VACCINUL CONTRA FAMILIEI/ Presedinta medicilor de familie din Cluj: NU RECOMANDAM OBLIGATIVITATEA VACCINARII/ Vaccinul impotriva Hepatitei B, care poate cauza scleroza in placi, pe lista vaccinurilor obligatorii?

7-10-2017 5 minute Sublinieri

Joi, la Cluj Napoca, a avut loc o dezbatere publică cu privire la Legea vaccinării obligatorii, eveniment la care au luat parte o parte din membrii comisiei de Sănătate din Senat, și medici și părinți.

„Cum ne veți forța să ne vaccinăm cu niște produse farmaceutice care nu sunt sigure? Ne legați?” a întrebat unul dintre părinții prezenții în sală.

„Doamnă, toată medicina este o analiză a riscurilor, ce anume să ne asumăm, ce expui, ce câștigi și ce pierzi…”, a răspuns Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat.

„Da, dar dumneata nu poți să decizi ce eu pot să-mi asum sau nu”, a fost replica unei alte mămici.

Un părinte, de data asta un tătic, a declarat că i se pare scandalos ca Ministerul Sănătății să se folosească de moartea celor 34 de copii ai epidemiei de rujeolă pentru a impune vaccinarea obligatorie în România. O anchetă a ActiveNews a arătat că majoritatea acestor copii sufereau și de alte afecțiuni grave care le-au cauzat moartea, iar unii erau nevaccinabili.

„Mi se pare scandalos că politicienii să se folosească de moartea a 34 de persoane, majoritatea copii pentru a impune cu forță obligativitatea legii vaccinării în România. Ministerul Sănătății a recunoscut că 10 au murit din cauza condițiilor intraspitalicești”, a spus bărbatul.

Președinta Societății Medicilor de Familie din Cluj, Emilia Coștiug, a declarat că breasla pe care o reprezintă nu este de acord cu obligativitatea vaccinării.

„Nici noi nu recomandăm obligativitatea vaccinării. Trebuie să facem un parteneriat societate, medici, părinți astfel încât să luăm cea mai bună decizie”, a spus ea.

Cristina Grigore, președintele Fundației Părinți din România a considerat că este importantă informarea: „Este foarte important să înțelegem că o să fie destul de greu să îi convingem pe părinții care refuză să își vaccineze copilul, cu argumente, și atunci trebuie să facem mai bine partea de informare”.

ActiveNews a relatat și despre cazul Asociației Medicilor de Familie Mureș, care a publicat pe siteul său un articol critic la adresa legii vaccinării, retras ulterior.

Legea vaccinării se află în procedură parlamentară în Senat, după ce a trecut prin dezbaterea mai multor comisii. Parlamentarii au depus mai multe amendamente la proiectul trimis de Guvern, despre care puteți citi AICI.

Mai întâi câteva întâmplări.

România. După ce au testat apa cu degetul anul trecut, oficialii locali, mânați de impulsuri nebănuite pentru sănătatea poporului, au anunțat că vor să introducă vaccinarea obligatorie. Că se previne, că altfel vom avea epidemie, că nu avem altă șansă de a însănătoși populația, că e grav, c-o fi, c-o păți, etc. Cum toți aparținem statului, premierul a anunțat că familiile care nu își vaccinează copii riscă să fie decăzute din drepturi. De pe margine, un fost ministru al educației, a cerut interzicerea dreptului la liberă exprimare pentru antivacciniști, iar de aici încolo este liber la orice fel de măsuri și propuneri împotriva părinților.  La Suceava, un medic stomatolog a fost deja propus pentru a i se retrage dreptul de a profesa, din cauza opiniilor sale. Există în privința vaccinurilor un consens politic, cum rar îți este dat să vezi. De la cei mai prăfuiți birocrați și politruci până la cei mai strălucitori lobbyști și tehnocrați, toată elita aleargă cu seringa în mână după copiii altora.

În Italia, în același timp, aceeași situație. Guvernul dorește să introducă vaccinarea obligatorie, iar părinții, mai energici decât în România au ieșit în stradă. Aici, există și statistici oficiale, veritabile și plauzibile, în măsură să lămurească limpede pe toată lumea de ce este nevoie să vaccinezi copilul. Așadar, conform raportului Organizației Mondiale a Sănătății, în Peninsulă s-au „înregistrat” 3300 de cazuri de pojar și doi morți. Acum, te poți concentra pe cei doi sărmani copii care au trecut la cele veșnice și poți lua de bune informațiile autorităților, care, de alfel, imparțiale, nu discută deloc despre morțile rezultate în urma vaccinurilor. Dar poți încerca să vezi, după cum sugerează rezonabil unii cercetători, dacă nu există posibilitatea ca ei să fi suferit de alte probleme înainte de a face pojar, mai ales că sănătătea lor înainte de boala nu ne este dezvăluită. Sau, fără să excluzi, variantele precedente, poți da vestea cea bună că 3298 de copii sunt imuni, fără vaccin. Sau poți să spui ipocrit că fiecare viață contează și niciun copil nu trebuie să sufere. Și de aceea, îi vom vaccina pe toți, indiferent de efectele colaterale oficiale și de posibilele victime. Iar copiii ai căror părinți nu vor să le ofere această șansă vor trece în custodia statului sau a unor familii mai deschise la minte. Toți copiii trebuie să aibă o șansă, chiar dacă va trebui să destrămăm toate familiile pentru asta.

Germania, un far al intervenționismului în familie, a raportat la jumătatea lui aprilie, 504 cazuri de pojar. Așa că autoritățile nu au mai stat pe gânduri și au decis să treacă la legiferare. Unde-i lege, nu-i tocmeală, ci penalități. Cine o face pe independentul și se crede stăpân al copiilor săi, va trebui să plătească, cel mai probabil, o amendă de 2800 euro. Legea nu a fost încă adoptată, dar este de așteptat să treacă de Parlament.  Pe lângă amenzi, Ministerul Sănătății din Germania dorește ca grădinițele să-i raporteze pe părinții care nu pot demonstra că au avut parte de consultații medicale în privința vaccinurilor. Cine nu dovește că a luat meditații despre vaccinuri, va avea copiii expulzați de la școală.

Ceva mai departe acum. Altă lume, alte probleme, dar aceleași vaccinuri și aceleași boli, plus altele. În Siria, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, tot luna aceasta, o epidemie de pojar lângă Damasc și o alta de poliomelită în partea de est a țării. 17 copii au paralizat din cauza poliomelitei, ne spune OMS. Sau nu chiar, dacă citim mai cu atenție. Conform purtătorului de cuvânt al organizației, Tarik Jasarevici, spre deosebire de precedenta epideme din 2013, actuala maladie a izbucnit chiar din vaccinul împotriva poliomelitei. Până la alte clarificări și lămuriri, ne oprim cu faptele aici.

Mai relevantă este însă problema teoretică. Pentru că în privința vaccinurilor miezul disputei nu este medical, ci politic. Adică, ține de filosofie politică și nu ar trebui să fie prea complicat de înțeles acest lucru. Așadar, chiar punând între paranteze toată documentația, istoricul și conexiunile tenebroase între marile companii și guverne,  presupunând că vaccinurile chiar fac bine, imunizează și salvează o mulțime de copii, o asemenea putere pur și simplu nu poate fi încredințată cuiva, din motive care țin de o antropologie realistă. De pildă, până și un guvern de samariteni (care oricum nu ar face binele cu forța, dar să lăsăm aceste chestiuni pentru altă dată) poate fi dărâmat, iar în locul său pot apărea peste noapte naziștii cu puteri absolute asupra copiilor și familiilor noastre. Pe scurt, chiar și pentru un fanatic al vaccinurior, al adevărului manifest din revistele peer-review și al Științei Imaculate, soluția obligativității ar trebui să îi repugne, în primul rând din argumente prudențiale.

  • Cristina Popescu: 

În urmă cu vreo două luni scriam că dezbaterea pe tema vaccinării s-a limitat la problema obligativității acesteia, dar prea puțin s-a discutat despre lista vaccinurilor pe care statul dorește să le facă obligatorii: de ce ar trebui să fie obligatorii vaccinurile x, y, z și nu vaccinurile a sau b? sau de ce vaccinurile x, y, z și nu doar vaccinurile x și y?

Am văzut zilele trecute distribuită de către o prietenă din listă fotografia unui document oficial (dacă e fake, să-mi spuneți) care privește unul din vaccinurile cu a căror existență pe lista obligatoriilor am eu o problemă (și am spus-o și în postarea de data trecută): pot înțelege prezența pe lista obligatoriilor a vaccinurilor anti-poliomielită, anti-tetanos și anti-difteric, datorită riscului letal ridicat al acestor boli (sau cel puțin al unor sechele grave, în cazul poliomielitei), înțeleg că se invocă faptul că rujeola, chiar dacă nu gravă, este foarte contagioasă, dar în ruptul capului nu înțeleg raționalitatea includerii ca obligatoriu și a vaccinului anti-hepatitic B (cunoscut pentru faptul că s-a constatat judiciar în Franța responsabilitatea acestuia pentru niște cazuri de scleroză în plăci).

Hepatita B nu prezintă riscul unei epidemii, înțeleg că se transmite doar prin sânge sau act sexual neprotejat, prin urmare, cu excepția situațiilor de risc specifice (mamă infectată, mediu de risc, promiscuitate etc) nu văd care sunt acele riscuri majore pentru care e necesară administrarea câtorva doze sugarului până la un an. 

Țin minte că Marcelina Popa mi-a prezentat atunci câteva statistici legate de incidența virusului printre femeile însărcinate în România în anii 90 și de modul de transmitere (“prin substanțe contaminate chiar și cu mici urme de sânge sau lichid seminal de la o persoană purtătoare a virusului hepatitei B (mâncare mestecată de un adult, utilizarea periuței de dinți a unei persoane contaminate etc”), însă chiar și așa, mai rațional mi se pare să ceri mamei/părinților să facă analize pentru depistarea eventualului virus purtător al hepatitei B și administrarea vaccinului doar în cazul în care analizele sunt pozitive sau nu sunt prezentate de mamă la naștere decât vaccinarea la grămadă; sau posibilitatea părintelui care prezintă rezultatul negativ al anlizei de a refuza fără consecințe administrarea anti-hepatiticului.

Revenind: Comisia consultativă de Pediatrie a Ministerului Sănătății recomanda în februarie 2015 doar vaccinarea nou născuților “din mame pozitiv pentru Ag Hbs și Ag Hbe sau din mame cu situație incertă cu privire la această infecție, având în vedere că nu posedăm suficiente date cu privire la administrarea a patru doze de vaccin și la eventualele riscuri implicate.”

Este autentic documentul?

Cum a aratat DEZBATEREA din COMISIA de SANATATE pe marginea proiectului LEGII VACCINARII (Inregistrare video). Dr. Pavel Chirila: „Nu poți să omori un om, ca să salvezi o țară”

21 PERSONALITATI IMPOTRIVA VACCINARILOR OBLIGATORII (Video)/ Un raport incomod tinut la secret: RISCURILE ALUMINIULUI DIN VACCINURI/ Predica Pr. Bogdan Vlaicu: Atunci când este risc, trebuie să fie libertate!/ DEZBATERI IN PARLAMENT: VACCINARE OBLIGATORIE PENTRU MEDICI?/ Halal asociatie pentru drepturile omului. APADOR CH sustine OBLIGATIVITATEA

PROTESTE IMPOTRIVA LEGII VACCINARII OBLIGATORII, prin care, practic, NI SE “NAȚIONALIZEAZĂ” TRUPURILE. Virgiliu Gheorghe arată pericolul PRECEDENTULUI INSTITUIRII CONSIMȚĂMÂNTULUI PREZUMAT: “Legea ne întoarce în perioada anilor 50, cu siguranță se prefigurează un nou totalitarism” (VIDEO)/ “Martiri fără voie”: una dintre CELE MAI SFASIETOARE si mai limpezi MARTURII ALE UNEI MAME care si-a pierdut copilul, dupa 9 ANI DE SUFERINTA CUMPLITA in urma administrarii unui VACCIN DUPA NASTERE (video)

FECIOARELE DE SACRIFICIU. NU SPRE BINELE NOSTRU – documentar despre VACCINUL HPV/ Legea vaccinarii si statul totalitar/ PROTEST IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII PE 17 SEPTEMBRIE/ Reactii critice fata de obligativitatea vaccinurilor in Italia: TREBUIE SA FIE O ALEGERE LIBERA, NU O OBLIGATIE DE TIP SOVIETIC/ Franta: numarul vaccinurilor obligatorii a crescut de la 3 la 11

Guvernul modifica netransparent LEGEA VACCINARII. Parintii care refuza vaccinarea vor fi acuzati de “NEGLIJARE MEDICALA”, caz de interventie a PROTECTIEI COPILULUI/ Sponsorizari uriase si subraportate ale medicilor de catre industria farmaceutica

Consiliul Legislativ si Ministerul Justitiei considera ca proiectul LEGII VACCINARII OBLIGATORII ar putea avea vicii de CONSTITUTIONALITATE/ Demonstrat si oficial: autoritatile dau, de fapt, 2 lei pe sanatatea românilor

Jurnalistul RAZVAN DUMITRESCU a difuzat o ancheta a postului TV american CBS despre cum au fost ASCUNSE date despre VACCINUL ANTIRUJEOLIC

Ionut Mavrichi, purtator de cuvant al Patriarhiei, despre VACCINARE si OBLIGATIVITATE. “Militam foarte clar pentru DREPTUL parintelui de a DECIDE informat”

Decizie importanta a CURTII DE JUSTITIE a UE. Invocarea unor indicii grave, precise si concordante poate fi suficienta pentru dovedirea unei legaturi intre ADMINISTRAREA VACCINULUI si DECLANSAREA UNEI BOLI/ Cazurile noi de RUJEOLA includ si copii VACCINATI RECENT


Categorii

1. DIVERSE, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “VACCINUL CONTRA FAMILIEI/ Presedinta medicilor de familie din Cluj: NU RECOMANDAM OBLIGATIVITATEA VACCINARII/ Vaccinul impotriva Hepatitei B, care poate cauza scleroza in placi, pe lista vaccinurilor obligatorii?

  1. http://www.cotidianul.ro/anglia-vrea-sa-schimbe-regulile-privind-donarea-de-organe-308071/

    Vin in cascada, sa avem nadejde in Bunul Dumnezeu, in Maicuta Domnului si-n toti sfintii. Pentru pacatele noastre se intampla toate. S-a dus cineva la parintele Proclu imediat dupa sinodul din Creta sa-i spuna ca ai nostri au semnat(nu era f clar deznodamantul) si parintele Proclu a spus: pentru pacatele mele au semnat. Sa incercam sa facem faptele credintei si mila Maicutei Domnului ne va acoperi sub Sfantul Ei Acoperamant.

  2. Pingback: PROTESTE IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII. In Bucuresti, s-a incercat, din nou, modificarea traseului
  3. Pingback: LEGEA LIBERTICIDA A VACCINARII OBLIGATORII A FOST VOTATA IN SENAT. Niciun vot impotriva, niciun amendament care sa imblanzeasca regimul sanctiunilor/ PROTESTE IN MARILE ORASE IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII. Numarul participantilor - sensibil mai mare de
  4. Pingback: PROTESTE împotriva VACCINĂRII FORȚATE a populației. LANȚ UMAN PENTRU LIBERTATEA DE ALEGERE - duminică 29 octombrie, Piața Constitutiei, Bucuresti. COSTEL STANCIU (APC) remarca, justificat, "GRABA cu care a trecut de Senat acest proiect de lege
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare