII si apocrife despre DISTRUGEREA SIRIEI SI A DAMASCULUI. “Rugati-va neincetat!”

4-09-2013 4 minute Sublinieri

paisie-aghioritul

***

 • Doxologia:

„Din Siria va începe al treilea război mondial! Rugați-vă neîncetat!”

În contextul în care lucrurile se precipită într-o posibilă intervenție militară în Siria, a devenit iarăși evidentă una dintre multele profeții ale Părintelui Paisie (Aghioritul). Bineînțeles, profeția ar fi fost inițial spusă de părintele Antonie din Sietista, care, potrivit surselor care circulă pe internet, ar fi afirmat despre războiul mondial cu puțin timp înainte de cuvioasa lui adormire: „Când va începe din Siria … se va generaliza”. Totuși adevărul s-a restabilit, se pare că această profeție aparține aceluiași Părinte Paisie, căruia îi este atribuită încă o frază care afirmă categoric: „Din Siria va începe al treilea război mondial! Rugați-vă neîncetat!”

traducere şi adaptare: Laura Enache
sursa: http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/xristianismos/h_profiteia_tou_gerontos_paisiou_gia_ti_suria.html

Părintele Paisie Aghioritul – Despre războiul mondial

– Gheronda, va fi război?

– Dar voi faceți rugăciune? Eu de primăvara până toamna tot fac mobilizare generală pentru rugăciune  –fără tulburare -, ca să se îndure Dumnezeu și să scăpăm de mobilizarea generală pentru război! Eu am avut această înștiințare: „Faceți multă rugăciune ca să fie împiedicați turcii, fiindcă în duminica din 16 Octombrie (a spus aceasta în noiembrie 1983) au avut intenția de a ne lovi (înștiințarea nu era omenească, ci dumnezeiască). Slavă Domnului până în momentul de față ne-a păzit Preacurata, să ne rugăm să ne apere și în continuare.

– Gheronda, acum că pericolul a trecut aici, să continuăm să ne rugăm pentru asta?

– Nu cumva nu există în lume nici un loc fără război? Ce înseamnă „aici” și „acolo”? Și acolo unde acum este război sunt frați de-ai noștri. De la Adam și Eva nu suntem toți oameni?  Numai că familia noastră s-a împărțit, unii sunt aici, alții dincolo. Cu ortodocșii suntem frați după trup și după duh, în timp ce cu alții suntem frați numai după trup. Prin urmare, iată un motiv în plus pentru care trebuie să ne rugăm cu și mai multă durere pentru ei, fiindcă ei sunt cei mai nenorociți.

– Gheronda, în acest răstimp când lucrurile sunt dificile pentru Grecia, eu fac multă rugăciune cu metanierul, dar în același timp am gândul că mântuirea Greciei nu atârnă de metanierul meu.

– Nu asta e problema, că atârnă mântuirea Greciei de metanierul tău, ci faptul că te gândești neîncetat la dificultatea prin care trece Grecia înseamnă că te îndurerezi pentru patria ta și ceri intervenția lui Dumnezeu, Care este singurul care poate să ajute. Să vă rugați ca să arate Dumnezeu oameni duhovnicești, adevărați Macabei ai zilelor noastre, pentru că este mare nevoie. A venit vremea să se înfrunte răul cu binele pentru că au făcut fărădelegea lege și păcatul o modă! Dar când veți vedea nenorociri mari în Grecia și statul că emite legi scrântite și că este o nesiguranță generală, să nu vă temeți, că va ajuta Dumnezeu.

– Așadar, cum spuneați, gheronda, trebuie să lăsăm toate și să ne adunăm toate puterile noastre la rugăciune.

– Oare mai încape discuție despre asta? Toată lumea clocotește ca într-un cazan, Biserica, Statul, toate națiile sunt cu susul în jos! Și în ce fel vor evolua lucrurile nimeni nu știe! Dumnezeu să întindă dreapta Sa! Cât puteți, să vă rugați smerit pentru lumea care a dat multe drepturi celui rău și din pricina aceasta suferă.

“Iată, Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine”. Acesta este pasajul profetic din Cartea lui Isaia, capitolul 17. Mai multe bloguri fundamentaliste creştine susţin că textul biblic este pe cale să se împlinească, scrie Time. “Sfârşitul este aproape”, titrează unul dintre bloguri. 

Conflictul din Siria a revenit în actualitate, după ce Statele Unite şi aliaţii săi au în vedere o posibilă intervenţie militară, în urma atacului cu arme chimice, care a dus la numeroase victime în rândul populaţiei.

Distrugerea oraşului Damasc, capitala Siriei, ar fi fost însă prezisă de acum 2.500 de ani, cred unii creştini [este vorba despre diverse secte neoprotestante – n.n.].

Potrivit unor bloguri creştine, un fragment din Vechiul Testament vorbeşte exact despre acest subiect. Este vorba despre un citat din Cartea lui Isaia, capitolul 17: “Iată, Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine”.

Chiar dacă unii creştini cred în adevărul acestei profeţii şi aşteaptă împlinirea ei, cei mai mulţi teologi spun că textul nu trebuie interpretat literal. “Nu putem interpreta aşa Biblia, ar fi absurd. Este un text antic şi vorbeşte despre evenimente din trecut. Nu putem compara acum Statele Unite cu anticul Babilon. Nu putem face astfel de conexiuni”, spune profesorul Walter Brueggmann, de la Seminarul Teologic Columbia.

Capitolul 17 din Isaia nu este singurul in care Siria este mentionata in Biblie. Iisus insusi nu a calatorit, probabil, niciodata in Siria moderna, dar apostolul Pavel, al doilea cel mai faimos lider crestin, a fost convertit la crestinism in afara Damascului.

Pe de alta parte, biserica din Antiohia, Siria (un oras aflat la aproximativ 96 de kilometri de Alep), a devenit un refugiu pentru primii crestini care au fugit de persecutie din Ierusalim, dupa ce Stefan, primul martir al crestinismului, a fost omorat cu pietre.

Regiunea siriana a dat nastere primilor teologi ai crestinismului, precum Sf. Ignatie, episcop al Antiohiei, Ioan Gura de Aur, contemporan cu Augustin si Ioan din Damasc.

CAPITOLUL 17 din Isaia

Proorocie pentru Damasc

1. Proorocie impotriva Damascului: “Iată, Damascul este scos din numarul cetatilor si a ramas o gramada de ruine.
2. Cetatile Aroerului sunt pustiite pentru vecie; ele sunt bune de pascut turmele, care se culca acolo si nimeni nu le goneste.
3. Nici cetate intarita pentru Efraim si nici imparatie la Damasc. Tot asa va fi cu ramasita Siriei si cu marirea ei, precum a fost cu fiii lui Israel”, zice Domnul Savaot.
4. Si va fi in ziua aceea ca marirea lui Iacob se va imputina si acest trup gras se va usca.
5. Va fi atunci ca pe urma seceratorului ce secera holda, cand mana lui aduna spice si cum e cand oamenii aduna spice in valea Refaim;
6. Vor ramane pe urma cateva roade, ca la scuturatul maslinului, doua-trei masline pe varf, patru-cinci pe ramuri”, zice Domnul Dumnezeul lui Israel.
7. In ziua aceea, omul isi va intoarce privirea catre Ziditorul sau si ochii lui catre Sfantul lui Israel se vor intoarce.
8. Si nu va mai privi catre jertfelnice, lucrurile mainilor lui, si nu se va mai uita la faptura degetelor lui, la Astartele si statuile ridicate soarelui.
9. In vremea aceea, cetatile sale intarite vor fi parasite ca ale Amoreilor si Heveilor, lasate inaintea fiilor lui Israel si vor ramane pustii.
10. Caci tu ai uitat pe Dumnezeul izbavirii tale si de Stanca scaparii tale nu ti-ai adus aminte. Iata pentru ce tu intemeiezi gradini lui Adonis si acolo sadesti vie pentru un dumnezeu strain.
11. In ziua cand o sadesti, tu vezi ca se ridica si a doua zi are flori; dar de culesul roadelor nu te bucuri in ziua nenorocirii si durerea este fara leac.
12. Ah! Aceasta zarva de popoare este ca vuietul de ape multe, acest zgomot de neamuri este ca zgomotul de ape mari;
13. El le ameninta si ele fug departe, gonite ca pleava pe care vanturatorii o vantura in vant si ca vartejul de pulbere in vreme de furtuna.
14. In vremea serii, atunci e ceasul spaimei, iar mai inainte de a se face ziua, ei nu mai sunt. Iata partea, partea jefuitorilor nostri si soarta celor ce ne-au pradat pe noi.

0_0_0_0_465_405_csupload_47603234

Legaturi:

***

***


Categorii

1. Slider, Al treilea razboi mondial, Pagini Ortodoxe, Parinti greci si athoniti, Sfantul Paisie Aghioritul, Siria, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

117 Commentarii la ““Din Siria va incepe…”. Parintele Paisie Aghioritul despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL (si VIDEO). PROFETII si apocrife despre DISTRUGEREA SIRIEI SI A DAMASCULUI. “Rugati-va neincetat!”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

 1. Gorbaciov spune ca Rusia si SUA sunt aproape de razboi

  Former Soviet President Mikhail Gorbachev says that Russia and the United States are on the verge of a confrontation.

  Gorbachev expressed “great concern” on Tuesday over the mounting tensions over Syria and emphasized the need for the U.S. and Russia to prevent incidents between their military forces in the region.

  He said he is confident that “no one wants a war,” but added that “such incidents could result in a huge disaster in the current tense environment.”

  Gorbachev, speaking to the Interfax news agency, said it’s essential for U.S. President Donald Trump and Russian President Vladimir Putin to meet to defuse tensions.

  He added that he is “deeply disappointed with the way current leaders are doing business,” pointing at their “inability to engage in a dialogue and use diplomatic mechanisms.”
  http://abcnews.go.com/International/wireStory/latest-syrian-troops-alert-amid-fear-us-strike-54356033

 2. S-a dat alerta de lupta in Rusia si au loc miscari masive de trupe

  The Russian military command suddenly puts troops on full combat alert, movements of combat vehicles and missile systems observe almost all over the country.

  An activity of Russian troops is most notable in the Western part of Russia, near the borders with Ukraine and the Republic of Belarus, as well as in the Transbaikal region and the Far East. On April 8-9 active movements of a large number of military vehicles and tanks, also were seen moving of the Iskander missile systems with Air Defence support.

  Some source reported about deploying command and control systems on main military naval bases and military airfields.

  Russian defence officials refused to comment on any moving of troops.
  http://defence-blog.com/news/russia-suddenly-puts-troops-alert.html

 3. Se contureaza al treilea razboi mondial: Arabia Saudita si Franta isi anunta participarea la iminentul razboi din Siria, unde miza este de multe zeci de miliarde de dolari.
  “Dacă alianţa cu partenerii noştri o cere, vom răspunde prezent”, a declarat Mohamed ben Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, după ce a fost întrebat dacă Riyadh-ul s-ar alătura unui atac cu lovituri aeriene în Siria.
  Prințul saudit a făcut această declarație din capitala Franței, unde a susținut o conferință de presă alături președintele Emmanuel Macron. Franța și Arabia Saudită au încheiat un acord comercial în valoare totală de 18 miliarde de euro, beneficiare fiind mai multe companii multinaționale.
  https://ro.sputnik.md/International/20180411/18461275/macron-inconstienta-razboi-siria.html

 4. Regele saudit spune ca Iranul comite acte teroriste, uitand ce face Arabia Saudita in Yemen: “Reînnoim condamnarea noastră fermă a actelor teroriste comise de Iran în regiunea arabă şi respingem ingerinţele sale flagrante în afacerile ţărilor arabe”
  https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/04/15/regele-saudit-respinge-ingerintele-flagrante-ale-iranului-in-afacerile-arabe–91024

  ‘Double Standards: US, UK, France Stand By Saudis In Yemen But Pose As Moral Crusaders In Syria’
  Between March 2015 (the start of the Saudi-led campaign) and February 2018, almost 6,000 civilians were killed and 9,500 wounded, according to the UN Office of the High Commissioner for Human Rights. In its report in March, Amnesty International said it has documented at least 36 coalition airstrikes that appeared to be carried out in violation of international humanitarian law, many of which may constitute a war crime. At least 513 civilians perished in their raids, including 157 children, it said.
  https://muraselon.com/en/2018/04/double-standards-us-uk-france-stand-by-saudis-in-yemen-but-pose-as-moral-crusaders-in-syria/

 5. The US-led strike was denounced by Putin as an “act of aggression,” and a “war crime” by Iran’s Supreme leader Ayatollah Khamenei. “Vladimir Putin, in particular, stressed that if such actions committed in violation of the U.N. Charter continue, then it will inevitably lead to chaos in international relations”
  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-16/putin-warns-global-chaos-if-west-hits-syria-again

 6. Pentagonul este preocupat de „un atac al Iranului asupra Israelului dinspre Siria în zilele următoare”, iar secretarul american al Apărării, James Mattis, prevede că o confruntare Israel-Iran este inevitabilă
  https://www.activenews.ro/externe/Israelul-a-votat-o-lege-care-faciliteaza-procesul-de-intrare-in-razboi-150604

  Former IDF Intel Head Warns: I think WW3 has effectively been gearing up with shipments of weapons and all major nations involved some way in Syria.
  https://www.youtube.com/watch?v=B4J9aGSLWao

 7. “Cât puteți, să vă rugați smerit pentru lumea care a dat multe drepturi celui rău și din pricina aceasta suferă.”
  “A venit vremea să se înfrunte răul cu binele pentru că au făcut fărădelegea lege și păcatul o modă! Dar când veți vedea nenorociri mari în Grecia și statul că emite legi scrântite și că este o nesiguranță generală, să nu vă temeți, că va ajuta Dumnezeu.”

 8. România a înregistrat în 2017 cea mai mare creștere din lume a cheltuielilor militare (cu 50%) față de 2016.
  Cheltuielile Rusiei au fost în 2017 cu 20% mai mici decât în 2016.
  https://www.g4media.ro/romania-cea-mai-mare-crestere-procentuala-a-cheltuielilor-miliare-in-2017-rusia-scadere-majora.html

 9. Pingback: SFINTII PAISIE, PORFIRIE, IACOV, harisma profetiei si APRINDEREA OPAITULUI pentru oamenii contemporani – extras tradus din conferinta Mitropolitului NEOFIT DE MORFOU despre marii duhovnici greci canonizati ai secolului XX (si VIDEO) | Cuvântul Orto
 10. Situație explozivă în Orientul Mijlociu – SUA în alertă! Siria se pregătește de un atac total
  https://www.stiripesurse.ro/situa-ie-exploziva-in-orientul-mijlociu-sua-in-alerta-siria-se-pregate-te-de-un-atac-total_1285754.html

  13 nave rusesti au iesit din Marea Neagra si sunt in drum spre Siria!
  Up to 13 Russian warships have crossed the Bosphorus toward Syria so far this week as tensions between the U.S. and Syria continue to rise.
  Final Showdown in #Syria: First time in 2years, Russian Navy transited Bosphorus with 3ships at the same time.
  https://www.haaretz.com/middle-east-news/syria/russia-claims-u-s-preparing-for-possible-strike-on-syria-1.6420955

 11. Ministerul rus al Apărării a anunţat joi că va desfăşura între 1 şi 8 septembrie un exerciţiu militar fără precedent în Marea Mediterană.
  La exerciţiu vor lua parte 25 de nave şi sumbarine şi 30 de avioane, incluzând Tu-160, Tu-142MK, Su-30SM şi SU-33.
  Două fregate – Amiral Grigorovici şi Amiral Essen – cu rachete de croazieră Kalibr au fost trimise sâmbătă în Mediterana. Şi baza aeriană de la Hmeimim a fost întărită cu sisteme de rachete sol-aer Tor M2.
  https://stirileprotv.ro/stiri/international/rusia-anunta-un-exercitiu-militar-in-mediterana-cu-zeci-de-nave-si-submarine.html

 12. Nave americane de război, sisteme de lansare a rachetelor de croazieră, bombardiere strategice și alte echipamente hardware au ajuns în Marea Mediterană și în Golful Persic la începutul acestei săptămâni. Washingtonul neagă că are loc orice acumulare de forţe, dar Moscova declară că mijloacele militare sunt adunate pentru o lovitură masivă împotriva guvernului sirian.
  https://sputnik.md/world/20180830/21552830/idlib-teroristi-batalie-siria-sua.html

  US will INVADE Iran with military FORCE by ‘end of the YEAR’
  “I can’t really imagine an attack with ground troops. Presumably there will be targeted air strikes to eliminate Iran’s nuclear capabilities.
  “This is only logical: If the then German Foreign Minister Steinmeier was right, that a war was prevented with the 2015 deal, we must conclude that war is coming after the one-sided resignation by America.”
  https://www.express.co.uk/news/world/1010951/world-war-3-usa-iran-nuclear-deal-sanctions-donald-trump

 13. La vreme de razboi, milioane de tineri sunt pe front si este nevoie de pensionari in industrie si agricultura.
  Putin a propus ca vârsta de pensionare pentru femei să fie majorată până la 60 de ani (55 în prezent). Creşterea vârstei de pensionare pentru bărbaţi rămâne neschimbată, la 65 de ani, comparativ cu 60 de ani în prezent. Cei care se opun reformei afirmă că mulţi ruşi, în special bărbaţii, a căror speranţă de viaţă este de numai 66 de ani, nu se vor putea bucura de pensie.
  https://www.dcnews.ro/reforma-pensiilor-rusia-putin-propunere-nea-teptata_610548.html

 14. Se fac pregatiri impotriva un atac american: comandanti militari din Rusia, Iran, Siria si Irak s-au intalnit azi la Bagdad pentru a-si intari cooperarea si coordonarea militara impotriva a 2.000 de “jihadisti” imprastiati prin Irak (LOL).

  Senior Iraqi military commanders hosted their Russian, Iranian and Syrian counterparts in Baghdad on Saturday to discuss security cooperation and information-sharing in the Middle East to “strengthen cooperation and coordination in terms of security and intelligence between these countries”.
  There are still 2,000 IS fighters — nearly all of them Iraqi — active in four regions of Iraq.
  https://www.journalducameroun.com/en/iraq-hosts-military-chiefs-from-iran-russia-and-syria/

 15. http://www.pravdareport.com/news/russia/kremlin/28-08-2018/141463-russia_largest_drills-0/

  Cel mai extins exercitiu militar al armatei ruse din ultimii 37 ani se va desfasura in Vostoko, intre 11-18 sept; la acest exercitiu vor lua parte 300.000 de soldati.

  Ceee?? 300.000 de soldati? Oare ce fel de exercitii sunt astea?

 16. Dragnea nu vrea sa ramanem “captivi” in NATO
  Liviu Dragnea: “În această perioadă se reașează lumea în jurul nostru și noi vrem să rămânem captivi?”
  “Lumea se reașează și se va reașeza pentru mulți ani de zile!”

 17. Bulgaria a ridicat un gard de sârmă ghimpată la graniţa cu România.
  Gardul de protecţie, care are o lungime de 133 de kilometri, a fost realizat în 4 săptămâni.
  https://www.publika.md/bulgaria-a-ridicat-un-gard-de-sarma-ghimpata-la-granita-cu-romania-pericolele-de-care-vrea-sa-se-apere_3017459.html

 18. Iranul construieste o fabrica de rachete in Siria, langa orasul Banias, loc cu a foarte mare semnificatie crestina: acolo se afla o grota in care era venerat zeul Pan si se considera ca acolo este intrarea in Hades (iad). Iisus era in acel loc cand i-a spus lui Simon: “Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.” Dupa aceea s-a suit pe muntele din apropiere (Tabor) unde a avut loc schimbarea la fata.

  The development, which appears to be a factory, is being built in northwest Syria, near the town of Banias.
  It lies in an area protected by the Russian S-400 aerial defence system, one of the most sophisticated in the world.
  https://www.express.co.uk/news/world/1011676/iran-news-ballistic-missile-tehran-nuclear-deal-israel-russia
  Iisus a poposit la Caesarea Philippi (astăzi Banias) la poalele muntelui (Marcu 8.27 etc) De aceea, potrivit unor tradiții creștine, Hermon ar fi fost locul Schimbării la față a lui Iisus Hristos, în prezența ucenicilor săi,.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Muntele_Hermon

  Cezareea lui Filip – Banias
  Filip era pagan. El a fost cel dintai domnitor iudeu care a pus chipuri de oameni pe banii lui.
  Capitala lui Filip era la Panea (Banias), unde se afla vechiul sanctuar al zeului Pan, aproape de unul din izvoarele raului Iordan.
  https://www.crestinortodox.ro/pelerinaje/cezareea-filip-banias-124810.html

 19. George Maior spune ca SUA este dispusa sa ne apere de Rusia si sa ne acorde un statut special in UE in schimbul gazului din Marea Neagra.

  George Maior: SUA vede “România ca un pivot în ceea ce priveşte promovarea relaţiei transatlantice, a securităţii regionale şi a modului în care ne raportăm la marile provocări care vin de la estul frontierelor NATO şi ale Uniunii Europene. Ceea ce este un progres strategic aş spune, în modul în care România îşi poate juca o şansă imensă în acest context internaţional foarte complicat şi incert.”
  “Să nu uităm că urmează, că sunt în curs achiziţii importante, care vor face din România unul dintre cei mai importanţi actori militari regionali, cu cel mai mare buget din istoria noastră, şi ceea ce e interesant, al unei ţări din sud-vestul Europei. În acest moment, bugetul nostru, chiar cuantificat în cash, cum spun americanii, este mai mare decât al oricărui stat din zona sud-est-europeană. Spune mult acest lucru despre potenţialul de proiecţie europeană. Spune mult acest lucru despre potenţialul de proiecţie şi de politică externă dat de o politică de apărare de acest tip dar şi de capacitatea noastră de descurajare inteligentă în această zonă de frontieră a NATO. Acest aspect va fi discutat serios şi în detalii concrete cu dl. Mattis, care este un secretar al apărării extrem de articulat din punct de vedere al viziunii strategice, ştie care este potenţialul României, ştie ce rol avem de jucat, ştie cum poate fi dezvoltată relaţia dintre România şi SUA pe planul apărării, inclusiv în cadrul NATO. ”
  “acest pivot militar trebuie să fie completat de unul economic, iar investiţiile, fie că nu neapărat vorbim de Exxon, dar investiţiile în energie completează acest tablou strategic esenţial pentru forţa României în plan extern.”
  “A fost adoptată o lege offshore de către Parlament, care într-un fel este bună pentru interesele naţionale economice româneşti dar care, bineînţeles, aşa cum au afirmat şi preşedintele camerei deputaţilor, şi cum a acţionat preşedintele României, poate fi corectată.”
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/george-maior-va-veni-o-vreme-cand-voi-putea-vorbi-mai-mult-nu-cred-ca-le-va-face-placere-unora-989794

 20. @nimeni

  Cat de …clar.

  “A fost adoptată o lege offshore de către Parlament, care într-un fel este bună pentru interesele naţionale economice româneşti dar care, bineînţeles, aşa cum au afirmat şi preşedintele camerei deputaţilor, şi cum a acţionat preşedintele României, poate fi corectată.”

  Ambasadorul… Romaniei, cica.

 21. Brrrr…cat poti sa fii de ticalos ca sa recunosti pe fata ca lucrezi impotriva intereselor tarii tale?!
  Asa cum spuneam, traim vremuri in care vom vedea deznodamantul multor ite incurcate…si multi isi vor da arama pe fata. Dumnezeu sa ne apere de toti acesti serpi!

 22. Se pregateste atacul final asupra Siriei: aviatia americana si israeliana se antreneaza in Ucraina impotriva sistemelor S-300
  Israel, US send secret delegation to Ukraine to train against S-300
  One Russian report said that F-15 planes are training in Ukraine against the S-300 as part of an international exercise that includes Israeli pilots.
  The Ukrainian military instructed their US and Israeli counterparts on the capabilities of the system, as well as running through various possible scenarios.
  https://www.timesofisrael.com/israel-us-send-secret-delegation-to-ukraine-to-train-against-s-300-report/

 23. Iran: “Dronele noastre de atac au efectuat 700 de operaţiuni militare cu ajutorul bombelor teleghidate împotriva Daech (acronimul arab pentru SI)” “Ele au fost folosite pentru a distruge tancuri, transportoare de trupe, vehicule folosite pentru atacuri sinucigaşe şi tunuri de 23 de mm”
  https://www.romaniatv.net/trupele-speciale-ale-armatei-iraniene-au-lansat-700-de-lovituri-cu-ajutorul-dronelor-tintele-au-fost-localizate-in-siria_443567.html

 24. Armata turcă continuă să mobilizeze trupe și vehicule la frontiera cu enclava kurdă Afrin, controlată de miliţiile YPG, aliate cu SUA
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-22770566-vanguardia-turcia-accelereaz-preg-tirile-pentru-opera-iunea-militar-mpotriva-kurzilor-din-siria.htm

  Milițiile kurde din Siria dețin sute de jihadiști străini ale căror țări refuză să-i primească înapoi
  Aproximativ 550 de femei şi 1.200 de copii trăiesc în tabere instalate pentru cazarea familiilor jihadiste, potrivit unor responsabili kurzi.
  ”Unele femei au patru copii, fiecare cu alt tată şi fiecare tată provine dintr-o altă ţară”
  https://www.stiripesurse.ro/mili-iile-kurde-din-siria-de-in-sute-de-juhadi-ti-straini-ale-caror-ari-refuza-sa-i-primeasca-inapoi_1298465.html

  “Eu, familia mea, de la patuzsopt… luptă, luptă si dă-i, si dă-i si luptă…”

 25. “Israelienilor, nu testati hotararea Siriei. Stiti ca de data asta razboiul va ajunge in orasele voastre. Reveniti-va si alegeti drumul pacii. Acest drum este liber,” declara ministrul sirian de externe Waleed Mouallem.
  “Fara nici o indoiala ca daca presupunem ca acest razboi va erupe si nu ar trebui sa excludem aceasta posibilitate de la o entitate aflata in expansiune – asi spune ca va fi un razboi total, indiferent daca incepe in Sudul Libanului sau din Siria.”
  https://www.timpul.md/articol/siria-nu-exclude-un-razboi-cu-israel-6329.html

 26. “Syria will not hesitate to hit an Israeli airport if Damascus airport is targeted and hit by Israel. This will be with the consent of the Russian military based in the Levant.”
  https://www.zerohedge.com/news/2018-12-15/russias-new-rules-engagement-syria

  Russian flags were recently seen near the military airport in the Syrian city of Hama, where Iranian installations were attacked by the IAF in the past. The flags were also flying in the cities of Homs and Idlib, as well as in the Syrian desert.
  According to the report, Israel complained to Russia that its flags were spotted atop compounds and military convoys belonging to Iran and its allies in Syria.
  https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5425367,00.html

  “The statements of a possible Turkish military operation in northeast Syria are a source of concern,” said Mogherini, adding, “We expect the Turkish authorities therefore to refrain from any unilateral action likely to undermine the efforts of the Counter-Daesh Coalition or to risk further instability in Syria.”
  https://www.presstv.com/Detail/2018/12/15/583041/Turkey-Syria-operation-EU-US-Kurds

 27. Israelul a lansat un “atac intens prin valuri consecutive de rachete ghidate”.
  Martorii din Damasc au declarat că explozii puternice au fost vizibile pe cer aproape o oră.
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-22924394-aviatia-israeliana-loveste-tinte-iraniene-siria.htm

  IDF missiles that were fired earlier in Syria succeeded in damaging and destroying Iranian and Hezbollah weapons depots and military sites.
  The report also said there were fatalities and heavy damages.Likewise, a Syrian military source described the attack as “massive.”
  https://www.jpost.com/Breaking-News/IDF-attack-in-Syria-caused-heavy-casualties-report-578091?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 28. Tancuri israeliene au bombardat luni seară Spitalul din Quneitra şi un post militar de observaţii. Daunele materiale sunt semnificative.
  https://www.stiripesurse.ro/israelul-a-atacat-siria-mai-multe-bombardamente-efectuate-de-pe-tancuri_1325246.html

  Netanyahu confirmed that Israel attacked Iranian targets in Syria on Monday, before he boarded a plane to Warsaw on Tuesday for a US-Polish sponsored conference.
  https://www.jpost.com/Israel-News/Benjamin-Netanyahu/Netanyahu-Warsaw-summit-unites-many-countries-against-Irans-goals-580470

  SUA, atac în Siria: 70 de civili au fost ucişi sau răniţi în total marţi. Loviturile aeriene au vizat o tabără pentru persoane strămutate în zona rurală estică Deir Ezzor.
  https://www.dcnews.ro/sua-atac-in-siria-zeci-de-civili-morti-potrivit-damascului_636753.html

 29. WW3: Siria este in stare de razboi cu Turcia, iar SUA acuza Turcia de crime de razboi in Siria!
  Armata siriană va trimite trupe în nordul ţării, în “confruntarea cu agresiunea” Turciei
  https://stirileprotv.ro/stiri/international/damascul-trimite-trupe-in-nordul-tarii-in-fata-ofensivei-turce.html
  Mark Esper, secretarul Apărării de la Washington: SUA suspectează Turcia de crime de război în Siria
  “Am aflat, de asemenea, în ultimele 24 de ore că … SDF caută să ajungă la o înțelegere cu sirienii și rușii pentru a contraataca împotriva turcilor în nord”, a adăugat oficialul american.
  https://www.stiripesurse.ro/alerta-statele-unite-acuza-turcia-de-crime-de-razboi-in-siria_1391956.html

 30. WW3: Armata siriană a primit ordin de ‘contracarare’ a ‘masacrelor’ Turciei din nord-estul țării
  https://www.b1.ro/stiri/externe/b1-armata-siriei-este-desfasurata-pentru-a-contracara-ofensiva-turciei-299791.html

  “I-am spus lui Merkel: Priviţi ce spune MAE-ul vostru. Noi suntem aliaţi NATO sau aţi primit în NATO o organizaţie teroristă, iar noi nu ştim? E o abordare foarte stranie. Sunteţi cu noi sau cu teroriştii?”, a declarat Erdogan la postul turc de televiziune NTV.
  https://adevarul.ro/international/europa/discutie-dura-erdogan-merkel-cauza-interventiei-militare-turce-siria-ati-acceptat-nato-teroristi-nu-stimi-1_5da351a3892c0bb0c68aab01/index.html

  SUA se pregătesc să retragă toți militarii rămași în nordul Siriei, în timp ce forțele turce și aliații lor au preluat controlul asupra orașului Tell Abyad
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-23422834-sua-pregatesc-retraga-toti-militarii-ramasi-nordul-siriei-timp-fortele-tuce-aliatii-lor-preluat-controlul-asupra-orasului-tell-abyad.htm

 31. @nimeni, @oarecine
  Iată cine au fost, sunt și (din păcate) vor fi oamenii politici ai unchiului Sam :
  https://www.libertatea.ro/opinii/butoiul-cu-pulbere-de-la-granita-turcia-siria-explicat-de-un-specialist-kurzii-sedusi-si-abandonati-de-unchiul-sam-2766243

  Exact la fel au făcut și cu românii din închisorile comuniste, după cel de-al doilea război mondial, când au lansat zvonurile că vin americanii și-i vor elibera de jugul comunist…

 32. @Romil
  Unchiul $am ne-a vandut din nou Rusiei, dar vine razboiul civil acasa la unchiul $am si va plati toate tradarile cu varf si indesat. Noi ajungem din nou intre Rusia si Turcia, si din nou va fi razboi intre cele doua forte.

  Trump il lasa pe Macron “Napoleon Bonaparte” sa-i salveze pe kurzi, dar le lasa kurzilor o parte din armamentul si munitia trupelor americane care se intorc in SUA.
  Trump: Let ‘Napoleon Bonaparte’ rescue Kurds
  https://www.france24.com/en/20191014-trump-let-napoleon-bonaparte-rescue-kurds
  Ministrul turc de Externe susţine că SUA înarmează miliţiile kurde
  https://epochtimes-romania.com/news/ministrul-turc-de-externe-sustine-ca-sua-inarmeaza-militiile-kurde—292952
  Turcia a anuntat ca a “neutralizat” 595 de kurzi
  https://www.jewishpress.com/news/middle-east/turkey/turkey-boastas-neutralizing-595-kurds-in-syria-operation-kurds-assad-forge-coalition/2019/10/15/

 33. Pentagonul confirma ca localitatea Manbij a fost predata Rusiei cand s-au retras militarii americani!
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/pentagon-confirms-manbij-handed-over-russia-us-forces-filmed-departing

 34. Dupa Siria, Trump ii cedeaza lui Putin si Arabia Saudita, care acuza Turcia ca produce haos in Siria

  Putin: “Noi deţinem arme de ultimă generaţie pe care nimeni nu le-a dezvoltat, nimeni nu a reuşit să le producă.”
  https://www.g4media.ro/putin-speram-sa-nu-mai-fie-dar-suntem-pregatiti-pentru-un-nou-razboi-rece-noi-detinem-arme-de-ultima-generatie-pe-care-nimeni-nu-le-a-dezvoltat.html
  Putin a efectuat luni a doua sa vizită de stat în Arabia Saudită, prima având loc în 2007.
  Pe lângă semnarea a 20 de documente, cele două părţi au făcut şi un schimb de cadouri.
  https://adevarul.ro/international/rusia/video-cadouri-incercat-putin-sa-i-impresioneze-regele-saudit-succesorul-tron-1_5da5912e892c0bb0c69829e3/index.html
  Saudi ambassador accuses Turkey of causing chaos in Syria
  New envoy to UK also says Riyadh is losing confidence in Donald Trump
  https://www.theguardian.com/world/2019/oct/15/saudi-ambassador-accuses-turkey-of-causing-chaos-in-syria

 35. Pingback: IPS NEOFIT DE MORFOU – indemnuri, sfaturi si talcuiri duhovnicesti pentru vremurile de incercare pe care le traim (I): “Vrem sa dobandim linistea? Sa avem mangaiere intr-o lume in care toti si toate ne infricoseaza? Doar Duhul Sfant poate face
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare