“ACUM ESTE VREMEA PREGATIRII! Fiti rabdatori, in asteptarea lui Hristos!” – MITROPOLITUL NEOFIT de Morfou indeamna la POCAINTA, RABDARE si la… adunarea de PROVIZII PE UN AN DE ZILE, in vederea incercarilor ce vor veni. “Pentru ca NE-AU GASIT SLABI, NE-AU SERVIT ACEST VIRUS si, acum, in aceasta PANICA, vor sa creeze un GUVERN MONDIAL si sa faca o lume a ne-libertatii si a urmaririi electronice”

11-04-2020 9 minute Sublinieri

Sfanta Maria Egipteanca ii raspunde lui Kissinger in anul 2020

(predica mitropolitului Neofit de Morfou in duminica Sfintei Maria Egipteanca, 05.04.2020)

Ne-a invrednicit harul Sfintei si de viata datatoarei Cruci, care se gaseste in aceasta Biserica din Pedoula, sa simtim energia sa sfintitoare in toata lumea, in intreaga Mitropolie din Morfou, in binecuvantata insula a Ciprului. Daca avem nevoie de ceva in zilele de azi, aceasta este puterea sfintitoare a Crucii. Fiecare epoca are nevoie de puterea sfintitoare a Dumnezeului Treimic. In orice vreme si loc avem nevoie noi, cei muritori, de energia sfintitoare pe care o are Trupul si Sangele Celui Ce a biruit moartea, diavolul si pacatul, a Domnului nostru Iisus Hristos, a Tatalui nostru, si a Duhului Sfant. Acesta este singurul Adevar, Adevarul Treimic. Sfanta ce o serbam astazi, Cuvioasa noastra Maica Maria Egipteanca, aceasta ne reaminteste.

Sfanta Maria a cunoscut toate placerile vinovate ale acestei lumi, la extrema lor, asa cum putini oameni au cunoscut in vremea sa, cea mai pacatoasa ipostaza a placerilor trupesti pe care o poate cunoaste omul. (…) Si totusi, a lasat in urma ei si placerile trupesti, si bogatia, si slava lumeasca, atunci cand si-a amintit ca in afara trupului, are si suflet. Adica si-a amintit ca este om si nu animal, si are suflet nemuritor. Si atunci, a plecat la Ierusalim, acolo unde a fost invinsa moartea, pacatul si diavolul, acolo unde s-a dus batalia bataliilor – batalie pe care o sarbatorim odata pe an de Sfintele Pasti. Pentru aceasta ne pregateste Biserica cu un post lung, pe care il tinem cu multe privegheri, slujbe si Liturghii in Saptamana Mare, saptamana pe care cu totii o asteptam si ne dorim sa o traim, ca sa invingem si noi, impreuna cu Biruitorul Mortii, propria noastra moarte, sa invingem si noi impreuna cu Biruitorul Pacatului, propriul nostru pacat, ca sa invingem si noi cu Biruitorul Diavolului, toate ispitele care ne chinuiesc si ne conduc de multe ori in caderi grele.

de Elena Murariu

Sfanta Maria Egipteanca, chiar daca era o mare desfranata, si-a amintit ca are un suflet nemuritor si si-a dorit toate acestea pe care vi le-am spus si a mers la Ierusalim. Dar ca sa poti tese o viata de sfintenie sunt necesare anumite conditii. Una vrea Dumnezeu de la om, ca sa faca marile Sale minuni: sa se petreaca o mica miscare in inima noastra – acolo unde se misca Duhul Sfant. Vrea de la noi pocainta, sa ne pocaim de patimi, greseli si pacate, fie ca sunt mostenite, fie ca le-am dobandit noi. Si ca sa ii arate Sfintei Maria aceasta, ce a facut Dumnezeu? Desi toti oamenii puteau sa treaca liberi de usa Bisericii Sfantului Mormant, un inger al Domnului a impiedicat-o pe Maria Egipteanca sa intre in mormant. A incercat de trei ori, dar o putere nevazuta o impingea inapoi si atunci si-a venit in fire si a inteles: daca atata lume poate sa intre si ingaduie Dumnezeu sa I se inchine, iar ei nu ii e ingaduit, este din cauza marilor ei pacate. Si unde s-a dus atunci? S-a dus la Maica Milostivirii, la Nascatoarea de Dumnezeu, la icoana ei care era in afara bisericii. Si i-a zis: „Te rog, roaga-L sa ma ierte, sa ma lase sa intru si sa ma inchin Mormantului Sau, Sfintei Cruci, Sfintei Sale Invieri.” Adica ce s-a rugat? Sa poata tine Marea Saptamana, sa faca Invierea, sa faca Pastile. I-a zis Maicii Domnului ca daca va putea sa serbeze Pastile si sa se inchine Sfantului Mormant si Crucii, va merge in desert si isi va darui restul vietii sale pocaintei.

„Voi face pocainta pentru fiecare pacat pe care l-am facut”

Si Maica Domnului i-a descoperit in inima ca aceasta prima pocainta a ei fusese primita si astfel a putut intra la Cele Sfinte, sa se inchine Crucii si Sfantului Mormant din Biserica Invierii. Apoi a iesit din Biserica si a mers sa cumpere pentru nevoile trupului doua paini. Si cu aceste paini a mers dincolo de Iordan, in adancurile desertului unde traiesc leii. Acolo a trait patruzeci si ceva de ani, pana ce a venit Sfantul Zosima pe care l-am serbat vinerea trecuta, care a cunoscut-o si pe care l-a rugat ca data viitoare, dupa ce s-a spovedit, sa ii aduca Trupul si Sangele Domnului, Biruitorul pacatului, al mortii si a diavolului. Si asa a impartasit-o sfantul si l-a invrednicit Dumnezeu sa o si inmormanteze. Si ea a devenit marea Sfanta Maica Cuvioasa Maria Egipteanca.

Biserica i-a inchinat o intreaga duminica in Postul Pastilor ca sa o cinsteasca in mod special dar are si ziua ei in care este serbata, pe 1 Aprilie. Dar are si duminica ei. De ce? Pentru ca a devenit un exemplu pentru intreaga Biserica cum din marea desfranata a Egiptului s-a facut icoana a pocaintei. (…) Maica Maria Egipteanca a inteles ca adevaratul sau interes este sa traiasca Viata Vesnica, nu doar cativa anisori aici pe pamant. Ca omul este cetatean nemuritor al Cerului, si Cerul nu este un spatiu deasupra Pamantului pe care il vedem noi, Cerul este o alta dimensiune, un alt mod de existenta, viata fara de moarte, fara pacat, durere si tristete, ci viata cu bucurie, pace si impartasire fara de sfarsit din Dumnezeul Cel Vesnic. Ferice de Maria ca a inteles aceasta.

Acum, noi ce am inteles? Chiar si noi, cei ce suntem in interiorul vietii Bisericii, ce am inteles? Numai Dumnezeu stie. Important nu este ce intelegem noi cu mintea noastra, ca mintea noastra este limitata, intrebarea este daca in inima noastra ne doare din cauza pacatelor si patimilor noastre. O inima indurerata nu se poate sa nu fie miluita de Dumnezeu.

(…) Si astazi exista in lumea noastra multa durere si frica, biserici goale, cu putini credinciosi, pentru ca asa este ordinul Cezarului, din cauza unui virus care in cel mai rau caz poate sa duca la moarte trupeasca. Si vine Hristos in cateva zile, in durere si batai de joc, in clevetiri, tradari chiar si din partea ucenicilor, biciuiri si batai, si ne zice: „Vin pentru voi, ca sa va invat ca prin Cruce se ajunge la Inviere. Rastigniti-va pe voi insiva, rastigniti-va dorintele, gandurile voastre.Asta inseamna Cruce.

Daca vine si vreo boala, fiti rabdatori pentru ca este spre folosul vostru vesnic, si daca vine si nevoia de a fugi din casele voastre, daca vine si saracia, sau clevetirea, fiti rabdatori. Fiti rabdatori, in asteptarea lui Hristos. Va va da putere Insusi Hristos. (…)

Ati vazut ce zice Evanghelia de azi: a inceput sa le zica ucenicilor cele ce aveau sa se intample. Unii dintre noi, cand aud ca le spun fratii ce se va intampla in viitorul apropiat, se scandalizeaza: ce, va faceti profeti? De parca zici ca profetiile s-au terminat odata cu Vechiului Testament. Insusi Hristos imparte harisma profetica cu oamenii pocaintei si ne-a lasat si noua, prin intermediul sfintilor si a celor din vechime, si a celor contemporani, sa stim cele ce se vor intampla in viitor, nu cu detalii, ci in mare. Doar cele ce sunt necesare. Nu stiam noi ca se va face razboi mare in Siria si nu se va opri? Ni le-au zis sfintii. Nu stiam noi ca dupa acest razboi in Grecia va fi foamete pentru o vreme? Si iata ca deja a inceput aceasta incercare. Nu stiam ca se va dizolva Uniunea Sovietica? Si s-a intamplat asta. Ca se va dizolva Iugoslavia? Ni le-a spus noua si altora, Sfantul Paisie. Ni le-a spus in detaliu. Nu stiam ca se va distruge si aceasta Uniune Europeana si mai apoi Turcia? Turcia se va imparti in bucati, mai exact. Si pe acestea cine le-a zis? Cei care L-au imitat si L-au urmat pe Hristos, sfintii, ca sa nu fim ca si catelusii orbi in mijlocul acestor evenimente care au venit si cele care vor veni.

Nu ne-au zis despre boli? Si deja traim una dintre bolile facute de oameni. Exagerata ca gravitate de marile puteri, ca sa isi impuna planurile in fata celor slabiti si infricosati. Si l-am citit ieri pe acest dinozaur al diplomatiei, pe Henry Kissinger. Cipriotii nu pot sa il uite, si nici nu trebuie sa il uitam niciodata. Si din cauza lui suntem refugiati, dar nu va mai dura pentru multa vreme inca. Si a zis ieri: „Problema pandemiei ne arata ca popoarele nu pot sa o rezolve pe cont propriu. Trebuie ca guvernele nationale sa isi dea demisia si sa se creeze o guvernare mondiala”. Acum cand am transformat imoralitatea in lege la nivel mondial, acum cand au inspirat frica celor batrani, si celor adulti li s-a impus inchisoarea, acum, dintr-odata, or sa vina salvatorii. Eu te-am construit, eu te voi distruge.

Ne-au construit cuptorul pacatului, dar din pacate si noi l-am acceptat, si am parasit traditia Sfintei Maria Egipteanca, traditia pocaintei si dorinta ei de sfintenie, dorinta ei de Vesnicie, si, pentru ca ne-au gasit slabi, ne-au servit acest virus, si, acum, in aceasta panica, vor sa creeze un guvern mondial cu documente electronice, cu banii lor – fara nici o legatura cu ce e acum – si sa faca o lume a ne-libertatii si a urmaririi electronice. Astfel ca omul va deveni sclav si animal.Şi omul, în cinste fiind, n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte si s-a asemanat lor”. Acolo vor sa conduca lucrurile noua ordine mondiala. Aici a ajuns noua dezordine mondiala.

Dar si Evanghelia de azi spune ca nu vor reusi. Nu doar ei au planuri. Are planuri si Cel Ce a creat lumea. Si planul lui Dumnezeu este la vedere, il arata si Evanghelia de azi: si a treia zi va invia. Acesta este viitorul nostru: Invierea! Ce spuneam in Crez? Astept invierea mortilor si Viata Vesnica. Credem noi asa? Ne dorim aceasta? Avem aceasta asteptare? Daca cu adevarat ne-o dorim, atunci sa fiti siguri ca aceste planuri ale noii dezordini, ale lui Henry Kissinger si ucenicii sai vor cadea, caci are si Hristos un plan. Cand va vedea pocainta in inima oamenilor si dorinta de sfintenie, mai ales la ortodocsi, care au plinatatea adevarului, cele multe profetite nu se vor intampla. Se vor intampla mai putine, cele absolut necesare ca sa se incheie ciclul vietii pamantesti a omului dupa cadere. Maica Domnului si Sfintii sunt acum pe pamant, si cer de la noi dorinta de sfintenie si pocainta, ca sa le duca la Domnul Vietii si a Mortii, Celui Ce a inviat din morti. Toate celelalte sunt intamplari trecatoare care trebuie sa se fie, ca sa vina si Biruinta Invierii.

Cu aceste ganduri pe care ni le-a adus in minte Evanghelia de azi si cea pe care o sarbatorim azi, Cuvioasa Maica Maria Egipteanca, vreau sa impartasesc cu voi acasta mica durere, dar si mare bucurie a asteptarii lui Iisus Cel Inviat.

Si inca ceva, ce ne invata Evanghelia de azi. Au mers ucenicii Sai, Ioan si Iacob ai lui Zevedeu, si ce I-au zis? Te rugam sa ne faci o favoare, cand vei fi in slava Ta, vrem sa stam de-a dreapta si de-a stanga Ta. Deci voiau slava. Si le-a zis Hristos, probabil dand si din cap: nu stiti ce cereti, nu este pentru cine vrea ci este pentru cine s-a pregatit, adica cine s-a pregtit in inima sa ca sa i se dea slava.

Acum nu este momentul sa cautam cine este conducator – nici intre popoare, nici intre oameni. Acum este momentul pocaintei, sa ne deschidem inima si sa ne vedem fiecare cele din trecutul sau si cand vom da inima noastra pocaintei atunci se va intampla ceea ce zice Hristos, ne va da slava Sa. De aceea zice: este a celor pentru care s-a pregatit. Adica trebuie sa va curatati inima ca sa puteti sa rabdati slava, deoarece intr-o inima plina de mandrie, egoism, iubire de arginti, neiertare, cand mintea noastra este cum sa traim 100 de ani si nu cum sa traim in vesnicie, este cu putinta ca aceasta inima sa reziste in fata Slavei Dumnezeului Treimic? Pai, si daca ne-am apropia de aceasta slava, ne vom arde.

Asadar, acum este vremea pregatirii. Si aceasta boala, si aceste incercari, si alte boli care vor mai veni, si razboiul, orisicat le-ar micsora Dumnezeu din cauza, nadajduiesc, a pocaintei noastre, totusi acestea se vor intampla. Traim acum evenimente ale viitorului. Sa intelegem asta, profetiile au devenit stiri. Oricat am sti aceste lucruri, daca nu ingenunchem, nu ne rugam, nu ne pocaim, nu ne spovedim, nu ne dorim Sfanta Impartasanie, atunci nu ne vom gasi in slava, caci Slava nu este pamanteasca, ci este in Ceruri. (…)

Dar trebuie sa ne smerim. Si aceasta frica este o parte din smerirea noastra. Dar sa nu ramanem in frica, pentru ca ajungem la panica, nu la rabdare. Dar impreuna cu Hristos vom putea rabda aceasta operatie dureroasa, care deja a inceput. Cruce si Inviere. Ca sa se faca sfanta, Maica Maria Egipteanca a suferit in desert, a plans, a trait singura cu Dumnezeu si la sfarsit s-a sfintit. Asta este slava! Slava Tatalui, a Fiului si a Sfantului Duh!

Vi-o dorim voua, sa o doriti si voi noua. Pasti binecuvantat! Inviere binecuvantata!

***

Alimente necesare pe un an de zile pentru o gospodărie

Articol publicat la inceputul saptamanii pe pagina Mitropoliei de Morfou

Dragii mei frați și surori, în mijlocul epidemiei de coronavirus, guvernele din toate țările au anunțat inevitabil o serie de măsuri pentru a reduce răspândirea acestei boli infecțioase. Participând și noi la îngrijorarea mai largă a zilele noastre, din cauza consecințelor la scară globală ce au rezultat (restricția circulației persoanelor, reducerea producției și a distribuției produselor alimentare etc.), în calitate de Sfânta Mitropolie din Morfou, vă sfătuim să depozitați produse alimentare de bază pentru nevoile familiei voastre pentru un an de zile, dar pe care să le si împărțiți cu cei care nu vor avea, dacă va fi necesar. Și recomandăm aceasta, pentru că un bun comandant este cel care asigură, anticipează și împiedică gestionarea situațiilor dificile.

Navigând pe internet, am găsit pe un site valoros – Peliti (peliti.gr) – instrucțiunile pentru crearea unei pivnițe (depozit) și depozitarea alimentelor acolo, pe care un frate de al nostru o propune din experiența sa, pentru că, așa cum a scris, a trăit doi ani într-o zonă izolată și a fost obligat să asigure depozitarea pe timp lung a alimentelor. Și pentru a avea o măsură aproximativă despre cantitățile pe care ar trebui să le păstram fiecare în casă, ne indică ce are nevoie o persoană (adult și copii) pe parcursul unui an.

Încheind scurta noastră introducere, spunem: să dea Domnul să nu fie nevoie! Cu toate acestea, deoarece există un motiv de îngrijorare în rândul unora dintre semenii noștri care ne urmăresc online, subliniem că, în ceea ce privește stocarea alimentelor, toată lumea ar trebui să aibă grijă să pună deoparte în funcție de posibilitățile sale, din punct de vedere al timpului și financiar. Noi facem, ca în vechea zicală, ce ne sta în putere, adică ceea ce putem, și restul va face Hristos și Doamna noastră. De altfel, nu cumva și marele Sfânt Paisie din Muntele Athos i-a sfătuit pe credincioși, în scris și verbal, să se asigure că fiecare casă are o anumită autonomie din perspectiva hranei, pentru a cultiva anumite feluri de legume etc. și să crească o capră / oaie pentru zilele grele care vor veni? Și subliniem că nu profețim nimic pe cont propriu și referitor la o anumită perioadă de timp. Și să nu uităm că pocăința și rugăciunea noastră pot schimba chiar evenimentele care au fost proorocite.

Dorim cu smerenia tuturor o bună și binecuvântată petrecere ce a rămas din perioada Marelui Post și Înviere cu pace!!

+ Neofit de Morfou

Pivnița

Pivnița este de obicei un spațiu aflat la subsol, sub casă. Dar poate fi și un depozit în apropierea casei. Un loc care se găsește de obicei în subsol, întunecat și rece. Pivnița este o metoda tradițională prin care oamenii din antichitate și până în zilele noastre își depozitau produsele sau mâncarea pentru timp îndelungat sau își lăsau la maturat vinul, brânzeturile etc.

Din primăvară începem să depozităm mâncare în pivnița până la sfârșitul toamnei. În pivniță putem pune ierburi, pe care le vom aduna și usca, punem recoltele de semințe: grâu, orz, cartofi, ceapă, ulei, măsline, dulciuri, vin, tsipouro etc. , dar asta are legătură cu dieta noastră.

În căutările mele pentru semințe tradiționale am avut norocul să văd multe pivnițe, la multe familii din Grecia și să am propria mea pivniță. În perioada în care am locuit în satele Pomak din Rodopi, în Sumak (1999-2001) unde nu erau magazine în apropiere, nu aveam mașină și nu aveam frigider și electricitate, organizasem o pivniță. Nu era o problema dacă era frig și zăpadă afară, aveam mâncare de mâncat.

Iată câteva sfaturi referitoare la alimente de bază și cantitățile necesare unui adult pe o perioadă de un an.

În pivnița noastră este bine să avem:

  • Sare, 5 kg. Putem folosi sarea pentru a aromatiza mâncarea, dar și pentru a păstra mâncarea.
  • Orez, 15 kg. Orezul este unul dintre alimentele noastre de bază.
  • Grâu, 100 kg. Grâul este cereala principală a culturii noastre. Îl putem transforma în făină, îl putem înmuia și îl putem găti, dar îl putem crește și avem mâncare proaspătă.
  • Porumb, 15 kg. Porumbul este, de asemenea, un aliment foarte bun pe care îl putem macina și mânca sub formă de făină, dar, de asemenea, putem găti semințele de porumb după ce le-am înmuiat.
  • Ovăz, 10 kg. Putem mânca ovăz ca făină, ca fulgi etc.
  • Ulei, 50 litri. Uleiul este baza dietei noastre în Grecia. Cei 50 de litri vi se pot părea foarte mult: „Dacă nu rămâne, înseamnă că nu ajunge”, spun oamenii. Dacă aveți produse în anumite cantități mari, le puteți schimba cu alți prieteni pentru alte lucruri pe care poate nu le aveți.
  • Praful de lapte 10 kg, este un aliment bun care poate fi necesar mai ales în familiile cu copii mici.
  • Zahar, 20 kg. Zahărul este un bun conservant alimentar si folosit pentru: produse de patiserie, gemuri etc.
  • Miere, 20 kg. În antichitate, mierea era nu numai un aliment, ci și un conservant alimentar.
  • Paste, fasole, năut, linte, nuci, 10 kg pentru fiecare adult / an.
  • Cartofi și ceapă.
  • Fructe și Legume în conserve, compoturi, uscate etc.
  • Conserve din carne, afumate, cârnați etc.
  • Linguri de marmeladă și dulciuri
  • Lichior, vin, tsipouro.
  • Măsline,
  • Brânză
  • Murături
  • Ierburi: oregano, cimbru, salvie, lavandă, tei.

Pivnița reprezintă caracterul oamenilor care o realizează și obiceiurile alimentare. Este o chestiune foarte personală. Iată o idee generală a unei pivnițe. Îl veți modela în funcție de propriile nevoi și obiceiuri alimentare.

Mult succes !!!

Legaturi:

Predica MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU din prima duminica de dupa inchiderea bisericilor si in Cipru: “Iata acum ocazia SA DEVENIM BISERICA DE ACASA! SA NE RUGAM IMPREUNA! De ce avem nevoie, azi si maine si in viitorul apropiat, este MINUNEA. Aceasta boala va trece, ALTA VA VENI, alte probleme MAI MARI DECAT BOALA VOR VENI, dar am impresia ca această FRICA nu va trece usor din inimile oamenilor”

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU (CIPRU) a fost nevoit sa accepte INCHIDEREA BISERICILOR pentru popor in urma unui ordin prezidential. SFATURI PENTRU CREDINCIOSI IN VREME DE IZOLARE. “Daca nu ne folosim si de acest prilej pentru a ne intari duhovniceste, ne vom pedepsi singuri…. ACUM AM INTRAT IN ANII MARII RABDARI. Cea mai mare problema este FRICA si UITATUL LA TELEVIZOR fara masura. SE PARE CA EXISTA O INTENTIE din partea anumitor puteri ale dezordinii DE A SE PROVOCA PANICA”

Nou cuvant de incurajare si limpezire al MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU in mijlocul PANDEMIEI COVID-19: “Problema noastra este FRICA! Toate acestea se intampla ca sa nu avem Pasti cu pace noi, ortodocsii, CA SA NU AVEM INVIERE! ASTA E CE II ARDE… Acum a venit momentul in care va da examen credinta noastra!”

MITROPOLITUL NEOFIT: “Vreti sa va spun un Sfant care se va arata ca mare aparator impotriva acestei molime? SFANTUL NICHIFOR LEPROSUL”/ Avva Anania Koustenis: “SA LE TRANSMITI OAMENILOR SA NU SE TEAMA DE CORONAVIRUS!” (video)

IPS NEOFIT, mitropolitul cipriot de Morfou – despre CORONAVIRUS: Care sunt CAUZELE REALE ALE EPIDEMIEI si ale altor CATASTROFE care vor veni si CE PUTEM FACE NOI, ORTODOCSII, pentru a diminua raul? POCAINTA SI RUGACIUNE INTENSA! “In urmatoarele luni, episcopii care nu vor putea sa stea in fata lumii, nu vor fi de trebuinta Bisericii. SPUNE-LE SA FACA PARACLISUL SFANTULUI HARALAMBIE!”

Mitropolitului cipriot NEOFIT – cuvinte de ÎNCURAJARE și SFATURI DUHOVNICEȘTI pentru înfruntarea VREMURILOR DE ÎNCERCARE: “Este o operație care trebuie să se întâmple. Acum, dacă se va face cu anestezie sau fără, va fi dureroasă sau mai puțin, depinde mult de noi. CINE ESTE ÎN POCĂINȚĂ VA AVEA ÎNSĂȘI ACOPERIREA MAICII DOMNULUI”. Care să fie grija noastră principală acum?

PREDICA MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU la praznicul Sfintilor Ingeri: “Zilele si lunile care vin sunt FOARTE CRITICE pentru omenire, cele indepartate devin apropiate. Toti se pregatesc de RAZBOIUL GENERAL pe care l-au profetit oamenii lui Dumnezeu”. NU SUNTEM SINGURI, TREBUIE SA CHEMAM SI SA IMPREUNA-LUCRAM CU PUTEREA LUI DUMNEZEU!

FERICIREA CELUI PRIGONIT: MITROPOLITUL cipriot NEOFIT DE MORFOU – cuvant (audio, traducere) la SFINTII MACABEI pentru “nebunia” MARTURISIRII ADEVARULUI CREDINTEI in vremurile “noii dezordini” mondiale

 

***

MITROPOLITUL ATANASIE DE LIMASOL (Cipru), ucenic al Sfantului Paisie Aghioritul, despre ABORDAREA DUHOVNICEASCA A PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI: “Acestei crize ii vom putea tine piept doar prin rugaciune. AVEM NEVOIE DE MULTA, DE FOARTA MULTA RUGACIUNE. Viata noastra este tragedie fara Sfanta Biserica; fara Hristos nu poate trai omul; FARA LUMINA LUI DUMNEZEU, INTUNERICUL ESTE DE NERABDAT” (audio, traducere)

RUGACIUNI SPECIALE PENTRU VREMEA DE EPIDEMIE! Cele mai puternice si mai… adevarate in continut RUGACIUNI DE POCAINTA pentru izbavirea de plaga CORONAVIRUSULUI: “Opreste bataia cea pe dreptate adusa asupra noastra…”

PARINTELE ELPIDIE despre formele CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, RELIGIA UNICA si PREGATIREA DUHOVNICEASCA (Omilia din 27.03.2013 – video)

STARETUL SIMON ARVANITIS: “Va veni ziua cand nu veti avea loc sa ingropati mortii din nenorociri si boli si ii veti ingropa in gropi comune”

PREGATIRI DE RAZBOI (CIVIL?) SI DE CRIZA ALIMENTARA IN EUROPA. Germania adopta un nou plan de aparare civila, CEHIA recomanda si ea cetatenilor sa-si faca REZERVE DE HRANA si “să fie pregătiţi pentru cel mai rău scenariu”, propune ARMATA EUROPEANA, intentionandu-se inclusiv INARMAREA CIVILILOR/ In numele “securitatii digitale”, liderii UE doresc LIMITAREA CRIPTARII COMUNICATIILOR si sa controleze “instigarile la ura” pe internet

ONU vrea un guvern mondial in mai putin de 12 ani (OPINIE)

AGENDA GOOGLE-BILDERBERG. Despre CONSPIRATII si “teoria conspiratiei”

 

***

CE URMEAZA SI CUM SE SCHIMBA VIATA DUPA CORONAVIRUS? Declaratii sincronizate de tip PROGRAMATIC ale unor “profeti” apartinand ELITELOR NOII ORDINI (Noul Star ANDREW CUOMO si „batranii” Gordon Brown, Kissinger, Roubini): “Nu o sa mai fim niciodata la fel! Nu ne vom mai intoarce la normalitate!”. GUVERN MONDIAL, CONTROL ELECTRONIC TOTAL, continuarea masurilor de DISTANTARE SOCIALA si de SUPRIMARE A LIBERTATILOR, mare depresiune economica (si VIDEO)

MARELE CONSPIRATOR si DISCIPLINAREA LA SCARA PLANETARA/ “Injecteaza FRICA si STAPANESTE!” sau drumul inapoi de la Huxley la ORWELL/ Apocalipsa LIVE, omul complet VIRTUALIZAT si auto-decapitarea lumii/ COVID-19: BOMBA care distruge civilizatia. VIRUSUL TOTALITARISMULUI si MIZA REALA A ”RAZBOIULUI LINGURITEI” “Zilele cand Cipul va deveni obligatoriu nu sunt departe. Mai aproape este insa vacccinarea obligatorie”


Categorii

IPS Neofit de Morfou, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva populatiei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

34 Commentarii la ““ACUM ESTE VREMEA PREGATIRII! Fiti rabdatori, in asteptarea lui Hristos!” – MITROPOLITUL NEOFIT de Morfou indeamna la POCAINTA, RABDARE si la… adunarea de PROVIZII PE UN AN DE ZILE, in vederea incercarilor ce vor veni. “Pentru ca NE-AU GASIT SLABI, NE-AU SERVIT ACEST VIRUS si, acum, in aceasta PANICA, vor sa creeze un GUVERN MONDIAL si sa faca o lume a ne-libertatii si a urmaririi electronice”

  1. Aceasta este pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcatele noastre, ale întregii omeniri. Și ceea ce se întâmplă în majoritatea țărilor ortodoxe, cu închiderea bisericilor pentru popor, tot din cauza păcatelor noastre. Noi, românii, ne băteam în piept că suntem popor creștin ortodox, că alții sunt așa și pe dincolo. Dar curvăsăream tot anul, în schimb veneam la denii în Săptămâna Patimilor și să “luăm Lumină”, că, de, așa e bine. Mergeam în Vinerea Mare să “trecem pe sub masă”, în schimb în piețe sfârâiau micii, în loc să sfârâie tămâia, în Ziua cea mare a Răstignirii Domnului, când pravilele interzic întinderea meselor și cer ca tot omul să ajuneze, după putință. Uite că Dumnezeu ne-a închis și bisericile și tarabele cu mici.

    Ne dăm drepți, dar poporul român este vinovat de genocid! Cum așa? Pentru că din 1958 încoace au fost omorâți peste 22 de milioane de copii nenăscuți, care sunt oameni încă din momentul conceperii, au suflet încă din acea clipă. 22 de milioane de suflete ucise prin crima avortului. Suntem țara cu cea mai mare (sau aproape cea mai mare) rată de avort din lume.

    Și alte popoare pățesc la fel, de exemplu, grecii. De georgieni și bulgari s-a mai milostivit Dumnezeu.

    Pățim precum Sfânta Maria Egipteanca. Pentru că suntem nevrednici, Dumnezeu ne oprește să mai ajungem la Cruce și la Sfântul Mormânt. În Vinerea Mare și în Duminica Învierii suntem opriți în casă. Mirele s-a luat de la noi, Mirele este Hristos și El este în Biserică, în Sfântul Potir, în Sfânta Împărtășanie, Trupul și Sângele Său. Am nesocotit Sfânta Euharistie, ne-a fost frică de ea, uite că Hristos ne-a luat-o.

    Trebuie să ne pocăim, suntem chemați la rugăciune și post. Dacă din Duminica Sfintelor Paști nu vom mai posti de mâncare, să postim sufletește, de păcate, să trăim cu sentimentul de pocăință în suflete. Poate că Dumnezeu se va milostivi și ne va ierta. Vinovați pentru ce se întâmplă suntem cu toții, din pricina păcatelor noastre. Dumnezeu este răbdător, dar fiecare păcat umple cupa mâniei Lui, care acum începe să se verse…

  2. Extras din cea mai recenta omilie a Parintelui Elpidie (6 martie 2013):
    “(…) Sa nu va speriati cand veti vedea ca se vor aprinde focuri in jurul Greciei, sa nu va speriati atunci cand veti vedea ca vor fi linsati oameni politici si state se vor prabusi. Sa nu va temeti cand veti vedea ca tari ca acum sunt unite, vor intra in conflict si se vor crea focare de razboi in jurul nostru.
    Sa va temeti [doar] cand nu veti mai avea incredere in Dumnezeu.
    Sa nu va temeti cand veti vedea cum se va intinde focul in jurul nostru asa cum arde spirtul, cu asa o repeziciune, pentru ca asa a decis, asa va ingadui Dumnezeu acum sa se intample, din cauza rautatii noastre, a lipsei noastre de respect si a necredintei noastre.”

    Sunt 100% convins ca se va intampla exact cum profeteste parintele Elpidie, inclusiv in Romania! Mai este nevoie doar de o scanteie care sa aprinda focul nemultumirii oamenilor!

  3. Axios Parintele Neofit cinste lui numai el se aude in toata Grecia …..alti ierarhi parca se tem sa vorbeasca !! ..Doamne ajuta …O inviere binecuvantata sa avem…….!!

  4. Muzica bizantina in Catedrala Sfanta Sofia https://www.youtube.com/watch?v=RwFYUJb03d0
    Acum se aude Coranul.

  5. “Nu va ingrijiti de ziua de maine…ce veti bea, ce veti manca..”

    Chiar acum citesc “Maica Gavrilia asceta iubirii”. Recomand calduros aceasta carte, mai ales in aceste zile. E mai complexa decat ce stim despre ea din Patericul sec.XX (pt cine n a citit o). Un spirit cu totul, dar ci totul opus celui din spatele Pivnitei cu 50 de litri de ulei.

    Iertati daca smintesc pe cineva, dar m a frapat antonimia celor doua lecturi.

  6. (altfel, mi a placut mult restul predicii. sfarsitul cu pivnita mi se pare un pic…bizar. Dar asta e parerea mea, nu vreau sa indemn la inconstienta, nu asta e ideea).

  7. @Doroteea
    Am citit și eu cartea acum câțiva ani. Dacă nu mă înșel, Maica Gavrilia era cea care spunea că creștinismul nu mai este trăit integral aproape nicăieri pe pământ. Pentru că dacă l-am trăi integral, atunci când suntem loviți peste un obraz ar trebui să-l întoarcem și pe celălalt, iar cui vrea să ne ia haina i-am lăsa și cămașa. Câți pot face sau chiar fac așa? Or mai fi, dar câți? Nu toți pot avea asemenea măsuri duhovnicești. Iar între „pivnița cu ulei” și Maica Gavrilia, cred că mai este o întreagă plajă de măsuri duhovnicești. Sau cum mai zic unii: una e mântuirea, alta e sfințenia…

    P.S. Dar oare de medicamente de ce nu spune nimeni nimic? Nu toți sunt sănătoși, pentru a supraviețui doar cu mâncare…

  8. Daca incepe un razboi, de exemplu, nu e nimic bizar sa ai niste provizii in conditiile in care nu vom avea acces la gaze si lumina. In Grecia spune clar ca va fi foamete.
    As adauga listei niste lumanari, lanterne si baterii, paturi si haine groase. Cine sta la casa sa aiba soba si lemne pregatite.
    Eu stau la bloc, dar conserve si alimente neperisabile voi incerca sa.mi cumpar. M.au surprins insa cantitatile. Nu dispun de cine stie ce bani, voi face dupa posibilitati.

  9. Mersi Daniela pt raspuns!
    Din cate am citit, am vazut ca ea insasi recomanda aceasta cale tuturor – calea lasarii in voia Domnului. Adevarul este ca Insusi Domnul o face, in mai multe episoade evanghelice (de la explicitul ‘nu va ingrijiti de ziua de maine’ pana la furtuna de pe mare sau mersul pe apa si clatinarea lui Petru, sau ‘cereti ca si cum atibsi primit’ …si nu numai). De altfel asta este calea usoara. Stiu ca undeva si scrie in Biblie ca va fi greu pentru cei cu credinta oscilanta, ba chiar ca ei sa nu se astepte sa primeasca ceva.

    Cat despre faptele si marinimia Maicii Gavrilia – aici sunt de acord, masura e f mare. E firesc sa ii avem ca modele si sa tindem catre desavarsire (‘fiti desavarsiti…’), ca sa putem cel putin obtine nota de trecere :). Dar, cum am spus, eu vorbeam de acest exercitiu permanent al lasarii cu incredere in voia Domnului. Asta sunt sigura ca ne e recomandat tuturor, ba chiar mai mult ca oricand in momentele de criza. Gandeste te numai la marile vindecari din Scriptura. De atatea ori Domnul a subliniat ca ce a permis vindecarea a fost credinta solicitantului. Si – atentie – nu credinta ca Iisus e fiul lui Dumnezeu, ci increderea ca El poate vindeca in acea situatie limita (incredere care nu intamplator s a manifestar cel mai mult la…pagani: sutas, cannaneanca etc)! In Capernaum nu a putut face minuni pt ca nu credeau in El. Or, sincer, acum chiar cred ca nu ne ar strica deloc niscaiva minuni :).

  10. Sunt niste masuri de prevedere absolut rationale, in conditii de iminenta criza alimentara (deja anuntata de voci serioase din domeniul economic si agroalimentar ca inevitabila) si chiar foamete, probabil, odata cu agravarea tuturor conditiilor sociale si economice, plus teroarea psihologica si persecutia care e probabil sa inceapa. Asa cum apelam la medici si medicamente cand ne imbolnavim, asa cum ne facem un plan minimal de cheltuieli si de economii, e normal sa iei in calcul si asa ceva, in special cand ai familie. Nu e nimic iesit din comun si nu tradeaza nicio credinta. Fiindca e mai putin plauzibil sa astepti totusi sa te hranesti in fiecare zi cu mana. Asta nu ineamna ca la bloc ai mari sanse sa supravietuiesti decent, oricate provizii ti-ai lasa, pe o perioada atat de indelungata, daca nu o sa mai ai bani, nu o sa mai fie, eventual apa curenta etc. In sfarsit…

    @ Daniela G:

    Da, si medicamente… in masura in care poti sa iei dinainte…

  11. @Doroteeea

    Dumnezeu a descoperit Patriarhului Iosiv sa puna deoparte grane pentru cei șapte ani de foamete ….. poate e bine de ascultat ca Duhul Sfânt nu inceteaza să graiască prin alesii sai … sau poate va fi de ajutor sfatul doar in eparhia lui și noi vom fi expropriati cum s-a intamplat la foametea indusa de comunisti în Ucraina și Basarabia cand le-a luat absolut tot …. si atunci mucenicie …

    Cu privire la cantitati …. sunt destul de bine chibzuite:
    Un adult femeie consuma în jur de 1600-2000 kcal/zi, un barbat 2200-2400. Copiii 3 ani-14 ani între 1400 și 1800 kcal, 14-18 ani 1800-3000 (baietii mai mult ca fetele).

    Daca vom calcula la o medie de 2000 kcal/zi,
    Aprox 7-10% lipide. Păstrandu-ne in limite sanatoase, nu este bine sa depășim 10% ulei.
    Înseamna la 2000 kcal, 200 kcal sunt formate din ulei, se imparte la 9,1 si rezulta 22 ml ulei/zi adică 8111 ml ulei în 365 zile. Restul de 41,8 l ulei/persoana sunt pentru candela, si foarte probabil nici nu ajung 41 l pentru candela unui adult/ an.

    Din cele 2000 kcal/zi, daca scadem uleiul, mai raman 1800 kcal/zi care vor fi asigurate mai ales prin cereale-leguminoase (porumb, grau, orez, ovaz, orz, hrisca, fasole, mazare, naut, linte). Toate acestea se incadreaza la 3400-3800 kcal/kg. Noi le vom calcula cu o medie de 3500 kcal/kg. Din aceasta clasa avem nevoie de (1800/3500 ) x 365 = 188 kg

    În mod intelept Sfinția Sa propune 140 kg cereale (100 grau, 15 porumb, 15 orez, 10 ovaz) plus leguminoase (fasole, naut, linte) 10 kg, (sau câte 10 kg din fiecare?) . La asta adauga paste și nuci care sunt mai bogte caloric decat clasele cereale-leguminoase ….
    În orice caz, cerealele trebuie sa fie la baza ca sunt potrivite nutritional, au sub 15% proteine, si tot ce depășește 15% proteine (fasole, naut, linte, mazare, nuci, ciuperci, masline, avocado) se mananca mai cu măsură, pentru ca uzează rinichii.

    Observam ca aproape s-au insumat cele 188 kg cereale-leguminoase și 8 l ulei care acopera 2000 kcal/ persoana vreme de 365 zile și asigura necesarul proteic, de lipide, de carbohidrați, și cea mai mare parte din vitamine si minarale …
    Boabele integrale de cereale (orez, grau, ovaz, orz) șunt cele mai adecvate in ce priveste proportia proteine/lipide/carbohidrați. Au lipsa de vit A, vit C și Vit B12 care se completeaza cu legume fructe , iar B12 cu muraturi, bors, maia, drodie. Avantajul cel mai mare este ca avem nevoie de mai putin de 600 g cereale ca sa asiguram necesarul zilnic al unui adult. Dieta chineza tradiționala contine peste 80% orez, la care adauga suplimente de legume, fructe, muraturi pentru Vit. A, Vit. C și Vit B12…

    Pentru completare vitamine și pentru intarirea imunitatii se adaugă legume (ceapă, usturoi, morcov, pătrunjel, păstarnac, sfecla, etc), acestea au in medie doar 400kcal/kg. Cartoful este un alt aliment complet (cu excepția vit B12), se poate supraviețui exclusiv pe cartof (fiert, copt) și apă fara absolut nici un alt adaos chiar si 2 ani (peste 2 ani incepe sa se vada lipsa de B12), numai ca este nevoie de o cantitate foarte mare … are doar 700kcal/kg, adica pt 2100 kcal am nevoie de 3 kg cartofi în fiecare zi.

    Miere si zahar sunt cantitati exagerate … la miere se recomanda sa nu depasim 1 lingurita = 1825 g/an sau daca facem exces si luam 2 lingurite, si mai mult ajungem la 4 kg/an de adult … hai 5 kg. În ce priveste zaharul, sanatos este sa renuntam cu totul la zahar întrucât este de ajuns si prea 2 lingurite de dulce concentrat pe zi, restul strica dinții si dauneaza intreagii sanatati.

    Pentru aroma cat ma multe tipuri de plante uscate (de ex pe langa cele mentionate: pătrunjel, marar, frunze telină, leustean, etc).

    Restul (carne, marmelada, vin lichior, branza) sunt mai mult de pofta, oricum la toate acestea este nevoie de multă cumpătare. Produsele animale au foarte mare exces de proteine și lipide, sunt singura sursa a excesului de colesterol și sunt deficiente la foarte multe minerale si vitamine, totala lipsa de fibre. Marmelada, dulciurile ca si bautura la fel, sunt necesare cantitati mici.

    În linii mari, esențial este sa nu lipseasca pe an: 190-200 kg /persoana din clasele cereale-leguminoase, 10 l de ulei, 5 kg sare, 5 kg miere plus cat se poate pastra din clasele legume-fructe, carne, branza – toate acestea din urmă fiind mai greu de păstrat, ocupând spatiu mult mai mare și fiind mai usor perisabile … Desigur imbracaminte, pături, medicamente cat se poate…..

  12. O moara manuala de cereale cu piatra de granit poate fi foarte binevenita intr-o gospodărie … piatra de granit nu trebuie reascutita nici dupa 30 de ani, adica poate fi folosita zilnic. E scumpă, dar merita investitia, 30 de ani si mai bine asigura macinarea cerealelor în casa fara pierderile imense care au loc prin metodele industriale care prăjesc faina la 200 grade celsius și rafineaza, ducand la pierderi intre 75 și 85% din fiecare vitamina și mineral….
    https://www.slowjuice.de/salzburger-handgetreidemuhle-mh8-mit-naturstein-granit.html (moara cu piatra de 22 cm, mai mare), https://www.alobio.ro/aparate-in-bucatarie/moara-manuala-mh4-n-granit.html moara cu piatra de 12 cm (din asta mica am eu și este cam inceata)
    ”NUTRIENT LOSS FROM REFINING OF WHEAT:
    Thiamine (B1) 77%
    Riboflavin (B2) 80%
    Niacin (B3) 81%
    Pyridoxine (B6) 72%
    Pantothenic acid (B5) 50%
    Vitamin E 86%
    Calcium 60%
    Phosphorous 71%
    Magnesium 84%
    Potassium 77%
    Sodium 78%
    Chromium 40%
    Manganese 86%
    Iron 76%
    Cobalt 89%
    Zinc 78%
    Copper 68%
    Selenium 16%
    Molybdenum 48%)”
    https://www.westonaprice.org/health-topics/modern-foods/wheaty-indiscretions-what-happens-to-wheat-from-seed-to-storage/
    https://www.westonaprice.org/health-topics/vegetarianism-and-plant-foods/living-with-phytic-acid/
    Drojdia va fi scumpă, sau nu vom avea si este mai sanatos sa fermentam painea cu maia
    https://www.retetelemeledragi.com/2015/06/maia-pentru-paine.html/

    Painea din faina integrala măcinată la mai putin de 40 grade (adica folosind pietre de moara care racesc in timpul măcinării, nu metode industriale) indiferent din care cereală (orz, ovaz, grau, secară), dospită cu maia 12 ore (în 8 ore se neutralizeaza acidul fitic si astfel se biodisponibilizeaza calciul si alte minerale neasimilabile din cereale in alt mod; de asemenea microorganismele de fermentare din maia produc Vit B12, Vit C si provit A) și coapta la cuptor, clasic —- este un alt aliment complet pe care se poate supraviețui pe termen lung.

    Așa ne explicăm de ce mulți călugări supraviețuiau ani în șir cu pâine și apă și sare, și reușeau performanta sa manance o singura data in zi, întrucât pâinea este singurul aliment suficient de dens ca sa asigure necesarul zilnic al unui om cu un singur plin de stomac.

    Treptele 4, 5 si 6 de postire au la baza painea si apa, cu un mic adaos de indulcire cu fructe sau seminte incoltite
    https://doxologia.ro/biblioteca/pateric/sfantul-ioan-episcopul-cel-minunat-felurile-de-hrana-pentru-om-reprezinta-trepte

    Pentru timpuri grele este bine sa stim ca putem supraviețui pe astfel de regim alimentar ….

  13. Poate da Bunul Dumnezeu si ii mai rareste pe satanistii astia care conduc din umbra Lumea , care nu se deosebesc cu nimic de mentorii lor, dracii, ba din contra, in anumite directii chiar ii intrec in dracovenii pe acestia!
    Le-as recomanda tuturor acestor reprezentanti ai Ocultei, sa inceapa „terapia cu foc”, ca sa se obisnuiasca un pic cu starea vesnica pe care o vor avea dupa ce-si incheie mizerabila viata pamanteasca!

  14. Ingrid, Doamne ajuta!
    E un argument ce zici tu. Pe de alta parte, Faraon era conducator, trebuia sa aiba grija de popor. Nu pentru el strangea. E adevarat insa si ca cei care au familii se gandesc la cei pe care ii au in grija, si e bine sa fie asa. Prin urmare, precautiile sunt firesti. Dar depinde in ce spirit le luam. Cred ca spiritul corect este acela de a exersa pacea mintii si a inimii, pentru a putea asculta glasul Domnului Care calauzeste pe fiecare dupa nevoile si situatia lui. Daca insa o facem din teama si din obsesia autoconservarii – citeam undeva ca exista un ‘demon al asigurarilor’, apropo de nevoia compulsiva de securitate fizica – nu cred ca e bine.
    Asa e, in fond ‘nu va ingrijiti’ se traduce ‘nu va ingrijorati’ – adica e vorba de o stare sufleteasca, nu indemn la trandavie. Dar starea sufleteasca e cheia. Intentia din spate. Numai intr o stare de ‘negrija’ (a se citi ‘neingrijorare’) putem lua deciziile corecte – chiar si cele preventive. Si eu una aici cred ca trebuie lucrat prioritar: la frica. Frica e si semn de egoism, cum spun sfintii parinti, dar si de necredinta. Ea intuneca dreapta judecata si impietreste si inima – pt ca ne impinge la autoconservare ca opus al daruirii si ne departeaza de Hristos. Si pt toate aceste motive – iar asta mi se pare cel mai grav – frica ii hraneste pe ‘ei’. De asta ne o si cultiva in permanenta, pt ca duhurile care ii anima se hranesc cu frica oamenilor. E ca o ‘vitamina’ pt ei. Ei cresc in putere si noi slabim in credinta. Or unde e frica Domnul nu poate ajuta, si fara ajutorul Lui suntem pierduti, pt ca strict omeneste nu le putem face fata, oricate pivnite am avea.

    Deci, ce vreau sa spun: economiile sunt bune dar cu discernamant, de la caz la caz. Iar discernamantul ni l da Domnul, fiecaruia in functie de situatia lui, specifica, atunci cand ne incredintam Lui, pe noi si pe ai nostri, fara ‘ingrijorare’ pt ziua de maine, ci ca un copil care pune aceasta zi de maine in mainile Tatalui sau si, in linistea inimii, stie sa Ii asculte indrumarile.

  15. Pingback: “Suntem toți acum niște Lazări în mormântul carantinei” – CUVÂNT CALD CU PUTERE MULTĂ AL PS MACARIE denunțând ÎNCHIDEREA BISERICILOR ȘI CIMITIRELOR, în Sâmbăta lui Lazăr: “OAMENII AU NEVOIE DE HRISTOS ȘI DE BISERIC
  16. Pingback: "Ar fi trebuit ca bisericile sa fie deschise" - VOCI ALE NORMALITATII in Biserica noastra se ridica IMPOTRIVA FRICII, A PSIHOZEI MEDIATICE - ca parte a unui RAZBOI PSIHOLOGIC care distruge sufleteste pe cei slabi - si a ABUZURILOR in vreme de cr
  17. Pingback: CRIZA BISERICII CA URMARE A CRIZEI CORONAVIRUSULUI - Reflecții mature de maximă gravitate ale unui arhiereu ucrainean (din Patriarhia Moscovei): "BISERICA TREBUIE SĂ FIE PREGĂTITĂ PENTRU DEZASTRE MARI și pentru a da răspunsuri la REALITATEA AP
  18. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) - MARTURISIRE DESCHISA de Florii despre PRIGOANA CRESTINILOR prin INCHIDEREA BISERICILOR sub motivul pandemiei, cand tocmai in ele se afla MEDICAMENTUL SALVATOR. "Asa cum au drepturi ateii, au drepturi si credinciosii. Si
  19. Pingback: În sfârșit, o poziție trează și curat ortodoxă din SFÂNTUL MUNTE – SCRISOAREA STAREȚULUI EFTIMIE din Kapsala, UCENIC AL SFÂNTULUI PAISIE AGHIORITUL, despre consecințele crizei coronavirusului: “Mai mult decît de virus, OAMENII SUFE
  20. Pingback: PANDEMIA viruseaza TEOLOGIA? Jean-Claude LARCHET isi schimba la 180 DE GRADE convingerile legate de IMPARTASANIE si se aliniaza CONFORMIST tezelor oficiale ale IZOLARII, prin care se justifica INCHIDEREA BISERICILOR. Intrebari si reflectii CRITICE la acuz
  21. Pingback: S-A UMPLUT PAHARUL RABDARII IN BISERICA ORTODOXA A GRECIEI. Arhiereii Sinodului grecesc acuza DUBLA MASURA si cer imperios REDESCHIDEREA BISERICILOR, dupa ce prim-ministrul Mitsotakis a comis un act de SFIDARE, participand la un CONCERT PUBLIC al unei art
  22. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU: “Ceea ce traim acum este INCEPUTUL RAZBOIULUI MONDIAL, este un razboi biologic. Si mai ales este un RAZBOI AL FRICII. Daca reusesti sa infricosezi poporul, poti sa ii faci ce vrei. NU DOAR VACCINURI, CI TE SUI PE EL SI
  23. Pingback: Predica ARHIMANDRITULUI ELIE din Franța despre SITUAȚIA BISERICII SUB CARANTINĂ și ÎNCHIDEREA LUI HRISTOS SUB NOI PECEȚI, ÎN TOATĂ LUMEA. “Avem nevoie de toate cele ale Bisericii ca să ne încălzim și să înfruntăm încercările care ab
  24. Pingback: PS SEBASTIAN: “Ce am învățat în izolare?” – ADEVĂRURI INCOMODE DESPRE PANDEMIE și cu ce rămânem din ea. “Prea pare profitabil coronavirusul pentru păpușarii lumii, ca să-l mai declare vreodată mort! Cred că au prins gu
  25. Pingback: PARINTELE ELPIDIE: “FRICA este cea mai mare putere în mâinile Satanei, ca să-i subjuge pe oameni. Prin intermediul fricii VOR FACE PE OAMENI SĂ SE FEREASCĂ de izvoarele fericirii și mântuirii, care sunt SFINTELE TAINE, BISERICA” (video,
  26. Pingback: Părintele SAVATIE BAȘTOVOI: "În lumea cifrelor și a bazelor de date nu sîntem decît statistică. RUGAȚI-VĂ CUM NU V-AȚI RUGAT NICIODATĂ!" - Despre INTOXICĂRILE MEDIA și MANIPULAREA CIFRELOR din Republica Moldova, aidoma celor de la n
  27. Pingback: ARHIM. EFREM VATOPEDINUL, Starețul Mănăstirii Vatopedi din Sfântul Munte – CONFERINȚA ONLINE din 25 iunie: “Ceea ce trăiește acum întreaga planetă sunt SEMNELE VREMURILOR DE PE URMĂ. Pe seama acestui virus, au lovit cu putere și cu
  28. Pingback: “SE NUMEȘTE REEDUCARE!” – Cuvânt mărturisitor despre PAN-DEMONIA GLOBALĂ: “Satana nu mai are răbdare! Dacă vrei să robești un om, îi insufli ÎNDOIALĂ, FRICĂ, îi ataci temelia valorilor și îl DEZBINI. Te folosești de
  29. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU, anuntand ca la o eventuala reizbucnire a epidemiei NU VA MAI ACCEPTA INCHIDEREA BISERICILOR, chiar si cu pretul de a face inchisoare: “Nu e normal ca fricosul, putin credinciosul, fie ca este el episcop, preot sau prot
  30. Pingback: MITROPOLITUL cipriot NEOFIT: “Adevarul este ca a venit vremea examenelor credintei noastre si ne-au gasit pe toti, cler si popor, NEPREGATITI. Tot ce vedeti este LUCRAREA ANTIHRISTILOR ca sa pregateasca prin frica si teroare, HAOSUL, care va da nast
  31. Pingback: IPS NEOFIT DE MORFOU – indemnuri, sfaturi si talcuiri duhovnicesti pentru vremurile de incercare pe care le traim (I): “Vrem sa dobandim linistea? Sa avem mangaiere intr-o lume in care toti si toate ne infricoseaza? Doar Duhul Sfant poate face
  32. Pingback: În sfârșit, o poziție trează și curat ortodoxă din SFÂNTUL MUNTE – SCRISOAREA STAREȚULUI EFTIMIE din Kapsala, UCENIC AL SFÂNTULUI PAISIE AGHIORITUL, despre consecințele crizei coronavirusului: “Biserica este ÎNJOSITĂ ca nicicînd
  33. Pingback: Starețul Mănăstirii Caracalu din Muntele Athos despre pandemia Covid și vaccin: „FORȚELE ÎNTUNERICULUI ÎȘI URMĂRESC SCOPUL FINAL. Noi am fost pregătiți pentru acest lucru prin Apocalipsa Sfântului Ioan Evanghelistul”
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare