VIRGIL MAXIM – MANUSCRIS INEDIT: Scrisoare-testament catre fiica sa: “Multumeste-te cu putin. Nu te lasa ispitita de modernism si mondenism. Satan a pregatit pentru mileniul trei o lege numita ‘drepturile omului'”

20-03-2014 Sublinieri

virgil-maxim-impreuna-cu-sotia-petruta-si-fata-lor-tatiana

Am primit pe e-mail, de la domnul Laurian Tota si va impartasim, spre folos, tuturor:

Scumpa mea fetita, Tatiana,

Iti las in grija cele cateva “insemnari” din caietele si hartiile pe care te rog sa le incredintezi Domnului Ioan Puscas si Parintelui Liviu Branzas. Daca Parintele Liviu Branzas si dr. Ioan Puscas considera ca e bine, D-l R. Codrescu va superviza toate aceste texte si va face indreptarile (de va fi cazul) si adnotarile de rigoare, daca va binevoi sa dea curs acestei rugaminti a mele.

Pentru “Poemele isihaste“, aflate in peretele de beton din Caminul Nr. 1 de nefamilisti de la Poarta Rafinariei Brazi (locul precis este indicat in schita alaturata), D-l Puscas si Par. L. Branzas, precum si D-l R. Codr. sa ia legatura cu D-l Ing. Mihai Martalog (Palatul Administrativ – Casa Alba – Etaj 3 Camera 38, Ploiesti) care va putea facilita scoaterea lor.

D-l R. Codr. si Pr. L. Branzas sa se ocupe de refacerea si publicarea lor de vor voi.

Pentru volumul memorial “Imn pentru curcea purtata”, care apare la Editura Gordian, rezultatul vanzarii va ramane in sustinerea acestei Edituri, iar 10% din acest beneficiu, Bisericii Acoperamantul Maicii Domnului din cartierul nostru, respectiv predati Par. C. Badulescu.

Pentru cartea D-lui Trifan Traian, lucrul acesta priveste pe D-na Maria Trifan, fiica dansului, din Brasov.

Poate ai sa te intrebi, daca nu ti-am lasat si tie ceva. Da, iti las grija sufletului tau spre curatie si mantuire. Nu ai altceva mai de pret pe lume. De aceea, asa cum te-a invatat si mama ta (si pe cat am putut sa-ti arat si eu prin viata mea) fii urmatoare acestei cai de sfintenie spre Imparatia lui Dumnezeu, Cale care trece prin Biserica.

Nu inceta sa fii prezenta la Sf. Liturghie, sa te spovedesti si impartasesti. Cu o firimitura de timp istoric (viata noastra) putem castiga vesnicia, indumnezeirea fiintei noastre.

Pentru celelalte treburi si nevoi materiale, roaga-te lui Dumnezeu sa te lumineze, ce este mai bine sa faci si cum sa procedezi. Ai destule, fii atenta sa nu faci din ele scop.

Eu plec. Sunt bucuros ca am lasat o marturie a lucrarii lui Dumnezeu in viata neamului nostru si a lumii. Ma rog lui Dumnezeu sa fim cu totii in “Lumina Lui cea pururea fiitoare”. Dar lucrul acesta nu sta numai in vrerea Lui, ci si a noastra. El ne cheama: “Vino! Ti-am pregatit Calea!”. Noi trebuie sa raspundem: “Vin Doamne! Ajuta-ma!“. Si sa pornim.

Nu va fi usor. “De la Ioan (Botezatorul) Imparatia Cerurilor se ia cu sarguinta. Si cei ce se sarguiesc aceia o castiga” zice Mantuitorul. Si iarasi: “In lume necazuri veti avea. Dar indrazniti, Eu am biruit lumea”.

S-ar putea sa nu fii scutita de unele incercari. Dar si aurul trece prin foc pentru a se “lamuri”. Si abia atunci valoarea lui este confirmata.

– Doresc sa te casatoresti. Roaga-te lui Dumnezeu sa-ti randuiasca un sot credincios si harnic. Sa va dea Dumnezeu copii si sa-i cresteti in frica Lui, vazand mai intai dragostea si intelegerea dintre voi. Puneti mai presus de iubirea trupeasca iubirea sufleteasca, ajutandu-va unul pe altul sa va depasiti obisnuitele slabiciuni. Intelegeti ca nimeni nu e desavarsit si ca dragostea se face lucratoare in suportarea si rabdarea reciproca. Aceasta e taina durabilitatii casniciei.

Acum ne despartim. Dar numai trupeste si pentru scurt timp. Nadajduiesc sa ne revedem si sa ne bucuram cu Bucuria neimputinata daruita si promisa noua, in trupul cel nou, transformat, de pe Tabor, pe care-l vom avea in Ziua Invierii.

– Maica Domnului, care a avut-o in grija pe mama ta (si pe mine in “Pantecele chitului” [inchisoarea, n.n.], in care m-a zamislit din nou, ca sa ma nasc dupa 22 ani, “innoit in Duhul mintii mele”) sa-ti fie ocrotitoare si mangaietoare.

Multumeste-te cu putin. Nu te lasa ispitita de “modernism” si “mondenism”. Aceasta e arma cu care Satan insala mai ales pe femei. Fii harnica si poarta grija de casa ta. Cat mai putine relatii cu lumea. “Sa fii in lume, dar sa nu fii din lume” zice Ap. Pavel. Fiindca foarte multi traiesc in neoranduiala, fara cenzura morala, fara frica de Dumnezeu.

– Fie-ti mila de cei nevoiasi si de cei bolnavi. Pe cat iti sta in putinta, mangaie necazul lor.

Inchina lui Dumnezeu orice jertfa pe care o faci si orice lucrare. Fara rugaciune nu intreprinde nimic. Cu Sfanta Cruce sa te insemnezi si cu “Doamne ajuta-mi(ne)” sa fie inceputul oricarei actiuni. Iar “Doamne multumescu-Ti” sa incheie orice lucrare a ta.

Nu lasa copiilor atata libertate incat sa piarda ascultarea de parinti si teama de Dumnezeu.

Satan a pregatit pentru mileniul trei o lege numita “drepturile omului” prin care incearca sa scoata pe individ din comunitate si sa-l indrepte impotriva ei, prin libertinaj moral.

Acum te las in seama lui Dumnezeu.

Tuturor rudelor, prietenilor si cunoscutilor spune-le ca-i astept la “Ospatul Luminii nuntii Fiului de Imparat”.

Te saruta tatal tau dupa trup, incredintat de revederea noastra in Dumnezeu.

Virgil Maxim

Image0006 SCHITA Image0003_Page_2 Image0004-continuare TESTAMENTImage0005-continuare TESTAMENT

Legaturi:

***

***


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Crestinul in lume, Razboiul nevazut, Viata de familie, Virgil Maxim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “VIRGIL MAXIM – MANUSCRIS INEDIT: Scrisoare-testament catre fiica sa: “Multumeste-te cu putin. Nu te lasa ispitita de modernism si mondenism. Satan a pregatit pentru mileniul trei o lege numita ‘drepturile omului'”

  1. Buna ziua,
    Vă invităm să vizualizați prima platformă de donatii online in scop caritabil din Romania cu recompense pentru donator. Fiecare persoana care doneaza online direct de pewww.salveazaoinima.ro primeste automat pe e-mail un cod de voucher care il va folosi pentru a obtine reduceri pe magazinele partenere platformei. În primul rand doresc sa mentionez ca platforma realizeaza in mod automat timpul campaniei, nr. donatori, persoane care au donat si suma realizata din donatii online. Prin acest lucru dorim sa oferim transparenta totala pentru:donator, cauza si companiile partenere si nu in ultimul rand pentru fiecare vizitator care intra pe site.
    Va deranjez pentru cateva minute pentru a veni cu rugamintea la dvs daca doriti sa puneti banner-ul/link-ul in blogroll platformei de donatii online http://salveazaoinima.ro pe blogul dvs.de aici puteti prelua bannerele:http://salveazaoinima.ro/promoveaza-ne/
    Cu respect,
    Placinta Vlad 0752.753.540
    Va multumim!

  2. minunat testament! Fericiti parintii care au inteles care este cea mai de pret avutie pe care o pot lasa copiilor lor:lumina credintei! Fericiti parintii care-si indeamna copiii sa ia aminte mai presus de toate la suflet “spre curatie si mantuire”!
    Va multumesc pentru bucuria pe care mi-ati facut-o prin aceasta postare 🙂

  3. Indemnuri folositoare si ziditoare pentru noi toti. Stie cineva in ce an a fost scrisa?

  4. VESNICA LUI POMENIRE !
    BUNUL DUMNEZEU SA-I DARUIASCA UN COLTISOR DE RAI !
    Iar noi cei de aici sa invatam din aceste indemnuri si sa folosim aceste sfaturi daruite din intelepciunea unui foarte mare traitor intru Hristos ,un roman cu dragoste de neam si tara !
    Doamne ajuta-ne !

    Multumim fratilor de la Razbointrucuvant !

    Post cu dragoste si iertare !

  5. Pingback: SF. MACARIE DE LA OPTINA – sfaturi ortodoxe pentru “incepatori”: SE POATE MANCA DE DULCE IN POST? SA NE FACEM SEMNUL CRUCII IN LUME? -
  6. Pingback: STARETUL DIONISIE DE LA COLCIU – 10 ani de la fericita sa adormire. “Tineretul, prin orase si prin sate, are niste mode desavarsit diavolesti” -
  7. Pingback: Probleme si dificultati in educarea copiilor: EDUCATIA FETELOR -
  8. Pingback: ALERGAND DUPA AMBALAJE STRALUCITOARE sau ALEGAND FRUMUSETEA MODESTIEI? “Tu haina fa‑ti din simplitate si din mila, fara teama, chiar daca nu‑s la moda si nu‑s bagate‑n seama…” | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: CUM SE APROPIE DUMNEZEU DE INIMILE NOASTRE SI CUM II RASPUNDEM NOI? “Credem mai mult cuvantului lui Hristos sau cuvantului lumii acesteia, care pe toate le rastalmaceste? SA NU PLECAM DIN BISERICA SI SA AVEM O ALTA VIATA, PARALELA”. Predica au
  10. Pingback: VIRGIL MAXIM (†19 martie 1997) – inregistrare inedita (audio). MARTURISIRI ZGUDUITOARE si POEME DUHOVNICESTI despre suferinta cumplita si trairile minunate, suprafiresti din inchisoare: “N-as fi vrut sa schimb cu nimic starea aceea. Nu mai e
  11. Pingback: Predica despre IMBRACAMINTEA INDECENTA A FEMEILOR in Biserica a IPS Ieremia, Mitropolitul Gortinei: “Va cer sa placeti lui Dumnezeu prin imbracamintea cuviincioasa, astfel incat sa va fie auzite rugaciunile” | Cuvântul Ortodox
  12. Pingback: PUDOAREA – VESMANT DE BUNA-CUVIINTA sau despre nevointa acoperirii trupului | Cuvântul Ortodox
  13. Pingback: SF. MACARIE DE LA OPTINA – sfaturi ortodoxe pentru “incepatori”: SE POATE MANCA DE DULCE IN POST? SA NE FACEM SEMNUL CRUCII IN LUME? | Cuvântul Ortodox
  14. Catre oricare fiica si catre oricare fiu: “Multumeste-te cu putin. Nu te lasa ispitita de modernism si mondenism. Satan a pregatit pentru mileniul trei o lege numita ‘drepturile omului’…” !

  15. Pingback: “Azi orbii văd, dar se tem. Și frica le va lua din nou vederea…” – GARANȚII “DREPTURILOR OMULUI” și CONTROLUL PRIN FRICĂ al maselor oarbe… | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate