“Ar fi trebuit ca bisericile sa fie deschise” – VOCI ALE NORMALITATII in Biserica noastra se ridica IMPOTRIVA FRICII, A PSIHOZEI MEDIATICE – ca parte a unui RAZBOI PSIHOLOGIC care distruge sufleteste pe cei slabi – si a ABUZURILOR in vreme de criza. PARINTELE PIMEN VLAD si PARINTELE ANTIM DAVID (video): “SUNTEM PE O PANTA PERICULOASA IN TOT CEEA CE INSEAMNA VIITORUL BISERICII NOASTRE. Preotii trebuie sa aiba putin curaj! Din mana cui se vor cere sufletele celor care pleaca nespovediti si neimpartasiti?”

13-04-2020 3 minute Sublinieri

Un cuvant adresat tuturor romanilor, de la conducatorii tarii, pana la oamenii obisnuiti, din partea monahului athonit, Pimen Vlad (SCHITUL LACU):

Sa nu-l fortam pe Dumnezeu sa se supere pe noi!

***

Trinitas TV – SFATURI DUHOVNICESTI IN VREME DE CRIZA

Invitat: Arhim. Antim David, starețul Schitului Măgureanu din București:

Cateva extrase din raspunsurile Parintelui Antim, din cadrul emisiunii:

– “Buna este si respectarea masurilor, dar in aceste momente, numai de la Dumnezeu vine izbavirea, fiindca numai El este Stapanul vietii noastre”.

– “Daca vrei sa faci infarct, deschizi televizorul si garantat faci infarct, din cauza stirilor! Si televiziunile ar trebui sa dea mai multa nadejde si speranta oamenilor. Anumite vedete poate ar mai trebuie sa stea pe acasa si sa mai lase mesajele astea alarmiste! Constatarea noastra trista este ca multi dintre semenii nostri au nevoie in aceasta perioada de sprijin sufletesc! Pentru ca majoritatea oamenilor sunt foarte panicati de la stirile pe care le aud! Trebuie sa stii si cum sa prezinti o anumita stire [negativa]. Or, rolul mass-media nu este de a informa, ci si de a educa. [Cu stiri insistente despre numarul mortilor, transportul cadavrelor] nu facem decat sa adaugam inca o povara la povara destul de mare a cetatenilor, a fratilor nostri. Pentru multi este ucigatoare, ucigatoare de suflet!

Virusul acesta va trece si va fi viata si dupa, dar ar trebui sa ne intrebam si ce fel de viata va fi pentru multi dintre semenii nostri. Pentru ca atacurile de panica, starile de anxietate isi fac acum lucrarea lor. Si aici ar trebui sa vedem ca si noi, Biserica, avem rolul acesta mai mare de a educa duhovniceste in aceste momente… (…)

E bine sa asculti de autoritati, dar trebui sa ai si de ce sa asculti, fiindca de multe ori genereaza panica. Ar trebui cu totii sa fim mai atenti la slabiciunile celor din jurul nostru: nu toata lumea are aceeasi rezistenta sufleteasca, in primul rand, pentru ca nu toti sunt pregatiti sufleteste la fel, nu toti semenii nostri au aceeasi rezistenta psihica. Criza trece, dar ce vom face cu psihozele acestea in masa, cu problemele psihice ale fratilor nostri, pe care nimeni la ora actuala nu le evalueaza si nu incearca sa gaseasca niste solutii pentru ele?! (…)

Cea mai serioasa problema dintre toate, pe langa dezastrul economic, este si aceasta de ordin psihologic. Pentru ca SUNTEM INTR-UN PLIN RAZBOI PSIHOLOGIC. Iar astfel de razboaie multi oameni le pierd, la nivel individual, chiar daca la nivel global, paradoxal, parca omenirea s-a mobilizat la un nivel fara precedent in istoria omenirii. (…) Dar de aici plecand, trebuie sa intelegem ca lucrurile acestea, daca nu sunt folosite corect de catre autoritati, ele pot degenera in alte si alte probleme. Nu poti sa privesti o societate numai la modul acesta, ca stai acasa si te-ai ferit de virus! Trebuie sa vezi si ca omul, stand acasa, nu stie ce sa faca. Si, din pacate, televiziunile si mass-media, in general, in zilele acestea, nu au luat o nota buna. Foarte multi oameni au nevoie de o altfel de abordare, o abordare a credintei, dar si sa vedem lucruri pozitive, de calitate, de educatie. [pentru moralul oamenilor]. Dupa toata nenorocirea aceasta, va trebui sa ne punem mai serios intrebarea: CE FACEM CU SEMENII NOSTRI MAI SLABI DECAT NOI? Daca nu cumva vrem sa facem [din lume] o turma de vite pe care sa o manam intr-o anumita directie…”

– Cresterea numarului divorturilor in aceasta perioada, a problemelor ascunse ale familiei. Omul nu mai stie sa stea de vorba cu sine insusi. Interiorizare, “sa te vezi pe sine insusi asa cum esti”. Te rogi mai mult, citesti o carte buna…

– “A fi informati este un lucru important astazi, dar a ne da peste cap prin aceste informatii alarmiste nu mai tine deja de lucrarea aceasta buna si folositoare”.

– “Dupa umila mea parere, ar fi trebuit ca bisericile sa fie deschise si va spun de ce. Daca nu avem aceasta credinta, ca Hristos nu imparte microbi si ca nu te imbolnavesti in Biserica, participand la o Sfanta Liturghie sau impartasindu-te cu Trupul si Sangele Domnului, NU ESTI CRESTIN si nu ai ce cauta in comuniunea Bisericii! Trebuie sa fim foarte categorici din punctul asta de vedere, ca SUNTEM PE O PANTA PERICULOASA IN TOT CEEA CE INSEAMNA VIITORUL BISERICII NOASTRE. (…) Nu am auzit vreodata in istoria Bisericii imbolnavindu-se cineva de la Sfintele Taine sau pentru ca a participat la o Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie! Este o mare problema a credintei noastre”.

– De ce este important din punct de vedere dogmatic si canonic sa ne impartasim cu lingurita Bisericii, afierosita, sfintita si de ce nu se accepta alte inovatii?

“Problema noastra este daca credem sau nu credem ca este HRISTOS real in potir! Atata vreme cat nu crezi, nu poti sa te impartasesti.”

– “Daca Hristos este Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre, de ce trebuie sa ne ferim sau sa ne panicam, cumva El imparte microbi, mai nou?”

– Despre impartasirea leprosilor din leprozeria de la Tichilesti sau a pacientilor cu HIV. “Trebuie sa fim atenti la lucrurile acestea, nu neglijenti, dar nici panicosi. Daca avem frica, inseamna ca suntem intr-o stare de necredinta”.

– “De asemenea, noi, preotii, nu trebuie sa avem niciun fel de frica. Si noi, preotii, ar trebui sa fim smeriti, sa fim supusi, sa intelegem utilitatea masurilor de preventie, dar trebuie sa avem si putin curaj, putina indrazneala. Din pacate, vin sarbatorile Pastelui si multi dintre fratii nostri raman nespovediti si neimpartasiti si nu este un lucru bun! Eu ma intreb acum: din mana cui se vor cere sufletele celor care raman in astfel de situatii?“.

***

Pr. Arhimandrit Antim David (apud “Cronicarescu”):

“E o problema de credinta in Biserica. Te rogi acasa in taina sufletului, rugaciunea particulara, dar omul nu poate sa se roage numai in particular. Exista o rugaciune obsteasca pentru că ‘unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor’. Biserica sfinteste viata omului, te ia de la nastere si te duce pana in mormant si dincolo de el.”

“Nu poti sa-i spui unui credincios ca nu are voie sa se spovedeasca. Daca ne spalam pe maini cum recomanda autoritatile si respectam asta, trebuie sa ne curatim si sufleteste. Cine raspunde de sufletele care pleaca nepregatite inaintea lui Dumnezeu? Sa-mi raspunda mie autoritatiile de stat. Nu poti sa restrictionezi lucrurile acestea!

Prin lingurita noi nu impartasim microbi, noi aratam comuniunea tuturor in Hristos. N-am fost si nici nu pot fi de acord cu comunicatul Patriarhiei cu lingurita de unica folosinta. La ultima Liturghie cu 100 de oameni in curte s-au impartasit 10.000 de oameni in Bucuresti. Sa-mi aratati unul care s-a imbolnavit. Uitati-va la bulgari, care au pastrat Bisericile deschise, cati morti au”.

(declaratii facute la B1 TV, 11 aprilie)

Legaturi:

“Suntem toți acum niște Lazări în mormântul carantinei” – CUVÂNT CALD CU PUTERE MULTĂ AL PS MACARIE denunțând ÎNCHIDEREA BISERICILOR ȘI CIMITIRELOR, în Sâmbăta lui Lazăr: “OAMENII AU NEVOIE DE HRISTOS ȘI DE BISERICĂ! Cineva se gândește că poate lua locul lui Dumnezeu folosindu-se de spaimele omenești, iar mulți dintre noii farisei caută să Îl oprească pe Mântuitorul Iisus Hristos să ajungă la noi”

“In numele cui se fac toate astea?” PARINTELE HOLBEA ne ofera INDICIILE ESENTIALE de care aveam nevoie PENTRU A DEOSEBI si a DEMASCA DUHURILE in CRIZA CORONAVIRUSULUI. Cine ne aduce FRICA si ne infatiseaza, idealizant, IZOLAREA drept virtute? CINE E BINEFACATORUL CU SILA AL UMANITATII? (video)

“S-au ridicat împăraţii pământului şi căpeteniile s-au adunat împreună… ÎMPOTRIVA DOMNULUI ȘI A UNSULUI SĂU” – Gânduri din zilele tot mai apăsătoare ale înstrăinării

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU (CIPRU) a fost nevoit sa accepte INCHIDEREA BISERICILOR pentru popor in urma unui ordin prezidential. SFATURI PENTRU CREDINCIOSI IN VREME DE IZOLARE. “Daca nu ne folosim si de acest prilej pentru a ne intari duhovniceste, ne vom pedepsi singuri…. ACUM AM INTRAT IN ANII MARII RABDARI. Cea mai mare problema este FRICA si UITATUL LA TELEVIZOR fara masura. SE PARE CA EXISTA O INTENTIE din partea anumitor puteri ale dezordinii DE A SE PROVOCA PANICA”

Nou cuvant de incurajare si limpezire al MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU in mijlocul PANDEMIEI COVID-19: “Problema noastra este FRICA! Toate acestea se intampla ca sa nu avem Pasti cu pace noi, ortodocsii, CA SA NU AVEM INVIERE! ASTA E CE II ARDE… Acum a venit momentul in care va da examen credinta noastra!”

“ACUM ESTE VREMEA PREGATIRII! Fiti rabdatori, in asteptarea lui Hristos!” – MITROPOLITUL NEOFIT de Morfou indeamna la POCAINTA, RABDARE si la… adunarea de PROVIZII PE UN AN DE ZILE, in vederea incercarilor ce vor veni. “Pentru ca NE-AU GASIT SLABI, NE-AU SERVIT ACEST VIRUS si, acum, in aceasta PANICA, vor sa creeze un GUVERN MONDIAL si sa faca o lume a ne-libertatii si a urmaririi electronice”

MESAJ PUTERNIC AL PARINTELUI EPISCOP MACARIE, de Bunavestirea indoliata, “in zilele cand vestile rele ne coplesesc”: “BISERICA A DEVENIT UN CONVENABIL TAP ISPASITOR IN ACESTE VREMURI DE CERNERE. Credem cu tarie ca IMPARTASANIA din acelasi potir NU TRANSMITE INFECTIE! Portile iadului de vor lovi Biserica nu o vor putea prabusi!” (VIDEO, TEXT)/ RUGACIUNE FIERBINTE LA VREME DE MOLIMA

MESAJ CRUCIAL AL PREASFINȚITULUI MACARIE PENTRU TRECEREA ”EXAMENULUI” PANDEMIEI DE CORONAVIRUS: “Atunci când va înceta Liturghia, va înceta și istoria acestei lumi și va veni sfârșitul. LITURGHIA ȚINE ROMÂNIA! Liturghia ține Scandinavia! LITURGHIA ȚINE ÎNTREAGA LUME!”. SĂ ÎNMULȚIM RUGĂCIUNEA! Recomandări de rugăciuni pentru izbăvirea de boală și pentru aceste vremuri de încercare (VIDEO, TEXT, AUDIO)

“SFINTELE TAINE sunt realitati, nu simboluri. Este o PROFANARE sa ne gandim sau sa ne apropiem de ele ca si cum ar fi realitati biologice obisnuite, perisabile” – Marturisirile limpezi si puternice ale unor EPISCOPI ROMÂNI (PS MACARIE, IGNATIE si IUSTIN) despre SEMNIFICATIA SI PUTEREA SFINTEI IMPARTASANII, in contextul “ISPITEI de a dori sa modificam DUPA BUNUL PLAC randuiala liturgica statornicita in Biserica”

PS IGNATIE despre MINCIUNA PROPAGANDISTICA si “CIUMA” FALSURILOR aruncate in vreme de criza, pentru EXPLOATAREA FRICILOR OAMENILOR (video, text)/ MOLIMA HRISTOFOBIEI IN VREME DE PANDEMIE – raspuns polemic atacurilor inversunate ale ACTIVISTILOR PROGRESISTI impotriva clerului BOR pentru FOLOSIREA LINGURITEI EUHARISTICE

PATRIARHUL DANIEL REVINE CU PRECIZARI DESPRE REGULA IMPARTASIRII, dar PRECEDENTUL “LINGURITELOR PERSONALE” ESTE CREAT, in numele grijii pentru “cei mai slabi in credinta”/ PS IGNATIE: “Biserica se conduce nu prin comunicate, ci prin cuvinte pastorale asumate”/ REACTII, ATITUDINI, CLARIFICARI si MARTURII din partea corpului eclesial viu in privinta SMINTELII create de primul comunicat al PATRIARHIEI si a relatiei dintre SFINTELE TAINE – LINGURITA – BOLNAVI – IGIENA

“ESTE O VREME A CERNERII. Aceasta este tragedia, că ne este mult mai frică de moarte decât de Dumnezeu”. NOI MESAJE ARHIEREȘTI ÎN CONTEXTUL AGRAVĂRII MĂSURILOR RESTRICTIVE IMPUSE BISERICII în urma declarării stării de urgență pentru EPIDEMIA DE CORONAVIRUS

SFINTELE MOASTE ALE CUVIOSILOR DIMITRIE CEL NOU de la Bucuresti si PARASCHEVA de la Iasi au fost scoase in PROCESIUNI ISTORICE, pentru IZBAVIREA DE MOLIMA/ Declaratia ferma a IPS TEOFAN, Mitropolitul Moldovei: “BISERICA ESTE SPITAL! Această boală nu poate fi tratată exclusiv cu mijloace omeneşti” (si VIDEO)

“Ce fac de Paste? Stau acasa, ies in prag si plang impreuna cu vecinii mei! Pentru ca ASA E PIESA, ASA E SCENARIUL!” – Voci lucide si curajoase de ACTORI IN VREMEA PANDEMIEI GROAZEI. Carmen Tanase: “VOM RAMANE CU TRAUME MARI SI FARA BANI. Frica este mult mai periculoasa decat orice boala”/ FLORIN ZAMFIRESCU: “Odata anumite libertati pierdute si lumea invatata cu asta, lucrurile ar putea ramane asa”


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Preoti si duhovnici romani, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Sfanta Impartasanie, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la ““Ar fi trebuit ca bisericile sa fie deschise” – VOCI ALE NORMALITATII in Biserica noastra se ridica IMPOTRIVA FRICII, A PSIHOZEI MEDIATICE – ca parte a unui RAZBOI PSIHOLOGIC care distruge sufleteste pe cei slabi – si a ABUZURILOR in vreme de criza. PARINTELE PIMEN VLAD si PARINTELE ANTIM DAVID (video): “SUNTEM PE O PANTA PERICULOASA IN TOT CEEA CE INSEAMNA VIITORUL BISERICII NOASTRE. Preotii trebuie sa aiba putin curaj! Din mana cui se vor cere sufletele celor care pleaca nespovediti si neimpartasiti?”

 1. apropo de curaj: de ce oare pe judecatorul Ioan Petrescu de la Bacau nu il sustine nimeni??

  Omul ala se prezinta maine in fata instantei singur, nesustinut de nimeni, ca si cum nu ar reprezenta o cauza in care credem cu totii, ci s ar reprezenta exclysiv pe sine, se. Unde sunt enoriasii? Unde sunt diaconii, preotii, ietarhii, BOR?? Nimeni nu a indraznit sa isi puna numele pe petitia aia?? De ce BOR nu s a alaturat? De ce nu ne a mobilizat? De ce il lasa singur?

  Omul asta nu contesta stapanirea, oranduirea, cezarul. Cere doar dreptul nostru de a ne practica religia – drept pe care pana si cezarul il.acorda evreilor. Nu ni se cere sa iesim.cu fyrci si topoare, ci sa ne asternem numele pe o petitie, atat. De ce BOR tace?

  Intreb, nu dau cu parul. Daca nu ma aprobati ajutati ma cu un raspuns lamuritor. Poate imi scapa mie ceva…

 2. Ah Doroteea… pentru ca pe internet toti suntem eroi… pentru ca a trai credinta pe internet e mult mai usor decat in realitate… pentru ca … ne place sa batem din palme cand altii fac ceva pentru noi… pentru ca … ia exemplu Referendumului pentru Familie… cand multi au scris pe internet, multi au predicat, multi s-au batut cu pumnul in piept… dar… votul a aratat cu adevarat credinta si intelegerea fiecaruia…

  Insa cu adevarat… cred ca esenta vremurilor de acum se cuprinde in ce citeam in predica Parintelui Savatie:

  ”Se vorbește des de „succesiunea apostolică”, redusă în mintea multora la simpla transmitere a preoției în cadrul Bisericii canonice, dar apostolică trebuie să fie nu doar forma, ci și duhul, iar duhul apostolic înseamnă mai întîi de toate Smerenia. Smerenia de a te ști străin în această lume, de a nu cere lumii dreptate, de a nu protesta în fața guvernelor, de a nu te întrece cu mai marii și bogații lumii în donații, de a nu intra în jocul demonstrației de forță, nici forță socială, nici numerică fluturînd statistici prin care să părem mai mulți, mai puternici. Căci nu sîntem. Singura noastră laudă este în Iisus Hristos, în Crucea și ranele Lui, după cum apostolul Pavel a scris.

  „Iată, Eu vă trimit ca pe niște miei în mijlocul lupilor”. Cine e miel între voi, să se bucure în tăcere. Plină a fost lumea de miei de lumină care străluceau în pustia Egiptului, în Sinai, în Siria, în îndepărtata Armenie și în Georgia, toți vorbind limbi diferite, pe cînd tiparul nu exista și traducerile Evangheliei se făceau din auzite, poștașii nu aveau avioane și nici episcopii telefoane, dar cu toate acestea Biserica era un corp întreg, arzînd în fiecare noapte pînă la cer, iar fărîme din acel jar a ajuns și în cenușa care sîntem noi azi. Să ia fiecare jarul din cenușa sa și să sufle în el în tăcere, să sufle cu duhul care le ține pe toate și în care și prin care toți sîntem una. Dacă nu vom ajunge să ne vedem în duh, nu ne va folosi la nimic să ne vedem live pe internet.

  Bucurați-vă, dragii mei, că a venit vremea. Vremea darurilor, vremea minunilor, vremea vindecărilor și a prorociilor ca pe vremea apostolilor. Acolo unde vor fi doi sau trei în numele lui Hristos, va fi și Hristos între ei. Nu vă temeți, Hristos a biruit lumea. Bucurați-vă!”

  Iata … ne intoarcem iar la cernere…. acum e un timp bincevantat pentru cernere… acum cu adevarat se va vedea credinta fiecaruia… in durere, in prigoane, in singuratate…

  Nu stiu cat cu adevarat merita lupta cu autoritatile…caci cine asteapta dreptate, mila si intelegere de la autoritati, de la tribunalele lumesti, o asteapta degeaba…. Acest razboi, caci traim intr-un veritabil razboi, nu se poarta cu arme lumesti… ci duhovnicesti!

  Nu un tribunal ne va da dreptul de a-l sluji pe Dumnezeu …. ci credinta noastra, pe care putina o avem… Si DOAMNE PAZESTE sa nu risipim nici acele fire abia abia adunate.

  Sa ne smerim dar… asa cum se smereau crestinii dintai! Care nu cautau dreptatea lumeasca de a nu fi aruncati la lei, si arsi in torte la tribunalele vremii…. ci se smereau si isi asumau crucea muceniciei…. Si sa nu credem ca erau altfel decat noi… erau si ei cu fricile lor, cu ranile lor, cu durerile lor… dar in credinta lor erau intariti de Dumnezeu… sa ne smerim si noi…

  Nici sfintii inchisorilor nu au gasit dreptatea in tribunale… dar sufletele si le-au sfintit in inchisori… Iata Dumnezeu ne va cere si noua jertfa pentru neamul acesta… dar noi intram in aceasta jertfa atat de putin pregatiti…

  Inca odata citez aceste cuvinte profetice, iar cine are discernamant sa le inteleaga:

  ”Smerenia de a te ști străin în această lume, de a nu cere lumii dreptate, de a nu protesta în fața guvernelor, de a nu te întrece cu mai marii și bogații lumii în donații, de a nu intra în jocul demonstrației de forță, nici forță socială, nici numerică fluturînd statistici prin care să părem mai mulți, mai puternici. Căci nu sîntem.”

  Mantuirea nu are solutii omenesti….si nu cred ca trebuie sa mai asteptam ceva de la oameni!

  Numai in credinta noastra in Hristosul care ne este Mantuitor vom birui!

 3. Multumesc, Alexa, pentru raspuns. Este unul perfect si convingator. Si profund. Asa e, si eu simt tot mai mult ca singura solutie de rezistenta este de a deveni ‘straini’ in aceasta lume, cu plangere autentica pt pacatele noastre

  Ramane in mine insa imaginea acestei initiative poate inoportune,a acelui om singur, nesustinut de nimeni si nimic, ca si cum nu ar reprezenta pe nimeni decat pe el, desi in secret stim cu totii ca ne reprezinta, si pe undeva nu poate sa nu imi vina in minte cuvantul…’dezicere’. Inca nu pot impaca armonios cele 2 abordari – dar incerc.

  Sa luam cel putin – cum spune par. Savatie – jarul acela din cenusa si sa suflam in el cu Duhul prin care toti suntem una, inclusiv vrajmasii nostri. Apropo de smerire, (re)citeam ieri in Sf. Siluan Athonitul ca acel Har care ne instraineaza de lume nu poate veni decat atunci cand iubirea noastra ii cuprinde pe vrajmasi, cand ne doare pt pieirea lor. Altfel nu.

  Inca o data multumesc! Cu Dumnezeu inainte!

 4. @Alexa
  De acord, mai ales că mi-i foarte drag și părintele Savatie. Este cât se poate de clar că trebuie să fim smeriți. Și nu putem face nimic fără ajutorul Bunului Dumnezeu. Trebuie să cerem și să credem că tot ceea ce am cerut, am și primit deja. Dar cred că nu se poate fără a avea sprijinul necondiționat al Patriarhiei și Sfântului Sinod sau măcar al unui singur ierarh dreptcredincios. Căci la anumite compromisuri tulburarea este inevitabilă. Nu poți să dai ceea ce este al Lui Dumnezeu cezarului, adică poliția să aducă Sfânta Lumină dreptcredincioșilor… Asta, desigur, dacă va mai veni Sfânta Lumină la Sfântul Mormânt…

  https://youtu.be/6HSuRKIHWGA

  Dar nu-mi pierd nădejdea. Toate sunt în Mâna Domnului. Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 5. Pingback: ACORD NEAȘTEPTAT - și BINEVENIT - între PATRIARHIE și MAI privind distribuirea Sfintei Lumini. Inițiativa de „consolare” a credincioșilor stârnește JIHADUL ANTI-ORTODOX. USR protestează, Andrei Caramitru se auto-exclude din BOR (?!), trolli i
 6. Pingback: CRIZA BISERICII CA URMARE A CRIZEI CORONAVIRUSULUI - Reflecții mature de maximă gravitate ale unui arhiereu ucrainean (din Patriarhia Moscovei): "BISERICA TREBUIE SĂ FIE PREGĂTITĂ PENTRU DEZASTRE MARI și pentru a da răspunsuri la REALITATEA AP
 7. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) - MARTURISIRE DESCHISA de Florii despre PRIGOANA CRESTINILOR prin INCHIDEREA BISERICILOR sub motivul pandemiei, cand tocmai in ele se afla MEDICAMENTUL SALVATOR. "Asa cum au drepturi ateii, au drepturi si credinciosii. Si
 8. Pingback: Parintele Hariton de la Petru Voda despre DRUMUL DE GOLGOTA AL CRESTINULUI SI AL BISERICII in aceste vremuri, AVERTISMENT IMPOTRIVA ACCEPTARII PECETLUIRII si CHEMARE LA VIATA LAUNTRICA: "Cine va avea lucrarea interioara din inima, acela va birui pute
 9. Pingback: "Veniti de primiti Lumina! - INVIEREA DOMNULUI SUB DICTATUL "CORONEI". Marturii tulburatoare, meditatii planse si trairi sfasietoare de la EROII UMILI(TI) ai acestor zile - PREOTI, VOLUNTARI si simpli CREDINCIOSI "exilati" in afar
 10. Pingback: PS IGNATIE, Episcopul Hușilor, MĂRTURISIRI (NE)AȘTEPTATE în PASTORALA de Paști din vremea bisericilor goale: "BISERICA NU SUNTEM DOAR NOI, SLUJITORII. Acum funcţionăm incomplet. Pe planul credinţei, PANDEMIA s-a dovedit a fi mai malefică şi
 11. Pingback: Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop: „Biserica în vremuri de restricții”/ Șeful Academiei despre „Periculoșii bătrâni”/ Mircea Miclea despre NOUA RELIGIE a SIGURANȚEI
 12. Pingback: S-A UMPLUT PAHARUL RABDARII IN BISERICA ORTODOXA A GRECIEI. Arhiereii Sinodului grecesc acuza DUBLA MASURA si cer imperios REDESCHIDEREA BISERICILOR, dupa ce prim-ministrul Mitsotakis a comis un act de SFIDARE, participand la un CONCERT PUBLIC al unei art
 13. Pingback: REDESCHIDEȚI BISERICILE! Arhiepiscopul Teodosie: "BISERICA A FOST ȘI ESTE MARGINALIZATĂ! Relaxarea trebuie să înceapă cu bisericile, pentru că destul au stat închise" (VIDEO)/ CÂND ȘI ÎN CE CONDIȚII se poate intra în biserici și pa
 14. Pingback: Cât ne mai țineți flămânzi? - DESCHIDEȚI BISERICILE! RESPECTAȚI CONSTITUȚIA ȘI LEGEA!/ Medici creștini iluștri și preoți verticali își STRIGĂ INDIGNAREA în CUVINTE PUTERNICE ȘI GRELE adresate inclusiv confraților SLUGARNICI: "Înge
 15. Pingback: Cât ne mai țineți flămânzi? - DESCHIDEȚI BISERICILE! RESPECTAȚI CONSTITUȚIA ȘI LEGEA!/ Medici creștini iluștri și preoți verticali își STRIGĂ INDIGNAREA în CUVINTE PUTERNICE ȘI GRELE adresate inclusiv confraților SLUGARNICI: "Înge
 16. Pingback: Parintele Emil Jurcan despre LUPTA IMPOTRIVA IMPARTASANIEI, ca inceput al razboiului total cu Biserica: “Lui Hristos nu poti sa-i pui conditii medicale. NU CEDATI! Daca astazi veti ceda povestea cu Lingurita si sa nu impartasiti, maine vor veni cu a
 17. Pingback: PARINTELE STARET AL MANASTIRII PUTNA vorbeste despre ispita abatuta asupra obstii manastirii - INTERNAREA FORTATA A 31 de MONAHI, ASIMPTOMATICI, declarati a fi fost "pozitivi" pentru Covid: "Scopul lor a fost INDUCEREA PANICII" - Cuvâ
 18. Pingback: PARINTELE ELPIDIE: “FRICA este cea mai mare putere în mâinile Satanei, ca să-i subjuge pe oameni. Prin intermediul fricii VOR FACE PE OAMENI SĂ SE FEREASCĂ de izvoarele fericirii și mântuirii, care sunt SFINTELE TAINE, BISERICA” (video,
 19. Pingback: “Nu-i mai răbda, Sfinte Dimitrie! Nu-i mai răbda!” – STAREȚUL ANTIM DAVID MUSTRĂ CU ÎNDRĂZNEALĂ, la Trinitas TV (VIDEO, text): “Autoritățile şi-au cam întrecut măsura, şi la pelerinajul de la Iași şi la cel din Bucur
 20. Fratilor crestini ortodocsi a sosit vremea marturisirii lui Hristos .Sa avem curajul sa fim ca EL cand s-a jertfit pe cruce.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare