“Din Siria va incepe…”. Parintele Paisie Aghioritul despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL (si VIDEO). PROFETII si apocrife despre DISTRUGEREA SIRIEI SI A DAMASCULUI. “Rugati-va neincetat!”

4-09-2013 4 minute Sublinieri

paisie-aghioritul

***

 • Doxologia:

„Din Siria va începe al treilea război mondial! Rugați-vă neîncetat!”

În contextul în care lucrurile se precipită într-o posibilă intervenție militară în Siria, a devenit iarăși evidentă una dintre multele profeții ale Părintelui Paisie (Aghioritul). Bineînțeles, profeția ar fi fost inițial spusă de părintele Antonie din Sietista, care, potrivit surselor care circulă pe internet, ar fi afirmat despre războiul mondial cu puțin timp înainte de cuvioasa lui adormire: „Când va începe din Siria … se va generaliza”. Totuși adevărul s-a restabilit, se pare că această profeție aparține aceluiași Părinte Paisie, căruia îi este atribuită încă o frază care afirmă categoric: „Din Siria va începe al treilea război mondial! Rugați-vă neîncetat!”

traducere şi adaptare: Laura Enache
sursa: http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/xristianismos/h_profiteia_tou_gerontos_paisiou_gia_ti_suria.html

Părintele Paisie Aghioritul – Despre războiul mondial

– Gheronda, va fi război?

– Dar voi faceți rugăciune? Eu de primăvara până toamna tot fac mobilizare generală pentru rugăciune  –fără tulburare -, ca să se îndure Dumnezeu și să scăpăm de mobilizarea generală pentru război! Eu am avut această înștiințare: „Faceți multă rugăciune ca să fie împiedicați turcii, fiindcă în duminica din 16 Octombrie (a spus aceasta în noiembrie 1983) au avut intenția de a ne lovi (înștiințarea nu era omenească, ci dumnezeiască). Slavă Domnului până în momentul de față ne-a păzit Preacurata, să ne rugăm să ne apere și în continuare.

– Gheronda, acum că pericolul a trecut aici, să continuăm să ne rugăm pentru asta?

– Nu cumva nu există în lume nici un loc fără război? Ce înseamnă „aici” și „acolo”? Și acolo unde acum este război sunt frați de-ai noștri. De la Adam și Eva nu suntem toți oameni?  Numai că familia noastră s-a împărțit, unii sunt aici, alții dincolo. Cu ortodocșii suntem frați după trup și după duh, în timp ce cu alții suntem frați numai după trup. Prin urmare, iată un motiv în plus pentru care trebuie să ne rugăm cu și mai multă durere pentru ei, fiindcă ei sunt cei mai nenorociți.

– Gheronda, în acest răstimp când lucrurile sunt dificile pentru Grecia, eu fac multă rugăciune cu metanierul, dar în același timp am gândul că mântuirea Greciei nu atârnă de metanierul meu.

– Nu asta e problema, că atârnă mântuirea Greciei de metanierul tău, ci faptul că te gândești neîncetat la dificultatea prin care trece Grecia înseamnă că te îndurerezi pentru patria ta și ceri intervenția lui Dumnezeu, Care este singurul care poate să ajute. Să vă rugați ca să arate Dumnezeu oameni duhovnicești, adevărați Macabei ai zilelor noastre, pentru că este mare nevoie. A venit vremea să se înfrunte răul cu binele pentru că au făcut fărădelegea lege și păcatul o modă! Dar când veți vedea nenorociri mari în Grecia și statul că emite legi scrântite și că este o nesiguranță generală, să nu vă temeți, că va ajuta Dumnezeu.

– Așadar, cum spuneați, gheronda, trebuie să lăsăm toate și să ne adunăm toate puterile noastre la rugăciune.

– Oare mai încape discuție despre asta? Toată lumea clocotește ca într-un cazan, Biserica, Statul, toate națiile sunt cu susul în jos! Și în ce fel vor evolua lucrurile nimeni nu știe! Dumnezeu să întindă dreapta Sa! Cât puteți, să vă rugați smerit pentru lumea care a dat multe drepturi celui rău și din pricina aceasta suferă.

“Iată, Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine”. Acesta este pasajul profetic din Cartea lui Isaia, capitolul 17. Mai multe bloguri fundamentaliste creştine susţin că textul biblic este pe cale să se împlinească, scrie Time. “Sfârşitul este aproape”, titrează unul dintre bloguri. 

Conflictul din Siria a revenit în actualitate, după ce Statele Unite şi aliaţii săi au în vedere o posibilă intervenţie militară, în urma atacului cu arme chimice, care a dus la numeroase victime în rândul populaţiei.

Distrugerea oraşului Damasc, capitala Siriei, ar fi fost însă prezisă de acum 2.500 de ani, cred unii creştini [este vorba despre diverse secte neoprotestante – n.n.].

Potrivit unor bloguri creştine, un fragment din Vechiul Testament vorbeşte exact despre acest subiect. Este vorba despre un citat din Cartea lui Isaia, capitolul 17: “Iată, Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine”.

Chiar dacă unii creştini cred în adevărul acestei profeţii şi aşteaptă împlinirea ei, cei mai mulţi teologi spun că textul nu trebuie interpretat literal. “Nu putem interpreta aşa Biblia, ar fi absurd. Este un text antic şi vorbeşte despre evenimente din trecut. Nu putem compara acum Statele Unite cu anticul Babilon. Nu putem face astfel de conexiuni”, spune profesorul Walter Brueggmann, de la Seminarul Teologic Columbia.

Capitolul 17 din Isaia nu este singurul in care Siria este mentionata in Biblie. Iisus insusi nu a calatorit, probabil, niciodata in Siria moderna, dar apostolul Pavel, al doilea cel mai faimos lider crestin, a fost convertit la crestinism in afara Damascului.

Pe de alta parte, biserica din Antiohia, Siria (un oras aflat la aproximativ 96 de kilometri de Alep), a devenit un refugiu pentru primii crestini care au fugit de persecutie din Ierusalim, dupa ce Stefan, primul martir al crestinismului, a fost omorat cu pietre.

Regiunea siriana a dat nastere primilor teologi ai crestinismului, precum Sf. Ignatie, episcop al Antiohiei, Ioan Gura de Aur, contemporan cu Augustin si Ioan din Damasc.

CAPITOLUL 17 din Isaia

Proorocie pentru Damasc

1. Proorocie impotriva Damascului: “Iată, Damascul este scos din numarul cetatilor si a ramas o gramada de ruine.
2. Cetatile Aroerului sunt pustiite pentru vecie; ele sunt bune de pascut turmele, care se culca acolo si nimeni nu le goneste.
3. Nici cetate intarita pentru Efraim si nici imparatie la Damasc. Tot asa va fi cu ramasita Siriei si cu marirea ei, precum a fost cu fiii lui Israel”, zice Domnul Savaot.
4. Si va fi in ziua aceea ca marirea lui Iacob se va imputina si acest trup gras se va usca.
5. Va fi atunci ca pe urma seceratorului ce secera holda, cand mana lui aduna spice si cum e cand oamenii aduna spice in valea Refaim;
6. Vor ramane pe urma cateva roade, ca la scuturatul maslinului, doua-trei masline pe varf, patru-cinci pe ramuri”, zice Domnul Dumnezeul lui Israel.
7. In ziua aceea, omul isi va intoarce privirea catre Ziditorul sau si ochii lui catre Sfantul lui Israel se vor intoarce.
8. Si nu va mai privi catre jertfelnice, lucrurile mainilor lui, si nu se va mai uita la faptura degetelor lui, la Astartele si statuile ridicate soarelui.
9. In vremea aceea, cetatile sale intarite vor fi parasite ca ale Amoreilor si Heveilor, lasate inaintea fiilor lui Israel si vor ramane pustii.
10. Caci tu ai uitat pe Dumnezeul izbavirii tale si de Stanca scaparii tale nu ti-ai adus aminte. Iata pentru ce tu intemeiezi gradini lui Adonis si acolo sadesti vie pentru un dumnezeu strain.
11. In ziua cand o sadesti, tu vezi ca se ridica si a doua zi are flori; dar de culesul roadelor nu te bucuri in ziua nenorocirii si durerea este fara leac.
12. Ah! Aceasta zarva de popoare este ca vuietul de ape multe, acest zgomot de neamuri este ca zgomotul de ape mari;
13. El le ameninta si ele fug departe, gonite ca pleava pe care vanturatorii o vantura in vant si ca vartejul de pulbere in vreme de furtuna.
14. In vremea serii, atunci e ceasul spaimei, iar mai inainte de a se face ziua, ei nu mai sunt. Iata partea, partea jefuitorilor nostri si soarta celor ce ne-au pradat pe noi.

0_0_0_0_465_405_csupload_47603234

Legaturi:

***

***


Categorii

1. Slider, Al treilea razboi mondial, Pagini Ortodoxe, Parinti greci si athoniti, Sfantul Paisie Aghioritul, Siria, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

89 Commentarii la ““Din Siria va incepe…”. Parintele Paisie Aghioritul despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL (si VIDEO). PROFETII si apocrife despre DISTRUGEREA SIRIEI SI A DAMASCULUI. “Rugati-va neincetat!”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

 1. Gorbaciov spune ca Rusia si SUA sunt aproape de razboi

  Former Soviet President Mikhail Gorbachev says that Russia and the United States are on the verge of a confrontation.

  Gorbachev expressed “great concern” on Tuesday over the mounting tensions over Syria and emphasized the need for the U.S. and Russia to prevent incidents between their military forces in the region.

  He said he is confident that “no one wants a war,” but added that “such incidents could result in a huge disaster in the current tense environment.”

  Gorbachev, speaking to the Interfax news agency, said it’s essential for U.S. President Donald Trump and Russian President Vladimir Putin to meet to defuse tensions.

  He added that he is “deeply disappointed with the way current leaders are doing business,” pointing at their “inability to engage in a dialogue and use diplomatic mechanisms.”
  http://abcnews.go.com/International/wireStory/latest-syrian-troops-alert-amid-fear-us-strike-54356033

 2. S-a dat alerta de lupta in Rusia si au loc miscari masive de trupe

  The Russian military command suddenly puts troops on full combat alert, movements of combat vehicles and missile systems observe almost all over the country.

  An activity of Russian troops is most notable in the Western part of Russia, near the borders with Ukraine and the Republic of Belarus, as well as in the Transbaikal region and the Far East. On April 8-9 active movements of a large number of military vehicles and tanks, also were seen moving of the Iskander missile systems with Air Defence support.

  Some source reported about deploying command and control systems on main military naval bases and military airfields.

  Russian defence officials refused to comment on any moving of troops.
  http://defence-blog.com/news/russia-suddenly-puts-troops-alert.html

 3. Se contureaza al treilea razboi mondial: Arabia Saudita si Franta isi anunta participarea la iminentul razboi din Siria, unde miza este de multe zeci de miliarde de dolari.
  “Dacă alianţa cu partenerii noştri o cere, vom răspunde prezent”, a declarat Mohamed ben Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, după ce a fost întrebat dacă Riyadh-ul s-ar alătura unui atac cu lovituri aeriene în Siria.
  Prințul saudit a făcut această declarație din capitala Franței, unde a susținut o conferință de presă alături președintele Emmanuel Macron. Franța și Arabia Saudită au încheiat un acord comercial în valoare totală de 18 miliarde de euro, beneficiare fiind mai multe companii multinaționale.
  https://ro.sputnik.md/International/20180411/18461275/macron-inconstienta-razboi-siria.html

 4. Regele saudit spune ca Iranul comite acte teroriste, uitand ce face Arabia Saudita in Yemen: “Reînnoim condamnarea noastră fermă a actelor teroriste comise de Iran în regiunea arabă şi respingem ingerinţele sale flagrante în afacerile ţărilor arabe”
  https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/04/15/regele-saudit-respinge-ingerintele-flagrante-ale-iranului-in-afacerile-arabe–91024

  ‘Double Standards: US, UK, France Stand By Saudis In Yemen But Pose As Moral Crusaders In Syria’
  Between March 2015 (the start of the Saudi-led campaign) and February 2018, almost 6,000 civilians were killed and 9,500 wounded, according to the UN Office of the High Commissioner for Human Rights. In its report in March, Amnesty International said it has documented at least 36 coalition airstrikes that appeared to be carried out in violation of international humanitarian law, many of which may constitute a war crime. At least 513 civilians perished in their raids, including 157 children, it said.
  https://muraselon.com/en/2018/04/double-standards-us-uk-france-stand-by-saudis-in-yemen-but-pose-as-moral-crusaders-in-syria/

 5. The US-led strike was denounced by Putin as an “act of aggression,” and a “war crime” by Iran’s Supreme leader Ayatollah Khamenei. “Vladimir Putin, in particular, stressed that if such actions committed in violation of the U.N. Charter continue, then it will inevitably lead to chaos in international relations”
  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-16/putin-warns-global-chaos-if-west-hits-syria-again

 6. Pentagonul este preocupat de „un atac al Iranului asupra Israelului dinspre Siria în zilele următoare”, iar secretarul american al Apărării, James Mattis, prevede că o confruntare Israel-Iran este inevitabilă
  https://www.activenews.ro/externe/Israelul-a-votat-o-lege-care-faciliteaza-procesul-de-intrare-in-razboi-150604

  Former IDF Intel Head Warns: I think WW3 has effectively been gearing up with shipments of weapons and all major nations involved some way in Syria.
  https://www.youtube.com/watch?v=B4J9aGSLWao

 7. “Cât puteți, să vă rugați smerit pentru lumea care a dat multe drepturi celui rău și din pricina aceasta suferă.”
  “A venit vremea să se înfrunte răul cu binele pentru că au făcut fărădelegea lege și păcatul o modă! Dar când veți vedea nenorociri mari în Grecia și statul că emite legi scrântite și că este o nesiguranță generală, să nu vă temeți, că va ajuta Dumnezeu.”

 8. România a înregistrat în 2017 cea mai mare creștere din lume a cheltuielilor militare (cu 50%) față de 2016.
  Cheltuielile Rusiei au fost în 2017 cu 20% mai mici decât în 2016.
  https://www.g4media.ro/romania-cea-mai-mare-crestere-procentuala-a-cheltuielilor-miliare-in-2017-rusia-scadere-majora.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare