“Din Siria va incepe…”. Parintele Paisie Aghioritul despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL (si VIDEO). PROFETII si apocrife despre DISTRUGEREA SIRIEI SI A DAMASCULUI. “Rugati-va neincetat!”

4-09-2013 4 minute Sublinieri

paisie-aghioritul

***

 • Doxologia:

„Din Siria va începe al treilea război mondial! Rugați-vă neîncetat!”

În contextul în care lucrurile se precipită într-o posibilă intervenție militară în Siria, a devenit iarăși evidentă una dintre multele profeții ale Părintelui Paisie (Aghioritul). Bineînțeles, profeția ar fi fost inițial spusă de părintele Antonie din Sietista, care, potrivit surselor care circulă pe internet, ar fi afirmat despre războiul mondial cu puțin timp înainte de cuvioasa lui adormire: „Când va începe din Siria … se va generaliza”. Totuși adevărul s-a restabilit, se pare că această profeție aparține aceluiași Părinte Paisie, căruia îi este atribuită încă o frază care afirmă categoric: „Din Siria va începe al treilea război mondial! Rugați-vă neîncetat!”

traducere şi adaptare: Laura Enache
sursa: http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/xristianismos/h_profiteia_tou_gerontos_paisiou_gia_ti_suria.html

Părintele Paisie Aghioritul – Despre războiul mondial

– Gheronda, va fi război?

– Dar voi faceți rugăciune? Eu de primăvara până toamna tot fac mobilizare generală pentru rugăciune –fără tulburare -, ca să se îndure Dumnezeu și să scăpăm de mobilizarea generală pentru război! Eu am avut această înștiințare: „Faceți multă rugăciune ca să fie împiedicați turcii, fiindcă în duminica din 16 Octombrie (a spus aceasta în noiembrie 1983) au avut intenția de a ne lovi (înștiințarea nu era omenească, ci dumnezeiască).Slavă Domnului până în momentul de față ne-a păzit Preacurata, să ne rugăm să ne apere și în continuare.

– Gheronda, acum că pericolul a trecut aici, să continuăm să ne rugăm pentru asta?

– Nu cumva nu există în lume nici un loc fără război? Ce înseamnă „aici” și „acolo”? Și acolo unde acum este război sunt frați de-ai noștri. De la Adam și Eva nu suntem toți oameni?  Numai că familia noastră s-a împărțit, unii sunt aici, alții dincolo. Cu ortodocșii suntem frați după trup și după duh, în timp ce cu alții suntem frați numai după trup. Prin urmare, iată un motiv în plus pentru care trebuie să ne rugăm cu și mai multă durere pentru ei, fiindcă ei sunt cei mai nenorociți.

– Gheronda, în acest răstimp când lucrurile sunt dificile pentru Grecia, eu fac multă rugăciune cu metanierul, dar în același timp am gândul că mântuirea Greciei nu atârnă de metanierul meu.

– Nu asta e problema, că atârnă mântuirea Greciei de metanierul tău, ci faptul că te gândești neîncetat la dificultatea prin care trece Grecia înseamnă că te îndurerezi pentru patria ta și ceri intervenția lui Dumnezeu, Care este singurul care poate să ajute. Să vă rugați ca să arate Dumnezeu oameni duhovnicești, adevărați Macabei ai zilelor noastre, pentru că este mare nevoie. A venit vremea să se înfrunte răul cu binele pentru că au făcut fărădelegea lege și păcatul o modă! Dar când veți vedea nenorociri mari în Grecia și statul că emite legi scrântite și că este o nesiguranță generală, să nu vă temeți, că va ajuta Dumnezeu.

– Așadar, cum spuneați, gheronda, trebuie să lăsăm toate și să ne adunăm toate puterile noastre la rugăciune.

– Oare mai încape discuție despre asta? Toată lumea clocotește ca într-un cazan, Biserica, Statul, toate națiile sunt cu susul în jos! Și în ce fel vor evolua lucrurile nimeni nu știe! Dumnezeu să întindă dreapta Sa! Cât puteți, să vă rugați smerit pentru lumea care a dat multe drepturi celui rău și din pricina aceasta suferă.

“Iată, Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine”. Acesta este pasajul profetic din Cartea lui Isaia, capitolul 17. Mai multe bloguri fundamentaliste creştine susţin că textul biblic este pe cale să se împlinească, scrie Time. “Sfârşitul este aproape”, titrează unul dintre bloguri. 

Conflictul din Siria a revenit în actualitate, după ce Statele Unite şi aliaţii săi au în vedere o posibilă intervenţie militară, în urma atacului cu arme chimice, care a dus la numeroase victime în rândul populaţiei.

Distrugerea oraşului Damasc, capitala Siriei, ar fi fost însă prezisă de acum 2.500 de ani, cred unii creştini [este vorba despre diverse secte neoprotestante – n.n.].

Potrivit unor bloguri creştine, un fragment din Vechiul Testament vorbeşte exact despre acest subiect. Este vorba despre un citat din Cartea lui Isaia, capitolul 17: “Iată, Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine”.

Chiar dacă unii creştini cred în adevărul acestei profeţii şi aşteaptă împlinirea ei, cei mai mulţi teologi spun că textul nu trebuie interpretat literal. “Nu putem interpreta aşa Biblia, ar fi absurd. Este un text antic şi vorbeşte despre evenimente din trecut. Nu putem compara acum Statele Unite cu anticul Babilon. Nu putem face astfel de conexiuni”, spune profesorul Walter Brueggmann, de la Seminarul Teologic Columbia.

Capitolul 17 din Isaia nu este singurul in care Siria este mentionata in Biblie. Iisus insusi nu a calatorit, probabil, niciodata in Siria moderna, dar apostolul Pavel, al doilea cel mai faimos lider crestin, a fost convertit la crestinism in afara Damascului.

Pe de alta parte, biserica din Antiohia, Siria (un oras aflat la aproximativ 96 de kilometri de Alep), a devenit un refugiu pentru primii crestini care au fugit de persecutie din Ierusalim, dupa ce Stefan, primul martir al crestinismului, a fost omorat cu pietre.

Regiunea siriana a dat nastere primilor teologi ai crestinismului, precum Sf. Ignatie, episcop al Antiohiei, Ioan Gura de Aur, contemporan cu Augustin si Ioan din Damasc. 

CAPITOLUL 17 din Isaia

Proorocie pentru Damasc

1. Proorocie impotriva Damascului: “Iată, Damascul este scos din numarul cetatilor si a ramas o gramada de ruine.
2. Cetatile Aroerului sunt pustiite pentru vecie; ele sunt bune de pascut turmele, care se culca acolo si nimeni nu le goneste.
3. Nici cetate intarita pentru Efraim si nici imparatie la Damasc. Tot asa va fi cu ramasita Siriei si cu marirea ei, precum a fost cu fiii lui Israel”, zice Domnul Savaot.
4. Si va fi in ziua aceea ca marirea lui Iacob se va imputina si acest trup gras se va usca.
5. Va fi atunci ca pe urma seceratorului ce secera holda, cand mana lui aduna spice si cum e cand oamenii aduna spice in valea Refaim;
6. Vor ramane pe urma cateva roade, ca la scuturatul maslinului, doua-trei masline pe varf, patru-cinci pe ramuri”, zice Domnul Dumnezeul lui Israel.
7. In ziua aceea, omul isi va intoarce privirea catre Ziditorul sau si ochii lui catre Sfantul lui Israel se vor intoarce.
8. Si nu va mai privi catre jertfelnice, lucrurile mainilor lui, si nu se va mai uita la faptura degetelor lui, la Astartele si statuile ridicate soarelui.
9. In vremea aceea, cetatile sale intarite vor fi parasite ca ale Amoreilor si Heveilor, lasate inaintea fiilor lui Israel si vor ramane pustii.
10. Caci tu ai uitat pe Dumnezeul izbavirii tale si de Stanca scaparii tale nu ti-ai adus aminte. Iata pentru ce tu intemeiezi gradini lui Adonis si acolo sadesti vie pentru un dumnezeu strain.
11. In ziua cand o sadesti, tu vezi ca se ridica si a doua zi are flori; dar de culesul roadelor nu te bucuri in ziua nenorocirii si durerea este fara leac.
12. Ah! Aceasta zarva de popoare este ca vuietul de ape multe, acest zgomot de neamuri este ca zgomotul de ape mari;
13. El le ameninta si ele fug departe, gonite ca pleava pe care vanturatorii o vantura in vant si ca vartejul de pulbere in vreme de furtuna.
14. In vremea serii, atunci e ceasul spaimei, iar mai inainte de a se face ziua, ei nu mai sunt. Iata partea, partea jefuitorilor nostri si soarta celor ce ne-au pradat pe noi.

0_0_0_0_465_405_csupload_47603234

Legaturi:

***

***


Categorii

1. Slider, Al treilea razboi mondial, Pagini Ortodoxe, Parinti greci si athoniti, Sfantul Paisie Aghioritul, Siria, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

80 Commentarii la ““Din Siria va incepe…”. Parintele Paisie Aghioritul despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL (si VIDEO). PROFETII si apocrife despre DISTRUGEREA SIRIEI SI A DAMASCULUI. “Rugati-va neincetat!”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Pingback: “Parteneriatul strategic” SUA – Al Qaeda: spre o DISTRUGERE PLANIFICATA a crestinilor din SIRIA?/ “MINCINOSUL” KERRY intretinandu-se cordial cu “TIRANUL” ASSAD (in 2009)/ Turcia si Rusia mobilizeaza mai multe FORT
 2. Hai, baieti, gata cu dezbaterile… Si cu si fara razboi si apocalipsa, daca esti autentic crestin ar trebui sa te preocupe maxim propria mantuire si sa iti simti moartea in ceafa! Pana la razboi, Doamne fereste, ne calca o masina sau ne cade binecunoscuta caramida in cap. Pana sa ne invadeze armatele straine sau sa vina antihristu’, noi nici macar nu ne-am rezolvat problemele in familie, cu cei apropiati, cu noi insine. Da, probabil lucrurile se precipita. Cum, conteaza mai putin – mi se pare o ispita sa ne pierdem in detalii pe care oricum nu le putem controla.

  Pana una alta, ceea ce putem controla este propriul suflet: daca aici nu gasim pace si bucurie, smerenie (autentica, de-aia care de multe ori se traduce prin tacere, nu prin miorlaieli autocritice!) si simplitate, blandete si bunavointa, nadejde si liniste, nu e bine! Iar cand le vom afla pe-astea, nici n-o sa ne mai pese de Apocalipsa si altele, pt ca taria vine din certitudini interioare,nu din conjucturi exterioare!

  Uite, na, iar fac pe profa’!

 3. Au trecut cateva luni de la ultimul meu comentariu.
  Revin acum ptr a da un mare like la comentariu #24.
  Vreau sa mai adaug ca eu de multe ori ma rog la Dumnezeu sa nu am parte de minuni. Nu le doresc asa cum nu doresc nici visuri, nici semne, nici interpretari.
  Nu ma intereseaza profetiile si nu gasesc niciun folos in ele – nu au schimbat pe nimeni si in caz de neimplinire duc la alienarea celor care le-au pus la capataiul vietii lor si batjocura din partea scepticilor.
  Mai cred ca nici Dumnezeu nu s-ar supara daca i-am ignorat profetiile dar mi-am vazut de viata mea de zi cu zi in Biserica.
  Obisnuiesc ca zilnic sa pomenesc multi sfinti in rugaciune, precum la privegherile din ajunul marilor sarbatori, la sfintirea Litiei, si pe langa acestia mai adaug si ”ptr rugaciunile adormitilor parintilor nostrii: Ilie Cleopa, Arsenie Boca, Paisie Aghioritul, Serafim Rose, Arsenie Papacioc, Sofian Boghiu, Teofil Paraian, Ilarion Argatu, Iustin Parvu, marturisitorul Valeriu Gafencu etc.
  Poate unii s-ar scandaliza cum de nu-i denumesc ”sfinti”! dar atata timap cat Biserica nu i-a canonizat eu prefer sa-i denumesc ”parintii nostrii” si nu cred ca s-ar supara daca le-am facut acesta minimalizare, ca unii ce au fost pini de smerenie.
  Cauta pacea si-o urmeaza pe ea.

 4. Am citit si eu comentariile la articol si m-am gandit ca nu pot sa tac.Pentru mine lucrurile sunt foarte simple:
  oare putem spune ca Parintele Paisie sau ceilalti Parinti mentionati vorbeau uneori de la Duhul Sfant, sau uneori de la alte duhuri,dupa cum “se nimerea”?Eu nu cred deloc.Sau vorbea pentru oarecare onoruri omenesti sau reclama?Nici asta n-am vazut in tot ce am citit despre Cuvios.I-a zis chiar el odata unui ucenic,parca soptit si cu frica,ca sa-l convinga:”Crezi ca de la mine iti spun”?
  Eu unul,cred cu tarie ca au fost desavarsiti.
  Este normal sa fie si opinii diferite intre oameni,referitor la o problema, dar poate nu asa de”ascutite” sau “catalogate” la final,departe de mine gandul sa ma fac moralist;acest site poate fi citit de oricine doreste,cu tot cu comentarii,daca ma-ntelegeti. Bine a zis sherlock_holmes si bine a fost ca “s-a bagat” si c2 “in seama.”Asa sa facem .
  Pana una alta sa multumim in fiecare zi Domnului ca ne-a dat asa Sfinti Parinti,oare nu din marea Lui dragoste pentru oameni, de cele mai multe ori neinteleasa.
  Pentru mine sfintii sunt ca si axiomele,nu trebuie demonstrate,ci numai crezute.Cuvant cu cuvant.
  Sa ne ajute Dumnezeu sa stam ancorati cu mintea la Sfintii nostri ca sa ne zidim si sa ne restauram cu putina noastra putere si pricepere si cu multa LUI Mila.
  Fratilor admini,tot respectul si dragostea mea pentru ce faceti!

 5. Nu trebuie sa fi profet sa vezi spre ce se indreapta lumea noastra in toate aspectele ei, numai daca vrei sa-ti bagi capul in nisip.
  Si pe timpul lui Noe, multi il considerau nebun pana cand a intrat batranul in corabie…
  Eu cred ca astfel de articole trebuie prezentate, ele au menirea de a ne trezi din somnul confortului si a ne lua misiunea in serios.
  Pt pocainta Ninivei, Domnul s-a indurat. Nu cred ca se poate spune aceasta depre lumea nostra crestina de astazi, ca Domnul prin sfintii Sai pt noi cei ce L-am primit vorbeste in primul rand.

 6. Nici eu nu sunt de acord cu unele profetii aparute clandestin, ca de pilda cele despre care se spunea ca sunt de la nu stiu care pustnici din M-tii Raraului despre nu stiu ce mare macel, insa consider ca este o mare greseala sa generalizam.

  Faptul ca unii inteleg gresit profetiile si cad in extreme, nu este din vina parintilor si nici din vina profetiilor ci este din insasi vina lor fiindca le-au cercetat cu cugetul lor stricat si le-au inteles anapoda.

  De obicei oamenii care au primit darul profetiei in adevaratul sens al cuvantului sunt oameni de o curatie aparte si cu viata aleasa de multe ori ei insisi nefiind intelesi chiar de unii oameni chiar mai duhovnicesti daramite de noi niste comentatori pe website.

  Ca cineva sa inteleaga profetiile cred ca trebuie sa fie el insusi in duhul celui care le-a scris. De exemplu cartea Apocalipsei, in cea mai mare parte este o carte profetica care contine multa sibolistica.
  La ea s-au facut mai multe talcuiri de numerosi parintii, multi dintre ei cu viata sfanta, insa pana in ziua de astazi tot nu s-a reusit sa se de-a o talcuire “exacta”.

  O dezbatere despre duhul profetiilor parintilor, e prea indrazneata, asta implica darul deosebirii duhurilor, dar foarte rar intalnit chiar si printre pustnici, daramite printre internautii care de cele mai mlte ori judeca totul prin ale lor, asa cum ei inteleg, cazand inevitabil intr-un subiectivism care nu are nicio legatura cu deosebirea duhurilor.

  Iata si un comentariu al ierom. Arsenie Boca la cartea Apocalipsei:

  “Fericit cel ce citeste si cei ce asculta
  cuvintele acestei proorociri si pazesc
  lucrurile scrise in ea. Caci vremea
  este aproape.” (Apocalipsa 1,3)

  Cuvantul “a citi” are, in originalul grecesc un inteles dinamic: a chema de jos, in sus, la intelegere, E si explicabil, intrucat cuprinsul cartii e avalansa unei trairi a evenimentelor in original, pe viu; dar, scriindu-se jos, cele traite sus, au ajuns pe seama literei care ucide. Deci citirea plina de intelegere duce la invierea spiritualitatii, inmormantata in sicriul literelor. Trebuie deci aici o citire in duh si intelegere, cum crestea Iisus in auh si adevar, ca la 12 ani sa poata astupa gura batranilor in templul din Ierusalim, cand citea si talcuia locuri mesianice, spre uimirea tuturor. Daca am putea citi cum citea Iisus, care se transpunea intru ale Sale si invia intelesul mesianitatii Sale si in mintea batranilor.

 7. @ Constantin:

  Mda, iarta-ne, dar toate astea suna ca un fel de “sunt smerit si vreau sa se stie asta!”

  Daca pe tine nu te intereseaza profetiile, ce te face sa spui ca ele nu au schimbat pe nimeni?!? NU despre visuri si minuni era vorba aici. Pare ca unii manipuleaza si se manipulam strasnic pentru a-si “odihni” (pacali) constiinta. Dar parerea de sine (suficienta) aduce o falsa pace…

 8. @ Constantin

  ” eu de multe ori ma rog la Dumnezeu sa nu am parte de minuni. ”
  :-)))))))
  Frate , frate , oare ce-o insemna “minune” ????!!!! Oare simplul existenta a noastra ca fiinte atat de complexe , nu-i o minune ? Oare vantul , si ploaia , si pasarea care zboara , si cantecul ciocarliei , si freamatul unui stup de albine , si grauntele care incolteste si se transforma in planta , perfectiunea unui fulg de nea , oare toate astea ce sunt , daca nu minuni ? Cum , frate , sa te rogi , sa nu ai parte de minuni , cand Bunul si Multmilostivul Dumnezeu ti le da cu zecile de mii , in fiecare clipa a existentei tale ?

 9. @toma:

  Niciodata nu a fost aici o problema cu diferenta de opinie, ci cu acreala si stropseala care imbiba, iata, si minunatia ta de comentariu. In rest, ce sa zicem, speram din toata inima sa ai parte de sanatate si viata in pace, alaturi de noi toti, si sa fim noi aia care aberam cu razboaiele care n-au cum sa se intample in aceasta lume “cea mai buna dintre cele posibile”, cum ar zice nentu Leibnitz.

 10. Despre Profetia Sf Metodie si despre noul rege al Belgiei:

  http://prosistemhaha.wordpress.com/2013/04/21/razboiul-este-aproape/

  (fragment din profetie)
  “Şi vor stăpâni la răsărit trei purtători de grijă şi la apus oarecare purtător de grijă (care este neamţul) şi cu dânsul împreună se vor scula şapte lupi (care sunt cele şapte puteri), la seamă sălbatici (lupi se înţelege neamul cel biruitor). Şi îi vor bate pe ismailiteni şi îi vor goni pe dânşii până la colonie, care se înţelege că este locul mutării. Şi vor tulbura neamurile cele de acolo, care sunt ascultătoare credinţei lor; şi vor scorni cu grabă mare şi cu mânie iute şi vor împărţi. Partea cea dintâi va ierna la Efes; a doua parte la Magulini; a treia parte la marginea câmpului mării la Pergam (lângă Smirna), iar a patra la Bitinia. Şi vor înşira vase multe pe apă şi vor călca hotarele ei; atunci se vor tulbura limbile care şed în unghiurile Ostrovului şi se va ridica Filip cu 18 limbi şi se vor aduna la Constantinopol şi vor porni războiul, cum nu s-a făcut niciodată; şi vor alerga pe uliţele cetăţii şi multă vărsare de sânge se va face, încât va curge sângele ca pâraiele şi se va tulbura marea până în adâncul noianului.”

  Interesant ca acest Filip este regele Belgiei a carei capitala, Bruxelles este si capitala U.E.
  De remarcat si faptul ca statele din zona euro sunt in total in numar de 17 -dupa wikipedia- Austria, Belgia, Cipru, Finlanda, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Spania, Slovenia, Slovacia. Pe lângă acestea, 4 “micro-state”, prin acordurile monetare încheiate cu vecinii lor, sunt și ele atașate la zona euro: Andorra, Monaco, San Marino și Vatican.

  Lae fel de interesant este si faptul ca Sf Metodie a folosit termenul de “limbi”, ci nu “state” sau “natiuni”!

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/zi-istorica-philippe-a-devenit-oficial-noul-rege-al-belgiei-albert-al-ii-lea-a-abdicat-1048568.html

 11. cine va stabili ca a inceput un nou razboi mondial? massmedia, blogurile antisistem? si cine va stabili daca noul razboi mondial trebuie sa fie doar armat sau are voie sa contina si componente economice, culturale, electronice, meteorologice, informatice ? intreb asta, deoarece oricine poate constata un razboi mondial in plina desfasurare, insa nu pe componenta armata, acum au aparut metode discrete si camuflate, insa e razboi deoarece sunt daune uriase, oamenii mor, natura e otravita si distrusa, economii , tari si culturi sunt anihilate, psihicul si mintea omului sunt ireversibil corupte.
  @lucian, @admin, frumoasa lupta de idei insa e posibil ca adevarul sa fie dincolo de convingerile noastre actuale. sunt convins ca ne asteapta experiente greu de imaginat in prezent; mai sunt convins si ca tinta principala a vrajmasului este distrugerea ortodoxiei, inclusiv prin discreditarea ei si atacarea si subminarea celui mai popular aspect al credintei noastre: profetiile

 12. @ safimvigilenti:

  Aici despre formele razboiului. Bineinteles ca cea despre care era vorba aici era cea militara, “clasica”, altfel suntem deja in plin razboi. Formele ascunse nu le exclud pe cele brutale.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/04/26/parintele-elpidie-al-3-lea-razboi-mondial-religie-universala-foamete-provizii-alimente-disperare-cipru-grecia-distrugerea-turciei-dictatura-control-pecete-cipuri-prigoana-sfinti-incredere-dumnezeu/

 13. @IL:

  Termenul de limbi era folosit ca sinonim pentru neamuri; nu se foloseau in limbaj atat de frecvent ca acum termenii de stat si natiune.

 14. @admin

  Cu siguranta ca nu se foloseau pe vremea aia, insa eu consider ca termenul de “limbi” a fost folosit special pentru ca descrierea unor evenimente (inclusiv militare sau geopolitice) din profetie sa fie mai usor de inteles.

  Germania si Austria, spre exemplu, desi sunt doua state diferite, cetatenii lor vorbesc aceeasi limba.

 15. @ safimvigilenti

  Ai dreptate. Este trist insa ca profetia a devenit aspectul cel mai popular al credintei noastre …

 16. Pingback: TURCIA VREA RAZBOI CU SIRIA? NOI SEMNE ALE RAZBOIULUI MONDIAL PROFETIT? Inregistrare cu oficiali turci care au planificat o PROVOCARE MILITARA pentru a justifica ATACAREA SIRIEI/ ERDOGAN rezista scandalurilor si CASTIGA ALEGERILE LOCALE. Prima reactie fat
 17. Pingback: SEMNE, ASTEPTARI SI ACTIUNI “APOCALIPTICE”: Icoanele care plang din Ucraina, “luna insangerata” din Vinerea Mare, “profetiile” islamice despre “MARELE MACEL” din Siria si intoarcerea “IMAMULUI MAHDI
 18. Pingback: RUGACIUNE UMILITA a Fericitului Filotei Zervakos in vreme de primejdie a NAVALIRII ALTOR NEAMURI ASUPRA NOASTRA si a INCEPUTULUI RAZBOIULUI -
 19. Pingback: PARINTELE PAISIE AGHIORITUL – 20 de ani la adormire. CRAMPEIE DIN VIATA SI MINUNILE unuia dintre cei mai iubiti SFINTI ATHONITI ai vremurilor noastre -
 20. Pingback: RUGACIUNEA PENTRU CEILALTI: “De ce te gandesti doar la tine, bunul meu copil, si nu te gandesti putin si la lumea care sufera? Cati nu striga in aceasta clipa: ‘Ajutor! Ajutor!’ si nu exista nimeni langa ei ca sa-i ajute?” -
 21. Pingback: Cum si pentru ce sa ne rugam? SFANTUL PARINTE PAISIE AGHIORITUL: Sa cerem mila lui Dumnezeu pentru noi insine si pentru ceilalti -
 22. Pingback: Cuviosul Paisie Aghioritul ne invata CUM SA NE RUGAM PENTRU CEILALTI (II) – Rugaciunea CU DURERE IN INIMA pentru cazuri concrete si pentru toata lumea -
 23. Pingback: SA NE RUGAM CU PSALTIREA, cu durerea inimii, pentru toate durerile lumii si ale noastre! CUVIOSUL PAISIE AGHIORITUL: “Pentru diavol, Psaltirea este precum trasnetul” -
 24. Pingback: PARINTELE CIPRIAN din Namur, Belgia despre lucrarea RUGACIUNII comunitare: “CANDELA” – ca forma de supravietuire si rezistenta duhovniceasca in vremurile din urma: “Rascumparati vremea, ca zilele rele sunt” - Recomandari
 25. Pingback: La inceputul noului an bisericesc, CUVINTE VII SI TARI DE LA UN SFANT IN VIATA, PARINTELE EFREM DIN ARIZONA (mai 2014) : Cum sunt Raiul si Iadul? Ce sa facem ca sa ne mantuim astazi? Despre SODOMIE si RAZBOIUL NUCLEAR: “Razboiul va incepe din cauza
 26. Pingback: STARETUL SIMON ARVANITIS: “Va veni ziua cand nu veti avea loc sa ingropati mortii din nenorociri si boli si ii veti ingropa in gropi comune” | Cuvântul Ortodox
 27. Sa ne rugam Domnului sa mai fie pace.

 28. Pingback: Marturiile lui Athansios Rakovalis si Ierom. Grigorios Papasotiriou privitoare la PROFETIILE SFANTULUI PAISIE AGHIORITUL despre RECASTIGAREA CONSTANTINOPOLULUI, “CARDUL CETATEANULUI” si REZISTENTA IN ANII ANTIHRISTULUI | Cuvântul Ortodox
 29. Pingback: PARINTELE ADRIAN (inedit, audio) despre MARILE STRAMTORARI ALE VREMURILOR DIN URMA si caracteristica timpului antihristic: “EPOCA HAOSULUI SI A DEZNADEJDII, CAND NU MAI POTI DESLUSI ADEVARUL DE DEZINFORMARE” | Cuvântul Ortodox
 30. In anul acesta 2016, data de 16 Octombrie cade intr-o duminica.
  Sa ne pazeasca Domnul in vremea razboiului mondial ce se arata…!!!

 31. @ww3
  Ce semnificatie are data de 16 Octombrie ?

 32. China intra alaturi de Rusia in “jocul” din Siria. A venit timpul!

  Guan Youfei, şeful Biroului comisiei militare chineze pentru alianţe internaţionale militare, a afirmat în cadrul unei întrevederi cu Ministrul Apărării din Siria, generalul Fahd Jassem al-Freij, că Ministerul Apărării din China doreşte să sprijine cooperarea militară chineză cu statul sirian.
  În privinţa acestei afirmaţii, Vladimir Komoedov, preşedintele Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, a declarat jurnaliştilor: “Interesul armatei chineze pentru Siria este primul pas către o alianţă politico-militară a statelor care nu fac parte din blocul NATO. A venit timpul pentru formarea unei asemenea coaliţii”.
  http://www.antena3.ro/externe/rusia-china-siria-alianta-militar-373230.html

  On Tuesday the Director of the Office for Military Cooperation of China’s Central Military Commission, Guan Youfei, flew to Damascus to have discussions with Syrian Defense Minister Fahad Jassim al-Freij, Xinhua says. Director Guan, speaking with Xinhua, noted historical ties between the two countries and highlighted the positive role China has played in seeking a resolution to the fighting in Syria.
  Xinhua noted that while Director Guan was in Damascus on Tuesday, he met with a Russian general; though the agency provided no further comment on the matter.
  http://yournewswire.com/ww3-powderkeg-ready-to-explode-as-china-joins-russian-alliance-with-assad/

 33. Suntem la un pas de indeplinirea profetiei parintelui Paisie!

  Moscow vows to press on with Syria offensive; U.S. weighs tough response

  The United States and European Union accuse Russia of torpedoing diplomacy to pursue military victory in Aleppo, and say Moscow and Damascus are guilty of war crimes for targeting civilians, hospitals and aid workers to break the will of 250,000 people living under siege inside Syria’s largest city.

  EU foreign affairs chief Federica Mogherini called the air strikes in Aleppo a “massacre” and said European governments were considering their response. Russia and the Syrian government say they are targeting only militants.
  http://www.theglobeandmail.com/news/world/moscow-vows-to-press-on-with-syria-offensive-us-weighs-tough-response/article32125102/

 34. Relatiile ruso-americane s-au deteriorat puternic: Moscova sisteaza acordul de eliminare a plutoniului si a intrerupt contactul cu SUA cu privire la Siria.

  Russia-US Relations Deteriorate Sharply: Moscow Halts Plutonium Cleanup Accord, Says Syria Contact Suspended
  http://www.zerohedge.com/news/2016-10-03/russia-us-relations-deteriorate-sharply-moscow-halts-plutonium-cleanup-accord-says-s

 35. 26 de poze din Siria, dinainte si dupa razboiul fratricid
  http://petapixel.com/2016/08/02/26-photos-show-war-changed-syria/

  Sfântul Chiril al Ierusalimului: dezbinarea şi ura între fraţi pregătesc terenul pentru venirea lui Antihrist!
  http://www.aparatorul.md/sfantul-chiril-al-ierusalimului-dezbinarea-si-ura-intre-frati-pregatesc-terenul-pentru-venirea-lui-antihrist/

 36. Rusia și Turcia au semnat acordul pentru construcția gazoductului Turkish Stream
  http://www.agerpres.ro/economie/2016/10/11/rusia-si-turcia-au-semnat-acordul-pentru-constructia-gazoductului-turkish-stream-09-18-17

  Războiul civil din Siria: Un război al gazoductelor?

  Cu o lungime de 1.200 km și o capacitate de 10,3 miliarde m3/an, Gazoductul Arab transportă gaz din Egipt prin Iordania până la Homs (Siria). Există și o ramificație (Arish – Ashkelon) pentru livrarea gazului în Israel. Începută în 2003, construcția Gazoductului Arab a fost sprijinită de țări vest-europene, precum și de Arabia Saudită și Qatar. Inițial, conducta trebuia să continue spre nord, din Homs până în Turcia (Kilis), de unde combustibilul putea fi pompat către Europa. Dar președintele sirian Assad s-a opus în iulie 2011 acestei extinderi în favoarea construirii unui nou gazoduct Iran-Irak-Siria-Liban, numit Gazoductul Prieteniei, de către țările implicate, sau Gazoductul Islamic, de către unele țări vestice.

  In 2012, analistul Felix Imonti, a sugerat că implicarea Qatarului în războiul civil din Siria a fost bazată parțial pe dorința emiratului de a construi gazoductul către Turcia prin Siria:
  “Descoperirea în 2009 a unui câmp gazeifer lângă Israel, Liban, Cipru și Siria a deschis noi posibilități de a ocoli bariera saudită și a asigura o nouă sursă de venit. Gazoductele sunt deja instalate în Turcia și gata să primească gaz. Numai Al-Assad se opune. Qatarul, împreună cu Turcia, ar dori să-l îndepărteze pe Al-Assad și să instaleze o organizație de tip Frăția Musulmană.”
  http://www.contributors.ro/economie/energie-economie/razboiul-civil-din-siria-un-razboi-al-gazoductelor/

 37. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) despre SEMNELE VREMURILOR, apropierea Razboiului Mondial si a MARILOR CUTREMURE. Care sunt motivele pentru care ingaduie Dumnezeu nenorocirile si CE AVEM DE FACUT: “Nu Dumnezeu provoaca aceste probleme, ci pacatele oameni
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Stirile zilei

Carti

Documentare