TRUMP in ofensiva: retrage trupele americane din Siria, se cearta cu FED-ul si intra in „shutdown” pentru ZIDUL anti-imigratie. Presedintele SUA: NU PUTEM CONTINUA SA FIM JANDARMUL LUMII/ Timmermans, candidatul socialistilor europeni la sefia Comisiei Europene: discurs vehement impotriva nationalismului si pro-imigratie

28-12-2018 9 minute Sublinieri

Presa de peste Ocean și opoziția democrată îl acuză pe președintele SUA că a aruncat țara în haos în pragul Sărbătorilor. Asta pentru că Donald Trump a decis să suspende activitatea administrației federale (așa-numitul ”government shutdown”), din cauza disputei bugetare pentru construirea zidului de la granița cu Mexicul, pentru că Trump a decis brusc retragerea trupelor SUA din Siria și a dus astfel la demisia șefului Pentagonului, James Mattis, pentru că același Trump a criticat dur decizia Federal Reserve de a mări dobânzile și pentru că a sugerat că dorește să-l demită pe șeful sistemului bancar central din SUA, Jerome Powell, fără precedent în istoria SUA.

Pentru presa americană de mainstream, un zid la granița cu Mexicul ar însemna renunțarea la poziția Americii de far al lumii libere. Retragerea din Siria echivalează cu trădarea aliaților din Orientul Mijloociu și, prin extensie, din întreaga lume. Demisia lui James Mattis înseamnă pierderea unuia dintre puținii interlocutori de încredere pentru aliații SUA, unul deschis către multilateralismul propovăduit acum de UE, dar și de China, și un general care respecta alianțele. Cât despre Federal Reserve, presa americană de mainstream și opoziția democrată consideră că este o instituție de neatins, altfel urmând să izbucnească o criză financiara majoră.

Privite din perspectiva taberei pro-Trump, deciziile președintelui nu fac decât să urmeze pas cu pas programul pentru care a fost ales la Casa Albă și să pregătească America pentru o confruntare nu cu Iranul sau Coreea de Nord, ci cu puterea chineză. Mai mult, deciziile lui Trump vin să demonstreze că putem avea de-a face cu unul dintre puținii președinți americani care se luptă să nu fie controlat de statul profund.

Dintre cele trei decizii majore luate de președinte înaintea Crăciunului, de departe disputa deschisă cu Federal Reserve este cea mai importantă. Suspendarea activității administrației federale este un fapt relativ comun, câtă vreme se datoreaza neînțelegerilor bugetare într-un Congres care, aproape întodeauna, are o cameră a puterii și una dominată de opoziție în al doilea mandat al unui președinte (negocierile bugetare din Congres se vor relua, oricum, pe 27 decembrie). Retragerea SUA din Siria presupune aducerea acasă a circa 2.000 de militari, în condițiile în care numarul total prezent pe frontul sirian este neclar, iar, în plus, SUA au in continuare o prezență relativ robustă în Orientul Mijlociu.

Președintele își îndeplinește promisiunile

Bătălaia dintre Donald Trump și sistemul bancar central american este însă ceva mai puțin obișnuit pentru o administrație. Trump îi reproșează presedintelui Fed că a majorat dobânzile, în ciuda avertismentelor sale. Toți analiștii economici sunt de acord cu faptul că această majorare a dobânzilor a scumpit dolarul și astfel i-a pus într-o situație dificilă pe exportatorii americani, exact într-o perioadă în care administrația avea nevoie de exporturi mai puternice, în contextul disputei comerciale cu China. Așa cum procurorii FBI paralizează administrația prin ancheta lor privind imixtiunea Rusiei în alegerile din SUA, la fel Donald Trump s-a considerat sabotat în strategia sa pentru China de această decizie a Fed – oficial o instituție independentă. Încetinirea creșterii economice va afecta, în primul rând, baza electorală a lui Donald Trump, estimează analiștii americani.

Confuzia de Crăciun creată în SUA ține și de faptul că nu există legi scrise în ce privește Federal Reserve. În aceste condiții, posibilitatea ca Trump să-l demita pe Jerome Powell nu poate fi exclusă, dar se va ajunge, mai mult ca sigur, la judecata Curții Supreme. Un asemenea act prezidențial nu a fost înregistrat până acum. Noul șef de cabinet al lui Trump (după demiterea generalului John Kelly), Mick Mulvaney, a declarat pentru ABC că președintele ”își dă seama” că nu-l poate demite pe președintele Fed – o încercare de a calma spiritele si bursa de pe Wall Street.

Trump vs. statul profund

Cei doi ani ai administrației Trump au făcut să se vadă limpede două abordari. Prima este aceea care vede în președintele SUA o marionetă a statului profund american, cu unele abateri față de modelul președintelui docil cu care ne-au obișnuit ultimele administrații. Argumentul central al acestei școli de gândire este că nimeni nu poate ajunge în Biroul Oval de la Casa Albă fără susținerea presei de mainstream, a oficialilor militari și din serviciile secrete americane.

A doua abordare arată că Donald Trump poate face parte din acea categorie de politicieni cu o forță irezistibilă, care reușesc să se impuna în ciuda forțelor coalizate împotriva lor, că Trump oferă o ocazie rarisimă pentru salvarea sistemului tradițional american de guvernare, anterior financiarizării și globalizării. Argumentele în favoarea acestei viziuni sunt oferite de campania mediatică antiprezidențială fără precedent în SUA, dar și de ancheta FBI vizând implicarea Rusiei în alegeri, ancheta care, până la a oferi probe concludente în acest sens, nu face decât să paralizeze acțiunile administrației. Un al doilea argument ține de neimplicarea SUA în nicio mare întreprindere militară în lume sub administrația Trump, fapt cu totul neobișnuit ținând cont de propensiunea către interventionism al SUA în perioada în care Hillary Clinton era secretar de Stat, spre exemplu. Este important de notat că presa anti-Trump nu s-a putut abține să remarce că ”Trump a devenit președinte” în noaptea în care a ordonat atacarea Siriei cu rachete de croazieră (CNN). Avea însă să fie un episod izolat în istoria de doi ani a administrației.

Disputa dintre Trump și Federal Reserve sugerează, din nou, că avem de-a face cu un președinte scăpat de sub controlul statului paralel american. Trump are și alte arme pentru a prelua controlul asupra Fed decât cele amintite. Consiliul de Administrație al Fed are, prin lege, sapte membri, însă acum există doar trei. Trump a nominalizat doi și mai are dreptul de a numi alți doi, moment în care ar deține o majoritate teoretică în fruntea Federal Reserve. Apoi, președintele deține argumentul important că măsurile Fed reduc creșterea economică a SUA. Apoi, ”în momentul redactarii legii care dădea naștere Rezervei Federale, șef al Fed era desemnat secretarul Trezoreriei (ministrul american de Finanțe). Acum ne întoarcem la acele vremuri. Vă place sau nu, Fed este pe cale să fie politizata”, se arată într-o analiză CNBC.

 • ActiveNews: 

Donald Trump, vizită la militarii americani din Irak: „Statele Unite nu pot continua să fie jandarmul lumii”

Donald Trump a declarat, în cadrul vizitei pe care a facut-o a doua zi de Craciun, la soldații americani  staționați în Irak, că  „Statele Unite nu pot continua să fie jandarmul lumii”. Vizita liderului american are loc la câteva zile după ce Trump a decis retragerea americanilor din Siria.

„Este nedrept când această greutate apasă numai asupra noastră, a Statelor Unite”, a adăugat liderul de la Casa Albă. Însoțit de soția sa, Melania, președintele american a aterizat la ora locală 19.16 (16.16 GMT) pe baza aeriană Al-Asad, la circa 160 de kilometri vest de Bagdad, unde a discutat cu soldați și responsabili militari, potrivit unui fotoreporter al agenției France Prese.

„Președintele și Prima Doamnă au plecat spre Irak seara târziu de Crăciun pentru a face o vizită trupelor noastre și comandanților noștri militari ca să le mulțumească pentru angajamentul, succesul și sacrificiul lor și să le ureze Crăciun fericit”,  a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Inițial, Donald Trump trebuia să aibă o întrevedere cu premierul irakian, Adil Abdul-Mahdi, „dar o divergență legată  de organizarea acestei întâlniri a condus la înlocuirea ei cu o discuție telefonică’, în cursul căreia cei doi lideri au abordat în special dosarul sirian, potrivit unui comunicat la guvernului de la Bagdad.

Președintele Donald Trump a semnat Ordinul de retragere a trupelor americane din Siria

ACTUALIZARE 24.12/ 16:00 Pentagonul a anunțat duminică semnarea ordinului de retragere a trupelor americane din Siria, pe care președintele Donald Trump o dorește “lentă și extrem de coordonată” cu Turcia, relatează AFP preluat de agerpres.

O astfel de strategie vizează să evite vidul de putere în regiunile controlate de rebelii kurzi de care ar putea beneficia regimul lui Bashar Al-Assad.

„Decretul pentru Siria a fost semnat”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului fără să ofere mai multe detalii.

ACTUALIZARE 20.12/ 17:00 Donald Trump a apărat joi decizia de a declara victoria împotriva grupării jihadiste Statul Islamic și de a retrage complet trupele americane din Siria, afirmând că îndeplinește o promisiune făcută în campania sa prezidențială, relatează Reuters.

„Retragerea din Siria nu a fost o surpriză. Am făcut campanie ani de zile pentru asta și, acum șase luni, când mi-am dorit foarte mult să fac asta public, am fost de acord ca trupele americane să mai rămână (în Siria). Rusia, Iranul, Siria și alții sunt inamicul local al SI. Noi le facem treaba. Este timpul să venim acasă și să reconstruim”, a scris Trump pe Twitter.

În apărarea deciziei sale de a retrage trupele americane, liderul de la Casa Albă a afirmat totodată că „este timpul ca alții să lupte în cele din urmă’ în Siria.

„Doresc ca Statele Unite să devină Polițistul Orientului Mijlociu, obținând NIMIC, însă sacrificând vieți prețioase și trilioane de dolari protejându-i pe alții care, în aproape toate cazurile, nu apreciază ceea ce noi facem?’, a mai scris Trump pe Twitter.

„Vrem să fim acolo pentru totdeauna? E timpul ca alții să lupte în cele din urmă….”, a scris el.

Știrea inițială

Un mesaj postat pe Twitter de președintele Donald Trump anunță retragerea militarilor americani din Siria. Am învins rețeaua teroristă Stat Islamic în Siria, iar acesta este singurul motiv pentru care eu cred că este necesară prezența în această țară în mandatul meu de președinte”, a scris liderul de la Casa Albă.

„Acum am câștigat, a venit timpul să se întoarcă”, a afirmat liderul de la Casa Albă într-o scurtă înregistrare video postată pe contul său de Twitter. „Băieții noștri, tinerele noastre, oamenii noștri, se întorc toți și se întorc toți acum”, a continuat liderul SUA.

Statele Unite au aproximativ 2.000 de militari în Siria, cei mai mulți fiind implicați în misiuni de antrenare a grupurilor insurgente care luptă împotriva rețelei teroriste Stat Islamic. „Am început să ne aducem acasă trupele americane, pe măsură ce trecem la următoarea fază a acestei campanii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, într-o declarație emisă după ce președintele Donald Trump a scris mesajul pe Twitter.

Nu reiese însă din declarația lui Sanders dacă toți cei aproximativ 2.000 de soldați americani vor reveni în SUA și nici data exactă, notează Reuters. Sanders a sugerat că Statele Unite vor  rămâne totuși angajate într-o anumită măsură.

„Statele Unite și aliații noștri sunt pregătiți să rămână angajați la toate nivelurile pentru a apăra interesele americane ori de câte ori este necesar și vom continua să colaborăm pentru a zdrobi finantarea și sprijinul pentru terorismul terorist radical”, a precizat Sanders. Conform estimărilor, în orașul sirian Hajin încă sunt aproximativ 2.000 de membri ai organizației teroriste Stat Islamic. Un raport al Inspectorului general din cadrul Departamentului american al Apărării estimează că în Siria și Irak încă sunt 30.000 de combatanți ai organizației fundamentaliste sunnite.

Timmermans, a fost numit săptămâna trecută ca următorul președinte al Comisiei Europene. Dacă va fi ales, el promite să zdrobească toate guvernele conservatoare din UE și să facă Europa și Africa un continent comun. Timmermans este astăzi prim- vicepreședinte al Comisiei Europene și are șanse să preia funcția de președinte după Jean-Claude Juncker.

Numit ca candidat al centrului-stânga pentru următorul președinte al Comisiei Europene, Frans Timmermans a anunțat că va zdrobi guvernele conservatoare din Europa, insistând că “continentul care se uneste cu Africa este doar o chestiune de destin”, notează breitbart.

În declarațiile anterioare, Timmermans a spus că Europa nu poate continua să fie un loc al păcii și al libertății decât dacă diversitatea prin migrația de masă este pusă în aplicare pe continent, chiar și în cele mai îndepărtate părți. În discursul său din cadrul Congresului PES, el a precizat recent că Comisia Europeană aflată sub conducerea sa va avea toleranță zero pentru țările care se opun oricărei părți a agendei sale globale progresiste, în special a migrației din lumea a treia.

Democrația, în opinia lui Timmermans, se referă în primul rând la respectarea minorităților. El a promis, de asemenea, că ONG-urile care beneficiază de finanțare externă și de migrație vor avea acces nerestricționat la UE.

El susține că “este fictiv” faptul că Africa este încorporată în Europa și că acestea devin un continent mare în ceea ce privește libera circulație. Răspunderea pentru populația africană, care se așteaptă să se dubleze până la 2,2 miliarde de persoane până în 2050, se bazează atât pe noi în Europa cât și pe africani, a afirmat el.

Timmermans a atacat naționaliștii

Potrivit lui lui, “naționalismul este calea distrugerii”. “Să distrugem Europa, haideți să o distrugem. Și ei cred că din această distrugere, s-ar întoarce o Europă a Națiunilor, puternică din nou. Aceasta este prima viziune. Cred că este autodistructiv “, a mai declarat acesta.

“Și știi de ce sunt încrezător că vom câștiga?” Se întreabă Timmermans: “Pentru că poporul polonez dorește să fie european”, adăugând: “tinerii polonezi care merg pe străzi cu acel steag albastru frumos, cu stele galbene, fac asta pentru că acel drapel reprezintă valori în care cred“.

“Și în Ungaria vom prevala”, a spus el, susținând că în timp ce “sunt vremuri grele” în țară sub Viktor Orbán – a cărui guvern a câștigat o victorie electorală alunecoasă în aprilie – “o majoritate covârșitoare de maghiari spun clar” în Europa, aparțin acelei comunități de valori “.

Răspunzând atacului lui Timmerman asupra guvernului polonez, președintele Comitetului permanent al Consiliului de Miniștri al țării, Jacek Sasin, a atacat pe eurocrat dar şi discursul său: “În loc să se concentreze asupra problemelor-cheie din Europa de azi – cum ar fi stratificarea socială, creșterea economică slabă, imigrația ilegală – birocrații europeni preferă să se ferească de la aceste probleme deoarece nu au nici o idee cum să le rezolve, așa-numitele probleme precum – statul de drept – din Polonia”, a declarat Sasin.

Discursuri politice, editoriale, emisiuni cu somități ale vieții politice, culturale și științfice, parcă toată lumea vrea să ne convingă de faptul că imigrația este o adevărată mană cerească pentru țările de destinație. Chiar și documentarele științifice pun umărul la această propagandă. comparându-i pe migranții musulmani din zilele noastrre cu cei care au construit America. Ce mai contează că America era în acele timpuri slab populată și sălbatică, în vreme de Europa e leagănul civilizației mondiale?

În ciuda propagandei, realitatea se încăpățânează să fie însă alta. Iată, de pildă, ce se întâmplă la Bruxelles, capitala Belgiei și a Uniunii Europene. “La Bruxelles, 90 la sută din asistații sociali sunt de origine străină! Acest oraș este în curs de pauperizare din cauza imigrației! Acest lucru ar trebui să le dea de gândit celor care susțin granițele deschise în timp ce denunță creșterea inegalităților.” Declarațiile făcute de politicianul și scriitorul belgian Alain Destexhe jurnaliștilor francezi de la Le Figaro creionează o situație disperată. După părerea acestui politician liberal, modelul unei societăți multiculturale a eșuat în Belgia. „În raport cu populația sa, Belgia a acceptat mult mai mulți imigranți decât țările vecine, inclusiv Franța. În anii 2000, migrația netă a fost de patru ori mai mare în Belgia decât în Franța sau Germania, cu toate problemele care decurg de aici- lipsa integrării, comunitarismul musulman și dezvoltarea islamismului. Toate aceste probleme au fost negate sau minimalizate…”.

Dincolo de sărăcie, terorism și islamizarea societății, aceste politici pro-imigrație au mai avut, potrivit lui Alain Destexhe, un efect distrugător asupra unității țării. Mai precis, au accentuat prăpastia dintre flamanzi și valoni pe plan politic. ”În nordul țării, Noua Alianță Flamandă și Vlaams Belang (partid apropiat de tezele Marine Le Pen) au monopolizat de mult timp întrebările cu privire la migrație. În sud, presa și partidele politice au fost mai reticente. Ca urmare, nordul țării votează în principal cu dreapta (extrema dreaptă și dreapta naționalistă reprezintă aproape 40% din electorat) în timp ce voturile din sud se duc spre stânga”. Din punct de vedere politic a apărut însă și un al treilea pol de putere, reprezentat de imigranți. „Parlamentul regional din Bruxelles, unde belgienii de origine străină sunt pe punctul de a deveni majoritari, voteaz rezoluții privind Palestina sau musulmanii persecutați în Birmania, dar nu se interesează deloc de situația drepturilor omului în Turcia. În școlile primare publice din Bruxelles, mai mult de 50% dintre copii studiază religia musulmană.” De altfel, capitala Belgiei se îndreaptă cu pași repezi, conform lui Alain Destexhe, spre momentul în care nativii vor deveni o minoritate. „Demografia este o problemă centrală.

Bruxelles a devenit al doilea oraș cel mai cosmopolit din lume, după Dubai, fără a avea bogăția acestuia”.

Alain Destexhe nu este un naționalist, nici nu are vreo simpatie pentru așa-zisa extremă dreapta. Dimpotrivă, a fost primul secretar general al „Medicilor fără frontiere” (o organizație care din punct de vedere ideologic aparținestângii) și a scris nenumărate articole în presa mainstream (The New York Times, The Economist. Le Monde și Le Figaro ) pe teme foarte dragi globaliștilor, precum drepturile omului, asistența umanitară și relațiile internaționale. Numai că realitatea a devenit atât de îngrijorătoare, încât politicianul belgian n-a mai putut să tacă. Avertismentul lui ar trebui să ne dea tuturor de gândit. „Această realitate statistică (creșterea demografică accelerată a imigranților n.r.) a fost ascunsă populației. (…) Elitele și presa, cele care
decid despre ce li se permite belgienilor să vorbească, au fost foarte atente să nu fie dezvăluite statistici care ar putea provoca îngrijorare. (…) Chiar și Eurostat, agenția oficială de statistică a UE, amestecă datele și ideologia.”

În tentativa de a stopa o potențială influență străină de radicalizare asupra locuitorilor săi musulmani, parlamentarii germani au în vedere o nouă „taxă pentru moschee”, menită să pună comunitățile musulmane sub control.

Multe moschei germane sunt sponsorizate și controlate de-facto din afară. Acum, câțiva parlamentari germani au venit cu ideea de a soluționa ceea ce ei considerăa fi „o problemă” din ce în ce mai deranjantă pentru Berlin în ultimii ani.

Propunerea deputaților implică introducerea unei taxe speciale care trebuie plătită de toți practicanții musulmani din Germania, bani care ulterior ar urma să fie redistribuiți de stat către toate instituțiile religioase islamice înregistrate oficial.

O taxă similară există deja în Germania și în alte țări europene pentru creștinii catolici și evanghelici.

Inițiativa urmărește să sprijine „islamul în Germania să se elibereze de influența statelor străine și să aibă o orientare mai puternică pe plan intern”, a declarat Thorsten Frei,  lider al Uniunii Democrate Creștine (CDU), partidul cancelarului Angelei Merkel, numind taxa propusă „un pas important în această direcție”.

In timp ce PUTIN vorbeste despre atacuri nucleare care vor martiriza rusii si vor duce la distrugerea agresorului, TRUMP anunta RETRAGEREA SUA din tratatul nuclear incheiat cu RUSIA

Reactii viscerale ale propagandei DEEP STATE-ului globalizat fata de summitul TRUMP – PUTIN. Isi reseteaza America prioritatile geopolitice?

TRUMP anunta ruperea ACORDULUI NUCLEAR cu IRANUL/ In Israel e ALERTA MILITARA si se mobilizeaza rezervistii/ O decizie care va duce la NOUA ORDINE MONDIALA?

DECIZIE BULVERSANTA A PRESEDINTELUI TRUMP. SUA recunoaste IERUSALIMUL drept capitala a ISRAELULUI/ Hamas: Trump a deschis portile iadului/ Lideri crestini, printre care si patriarhul ortodox al Ierusalimului: decizia poate avea CONSECINTE INFRICOSATOARE

JUNCKER, TIMMERMANS, ȘANTAJUL “STATULUI PARALEL” EUROCRAT, LEGILE JUSTIȚIEI și posibilul JOC DUBLU AL LUI IOHANNIS (cu VIDEO și FOTO)

ATENTAT GROSIER LA SUVERANITATEA NATIONALA. Diktat european prin Rezolutia PE si Raportul MCV care ataca „legile justitiei” in complet dispret fata de deciziile CCR, ale Parlamentului României si realitatii/ IOHANNIS reuseste o premieră absolută în UE: declara România „TOTAL NEPREGATITA” pentru sefia Consiliului UE

SABOTAREA REFERENDUMULUI -#NEXT LEVEL. Cronica unei contestări anunțate. DIVERSIUNEA FRAUDELOR ANTICIPATE si SCANDALURILE DIN ZILELE VOTULUI – ULTIMUL ASALT, si cel mai agresiv, pentru a incerca descurajarea si invalidarea votului. “Zgomotul va deveni asurzitor – așadar, trageți aer în piept, puneți-vă dopurile în urechi și MERGEȚI LA VOT!”. SA FIM PREGATITI!


Categorii

1. DIVERSE, America, Irak, Siria, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

128 Commentarii la “TRUMP in ofensiva: retrage trupele americane din Siria, se cearta cu FED-ul si intra in „shutdown” pentru ZIDUL anti-imigratie. Presedintele SUA: NU PUTEM CONTINUA SA FIM JANDARMUL LUMII/ Timmermans, candidatul socialistilor europeni la sefia Comisiei Europene: discurs vehement impotriva nationalismului si pro-imigratie

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 4 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. “e veche treaba. Este aceeasi incercare de a innobila afacerea asta, doar ca acum e politica de stat implementata inca de pe scaunelele gradinitei, nu incercare individuala de a ambala frumos ceva indoielnic, astfel incat numarul lor fireste ca a crescut exponential. Insa, daca si cand Domnul vrea, ii poate intoarce pe multi.”

  Intocmai.
  Iar daca noi facem dupa porunca de la Efeseni 5, 11, adica faptele intunericului “mai degraba osanditi-le pe fata”, atunci acest progres spre gheena si spre spitalul de nebuni planetar se va mai incetini…..

  ““Aproximativ 40% dintre femeile victime ale traficului de persoane în Marea Britanie sunt de origine romînă, potrivit raportului Global Sex Trade privind exploatarea sexuală organizată.”
  Procentul striga si vorbeste de la sine. Suntem jos de tot.”

  Da… Am tot incercat sa le spun oamenilor despre acest lucru, dar nu prea intereseaza pe nimeni, pentru ca e prea inconfortabil sa-i pese omului. Si nici nu constientizeaza ca fiecare om, oricat de mic, poate face lucru mare cand slujeste Mantuitorului nostru Hristos Iisus.

 2. @Ileana
  Sigur ca bietele femei somau in zonele cu multe manastiri, ca nu era cerere pentru serviciile oferite de ele.

  “Si mai intreaba-te cine sunt consumatorii care tin fenomenul in viata: barbati sau femei?

  “Oferta” a luat-o cu mult inaintea cererii romanilor, de asta au fost nevoite bietele suflete inocente, ignorate de societatea patriarhala retrograda din Romania, sa plece in lumea larga, in cautarea unor barbati care sa le aprecieze talentele la adevarata valoare…

 3. nimeni,
  inocente sau nu, unele poate impatimite rau de tot, acele suflete au fost rascumparate cu nepretuitul Sange al Fiului lui Dumnezeu. Ele sunt surorile sau fiicele noastre si ar trebui sa plangem de mila lor. Nu va fac cinste astfel de afirmatii.
  Cel ce sta (sau i se pare ca sta) bine, sa ia aminte la sine sa nu cada cumva!

 4. @cititor
  Este deja prea multa ipocrizie si fariseism in randul “plangaciosilor” pentru care adevarul este prea amar pentru a fi acceptat si rostit, iar faptul ca aceste femei nu au gasit de cuviinta sa se chinuie, ca multe altele, pentru un salariu modest, ci au ales sa se prostitueze pentru multi bani, nu le face de plans, ci de dispretuit. Moralitatea nu va veni niciodata daca nu acceptam ca adevarul trebuie spus clar si raspicat, sa terminam odata cu fatarnicia care ne-a adus unde suntem!

  Sfântul Ioan Gură de Aur: “Femeia să nu aibă nimic mai de preţ decât bărbatul ei, iar bărbatul să nu aibă nimic mai de dorit decăt femeia sa. înţelegerea dintre femeie si bărbat ţine viaţa noastră, a tuturor. Ea ţine lumeat oată. După cum dacă se clatină temeliile se dărâmă toată casa, tot aşa, dacă se răvăşesc căsniciile, se strică toată viaţa noastră. Să-ţi explic. Lumea e făcută din cetăţi; cetăţile din case; casele din bărbaţi şi din femei. Dacă intră ceartă între bărbat şi femeie, a intrat cearta în case; iar dacă sunt tulburate casele, atunci se tulbură şi cetăţile; iar dacă cetăţile sunt frământate, atunci, neapărat, întreaga lume e plină de tulburare, de război şi de ceartă. De aceea. Dumnezeu are multă grijă de bunăstarea căsniciilor; de aceea, nu-i lasă pe bărbaţi să-şi părăsească femeile “decât numai pentru pricină de desfrânare.”

  https://www.aparatorul.md/sfantul-ioan-gura-de-aur-femeia-sa-nu-aiba-nimic-mai-de-pret-decat-barbatul-ei-iar-barbatul-sa-nu-aiba-nimic-mai-de-dorit-decat-femeia-sa/

 5. @nimeni
  Prietene, mi se pare mie sau chiar “te-ai dat în stambă” ??? @cititor are perfectă dreptate, “acele suflete au fost rascumparate cu nepretuitul Sange al Fiului lui Dumnezeu.” Nu știu dacă poți înțelege ceea ce a scris el, dar cred că tare ar fi bine să fii mai cu luare aminte. Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut. Ai înțeles, pe nimeni ? În aceste zile grele, sărmanele femei sunt vânate de către slugile lui Aghiuță, slugi cu chip de om și cu apucături de fiare, fie bărbați fie femei. Anturajul, educația deficitară (inclusiv la școală), televizorul, internetul, show-urile, moda, alcoolul, drogurile, starea critică a economiei, feminismul, fac o mulțime de victime (și) printre femei. Este foarte grav !!! Dați-mi o sută de mame bune și voi schimba fața țării, spunea cândva un mare om de stat. Tocmai de aceea lupta împotriva femeilor este foarte aprigă. Să ne rugăm și pentru ele, așa încât harul Lui Dumnezeu să ne lumineze pe toți cei care vrem să-L urmăm pe Domnul și să dăruiască mame bune copiilor acestui neam. Amin și Doamne ajută tuturor !!!

 6. @nimeni

  Fenomenul este intretinut, este sistemic si la nivel de flagel, data fiind latura-i lucrativa. Asta era ideea. Avand in vedere la ce informatii sunt expusi inca de mici romanii, nu e de mirare. Este subcultura Pretty woman, 50 cent cu P.I.M.P. si alte mizerii du-se azi la extrem. In primul rand n-au fost educati parintii, ca sa ai pretentii de la copii. Multe din aceste persoane vulnerabile, daca aveau un strop de educatie in plus, poate nu erau deviate pe aceasta cale. Unde vezi tu placere, alti ochi vad durere.

  I-ar daca te-au suparat femeile, iarta-le. Are Parintele Savatie Bastovoi o carte frumoasa despre un sfant, un cleric indracit si o prostituata cu suflet mare, daca tin bine minte.

  https://citesc.blog/2014/05/15/nebunul-de-savatie-bastovoi-recenzie/

 7. @Romil
  Nu caut aprecierea sau aprobarea ciuva, si fiecare are dreptul la a-si manifesta opinia atata vreme cat nu-si ataca interlocutorul, din lipsa de argumente. Partea pe care se pare ca nu o observati este ca “acele suflete au fost rascumparate cu nepretuitul Sange al Fiului lui Dumnezeu” sunt un “modele de succes” pentru multe alte femei care sunt ispitite sa le urmeze exemplul si sunt cauza de ispita si cadere pentru multi barbati. Asa ca prietene, ia-o mai usor cu victimizarea lupilor/lupoaicelor in blana de oaie, ca asta a devenit o chestiune prea comuna si deranjanta zilele astea.
  Inca ceva pentru cultura ta si a altor cititori: lupanar (adica bordel) vine de la lupa (lupoaica) ca asa erau numite prostituatele de romani, pentru un motiv care se pare ca le scapa unor crestini de azi…

 8. nimeni,
  Stiti dumneavoastra cata fatarnicie si/sau fariseism are cineva? Stiti cata durere sufleteasca le poate provoca unora acest adevar amar de care vorbim?
  Sunteti sigur ca acele femei nefericite sunt pline de bani? Sunteti sigur ca nu ar vrea si ele sa fie respectate si iubite? Aveti cumva pentru ele aceeasi dragoste parinteasca pe care af fi avut-o Sf. Ioan Gura de Aur?

  Romil,
  Multumesc pentru sustinere!
  Ca si dvs si eu cred ca in parte ele sunt niste victime.

 9. @nimeni
  Fiecare dintre noi este liber (din darul Lui Dumnezeu) să creadă ce vrea, să facă ce vrea, dar cu siguranță va suporta și consecințele credinței și a faptelor sale. Mă așteptam de la frăția ta la mai multă compasiune, pentru că în locul lor ar fi putut fi o soră a noastră sau chiar mama, Doamne ferește (Vezi viața Sfântului Mare Mucenic Fanurie). Ce ne împiedică să ne rugăm și pentru acele suflete aflate pe căi greșite ???

  @cititor
  Adevărul este că frăția ta ai dreptate, așa este, Domnul a suferit inclusiv pentru acele sărmane suflete, asta nu o poate contesta chiar nimeni (nici la propriu nici la figurat). Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 10. @Romil & @cititor
  Mai jos este povestea Ederei, pentru care puteti sa incercati sa va rugati, ca eu nu pot!
  De remarcat ca asemeni multor alte fete care au luat-o pe cai spurcate, a crescut fara tata, iar mama adoptiva, desi a facut multe sacrificii si a tot incercat cu duhul blandetii, nu a putut face nimic!

  Povestea Ederei, o tânără din Galaţi care în vara anului trecut a împlinit 18 ani, se înscrie în două registre: unul trist, al unui copil abandonat în maternitate, dar care a avut şansa de a fi înfiat de nişte oameni sufletişti, şi unul desprins din filmele de groază: fata a apucat-o pe căi greşite din şcoala generală, iar mama adoptivă nu a mai putut-o aduce pe drumul cel bun.

  “Am găsit-o în maternitate, abandonată, când avea două săptămâni. Eu şi soţul meu aveam deja o fiică mare, de 23 de ani, şi ne-am gândit să o înfiem. De la doi ani, am crescut-o singură, pentru că soţul meu a murit, şi până la 12 ani nu am avut probleme cu ea. Mergea la Şcoala 2, în Ţiglina, învăţa bine, asculta. Făceam totul împreună. Găteam, făceam piaţa, mergeam la plimbare. Am vorbit cu ea foarte deschis despre toate”, povesteşte Maria Butuc (63 ani), mama adoptivă a Ederei.

  Apropierea adolescenţei a coincis însă pentru fetiţă cu o schimbarea drastică a destinului. Un anturaj dubios de care s-a apropiat a smuls-o de la calea învăţăturii. Absenteism, droguri şi bătăi pentru fată, chinuri groaznice pentru mama care se obişnuise să bată la uşa poliţiei cerând ajutor ca să îşi aducă copila acasă.

  “A cunoscut fete fugite de la centrul de minori şi nu mai reuşeam să mă ţin după ea. Nu puteam să-i fac un program, începuse să lipsească de la şcoală, trebuia să plec de la serviciu să mă duc după ea, să o caut. Pe măsură ce treceau anii, era tot mai rău. Nu a vrut nici să termine liceul. Ani de zile m-am chinuit să o aduc pe calea cea dreaptă. Tot la poliţie am cerut ajutor, că nu am fraţi, nu am părinţi, fata cea mare are familia ei. A venit şi a discutat cu ea de atâtea ori. Pleca de acasă, anunţam la poliţie. Am găsit-o şi eu, au găsit-o şi ei. Acasă stătea o zi, două, apoi fugea iar”, continua Maria Butuc.

  Drama a cunoscut punctul culminat când Edera avea 15 ani. Într-o zi a bătut la uşa mamei ei. Era însărcinată şi nu doar atât. “Am dus-o la spital şi aşa am aflat că era însărcinată în şase luni. Avea şi sifilis. M-am chinuit mult să o ţin trei luni, să mă asigur că naşte şi copilul va fi bine şi nu îl abandonează pe undeva.”

  La fel ca şi pe Edera, nu s-a îndurat să o lase în grija statului, unde a şi ajuns vreme de cinci luni, pentru că tânăra mămică a plecat iar în lume. A renunţat şi la serviciu, ca să aibă grijă de micuţă. Copila cu chip de înger, care în fiecare seară stă la fereastră şi îşi cheamă mama, nu a fost o ancoră destul de puternică pentru a o face pe cea care i-a dat viaţă să revină. De şase luni, nu se mai ştie nimic de ea, Maria Butuc bănuind că a fost scoasă din ţară şi exploatată sexual.
  https://www.viata-libera.ro/eveniment/63721-galati-viata-libera-cotidian-iuliana-edera-butuc-prostitutie-droguri-disparitie

 11. nimeni,
  cum sa nu va puteti ruga pentru aceasta tanara?
  Daca aveti un pic de compasiune pentru mama adoptiva si pentru nepotica ei, nu e greu. De dragul acelora, puteti sa-L rugati pe Dumnezeu sa o scoata pe Edera din mocirla in care se zbate (poate dvs ati zice “se complace”).
  Ganditi-va, daca o mama adoptiva sufera atat, cat sufera Maica Domnului?
  Este posibil ca tanara sa se fi nascut din parinti alcoolici, drogati, etc. si pentru ea asta a fost un mare minus.
  Priviti lucrurile si din perspectiva duhovniceasca: Dumnezeu vrea sa o rasplateasca in Imparatia Sa pe mama adoptiva, iar noua ne da ocazia sa ne aratam compatimirea. Nu ratati ocazia!
  Un sfat, si cu asta am terminat: nu mai dispretuiti pe nimeni (ati zis ieri ca aceste fete nu merita sa fie deplanse ci dispretuite). Hristos a iubit, S-a intristat, a dojenit, de cateva ori S-a maniat, dar de dispretuit nu a dispretuit pe nimeni, niciodata. Nu spun eu asta, a spus-o parintele Nicolae Steinhardt.
  Domnul sa va dea gandul cel bun, si pe mine sa ma ierte!

 12. Cititor
  Omu nu poate . A zis el ca nu poate . E cinstit, zicand ca e rece . Nu il cunoatem . Doar ca posteaza in nestire sau in stire .. 🙂 Nu ne cunoastem. E greu sa faca cineva calea de la urechi la inima, darmite de la scris …
  Rugati va dumneavoastra pentru el , rugati va sa poata sa se roage pentru aproapele sau.

  Da , sunt drame . Dureri . Nu degeaba suntem in lume , in valea plangerii. Dumnezeu si din rele scoate ceva bun . Daca sta vreun frate sau sora mai drept, pentru aproapele sau ..

 13. Eu am întâlnit un caz din asta.
  Fata a picat in plasa proxenetului, a plecat cu el in Spania crezând ca pleacă amândoi să-și facă un rost.
  Însă in Spania aterizat direct in bordel unde a trebuit să “presteze”.
  Cumva s-a aflat acasă și știu că la un moment dat ea a postat pe FB o imagine cu o fetiță speriată aflată in calea unui furtuni amenințătoare. Cineva a văzut imaginea, i-a răspuns cu altă imagine in care scria: “God will fight for you” și apoi a pus-o la rugăciune la un preot bătrân, născut in primul război, care a luptat in al doilea si a făcut apoi pușcărie pentru credință.
  Proxenetul a intrat pe mâna poliției, fata a scăpat, acum e măritată, așteaptă copil și toate par cum trebuie. Persoana respectivă mi-a mai spus ca doar se roagă când e în prezența preotului. Crede ca îi citește gândurile. Odată a zis sa-l testeze si a spus in gând “Bunicule, zi-mi ceva” ..a încremenit cand preotul i-a răspuns cu glas tare: “Să-ți zic de bine sau de rău?”.
  Altădată (tot persoana de mai sus) a ajutat o bețivă care căzuse în fața bisericii și se lovise la cap. A ridicat-o până i s-a deplasat o vertebră. Creștinii ieșiți din biserica au ocolit prudent grupul statuar format din șmecheraș si bețiva sângerândă. Mai târziu, cand a ajuns la bunicuț, acesta i-a povestit de cineva care a ridicat pe altcineva si cum a pățit ceva la coloana.
  Eu cred ca puștiu e intr-o ureche.

  https://m.crestinortodox.ro/sfinti/viata-sfintei-maria-prostituata-nepoata-pustnicului-avraam-155648.html

 14. @nimeni

  Cititor si Romil sunt arhieleganti, dand glas unei simfonii a gandurilor bune. Fiind mai neputincioasa, mie mi s-a parut ca tu incerci sa construiesti o noua interpretare a hitului Cucu si pupaza.

 15. @nimeni
  “Mai jos este povestea Ederei, pentru care puteti sa incercati sa va rugati, ca eu nu pot!
  De remarcat ca asemeni multor alte fete care au luat-o pe cai spurcate, a crescut fara tata, iar mama adoptiva, desi a facut multe sacrificii si a tot incercat cu duhul blandetii, nu a putut face nimic.”
  Și totuși, dragul meu “nimeni”, dacă ai fi în locul Ederei (strict în locul ei), crezi că te-ai simți bine ? Eu personal nu m-aș simți bine cu siguranță. Tocmai pentru că s-a rugat cineva pentru mine, atunci când eram în rătăcire, pot să scriu acum aceste rânduri. Doamne, ai milă de biata fată !!! Măcar atât poți spune, suspinând pentru ea.Iar Bunul Dumnezeu va lua în considerare durerea unui frate pentru sora lui.
  @cititor
  Subscriu din toată inima !!! Doar cel (cei) cu inimă bună va (vor) moșteni Împărăția Cerurilor și chiar mă rog să îi “dea gândul cel bun” Domnul, pentru ca și “nimeni” împreună cu Edera să moștenească Împărăția Cerurilor, pe care să dea Domnul să o dobândim și noi toți. Amin și Doamne ajută tuturor !!!

 16. @nimeni
  https://cyd.ro/marturia-rusoaicei-claudia-vasilievna-care-s-a-intors-din-lumea-cealalta/

  Dacă această femeie a fost înviată din morți pentru că tatăl ei s-a rugat pentru ea, de ce n-ar învia Domnul și sufletul Ederei și/sau a altor femei care au rătăcit de la calea dreptcredințe ? Sfântul Siluan Atonitul i-a atras atenția cuiva, care spunea că păcătoșii merită să ardă în iad, că la Bunul Dumnezeu nu este așa, și că mila Domnului nu suferă așa ceva, ci până în ultima clipă a vieții omului i se oferă posibilitatea de a lua hotărârea cea bună (ca tâlharului din dreapta Crucii Mântuitorului). Și mai este ceva, deloc de neglijat, cel care se roagă pentru altul, inclusiv pentru vrăjmașii săi, devine mai bun și se aseamănă cu Domnul și va moșteni Împărăția Cerurilor. Deci va fi automat beneficiarul direct al propriilor sale rugăciuni pentru ceilalți. Deci ??? Bunul Dumnezeu să ne lumineze pe toți cei care vrem să Îi urmăm Domnului pe Cale !!!

 17. Petru,
  mi-ati amintit de cuvintele sf. Apostol Pavel care zice ca unii pot fi hraniti cu hrana tare, altii cu lapte. Eu cred ca ” nimeni” este dintre cei care de curand L-au cunoscut pe Domnul si are o ravna mai, mai…intelegeti dumneavoastra. Asa cum se intampla adesea la incepatori. Aveti dreptate, este musai sa ne rugam unii pentru altii, indiferent unde suntem pe Cale.
  M-as bucura sa stiu ca ma pomeniti in rugaciunile dvs.

 18. forrest,
  foarte interesant! Extraordinar cum lucreaza Dumnezeu in lume, prin oamenii Sai.

  Ileana,
  sunteti foarte draguta! Insanatosire grabnica va doresc!

  Romil,
  de cartea asta m-am folosit si eu mult odinioara. Foarte binevenita aceasta aducere aminte a dvs. Sper sa fie de folos la cati mai multi dintre noi.

 19. @Romil
  “Și mai este ceva, deloc de neglijat, cel care se roagă pentru altul, inclusiv pentru vrăjmașii săi, devine mai bun și se aseamănă cu Domnul și va moșteni Împărăția Cerurilor. Deci va fi automat beneficiarul direct al propriilor sale rugăciuni pentru ceilalți.”

  Cred ca asta ca este cel mai important lucru, pentru ca rareori se schimba firea oamenilor, dar cultivand un gand bun pentru altii ne schimbam propriile ganduri si ne vindecam pe noi insine. Iar daca ne vindecam pe noi insine vom putea vindeca pe altii. In acest sens am citit, cu mai multi ani in urma, marturia urmatoare.

  În urmă cu două decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea științifică cu ceea ce am putea numi, pe bună dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta în acel moment cu probleme deosebit de grave în secția bolnavilor psihici care comiseseră crime abominabile. Violența acestora era atât de mare încât, deși purtau cătușe la mâini și la picioare, personalul medical se simțea serios amenințat de aceștia, iar cei mai mulți psihologi clinicieni obișnuiau să–și dea demisia după aproximativ o lună de lucru cu acest gen de pacienți.

  În ciuda avertismentelor colegilor bine intenționați, care încercau să-l convingă să nu lucreze într-un astfel de loc, fiindcă asta echivala cu o sinucidere în plan profesional, Dr. Ihaleakala Hew Len a acceptat totuși postul. Și atunci au început să apară miracole. După numai câteva luni, s-a dovedit că, în cazul multora dintre acești pacienti, nu mai era nevoie de cătușe. Dozele medicației au scăzut simțitor la majoritatea pacienților și chiar s-au sistat în cazul unora. După patru ani, pavilionul a trebuit să fie închis din lipsă de.. pacienți violenți.

  Partea cea mai interesantă este că, în acești patru ani, Dr. Len nu a vorbit cu nici unul dintre temuții săi pacienți. Mai mult, nici măcar nu i-a văzut! Cerințele sale la ocuparea postului de psiholog clinician au fost de a i se oferi un birou și acces la dosarele criminalilor spitalizați.

  “Tot ce a trebuit să fac a fost să lucrez cu propria mea persoană” a declarat ulterior Dr. Len. “Dacă vrei să vindeci pe cineva, inclusiv pe un criminal bolnav psihic, o poți face vindecându-te pe tine.”
  https://www.hooponopono.ro/terapia-iertarii/

 20. Multumesc tuturor pentru sfaturi, dar mai ales pentru gandurile bune.
  Totusi, am si eu un sfat: nu va amagiti ca sunteti mai buni pentru ca va rugati pentru altii.

  De ce drumul spre iad este pavat cu bune intenţii? Cum explică preoţii şi psihologii această expresie şi ce sfaturi ne dau
  https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/de-drumul-iad-pavat-bune-intentiii-explica-preotii-psihologii-expresie-sfaturi-dau-1_569f50b137115986c6b56da6/index.html

 21. Cititor
  Eu am nevoie de rugăciunile dv. Sunt cu aripile prin noroi .

  Nimeni
  Interesant miracol . Mai pe scurt cum a zis sf Tadei – cum iti sunt gândurile , așa si viața ( este o carte , pe care v-o recomand , alături de cartea Kalist Monahul , dacă nu le-ați citit , va rog sa o faceți in timpul dv ) . Sau porunca Domnului – nu judecați , si nu veți fi judecați . De nu va veți întoarce sa fiți precum pruncii , nu veți intra in Împărăția Cerului . Si altele care se regăsesc in aceasta prezentare de către dv . Dar . Dar in centrul lumii in câte ne învârtim trebuie sa fie IIsus . Mântuirea de gândurile sălbatice , ispitele lumii acesteia . Reazemul la vreme de ispita : Tata iartă păcatele mele , ajuta ma . Si lucru minunat , e ca dacă ceri cu credinta , El , lupta pentu noi cu gândurile negative ( in cartea dv ) ,dar de fapt is demonii .
  Răutate veche si fără odihna .

  Va doresc tuturor sa va rugați unii pt alți . Așa ne arătam ca suntem fii ai celui Preaînalt .

 22. Petru
  Asa sa fie, cum ziceti dvs. Pentru ca toti suntem neputinciosi. Nu cred ca este cineva atat de nesabuit incat sa spuna ca nu are nevoie de rugaciunea celorlalti sau de un sfat.

 23. @nimeni

  Sper ca nu te-ai suparat pe mine. Imi cer iertare, daca am fost prea dura.

  @Petru

  Doamne ajuta sa iesiti din impas!

  @Cititor&Co de rugatori

  Se pare ca am trecut de un moment de mare cumpana. Multumesc pentru sprijin.

 24. @nimeni
  “Cred ca asta ca este cel mai important lucru, pentru ca rareori se schimba firea oamenilor, dar cultivand un gand bun pentru altii ne schimbam propriile ganduri si ne vindecam pe noi insine. Iar daca ne vindecam pe noi insine vom putea vindeca pe altii. In acest sens am citit, cu mai multi ani in urma, marturia urmatoare.”
  Frățioare, tocmai aici este problema ta :”cultivând un gând bun pentru alții …ne vindecăm pe noi înșine. Iar dacă ne vindecăm pe noi înșine vom putea vindeca pe alții.”
  Sfinții Părinți ne atenționează și ne învață într-adevăr să “punem gândul cel bun” și “să punem început bun vieții noastre” în sensul de “dai voință iei putere”. Adică atunci când te străduiești să gândești mereu de bine (“dai voință” în acest scop) vei vedea că nu este ușor, ba chiar este imposibil (spune părintele Rafail Noica) să te rogi pentru vrăjmașii tăi, care uneori zilnic îți fac nedreptăți sau te torturează (vezi spre exemplu “Mărturisiri din mlaștina disperării” a Fericitului mărturisitor Dumitru Bordeianu, despre suferințele studenților deținuți politic în temnița de la Pitești din anii ’50) și atunci trebuie neapărat să te rogi Celui Care a biruit moartea și pe diavol ca să “iei putere”(să primești putere de la El). Și, într-adevăr va primi ajutor și putere de la Domnul Iisus Hristos cel care s-a rugat Lui, dar nu mai înainte de a se smeri și a-și recunoaște neputințele, căci :”Fără Mine nu puteți face nimic.” Nu există niciun alt izvor al binelui, căci “…doar Dumnezeu este Bun.” Prin urmare nu noi ne vindecăm pe noi înșine, ci Domnul Iisus Hristos prin Duhul Sfânt ne vindecă (așa cum le-a spus ucenicilor Săi să nu se depărteze de Ierusalim până când nu le va trimite pe Mângâietorul, așa nici noi nu trebuie să ne îndepărtăm de Sfânta Biserică al Cărei Cap este Însuși Domnul Iisus Hristos, Biserica fiind spitalul duhovnicesc unde fiecare fiu al ei, fiecare creștin primește vindecare prin intermediul Sfintelor Taine prin care Duhul Sfânt se pogoară în fiecare din noi în măsura în care noi facem pocăință și Îi facem loc în inima noastră (“căci din inima omului ies și cele bune și cele rele”).
  Abia după ce va fi dobândit Darul Sfântului Duh, acel om “va putea vindeca pe alții” în Numele Domnului Iisus Hristos.
  Deci nu noi ne putem vindeca singuri pe noi înșine și cu atât mai puțin pe alții. Mișcarea “ho’oponopono” observ că duce la mândrie (“dacă ne vom putea vindeca pe noi înșine vom putea vindeca pe alții”), iar după asemenea roade, n-am niciun motiv să o iau în serios, știind că deseori “diavolul se preface în înger de lumină”. La fel se întâmplă și în yoga, zen, budism, taoism și alte credințe ezoterice.
  Este posibil ca doctorul Len, care s-a rugat pentru deținuții violenți să fi fost sincer în demersul său, să nu fi auzit în viața lui de dreaptacredință și Domnul, Care îi judecă în alt mod pe cei “care din fire fac ale legii”, să fi aplicat alte criterii în acest caz. Asta nu înseamnă că noi, cei cărora Domnul ne-a făcut cinstea de a ne naște creștini ortodocși într-o țară predominant ortodoxă să renunțăm la această cinste și să ne trădăm Împăratul.
  Cât despre oficina neocomunistă “Adevărul” (care “Adevăr” ???), articolul la care face referire linkul) este un amestec de adevăr și minciună, așa cum este toată publicația. Cel mai periculos lucru este tocmai acest amestec (chiar dacă ar fi 99% adevărat din cele scrise,ajunge 1% minciună, ca toate bunele intenții ale cititorului acestui “Adevărul” să-l conducă la…iad).
  Pot să fiu de acord cu a lectura și articole din publicația amintită și din altele de acest fel, sub rezerva că studiez mișcarea “inamicului, fiind deci în cunoștință de cauză, așa cum făcea vrednicul de pomenire părinte Constantin Galeriu, care mergea (și) la lansări de carte la sectari, la neoprotestanți, tocmai pentru a afla ce se spune în noile publicații și a le putea combate învățătura eretică. Dar, pentru că nu sunt la măsura părintelui, prefer să stau în banca mea.

  @cititor
  “Nu cred ca este cineva atat de nesabuit incat sa spuna ca nu are nevoie de rugaciunea celorlalti sau de un sfat.”
  Cu adevărat nesăbuință poate fi numită atitudinea cuiva care ar putea susține “că nu are nevoie de rugăciunea celorlalți”, când însuși Sfântul Apostol Pavel spunea “…și din care nădăjduim că ne va mai scăpa (Domnul), ajutându-ne și voi (fraților), cu rugăciunea voastră pentru noi.”
  Bunul Dumnezeu să ne lumineze și să ne întărească pe toți !!! Să ne rugăm să ne dea Domnul “credința și răbdarea sfinților”, așa cum ne-a îndemnat ÎPS Neofit (pe care să-l țină Domnul “drept, sănătos, cinstit, îndelungat în zile, drept învățând cuvântul Adevărului Său”), cu care frații admini, ca o gazdă bună și primitoare, ne-au făcut cunoștință. Amin !!! Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 25. @Romil
  “Frățioare, tocmai aici este problema ta :”cultivând un gând bun pentru alții …ne vindecăm pe noi înșine. Iar dacă ne vindecăm pe noi înșine vom putea vindeca pe alții.”

  Eu obisnuiesc sa dau sfaturi dupa ce am verificat prin propria experienta, asa ca stiu unde este problema mea si ar fi bine ca fiecare sa constientizeze unde este problema lui. Gandurile oamenilor si si interactiunile dintre ei nu ar trebui sa fie dupa principiul “ce-mi doresti tu mie aia iti doresc si tie”, ci dupa principiul “ce-mi doresc mie aia iti doresc si tie”. Cand incepi sa ceri lui Dumnezeu sa vindece la ceilalti problemele si lipsurile pe care le observi la tine, cand te rogi pentru ca toti sa primeasca ce-ti doresti tu, cu constiinta ca si tu faci parte dintre cei pentru care te rogi vei observa denadata efecte pozitive asupra ta. Asta este sfatul meu de doi bani si te invit sa-l verifici in practica.

 26. @nimeni
  “Cand incepi sa ceri lui Dumnezeu sa vindece la ceilalti problemele si lipsurile pe care le observi la tine, cand te rogi pentru ca toti sa primeasca ce-ti doresti tu, cu constiinta ca si tu faci parte dintre cei pentru care te rogi vei observa denadata efecte pozitive asupra ta.”
  Iartă-mă, dar atunci cum “devine” treaba ? Lipsurile care le observi la sărmanele femei rătăcite nu le vezi la tine însuți ? Păi, poate că ar trebui să fii cu luare aminte, cum spunea și fratele @cititor, citând Sfânta Scriptură, “cel căruia i se pare că stă să ia aminte să nu cadă”. Sfinții Părinți așa cugetau, “astăzi a căzut fratele (sora), mâine pot să cad eu dacă îl judec, Doamne ai milă de noi toți și ajută pe fratele (sora) să se îndrepte.”
  În sfârșit, “vorba lungă(-i) sărăcia omului”, Bunul Dumnezeu să ne lumineze pe toți. Am încercat, după umila mea putere, să iau apărarea ființelor create de Dumnezeu, dar care s-au rătăcit temporar, pentru că și eu am rătăcit destul timp și nu pot să le condamn știind prin ce am trecut eu, m-ai ales că revenirea mea s-a datorat rugăciunilor mamei (Bunul Dumnezeu să o ierte !) și surorilor mele.
  Pe de altă parte, ceilalți pot avea alte lipsuri decât am eu, așa încât mă rog Domnului pentru ca să-i lumineze și să-i povățuiască la Calea mântuirii cum știe el (Atotștiutorul), nu cum știu eu :”facă-se voia Ta, precum în Cer, așa și pe pământ.” Iartă-mă și Bunul Dumnezeu te ierte !!!

 27. @Romil
  Eu consider ca este mai corect si mai sincer sa te rogi pentru tine rugandu-te pentru toti, cum am spus. Fiecare si le stie pe ale lui si este periculos sa-si imagineze care sunt motivatiile ascunse ale altora, pentru ca se poate insela foarte rau. Nu am ajuns la masura la care sa cunoastem gandurile altora, dar ni le cunoastem pe ale noastre si asupra lor trebuie sa lucram.
  Din ce am observat eu, una dintre principalele cauze ale relelor este frica, sub multiple ei forme: frica de a produce altora o impresie defavorabila, frica de ce gandesc altii despre ei, frica de viitor, frica de saracie, frica de singuratate, frica de batranete si de boala. Totusi, eu nu m-am rugat vreodata sa fiu ferit de aceste frici si ma intreb cati oameni s-or fi rugat pentru asta? Cati or fi constientizat cat rau au facut datorita acestor frici?

 28. @nimeni

  Undeva am citit de ce rugaciunea inimii, prin care se urmareste curatarea noastra este de ajutor si altora, chiar daca o rostim doar pe aceasta. Poate la asta te referi. Totusi, sfintii se rugau si pentru ceilalti si pentru lume, in general, deci este o practica ortodoxa, fara indoiala. Ceea ce spune Romil este insa foarte adevarat, deoarece Iisus Hristos curata, deci nu vorbim de orice rugaciune la orice dumnezeu. Ideea este sa nu incurcam borcanele.

  Eu, personal, considerand ca nu am discernamant sa cer punctual ce este bun pentru apropele meu, deoarece nu stiu voia Domnului si nici macar daca i-ar fi de folos ceea ce cer, ma rog cu Doamne, IIsuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, mantuieste pe X sau pe Y si atat. Astfel te poti ruga si pentru nepracticanti si neortodocsi. Iar Domnul stie de ce are nevoie persoana respectiva. Daca e vorba de copii sau de cei din familia mea, care stiu ca frecventeaza Biserica, ma rog si cu Doamne miluieste, eventual Doamne ajuta sau vindeca pe X sau pe Y dintre cei apropiati si cunoscuti. Atunci cand ma rog pentru neortodocsi cu Doamne mantuieste, asta inseamna ca ma rog desigur pentru trecerea lor la Ortodoxie, iar pentru ortodocsi nepracticanti implic intoarcerea catre Biserica. Loc pentru mai bine este si pentru practicanti, astfel incat, daca nu este vreo situatie de criza, tot la categoria Doamne mantuieste ii bag.

 29. @Ileana
  “Eu, personal, considerand ca nu am discernamant sa cer punctual ce este bun pentru apropele meu, deoarece nu stiu voia Domnului si nici macar daca i-ar fi de folos ceea ce cer, ma rog cu Doamne, IIsuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, mantuieste pe X sau pe Y si atat.”

  Adevarat, dar rugaciunea trebuie spusa cu constientizarea fiecarui cuvant, iar formularile de genul “mantuieste”/”miluieste” si “pacatosul”/”pacatoasa” sunt prea generale si nu ne obliga la un examen de constiinta prin care sa ne constientizam propriile probleme si cauzele acestora pentru care sa cerem vindecarea. Rugaciunea nu poate lucra daca este un act formal, gen ” mantuieste pe X sau pe Y si atat”, trebuie sa porneasca de la o traire launtrica, sa fie urmarea unui examen de constiinta, nu o incantatie magica.

 30. @Ileana & @Romil
  Ca sa fie clar de ce accentuez pe importanta examenului de constiinta care sa preceada rugaciunea si sa determine compunerea ei, trebuie sa fac referire la psalmi. De ce regele David a fost atat de maret si unic in istorie? Cati alti conducatori si-au marturisit pacatele in fata tuturor si si-au manifestat deschis penitenta in fata lui Dumnezeu?

  Ar mai fi de mentionat si unul dintre cei mai mari sfinti romani, echivalentul roman al pelerinului rus, canonizat anul trecut, pelerinul Gheorghe Lazar, care nu se despartea niciodata de rostirea psalmilor si de Psaltire.
  https://www.stirilekanald.ro/mosul-gheorghe-lazar-cel-mai-nou-sfant-din-calendar-povestea-vietii-celui-care-a-fost-canonizat-ca-sfantul-gheorghe-pelerinul-17998784

  Toata viata a fost pelerin, mergand cu picioarele goale si capul descoperit, cu Psaltirea in mana, pentru a se inchina la sfintele locasuri din tara.
  https://www.crestinortodox.ro/parinti/mosul-gheorghe-lazar-pelerinul-roman-140814.html

 31. Ileana
  Slava Domnului!
  Multumim pt vestea buna.

 32. @nimeni
  “Eu consider ca este mai corect si mai sincer sa te rogi pentru tine rugandu-te pentru toti, cum am spus.”
  Cuviosul Sofronie Saharov de la Essex, învăța să ne rugăm astfel :”Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul și toată lumea Ta”, deci aproape exact cum a spus și @Ileana (cu adaosul “și toată lumea Ta”). Sfântul Paisie Aghioritul învăța să ne rugăm astfel:”Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu, miluiește pe cei ce suferă sufletește și trupește”, adăugând că în această rugăciune sunt cuprinși și cei vii și cei adormiți în Domnul. Deci, dacă vrem să învățăm să ne rugăm, nu ar trebui să ascultăm de Sfânta Biserică al Cărei Cap este Însuși Domnul Iisus Hristos, de rugăciunea Domnească pe care ne-a lăsat-o prin Sfinții Săi Apostoli, de ceea ce ne-au învățat Sfinții Părinți prin Sfintele Sinoade ecumenice, prin predaniile lor orale și scrise, de ceea ce ne-au învățat părinți sfinți contemporani ca Sfântul Paisie Aghioritul, Sfântul Porfirie, Sfântul Siluan Atonitul, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul,Sfântul Nicolae Velimirovici, Sfântul Iustin Popovici, Sfântul Gavriil Georgianul și atâția alții ??? Dacă nu vrem să învățăm de la sfinți, atunci de la cine vom învăța ??? Fiecare își va fi propriul lui dascăl, pentru că spui frăția ta că :
  “formularile de genul “mantuieste”/”miluieste” si “pacatosul”/”pacatoasa” sunt prea generale si nu ne obliga la un examen de constiinta prin care sa ne constientizam propriile probleme si cauzele acestora pentru care sa cerem vindecarea. Rugaciunea nu poate lucra daca este un act formal, gen ” mantuieste pe X sau pe Y si atat”, trebuie sa porneasca de la o traire launtrica, sa fie urmarea unui examen de constiinta, nu o incantatie magica.”

  Eu văd că atât @Ileana, @cititor, @Petru cât și alți frați care postează pe aici, au o trăire lăuntrică, care se vede din ceea ce scriu, nu se roagă ca “o incantație magică”. Folosind rugăciunile recomandate de Sfinții Părinți avem mai multe câștiguri sufletești, întâi că facem ascultare de sfaturile lor (Adam și Eva au căzut prin neascultare!), apoi știm sigur că nu greșim (este o rugăciune prin care ei au ajuns sfinți), în al treilea rând are o mult mai mare putere fiind folosită de atâtea generații de Sfinți (“Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul”) ș.a.m.d.
  Este clar că fiecare dintre noi își face examenul de conștiință, merge și se spovedește, mărturisindu-și cu părere de rău păcatele, primește apoi Sfânta Împărtășanie sau, dacă nu a primit dezlegare, primește Aghiasmă Mare și apoi va putea să se roage mai îndreptat, cu mai multă recunoștință și râvnă față de Bunul Dumnezeu.
  Fără mărturisirea gândurilor la duhovnic (atenție a gândurilor care ne mustră conștiința și a celor asupra cărora avem îndoieli, nu doar a păcatelor) nu este mântuire. Nu o spun eu ci o spun la unison toți Sfinții !!! Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 33. @Romil
  Dupa cum am mai spus, eu recomand ceea ce am verificat personal si ceea ce au constatat si altii care vorbesc din propria experienta, nu din carti sau din doctrine “corecte politic”.

  Preacucernice părinte Vasile Gavrilă, cât de folositoare şi puternică este rugăciunea simplă, pe care omul o spune potrivit necazului său, faţă de cea a rugăciunilor scrise, statornicite de Biserică în cărţi?
  În comuniunea lui cu Dumnezeu, omul se manifestă în funcţie de starea lui lăuntrică […]
  Este greu pentru om să-şi însuşească rugăciunea altcuiva şi să o trăiască aşa cum ar putea să trăiască şi să simtă propria lui rugăciune; însă atunci când omul foloseşte cuvintele lui, când strigă din adâncul sufletului, este mult mai atent, pentru că rugăciunea este mult mai firească. În plus, această rugăciune nu poate deveni formală pentru că este expresia trăirii de moment a fiecărui om în parte şi, astfel, omul se înfăţişează în faţa lui Dumnezeu aşa cum este el. De multe ori, oamenii spun rugăciunile scrise, pe care Biserica ni le pune la îndemână, în momentele pe care le consideră potrivite; pe când rugăciunea directă ţâşneşte din inima omului în momentul în care omul are cea mai mare nevoie de Dumnezeu. În acest sens, putem spune că omul strigă la Dumnezeu “atunci când este în fundul gropii”.
  http://ziarullumina.ro/raspunsuri-duhovnicesti-puterea-rugaciunii-personale-18285.html

 34. Mi-e teama sa dezamagesc, dar imi este imposibil sa afirm ca am vreo traire launtrica. Dar ma rog si in lipsa ei. Daca as sta sa constientizez, sa caut cu lumanarea asa ceva, cred ca as ajunge la mari inselari. Asta nu insemna sa nu-ti verifici starea launtrica. Privind in urma, imi dau seama ca, atunci cand credeam ca sunt pe vreo culme duhovniceasca, eram de fapt praf, dar, in multe feluri, mai bine decat acum. La ora actuala mi se pare ca am achizitionat tot felul de viclenii ca sa o iau pe scurtatura. Ca o regula generala, consider insa ca Parintele Arsenie Papacioc are dreptate cand spune ca trebuie sa profitam de prezent, de timpul actual, sa nu amanam nimic in ceea ce priveste raportarea noastra continua la Hristos. Cred ca, de la caz la caz, Dumnezeu stie ce masuri sa ia ca sa nu deraiem. La unii le ajunge un mic ghiont, la altii ia parul, numai sa avem noi bunavointa sa vrem sa mergem pe Cale, adica sa nu incercam constient sa-L pacalim. Daca as ajunge sa reusesc sa-mi contemplu cu sinceritate lipsurile, poate ar fi un punct de plecare, caci la cate se intrevad, e clar care-i partea de jos a iceberg-ului. Tocmai din aceste cauze pozitia la start a sfintilor este din postura celui mai pacatos, cu trairea de rigoare. Cred ca este un drum lung pana la acea traire sincera si la ea se poate ajunge tot prin rugaciune. Eu, una, stiu ca sunt departe de asa ceva, insa noua ni s-a aratat directia si nu putem sa ne facem ca nu stim. Frumusetea este ca te poti ruga oricand, pentru ca doar astfel te tragi singur in sus. Eventual si pe altii. Recunosc ca si putina rugaciune pe care am facut-o a fost cu gandul la gogosi, adica nu stiu daca m-am putut concentra vreodata mai serios nefortata fiind de imprejurari. Ideea mea este ca omul trebuie indemnat sa se roage dupa capacitatea sa. Situatia este destul de mobila si poate sa fie oscilanta, dar sa ne rugam sa ne ajute Dumnezeu.

  Mi-a stat pe limba sa intervin la urmatoarele cuvinte ale fratelui nostru, dar cred ca e mai bine s-o fac in cadrul asta:

  “Feministii astia nu vor sa se opreasca cu provocarile si nu-si dau seama ca au mers prea departe, dar o sa vada o revolutie si un razboi cum nu s-a mai vazut pe fata pamanului, fara prizonieri…”

  Din atitudinea asta imi dau seama ca, ori nu suntem din aceeasi tabara, ori, daca suntem, imi lipseste mie capacitatea de intelegere a lucrurilor. Unora nu le este destul de clar ca noi trebuie sa uram pacatul si nu pe pacatosi. Stim ca Dumnezue nu vrea moarte apacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu. Ideea asta cu curatatul este, ca s-o spun pe sleau, hitlerista. Vrei, nu vrei, si oamenii aceia care gandesc stramb sunt fratii nostri pentru care ne rugam. Deci revolutia va fi doar duhovniceasca la baza, chiar daca, sa zicem, ar fi implementata legal, atunci cand Dumnezeu se indura si aduce la varful politicii oameni credinciosi, car epot lua decizii intelepte. Doar cu ajutorul Domnului se poate ajunge la indreptarea situatiei. Este posibil ca buba sa trebuiasca sa se umfle ianinte de a supura. Nu stim cate vom mai vedea, dar gandurile astea belicoase, daca nu cumva referirea se face la rugaciune, sunt foarte periculoase si, din pacte, sunt apanajul inchizitiilor si stalinismelor de tot felul, de care eu, personal, am oroare. Pana la urma, daca o luam pe panta asta, nu avem loc de nimeni, pentru ca evident ca suntem toti diferiti. Folosind un astfel de discurs, care reflecta oa stfel de gandire, mi-e clar de ce probabailitatea este mare s-o incasam. Eu ma distantez de asa ceva, la fel cum ma distantez de discursurile mieroase si inepte ale ecumenistilor. Poate ca este energia varstei, poate ca este vreun tic ocupational si judec prea spru, dar am observat tot mai mult tendinta asta de a fi selectivi, inclusiv la mine, pana la a intoarce spatele aproapelui nostru.

 35. @nimeni

  Cum spuneam, cred ca este o diferenta de varsta care isi spune cuvantul. Si elanul tineresc, dar si inertiile pacatoase ale celorlaltor varste trebuie trecute prin ciur la preot. Asa sa ne ajute Dumnezeu. Uneori, manuind cat de cat vorbele sau motoarele de cautare, ceilalti au impresia ca detinem vreun adevar folositor, dar, in toiul acestor avanturi retorice, la baza carora poate sta o buna intentie, dar si o doza considerabila de narcisism, este posibil sa se strecoare si grave erori de gandire, sau inselari. Exista riscul sa devenim captivii unor astfel de discutii din pura dorinta de a avea ultimul cuvant sau de a ne impune in fata altora. De cele descrise mai sus ma suspectez mai ales pe mine. Caruntetile nu semnalizeaza automat si intelepciunea, iar tineretea nu insemna doar nesabuinta. N-as vrea deci sa discriminez pe nimeni si sa vin cu prejudecati, ci doar as avrea sa atrag atentia sa nu ne abatem de la obiectivele noastre, ca partasi ai unei false dialectici. N-as vrea sa te superi pe mine, caci ar fi frumos sa castigam prieteni, nu sa ne facem dusmani. Prea multa vorbarie semnalizeaza si o cadere in sectarism, astfel incat doar Domnul stie de ce ne intindem atat la vorba. Cert este ca nu vreau sa dadacesc pe nimeni intentionat, pentru ca nici macar nu ma calific pentru post. Poate este nevoia de a sta in comuniune cu altii, acum cand suntem tot mai (auto)izolati. Domnul sa ma ierte daca gresesc. N-as vrea sa intru cu bocancii in sufletul nimanui, pentru ca fiecare suflet este pretios. Este frumos sa vrei sa-ti canalizezi energiile la tinerete catre Domnul. Asta este deja un mare merit. Sa dea Dumnezeu sa gasesti un duhovnic intelept, imbunatatit, care sa posede stiinta argumentarii ortodoxe, care iubeste si prizonierii, si sa aveti discutii fructuoase. Poate l-ai si gasit si vorbesc in dodii. Iarta-mi, te rog, lipsa de tact.

 36. “Psaltirea ajuta mult la rugaciunea inimii. Tu singura iti vei da seama mai tarziu.”
  “De la cazul unui Psalm ma duc la o persoana cunoscuta si apoi la toti cei necunoscuti care au aceeasi problema.”
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/psaltirea-rugaciune-paisie-aghioritul/

 37. @Ileana
  “Din atitudinea asta imi dau seama ca, ori nu suntem din aceeasi tabara, ori, daca suntem, imi lipseste mie capacitatea de intelegere a lucrurilor. Unora nu le este destul de clar ca noi trebuie sa uram pacatul si nu pe pacatosi.”

  Eu nu am fost, nu sunt si nici nu am simtit vreodata nevoia sa fiu in vreo tabara. Iar atitudinea este o manifestare a crezului fiecaruia, dar daca nu ai nici un crez nu poti avea nici o atitudine. Faptul ca exista niste legi imuabile, care daca sunt incalcate duc la consecinte dezastruase se vede clar pentru cine s-a uitat la istorie si a inteles ceva din ea. Nimic din ce este nefiresc, fals, nu poate dainui si se termina intotdeauna prost, nu neaparat pentru cei care au promovat asta, cat pentru marea majoritate a celor care au acceptat asta fara reactiona in vreun fel.

 38. @Ileana
  Când am scris trăire lăuntrică m-am referit la faptul că persoana respectivă este conștientă de starea sa reală, de darurile (talanții) primite (primiți) de la Domnul, dar și de neputințele de a aduce roadele ce se cuvin. “Cel ce-și cunoaște (și-și plânge) păcatele sale, este mai mare decât cel care învie morții”, spuneau Sfinții Părinți. Ori frăția ta, cred eu, că nu ești indiferentă, deci ai trăire lăuntrică, ești pe Cale.

  @nimeni
  “Vezi, deoarece ai trecut prin aceasta situatie si ai suferit, lesne ai putut sa te gandesti si la ceilalti care sufera. Sa te straduiesti sa te doara pentru toata lu­mea, chiar daca tu nu treci prin starile grele prin care trec oamenii. Si astfel, incet-incet, te va durea pentru toti oamenii de pretutindeni si vei face pentru ei rugaciune din inima. Te va durea inima si din durere va tasni rugaciunea.”
  Mulțumesc mult pentru link. Exact ceea ce spune, ce învață,Sfântul Paisie Aghioritul aici, m-a determinat să intervin în apărarea sărmanelor femei rătăcite. Este cât se poate de ziditor și edificator ceea ce a spus Sfântul Paisie Aghioritul, pentru cine are urechi de auzit.
  Am hotărât să pun punct aici discuției, pentru că nu mă odihnește, discut în gol. Am observat că frăția ta, intenționat sau neintenționat, deviezi discuțiile de pe site de la subiectul postat sau pus în dezbatere de frații admini. Am pus gândul cel bun :poate nu știi, ești la începutul căutării Căii spre mântuire. Însă observ că discuția mă obosește și acest lucru este semnul că trebuie să pun punct aici.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 39. Un nou esec este prezentat de Trump drept o victorie senzationala
  “Sunt foarte mândru să anunţ, astăzi, că am ajuns la un acord pentru a pune capăt blocajului şi a redeschide Guvernul Federal”
  https://www.europafm.ro/donald-trump-anunta-redeschiderea-guvernului-american/

  Trump: renunță la finanțarea zidului de la granița cu Mexicul
  https://www.stiripesurse.ro/e-ef-rasunator-pentru-donald-trump-renun-a-la-finan-area-zidului-de-la-grani-a-cu-mexicul-presedintele-acuzat-ca-este-un-fricos_1320918.html

  Din greseala in greseala spre victoria finala…

 40. Ivanka i-a tinut locul lui Trump la G20: “Aratam ca o republica bananiera”
  Sprancenele s-au ridicat in cercurile diplomatice dupa aparitia unei fotografii – facute de un oficial rus – in care femeia de afaceri in varsta de 35 de ani, fost model, sta pe locul lui Donald Trump, intre presedintele chinez Xi Jinping si premierul britanic Theresa May, la masa discutiilor, la summitul G20.
  Pe Twitter, Ivanka a fost aspru criticata: Nu este calificata, nu este aleasa si ne face sa aratam ca o republica bananiera.
  https://stirileprotv.ro/stiri/international/americanii-suparati-ca-ivanka-i-a-tinut-locul-lui-trump-la-g20-aratam-ca-o-republica-bananiera-reactia-lui-merkel.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare