Stanga neostalinista reactioneaza fata de referendumul pro-familie. O asociatie pro-LGBT “CONDAMNA” implicarea BOR in “ORGANIZAREA LAICA” a statului român

31-12-2015 3 minute Sublinieri

coalitia_pentru_familie

Asociaţia MozaiQ condamnă implicarea Bisericii Ortodoxe Române în chestiuni ce ţin de organizarea laică a statului român. Declaraţiile recente ale Mitropolitului Banatului, Ioan Selejan, care cere modificarea Constituţiei reprezintă o ingerinţă în chestiuni care aparţin statului. Separarea dintre stat şi biserica este unul din principiile fundamentale ale democraţiei, iar încercarea de modificare a Constituţiei nu ar crea noi drepturi pentru cetăţeni, ci, dimpotrivă, le-ar restrânge.

Ameninţările din partea BOR vin pe fondul unor schimbări majore la nivel european şi global în relaţia dintre stat şi cetăţenii aparţinând minorităţilor sexuale şi de gen. Astăzi, 21 de state din Uniunea Europeană recunosc, într-un fel sau altul, cuplurile formate din persoane de acelaşi sex. Trendul european este de a extinde aceste drepturi, iar cazul recent al Greciei, ţară majoritar ortodoxă, este elocvent. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat recent statul italian pentru că nu recunoaşte cuplurile formate din persoane de acelaşi sex, contribuind la o jurisprudenţă europeană a incluziunii cetăţenilor LGBTQIA+ (lesbiene, gay, bisexuali, persoane trans, queer, intersex, asexuali). Similar, Parlamentul European a susţinut prin vot majoritar Raportul Lunacek, care recomandă ţărilor membre UE să asigure drepturi egale pentru minorităţile sexuale şi de gen. În plus, experienţa ţărilor care recunosc parteneriatele între persoane de acelaşi sex a arătat că recunoaşterea legală a acestor cupluri înseamnă stabilitate, respect şi o viaţă mai bună pentru acestea şi pentru comunităţile lor, fără alte costuri pentru societate.

Iniţiativa cetăţenească care doreşte modificarea Constituţiei şi interzicerea anumitor drepturi pentru cuplurile formate din persoane de acelaşi sex este bazată pe ignoranţă, prejudecăţi şi excludere.Noi, activiştii pentru drepturile persoanelor LGBTQIA+, dorim să fim respectaţi ca egali în faţa legii. Nu intenţionăm să distrugem familia; în România contemporană, familia este adesea cea mai la îndemână formulă de supravieţuire, mai ales pentru persoanele vulnerabile, cum ar fi romii, persoanele trans, tinerii, persoanele în vârstă sau sărace. Şi comunităţile noastre, ale persoanelor LGBTQIA+, au oameni săraci, care se confruntă cu greutăţi economice mari. Şi noi avem nevoie de reţele de suport de tip familial, iar datoria statului este de a ne proteja şi pe noi.

Vlad Viski

Presedinte MozaiQ

Nota noastra

Avem, asadar, o prima reactie din partea asociatiilor pro-LGBT. Sa o analizam:

1. Ceea ce nu se spune in comunicat, fie pentru ca nu e convenabil, fie pentru ca pur si simplu nu s-au informat, este ca initiativa nu apartine Mitropolitului Ioan Selejan, ci unor cetateni români. Chestiunea ingerintei BOR cade din start, sau, ma rog, este adusa in fata doar pentru a falsifica problema si pentru a defini manipulatoriu situatia.

2. Dat fiind ca este o initiativa cetateneasca transparenta, la mijloc nu avem o chestiune de laicitate vs religie si nici macar toleranta vs extremism, ci avem o chestiune de drepturi si de proceduri democratice, de LEGITIMITATE. Iar legitimitatea tine de respectarea fundamentelor unui stat de drept si democratic. Or, initiativa Coalitiei pentru Familie este intru totul conforma cu Constitutia, Codul Civil si cu legislatia in vigoare. Dpdv legal, este perfect legitima. Mai mult decat atat, in ciuda afirmatiilor din comunicatul MozaiQ despre deciziile CEDO, acestea nu privesc Romania si nici macar CEDO nu a recunoscut ca exista vreun drept la casatorie al homosexualilor. Initiativa cetateneasca, in alte cuvinte, nu se opune nici macar jurisprudentei CEDO.

Dpdv democratic, este,de asemenea, perfect legitima. Niste cetateni au tot dreptul sa isi promoveze viziunea etica asupra unor institutii sociale sau drepturi de baza, atata timp cat nu lezeaza drepturile fundamentale ale semenilor si propunerea lor este rationala, cu corespondent in practicile sociale si cu respectul opiniilor contrare. Or, este clar ca initiativa cetateneasca nu discrimineaza deloc homosexualii. Acestia, in prezent, se bucura de toate drepturile garantate de Constitutie si legile in vigoare si de protectia statului, ca orice fel de alt cetatean al tarii. Niciunul din aceste drepturi existente nu este lezat de initiativa Coalitiei. Mai mult decat atat, nimeni nu impiedica persoanele LGBT sa porneasca o initiativa cetateneasca similara, care, parcurand toate etapele necesare, va ajunge in fata Parlamentului si a poporului, la referendum.  

3. BOR e o institutie sociala care are tot dreptul sa sprijine orice fel de initiativa legislativa doreste. Implicarea sa in astfel de actiuni de sprijin e legitima, conforma cu regulile de baza ale democratiei.

4. In lumina celor de mai sus, ce poate fi ”organizarea laica” a statului? Inseamna acest lucru excluderea viziunii etice a unei largi majoritati a cetatenilor sai? Atunci suntem in stalinism. Inseamna ”organizarea laica” dreptul unor asociatii LGBT de a impune parteneriate si casatorii homosexuale, sarind toate procedurile democratice si decizand pe baza de forta si ascendent institutional? Atunci suntem in plin stalinism, fie el soft si… bruxellez. Organizarea statului român, laic sau nu, trebuie sa respecte normele de baza ale democratiei si statului de drept. Din nou, chestiunea fundamentala aici nu e laicitatea, ci legitimitatea, pe care am lamurit-o la punctul 2. 

5. Este casatoria si institutia familiei ceva ce tine de ”organizarea laica” a statului? Din punct de vedere socio-cultural, evident ca nu. Atat casatoria, cat si familia, sunt institutii sociale care, ca si Biserica, exista mult inainte ca statul modern sa apara. Statul nu isi poate permite, decat daca este stalinist, modificarea acestor institutii sociale dupa bunul sau plac si impotriva vointei cetatenilor sai. Aici ne aflam in plin totalitarism antidemocratic, extremist si intolerant. Mai mare intoleranta decat sa ceri autocenzurarea conceptiilor etico-politice ale cetatenilor tai nu exista! A se retine ca crestinii nu au nevoie de asemenea porniri staliniste. Scopul crestinilor nu este sa fie astupata gura celor pro-LGBT, scopul lor este sa fie lasati, intr-un cadru legal echitabil, sa isi exercite dreptul democratic de a propune si vota legi. Rezulta de aici o pozitie ilegitima a asociatiilor pro-LGBT: de vreme ce se bazeaza pe EXCLUDEREA din exercitiul democratic al concetatenilor lor crestini si evita sa intre in agora de pe pozitii de egalitate. 

6. Argumentul cu trendul este nesemnificativ. Exista un trend cel putin la fel de viguros ca cel pro-LGBT care se manifesta tot mai puternic in diferite tari europene.

PS:

Unii experti in drept constitutional considera ca Romania NU e un stat laic:

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

32 Commentarii la “Stanga neostalinista reactioneaza fata de referendumul pro-familie. O asociatie pro-LGBT “CONDAMNA” implicarea BOR in “ORGANIZAREA LAICA” a statului român

 1. “MozaiQ”… hi hi hi hi

 2. Daca demersul nu este facut de BOR el trebuie sa fie sustinut de aceasta cu tarie. BOR ca aparatoare a Legilor Divine are obligatia sa atentioneze toti crestinii si in special Legislativul asupra abaterii de la Adevarul Divin prin legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex inainte ca raul sa se produca. Reactia BOR trebuie sa fie imediata si ferma. In cuvantul sau apostolul Petru spune prezbiterilor: “Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita”.(1. Petru 5:8). Poate fi oprita imixtiunea bisericii in aplicarea legilor civile -si este- dar nu si in apararea Legilor Sfinte.

 3. E normal sa reactioneze LGBT, altfel ar fi ceva dubios din start, asa te lasa sa visezi la faptul ca faci un lucru mare care iti va asigura siguranta pe viitor, din moment ce ii deranjeaza pe cei din LGBT, nimic mai fals. In Malta poti deveni barbat sau femeie, PRIN PROCEDURI LEGALE FARA MODIFICARI ANATOMICE. Va intreb: CUM POATE PROTEJA FAMILIA IN MALTA, ACEST PROIECT DE LEGE? UN BARBAT SI O “FEMEIE” (DOAR IN ACTE), SE INTEGREAZA PERFECT IN ACEST PROIECT DE LEGE. CINE MA ASIGURA CA IN VIITORUL APROPIAT NU POATE SA APARA ACEASTA LEGE (teoria genului) SI LA NOI? DACA APARE? ATUNCI CE AM OBTINUT PRIN SCHIMBAREA CONSTITUTIEI? NIMIC! CE MAI PUTEM FACE ATUNCI? CINE MAI INITIAZA INCA UN PROIECT, si mai ales ce fel de proiect? NIMENI! PROIECTUL E BUN DAR NU SUFICIENT DE BINE GANDIT, E INUTIL IN FATA UNEI LEGI GEN MALTA(si nu e singura tara in care s-a adoptat aceasta lege,intr-un timp foarte scurt). Acesta este dansul viperei, suna bine, dar se termina cu o muscatura fatala.

 4. Asociatia este de rit MozaiQ?

 5. @M:

  Doar de rit LGBT, se pare.

 6. Asociatia MozaiQ a fost constituita la data de 28.09.2015 si are 15 membrii ale caror nume sunt mentionate aici:
  […]

  Ei declara ca se autofinanteaza din cotizatia de 70 lei platita de fiecare membru. Oare cum se face ca o asociatie obscura fondata de 3 luni ajunge sa fie atat de mediatizata?

 7. @M:

  Cred ca ne pierdem timpul cautand cine sunt respectivii. Am si taiat linkul de pe driveul google, pentru ca daca nu e ceva public si accesibil de pe siteul lor oficial, daca exista asa ceva, atunci nu agream procedura (care ne aminteste mai degraba de genul de afisaj spre oprobiu practicat de Guran). Au tot dreptul sa isi faca orice fel de organzatie doresc, si asta fara sa fie cautati de paduchi in cap. Apoi, nu au fost mediatizati, ci publicati pe un site de stanga. Noi nu din cauza mediatizarii le-am comentat comunicatul (nu am vazut sa fi ajuns in presa mainstream), ci pentru continutul acestuia, destul de previzibil si, mai ales, de avut i vedere in dezbateriile ce vor veni.

 8. @ej:

  Aha, pai atunci nu sunt niste oarecare. Sunt creati probabil oportun, un fel de “proxy” ca sa nu fie aceleasi ACCEPT-uri in fata, sa dea impresia ca sunt mai multi.

  Maniera in care mediafax.ro a redat stirea e mizera. Au pus eticheta de la inceput pe demersul Coalitiei: “ignoranta”.

 9. Care ar fi motivul cenzurarii comentariului meu? 🙂 , e simplu de inteles, e “nepotrivit”, multumesc dragii mei “marturisitori”.

 10. @Columbo:

  Nu e nepotrivit, ci e chiar aberant, sa ne iertati, si ne gandeam ca raspuns la aceste temeri s-ar fi primit deja pe email. Dar, in fine…

  Il lasam la liber, iata, sa vada toata lumea ce minunatie de argument am “cenzurat”.

 11. Pingback: STADIUL CAMPANIEI PENTRU REFERENDUM (Video)/ Interviu cu IPS Irineu al Olteniei: “Nu exista un drept al saracului, dar ne intereseaza drepturile patimilor! Interesanta alchimie!” | Cuvântul Ortodox
 12. Pingback: PATRIARHUL DANIEL despre ”efortul Bisericii de a APARA FAMILIA NATURALA, TRADITIONALA”/ Scurte observatii privind reflectarea mediatica a campaniei Coalitiei pentru Familie | Cuvântul Ortodox
 13. buna ziua. am citit cele scrise mai sus, eu sant de parere ca trebuie intarita legislativ, institutia familiei, eu cred ca suntem inca majoritari in romania noi ortodoxi, cei ce aveti pregatirea necesata sa puneti in valoare un text constitutional, apoi lansat in dezbatere publica, si eu cred ca va avea toate sansele sa treaca la vot, mai ales daca am obtine si ajutorul celorlalte culte crestine. deci comentariile asociatiilor de tipul MOZAIQ sau LGBDQIA, NU VOR AVEA SUSTINERE.. trebuie doar sa ne unim

 14. Pingback: PATRIARHUL DANIEL despre ”efortul Bisericii de a APARA FAMILIA NATURALA, TRADITIONALA”/ Scurte observatii privind reflectarea mediatica a campaniei Coalitiei pentru Familie | Cuvântul Ortodox
 15. despre ce stat laic este vorba??totalitatea cetatenilor unei tari formeaza statul ,nu numai cei din conducere ,ateii minoritari sau lgbt si mai minoritari .Statul este format din 95 la suta crestini ortodocsi ,si atunci nu poate fi vorba de un stat laic ci crestin ,asa cum suntem de 2000 ani .Daca alesii nostrii nu sunt de acord cu statul crestin ,caci majoritatea lui este crestina ,atunci sa demisioneze pentru ca nu ne reprezinta interesele.Eu nu sunt decit sincera si e biine in aceste vremuri sa spunem lucrurilor pe nume fara ocolisiri sau cizelari ,care nu folosesc decit necrestinilor care stiu sa fie foarte transanti!

 16. Pingback: CAMPANIA PENTRU MODIFICAREA CONSTITUTIEI IN SPRIJINUL FAMILIEI. Cate semnaturi s-au strans?/ “MAREA MIZA” a “cruciadei” anti-referendum si anti-BOR/ VASILICA DANILET, justitiarul DNA, respinge FAMILIA NORMALA. “Sunt tari in c
 17. Pingback: CAMPANIA PENTRU MODIFICAREA CONSTITUTIEI IN SPRIJINUL FAMILIEI. Cate semnaturi s-au strans?/ “MAREA MIZA” a “cruciadei” anti-referendum si anti-BOR/ VASILICA DANILET, justitiarul DNA, respinge FAMILIA NORMALA, APROBA ZOOFILIA si AD
 18. Pingback: CAMPANIA PENTRU MODIFICAREA CONSTITUTIEI IN SPRIJINUL FAMILIEI. Cate semnaturi s-au strans?/ “MAREA MIZA” a “cruciadei” anti-referendum si anti-BOR/ VASILICA DANILET, justitiarul DNA, respinge FAMILIA NORMALA si aproba ADOPTIILE GA
 19. Pingback: STRATEGIA GRUPARILOR HOMOSEXUALISTE FATA CU SUSTINATORII FAMILIEI: manipulare, stigmatizare si… Ambasade/ Cum va trece proiectul de furcile caudine ale CCR? | Cuvântul Ortodox
 20. Pingback: Sinodul Bisericii Ortodoxe Române SPRIJINA INITIATIVA de revizuire a Constitutiei initiata de COALITIA PENTRU FAMILIE/ Important: ACTIVISTII LGBT VOR CAUTA SA BLOCHEZE INITIATIVA IN PARLAMENT SI LA CURTEA CONSTITUTIONALA. Ce trebuie sa constientizam? | C
 21. Pingback: In groapa cu lei. Reactii din Biserica pe temele momentului (1). Pr. Constantin Sturzu despre “CLERICALIZAREA” subiectului revizuirii CONSTITUTIEI: “Ce urmează dacă nu vrem să tăcem, ne veţi arunca în „temniţa obştească”, ne
 22. Pingback: COALITIA PENTRU FAMILIE a strans 825.000 SEMNATURI (Video). Conferinta Coalitiei – OCULTATA STRATEGIC de o MARILE TRUSTURI MEDIATICE SI TELEVIZIUNI | Cuvântul Ortodox
 23. Pingback: COALITIA PENTRU FAMILIE – PESTE 1 MILION DE SEMNATURI STRANSE. Avertizare: NU SUNT SUFICIENTE! Sunt necesare semnaturi din TOATE JUDETELE tarii/ “INAPOI LA MUNCA, AVETI RATE DE PLATIT!” Adevaratul obstacol in calea protejarii constitutio
 24. Pingback: DISCURS INSTIGATOR LA URA? Un activist gay promoveaza pe Facebook VANDALIZAREA BISERICILOR. “Revolutie fara violenta nu am vazut” | Cuvântul Ortodox
 25. Pingback: NOII BOLSEVICI SUNT PRINTRE NOI! Deputatul Daniel Gheorghe denunta OFENSIVA MARXISMULUI CULTURAL in România, anti-national si anti-crestin, prin noile trupe de ocupatie ideologica, “maestrii hipsterizarii societatii românesti” | Cuvântul Or
 26. Pingback: Ioan Solea, reprezentant al COALITIEI PENTRU FAMILIE, despre REFERENDUM, SOCIETATE CIVILA si AUTISM REPREZENTATIV (Video). Prima etapa a REVIZUIRII CONSTITUTIEI pentru CONSOLIDAREA FAMILIEI s-a incheiat | Cuvântul Ortodox
 27. Pingback: RAZBOIUL CU INVIEREA. Secularismul radical, noua prigoana a crestinilor si REEDUCAREA CONSTIINTELOR. “În nici măcar o jumătate de generaţie, românii chiar Îi întorc spatele lui Hristos, se leapădă jenaţi de propria ţară”/ Pastorala
 28. Pingback: ALIANTA NEOBONJURISTILOR SI A SECURISTILOR. Un val urias de URA FACEBOOK-ista s-a starnit impotriva SEMNATARILOR PRO-FAMILIE. “Prosti”, “ipocriti”, “giboni”, “primitivi”, “trogloditi” – cat
 29. Pingback: MARSUL “DUMNEZEU NU FACE POLITICA” – O MANIPULARE A MILITANTILOR LGBT/ Mars pro-homosexualitate cu LICEENI/ Directorul ASPEN, sustinator al cauzeu GAY/ Liderul MozaiQ refuza sa raspunda la intrebari incomode: AU DREPTUL COPIII SA FIE CRE
 30. Pingback: MARSUL “DUMNEZEU NU FACE POLITICA” – O MANIPULARE A MILITANTILOR LGBT/ Mars pro-homosexualitate cu LICEENI/ Directorul ASPEN, sustinator al cauzei GAY/ Liderul MozaiQ refuza sa raspunda la intrebari incomode: AU DREPTUL COPIII SA FIE CRE
 31. Pingback: O samă de clisee otravite despre demersul si sustinatorii COALITIEI PENTRU FAMILIE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare