“Revolutia” din Piata Universitatii: ULTRASII PROVOCATORI, VIOLENTELE, TEHNOCRATII SI DETURNAREA PROTESTELOR

15-01-2012 3 minute Sublinieri

UPDATE: LUPTE DE STRADA INCREDIBILE IN CENTRUL CAPITALEI INTRE HULIGANII PROVOCATORI SI JANDARMI

proteste ars

Ingamfarea inveninata a presedintelui tarii, ”MODERNIZATORUL” Romaniei, confruntat, alaturi de ”specialistii” lui, cu nerecunostinta ”prostimii” romanesti, a dus la ceea ce era greu de crezut ca se va intampla in tara noastra: izbucnirea unor proteste stradale tot mai extinse si mai categorice impotriva Puterii. Sigur ca masurile de austeritate au dus la acumularea acestor nemultumiri, insa poporul roman, destul de pasiv, fara o cultura a protestului public, destul de dresat cu televizorul si cu mallurile, nu s-ar revolta asa de usor daca actuala putere nu s-ar fi comportat atat de arogant, atat de sadic si autoritar.

Protestele totusi continua deja zile intregi, oamenii sunt vizibili nemultumiti, iar cei care nu ies in strada ”participa” de la televizor. Multi se asteapta ca nemultumirile sa continue si sa se amplifice.

Astfel incat era timpul sa intre in scena agentii provocatori si scenariile diversioniste care sa capitalizeze aceste proteste stradale (reale, autentice, pe fondul lor) inspre o directie pre-stabilita.

Agentii provocatori sunt, cel mai probabil, derbedeii sau “anarhistii” de profesie, asa-zisii ultrasi uneori ”nationalisti” – care sunt, de altfel, supravegheati si controlati bine-mersi de SRI dar care sunt lasati (sau directionati!) sa se infiltreze in grupurile de protestatari pentru a deturna complet, A COMPROMITE si a anula substanta protestelor decente, pentru a declansa conflicte  violente cu Jandarmeria si a justifica, astfel, o eventuala represiune dura, care va descuraja oamenii normali sa mai iasa in urmatoarele zile, speriati de imaginile transmise si amplificate catastrofic prin televiziuni. Fara COMPLICITATEA serviciilor secrete asa ceva nu se poate intampla, de vreme ce, asa cum a aratat si episodul huliganului de la Ploiesti, acesti ultrasi sunt folositi in strada, la nevoie, ca grupuri de presiune, provocare si diversiune.

Ei pot fi folositi pentru deturnarea miscarii intr-o panta violenta, asa cum se intampla deja, la ora la care scriem. Agenda lor este clara si nu se ascund: dusmanul acestora nu este Traian Basescu sau guvernul, nu au treaba cu saracia, cu sanatatea sau cu Arafat, ci inamicul lor declarat este… jandarmeria, o tampenie absoluta si care nu poate fi inteleasa sub nicio forma. Nici macar legionarii, la care pseudo-ideologii lor de blog fac trimitere, nu se infruntau violent cu jandarmii, atunci cand actionau, gresit, prin violenta. Provocarea este evidenta!

O alta deturnare ce poate fi pusa in scena acum ar fi directionarea protestelor catre solicitarea de instaurare a unei guvernari a tehnocratilor. Este, de altfel, scenariul pus in aplicare in Italia si Grecia, unde liderii politici compromisi in fata publicului – Papandreou si Berlusconi – au fost inlocuiti de figuri anoste, care nu provoaca, dar care sunt membri Bilderberg si Comisia Trilaterala si pun in aplicare aceeasi agenda de austeritate. Daca protestele continua in Romania, putem intra in scenariul ”B” – al ”revolutiilor Bilderberg”.

La noi in tara, o asemenea varianta ar duce la inscaunarea unui eventual Mugur Isarescu in fruntea guvernului sau, poate, a ”profesionistului” Calin Georgescu ce ar mai avea, nu-i asa, avantajul de a reprezenta, chipurile, si ”miscarea” Romaniei profunde. Sau orice alt tehnocrat bun pentru acest scenariu. O asemenea guvernare ar putea fi insotita de o serie de grupari ”anti-sistem”, tinere si cu o spoiala de patriotism si crestinism: Romania Juna si Noua Republica ar fi numai bune pentru acest rol de ”asanare a clasei politice”, de ”moralizare” a politicii si alte stereotipuri natange legate de ”reformarea” clasei politice. Alba ca Zapada lui Sebastian Lazarescu asteapta inca sa isi intre serios in rol

Facebook si retelele de socializare, despre al caror rol in manipularea miscarilor sociale am tot atras atentia, abia de-acum vor fi asa cum trebuie “luate in primire” si intens folosite pentru raspandirea mesajelor diversioniste din categoria ”anti-sistem”.

Asadar, e posibil sa asistam la urmatorul scenariu: presedintele Traian Basescu ar ramane, ”sacrificand” guvernul Boc si PDL. In acest caz, ne-am afla in fata unei variante perfect diversioniste, care ar imbina atat sadismul prezidential cat si guvernarea austeritatii de figuri tehnocrate cu succes la public, asezonate de ”noi republicani” si ”juni romani”. Cu o asemenea compozitie guvernamentala si cu (o parte din) PDL pe post de ”capul lui Motoc”, miscarile ”tineresti” anti-sistem ar putea chiar sa participe la alegeri si sa spere sa obtina scoruri electorale considerabile.

In orice caz, reformele austeritatii vor continua, ca si conducerea noastra ca o colonie marginala de catre americani si europeni. Alternativa reala la aceasta varianta, din pacate, nu exista, si e bine sa constientizam acest lucru. Cel mai bun lucru care s-ar putea intampla ar fi doar plecarea presedintelui de la putere cu tot cu ”camarila” sa. Si ar fi un lucru bun pentru un unic motiv: ar mai reprezenta o buna AMANARE de scurt moment dinspre planurile antihristice accelerate in care suntem antrenati, noi, romanii, ca avangarda experimentala si programati pioni de sacrificiu.

Este insa o mare amagire sa nutresti acum speranta ca va veni o guvernare buna, curata, patriotica. Nu a venit ea in timpuri in care oamenii erau altfel, cand exista inca Romania veche, daramite acum, cand Romania este aproape complet vanduta si controlata.

Si atunci… nu e mai bine sa fim fatalisti? Pasivi cu totul? Raspunsul poate va dezamagi: nu!; e bine sa fim normali si sa fim realisti. Nu este normal sa acceptam nelegiuirile actualei stapaniri, e normal sa spunem ”nu se cuvine”, decent, crestineste, dar ferm. Si e realist sa nu ne lasam amagiti de diversiunile anti-sistem si/sau tehnocrate.

Legaturi:

***

***


Categorii

Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Opinii, analize, PROTESTE ROMANIA 2012, Revolte populare, revolutii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

143 Commentarii la ““Revolutia” din Piata Universitatii: ULTRASII PROVOCATORI, VIOLENTELE, TEHNOCRATII SI DETURNAREA PROTESTELOR

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 4 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. @ Lucian:

    Asta e teoretic posibil, insa, tinand cont ca pe linia asta e si propaganda fanaticilor basescieni din media, avem niste rezerve inca. Intotdeauna “agenturile” sunt invocate in astfel de situatii. Si nu stim daca in Romania poate scapa asa ceva controlului strict al structurilor CIA-FBI de aici.

  2. sa nu uitam:
    “Pustnicul N. se nevoia mai mult pe Muntele Giumalău. Avea darul lui Dumnezeu, de a se face nevăzut. În anul 2001, i-a spus fratelui I.:

    Peste două săptămâni, o să fie un eveniment important [Este vorba de atacul terorist din 11 septembrie 2001, asupra celor două blocuri turn gemene din New Vork, oare, după cum spunea preşedintele Bush, au schimbat soarta lumii (în mai rău pentru creştinii ortodocşi)] într-o ţară îndepărtată. Efectul dăunător în România va fi în anul 2011. Ai să fii în Iaşi, să nu te sperii… Roagă-te lui Dumnezeu să nu te prindă anul 2011 în oraş, pentru că va fi mare vărsare de sânge. O să rânduiască Dumnezeu şi o să stai pe Muntele Rarău, în 2011.”

    Pe stil vechi anul 2012 a inceput abia in 14 ianuarie, cand revoltele erau deja incepute!
    Deci………

  3. @ Carmen:

    Ce inseamna “toata lumea”?

    Sa raspundem ipotetic, totusi: sa alegem pe altcineva, democratic. E interzis? Evident nu se va ajunge aici, dar de ce frica asta? E mai bine sa le amanam cat mai mult si sa le comasam decat sa fie anticipate? Dar nu e treaba noastra asta. Sa fie macar la termen, macar de ar mai exista oarece democratie in Romania pana atunci si de atunci incolo…

    Deci fara Basescu nu se poate? 🙂

    E insa, intr-adevar, foarte grav daca asteptam un astfel de lider cu multe calitati, scos de undeva, din umbra sau din ceata, din joben. Cum a fost si Basescu, la vremea lui…

  4. “In rest, ultrasii … din punctul meu de vedere sunt niste gunoaie umane” (Lucian)

    Multa patima, Bunul Dumnezeu sa ne ierte, daca meritam alti conducatori ii aveam!

  5. […]Pentru ce această (lungă) introducere? Pentru a înțelege ce a fost tipic și ce atipic în violențele din București de duminică seara. Tipică e înfruntarea forțelor de ordine (uniforma și echipamentul de luptă al jandarmilor având efectul capei roșii în cazul taurilor). Atipic e locul de manifestare (înafara stadioanelor și a perimetrelor acestora). Tipic e fularul peste gură, dar atipică este lipsa altor elemente distinctive (simbolurile echipei favorite și a fracțiunii de galerie din care fac parte). De asemenea, atipică este lipsa revendicării acțiunilor (mai mult, unul dintre puținii lideri de galerii intervievați de presă – de la Dinamo, pe Realitatea TV – a negat organizarea vreunei confruntări cu jandarmii). Tipice sunt distrugerile, dar atipice obiectele distruse. Pentru că, pe stadioane, se distrug scaune și gradene fie pentru a-și face arme din ele, fie pentru a provoca pagube adversarilor (când e vorba de o galerie aflată în deplasare). Chioșcurile și mașinile incendiate și vitrinele sparte nu țin de această logică – nu și-au procurat nici ”arme”, iar proprietarii acestora nu erau ”adversari” (aici se cuvine o scurtă paranteză – asocierea cu ”huliganii” din 89, care au spart vitrine la Timișoara, e falsă: acele vitrine aparțineau statului și prin goliciunea lor reprezentau un simbol al sărăciei care i-a scos în stradă).

    În minte îmi vin imagini cu așa-ziși ”mineri” din 90, din București, care îi așteptau la gară pe minerii veniți din Valea Jiului, pentru a-i ghida pe străzile Capitalei, către sediile partidelor istorice (PNȚ, PNL) și către Piața Universității. Cei care îi identificau pe ”golani” și-i asmuțeau pe minerii reali pe ei. Câți dintre ”revoltații” de aseară sunt cu adevărat membri ai galeriilor și câți provocatori din categoria acelor ”mineri” din 90, care au dat tonul și au identificat ”obiective”, s-ar putea să aflăm doar peste vreo 50 de ani, la deschiderea arhivelor. Cu siguranță, în față vor fi scoși (amendați și cu dosare penale) doar o mână dintre cei care s-au implicat ieri în conflicte și vandalizări. Întrebarea care se pune e cui i-au folosit aceste acțiuni?

    Protestatarilor anti-Băsescu, pe ideea inducerii sentimentului de haos și de lipsă de control a situației? Puțin probabil: violențele au efect inhibator asupra protestenților pașnici. Mai mult, mass-media se focusează (și s-a focusat) asupra conflictelor, minimalizând o dezbatere reală asupra motivelor reale de nemulțumire. În plus, violențele împiedică realizarea unei liste de revendicări și identificarea unor posibili lideri ai protestelor, capabili să negocieze cu sistemul.

    Puterii? Și da, și nu. Pe de o parte, discursul oficial îi poate cataloga pe protestatari ca fiind ”huligani”, o mare parte a nemulțumiților refuză să mai iasă în stradă pentru a nu fi asociați cu aceștia, revendicările sunt tratate superficial, fără o dezbatere reală (unde mai pui că există posibilitatea ca să nici să nu se ajungă la o cristalizare a unei liste de revendicări). Pe de altă parte, prețul plătit este foarte mare: haosul și lipsa de control denotă slăbiciune, cu efecte atât pe plan intern, cât și internațional. Un lider (Traian Băsescu) și o Putere constestată violent sunt lipsite de credibilitate. Negocierile cu societatea civilă s-ar desfășura de pe poziții de inferioritate, iar pe plan extern cu suspiciune.

    Opoziției politice? Cu siguranță că decredibilizarea și slăbiciunile Puterii o avantajează. Doar că, așa cum s-au exprimat și cei de pe străzi și cum a răzbătut și din multe opinii și analize scrise deja, Traian Băsescu este ținta explicită a protestelor, însă ținta implicită este întreg sistemul politic autohton (sistem din care face parte și Opoziția). Chiar dacă, dintre toate părțile aflate în discuție, Opoziția ar fi (totuși) cea mai puțin afectată, ideea că s-ar afla la baza confruntărilor (provocând și manipulând ultrasii) e hazardată, pentru că îi lipsește capacitatea de a face așa ceva (bazele de date cu membrii galeriilor, posibilitatea de a acționa fără riscul de fi deconspirată.

    Agențiile internaționale? În lipsa unui răspuns devisiv în privința celorlalte părți, nu poate fi exclusă din discuție nici această variantă. Agențiile vestice ies însă, din start, din calcul, pentru că interesul UE și SUA e clar pentru stabilitatea Puterii din România (indiferent de gradul mai mic sau mai mare de legitimitate internă pe care aceasta o are). Iar cele răsăritene (varianta cea mai plauzibilă, dar susținută exclusiv pe argumente speculative) au suficient de lucru în această perioadă la ele acasă.

    Concluzia? Situația de duminică seara (haos, conflicte violente, incertitudine) este perdantă pentru toate părțile (protestatari, Putere, Opoziție). E un lose-lose-lose. Pe toată linia. O regândire și renogociere a sistemului este mai mult decât necesară. Atenție însă, o asemenea renegociere nu se referă doar la cea politică (între partidele din Coaliția de guvernare și cele ale Opoziției), ci la una socială în ansamblu. Iar cei care ar trebui să organizeze o asemenea negociere sunt tocmai cei care de vreo trei zile păstrează o tăcere nefirească (și iresponsabilă de la un anumit punct). Violențele și vandalismele, chiar dacă au ocupat cea mai mare parte a spațiului mediatic, nu reprezintă fondul problemei. E o diversiune (indiferent de sursa lor) care nu poate legitima ignorarea protestelor de către guvernanți. Dacă își închipuie că se vor putea justifica în spatele propagandei (”nu negociem cu protestatarii pentru ca sunt huligani”, ”nu negociem cu ei pentru că au interese ascunse”) ori că se vor salva aruncând un oscior (cum ar fi un nou proiect de Lege a Sănătății) se înșeală amarnic. Desigur, pot să tacă în continuare și să ignore fondul nemulțumirilor. Dar asta se cheamă deja iresponsabilitate. Pentru că îmi asum o previziune: în lipsa unui dialog real, protestatarii (cei care au cu adevărat ceva de susținut) nu se vor lăsa demoralizați nici de cacealmaua cu huliganii și nici de gazele Jandarmeriei.

    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/pe-ei-pe-mama-lor-dar-care-mama-72738.html

  6. Recunosc, din graba am scris gresit. Formularea corecta ar fi aceasta: ,,pe multe site-uri ,,ortodoxe” ” Ar fi fost de-a dreptul sinistru ca toate site-urile ortodoxe sa fie incitatoare la revolta. Niciodata nu v-am asociat cu site-uri precum Apologeticum. Pentru mine, ,,afacerea” de acolo e destul de clara.

    Eu am comentat, citind doar ceea ce e scris mai sus. Si mi-au sarit in ochi astfel de fraze:,,Sigur ca masurile de austeritate au dus la acumularea acestor nemultumiri, insa poporul roman, destul de pasiv, fara o cultura a protestului public, destul de dresat cu televizorul si cu mallurile, nu s-ar revolta asa de usor daca actuala putere nu s-ar fi comportat atat de arogant, atat de sadic si autoritar.” De ce poporul roman? De ce generalizati? La asa ceva m-am referit. In strada au iesti o mie de oameni, nu poporul roman. S-au revoltat o mie de oameni, nu poporul roman. La marsul pro-homosexualitate au fost tot cam o mie de oameni. Ar fi corect sa spunem ca poporul roman manifesta pentru drepturile homosexualilor? Corect ar fi fost sa spuneti: ,,manfestantii din strada”

    De aceea am vorbit de referendum pentru demiterea presedintelui. Din punct de vedere legal, este posibil si a si fost pus o data in aplicare. Daca partidele ar simti ca printr-un nou referendum Basescu ar fi demis, s-ar gasi majoritatea parlamentara. Sunt convins de aceasta. Dar eu m-am refeit la un referendum, gandidu-ma la intreg contextul actualei ,,revolte”. Din ea castigator nu iese poporul, ci o alta forta politica, probabil actuala opozitie. Daca va cadea Basescu, se vor organiza alegeri si va fi presedinte, cel mai probabil, Crin Antonescu.Ma rog..asta e o discutie politica, despre care nu vreau sa vorbesc.

  7. Din pacate pentru el, TB a ales iesirea pe usa din dos a istoriei.Si nu e vorba de frica. Lipsesc multe informatii pentru un scenariu coerent.

  8. @ Niccolae:

    Pentru ca sunt totusi, oficial, cateva mii bune in toata tara (vreo 34 de judete, dupa autoritati), iar inainte nu iesea nimeni, pt.nimic. Si 100, si 1000, si 2000 sunt multi pt o tara ca a noastra, obisnuita sa se lase umilita, vanduta si prostita (macar de ar rabda crestineste, dar nu e cazul). Nu e vb de tot poporul, dar e evident si din sondaje, si din starea de spirit a oamenilor de peste tot, ca simpatizantii sunt majoritari.

    Pentru referendum si suspendare e nevoie de majoritate in Parlament si de avizul Curtii Constitutionale. Acestea nu exista si nu vor exista pana la alegeri. Dupa parerea noastra proasta, daca opozitia forteaza nota pana la alegeri in sensul asta, va fi si mai rau, in sensul ca vom avea de-a face, in strada, si cu contra-manifestatii violente pro-Basescu (comandate).

  9. @ Robert:

    Ultrasii sunt derbedeii criminali din strada, nu conducatorii!

  10. @ Eugenia:

    Nu trebuie sa o stergem, problema este daca intelegem ceva, daca ne lasam sau nu manipulati. “Pustnicii” ipotetici si necunoscuti de nimeni erau stilisti? Si daca ar fi fost asa, ceea ce arata ca se face propaganda stilismului sub masca unor asa-zise profetii, ce macel a fost in Romania chiar si pana pe 13 ianuarie, orele 23.59? Violentele (care oricum nu inseamna macel si care au fost la Bucuresti, nu la Iasi, si care n-au afectat pe nimeni din cei stati in case) au fost pe 14 si pe 15 seara/noaptea, asadar 1 si 2 ianuarie 2012, pentru stilisti. Deci despre ce vorbim? La ce plecam urechea? La cei care au manipulat si au creat provocari, fumigene si petarde virtuale tot timpul?

  11. Nu asta spune si Parintele Iustin? Povestea cu drepturile obtinute in strada…s-a cam terminat.

  12. @carmen

    Din cate inteleg eu, protestele nu sunt, sau nu erau (de cand cu diversiunile) fata de cei de la putere neaparat si nici pentru schimbarea puterii. Este o situatie sociala generala f. grava care s-a acumulat de pe urma felului in care tara a fost condusa, jefuita si batjocorita. Eu am vazut interviuri cu diferiti protestatari si erau oameni cu probleme reale si foarte variate ce s-au acumulat de-a lungul timpului. Nu e vorba de judecarea celor de la conducere, ci de indreptarea propriu-zisa lucrurilor. Cum exact? Daca sa se schimbe puterea? Nu sunt in masura sa spun, dar trebuie macar sa sper ca se mai poate ceva, cat de putin. Personal, am totusi o problema cu Basescu, a carui atitude o consider foarte urata si absolut nedemna de un presedinte al unei tari democratice(dar nici vorba, omul are nevoie de consiliere psihiatrica).

  13. @ Niccolae:

    Nu sunt aceiasi oameni, dar e cam aceeasi reteta.

  14. @ Robert

    Imi cer iertare. Rectific: “Ultrasii sunt niste tineri cu initiativa, patrioti, oameni de actiune, cu grija pentru neam, care incendiaza pubele de gunoi, sparg geamurile magazinelor, dau foc la anvelope si sparg capetele oamenilor (nevinovati) cu lanturile personale si caramizile smulse din pavaje numai pentru a raspunde provocarilor facute de nenorocitii de jandarmi.

    De asemenea, fularele sau cagulele cu care-si acopera fatza si cockteil-urile molotov cu care au venit de acasa sunt menite numai pentru a se proteja de frig, nu pentru a-si ascunde fatza si pentru a nu putea fi identificati sau pentru, Doamne fereste, a arunca in alti oameni in ideea de a-i omora in chinuri.

    Faptul ca unii s-au urcat pe stalpi pentru a sparge camerele de supraveghere cu ciocanele au fost numai niste incidente strict izolate si, oricum, orientate vadit anti-sistemului de supraveghere stradala ce ne incalca drepturile cetatenesti”.

    E mai bine asa ?

  15. @Niccolae:

    Acolo problema a fost reactia tardiva si dezorganizata a autoritatilor. Totusi sunt doua chestiuni diferite.

    Repetam: problema de fond tine mai putin de “organizatorii” din umbra, ci de fondul social. Daca nu exista o problema de FOND, acesti organizatori ipoteticipot sa se dea si cu fundul de pamant, nimeni nu ar iesi si nu ar face nimic.

    Iar serviciile occidentale chiar nu au vreun interes sa faca haos la noi. Cel mult sa isi sacrifice unii pioni, dar nu sa ne lase sa iesim din sfera lor.

  16. Pana la urma am cam avut dreptate, se pare ca romanul pana la urma poate sa iasa in strada, el sufera multe nedreptati pe pielea lui, dar cred ca in momentul in care vede ca un om bun care face mult bine este nedreptatit nu mai rezista si iese in strada, asa s-a intamplat in cazul Arafat.

    Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca ar fi fost vorba de prigonirea unui Preot la care multi oameni chiar tin.

    Se pare ca mi-ati “dat peste bot” aiurea cand am sustinut ca romanii pot iesi in strada, dar numai cu un motiv serios. Ati spus ca nici pentru un eventual Staret Efrem al Romaniei noi n-am face nimic. Se pare ca v-ati inselat si ati facut aceeasi greseala pentru care-i condamnati pe romani in general, i-ati judecat gresit. Nu ma refer la galerii aici, ci la faptul ca in mai multe orase oamenii au iesit si au manifestat pasnic pro Arafat.

    Ma bucur ca romanii adevarati mi-au dat dreptate. imi pare rau ca bezmeticii aceia au iesit sa distruga bucurestiul.

  17. Ceea ce s-a petrecut in 89 cu ceea ce se petrece acum au un aspect fundamental in comun: amestec de manifestatii reale si de manifestanti reali, sinceri cu provocatori pusi sa provoace si sa deturneze si dementi trogloditi care nu asteapta decit asta. Diferenta fata de 89 este ca atunci, spre deosebire de acum, nu exista factorul Dement real (acel grup de personaje tinere cu creierii facuti pilaf, fara nici un fel de discernamint)si care suplineste in mare parte “munca” asa-zisilor teroristi din 89 (adica nu mai este nevoie sa fie platiti si instruiti, ca se manifesta oricum in sensul dorit cu putina incitare si doar atit).

    Nu stiu care vor fi rezultatele imediate. Cazul cel mai fericit ar fi cel in care dementii si securistii provocatori vor fi inecati in marea de oameni care vor protesta calm, asa incit nu se va produce o deturnare completa a protestului. Rezultatul final pozitiv ar trebui sa fie in acest caz indepartarea completa a actualului regim si inlocuirea cu un altul, desigur obedient intereselor straine dar poate mai precaut si mai incet in masuri….si cam atit. Adica cam asta este ce sper eu cel putin de la toata afacerea asta. Cit despre partea negativa….aici orice poate fi posibil, din pacate. Sa ne rugam lui Dumnezeu totusi pentru rezultatul cel mai bun in acest sens.

  18. @ Petra:

    Gandim la fel.

  19. @Niccolae

    Eu interpretez sfatul Pr. Iustin ca se refera la acte irationale si/sau violente de iesire in strada si de obtinerea a drepturilor cu forta. Iar aici vad o multime de oameni amarati, pagubiti si batjocoriti care nu vor decat sa atraga atentia ca ei totusi exista(asta facand abstractie de diversionisti si/sau instigatori).
    Mai mult, nu sunt chiar gata sa accept ca acei “bancheri si oameni ai sistemului” de care vorbeste Pr. Iustin, sunt stapanii mei. Ma straduiesc sa inteleg ca ei exista si ce si-ar dori, dar nu-i pot recunoaste ca nimic altceva decat niste fantome, niste paraziti si niste lasi, si deja e mult in conditiile in care ei nici nu se fac cunoscuti oficial. Se multumesc sa fie niste prezente nule care lucreaza ce stiu ei ca lucreaza, iar eu nu pot de cat sa-i accept ca pe niste prezente nule (nadajduiesc constante) si sa-mi vad de ceea ce cred ca este bun inaintea lui Dumnezeu.

  20. @ adimn2 Eu banuiec ca organizatorii sunt aceiasi. Golanii aia din Anglia sunt lasati dinadins liberi ca sa-si faca treaba, asa cum sunt lasati si astia din Piata Universitatii. Vor mai provoca astfel de evenimente, pana vom ajunge sa ne inchinam autoritatilor, ca lui Dumnezeu, sa ne scape de huligani. Si ei au solutii..sau Solutia. Stim noi care :D. Asta e o varianta

    A doua varianta e aceasta. Se forteaza demiterea lui Basescu, dintr-un motiv simplu: daca Basescu ramane, indiferent cine castiga alegerile parlamentare, tot el va numi primul-ministru. Si e posibil sa vedem o noua alianta ,,rusinoasa” PSD-PDL. Ori PDL-PNL. Daca va cadea Basescu, vom avea PNL-PSD. Nu conteaza ce idealuri au cei din strada. Calculele acestea sunt. Pentru caderea lui Basescu e nevoie de o stare de anarhie destul de puternica. Asta inseamna devalorizearea leului sau, cu alte cuvinte, ultimul cui batut in sicriul celor care au credite. De aceea am spus mai sus ca majoritatea e ingrozita de manifestatiile din strada. Acum, si ateu sa fii, daca ai credite, te asezi in fata icoanelor si te rogi sa nu urmeze un astfel de scenariu.

  21. @IoanC Parintele Iustin Parvu vorbeste destul de clar, de ce e nevoie sa intepretezi? E o vorba: ,, Daca pe scena sunt 10 clovni, poti sa-l joci si pe Hamlet ca tot al 11-lea clovn vei fi” Nu conteaza ce idealuri au cei din piata, conteaza ca sunt folositi ca simple unelte

  22. …joaca pe o scena deja ocupata de clovni

  23. Sambata am avut treaba acasa, n-am mai iesit deloc dupa pranz. Nu avem tv, nici timp de internet n-am avut. Duminica am iesit la 17.00 spre vecernie la biserica, am trecut dinspre Romana spre Unirii pe jos.
    Erau cateva camioane de jandarmi in parcarea Intercontinental-Teatru I.Dacian. Din zona Universitatii se auzeau ceva fluierari. Totul pasnic, regulamentar. Masinile curgeau nestingherite spre rondul Universitatii, chiar i-am zis sotiei: “Cu cine sa faci revolutie? Uite, toti stau in masini si-asculta manele.”

    La-ntoarcere, ora 19.45 nu se mai circula cu masinile spre Universitate. Se auzeau scandari diferite, unii faceau poze cu telefonul, boala lumeasca nr. 1.
    Nu ne-am oprit, am mers pe langa rond, prin parcarea de la Intercontinental. S-a scandat si “jos basescu”, de mai multe ori, singura scandare ce insuma chiar toate vocile din zona. Rezona spectaculos. Mi-a fost jena, dar nu m-am alaturat lor.
    M-am gandit, adresandu-ma sotiei (cumva justificandu-mi lipsa de dorinta de a ma integra in masa ce fremata urland): cine-i conduce pe acesti oameni de fapt? Ce vor? Ce s-ar intampla si dac-ar disparea basescu? Cine conduce Romania de fapt? Nu va veni tot cineva ce va duce planul, la care s-a inhamat basescu, mai departe?

    Acum, in parcarea de la Intercontinental, erau doar loganuri indigo cu geamuri negre, dube si camioanele de jandarmi. Un naiv infasurat intr-un banner alb venise sa dezarmeze vocal un grup de scutieri echipati (si pasnic-indiferenti): “va credeti puternici, dar noi suntem uniti, haideti sa fim toti impreuna..”. Sarmanul, credea ca e pe bune. Parca pe scutieri nu-i platise nimeni, parca nimeni din multimea ce urla mai incolo nu era pe aceleasi state de plata?

    Pe Batiste venea un grup de cocalari-sportsmani, genul de lider de strada in cartier, pe jos, afirmand indarjit ca “abia asteapta sa bata la jandarmi”. Zic: e ora lor, a intunericului.

    Deja nu mi-am mai batut capul, am inteles ca nu e loc de nicio revolutie, doar de aruncare in scena a tuturor sceleratilor de cartier care n-au alta placere decat sa bata, sa verse sange gratuit.

    Vorba unei colege, azi: da, nu ne uneste nimic, si-n ’89, daca nu-i aduna Ceausescu(“nefericit” inspirat de cei ce-i voiau “binele”), nu se strangeau nici atunci atitia la un loc.

  24. @Niccolae

    Pr. Iustin vorbeste clar, dar este nevoie sa interpretam, sau mai degraba sa intelegem de ce spune ceea ce spune, altfel ramanem la litera seaca si astfel putem si da gres. Nu suntem niciodata ‘scutiti’ de a gandi la sfatul pe care il primim; uneori ne ia mult timp pana il intelegem deplin, alteori sfatul poate sa fie si gresit, sau incomplet.

    Din cate imi aduc aminte, Pr. Arsenie Papacioc l-a atentionat pe Pr. Iustin ca “orice zgomot facut este in favoarea dusmanului”, asta in legatura cu pozitia Pr. Iustin, de data aceasta oarecum vadit anti-sistem in legatura cu refuzarea actelor cu cip (daca tin bine minte).
    Eu as mai adauga — sa nu primim lupta inainte sa inceapa. Momentan nu suntem atacati pe fata, deci daca luptam noi pe fata anti-sistem, atunci cadem intr-o capcana si grabim sfarsitul. Nu mai vorbim ca noi crestinii luptam numai impotriva pacatului, nu a persoanelor sau a sistemelor.

  25. @ Niccolae

    Nu am mentionat, desi totusi Pr. Iustin indeamna la a nu ne revolta, totusi el ia o atitudine nu anti-sistem, dar fata de sistem. Un sistem pe care cred ca ne grabim sa-l instauram noi, daca nu suntem atenti.

  26. Am trecut si eu azi pe la ora 16 si erau aproape 1000 de oameni, dar am auzit cum vorbeau doi baieti cam la 19 ani( nu cred ca erau ultrasi) “Mama dar ce-as intra acuma in ei…(adica in jandarmi)”. Se pare ca ultrasii au dat startul la huliganism, sunt curios ce va fi in seara asta.

  27. Noi totuşi să ne rugăm să aducă Dumnezeu linişte în sufletele oamenilor şi să aducă pace pe străzile ţării.

  28. Se pare ca alde Basescu nu va ceda deloc asa usor puterea si ca este nevoie de ceva mai mult decit de citeva zile de manifestatii cu 1-2.ooo de persoane. Am inteles ca s-au instalat filtre prin care cetatenii sint perchezitionati (cei care vor sa mearga in Piata Universtitatii)!!

    M-am uitat prin media din strainatate (mainstream, alde bbc, cnn, etc)- ea este destul de prudenta. In general, Basescu este prezentat ca reformator aducind masuri ne-populare dar necesare.

    Eu cred ca actualul regim este capabil de a organiza o baie de singe….foarte capabil.

  29. Pingback: Stiri despre protestele si violentele din Bucuresti de duminica (VIDEO): JANDARMII – COMPLICI CU HULIGANII, ABUZIVI CU OAMENII PASNICI? - Razboi întru Cuvânt
  30. Stiti de ce dau atentie aspectului cu filtrele?Pentru ca el este oarecum inedit. N-am auzit pina acum pe nicaieri in Europa, ca oamenii sa fie perchezitionati si FOTOGRAFIATI (om cu om) ca sa poata avea acces in centru!

    Ori asta denota doua lucruri: nivelul de paranoia incredibil- ei vor sa puna in urmarire citeva mii de oameni (cetateni oarecare care si-au permis sa protesteze)- nivel care ne aduce aminte de paranoia leninisto-stalinisto-paukerista-dejista in care sute si mii de oameni erau identificati, urmariti, arestati, etc,etc. Si doi: faptul ca fac acest lucru inseamna ca isi permit- adica ei stiu ca au un aparat securist de supraveghere atit de dezvoltat incit isi pot permite sa urmareasca si sa ia masuri la nivel individual impotriva unui numar larg de oameni. Ceea ce imi confirma ideea de mai sus. Sint atit de paranoici incit nhu vor pleca de la putere asa cum a facut Papandreu (care s-a retras de frica). De asta foarte probabil ca este nevoie ca un numar mult mai mare de oameni normali (si nu de dementi) sa iasa in strada si sa protesteze pasnic, asa incit sa faca imposibile genul acesta de actiuni intimidatoare- paranoice.

  31. Si apropo….titlurile din mass-media mi se par exagerate….In fond in Grecia au iesit 1 milion de oameni in strada, din care 700.000-800.000 in Atena. Un milion de oameni la o populatie de 11 milioane inseamna 10% din populatia tarii/ La noi 4-5000 de oameni la o o populatie de 17-18 milioane inseamna…calculati… Deci…Probabil insa ca dupa ani buni de tacere completa …asta este ceva nou.

    Pe alt palier, tocmai aud pe diverse canale de-ale noastre ca e cazul sa se intimple ceea ce s-a intimplat in Grecia unde politicienii au plecat ca sa vina…tehnocratii cei “ne-politizati”! Problema este ce se va intimpla cind tehnocratii vor veni si vor continua “reformele”?? Pentru ca tensiunile vor continua sa se acumuleze. Aflu ca in Grecia nemultumirile au inceput sa se manifeste cu privire la noua putere …si asta tehnocrata.

  32. Si mie mi se pare ceva putred in toata treaba asta.Ca au iesit oamenii in strada,sa protesteze pasnic,cred,si bravo lor(eu n-am rezistat decat o jumate de ora).Dar faza cu ultrasii,aveti dreptate domnul admin,e o diversiune,clar!!
    Mi-e teama doar ca toate aceste chestii sa nu dea apa la moara astora din Guvern sa aiba motive sa introduca “sisteme de securitate”mai ceva ca pana acum si sa profite de situatie,incat ne trezim cu altele si mai rele pe cap!!

  33. Pingback: Jandarmeria a pus FILTRE IN CENTRUL BUCURESTIULUI - Razboi întru Cuvânt
  34. Uitandu-ma in treacat astazi peste stiri, un titlu mi-a atras atentia:

    Igaş, ameninţat cu protestele chiar de politisti. Vor ieşi în stradă dacă nu li se rezolvă problemele salariale

    Sindicatele din poliţie ameninţă cu proteste, dacă în această săptămână, ministrul Traian Igaş nu stabileste o întâlnire pentru rezolvarea problemelor legate de drepturile salariale şi condiţiile de muncă.

    Sindicatul “Pro Lex” precizează, luni, într-o adresă către ministrul Administraţiei şi Internelor, ca are în vedere proteste de stradă, dacă în săptămâna 16-20 ianuarie, nu li se soluţionează o serie de revendicări.

    Poliţiştii cer acordarea restanţelor la drepturile salariale şi la norma de echipament, acordarea sporului de confidenţialitate pentru promoţia 2009, încadrarea agenţilor de poliţie cu studii superioare în clasele de salarizare corespunzătoare studiilor, reţinerea cotizaţiei sindicale pe ştatul de plată şi efectuarea deducerii acesteia din impozitul pe venit, potrivit adresei către ministru.

    http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/11144

    Astept sa-i vad trecand alaturi de protestatari, si cred ca nu va fi departe vremea.

  35. @ Petra:

    Despre tehnocrati tocmai am scris si noi in prezentul articol…

    De acord cu toate observatiile, foarte utile.

  36. Da, da. Am observat si eu acum. Scuze pentru redundanta.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare